Venäjän nykytilanne

  • 3 468 289
  • 18 471

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Aika selkeää tuo mv-lehden ja venäjän agendojen yhteys. Tässä näkee kuinka tärkeää on kansamme korkea koulutus. Jos katsoo kommentoijia mv:n ja rk:n sivuilla niin suuri osa provoajista feikkejä huonolla suomella.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
...näitä tuskin tarvitaan Syyrian kapinallisten kurnuttamiseen vaan johonkin aivan muuhun.

Olettaen että todella ovat ballistisia ohjuksia, kannattaa katsoa Trumpin ja Netanyahun reaktio. Toistaiseksi ei mitään. Äkkiseltään tulee mieleen se, että joko herrat odottavat varmennusta tai ovat tietoisia asiasta jo muuten, samoin syystä. Sellaista vaihtoehtoa ei ole, että eivät välitä asiasta - ainakaan Netanyahun kohdalla. Isis ja Irak on yksi vaihtoehto kohteena.

e: tarkennetaan sen verran, että huhutun Iskanderin kantokyky on kärjestä riippuen 300-500 km, joten eihän noilla ainakaan Latakiasta yllä kuin Turkkiin ja varauksella Libanoniin.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Huolestuttavia puheita Venäjällä, yksittäisiä hulluja vai Kremlin kepillä jäätä kokeilijoita?

Tässä vaiheessa Putinin valtaa (kun oppositio on tukahdutettu monin eri keinoin) kyse on olettaakseni maaperän luomisesta laajempaan sotaan. Tämä ei tarkoita sitä, että sotaa tulisi vaan sitä, että sen valmistelu viedään tiettyyn pisteeseen saakka. Lopulta Putin tekee päätöksen, jatketaanko vai antaako olla toistaiseksi tietyssä pisteessä, jossa Ukraina ja myös Baltian maat sekä Suomi saavat olla varuillaan. Venäjän tilanne on erittäin hälyttävä ja on ollut sitä jo pitkään ja Putinin toimet tulisi pysäyttää tavalla tai toisella. Valitettavasti helpompi sanoa kuin tehdä.
 

Morgoth

Jäsen
e: tarkennetaan sen verran, että huhutun Iskanderin kantokyky on kärjestä riippuen 300-500 km, joten eihän noilla ainakaan Latakiasta yllä kuin Turkkiin ja varauksella Libanoniin.

500 km:llä yltää lähes koko Israeliin. Turkissa helposti USAlle tärkeään Incirllkin tukikohtaan. Irakiin 500 km ei riitä. Mikä tämän siirron tarkoitus sitten on voi arvailla. Luoda jonkinlaista painetta Turkille/Usalle sekä Israelille? Mielistellä Irania ja sen tukemaa Hizbollahia?

Tuntuu melko hyödyttömältä aseelta vain kapinallisia/Isisiä vastaan taistellessa. Eikö siellä ole myös S300/S400 ilmatorjuntaakin tuotu jo aikoja sitten paikalle? Se romu lentotukialus on kai parempi vetääkin pois oman uskottavuuden nimissä, koska Putinkin tietää että sille nauraa kaikki. S400lle ja Iskanderille harvempi nauraa. Vaarallista peliä taas kerran.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja vaikka ei todellisuudessa olisi kuin 350-400 km kantamaltaan, sekin toki @Morgoth riittää Tel Aviviin tai lähelle. Ymmärtääkseni Putinin Venäjällä on hyvät suhteet Israeliin ja tämä myönteisyys pohjautuu jo Putinin Pietarin aikaan. Israel on tukenut suoraan tai epäsuorasti Putinin Ukraina-politiikkaa ja vastaavasti Putin on vieraillut Israelissa ainakin kaksi kertaa. Mailla on yhteistoimintoja aseteollisuuden lisäksi useilla eri alueilla. Tässäkään mielessä en edelleenkään näe, että Venäjä suunnittelisi jotain Israelia vastaan ja jos tästä olisi pelko, kaiketi Israel olisi jo reagoinut. Kovin on hiljaista tämän ohjusasian suhteen ainakin pääministeritasolla. Lisäksi Israelilla ja Putinin Venäjällä on yhteinen vihollinen ja viholliskuva. Kyse on siis jostain muusta ja se voi paljastua vasta kenties vuosien päästä.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Lopulta Putin tekee päätöksen, jatketaanko vai antaako olla toistaiseksi tietyssä pisteessä, jossa Ukraina ja myös Baltian maat sekä Suomi saavat olla varuillaan. Venäjän tilanne on erittäin hälyttävä ja on ollut sitä jo pitkään ja Putinin toimet tulisi pysäyttää tavalla tai toisella. Valitettavasti helpompi sanoa kuin tehdä.
Sinuna en enää lähtisi Hartwallille tai mihinkään rantakaupunkiin, älä mene edes sataman tapaiseenkaan. Kuten olet meille kertonut, Venäjällä on hyökkäysvalmistelut menossa. Sataakohan jo ensi yönä rautaa?
 

Morgoth

Jäsen
Kovin on hiljaista tämän ohjusasian suhteen ainakin pääministeritasolla. Lisäksi Israelilla ja Putinin Venäjällä on yhteinen vihollinen ja viholliskuva. Kyse on siis jostain muusta ja se voi paljastua vasta kenties vuosien päästä.

Totta. Venäjä olisi aivan julkisestikin voinut tuoda ohjukset paikalle. Sotilastiedustelut ovat kenties tietäneet jo kauan asiasta, mutta se haluttiin julkistaa nyt. Osittain varmaan myös sotilaallista pullistua, jota käydään semi-julkisesti. Loputtomastihan voi arvailla, mutta epäilenpä ettei tuosta valtiomiestasolla mitään julkisesti keskustella.

Paras arvaus kenties että Putinin halua näyttää voimiaan tuomalla ohjuksia taas yhdellä Naton rajalle. Vaikea ymmärtää miksi Putin Israelin haluaisi ottaa tähtäimeensä ja Turkin kanssa tulisi sota oli Nato siinä tai ei. Lopulta kenties vain pelkällä läsnäolollaan ohjukset häiritsevät alueella toimivia eniten.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
No ainakin Putin toimillaan lisää melkeinpä väkisin Suomessakin NATO-kannatusta. Mokoma maanvaiva koko Venäjä. Kyllä sieltä kohta taas helähtää johonkin suuntaan. Kysymys on vain, joko huomenna vai vasta kuukauden päästä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sinuna en enää lähtisi Hartwallille tai mihinkään rantakaupunkiin, älä mene edes sataman tapaiseenkaan. Kuten olet meille kertonut, Venäjällä on hyökkäysvalmistelut menossa. Sataakohan jo ensi yönä rautaa?

Kysehän oli - kuten hyvin tiedät, mutta trollina leikit ettet tiedä - kommentistani Venäjän mahdollisista lisähyökkäysvalmisteluista Ukrainaan, josta linkitetyssä artikkelissa todettiin mm. seuraavaa:

"- Venäjän valtiollisen kansainvälisten suhteiden instituutin osastonjohtaja Mihail Aleksandrov väläytti joulukuussa laajamittaista Ukrainaan kohdistuvaa raskaasti aseistettujen maajoukkojen hyökkäystä, jota tuettaisiin ilmaiskuin ja Iskander-ohjuksin.

- Myös Venäjän valtiontelevision ykköskanavan tähtitoimittaja Vladimir Soloviev oli sotajalalla Syyrian taistelujen innoittamana: otimme Aleppon jokseenkin nopeasti. Siellä opimme ratkaisemaan asioita tällä tavoin. Sitä paitsi Donetskin kansantasavallan armeija on oppinut taistelemaan kaupungeissa. Ei ole syytä huoleen – ei Ukrainan kansa taistele heidän puolestaan, Soloviev sanoi.

- Tunnettu venäläinen ekonomisti, mielipidevaikuttaja ja presidentinhallinnon entinen virkamies Mihail Khazin ehdotti joulukuun lopulla, että Ukraina tulisi jakaa Puolan ja Venäjän kesken

- Khazinin mukaan voisi kuitenkin olla useita miljoonia ihmisiä, joita ”ei saataisi parantamaan tapojaan”. Kysyttäessä, mitä Venäjän olisi tehtävä näille ihmisille, vastaus oli hyytävä: osa heistä täytyy tuhota, osa karkottaa maasta, Khazin kuittasi."

***

Karmeaa tekstiä, varsinkin miljoonien ihmisten tuhoaminen... Kyse on mm. kotirintaman valmistamisesta seuraavan sotaan Ukrainaa vastaan. Jos sota toteutuu, myös Baltian maiden ja Suomen on syytä olla varuillaan.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Neuvostoliiton kasvattina Putin toistaa edeltäjiensä virheitä. Pahin niistä on talouden realiteettien sivuuttaminen. Vaikka Venäjä olisi (ja osittain onkin) taloudeltaan länsimaista poikkeava, ei sekään pysty komentamaan taloutta. Esimerkki tästä on Uralvagonzavod -yhtiön konkurssi. Kyseinen firma valmistaa mm. Armata -panssarivaunua. Firma toki pelastetaan, mutta uusia vaunuja pidetään tolkuttoman kalliina. Varusteluteollisuus on ollut venäläisen korruption ytimessä, mutta löysää rahaa on yhä vähemmän. Eliitin kutistuessa peli kovenee, oletan mä.

Hauskana yksityiskohtana mainittakoon Putinia seuraavat "tavalliset kansalaiset", jotka ovat hämmästyttävää kyllä aina samoja, vaikka paikkakunta ja tilaisuus vaihtuu. Twitterissä tämän on ansiokkaasti tuonut esille @lennutrajektoor. Käykää kurkkaamassa, saatte hyvät naurut. Kuvissa "taviksilla" vielä tilanteeseen sopivat rooliasut, esim. kalastajanhaalarit.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Israel on tukenut suoraan tai epäsuorasti Putinin Ukraina-politiikkaa
Onko tähän jotain linkkejä tai lihaa luun ympärille? En epäile etteikö asia näin olisi mutta olisi kiva lukea asiasta lisää. En henk koht boikotoi muuta kuin Israelia, Putinia ja Jokereita. Kaksi viimeistä pyrkii lisäämään yhteistyössä positiivista venäjä -kuvaa Suomessa ja tuntuukin oudolta että jokerifani arvostelee joukkueen rahoittajia ja ylläpitäjiä noin voimakkaasti. Kaksinaamaisuus vaatii pokkaa tai asian kieltämistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On, @Erkka Lapanen esimerkiksi tässä:

Israel had refrained from criticizing Russia's actions in the near abroad; for instance, publically, Israel remained neutral on the Ukraine crisis and did not sell weapons to Kyiv

The Maturing of Israeli-Russian Relations - The Washington Institute for Near East Policy


Jokereista, Rotenbergista ja KHL:stä sekä Putinista voit taas kerran käydä lukemassa kirjoituksiani KHL-osiosta. Näyttää jotain kuukauden verran säilyvän sulla muisti, sitten aloitat taas uudelleen ihmettelyn. Koita skarpata :)
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Ei mitää pelkoa, että Putin kalistelisi Israelia vastaan, päin vastoin. Jos mikä niin Länsiranta ja Palestiina on tutkassa mitä sitäkin epäilen. Eiköhän nuo ole koristeena (myyntiartikkelina) ja käytetään varmaan lähinnä ISIStä vastaan, jotta saadaan teho demonstroitua.
 

Morgoth

Jäsen
Eikös hän juuri ole niitä rosvoja ulkoistamassa...

Ovat ottaneet väärästä paikasta, väärään aikaan ilman oikean tahon suostumatta rahaa itselleen tai sitten joutuneet vain Putinin epäsuosioon ja heidät lavastetaan talousrikollisiksi. Stalinin tyyliset puhdistukset tuossa haisee, ei voi mitään. Kenties hieman sisäsiistimpää kuin Neuvostonliiton aikana, mutta samaa todellisuutta. Onhan tuossa venäläistä huumoriakin, kun joku on alennettu presidentin erityisavustajaksi luonnonsuojelukysymyksissä.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Ovat ottaneet väärästä paikasta, väärään aikaan ilman oikean tahon suostumatta rahaa itselleen tai sitten joutuneet vain Putinin epäsuosioon ja heidät lavastetaan talousrikollisiksi. Stalinin tyyliset puhdistukset tuossa haisee, ei voi mitään. Kenties hieman sisäsiistimpää kuin Neuvostonliiton aikana, mutta samaa todellisuutta. Onhan tuossa venäläistä huumoriakin, kun joku on alennettu presidentin erityisavustajaksi luonnonsuojelukysymyksissä.

Ja Stalin puhdistukset taisivat tuottaa tulosta. Valtio kykeni elämään aika monta vuosikymmentä. kyllähän tuolla ihan korruptioita kitketään sillä siinä on muutama kaveri ainakin joita on syytetty lahjusten ottamisesta.
 

Tuamas

Jäsen
Ja Stalin puhdistukset taisivat tuottaa tulosta. Valtio kykeni elämään aika monta vuosikymmentä. kyllähän tuolla ihan korruptioita kitketään sillä siinä on muutama kaveri ainakin joita on syytetty lahjusten ottamisesta.

Olen aina miettinyt kelle Venäjän propaganda oikeasti menee läpi ja nyt olen nähnyt ensimmäisen elävän esimerkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös