Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 280 090
  • 28 700
Eikö sillä ole enemmän väliä, että mitä Suomessa ajateltaisiin? Voi olla varma, että Suomessa Orbanista ajateltaisiin kyllä helvetin hyvää juuri nyt. Painostukseen liittyen, että ruotsalaiset ovat niin paskahousuja, etteivät uskalla painostaa ketään. Ja mikäli Suomella on puolustusvoimat, niin se kykenee pitämään rajat kiinni. Unkarikin on pystynyt, vaikka se on keskellä tätä helvettiä.
No vastahan presidentti sanoi, että jos laittaisimme "rajat kiinni" niin voi käydäkin niin, että joku toinen laittaa rajat kiinni meiltä. Kai se pitää sitten uskoa, että kaikkien on annettava tulla. Ja sopimukset ja lait määrää, että kuka tahansa voi tulla ja hakea turvapaikkaa. Joten tekemällä ei mitään Suomi tekee oikein.

Unkarilla nyt ei mitään mainetta ole ollutkaan, paitsi joku Fereng Puskas, joten ei sitä voi menettääkään. Sielläkin pitäisi jo astua vuoteen 2015 tai 2016, jolloin kansallisvaltioiden aika on ohi. Itsenäisyyden aika on ohi. Ei voida olettaa tai vaatia, että joku yksittäinen valtio voisi lähteä sooloilemaan ja päättää itse omista asioistaan.
Olemme yhtä suurta Eurooppaa ja kovastihan tuo arabiakin yhtyy Eurooppaan koko ajan, jolloin tuloksena on sitten Eurabia.

Unkarikin liittyi Euroopan Unioniin, että saisi rahaa sieltä. Nyt suuttuvat kun ei tulekaan rahaa vaan maahanmuuttajia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Orimattilan VOK-info (video)

Tuossa noin 38 minuutin alkaa erän naisen kysymys ja selonteko, joka mielestäni kiteyttää aivan täydellisesti tämän tällä hetkellä voimassa olevan tilanteen. Suosittelen kaikkia katsomaan ja kyllä, linkki vie Mitä Vittua-lehteen, mutta kyseessä on video Orimattilan VOK-illasta, jossa paikallisille infottiin asiasta.
Tuo nainen kiteytti täydellisesti sen miksi ihmiset alkavat olemaan turhautuneita ja kaikesta saa kuvan, että ei pelata avoimin kortein.
 
Orimattilan VOK-info (video)

Tuossa noin 38 minuutin alkaa erän naisen kysymys ja selonteko, joka mielestäni kiteyttää aivan täydellisesti tämän tällä hetkellä voimassa olevan tilanteen.

Tuo nainen sanoi, että ei ole reilua, että "edes turvapaikanhakijoita majoitetaan tällaiseen tilaan". Tuo adverbi "edes" paljastaa ikävällä tavalla ko. naisen asenteet. Siitä voidaan päätellä, että hänelle turvapaikanhakija on vähempiarvoinen ihminen, jolle voidaan tarjota huonoa majoitusta mutta ei ihan noin huonoa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Suomalaisia opetetaan juttelemaan turvapaikanhakijoille – "Kysykää suoraan, ovatko he terroristeja" | Yle Uutiset | yle.fi

Kuinkahan moni turvapaikanhakija vastaa myöntävästi jos tuollaista mennään niiltä kysymään.

Varmaankin aika moni, jos vaihtoehtoina on teloitus Irakissa tai kiva loma suomalaisessa vankilassa, olkoon sitten vaikka elinkautinen.

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoihin voin vastata vain yhdellä tavalla, kun kokemusta on. Niissä asuvat yleensä kaupungin työntekijät ja porukkaa jotka ovat asuneet niissä jo pitkän ajan riippumatta paljonko he ansaitsevat. Tiedän paljon jengiä, jotka ansaitsevat 3-4k€ ja edelleen asuvat stadin kämpissä ja miksi eivät asuisi, koska mitään kontrollia ei ole?

Yhtään stadin kämpissä asuvaa mamua en tunne. He kaikki asuvat VVO:n, Saton jne. asunnoissa, jossa asumistuet valuvat demarien fikkaan. Kela, sossu -> demarit. Ei ihme että demarit kannattavat asumistukien korotuksia. Omasta mielestä asumistuet pitäisi poistaa kokonaan. Ne ovat vain keinotekoista tulonsiirtoa yhteiskunnalta asuntojen omistajille. Isompi vuokra -> isompi asumistuki. Niin demaria...
 

pp33

Jäsen
Sieltä lähtee heti käyntiin (ESS:n pääkirjoitus)

Heti vedettiin rasistikortti käyttöön ja hiljennetään sairaat natsiasikkalalaiset. Ei ole sallittua yrittää tiedustella, mikä mättää 500:n (tarkentui 350:een) turvapaikanhakijan sijaoittamisessa 5000 asukkaan taajamaan. Sanelupolitiikka, josta nouseviin kysymyksiin ei edes pyritä vastaamaan millään tavalla on ihan ok,. Varsinkin jos ei kosketa suoraan itseään. Koska rasismi.

Ihan validi toteamus tuo otsikko. Vähän vaan ihmetyttää, miten kauan tuo "maltti, yhteistyö, sopeutuminen"-mantra pitää homman kasassa, kun mitään muuta ei yritetä valtionvallan puolelta tehdä. Paitsi syyllistää ja potkia kansalaisia päähän, minkä ehtii.

Tätä yksityishenkilönä (joojoo, edustaa virkamiehenä 24h kuntaa) tehtyä videota ja huumorin kautta höyryjen päästelyä kutsutaan kyseenalaiseksi ja rasistiseksi keinoksi taistella vastaanottokeskusta vastaan. Todellisuudessa Nieminen on julkisesti esittänyt järkeviä kysymyksiä, eikä ole suostunut nielemään sanelupolitiikkaa pureskelematta. Myöskään VOKin perustamisesta ei ole kieltäydytty, vaan kokoa ja sijaintia on kiritisoitu ja tarjottu neuvotteluja vaihtoehtojen kartoittamiseksi. Mihinkään ei ole vastattu. Lisäksi Nieminen on kehoittanut hillitsemään kunnassa nousevaa pelkoa ja vihamielisyyttä VOKkia kohtaan suorasanaisesti.

Olen kokenut, että täällä ei olla lähtökohtaisesti pakolaisvastaisia. Vastustetaan Migrin ja Kotouman toimintatapoja ja mielivaltaista sanelua. Tätä on ollut vaikea saada kenenkään ymmärtämään, aina on pitänyt vääntää rautalangasta. Nyt sekin oikeus ja mahdollisuus on viety, turha yrittää enää asiallisesti keskustella, Migri ja Kotouma ovat moraalisesti tavallisen kansan yläpuolella. Rasistit.

Yksi moka, ja mutkat vedetään suoriksi, huudetaan rasistia ja käsketään kaikkien hyväksyä asemansa alamaisina, joilla ei ole oikeutta kyseenalaistaa mitään. Kone toimii, bisnes sen kuin pyörii.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Arvauksesi on 100% paskaa. Faktana sanon, satun nimittäin tietämään, että kaupungin asuntojonoissa eivät ohittele ketään. Sosiaalitoimella on Helsingissä jonkin verran hätämajoitusasuntoja, mutta niillä ei ole mitään tekemistä Helsingin kaupungin vuokra - asuntojen jonon kanssa. Helsingin kaupunki on itseasiassa saanut ihan kunnianhimoisen uudisrakennus suunnitelmansa maaliin yli 90 prosenttisesti, mikä on ihan hyvä suoritus, vaikka enemmällekin olisi tilausta. Grynderit ja bisnesväki ei vaan oikeen tykkää, jos vuokrataso pysyy kohtuullisena. Julkisuudesta, jos ihan oikeasti kiinnostaa, voit kaivaa ihan rakennettujen/rakenteilla olevien asuntojen määrän. Oli useampia kymmeniä tuhansia muistaakseni. Pakolaiset ei saa sosiaalitoimesta yhtään kummallisempia maksusitoumuksia kuin kukaan muukaan. Ota jatkossa asioista selvää, ettei tarvitse valheita levitellä.

Realismi hiukan kirpaisee mutta älä huoli pahempaa on vielä luvassa..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Orimattilan VOK-info (video)

Tuossa noin 38 minuutin alkaa erän naisen kysymys ja selonteko, joka mielestäni kiteyttää aivan täydellisesti tämän tällä hetkellä voimassa olevan tilanteen...

Mielestäni oikein asiallinen tämä nainen alussa, napakasti esittää asiansa, muta sitten loppua kohti vähän rupeaa pakka leviämään.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jos turvapaikkaa saamattomia ja epähumanitäärisiä aletaan koota palautuskeskuksiin, niin perustetaanko keskuksia ylläpitämään Kotiutuma Oy? Vai Meetsätähti? Iisisti Oy?
 

gasp

Jäsen
Tuo nainen sanoi, että ei ole reilua, että "edes turvapaikanhakijoita majoitetaan tällaiseen tilaan". Tuo adverbi "edes" paljastaa ikävällä tavalla ko. naisen asenteet. Siitä voidaan päätellä, että hänelle turvapaikanhakija on vähempiarvoinen ihminen, jolle voidaan tarjota huonoa majoitusta mutta ei ihan noin huonoa.

Eihän juuri kukaan voi enää suhtautua näihin turvapaikanhakijoihin ns. humaanilla tavalla, kun on aivan selvää että he pitävät meitä pilkkanaan ja suurin osa käyttää hyväkseen tätä kriisiä.

Minuakin vituttaa joka ikinen geelitukka joka kulkee kalliit vaatteet päällä ym, ja laittaa kuvia facebookiin jostain hotellireissuista Varsovasta.

Tuolla naisella on tosiaan hyviä pointteja:

- Ihmiset turvautuvat vaihtoehtomediaan, koska valtamedia pitää heitä lähes pilkkanaan.
- Miten turvataan kantaväestön turvallisuus VOK:ien lähellä, jos poliisit ovat kymmenien kilometrien päässä, ja eivät uskalla tulla enää yhden partion voimin paikalle? Entä jos tapahtuu tilanne, että n.200 matua päättää aloittaa anarkian, riittääkö 2 vartijaa tai 2-3 partiota poliiseja turvaamaan tilannetta, jos heillä kestää esim 45 minuuttia saapua paikalle? Onko tällaiseen varauduttu? Jos miettii tilannetta että 200 mamua alkaa oikeasti riehumaan, joista osalla on poliisi -tai sotilaskoulutus, niin tarvitaan ainakin yli 20-30 poliisia paikalle oikeasti turvaamaan tilanne. Lisäksi tämä pitäisi tapahtua nopeasti, mutta kyseessä on pieniä kyliä joista poliisit ovat kaukana.
yms yms
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Helsingin kaupungin vuokra-asuntoihin voin vastata vain yhdellä tavalla, kun kokemusta on.
http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/...ja_41_Hiekkavuo_Haapamaki_Ranto_Salorinne.pdf
"Vuoden 2012 lopussa kaikista vieraskielisistä asuntokunnista asui vuokralla noin kolme neljästä, kun taas kotimaankielisistä
alle puolet. Vieraskieliset asuvat yleisimmin ara-vuokra-asunnoissa, joissa asui 42 prosenttia
vieraskielisistä mutta vain 20 prosenttia kotimaankielisistä asuntokunnista."

"Vieraskielisillä asuntokunnilla ara-vuokra-asunnossa asuminen on kotimaankielisiä yleisempää asuntokunnan koosta riippumatta, ja ara-vuokra-asunnossa asuminen yleistyy merkittävästi asuntokunnan koon kasvaessa. Vuoden 2012 lopussa vieraskielisistä yhden hengen asuntokunnista
33 prosenttia ja vähintään viisihenkisistä asuntokunnista 59 prosenttia asui ara-vuokra asunnossa.
Kotimaankielisillä eroa ei juuri ollut: Yhden hengen asuntokunnista ara-vuokra asunnossa
asuvia oli 20 prosenttia ja vähintään viisihenkisistä asuntokunnista 19 prosenttia."
Väärin tilastoitu?
Linkki vie Helsingin tietokeskuksen tukimukseen.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Sieltä lähtee heti käyntiin (ESS:n pääkirjoitus)

Heti vedettiin rasistikortti käyttöön ja hiljennetään sairaat natsiasikkalalaiset. Ei ole sallittua yrittää tiedustella, mikä mättää 500:n (tarkentui 350:een) turvapaikanhakijan sijaoittamisessa 5000 asukkaan taajamaan. Sanelupolitiikka, josta nouseviin kysymyksiin ei edes pyritä vastaamaan millään tavalla on ihan ok,. Varsinkin jos ei kosketa suoraan itseään. Koska rasismi.

Ihan validi toteamus tuo otsikko. Vähän vaan ihmetyttää, miten kauan tuo "maltti, yhteistyö, sopeutuminen"-mantra pitää homman kasassa, kun mitään muuta ei yritetä valtionvallan puolelta tehdä. Paitsi syyllistää ja potkia kansalaisia päähän, minkä ehtii.

Tätä yksityishenkilönä (joojoo, edustaa virkamiehenä 24h kuntaa) tehtyä videota ja huumorin kautta höyryjen päästelyä kutsutaan kyseenalaiseksi ja rasistiseksi keinoksi taistella vastaanottokeskusta vastaan. Todellisuudessa Nieminen on julkisesti esittänyt järkeviä kysymyksiä, eikä ole suostunut nielemään sanelupolitiikkaa pureskelematta. Myöskään VOKin perustamisesta ei ole kieltäydytty, vaan kokoa ja sijaintia on kiritisoitu ja tarjottu neuvotteluja vaihtoehtojen kartoittamiseksi. Mihinkään ei ole vastattu. Lisäksi Nieminen on kehoittanut hillitsemään kunnassa nousevaa pelkoa ja vihamielisyyttä VOKkia kohtaan suorasanaisesti.

Olen kokenut, että täällä ei olla lähtökohtaisesti pakolaisvastaisia. Vastustetaan Migrin ja Kotouman toimintatapoja ja mielivaltaista sanelua. Tätä on ollut vaikea saada kenenkään ymmärtämään, aina on pitänyt vääntää rautalangasta. Nyt sekin oikeus ja mahdollisuus on viety, turha yrittää enää asiallisesti keskustella, Migri ja Kotouma ovat moraalisesti tavallisen kansan yläpuolella. Rasistit.

Yksi moka, ja mutkat vedetään suoriksi, huudetaan rasistia ja käsketään kaikkien hyväksyä asemansa alamaisina, joilla ei ole oikeutta kyseenalaistaa mitään. Kone toimii, bisnes sen kuin pyörii.

Olihan tuo Niemiseltä vähän typerästi tehty ja antoi kyllä kaikki avaimet vastapuolen unelmalle. Rasisti korttia todennäköisesti heilutetaan jatkossa jokaisesta pienestä asiasta. Tuo kirjoitus taas oli sellaista perus #unelma höttöä jossa tehtiin juuri sillein mistä toisia moitittiin. Leimattiin ihmisiä surutta nippuun ja jaettiin rasisti korttia..

vaikka kyse on asiasta, jossa johtavien päättäjien pitäisi osoittaa hyvää esimerkkiä inhimillisyydestä ja vastuunkannosta.

Näin mallikelpoisesti toimi Lahden kaupungin koko poliittinen johto perussuomalaisia lukuun ottamatta silloin, kun Hennalan portilla rähinöitiin.

Johtavilla päättäjillähän ei voi olla muita mielipiteitä kun unelman toteutus. Jos on niin ne on persuja ja rasisteja..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orimattilan vokki info tuli itse katseltua ja varsin asiallista menoa yhtä elämäntapa intiaania lukuunottamatta. Porukkaa noi tilaisuudet tuntuu keräävään kokoajan enemmän ja enemmän. Huoletkin tuntuu olevan joka puolella suomea melko samanlaisia. SPR toveri antoi melko ympäripyöreitä vastauksia niin kuin virkaveljensä. En osaa sanoa, määrittelee migri, eivät ole paikalla niin ei voida vastata... Poliisille pisteet että tilannetta ei vähätelty vaan oltiin melko realistisella kannalla. Poliisi muuten esitti pariinkin otteeseen spr:än toverille toiveen jonkunlaisesta yhteentyöstä joka kyllä kantautui kuuroille korville.
 

pp33

Jäsen
Iltalehti MTV: Poliisi selvittelee useita turvapaikanhakijoiden sotarikosepäilyjä ja noitahan ei voi palauttaa, kun Irakissa heitä ei kohdeltaisi silkkihansikkain. Tulee vielä iso lasku jo valmiiksi ison laskun päälle. Voitaisiin perustaa vaikka uusi vankila, johon nämä sotarikolliset tungetaan.
Mun mielestä Tallukkaan voitaisiin perustaa ISIS-veteraanien kuntoutuskeskus. Kaikki fasiliteetit olisi jo valmiina ja tilaakin on todistetusti heti 500:lle. Samalla kunnan voisi määrätä sitoutumaan omistajan vaatimaan kylpylähankkeeseen. Tällöin traumatisoituneet soturit voisivat kotiutua normaalielämään luonnonkauniin päijäthämäläisen harjumaiseman tarjoamien mielenrauhaa vaalivien virikkeiden parissa.

Ainoa ongelma tässä on rasistinen alkuasukasväestö, joka pitäisi saada jollain ilveellä kuriin. Asuinalueiden aitaaminen ja tarkat turvatoimet vaikkapa Kotouman järjestäminä tulisivat kyseeseen. Win-win-tilanne kaikille, Asikkala saadaan hyötykäyttöön, bisnes pyörii ja ISIS-veteraanit palvelemaan maamme uutta nousua.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Uskomaton onnenpotku näille sotarikollisille, että ovat päässeet Eurooppaan ja Suomeen asti. Irakissa vähemmän onnekkaat ovat jääneet jo kiinni ja heidät on teloitettu pikaoikeudenkäynneillä.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Jositse olisin syyllistynyt sotarikokseen, niin suuntaisin kiireenvilkkaa maahan jossa ei sallita kuolemanrangstusta. Nämä kaksi veljestä luultavasti ihan tietoisesti valinneet Suomen, jotta kiinnijäädessään heitä ei voi palauttaa Irakiin.Pas olisi nyt uskoa oikien sanaan että he eivät ole videolla ja lähettää takaisin Irakiin täysin syyttöminä...

Mutta tähän pakolaiskeskusteluun viel palatakseni. Tämä nykyinen liikehdintähän on vielä pientä. Kunhan Pohjois-korea romahtaa ja eriarvoisuus entisestään kasvaa, niin silloin ihmiset vasta virtaavatkin. Parempi ehkä hyväksyä se ja tehdä omalle tontille korkeampi aita...
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Realismi hiukan kirpaisee mutta älä huoli pahempaa on vielä luvassa..

Toivottavasti8 kirpaisee. Kenenkään mielipiteisiin en puutu, kuin korkeintaan olemalla erimieltä, mutta totaaliseen tietämättömyyteen ja/tai tahalliseen valehteluun pitää puuttua ja sitä oikoa.

Mitä tulee joissakin kommenteissa näihin po. tulorajoihin, se on taas kerran totaalista persumatikkaa isojen kaupunkien kohdalla, koska niille pitäisi rakentaa niin kallis byrokratia, ettei niillä köyhemmillä enää olisi varaa kaupungin asuntoihin. Tällä taas, jos ihmisten asuminen olisi epävarmaa, olisi perkeleelliset vaikutukset työvoiman saannin kannalta pääkaupunkiseudulla, kuin myös Helsingin kaupungin verokertymään, kun kaikkien keskituloisten olisi muutettava halvempiin ympäristökuntiin. Koko ajatus on siis miltä kantilta tahansa täysin niin järkijättöinen, kun tältä hallitukselta saattaa olettaa olevankin. HEKA onkin jo linjannut, että mikäli ARA rahotteisiin asuntoihin rakennellaan jotain helvetin kalliita byrokratiahimmeleitä kaupunki rakentelee vastedes ilman valtiota omat kämppänsä, kun mitään pakkoa valtion mukanaoloon ei voi asettaa. HEKAssa ei siis koskaan tulla kyttäilemään kenenkään tuloja, ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Tää säätö on kahden asiasta mitään ymmärtämättömän kepu + persut toheloinnin seurausta. Kepu toki kuvittelee, että kyliin tulee taas eloa ja maaseutuelämään vetovoimaa. Tuskin tulee toteutumaan missään muussakaan isommassa kaupungissa tämä ajatusten tonavan luomus koskaan.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Toivottavasti8 kirpaisee. Kenenkään mielipiteisiin en puutu, kuin korkeintaan olemalla erimieltä, mutta totaaliseen tietämättömyyteen ja/tai tahalliseen valehteluun pitää puuttua ja sitä oikoa.

Heitä toki jotain faktaa siitä miten esim. Helsinki majottaa asunnottomia varattomia kantasuomalaisia hotelleihin tai käyttää hyödyksi yksityisiä asuntomarkkinoita.. Tollasia ratkaisujahan pakolaisiin ollaan soveltamassa verovaroin. Jatka toki uskomista #unelmaan..
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Heitä toki jotain faktaa siitä miten esim. Helsinki majottaa asunnottomia varattomia kantasuomalaisia hotelleihin tai käyttää hyödyksi yksityisiä asuntomarkkinoita.. Tollasia ratkaisujahan pakolaisiin ollaan soveltamassa verovaroin. Jatka toki uskomista #unelmaan..

Ja sovelletaan ihan kantasuomalaisiinkin perheisiin hätätilanteessa, mutta tämä on sosiaalitoimen asioita, eikä sillä ole mitään tekemistä HEKAn asuntojen tai niihin jonottavien ihmisten kanssa. Se on faktaa, ettei millään mamu statuksella siinä jonossa ohitella. Lapsiperheet on tietenkin etusijalla, mutta aivan ilman värikoodeja. Pienten asuntojen puute sitten kirpaisee yksineläjiä, mutta tämäkin on summa kaiken maailman asuntopoliittisesta kähminnästä ja siihen syypäät ihan muualla, kuin maahanmuuttajissa tai sosiaalitoimessa. Asiaa on tuotu viime aikoina voimakkaammin esiin, ehkä se sitten jotain muutosta lopulta asiaan tuo.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Ja sovelletaan ihan kantasuomalaisiinkin perheisiin hätätilanteessa, mutta tämä on sosiaalitoimen asioita, eikä sillä ole mitään tekemistä HEKAn asuntojen tai niihin jonottavien ihmisten kanssa. Se on faktaa, ettei millään mamu statuksella siinä jonossa ohitella. Lapsiperheet on tietenkin etusijalla, mutta aivan ilman värikoodeja. Pienten asuntojen puute sitten kirpaisee yksineläjiä, mutta tämäkin on summa kaiken maailman asuntopoliittisesta kähminnästä ja siihen syypäät ihan muualla, kuin maahanmuuttajissa tai sosiaalitoimessa. Asiaa on tuotu viime aikoina voimakkaammin esiin, ehkä se sitten jotain muutosta lopulta asiaan tuo.

Valehtelusta kun alat puskista huutelemaan niin pistä toki jotain faktaa miten sitä sovelletaan hätätilanteissa.. Vaikka lukuja?

Niin kuin kirjoitin eilen niin jos #unelmaa helpottaa niin puhutaan pakolaisten ohituskaistasta asunnon saannissa. Totuus on kuitenkin se että ne vähävaraiset kantasuomalaiset odottaa edelleen siinä jonossa. Samalla moni vähävarainen kantasuomalainen ei myöskään pysty vuokraamaan asuntoa yksityiseltä puolelta koska hinnat tulevat auttamaan rientäneiden suvakkien(välikäsien) takia nousemaan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Valehtelusta kun alat puskista huutelemaan niin pistä toki jotain faktaa miten sitä sovelletaan hätätilanteissa.. Vaikka lukuja?

Niin kuin kirjoitin eilen niin jos #unelmaa helpottaa niin puhutaan pakolaisten ohituskaistasta asunnon saannissa. Totuus on kuitenkin se että ne vähävaraiset kantasuomalaiset odottaa edelleen siinä jonossa. Samalla moni vähävarainen kantasuomalainen ei myöskään pysty vuokraamaan asuntoa yksityiseltä puolelta koska hinnat tulevat auttamaan rientäneiden suvakkien(välikäsien) takia nousemaan.
Kuulehan, saivartelu keskustelun tyyleistä se typeriä. Luvut sinänsä on samantekeviä, kun kyse agendasta jonka mukaan toimitaan, koska sellaiseen konsensukseen on päädytty. On siis typerää puhua aidanseipäistä, jos puhe on aidasta.
Syy, miksi asuntotuotanto laahaa tarpeen perässä löytyy kyllä ihan sieltä grynderipuolelta, kovan rahan asuntotuotanto on korissa ykkösenä, koska bisnes ja koska voitot, eli ne sinun köyhät jonottelee ihan muista syistä, kuin rikkaiden muka halvalla asumisessa. Asuntotuotannon rakenteeseen on pyritty keinoin jos toisin vaikuttamaan, kun on havaittu, mihin ongelmiin tilanne on johtanut. HEKAN rakentaminen oli vuosia lähes jäissä, kun uudistuotanto ajettiin bisneslähtöisesti lähes nollaan. Nyt ollaan jo parempaan päin menossa, kun on laajemminkin syttynyt lamppu, ettei ihan näin tule hyvää. Lama on sitten toiminut toisena vipuvartena. Minä pidän alamittaisena asiana vetää jollain rasismipohjalla ilman tietoakaan todellisuudesta paljon laajemmin yhteiskuntaan koskettavasti asiasta. Itkupotki niinkin haluat, mutta älä ota käsikassaraksi agendaasi tukemaan asiaa, josta et tiedä ja jota et edes ymmärrä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös