Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 716 350
  • 17 076
Jos Laine nyt sattuisi painamaan yli 40 maalia miltä nyt vakaasti näyttää niin kuinka monta tulokasta tähän on pystynyt Ovechkinin lisäksi 2000-luvulla?

Voi olla että joku päivänselvä unohtuu mutta joku toinen saa heittää apteekin hyllyltä.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Jos Laine nyt sattuisi painamaan yli 40 maalia miltä nyt vakaasti näyttää niin kuinka monta tulokasta tähän on pystynyt Ovechkinin lisäksi 2000-luvulla?

Voi olla että joku päivänselvä unohtuu mutta joku toinen saa heittää apteekin hyllyltä.

Ei kukaan. Lähimpänä Crosby 39 maalilla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jos Laine nyt sattuisi painamaan yli 40 maalia miltä nyt vakaasti näyttää niin kuinka monta tulokasta tähän on pystynyt Ovechkinin lisäksi 2000-luvulla?
Ei tuohon tainnut muuten 90-luvullakaan pystyä kukaan muu kuin Selänne.
 
Ei tuohon tainnut muuten 90-luvullakaan pystyä kukaan muu kuin Selänne.

Löytyihän tuo nopealla googlauksellakin näköjään. Eric Lindros 92-93.

1. Teemu Selänne 1992-93 84 76 56 132
2. Mike Bossy* NY Islanders Right Wing 1977-78 73 53 38 91
3. Alex Ovechkin* Washington Left Wing 2005-06 81 52 54 106
4. Joe Nieuwendyk* Calgary Center 1987-88 75 51 41 92
5. Dale Hawerchuk* Winnipeg Center 1981-82 80 45 58 103
6. Luc Robitaille* Los Angeles Left Wing 1986-87 79 45 39 84
7. Rick Martin Buffalo Left Wing 1971-72 73 44 30 74
8. Barry Pederson Boston Center 1981-82 80 44 48 92
9. Steve Larmer* Chicago Right Wing 1982-83 80 43 47 90
10. Mario Lemieux* Pittsburgh Center 1984-85 73 43 57 100
11. Eric Lindros Philadelphia Center 1992-93 61 41 34 75
12. Darryl Sutter Chicago Left Wing 1980-81 76 40 22 62
Sylvain Turgeon Hartford Left Wing 1983-84 76 40 32 72
Warren Young Pittsburgh Left Wing 1984-85 80 40 32 72

Melkoisessa seurassa jos tekee sen 40 maalia. Jos ajatellaan että 92-93 jälkeen ei ole tainnut samanlaisia maalikarkeloita olla. Ovechkin on mielestäni kuitenkin kaikkien aikojen maalintekijä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ai perhana, hyvä kun korjasit
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laineesta varmaankin tehtiin jonkinlainen ennätys hfboardsin prospects osiossa kun jätkästä oli jauhettu jotain tyyliin 15 ketjullista (ketju suljetaan aina 1000 viestin kohdalla) ennen kuin jätkä oli pelannut vielä peliäkään NHL:ssä. Valtaosa juuri tuota samaa kehää kiertävää "Laine on parempi kuin Lemieux" inttämistä. Muutama objektiivisuuteen kykenemätön suomalainen ja pääasiassa Toronton fanit paikalla. Kanadalaisista jotka eivät olleet kummassakaan leirissä varsinkin näki miten paljon tuo absurdi puusilmäisyys rupeaa ärsyttämään. Hfboards kun kuitenkin sisältää myös todella paljon ihan oikeasti asiansa tuntevia kirjoittajia.

Olen luultavasti seurannut HFBoardsin Laine-keskusteluja enemmän kuin sinä, mutta en ole kertaakaan törmännyt väitteeseen "Laine on parempi kuin Lemieux", jollei sitten tarkoiteta Claudea tai Brandonia.

Lähinnä olen kerta toisensa jälkeen törmännyt tahallisiin(?) väärinymmärryksiin Laineen ympärillä.

Klassisimpia tapauksia on tämä, kun n. kymmenen tai enemmän ex-NHL-huippupelaajaa on verrannut Laineen tyyliä ja osittain taitoakin Lemieuxiin, niin tämähän sitten tokikaan EI tarkoita sitä, että Laine tulisi tekemään NHL:ssä Lemiux-luokan pisteitä.

Tai että kun Laineen kausi 17-vuotiaana oli paljon parempi kuin Ovechkinin, niin tämä tarkottaisi sitä, että 18-vuotias Laine olisi parempi kuin 25-vuotias Ovechkin, tai sitä, että Laine vääntäisi varmasti jotain 10kpl 50 maalin kautta. Jne. Etc.

Tuo on siis toinen keskustelujen alkulähde ja toinen on sitten juuri nämä "Laine osaa vaan laukoa, ja on käyttökelpoinen vain YV:llä"-kaverit, jotka nyt ei vain ole nähnyt kaverin pelejä, ja jotka olivat ja jostain käsittämättömästä syystä edelleen ovat niin epävarmoja oman valintansa tähden. Ihan todella, en ole eläissäni nähnyt niin suurta määrää totaalista negatiivista paskaa mitä yhdestä pelaajasta on heitetty kuin Laineesta talven ja kevään aikana. Talvella se paska oli vielä kotikutoista, pohjoista alkuperää, mutta se kotimainen jätös kyllä sitten aika pian sentään hiljeni, kun väkisin pelejä tuli nähtyä, esim. Liigan välierät.

Torontohan ei missään tapauksessa tehnyt huonoa valintaa. Matthews on juuri sitä, mitä siitä joukkueesta puuttui. Laineen kehityskäyrä, ja myös vertailukelpoinen (ikäluokkakohtainen) kv-junnupelien historia ennustaa Laineelle vieläkin selvästi kirkkaampaa tulevaisuutta kuin Matthewsille, joka on kuitenkin osoittanut olevansa ihan siellä kärkipään kahinoissa, mitä vaikkapa viimeisen kymmenen vuoden drafteihin tulee. Sehän ei ole tippaakaan Torontolta pois, vaikka Laineesta kenties tuleekin VIELÄKIN parempi pelaaja kuin Matthewsista. Torontolle Laine olisi ollut väärä valinta, jollei sitten joukkueelle olisi jostain kummasta saatu löydettyä kunnollista ykkössentteriä.

Tämän ja viime vuoden draftit olivat TOP-2:n osalta ihan poikkeuksellisia, ja onhan siellä sitten mm. vielä Puljujärveä yms. kurkkimassa, joilla on mahdollisuuksia supertähtikategoriaan, jos hommat menee nappiin. Aina kun olen Matthewsin peliä nähnyt, olen siitä pitänyt. Ei pahaa sanottavaa hänestä, ja miksi olisikaan? Hieno pelaaja, eikä hän sille mitään voi, että useat kymmenet (ei siis tod. vain "pari"!) foorumeilla äänekkäät Toronto-fanit ovat öykkäreitä ja täydellisiä idiootteja. Fiksujakin sekaan mahtuu.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmetellä täytyy, mitä ihmeen väliä jonkun hf-boardsin kirjoitteluilla on, siinä mielessä siis että niistä täällä noin paljon tunteita puretaan ja ihmetellään.

Paskanpuhujia on maailma täynnä, ei varmaan heilauta niitä faktoja mihinkään suuntaan, mitä jonkun toisen palstan kaikesta päätellen puoleen tai toiseen yksisilmäiset urpot tai tyhjänpäiväiset trollaajat mielipiteinään kirjoittelevat jossain muualla, siellähän kirjoittelevat ja kaikesta päätellen hyvä etteivät ole eksyneet Jatkoaikaan edes tuonne in English -ketjuun.

Hurjaa menoa on Laineella, parikymmentä maalia saattaa olla kasassa vielä ennen vuoden vaihtumista ja peli muutenkin on varsin monipuolisesti hienolla tasolla. Varmaan pitää tässäkin mainita, että ihan yhtä hienosti se Matthews pelaa ja toki nostaa hattua myös Puljulle ettei yksi kirjoittaja erityisesti suutu, vaikken tiedä miksi pitäisi muistaa mainita kun tämähän on Laineen ketju.

Joka tapauksessa, onhan tuo aivan käsittämättömän komeaa katseltavaa ja tuo maalimäärän tajuaminen noin isoksi tapahtuu tasaisin väliajoin aina välillä, kun monet todella kovatkin pelaajat alkavat vasta hiljalleen olla toisellakymmenellä maaliensa kanssa ja saattavat olla sen kymmenenkin maalia tai ainakin sen joku 5-10 osumaa teini-ikäistä Lainetta perässä.

Kova homma jos nyt tahti suurinpiirtein säilyy ja Laine tekee 30 tai 40 tai helvetti soikoon vaikka 50 maalia. Kova homma ennalta ajateltuna olisi ollut jo tämä 19 maalia. Noita seuraavia ilmeisen väistämättä vastaantulevia kymmenlukuja kun olisi vakavissaan alkanut miettiä joskus kauden alla, melko hurjalta olisi tuntunut ylipäätänsä peliajan saamisen ja onnistumisten myötä ison roolin ottamisen lisäksi, niin vakuuttava kun Laine omine vahvuuksineen olikin. Nyt on nimittäin esiin kuoriutunut aikamoinen määrä uusia vahvuuksia, ja kun kehitystä tästä kokemuksen ja treenin myötä tapahtuu, on edessä aikamoinen ura.

Nostaa nimittäin varmaan kummasti treenimotivaation tasoa entisestään antaa kaikkensa peliin tullakseen entistä paremmaksi, kun unelma varsin ilmeisesti on olla esim. NHL:n ja maailman paras maalintekijä, ja jo tulokaskaudella raakilemaisena teininä huomaat olevasi jo varsin lähellä sitä.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ihmetellä täytyy, mitä ihmeen väliä jonkun hf-boardsin kirjoitteluilla on, siinä mielessä siis että niistä täällä noin paljon tunteita puretaan ja ihmetellään.
No tämä. Miksi ei nosteta 4chania ja vauva foorumia samalla tavalla jalustalle? Ihan samalla tavalla sielläkin porukka voi kirjoittaa mitä huvittaa.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei sillä Hfboardsilla sinällään väliä olekaan, mutta koin tarvetta oikasta kun huomasin "jonkun olevassa internetissä väärässä" (;-)) antaen kovin ruusuisen kuvan Toronton jätefaneista.

Lisäksi se, mitä tapahtui Hfboardsilla, tapahtui jossain määrin myös muilla palstoilla, kuten Jatkoajassa, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Kaiken maailman puusilmä-aasiantuntijat, jotka olivat ilmeisesti nähneet Laineelta vain maalikoosteet, julistivat miten yksipuolisesta kaverista on kyse, ja että Laine ei saa maaleja NHL-maalivahdeille eikä löydä laajoille kaarroksilleen sekä laukaukselleen aikaa ja tilaa NHL:ssä. Bottom-6 -pelaaja ylivoimavastuulla.
 
Kyllähän Laineesta näki jo 15-vuotiaana potentiaalin olevan valtava. Laukaus oli jo tuolloin liigatasoa ja käsistään todella pehmeä, joka osasi jo silloin hyödyntää mailatekniikkaa todella laajalla säteellä (tämä on se asia joka tuo Laineen tyylissä ripauksen mieleen Marion tai Malkinin tapaa veivata kiekkoa). Kuitenkin luistelu oli pitkälle kaverille keskinkertaista tasoa, mutta noita erityisominaisuuksia ei voinut olla huomaamatta. Nyt toissa syksynä kun tuo luistelu oli ottanut ison harppauksen eteenpäin, niin kaveri erottui heti 17-vuotiaana noilla erityisominaisuuksillaan muista liigapelaajista. Itse odotin Laineen tekevän enemmän maaleja tällä kaudella NHL:ssa mitä viime kaudella liigassa, mutta onhan tuo tahti silti hieman yllättänyt. Tuolla rapakon takana kun Laineen tapainen pelaaja on nopeammin maalintekosektorilla, mitä Euroopan kentillä niin ei ole yllätys että verkko heiluu erityislaatuisella laukauksella.

Puljujärveltä sen sijaan en odota Jussi Jokisen tai Tuomo Ruutun urahuippua enempää. Taitotasossa todella suuria puutteita, todella ykspuolinen kiekonkäsittelijä. Täysin vastakohta Laineesta. Kiekonkäsittelyssä ei osaa hyödyntää sivuja tai käyttää mailaa laajasti, jolloin käsittely näyttää hieman kömpelöltä ja kovalta, sekä vaikeuttaa syötön vastaanottamista ja vastustajan on helppo tökätä kiekko pois lavasta. Puljujärvi on erinomainen luistelija kokoisekseen, mutta kiekonkäsittelytaidoiltaan yllättävän puukätinen. Ilmeisesti jääpallotausta vaikuttaa tässä asiassa. Juniori-iässä on myös helppo dominoida pelkällä luistelulla ja fysiikalla mutta vaikea siirtää aikuisten tasolle. Ja kun mietitään tämän päivän NHL:aa jossa kaikki ovat hyviä luistelijoita niin vaikea siellä on ihmeitä tehdä puutteellisella taitotasolla kiekon kanssa. Kesällä en yllättynyt kun Kekäläisen Columbus sivuutti Puljujärven kolmosvuorolla, sillä niin olisin itsekin NHL-seuran managerina.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Ei sillä Hfboardsilla sinällään väliä olekaan, mutta koin tarvetta oikasta kun huomasin "jonkun olevassa internetissä väärässä" (;-)) antaen kovin ruusuisen kuvan Toronton jätefaneista.

Lisäksi se, mitä tapahtui Hfboardsilla, tapahtui jossain määrin myös muilla palstoilla, kuten Jatkoajassa, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Kaiken maailman puusilmä-aasiantuntijat, jotka olivat ilmeisesti nähneet Laineelta vain maalikoosteet, julistivat miten yksipuolisesta kaverista on kyse, ja että Laine ei saa maaleja NHL-maalivahdeille eikä löydä laajoille kaarroksilleen sekä laukaukselleen aikaa ja tilaa NHL:ssä. Bottom-6 -pelaaja ylivoimavastuulla.

Täytyy huomioida, että kommentoin lähinnä Toronton omaa palstaa. Siellä pääosin paremmat kirjoittajat pysyttelevät, kun tuo keskustelu tuolla pääpalstalla on Leafs lipun alla hieman hankalaa. Johtuen osittain myös noista idiooteista, joita mahtuu Leafs lipun alle ihan riittävästi, jota tuossa yritin tuoda esiin. Tosin täytyy sanoa, että kyllä Leafs pelaajia lyödään tuolla maahan aika reippaasti, eikä se ole yleensä kovin hyvä lähtökohta keskustelulle. Kyllä tuo Matthewsin ja Laineen vertailu on mennyt osittain erittäin koomiseksi. Todennäköisesti se arvio tuolta aiemmin että tässä kohtaa tämä Suomen ja Toronton tilanne törmää aika vahvasti. Kummallakin on ollut kuivat kautensa ja nyt on tullut omat poikkeusyksilöt vielä samasta draftista. Vertailu on tällä hetkellä todella veristä.

Tässä kun näistä juniorinäytöistä on puhuttu, niin Matthews pääsi ensimmäistä kertaa oikeasti pelaamaan tasokasta juniorikiekkoa 16-vuotiaana USHL:ssä, eli siltä osin Matthews on ollut aika pahasti pimennossa. Siitä huolimatta Matthews rikkoi ennätykset siellä. Matthews on tullut hyvin erilaisen tie ja päässyt oikeasti huippuvalmennukseen vasta syksyllä 2013. Itse yritän tätä vertailua välttää tässä ketjussa, mutta kyllä täällä Matthewsin otteet välillä halvalla myydään. Matthews generoi rookielle historiallisen määrän laukaisu- ja maalipaikkoja. Matthews ei juurikaan taklaustilastoissa loista, kun Matthews pyrkii sijoittumisellaan ja vartalon käytöllä irrottamaan vastustajan kiekosta. Vähemmän kuluttava tyyli pelata, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää erittäin tehokkaalta.

Calder kisasta tulee todella tiukka ja tämä on todella hieno kausi kaiken kaikkiaan, kun Laineen ja Matthewsin lisäksi siinä on mukana Werenski, Murray ja Marner. Riitelyn sijaan olisi kiva jos keskityttäisiin nauttimaan hienoista pelaajista. Toki varmaan itsekin toivoisin Calderia Laineelle, jos en olisi Toronto fani. Sinällään Matthewsin tai Laineen tulevaisuuden kannalta se ja sama kuka tuon palkinnon tänä vuonna vie. Näistä pelaajista saadaan nauttia vielä kaksi vuosikymmentä. Se kai tässä loppuen lopuksi on tärkeintä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Is Patrik Laine's 40-goal pace sustainable? - Sportsnet.ca

Tämä juttu ei ihan uunituore ole mutta hauskaa vertailua eri pelaajien laukaisumääristä ja etäisyyksistä. Pate tekee maalinsa kaukaa, kauempaa kuin yksikään toinen huippumaalintekijöistä laukaisumäärän ollessa melko pieni.

edit. Tarasenkon pylväs on hieman korkeampi kun Paten maalinteko-etäisyysvertailussa.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Patrik Laineella huonoa onnea - Jetsille komea päänahka

Mukava huomata että Winnipegin valmennus uskaltaa laittaa Paten jäälle kun johtoa suojellaan ja vastustelija pelaa ilman maalivahtia. Pelin ulkopuolella seisoskelijasta on hyvää vauhtia kehittymässä kokonaisvaltainen jääkiekkoilija. Eikä se kauden 20:s maalikaan kauaksi jäänyt. Marioesque.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vuoden hienoin saavutus kotimaisen jalkapallon saralta. Kyllä tuon heille suo.
 

teppana

Jäsen
Laineelta ihan hyvä peli, mutta maalia kohden oli vaikea osua.

Matthews oli taas aivan jäätävän kova. Olen nähnyt Laineelta ehkä 20 peliä ja Matthewsilta 10 kokonaista ja ehkä 5 osittaista ja täytyy sanoa että Matthews on paljon valmiimpi pelaaja. Ei sinänsä, molemmat on mahtavia lupauksia ja kannustan molempia.
 

Ist0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toimiva Ilves, Jets, Leki
Laineella on huikea potentiaali saada samanlaiset hiukset kuin Dome Karukoskella ja minulla. Toivottavasti tuo potentiaali vielä joku päivä konkretisoituu.
 

rpeez

Jäsen
Laineelta ihan hyvä peli, mutta maalia kohden oli vaikea osua.

Totta, varmaan yksi parhaita pelejä häneltä, sai peliaikaakin mutuna roimasti. Samalla kuin yleispelaaminen petraantuu, on tarkin sihti kadonnut jonnekin joulukinkun mukana, toivottavasti väliaikaisesti.
Viime öisessä pelissä ainakin 2-3 paikkaa mistä olisi ihan normaalia odottaa häneltä maalia, mutta ei.
 

teppana

Jäsen
Totta, varmaan yksi parhaita pelejä häneltä, sai peliaikaakin mutuna roimasti. Samalla kuin yleispelaaminen petraantuu, on tarkin sihti kadonnut jonnekin joulukinkun mukana, toivottavasti väliaikaisesti.
Viime öisessä pelissä ainakin 2-3 paikkaa mistä olisi ihan normaalia odottaa häneltä maalia, mutta ei.

Sai toiseksi eniten peliaikaa hyökkääjistä (vain Scheifele pelasi enemmän ja ero tuli yyveellä). Näkyvää suorittamista Laineelta, mutta Bob peitti maalin niin hyvin että Laine haki liian pientä rakoa ja ampui ohi. Tässäkin yksi hyvä peli joka osoittaa sen, että NHL:ssä laukaukset kohti maalia ei kerro koko totuutta. Taisi kaksi kertaa Pate vetää maalia kohden ja neljä kertaa priima paikasta ohi. Mutta tehosarakkeeseen merkittiin kaski vetoa.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Totta, varmaan yksi parhaita pelejä häneltä, sai peliaikaakin mutuna roimasti.
Tuohon peliajan lisääntymiseen vaikutti Danon loukkaantuminen toisessa erässä sekä se että Perreault oli myös toisen erän lopun kokonaan pois (palasi tosin kolmannessa mukaan)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös