Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 880 111
  • 8 574

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vai on Jarppi ollut niin rohkea että käynyt raudoitetun kaverin kimppuun. Melkoinen hahmo, linnareissu tekisi hyvää mutta eiköhän selviä sakoilla jotka yhteiskunta maksaa.

Sinulla on siis varma tieto tapahtuneesta? Ettei olisi käynyt toisin päin ja SVL:n kaveri olisi jäänyt alakynteen rautojen takia?
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Täällä tartutaan nyt epäolennaiseen Poliisin todella nolon ja vaarallisen virheen vuoksi.

Alkutilanne on ollut kahden henkilön tappelu, pahoinpitely.

Ei taustoilla ole mitään merkitystä, kun eihän missään tapauksessa voi laittaa kahta keskenään tapellutta suljettuun tilaan niin, että toinen on vieläpä raudoitettu!! Tässä olisi pahimmillaan voinut olla ainekset katastrofiin mutta poliisin onneksi se oli vain Laineen Jari.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokatapauksessa minua ihmetyttää se, että vaikka uusnatseilla/äärioikeistolla on vuosia sitten tehtyjä rikoksia taustalla, niin viimeisen reilun vuoden aikana kaikki hyökkäykset, häiriköinti ja väkivaltaisuudet kaikkien mielenosoitusten, marssien yms. tapahtumien yhteydessä ovat tapahtuneet anarkistien/antifasistien/takkujen yms. "paremman" ääripään aloitteesta ja toimesta. Järjestäytynyt väkivaltarikollisuus on ollut siis täysin yksisuuntaista näissä yhteyksissä. Siihen nähden on hyvin erikoista, miten suopeasti paremman ääripään jatkuvaan väkivaltaiseen toimintaan, sekä yleisesti, että mediassa suhtaudutaan. Pohjimmiltaan tässä on siis pakko olla kyse siitä, että anarkian on oltava yhteiskuntajärjestelmänä niin paljon parempi systeemi kuin kansallissosialismin, että anarkistien jatkuva häiriköinti ja väkivaltaisuudet, sekä ajoittainen yksityisen ja yhteisen omaisuuden tuhoaminen katsotaan kuitenkin kokonaisuudessaan näistä kahdesta ääripäästä pienemmäksi pahaksi. Muussa tapauksessa esimerkiksi valtamedia olisi puolueellinen ja sitähän se ei tunnetusti Suomessa ole.

En juuri ehtinyt tapahtumia seuraamaan, mutta lueskelin kuitenkin esimerkiksi Rasmusta, jonne tämä Jari kirjoittelee. Osa kommentoijista oli tyytyväisiä Jarin toimintaan. Tuskin tulee samaan kenkää Rasmuksesta, koska ei ole saanut kenkää huolimatta aiemmista väkivaltaisista sivullisen osistaan ja koska Rasmuksessa on ollut aiemminkin suoraa tekstiä mm. Anssin (nimi Rasmuksessa) toimesta rasistien lasten hakkaamisen hyväksymisestä. Vasemmistolaisen väkivallan ihannointi ei ole muuttunut mihinkään vuosikymmenten aikana. Uutta on mielestäni se, että nyt yhteiskunta (media, valtio jne) ei paineista vasemman laidan väkivaltaa samalla tavalla kuin ennen. Lisäksi vasemman laidan väkivalta hiljaisesti hyväksytään niin ns. rasminvastaisissa liikkeissä kuin vasemmistopuolueissa ja ay-liikeessä, mutta nämä kaikki vaativat itse hyvin vahvasti sitä, että yhteiskunta rajaa oikeistolaisen väkivallan minimiin mm. rajoituksin ja kielloin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näinkin voi olla.. Minä haluan uskoa vahvasti että Jarppi on ollut viaton sivullinen tänäkin vuonna ja onneksi natsit eivät onnistuneet tekemään toista poliittista murhaa.

En pidä Jaria viattomana sivullisena, mutta mielikuvissani SVL:n jäsen on kieltämättä aggressiivisempi osapuoli.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä poliisautossa tapahtuneessa pahoinpitelyssä on tietysti mahdollista myös se, että nämä osalliset ovat otettu kiinni eri tilanteista. Tällöin on järkevämmin selitettävissä se, miksi osapuolet ovat päätyneet samaan autoon. Jos he ovat tapelleet kadulla keskenään, niin pidän melko ihmeellisenä että osapuolet pistetään samaan autoon. Tai sitten ovat ensin nahistelleet keskenään ja raudoitettu henkilö on pistetty suoraan maijaan. Tämän jälkeen toiselle on näytetty suunta johon pitäisi lähteä kävelemään ja käsketty poistumaan paikalta. Henkilö on ehkä poistunutkin paikalta, mutta kuten vuosi sitten myös kävi, hän on päättänyt palata takaisin paikalle, jolloin poliisi on päättänyt pistää ukon kyytiin. Päätöksen kiinni ottamisesta teki ehkä eri henkilö ja autoon laittamisen toteuttanut ei välttämättä tiennyt että nämä kaksi henkilöä olivat hetkeä aiemmin nujakoineet keskenään. Kun on katsellut telkkkarista tätä Poliisit tv-sarjaa, niin siinä aika usein saatetaan tappelussa aktiivisempi ja mahdollisesti poliisia vastustanut henkilö laittaa suoraan, paljoa kyselemättä poliisiauton kyytiin. Toinen osapuoli on käsketty poistumaan paikalta. Sitten jos tämmöinen poistumiskäskyn saanut palaakin paikalle, hänet otetaan kiinni ja viedään miekkahotelliin yöksi.

Sinänsä erikoista tässä tapauksessa on se, että oletettuun pahointelyyn syyllistynyt henkilö edustaa sitä osapuolta jonka väkivallan on kerrottu kohdistuvan yhteiskunnan rakenteisiin ja omaisuuteen, ei ihmisiin. Nythän pahoinpidelty henkilö ei edustanut yhteiskuntaa (ollut poliisi), vaan oli henkilö joka oli eri mieltä asiasta kuin pahoinpitelijä. Lisäksi pahoinpidelty oli vielä raudoissa. Onhan tietysti mahdollista, että tämä raudoitettu henkilö on ollut aloitteellinen ja se jolla ei ole rautoja on vain puolustanut itseään.

Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että aiemmin kun poliisi on käyttänyt voimaa näihin mielenosoituksiin liittyen, on kirjoiteltu poliisin liiallisesta voimankäytöstä, niin somessa kuin lehdistössäkin. Jotkut poliitikot ovat suureen ääneen kyseenalaistaneet poliisin voimankäyttöä näissä tilanteissa. Nyt poliisille on sattunut selkeä virhe, kun on laitettu eri ajatusmaailman omaavat henkilöt samaan autoon ja vieläpä niin että toinen, enemmän vaurioita kärsinyt on ollut raudoissa ja toinen ei. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan poliisin toiminnan oikeellisuudesta ei olla oltu kovinkaan huolissaan. Ehkä nämä aiemmin kovinta meteliä asiasta pitäneet ovat huomanneet, että poliisi ei käytäkkään liikaa voimaa ja kohtelee ihmisiä tasa-arvoisesti sen mukaan miten he käyttäytyvät ollessaan poliisin kanssa tekemisissä. Tätä yhtä pientä vahinkoa lukuun ottamatta poliisi hoiti eilisen illan hienosti. Nämä hölmöimmät larppaajat saatiin pidettyä tehokkaasti erillään, eikä kumpikaan osapuoli alkanut väkisin puskemaan poliisin läpi toisen kimppuun tai alkanut rähinöimään poliisin kanssa. Harmillista on se, että poliisi joutuu suuntaamaan vähiä resurssejaan tällaiseen toimintaan. Se on kaikki pois heidän normaalista työstään, johon ei mielestäni kuulu keskenkasvuisten nulikoiden paimentaminen tässä mittakaavassa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En pidä Jaria viattomana sivullisena, mutta mielikuvissani SVL:n jäsen on kieltämättä aggressiivisempi osapuoli.
Mielikuvasi vastaa varsin hyvin keskimääräisen toimittajan maailmankuvaa, joten sinänsä vasemmistoanarkistien väkivaltaa hyssyttelevä, puolueellinen ja jopa valheellinen uutisointi valtamedioita myöten ei yllätä. Se ero toki on, että keskustelupalstalle kirjoittava henkilö voi paremmalla omallatunnolla antaa mielikuvien ohjailla kirjoituksiaan, mutta toimittajilla tämä kertoo ammattitaidottomuudesta ja sinisilmäisyydestä.
 
Viimeksi muokattu:

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Mistä tämä valtava huoli uusnatsien oikeuksia kohtaan oikein kumpuaa? Siis ymmärrän kyllä, jos kyse on ns. aateveljistä, mutta ei kai täällä palstalla nyt näin paljoa uusnatseja voi olla?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
En pidä Jaria viattomana sivullisena, mutta mielikuvissani SVL:n jäsen on kieltämättä aggressiivisempi osapuoli.

Sinä saat mielikuvissasi nähdä tilanteen ihan miten itse haluat. Et kuitenkaan ole toimittaja, jonka tehtävänä on kuvata tapahtumat objektiivisesti. Jos toimittaja epäonnistuu tehtävässään, niin hänen sietääkin saada paskaa niskaansa.

"Paska" juttu tässä on se, että toimittajat kirjoittavat agendaansa näinden punavihreiden lasiensa läpi. MIkä johtaa pitkällä aika välillä siihen, että ne jotkat eivät käytä punavihreitä laseja menettävät luottamuksensa mediaan. Tästä olikin juttua, että taisi olla, niin että 80% vihreitä äänestäneistä luottaa mediaan ja vastaavasti vain 20% pinnaa persuja äänestäneistä luottaa mediaan. Mikä on aika loogisesta, koska suuri osa toimittajista kuuluu punavihreään allianssiin. Tämä näkyy myös tälläkin palstalla. Punavihreitä aatteita kannattavat kirjoittajat luottavat lähes poikkeuksetta valtavirtamediaan ja suuri osa muista ei luota.
 

Jeffrey

Jäsen
Mistä tämä valtava huoli uusnatsien oikeuksia kohtaan oikein kumpuaa? Siis ymmärrän kyllä, jos kyse on ns. aateveljistä, mutta ei kai täällä palstalla nyt näin paljoa uusnatseja voi olla?

Tällä hetkellä äärivasemmisto tuntuu olevan todella paljon vaarallisempi ryhmittymä. Ja sen käsittely silkkihansikkailla herättää ihmisissä kysymyksiä.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tällä hetkellä äärivasemmisto tuntuu olevan todella paljon vaarallisempi ryhmittymä. Ja sen käsittely silkkihansikkailla herättää ihmisissä kysymyksiä.

Eivät nyt toimittajat hengenheimolaisistaan pahaa kirjoittele. Sitten nämä samat pässit pohtivat miksi valeuutiset ja "valeuutiset" kasvattavat suosiotaan ja miten ne saadaan sensuroitua.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mahdollista tuokin. Mutta jos pohditaan asiaa koko kontekstissa, niin se oli Jari joka oli soluttautunut uusnatsien sekaan. Jari myös yhtäkkiä aloitti väkivaltaisen toiminnan kulkueessa. Jo pelkästään näiden faktojen perusteella voidaan vahvasti olettaa, että näistä kahdesta nimenomaan Jari oli taipuvaisempi väkivallan käyttöön ja todennäköisesti myös ryhtyi siihen poliisiauton takatilassa huomatessaan vastapuolen olevan raudoitettu ja kykenemätön puolustautumaan. Lisäksi laajemmassa kontekstissa yksinomaan "parempi" ääripää on jatkuvasti pyrkinyt hyökkäämään väkivaltaisesti vastapuolensa kimppuun...

Jari saattaa olla väkivaltainen, mutta yleensähän anarkistit ovat pyrkineet provosoimaan vastapuolen väkivaltaan, saadakseen uhriutua. Yksi vaihtoehto on, että Jari on soluttautunut ja provosoinut vastapuolta, joka on päättänyt lopettaa vittuilun väkivallalla.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Mistä tämä valtava huoli uusnatsien oikeuksia kohtaan oikein kumpuaa? Siis ymmärrän kyllä, jos kyse on ns. aateveljistä, mutta ei kai täällä palstalla nyt näin paljoa uusnatseja voi olla?

Ei kai tässä kukaan hirveästi ole huolta kantanut.. tosin oikeudet ne on uusnatsillakin. Vai meinaatko että kanssasi erimieltä olevilta voi ne väkivalloin poistaa?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mistä tämä valtava huoli uusnatsien oikeuksia kohtaan oikein kumpuaa? Siis ymmärrän kyllä, jos kyse on ns. aateveljistä, mutta ei kai täällä palstalla nyt näin paljoa uusnatseja voi olla?

Paskasakkeja pitäisi kohdalle samalla tylyllä tavalla. Nyt toista porukkaa kohdallaan silkkihansikkain.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ei kai tässä kukaan hirveästi ole huolta kantanut.. tosin oikeudet ne on uusnatsillakin. Vai meinaatko että kanssasi erimieltä olevilta voi ne väkivalloin poistaa?

No kyllä täällä aika moni on jo pidemmän aikaa kantanut. Ja mun on vaikea ymmärtää sitä, ellei koe jonkinlaista sympatiaa näitä kavereita kohtaan.

Onhan toki uusnatseillakin oikeudet esimerkiksi fyysiseen koskemattomuuteen. Mutta jos sä ilmoitat olevasi natsi, joka siis käytännössä tarkoittaa sitä, että tuet tietyn ihmisryhmän syrjintää, niin tuleeko silloin nyt edes kohdella tällaista ihmistä mitenkään tasapuolisesti? Tarkoitan siis sitä, että on aika säälittävää valittaa syrjinnästä kun itse sitä kuitenkin kannattaa.
 
Mistä tämä valtava huoli uusnatsien oikeuksia kohtaan oikein kumpuaa?

Syitä ovat rasismi, fasismi, sadismi, seksismi, post-faktuaalisuus, valeuutiset ja kouluttamattomat valkoiset miehet.

Aktivisti-Jari alkaa olla todellinen fasismin vastaisen taistelun veteraani. Hieno mies, joka toivottavasti palkitaan uroteoistaan komeasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös