Espoo United kaudella 2016–2017

  • 500 895
  • 1 784

ohiveto1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ei mulla ole mitään Lehterä vihaa. Jos joukkueen kanssa olet vähääkään ollut tekemisissä,
niin tiedät kyllä mistä on kyse.
Emme ole kaikki olleet, mutta koska sinä olet ilmeisesti, niin kerro nyt meille tietämättömillekin. Vihjailu vaan vaikuttaa valehtelulta.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Jos ei pysty edes jossain muodossa kertomaan, mitä omat vihjailut koskevat, kannattaa jättää koko vihjailu tekemättä.. Tuollainen "jokainen joukkueen kanssa tekemisissä oleva kyllä tietää" on vaan oman statuksen esillenostamista. "Mä tiedän enemmän ku te, koska mä olen tekemisissä joukkueen kanssa".
 

Mahti

Jäsen
Hyvin vahvasti esität mielipiteesi. Onko se omasi vai mistä se tulee ?

Joo, ihan oikeasti, tämäkään ei mitään auta, mutta turhautuneisuuttani näitä
kaikkia löysäperseitä kohtaan yritän helpottaa omaa oloani. Fakta on kuitenkin faktaa.
Se ei muutu. Ikävä kyllä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Hyvin vahvasti esität mielipiteesi. Onko se omasi vai mistä se tulee ?
Täh? Kyllä oma mielipiteeni on ihan omani.. Outo tapa, tai oikeastaan paikka, purkaa turhautuneisuutta. Jatkossa kannattaa tehdä se ehkä sellaisen alustan kautta, missä voit kertoa asiat ilman vihjailuja tai täyttä nollatietoa. Vaikkapa kasvotusten jonkun kanssa, jolle voit kertoa asiat niin kuin olet ne kuullut/nähnyt. Nyt meille, jotka emme ole selvästikään tarpeeksi tekemisissä joukkueen kanssa, viesteilläsi ei ollut oikeasti mitään merkitystä. Asia ei tainnut aueta kenellekään muulle, kuin sinulle.
 
Viimeksi muokattu:

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Varmasti moni on enemmän joukkueen kanssa tekemisissä kuin minä, mutta jonkin verran on tullut oltua sekä pelaajien että valmennuksen kanssa yhteydessä. Sen verran että pitkiä puheluja on puhuttu ja ihan sievistelemättä puhuttu asioista. Ei nyt tietenkään kaikkien, sanotaan vaikkapa että kapteeniston ja parin valmennukseen kuuluvan ihmisen kanssa. Mutta en kyllä mitään noista selkäänpuukotus-käärme-juonitteluista ole kuullut, paitsi Lehterä itse niille naureskeli kun puhuttiin. Ainoat lähteet mistä niistä olen kuullut ovat Urheilusanomat tai -lehti kun joskus kirjoitteli, ja sitten täällä jatkiksessa on kirjoiteltu. Mutta jotenkin nyt ainakin itse luotan enemmän niihin joiden kanssa olen kasvokkain puhunut.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Joka vuosi täällä jatkoajassakin on ketju sopimuksettomista pelaajista. Siellä on usein esim. Makkosen ja Luceniuksen tasoisia pelaajia, joista voi ihan helposti muodostaa liigatasoisen joukkueen omilla nuorilla pelaajilla höystettynä.

Pitänee paikkansa, mutta toki näiden sopimuksettomien pelaajien pitää olla halukkaita allekirjoittamaan sopimus Bluesin kanssa. Näkisin tähän olevan tämänhetkisellä toiminnan tasolla korkea kynnys.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Toki asioita pitää saada kuntoon, että voi edes esittää mitään tarjouksia Makkosen tai Luceniuksen tyyppisille pelaajille. Lähden itse siis siitä liikkeelle, että kesän aikana kiireellisimmät velat saadaan hoidettua ja sitten on uusien johtohahmojen aika kääriä hihat todenteolla ja alkaa luomaan uutta Bluesia. Sitten on enää tämän/näiden henkilöiden karismasta ja uskottavuudesta kiinni, kiinnostaako pelaajia lähteä mukaan. Lienee selvää, että Liiga tulee katsomaan Bluesin suunnitelmat todella tarkalla syynillä läpi, ja jos se ei vaikuta uskottavalta, liigalisenssiä ei heltiä ja koko homma kaatuu kasaan. Silloin ei edes tarvitse koota liigatasoista nippua.
 

ohiveto1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Teki mieli kirjoittaa muutakin kuin negaa, ja aloin unelmoimaan ensi kauden joukkueesta. Toki edes jollain realistisuuden tasolla. Kuinka korkealla tasolla, sitä en tiedä.

Kangasniemi-Suomela-Mahbod
Miettinen-Niemelä-Arkiomaa
Lahtinen-Puhakka-Väyrynen
Nisula-Saari-Iisakka


Seppälä-Westermarck
Kukkonen-Vaakanainen
Kuukka-uusi pelaaja

Engstrand-Rasilainen
 
Jos kausikortteja halutaan myydä ja yhteistyökumppaneita saada, niin jotain uskottavuutta pitää seurassa olla, eli lähdetään hakemaan sitä uskottavuutta semmosista pelaajista, jotka Espooseen on mahdollista saada palauttamaan uskottavuus. Kovasti sieltä on taas Bluesin johdosta huudeltu, että ei tässä millään ihan paskalla budjetilla lähdetä, mutta eiköhän sitä kuitenkin todellisuudessa lähdetä ihan liian paskalla, joka on käytännössä viimeinen kuolinisku seuralle, kun ei ole mitään myyntiä.

"Kähkönen" - "Hirso" - Kangasniemi
"Lehtonen" - Suomela - Arkiomaa
"Rutanen" - "Miettinen" - Mahbod
Lahtinen - Niemelä - Saari
muut junnut

Kuukka - Kaijomaa
Kukkonen - Vaakanainen
Westermarck - Vainio
"Moberg" + junnut

Engstrand-"Laurikainen" (realistisuus: "Ore")

Näistä koodinimistä Kähkönen (SHL, 0+9) pitäisi olla kaiken järjen mukaan ihan Bluesin resursseilla hankittavissa, mutta nykyisessä tilanteessahan Blues ei tule yhdenkään pelaajan kanssa saamaan sopimusta. Lehtonen on seuraa vaihdettuaan saanut pelin kulkemaan, joten hänen osaltaan mahdollisuudet alkavat karkaamaan tässä vaiheessa. Hirsolla tarkoitetaan selkeää ykkössentteriä, mutta mies itse tuskin on Espooseen palaamassa nykyomistajien aikana. Miettisen kohdalla pitää laskea hintalaatusuhdetta, koska välttämättä mies ei ole mikään halvin mahdollinen, mutta myyntiä lisäisi varmasti. "Rutanen" olisi sitten tämmöinen mestihaku, jolta toivottaisiin läpumurtoa liigassa.

Tehdään nyt spoileriin pieni palkkalaskelma, jolla koitan perustella sitä, että ei tämmöinen kokoonpano palkkojen osalta mikään mahdottomuus olisi, mutta ei kukaan nykytilanteessa usko siihen, että Blues pystyisi niitä palkkoja maksamaan, joten vaikea tehdä kyseisiä sopimuksia:
Summat kiloeuroina:
105 - 175 - 40
170 - 50 - 40
35 - 60 - 60
40 - 20 - 20
20

100 - 100
60 - 25
50 - 30
30

90 - 30

Yhteissummaksi sain 1,35 miljoonaa (KooKoo tällä kaudella 1,4 miljoonaa, jos oikein muistan).

Käytännössähän omassa kokoonpanossa on yks oikeasti hyvä viisikko ja sen lisäksi loput onkin sitten oikeastaan junnuja (tai rajatapauksia liigan ja mestiksen välillä), mutta tässä tilanteessa kyseinen kokoonpano olisi aika lähellä lottovoittoo Espoolle.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mahbodille voisi tosiaan sorvata jatkosopparin pelkästään sen lausunnon takia. Oli oikeasti kiva lukea että vielä on joku pelaaja joka arvostaa tätä seuraa ja haluaa pelata sille.

Mutta itsellä ei ole kovin ruusuista kuvaa Bluesin ensi kauden jengistä. Kattelin hieman Eliteprospectsista että ketkä pelaajat saattaisi olla sellaisia jotka Espooseen eksyy. Oletan että kyseiset pelaajat ovat sellaisia että niillä ei ns. ole hirveesti vaihtoehtoja jos liigaa haluavat pelata.

Cami Miettinen - kausi Ranskassa on mennyt kai pipariksi loukaantumisen takia. Olisi ehkä tärkeämpi pelaaja markkinointimielessä kuin kaukalossa.

Niklas Tikkinen - Allsvensaknissa 27 ottelua 4+4 tehoin. Voisi paikata Kaijomaan mahdollisen lähdön.

Juuso Riksman tai Brend Brückler - Uskon että Engstrandille riittää yksi kausi Bluesin touhua. Tällöin maalille voisi tulla tuolta Itävallan suunnalta ex-blues maalivahti jolla on ura ehtoo puolella. Tai Jos Näckel jatkaa seurassa niin ehkä hyvä maalivahtivalmennus saata houkuttaa jonkun nuoren maalivahdin Bluesiin esim. Frans Tuohimaa, Denis Godla tai Samuel Jukuri.

Alexander Ruuttu - Ruuttu on just sellainen pelaaja joita oletan Bluesiin päätyvän. Nuori joka on pelannut tän kauden liigaa alemalla tasolla mutta haluaa ylöspäin ja omaa jotain liigapotentiaalia.

Jasper Lindsten - pelasi mielestäni hyvin Tapparaa vastaan. Voi olla että joku muukin liigajengi ois kiinnostunut, mutta Bluesissa ois varmaan se suurin rooli tarjolla.

Jesse Niinimäki - Italian liigassa uraansa hautaava Niinimäki on tässä sen takia että joku 30-kymppinen kehäraakki saattaa myös Espooseen päätyä kun muualle ei pääse eikä lopetaakaan osaa.

"Svensson" - varmaan suurin osa suomalaisista pelaajista vältelee Bluesia kuin ruttoa niin veikkaan että joku nuori ulkomaalainen pelaaja päätyy Bluesiin hakemaan urallaan nostetta. Eli hieman vastanlainen tapaus kuin Christopher Bengtsson Kalpassa.

Espoo velkasaneeraus Blues:

Kangasniemi - Suomela - Mahbod
Niinimäki - Ruuttu - Arkiomaa
Lindsten - Miettinen - "Svensson"
Puhakka - Niemelä - Lahtinen
+Saari

Kuukka - Vainio
Tikkinen - Westermarck
Kukkonen - Vaakanainen
+Seppälä

Brückler
Tuohimaa

Toi yllä oleva joukkue on siis sitä tasoa mitä oletan ensi kauden Bluesin olevan, jos tällä velkasaneeraus/säästö linjalla mennään. Ja ei tarvii tulla kertomaa kuinka paskalta se näyttää kun tiedän sen itsekkin. En vaan usko että tässä hirveesti Kähyn, Ladan taikka Hirson paluusta kandee haaveilla.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Suomela tuskin Bluesissa pelaa ensi kaudella. Siitäkin huolimatta, jos jollain ihmeellä Blues edes pelaisi liigassa.
 
Todennäköisestihän se on ihan turha haaveilla mistään oikeista pelaajista, mutta kyllähän se on karu fakta, että jos ensi kaudelle lähdetään samantasosella kokoonpanolla johon tällä kaudella lopetetaan, niin tuskin mistään tullaan tuloja saamaan, kun yhteistyökumppanitkin toivovat jotain vastinetta rahoilleen ja ei tyhjille katsomoille pelatut pelit juurikaan heille näkyvyyttä tai muuta tarjoa.

Ongelmahan tulee siinä vaiheessa, että kukaan oikea pelaaja (joka saa tarjouksen liigasta/mestiksestä kotipaikkakunnalta/ulkomailta) ei ole Bluesin saatavilla enää siinä vaiheessa, eli vaikka Kähykin on tämän kauden vetänyt nollalla maalilla Ruotsissa ja paluu liigaan olisi ihan todennäköinen jopa semmoisella palkalla, mitä Bluesin pitäisi (tämä pohjautuu niihin lausuntoihin "millään tämän kauden kaltaisella rupujengillä ei lähdettäisi ensi kaudella" -lausuntoihin) pystyä maksamaan, niin mies on tehnyt jo sopimuksen muualle kun Blues vasta järjestelee asioita.

Aika mahdoton tilannehan nykyinen on ja siinä vaiheessa, kun kauteen lähdetään ihan luuseriporukalla, niin kyllä se taitaa valitettavasti olla seuran kuolinisku.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Cami Miettinen - kausi Ranskassa on mennyt kai pipariksi loukaantumisen takia. Olisi ehkä tärkeämpi pelaaja markkinointimielessä kuin kaukalossa.
Camista sen verran, että välissä oli tosiaan pitkä loukkaantuminen, mutta nyt hän on taas takaisin kaukalossa ja voitti eilen Ranskan Coupe de la Liguen tehden finaalissa 0+3. Sopisi varmasti Bluesin ensi kauden rosteriin kakkos-kolmosketjuun ja kuten totesit, toisi roppakaupalla markkinointiarvoa seuralle.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Mitenköhän käy Bluesille ensi kaudella CHL:ssä? Voiko Blues osallistua CHL:ään, jos esim ei saa Liigalisenssiä? Suomi-Sarjasta CHL:ään?
Ei Blues tule sijoittumaan sellaiselle sijalle että mitään kutsua ensi kaudeksi CHL:ään olisi tulossa.
Ei sitä tiedä ja aina saa unelmoida. Kuulemma oli Samson #9 tapaan hylännyt tarjouksia muualta Liigasta. Respect!
Niinhän sitä saa mutta kun esim. Suomelalla ja Vaakanaisella on nyt jo pöydällä nippu tarjouksia Liigasta mistä valita ensi kaudeksi niin epäilen etteivät odota turhaan jonnekin toukokuun perukoille josko Bluesin saneerausohjelma on varmistettu ja josko sitten jotain jengiä ruvetaan kasaamaan. Tämä jo ihan heidän omien urienkin takia.
 
Viimeksi muokattu:

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mitenköhän käy Bluesille ensi kaudella CHL:ssä? Voiko Blues osallistua CHL:ään, jos esim ei saa Liigalisenssiä? Suomi-Sarjasta CHL:ään?
Blues pelasi kuluvalla kaudella CHL:ssä villillä kortilla, joka tuli sarjasijoituksen perusteella (paras ei perustajajäsen liigassa). Edellisellä kaudella sillä paikalla pelasi SaiPa. Ensi kaudeksi kutsua tuskin tulee. Taisi myös olla niin, että CHL kutistuu ensi kaudelle.
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Blues pelasi kuluvalla kaudella CHL:ssä villillä kortilla, joka tuli sarjasijoituksen perusteella (paras ei perustajajäsen liigassa). Edellisellä kaudella sillä paikalla pelasi SaiPa. Ensi kaudeksi kutsua tuskin tulee. Taisi myös olla niin, että CHL kutistuu ensi kaudelle.

Blues ei pelannut "villillä kortilla", eli niin sanotulla c-lisenssillä. Nuo on tarkoitettu sellaisille joukkueille, jotka pelaavat jossain muissa, kuin perustajaliigoissa. Blues pelaa perustajaliigassa, joten pääsivät sijoituksen mukaan, ns. b-lisenssillä mukaan. Tällä kaudella näyttäisi siltä, että b-lisenssijoukkueet olisivat samat, kuin ensimmäisella CHL kaudella. Eli Saipa ja Lukko, jos siis valitsevat ottavansa ko. lisenssit vastaan.

Vaikka jotkut tahot ovat muutakin höpöttäneet, niin ainakin kilpailun omilla sivuilla oli juttua vielä 15.2, että ensi kausi pelattaisiin samalla joukkuemäärällä, kuin aikasemmat kaksi kilpailua.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihan fiksuja puhuu Lehterä tossa haastattelussa. Kattelin wikipediasta että 15 vuotta sitten 1. huhtikuuta 2001 Salonoja ryhtyi Bluesin toimariksi, mutta tuskinpa Lehterä sitä tarkoitti että nyt historia toistais itseään.

Ihan hyvä että Bluesin ei tarvii tohon CHL:lään osallistua. Siitä taisi loppupeleissä olla enemmän haittaa kuin hyötyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös