La 19.3.2016 TPS - Kärpät (2. puolivälierä)

  • 40 173
  • 260

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Kolmas erä piti olla läpsyttelyä, mutta siitä muodostui melkoinen sirkus. TPS vaihtoi maaliin Georgievin. Ensimmäiset seitsemän minuuttia mentiin ilman jäähyjä ja mitään ihmeellisempää ei tapahtunut. Sitten Vainiola otti jäähyn koukkaamisesta, mutta Kärppien ylivoimasta oli paras terä jo pois. Viimeinen kymppi alkoi siten, että ensin Humaloja kamppasi laidan lähellä TPS-pelurin ja puolisen minuuttia myöhemmin Aho sai jäähyn mailasta kiinnipitämisestä. Hän luisteli ensin hyvin kiekon perään TPS-kulmaukseen ja sai siellä kulutettua viisi sekuntia, mutta sitten lähtiessään luistelemaan omiin päin, hän sai ensin riuhtoa itsensä irti Kallion mailasta ja sitten toisen TPS-pelurin maila tarttui Ahon matkaan ja siitä tuomittiin jäähy. TPS rikkoi Rajaniemen nollapelin Petun osumalla. Pikkarainen levitti Petulle, tämä pelasi syvyyteen Perrinille, joka palautti kiekon Petulle, joka tinttasi etuyläkulmaan lämärin. Hieno pussi.

Ajassa 54:36 alkoikin sitten Tepsin telaketjuosaston show, jolle ei voinut muuta kuin nauraa. Ensin Moisio noutaa yksipuolisesti Kukkosen, joka lyö itsensä jään pintaan ja suojaa Moision iskuilta. Tuomarin tultua väliin Moisio yrittää heittää suojiaan Kukkosta kohti, joka viileänä pysyttelee tilanteen ulkopuolella. Samassa tilanteessa Virtanen puolestaan ottaa kohteekseen Rajaniemen, joka oli luistellut puolustamaan Kukkosta. Tuosta tuomittiin Virtaselle 5+20 ja Moisio tosiaan otti itselleen 5+20+5+20 väkivaltaisuudesta ja poikittaisesta mailasta. Epätoivoisen huvittava teko, jota kuvaa parhaiten adjektiivi nolo. Kärpät ehti jauhaa kahden miehen ylivoimaa parikymmentä sekuntia, kunnes Ikonen pelasi viivaan Aaltoselle, joka pommitti Georgievin patjoihin. Ripari kimposi Ikoselle, joka syötti heti toiselle puolelle ja Aho puttasi kiekon tyhjiin. Liigan sivuilla on muuten merkitty Pyörälä maalin kakkosyöttäjäksi ja tämä myös kuulutettiin hallilla. Kertoo taas siitä, kuinka luotettava Liigan tilastopalvelu on. Saa nähdä, korjataanko tuo vielä Aaltoselle, koska videolta näkyy, että Pyörälä ei koske kiekkoon välissä. Minuuttia myöhemmin aloituksen jälkeen Pikkarainen hyökkäsi välittömästi Humalojan kimppuun ja sai tuosta tempustaan ansaitusti ulosajon. Vintti pimeni Moision tavoin totaalisesti. Eiköhän sekä Moisio että Pikkarainen huilaa ainakin seuraavan pelin. Mieluusti toki enemmänkin, koska tuollaiset teot eivät kuulu jääkiekkoon. Koko matsin loppu mentiinkin sitten Kärppien kahden miehen ylivoimaa ja vierasjoukkue piti tähtipelaajansa pois kaukalosta. Kolmos- ja nelosketjut pyörittivät ylivoimaa. Pentikäinenkin kävi maskimiehenä. Viimeinen maali nähtiin kolme minuuttia ennen loppua, kun Mäenalasen poikittaispassi löysi Keräsen, jonka kuti epäonnistui hieman, mutta lirui silti Georgievin paketin läpi maaliin. Tämän jälkeen tosiaan kolmos- ja nelosketjut pyörittivät, mutta eivät saaneet enää onnistumisia. Päätössummerin soidessa Suoranta ja Pare ottivat vielä kympin käytösrangaistukset ja illan pöytäkirja oli sitä myöden valmis.

Kaiken kaikkiaan paljon tapahtumia sisältänyt kiekkonäytelmä. En nyt ihan ymmärrä tätä valitusta tuomarilinjasta, koska olivathan nuo jäähyt selkeitä tapauksia ja niitä pitäisi kyetä katsomaan objektiivisesti. Toisen erän tapahtumista tuo Perrinin jälkimmäinen jäähy oli hivenen kevyt, mutta nuo olivat selkeitä tapauksia. Kotiyleisö kyllä vihelsi äänekkäästi, mutta tuo aiheutti ainakin meikäläisessä vain huvitusta. Ja toki pari penkkiä vasemmalla istui eräs herrasmies, joka jaksoi huudella elämänkoulumaiseen tapaan tuomareille. TPS olisi voinut haastaa Kärpät hyvinkin, koska se pelasi vahvasti ensimmäisen kympin, mutta sitten Kärpät sai YV-maalin ja sitä kautta jokainen sylinteri alkoi rullata vauhdikkaasti. TPS joutui rikkomaan ja Kärpät ratkaisi matsin toisen erän alussa. Päätöserän tapahtumat kruunasivat kotijoukkueen esityksen. Kuriton ja nolo lammaslauma, jos näin voi sanoa. Kärpiltä vahva vieraspeli ja TPS ei päässyt ihon alle, vaikka yritti kovasti. En myöskään ymmärrä ihan Pikkaraisen pelin jälkeistä avautumista Marjamäestä. Kuulosti melkoiselta selittelyltä, mutta veikkaan, että Late ei ole tuosta moksiskaan. Tietysti päävalmentaja pyrkii vaikuttamaan tuomareihin, mutta jos oikeasti kuvittelee, että valmentajat vaikuttavat tuomareiden tuomioihin, on silloin melkoisen pihalla. Pikkarainen myös väitti, että eilen Tepsiä sorsittiin, mutta samalla tavalla mielestäni myös eilen tuomaritoiminta oli hyvää ja selvät jäähyt vihellettiin. Ei siellä Tepsillä ollut sellaisia tilanteita, joista pillin olisi kuulunut soida. Mutta se siitä ja tiistaina on jälleen uusi peli. Raportin loppuun tuttuun tapaan pelaaja-analyysit.

Kärpät
+ Rajaniemeltä eilistä parempi esitys. Oli tänään taas varma ja ei voinut maalille mitään.
+ Puolustajista Kukkonen pelasi paljon. Toisessa erässä keräsi kolme blokkia. Peliaikaa hirmuiset 27:55. Nutivaara oli myös vahva ja keräsi kaksi syöttöpinnaa. Tekee hyviä nousuja jalalla, mutta välillä saisi avata kiekkoa nopeammin. Kaksi passia tänään. Laukauksiin vielä ripaus tarkkuutta. Masuhr pelasi myös totutun varmasti. Laatikaiselle tuli pari kertaa kiire, mutta paikkasi ne kuitenkin hyvin. Ylivoimalla varmaa kiekonliikuttelua. Kolmospari Pentikäinen-Hakanpää selvisi myös hyvin tänään. Pentikäinen pärjäsi hyvin ja pelasi viivallakin varmasti ja kykeni toimittamaan kiekon takaisin kulmaan ilman ongelmia. Kertaalleen meinasi hukata kiekon avatessaan peliä toisessa erässä, mutta selvitti sen. Hakanpäältä vahvoja taklauksia ja pääsi lopussa jopa pelaamaan ylivoimaa, mutta vedot paukkuivat niukasti ohi. Ehjä esitys koko kärppäpakistolta.
+ Hyökkääjistä tietysti Aho oli näkyvä. 2+1 tehot, ei siitä sen enempää. Manninen ja Ikonen pörräsivät myös pirteästi. Tämä ketju toimi joka tapauksessa mainiosti kuten myös kakkonen. Aaltonen polki vahvasti kahteen suuntaan ja Pyörälä jatkaa maali per peli -tahdissa. Niemi oli aika paljon mukana noissa torikokouksissa tänään. Tasapainoinen peli kahteen suuntaan. Kolmosketju oli oikeastaan se, joka oli näkymättömin. Pirnes teki toki maalin, mutta tuohon ketjuun varmasti tulee ensimmäisenä muutoksia, jos Jesse tai Julius saadaan askiin. Ja silloin se on luultavasti Suoranta, joka luovuttaa paikkansa kokoonpanossa. Nelonen oli loistava. Humaloja toi selkeän piristyksen Hirson tilalle tuohon ketjuun. Keränen kaapi aloitukset 66,7% tehokkuudella.
+ YV toimi tänään. 5/6 YV-osumaa.

TPS
- Lassilalla ei ollut yhtä hyvä ilta kuin eilen. Toki ei voinut noille parille ohjurimaalille mitään. Ensimmäisessä maalissakaan ei hirveästi palaa ollut, toki poikittaisliike kesti luvattoman kauan. Neljännessä maalissa paremmalla onnella kiekko olisi kimmonnut patjasta kauemmas eikä jäänyt viivalle pyörimään.
- Puolustajistakaan ei voi hirveästi antaa posia. Tallinder oli perusvarma. Frimanin ollessa kentällä Kärpät pääsi usein jauhamaan kulmarallia ja päätypeliä. Eronen oli myös ajoittain vaikeuksissa oman maalin takana laidan vieressä. Oikeastaan pakiston ainoa positiivinen suoritus oli Nummelinin maali ja toisessa erässä saman miehen tavaramerkki eli pitkä ja kova avaus Perrinille sinisen päälle, mutta tuo tilanne päättyi Rajaniemen vastaantuloon ja Ericin veto meni suoraan syliin.
- Moisio, Virtanen, Pikkarainen. Kun pää ei kestä ja tekniikkaa ei ole. Virtanen toki näistä on se heppu, jonka tuomintaa voi jotenkin yrittää ymmärtää. Moisiolta ja Pikkaraiselta surulliset ja nolot päällekarkausyritykset.
- Kärkiketjut olivat tänään Tepsiltä pimennossa. Kallio, Perrin, Pare, Makkonen ja Ahtola eivät saaneet kyllä mitään aikaan. Junnuistakaan kukaan ei häikäissyt. Toki peli oli myös sen verran rikkonainen, että 5v5-pelaaminen jäi tavallista vähemmälle ja pääpaino meikäläisellä oli muutoinkin Kärppien pelaajien seurannassa.
- Kaiken kaikkiaan kuriton esitys ja saa nähdä, että miten se vaikuttaa jatkossa. AV ei myöskään toiminut silloin, kun sen olisi pitänyt eli kahdessa ensimmäisessä erässä.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Reilussa tappioasemassa ei olekaan yhtä helppo hiillostaa vastustajaa kuin jos itse johtoasemassa. Tämä oli Kärpille ihan täydellinen ilta. Nöyryytettiin kaveria niin tuloksellisesti kuin myös psykologisesti. Mutta parempi unohtaa nopeasti ja keskittyä seuraavaan peliin. Tästä ei saa tulla liian hyvä tunne puseroon.

Edellisessä pelissä perjantaina osoitti aika huonoa makua kuittailla siellä pukukoppikäytävällä hävinneen joukkueen pelaajille. Kärpät ei olisi tuollaiseen alentunut. Mutta nyt onneksi maksettiin potut pottuina ja oikein isän kädestä. Varsinkaan Pikkaraista ei ole Oulussa unohdettu. Ville Mäntymaa Raksilan katsomossa perjantaina muistutti menneistä ainakin allekirjoittanutta. Kunnon takaisinmaksua ei olla vieläkään nähty ja sitä monet odottavat edelleen.

Siitä TPS:lle kunnioitusta, että vaikka tekivätkin itsestään pellen (ihan kuin 1-6 tappio kotikaukalossa ei olisi ollut jo tarpeeksi) ei kuitenkaan varsinaisia vahingoittamisyrityksiä nähty. Paljon ikävimmissäkin karkeloissa on oltu mukana menneinä vuosikymmeninä.

Hirschovitsin ja Humlin matka pelaavaan kokoonpanoon piteni tänään. Sen verran hyviä olivat Humaloja ja Suoranta. Vielä jos Julle ja Puljukin palaavat, niin menee vielä vaikeammaksi.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Osaako joku paikalla ollut kertoa, mistä tuo suurin häröily lähti? Moisiolle siis iskettiin 5+20min jo ennen kuin tv-kuva pääsi mukaan poikittaisesta mailasta. Virtanen oli ehkä moraalisesti arveluttavin, molari pitäisi jättää näissä rauhaan, mutta pelikieltoa ei voi tulla.

Illan raskain idiootti turkulaisittain oli Pikkarainen. Hänellä kun voisi olla käyttöä pelillisesti toisin kuin Moisiolla. Vaikkei hanskat pudonneet, niin penaltti voi kolkutella koska kävi suoraan aloituksesta päälle. Ei siis mitään perusteita tuolle toiminnalle.

En sitä ihan alkua nähnyt, mutta jossain kohtaa joku Kärppä (Kukkonen?) oli rähmällään omalla alueella ja Moisio antoi peräjälkeen poikittaista maassa makaavan selkään. Sitten Rajaniemi tuli maaliltaan Moision kimppuun ja Virtanen vastaavasti kävi tönimässä Rajaniemen pois tilanteesta. Vähän ihmettelen, ettei tuosta arvottu Rajaniemellekin jäähyä kun tuli kuitenkin kolmantena miehenä mukaan. Ihan oikein kyllä että meni puolustamaan joukkuetoveriaan ja samasta syystä en Virtastakaan tuomitse vaikka meni maalivahtia rusikoimaan. Moision vika koko soppa.

Pikkaraisen ulosajosta ihan samaa mieltä. Täysin turha kuten Moisionkin kuumeneminen.
 

Itäpuu

Jäsen
Oli tuo valmentaja Pikkarainen kyllä aika järkkyneen oloinen Nelosen haastattelussa. Ilmeisesti lehdistötilaisuudessa jatkanut samaa settiä. Miten kaveri viime vuonna esiintyi kun oli päävalmentajana? Nyt tuli sellainen kuva, että itsehillintä on aika heikolla tasolla.
 

12961

Jäsen
Tuossa lopussa ei ollut kyse siitä, että Virtanen, Pikkarainen ja Moisio olisivat käyneet ylikierroksilla ja sen takia toimineet näin. He toimivat esimiehen ohjeiden mukaisesti.

Siinä tapauksessa vastuussa oleva esimies joutaa hiuksista vittuun tepsin penkin takaa asap. Näissä, varsinkaan Moision ja Pikkaraisen hölmöilyissä ei ollut järjen häivää.

Tykkään pikkusiasta ja likaisesta poffkiekosta, mutta nämä menivät perseelleen ja pahasti.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Seliniltä oli kyllä jäätymistä maalivahdin pois vetämisen kanssa. Kolmanne erän puolivälin jälkeen Tepsillä oli kolmen maalin takaa-ajoasema ja ylivoima, jolloin olisi kyllä pitänyt pelata ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan ainakin ylivoiman jälkimmänen minuutti. Pian jäähyn päättymisen jälkeen Selin sitten havahtui ja otti maalivahdin pois, mutta tuossa vaiheessa oli jo myöhäistä.

Anteeksi vain Tepsin kannattajat, teillä on hieno, suorastaan upea perinteikäs seura, mutta Selin on kyllä valmentajaksi vähän itkemään taipuvainen (en osaa nyt sanoa tuota kauniimmin). Oon kiinnittänyt tähän huomiota aika monta kertaa aiemminkin, joskin tämän päivän voi antaa paremmin anteeksi pleijarilatauksen myötä. Ymmärrän kyllä sen, että valmentaja puskee joukkuetta ja elää tunteella mukana, mutta jotenkin tuntuu että Selinin tyyli kääntyy vähän häntä itseään vastaan. Onhan hän ihan kohtuullista tulosta tehnyt teilläkin, mutta silti sitä pohtii kuinka kova esim. Karri Kiven tai muun huipputason valmentajan TPS saattaisi olla. No toisaalta joukkue on ihan hyvässä iskussa pleijareissa, mikä on tietysti plussaa sinänsä.

Oletan, että ainakin maalivahdin päälle käymisestä tulee kakkua, ihan jo periaatteenkin vuoksi. Eli veikkaan, että kurinpitokin haluaa näyttää, ettei maalivahdin kimppuun voida käydä käytännössä seuraamuksitta (kun peli oli jo selvä). Mut hieno sarja tästä on saatu ja saadaan, kunhan vääränlaisilta ylilyönneiltä vältyttäisiin jatkossa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Osaako joku paikalla ollut kertoa, mistä tuo suurin häröily lähti? Moisiolle siis iskettiin 5+20min jo ennen kuin tv-kuva pääsi mukaan poikittaisesta mailasta. Virtanen oli ehkä moraalisesti arveluttavin, molari pitäisi jättää näissä rauhaan, mutta pelikieltoa ei voi tulla.
Aivan kaikkea minäkään en nähnyt, mutta olin melko hyvin tulilinjalla.

Kiekkoa pelattiin Kärppä-päädyssä, josta Kärpät lähti omaan hyökkäykseensä. Hyökkäys tyrehtyi jo keskialueelle ja käänsin katseeni takaisin Kärppä-päätyyn. Lasse Kukkonen makasi b-pisteen kohdalla mahallaan ja Patrik Moisio veti kaksi-kolme kertaa Kukkosta poikittaisella selkään yrittäen saada häntä nousemaan. Tässä vaiheessa Kärppien maalivahti Sami Rajaniemi meni tilanteeseen kolmantena miehenä repimään Moisiota, jolloin TPS:n Jonne Virtanen spurttasi keskialueelta Rajaniemen kimppuun. Siitä eteenpäinhän suurinpiirtein kaikki näkyy ottelutallenteellakin.

Sitä en tarkkaan tiedä/nähnyt, mitä Kukkosen ja Moision välillä alunperin tapahtui. Oma veikkaukseni on jopa selkeä TPS-valmennuksen käskytys Moisiolle noutaa Kukkonen pois pelistä. Mielestäni kaikki varusteiden heittely ja linjatuomarin otteesta rimpuilu kertoo omaa kieltään vain siitä, kuinka Moisiota vitutti oikein kunnolla, kun Kukkonen ei vastannut mihinkään. Moisio varmasti tiesi jo siinä vaiheessa lentävänsä itse ulos (ehkä jo ennen vaihtoon tuloaan - hänen tehtävänsä oli lentää suihkuun, mutta viedä Kukkonen mukanaan?) ja hän yritti kaikin mahdollisin keinoin viimeiseen saakka saada Kukkosen mukaansa. Moisio epäonnistui (TPS-valmennuksen hänelle antamassa?) tehtävässään. Vastustajan ykköspuolustaja piti saada pois pelistä hinnalla millä hyvänsä.

Jonne Virtasen teossa en sen sijaan näe mitään epäilyttävää tai edes moraalisesti arveluttavaa. Sen sijaan Rajaniemen väliinmeno kolmantena miehenä Kukkosen ja Moision väliin ei tainnut mennä aivan kaikkien kirjoittamattomien sääntöjen mukaan. Kukkonen oli haluton tappelemaan (=lentämään ulos), joka sinällään on fiksu teko, mutta yhtä kaikki tappeluun tai "tappeluun" kolmantena miehenä mukaan tunteva varmasti tietää saavansa jonkun vastustajan pelaajan kimppuunsa alta aikayksikön. Tällä kertaa se kolmas mies vain sattui olemaan maalivahti ja häntä ojentamaan tullut vastustaja Jonne Virtanen. Aivan vastaavasti tässäkin jatkotilanteessa Rajaniemi oli (luonnollisesti) haluton tappelemaan, Virtanen olisi halunnut Rajaniemestä tanssipartnerin ja sieltähän tuli useampiakin Kärppien pelaajia kolmansina miehinä repimään Jonnea pois maalivahtinsa kimpusta.

Miksi Patrik Moisio pimahti niin täydellisesti? Uskoisin siis kyseessä olleen TPS-valmennuksen antama tehtävä Moisiolle - ota pois vastustajan paras puolustaja hinnalla millä hyvänsä. Moisio epäonnistui tehtävässään, mutta yritti sitä aivan viimeiseen kyynärsuojan heittoon saakka.

Miksi Jonne Virtanen pimahti niin täydellisesti? Uskoisin hänen olleen menossa joka tapauksessa repimään Rajaniemi pois Moision kimpusta. Hallilla oli puhetta siitä, että kenties Rajaniemi ei ainoastaan repinyt Moisiota, vaan... hän olisi lyönyt kilvellään Moisiota? Tästä mahdollisesta lyönnistä mulla ei ole itselläni minkäänlaista näköhavaintoa, mutta näin hallilla matsin jälkeen vähän spekuloitiin. Tämä kyllä kieltämättä selittäisi hyvin pitkälti tuota Virtasen pimahdusta. Eikös Fredrik Norrenakin saanut aikoinaan Ruotsissa Elitserienissä pelatessaan aika pahasti runtua vastustajilta mentyään lyömään jossain maalineduskahakassa vastustajan hyökkääjää kilvellään?

Lisäksi: en tiedä näkyykö kyseinen tilanne ottelutallenteelta, mutta toisen erän loppupuoliskolla (saattoi olla Moision käytöskympin jälkimaininkeja - ehkä edellinen TPS:n nelosketjun vaihto?) Jonne Virtasella oli paljon asiaa Sami Rajaniemelle. Käytännössä kaikki muut pelaajat olivat jo vaihtoaitioissa tai valmistautumassa aloitukseen, kun Virtanen ja Rajaniemi vaihtoivat ajatuksiaan. Loppujen lopuksi linjatuomarihan meni tilanteeseen saattelemaan Virtasen vaihtoaitioon. Pitkään ne siellä turisivat eli lienee mahdollista, että jotain kipinää on lähtenyt jo sieltä saakka?

Illan raskain idiootti turkulaisittain oli Pikkarainen. Hänellä kun voisi olla käyttöä pelillisesti toisin kuin Moisiolla. Vaikkei hanskat pudonneet, niin penaltti voi kolkutella koska kävi suoraan aloituksesta päälle. Ei siis mitään perusteita tuolle toiminnalle.
Sitten ollaan katseltu täysin eri matsia!

Ilkka Pikkarainen repi ja raastoi koko illan. Saldoksi jäi ainakin puolenkymmentä painavaa taklausta sekä erityisesti Sebastian Ahon hiillostamista. Pikkarainen oli aina paikalla, kun sattui ja tapahtui. Moisio-Kukkonen -tilanteen jälkeen oli vain ajan kysymys seuraavasta TPS-ulosajosta. Kysyin serkkupojaltani heti alivoiman alettua, että ketä mahtaa olla seuraava. Jerry Ahtola oli ensimmäisessä alivoimavaihdossaan hyvin lähellä tanssipartnerin haussa. Pelikatko, seuraavaan vaihtoon Ilkka Pikkarainen aloitukseen ja lopputuloksen jo tiedämmekin. Pikkarainen hermostui täysin siihen, kun Kärppä-pelaajien lämmitys ei onnistunutkaan. Käytännössä se olisi voinut olla joku muukin kuin Pikkarainen - Jerry Ahtola ja Niklas Friman olivat erittäin potentiaalisia vaihtoehtoja enkä välttämättä olisi yllättynyt "Nyytinmurtaja" Henrik Tallinderinkaan pimahduksesta. Oliko juuri ennen Pikkaraisen pimahdusta TPS:sta kentällä Jerry Ahtola, Niklas Friman ja Henrik Tallinder? Pelikatkon tultua Ahtola ja Friman painivat omia painejaan kaukalon reunuksella, kun Tallinder otti harvinaisen pitkän tuijottelukilpailun jonkun (ehkä kahdenkin?) Kärppä-pelaajan kanssa.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loppu meni sirkukseksi mutta jokainen voisi miettiä ennenku jeesustelee liikaa että mistä tämäniltainen episodi johtui. Mitenkään en puolustele Tepsin touhuja mutta näitä ylilyöntejä olisi tuskin tullut jos puhaltamassa olisi tuomareita jotka todella ovat ammattitaitoisia eivätkä tanssi yhdenkään valmentajan pillin mukaan.
Jo pitkin kautta ollaan saatu huomata miten Marjamäki vaikuttaa pelin aikana tuomareihin kuten tekee myös lehdistönkin kautta sitä. Sama meno jatkui ensin perjantain ottelussa ja tänään se vain paheni. Tuomioita joista ei kuuluisi viheltää tai jos vihelletään niin sitten pitäisi viheltää myös toiseen suuntaakin. Kärpät pelaa Kukkosen johdolla pientä sikaa koko ajan ja aika vähän näistä vihelletään. Ei uskalleta. On se Marjamäki ihmemies.
Kärpät on senverran kova huippujoukkue että heidän valmentajansa touhu on ala-arvoista ja osittain säälittävääkin jos tuolla konstilla yrittää mestaruuden saada. Ei ole Suomen maajoukkueen päävalmentajan mukaista toimintaa.
No täytyy toivoa että kurinpito heput ovat ajantasalla eivätkä mätkäise mitään pelikieltoja( paitsi Moisiolle kuuluu)sillä tälläset pikku kahinat kuuluvat play offseihin.
Tänään Kärpät oli parempi ja voitot tasan ja tiistaina homma jatkuu.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Älytön veto Laurilta laittaa Aho, Niemi, Kukkonen Ikonen(?) kentälle, kun vastustaja on juuri ottanut veskan takaisin maaliin, ja lähettää Virtasen, Moision, Karvosen, Frimanin kentälle. Mun kotisohvalle näkyi, että kohta tapahtuu. Todella iso miinus Marjamäelle tästä.

"Kotisohvalle asti näkyi että tapahtuu" ? No mitä siinä sitten tapahtui sellaista mitä esim Aho ei pystynyt hoitamaan ?
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tepsin häviö toki lämmittää mutta samalla naurattaa tuo Marjamäen tuomareiden ja median perseennuolenta.Vittu mikä lipevä lammas on seuraava maajoukkueen päävalmentaja.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jo pitkin kautta ollaan saatu huomata miten Marjamäki vaikuttaa pelin aikana tuomareihin kuten tekee myös lehdistönkin kautta sitä. Sama meno jatkui ensin perjantain ottelussa ja tänään se vain paheni. Tuomioita joista ei kuuluisi viheltää tai jos vihelletään niin sitten pitäisi viheltää myös toiseen suuntaakin. Kärpät pelaa Kukkosen johdolla pientä sikaa koko ajan ja aika vähän näistä vihelletään. Ei uskalleta. On se Marjamäki ihmemies.

Kolmatta vuotta Kärppien peräsimessä ja plakkarissa kaksi mestaruutta. Eli jonkinsortin ihmemies on kyseessä, mutta ei hemmetti jos yksittäisistä peleistä aletaan höpiseen kuinka Marjamäki ohjaa tuomareita... Tollasta sontaa suoltaa vaan huonot häviäjät.
Kaikki propsit Tepsille ja sarja on täysin auki vielä, mutta eiköhän jätetä tällainen paskanjauhanta ihan omaan arvoonsa.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuokin mitä talonmies-Pikkaraisen veli sanoi haastattelussa on varmasti Selinin kanssa mietittyä strategiaa, jolla he yrittävät vaikuttaa seuraavan pelin tuomarilinjaan, ei sen kummempaa. Jokainen valmentaja yrittää vaikuttaa tuomareihin varsin pleijareissa, niin Selin, Dufva, Tapola, Törmänen ym. ym.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Onnittelut voitosta Kärpille. Myötähäpeä TPS:n puolesta on melkoinen. Onneksi kukaan ei loukkaantunut, Kärpät pelasi fiksun pelin ja ansaitsi voittonsa. TPS ansaitsisi jotain ihan muuta.
Näin on ja samaa mieltä. Jos kentällä pimenee, pidetään pää viileänä tällä foorumilla. Iso peukku Sinulle.
 

Käytös10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuokin mitä talonmies-Pikkaraisen veli sanoi haastattelussa on varmasti Selinin kanssa mietittyä strategiaa, jolla he yrittävät vaikuttaa seuraavan pelin tuomarilinjaan, ei sen kummempaa. Jokainen valmentaja yrittää vaikuttaa tuomareihin varsin pleijareissa, niin Selin, Dufva, Tapola, Törmänen ym. ym.

Varmasti onkin yritystä vaikuttaa tuomareihin. Siellä vaan joka ikinen päätuomari tietää, että nuo puheet jostain seurustelukerhoista ovat täyttä tuubaa. Marjamäki ottaa sen isomman ihmisen roolin tässä näytelmässä, sen jonka kanssa voi keskustella järkevästi ja Selin joukkoineen on keskustelutaidoiltaan yläasteen tarkkailuluokkalaisten tasolla. Näkeekö joku tästä etua Tepsille tiistain peliin?
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kieltämättä nauratti sporttia vastaan kuolleen moision mukakovuus. Säälittävä loppushow turusta. Oikea kovuus on jotain ihan muuta.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
TPS koki löytäneensä keinon Kärppien kaatamiseen ja sehän on selvästi hämmentäminen. Kuten tänään huomasimme, upeastihan se toimi.

Moisiolle ja Pikkaraiselle on varmasti käyttöä. Tuskin kuitenkaan Liigan pleijareissa.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
TPS koki löytäneensä keinon Kärppien kaatamiseen ja sehän on selvästi hämmentäminen. Kuten tänään huomasimme, upeastihan se toimi.

Moisiolle ja Pikkaraiselle on varmasti käyttöä. Tuskin kuitenkaan Liigan pleijareissa.
Jos Moisio nyt joutuu pelikieltoon niin kukas ottaa hänen asemansa Selinin "täsmäaseena"? Uhrataanko Virtanen? Pikkaraista tuskin uhrataan. Apukoutsi Pikkarainen voisi olla sopiva siihen hommaan, sillä tuskin hän pelitaidoissa ainakaan häviää Moisiolle...
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Juuri hieman ennen näitä ulosajoja puhuttiin kavereiden kanssa siitä, minkä tasoinen ärsyttäjä Moisio on, kun on itse ainoa, joka ärsyyntyy. Ja se todistettiin sitten tässä tilanteessa, kun Kukkonen seuraa huvittuneena, kun Moisio nolaa itsensä täysin. Itsellä ei ole liigassa mitään suosikkijoukkuetta, joten Moisio kasvattaa viihdearvoa peleissä, kun voi nauraa miehen otteille. Eikä tuossa nyt mitään ihmeellistä tapahtunutkaan. Moisio mahdollisesti vastusteli pelikiellon arvoisesti linjuria, mutta kymppitilin täyttyminen voisi ajaa puolestani saman asian.

Ymmärrän, ettei kärppäläisten näihin tarvitse lähteä, mutta jotenkin itse toivoisin joukkueeni osoittavan jonkinlaista vastarintaa näissäkin.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ymmärrän, ettei kärppäläisten näihin tarvitse lähteä, mutta jotenkin itse toivoisin joukkueeni osoittavan jonkinlaista vastarintaa näissäkin.
Voisi kai se joskus olla ihan aiheellistakin mutta miksi joukkueen henkisen johtajan ja puolustuksen tukipilarin pitäisi lähteä jonkun jääkiekkoilijan irvikuvan kanssa matsiin ja hankkia sitä kautta ehkä pelikieltoa itselleen? Sitähän Selin toki oli omalla "täsmäaseellaan" hakemassa...
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Voisi kai se joskus olla ihan aiheellistakin mutta miksi joukkueen henkisen johtajan ja puolustuksen tukipilarin pitäisi lähteä jonkun jääkiekkoilijan irvikuvan kanssa matsiin ja hankkia sitä kautta ehkä pelikieltoa itselleen? Sitähän Selin toki oli omalla "täsmäaseellaan" hakemassa...
Joo, en missään nimessä tarkoita, että juuri Kukkosen olisi pitänyt lähteä Moision kanssa. Suhtautuminen Moisioon oli juuri se oikea.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Näin Kärppälasein nähtiin ihan normaali pleijarivääntö. TPS yritti horjutta Kärppiä fyysisyydellä ja vähän isommallakin hämmennyksellä, menemättä kuitenkaan liian pitkälle. Jos noihin vääntöihin ei ole valmis, tämä on väärä peli. Ainut ylilyönti oli Niklas Frimanin estäminen (tuliko Kukkosen vekki suupieleen tästä?) Lasse Kukkoseen, missä oli selkeästi isommankin vaaran paikka. Nuo ovat niitä tilanteita mihin kaukalossa ei pitäisi olla tarvetta valmistautua.

Ei mitään pelikieltoja ja sama rähinä päälle vain seuraavaankin peliin, ei Kärppiä voiteta muuten kuin pelaamalla, minkä joku joukkue tänä vuonna toki todennäköisesti tekeekin.

Näin pienessä sievässä pakko myös myöntää, että pieni hymynkare nousee kyllä pakostakin huulille kun lukee miten muiden mielestä Marjamäen pelinjälkeiset kommentit ovat jotenkin vastenmielisiä.

TPS on hieno seura ja jos tästä parista kairaatte itsenne jatkoon, näillä esityksillä hyppään kyllä bandwagoniinne ja toivon, että menette päätyyn asti!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipas KukkosLasselta tyylikäs alistus toi kiukkunsa tikahtuvan ja kamojaan viskelevän Moision ohikävely, korostetun välinpitämättömästi vielä jatkoi hidasta luisteluaan poispäin eikö yhtään kuikuillut taakse että pääsikö se apina linjatuomarin otteesta irti vai ei. Mahtavaa tylytystä! Oliks tää Moisio yks niistä Tepsin spedeistä joka aiemmin nolas itsensä vähän tollee samalla tavalla, väkisin yritti jonkun kaa päästä tappelee mutta kukas tommosen turhakkeen takia jaksaisi vaivautua? Vittu miten nolo jamppa.

Virtasen touhussa eka katselin että mitä vittua se maalivahtia siellä kurmoottaa, ja miten ei löydy Kärpistä ketään joka menee mokkeaan auttamaan, olkoonkin sit Virtasen Jonne sen kimpussa, aina pitää mennä maalivahtia jeesimään. Mutta tosiaan jos Rajaniemi tuli kolmantena kilvellä huitomaan niin sitten saakin antaa runtua. Ja Rajaniemelle pitäis tulla penaltiakin vielä, kilvellä saa pahaa jälkeä aikaan.

Pikkaraiset taas nolas molemmat ittensä nekin. Meni kyllä harvinaisen nolosti vituiksi Tepsin noutoilut, ja toisaalta Kärppien Kukkonen ja Humaloja veti kyllä todella hyvin näitä riehujia alta lipan, Laura Marjamäki ei sentään naureskellut mutta jatkoi muuten samaa kliinistä ja tylyä linjaa loppuhaastattelussa Valmentaja Pikkaraiseen verrattuna. Virtanen teki oikein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös