Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 329 633
  • 5 817

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Seura on elänyt reilusti yli varojensa lähtiessään tähän kauteen 1,6 miljoonan pelaajabudjetilla joka oli liigan toiseksi pienin. Peräsin vain sitä kuinka paljon tuosta on vielä varaa pienentää niin että kyse on uskottavasta liigajoukkueesta?
En tiedä paljonko Malmivaaran, Kantolan ja Liivkin palkat oli yhteensä mutta noiden kavereiden lähdön jälkeen mulla oli sellainen fiilis että Bluesilla on ihan OK joukkue vielä kasassa. Koska PK-seutu tuottaa muutenkin aika paljon pelaajia niin uskon että Blues saisi jopa liigan pienimmällä budjetilla ihan hyvän jengin kasaan. Valmentajan rekrytointi on vaan sitten entistäkin tärkeämpi juttu jotta se saa revittyä kaikein irti noista pelaajista ja noi nuoret pelaajat oikeasti kehittyy.

Onko Espoossa hallin osalta ostajan vai myyjän markkinat?
Miten asiaa katsoo. Espoossa ei ole kuin yksi liigakelpoinen halli mutta Blues voisi kai teoriassa muuttaa Nordikselle mököttömään jos Metro Areena ei kelpais. Toisaalta eipä Espoossa ole muita lätkäjengejä jolla ois samanlainen fanipohja kuin Bluesilla joten ei tolla hallillakaan ole kuin yksi potentiaalinen asiakas. Eli tasuriksi menee.

No ei todellakaan löydy jos kyse on pelaamisesta liigassa. Sen takiahan Blues joutui aikoinaan pelaamaan Nordiksella.
Saivarellaan sen verran että Nordiksella pelasi Kiekko-Espoo. Mutta syynä ei ollut se että Matikylän Garden ei olisi ollut liigakelpoinen vaan siinä että HIFK:iä ja Jokereita vastaan haluttiin suurempi halli käyttöön että saatiin lipputuloja. Ekalla kaudella siellä pelattiin muutamia muitakin pelejä ja sen jälkeen vain paikallispelejä. Muutaman kauden jälkeen sitten siiryttiin kokonaan Matinkylään kun yleisömäärät alkoi olla samaa luokkaa Nordiksella kuin mitä Matinkylän kapasiteetti oli. Nordiksen vuokara sitten kuittaisi sen taloudellisen voiton ja taidettiin myös kyllästyä siihen että noissa Nordiksella pelattavissa matseissa tuli aina turpaan. Kyseessä oli kuitenkin vastustajajoukkueen kotihalli eikä se edes hirveesti auttanut että Kiekko-Espoo kotijoukkueena valitsi aina sen pukkarin/päädyn itselleen mikä oli normaalisti sen vastustajajoukkueen valinta kotipeleissä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Jos tehdään 1,4milj€ tappiota ja romutetaan liikevaihto ~300-500k€ hallikuluilla, on hallivuokra melko pieni murheenaihe.
Pointti ei ollutkaan puhua siitä, mitä on tehty väärin, vaan miettiä asioita, joiden pitää muuttua, että toiminta saadaan taloudellisesti kannattavaksi. Hallivuokra on yksi niistä.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
No ei todellakaan löydy jos kyse on pelaamisesta liigassa. Sen takiahan Blues joutui aikoinaan pelaamaan Nordiksella.

Näin se valitettavasti menee, mutta siinä olisi porkkanaa myös liigalle, jos Blues hakisi poikkeuslupaa pelata vaikka Matinkylässä, ellei Jussi taivu parempiin sopimusehtoihin. Eihän tuo hakemus varmaan läpi menisi ja haluaako kukaan tuonne homepesään pelaamaan enää, mutta neuvottelutaktiikkana voisi auttaa ainakin hieman.

Näin minä vähän asiaa ajattelinkin, eli Espoossa vaihtoehdot ovat Jussin nurkissa pyöriminen tai poikkeusluvalla Matinkylään. Käytännön tasolla toki vaihtoehdot Espoossa ovat Barona (vai mikä se nykyinen nimi onkaan) tai pelaaminen toisessa kaupungissa, käytännössä Helsingissä. Neuvottelutaktisesti muutto Helsinkiin voisi olla fiksukin veto, mutta kaikella kunnioituksella, Blues ei taida tällä hetkellä olla seurana tilassa, jossa on hirveästi varaa ryhtyä taktikoimaan.

Miten asiaa katsoo. Espoossa ei ole kuin yksi liigakelpoinen halli mutta Blues voisi kai teoriassa muuttaa Nordikselle mököttömään jos Metro Areena ei kelpais. Toisaalta eipä Espoossa ole muita lätkäjengejä jolla ois samanlainen fanipohja kuin Bluesilla joten ei tolla hallillakaan ole kuin yksi potentiaalinen asiakas. Eli tasuriksi menee.

Nordiksella mököttäminen ei palvelisi kenenkään muun kuin Helsingin kaupungin etua. Toivottavasti tälläiseen tilanteeseen ei ikinä ajauduta. Mitä tulee tuohon tasuriin, niin eihän se nyt ihan tasan kuitenkaan mene. Ensinnäkin hallissa voidaan järjestää muitakin tapahtumia ja pelata muitakin lajeja. Jääkiekkoa ei voida liigatasolla pelata kuin tietyn tasoisessa hallissa. Toisekseen tällä hetkellä Blues taitaa olla Areenan kannalta melko miinusmerkkinen vuokralainen. Ei niistä tapahtumista mitään iloa ole, jos vuokralainen ei maksa sovittuja maksuja.

Käytännössä toki kummankin etu on saada neuvoteltua sopimus, joka a) mahdollistaa Bluesille jatkon ja toimimisen Metro Areenassa (kiitos Barcelona nimestä) ja b) mahdollistaa Metro Areenalle vuokratulojen saannin. Toivottavasti eilisen positiiviset uutiset pitävät paikkansa ja Blues selviää kiperästä tilanteesta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
1992 liigakarsinnoissa kyllä, mutta 98-99 nimi oli Blues ja alkukaudesta kotihalli oli tosiaan Nordis ennen nykyisen Metro Areenan valmistumista.
Niipä tais pelatakkin. Pääsi unohtumaan kun just noihin aikoihin meikäläisellä oli välivuosia aktiivisesta jääkiekon seuraamisesta. Mutta tosiaan 90-luvun alkupuolella Kiekko-Espoo pelasi noita omia paikallispeli kotiotteluitaan Nordiksella ton hallin suuremman kapastiteetin takia.

Mitä tulee tuohon tasuriin, niin eihän se nyt ihan tasan kuitenkaan mene. Ensinnäkin hallissa voidaan järjestää muitakin tapahtumia ja pelata muitakin lajeja.
No alunperin halli on rakenettu/kaavoitettu Kiekko-Espoon tarpeita varten, joten jäähalli ilman jääkiekkojoukkuetta on aika hassu juttu. Toki hallissa voidaan muitakin lajeja harrastaa, mutta varmaan ensiksi Hongan pitäisi koripallossa nousta takaisin pääsarjatasolle ja saada helvetisiti lisää faneja että siirtyminen tohon halliin kanattas. Kyllähän noita eri lajien maajoukkuepelejä aina Areenalla on ollut mutta tuntuu että satunaisiksi vierailuksi on jäänyt ja esim. mitään suuria arvokisoja ei ole Espoossa muistaakseni nähnty. Espoon Mtero Areenan tapahtumakalenterista sitten voi katsella kuinka hyvin heidän myyntitykkinsä on onnistunut tapahtumia haalimaan. Summa summarum. Kyllä Blues on Areenalle se tärkein avainasiakas joka tuo vähintään 30 tapahtumaa kalenteriin per vuosi. Jotta Metro Areena pystyisi paikkamaan Bluesin jättämän aukon tapahtumakalenterissa olisi sen pahmiassa tapauksessa löydettävä 30 uutta asiakasta.
 
Viimeksi muokattu:

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ensinnäkin hallissa voidaan järjestää muitakin tapahtumia ja pelata muitakin lajeja. Jääkiekkoa ei voida liigatasolla pelata kuin tietyn tasoisessa hallissa.
Minkä muun lajin joukkue vetäisi halliin edes nykyisen verran yleisöä? Korista tuolla on joskus muinoin pelattu, ja tulostaulukin on sitä varten hankittu, mutta eipä niissä ollut yleisöä paljoa mitään. Salibandyakin tuolla on muistaakseni joskus pelattu, mutta miten näiden lajien seuroilla riittäisi mammonaa tuohon hallivuokraan, jos ei Bluesillakaan? Satunnaisia tapahtumia halliin varmasti saataisiin, mutta ei tuollaista pytinkiä voi pyörittää kannattavasti ilman vakituista vuokralaista.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Minä ainakin ymmärrän sen, mutta itse voin sanoa ettei se Salonojan aikakausi nyt ihan pelkkää ruusuilla tanssimista ollut kun muistetaan miten epäasiallisesti Jussi suhtautui meihin rivikatsojiin ja nuoleskeli puolestaan yritysasiakkaita.
Mä olen lueskellut tätä samaa mantraa jo pidemmän aikaan, enkä oikein ymmärrä sitä. Miten omistaja voi yleensäkin suhtautua epäasiallisesti faneihin, kun toimitusjohtaja on se, joka pyörittää showta, markkinointia ja muuta koneistoa? Oletko joskus kaipaillut kaverikuvaa Jussin kanssa, ja Jussi on jatkanut matkaa? Toki Salonoja teki pariin otteeseen keikat toimitusjohtajana ja mainitsi itsekin jälkikäteen, ettei ole fiksua kasata liikaa hommia omalle lautaselle.

Itselläni ei ole ollut mitään valittamista sen suhteen miten omistaja on minuun fanina suhtautunut, enkä varmasti ole ainoa, joten ehkei kannattaisi yleistää. Kyllähän Salonojalla pari kertaa keitti yli fanienkin suuntaan. Mutta itse laskin sen inhimillisyyden piikkiin. Ei Bluesin taloudellinen tilanne ole koskaan ollut niin hyvä, etteikö se stressiä aiheuttaisi omistajaportaalle. Omasta mielestäni omistajan tehtävä on pitää huolta siitä, ettei kassa kuivu tyhjäksi, ja Jussi hoiti hommansa - vaikkakin söikin itse ne tappiot. Siksi en ymmärrä tätä fanilausuntoa, joka toivottaa tervetulleeksi miehen kukkaron, mutta ei miestä itse. Tämä se on sitä epäasiallista suhtautumista:

Tämän vuoksi en olisi ainakaan itse valmis antamaan Jussille kovin suurta päätösvaltaa.

Ilmeisesti kuitenkin Jussi olisi voinut suhtautua paremmin siihen fanikatraaseen, joka on hakenut häneen kontaktia, ei se pahitteeksikaan varmaan olisi ollut, mutta uskoisin silti, ettei valtaosaa faneista kiinnosta suhde omistajaan. Mikäli sitten tämä avautuminen juontaa niihin aikoihin, kun Jussi oli toimitusjohtaja, niin sen kritiikin voin ymmärtää, mutta eihän Jussi ole parhaillaan hakemassa toimitusjohtajan virkaa - tai edes kaipaile niitä aikoja.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Ilmeisesti kuitenkin Jussi olisi voinut suhtautua paremmin siihen fanikatraaseen, joka on hakenut häneen kontaktia, ei se pahitteeksikaan varmaan olisi ollut,
Juurikin näin, avoimella keskusteluyhteydellä kaikki ongelmat olisivat olleet ratkaistavissa. Ja viittaan myös siihen taannoiseen katsomosekoiluun kun meidät tunnelmanluojat siirrettiin pois siitä ainoasta oikeasta fanikatsomosta täysin toiseen päähän hallia. En tiedä sitten myönsikö Jussi koskaan aidosti että suhtautui meihin faneihin väärin koska omiin korviini tämä tieto ei ole kantautunut.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Minkä muun lajin joukkue vetäisi halliin edes nykyisen verran yleisöä? Korista tuolla on joskus muinoin pelattu, ja tulostaulukin on sitä varten hankittu, mutta eipä niissä ollut yleisöä paljoa mitään. Salibandyakin tuolla on muistaakseni joskus pelattu, mutta miten näiden lajien seuroilla riittäisi mammonaa tuohon hallivuokraan, jos ei Bluesillakaan? Satunnaisia tapahtumia halliin varmasti saataisiin, mutta ei tuollaista pytinkiä voi pyörittää kannattavasti ilman vakituista vuokralaista.

Oikeassa ottelussa koripallo ja salibandy nyt ainakin. Lentopallokin luultavasti. Eivät varmasti jatkuvalla syötöllä, mutta kyllä minä Jussina pyrkisin markkinoimaan Metro Areenaa koripallo- salibandy ja lentopalloliitolle sopivana kotiareenana. Niin ja taitoluisteluliitto vielä samaan syssyyn. Mikään seurajoukkue ei varmasti täytä Metro Areenaa samalla tavalla kuin Blues, mutta kyllä se kokonaisuus on mahdollista rakentaa erilaisten kissanristiäistenkin ympärille. Hevosshowta, urheilua, sirkusta, keikkoja, herätyskokouksia, you name it. Ei se nykyisen kaltainen vakituinen vuokralainenkaan varmaan ihan hirveän paljon lämmitä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Mulla nyt ei tähän ole muuta kommentoitavaa kuin että tuossa IL:n jutussa Rautio sanoo näin (lihavointi omani):

"Bluesin seuraava yhtiökokous on 17. joulukuuta, mutta tuolloin uudet rahoituskuviot eivät Raution mukaan ole vielä valmiina.

Todennäköisesti tammikuun aikana tiedämme kokonaisuuden, Rautio sanoi."

Tällä mies vain vahvistaa sen että myös ensi kausi on ns. hävitty. Taas asioita pitkitetään ja lausutaan näin ympäripyöreästi jotain tammikuusta. Nämä jutut ovat nytkin jo venyneet liian pitkään joten ellei nyt tosiaan Jussi suostu tekemään todella nopeaa ratkaisua ollaan varmaan helmikuussa ennenkuin jotain tapahtuu. Silloin nykyjoukkueen tärkeimmät palaset ovat suurella todennäköisyydellä muualla. Siellä on jo ensi kaudeksi korvattava nyt puoli-ilmaiseksi pelaava Rantakari ja nyt ollaan jo menetetty ensi kauden joukkueesta mm. hyvän hinta-laatusuhteen joukkueen kannalta omannut Korhonen. Lisäksi ainakin yksi Bluesin kanssa sopimuksen omaava pelaaja on käynyt keskusteluja ensi kaudesta toisen liigaseuran kanssa.

Toistan itseäni mutta aika on tässä edelleen se pahin vihollinen. Sitä ei Rautio tunnu ymmärtävän.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tällä mies vain vahvistaa sen että myös ensi kausi on ns. hävitty. Taas asioita pitkitetään ja lausutaan näin ympäripyöreästi jotain tammikuusta. Nämä jutut ovat nytkin jo venyneet liian pitkään joten ellei nyt tosiaan Jussi suostu tekemään todella nopeaa ratkaisua ollaan varmaan helmikuussa ennenkuin jotain tapahtuu. Silloin nykyjoukkueen tärkeimmät palaset ovat suurella todennäköisyydellä muualla. Siellä on jo ensi kaudeksi korvattava nyt puoli-ilmaiseksi pelaava Rantakari ja nyt ollaan jo menetetty ensi kauden joukkueesta mm. hyvän hinta-laatusuhteen joukkueen kannalta omannut Korhonen.
Mä en nyt oikein ymmärrä, miksi tämä lausunto vahvistaa sen, että ensi kausi on ns. hävitty. Ei kai kukaan odota tässä tilanteessa, että ensi kaudella jalkeilla olisi realistisesti mestaruudesta taisteleva nippu? Minusta pääasia on, että ensi kaudella edes pelataan, oli joukkueen taso mikä hyvänsä. Asioiden selviäminen nyt vaan kestää, sille Raude ei voi mitään. Ratkaisumalleja ollaan luomassa ja ei Jussikaan pysty samantien pelastamaan tilannetta, kyllä hänenkin pitää suunnitella asioita ensin. Ainakin toivottavasti...

Korhosen menettäminen oli valitettava asia, mutta en silti ole (enkä ollut ennen siirtoakaan) valmis tekemään paniikkiratkaisuja. Ensi kauden joukkueen kokoaminen alkaa varmasti vähän myöhässä, mutta on paras totutella ajatukseen, että JOS Blues on olemassa vielä ensi kaudellakin, joukkue ei tule olemaan kuin korkeintaan sääliplayoff-tasoa. Minulle tuo riittää, kunhan muut asiat laitetaan kuntoon ja joukkue taistelee edelleen illasta toiseen.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Juurikin näin, avoimella keskusteluyhteydellä kaikki ongelmat olisivat olleet ratkaistavissa. Ja viittaan myös siihen taannoiseen katsomosekoiluun kun meidät tunnelmanluojat siirrettiin pois siitä ainoasta oikeasta fanikatsomosta täysin toiseen päähän hallia. En tiedä sitten myönsikö Jussi koskaan aidosti että suhtautui meihin faneihin väärin koska omiin korviini tämä tieto ei ole kantautunut.
Siirsi fanikatsomon toiselle puolelle hallia, eikä pyytänyt anteeksi? No joo. Kyllä kai tästä voi jotkut kiskaista alkkarit vakoon pidemmäksikin aikaa, mutta oletko varma, että idean taustalla oli itse Jussi? Syytelistalla on kuitenkin sellainen väite, ettei Jussi välitä lainkaan faneista. Tämä on yksittäistapaus, jonka taustalla voi olla ihan järkeviäkin syitä. Ja tämäkin "laiminlyönti" on kohdistunut vain pieneen osaan fanilaumaa. Ei siihen isoon massaan, jotka saapuvat irtolippujen siivittämänä jääkiekkoa katsomaan. Ja myönnän, että toimitusjohtajan on hyvä omata diplomaattisia taitoja, mutta omistajalle se ei ole välttämättömyys. Itse asiassa tietynlainen jäyhä jämäkkyys voi olla hyväkin piirre niissä sopimuspöydissä, joissa omistaja omat ottelunsa painii. Ja nyt on kyse siitä olisiko Jussi hyvä omistaja, ei toimitusjohtaja. Tarvitseeko omistajan olla luonteeltaan ulospäinsuuntautunut ruusunnuppu?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mä en nyt oikein ymmärrä, miksi tämä lausunto vahvistaa sen, että ensi kausi on ns. hävitty. Ei kai kukaan odota tässä tilanteessa, että ensi kaudella jalkeilla olisi realistisesti mestaruudesta taisteleva nippu? Minusta pääasia on, että ensi kaudella edes pelataan, oli joukkueen taso mikä hyvänsä.

Toistan nyt samaa mutta en usko että @Nikke kään odottaa mestaruudesta taistelevaa nippua vaan edes jollakin tavalla uskottavaa liigajoukkuetta. Se kun on aivan välttämätön edellytys myös sille, että seura saa ensi kaudella rahaa (yleisöltä, yrityksiltä) pystyäkseen jollakin aikataululla suoriutumaan massiivisista veloistaan. Olettaen että velkojat ylipäätään suostuvat maksusuunnitelmaan ja vetävät konkurssihakemuksensa pois.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Toistan nyt samaa mutta en usko että @Nikke kään odottaa mestaruudesta taistelevaa nippua vaan edes jollakin tavalla uskottavaa liigajoukkuetta. Se kun on aivan välttämätön edellytys myös sille, että seura saa ensi kaudella rahaa (yleisöltä, yrityksiltä) pystyäkseen jollakin aikataululla suoriutumaan massiivisista veloistaan. Olettaen että velkojat ylipäätään suostuvat maksusuunnitelmaan ja vetävät konkurssihakemuksensa pois.
Kuten Barcelona tässä omassa viestissään toteaa, joukkue oli keventynyt palkkojen osalta jo aika roimasti niistä luvuista, millä kauteen lähdettiin ja oli edelleen täysin uskottava liigajoukkue. On se sitä vielä nytkin, vaikka pari pelaajaa lisää on pudonnut pois. On täysin kyse siitä, millaisia odotuksia itse asettaa ja mikä on omasta mielestä "uskottava liigajoukkue". Eihän se tietenkään voi koostua vain alle 20-vuotiaista tulokkaista, mutta nyt rosterissa on kuitenkin jo monta nuorta ja silti liigatasolla kokenutta pelaajaa, jotka eivät taatusti kustanna paljoa. Tuohon kun lisää muutaman nälkäisen rookien junnuista aina sopivan hetken tulleen, kasassa on taatusti halpa, mutta uskottava liigajoukkue. Häviöitä tulee taatusti enemmän kuin voittoja, mutta se asetelma on hyväksyttävä, kunnes talous on oikeasti kunnossa ja kasvuvalmis.
En tiedä paljonko Malmivaaran, Kantolan ja Liivkin palkat oli yhteensä mutta noiden kavereiden lähdön jälkeen mulla oli sellainen fiilis että Bluesilla on ihan OK joukkue vielä kasassa. Koska PK-seutu tuottaa muutenkin aika paljon pelaajia niin uskon että Blues saisi jopa liigan pienimmällä budjetilla ihan hyvän jengin kasaan. Valmentajan rekrytointi on vaan sitten entistäkin tärkeämpi juttu jotta se saa revittyä kaikein irti noista pelaajista ja noi nuoret pelaajat oikeasti kehittyy.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Oikeassa ottelussa koripallo ja salibandy nyt ainakin. Lentopallokin luultavasti. Eivät varmasti jatkuvalla syötöllä, mutta kyllä minä Jussina pyrkisin markkinoimaan Metro Areenaa koripallo- salibandy ja lentopalloliitolle sopivana kotiareenana.
Noiden kaikkien edellämaittujen lajien maajoukkuepeljä on Areenalla nähty. Ilmeisesti vuokra-tuotto laatusuhde ei ole mielyttänyt kun eivät ole comebäkkiä kovin usein tehnyt. Ja kyllä myös noita mainetsemiasi kissanritiäisiä on voinut ennenkin hommata tohon halliin kun kalenterissa on tilaa ja Bluesin pelejä voi tarpeen vaatiessa jopa uudellaan skeduloida. Se että noita tapahtumia ei ole kuitenkaan paljoa vuosien saatossa nähty vaan kertoo mielestäni hallin vetovoimasta tapahtumapaikkana ja siitä että hyviä kilpailijoita löytyy noille tapahtumille. Hallin sijaintihan se suurin ongelma on ja metro voi tähän jotain apua tuoda, mutta se jää nähtäväksi.

Mutta koska Areenalla ei nyt hirveesti niitä tapahtumia ole ollut niin sitten kai Bluesilla on ollu vähän pakkokin rahastaa heidän näkövinkelistä katsottuna. Itse näksin kuitenkin fiksumpana sen että halli tekisi yhteistyötä tärkeimmän asiakkaansa kanssa ja koittaisi edesauttaa sen hyvinvointia. "Win-win" toimii yleensä paremmin yhteistyössä kuin "I win".
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
MC Nikke T ei todellakaan odota ensi kaudella mestaruudesta taistelevaa joukkuetta vaan sitä että olisi joku uskottavuus kuten @Pavlovin Koira tuossa mainitsee. News flash: ei tämän hetken joukkue ole millään muotoa uskottava liigajoukkue vaikka toki ymmärrän että tilanne on mikä on mutta nyt puhutaankin jo ensi kaudesta. Käytännössä kaikki muut joukkueet ovat julkaisseet ensi kaudeksi jatkosopimuksia (viimeksi tänään SaiPa) ja ekat Liigan sisäiset siirrot (Ruohomaa Kärppiin) ovat myös vuotaneet julki. Ja meillä odotetaan nyt siis ainakin kuukausi vielä ja jos tuosta ottaa Rautio-lisän pois niin todennäköisemmin pari kuukautta vielä. Ja juna menee kokoajan vai haluaako joku lyödä vetoa vastaan jos väitän että ainakin Tiivola ja Rantakari eivät pelaa ensi kaudella Bluesissa?

Saarikangas maalailee viiden vuoden saneeraussuunnitelmaa joka tarkoittaa sitä että toteutuessaan (epätodennäköistä) menisi ainakin pari kautta ennenkuin taas on jalkeilla edes auttavasti kilpailukykyinen joukkue. Lisäksi tämän kauden joukkue hajoaa käsiin.

Ehkä mulla ei sitten ole kaupallista osaamista mutta kertokaa nyt joku miten tällä yhtälöllä ensi kaudelle saadaan myytyä kausikortteja, yhteistyösopimuksia sun muita? Samat 2 500 ihmistä minä mukaanlukien siellä tietysti ensi vuonnakin istuu mutta sitten kun taas kourallisella liigapelaajia, junnuilla, Mestisäijillä ja try-out ulkkareilla vedetään Lehterän irvistäessä niin en ihmettele jos porukka ei marraskuussa tule hallille.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Raution syyttely ja uhkailu ei auta nyt tässä ja kuten mies itse totesi ei hän yksin määrää seurasta. Tärkeintä ensi kaudella on tosiaan että pelataan liigaa, oli joukkue sitten millainen tahansa. Jos tämä akuutti hätätila selvitetään ja homma jatkuu on itsestään selvyys että homma tulee muuttumaan. Itse haluaisin että tuo nuori joukkue saadaan pidettyä mahdollisimman hyvin kasassa ja muutamia vahvistuksia esim. paluumuuttajien muodossa saataisiin hommattua. Cami olisi loistava haku, Kähy ei taida olla vielä mahdollinen.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ja juna menee kokoajan vai haluaako joku lyödä vetoa vastaan jos väitän että ainakin Tiivola ja Rantakari eivät pelaa ensi kaudella Bluesissa?

Ehkä mulla ei sitten ole kaupallista osaamista mutta kertokaa nyt joku miten tällä yhtälöllä ensi kaudelle saadaan myytyä kausikortteja, yhteistyösopimuksia sun muita? Samat 2 500 ihmistä minä mukaanlukien siellä tietysti ensi vuonnakin istuu mutta sitten kun taas kourallisella liigapelaajia, junnuilla, Mestisäijillä ja try-out ulkkareilla vedetään Lehterän irvistäessä niin en ihmettele jos porukka ei marraskuussa tule hallille.
Rantakari nyt on poissa, vaikka seuralla olisi miljoona euroa tilillä, siihen ei varallisuus tai mikään muukaan vaikuta. Suuntana lienee AHL. Niin pahalta kuin se ehkä joidenkin korvaan kuulostaa, Tiivolan menettäminen ensi kaudeksi ei harmittaisi minua kauheasti. Suomela, Saari ja nyt kenties myös Niemelä ovat lupaavampia ja veikkaisin myös, että Lehterän pelityyliin sopivampia senttereitä. Tiivolan kehitys on jäänyt huolestuttavasti vähän paikalleen, ja uudet ympyrät saattaisivat auttaa häntä itseäänkin.

Miten tällä nykyisellä yhtälöllä on saatu solmittua ihan uusia yhteistyösopimuksia, haalittua uusia sponsoreita ja lisättyä yleisömäärää? Jos asiat saadaan rullaamaan oikeaan suuntaan, ei pelaajalistalla ole oikeastaan paljoakaan merkitystä näiden asioiden kanssa. Pikkuhiljaa kaikki tottuvat senhetkiseen miehistöön ja sieltä nousee uusia sankareita, kuten esim. Suomela juuri nyt.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Noiden kaikkien edellämaittujen lajien maajoukkuepeljä on Areenalla nähty. Ilmeisesti vuokra-tuotto laatusuhde ei ole mielyttänyt kun eivät ole comebäkkiä kovin usein tehnyt. Ja kyllä noita mainetsemiasi kissanritiäisiä on voinut ennenkin hommata tohon halliin kun kalenterissa on tilaa ja Bluesin pelejä voi tarpeen vaatiessa jopa uudellaan skeduloida. Se että noita tapahtumia ei ole kuitenkaan paljoa vuosien saatossa nähty vaan kertoo mielestäni hallin vetovoimasta tapahtumapaikkana ja siitä että hyviä kilpailijoita löytyy noille tapahtumille. Hallin sijaintihan se suurin ongelma on ja metro voi tähän jotain apua tuoda, mutta se jää nähtäväksi.

Mutta koska Areenalla ei nyt hirveesti niitä tapahtumia ole ollut niin sitten kai Bluesilla on ollu vähän pakkokin rahastaa heidän näkövinkelistä katsottuna. Itse näksin kuitenkin fiksumpana sen että halli tekisi yhteistyötä tärkeimmän asiakkaansa kanssa ja koittaisi edesauttaa sen hyvinvointia. "Win-win" toimii yleensä paremmin yhteistyössä kuin "I win".

Toki Espoossa on pelattu paljon eri lajien maaotteluita. Minä lähinnä leikittelen ajatuksella, että aggressiivisesti myymällä voisi Metro Areenasta muodostua vakituinen ko. lajien maajoukkueille. Luonnollisesti tuolloin saataisiin tuota vuokra-tuotto-suhdetta paremmaksi. Tulisiko siitä riittävän hyvä ollakseen houkutteleva, sitä en osaa sanoa. Kissanristiäisissä pätee sama, aggressiivisella myynnillä niiden määrää varmasti saadaan lisättyä. Bluesin otteluiden tippuminen kalenterista ensinnäkin helpottaisi myyntiä alkuvaiheessa vapaiden päivien lisääntymisen kautta. Lisäksi tyhjän päälle jääminen (vakituisen vuokralaisen katoaminen) usein ajaa yrittämään enemmän.

Areenan sijainti on yksi niistä lähtökohdista, joista sitä businessta pitää vaan tehdä. Ja koska sijainti on sanalla sanoen huono, pitää se kompensoida hinnassa. Voihan se olla, että koko Metro Areena on kuolleena syntynyt yritys, ja sitä ei voida kannattavasti myydä. Mutta mikäli hinnassa on neuvotteluvaraa väitän, että areenan käyttöastetta on mahdollista kasvattaa erilaisten kissanristiäisten osalta.

Minä olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että win-win on yleensä parempi kuin I win. Mutta mitä jos win-win ei olekaan saavutettavissa? Mitä jos Areena on oikeasti niin huono business, että se on joko I win tai you win? Jotenkin tuntuu, että kissanristiäisten ja muiden tapahtumien lisääntyminen olisi myös Bluesin etu, kunhan se ei ole Areenan kannalta liian tuottoisaa. Mikäli muut tilaisuuksien osalta löydetään oikeat raja-arvot, jää vuokrarästien rasittama vuokralainen helposti kodittomaksi. Tällä hetkellä tilanne on todella vahvasti lose-lose, ja joku ratkaisu on pakko löytää. Minä en vaan ole vakuuttunut, että Areenan kannalta se tuottoisin ja paras ratkaisu on Bluesin sopimuksen kohtuullistaminen.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Ehkä mulla ei sitten ole kaupallista osaamista mutta kertokaa nyt joku miten tällä yhtälöllä ensi kaudelle saadaan myytyä kausikortteja, yhteistyösopimuksia sun muita? Samat 2 500 ihmistä minä mukaanlukien siellä tietysti ensi vuonnakin istuu mutta sitten kun taas kourallisella liigapelaajia, junnuilla, Mestisäijillä ja try-out ulkkareilla vedetään Lehterän irvistäessä niin en ihmettele jos porukka ei marraskuussa tule hallille.
Erilainen markkinointi taktiikka. Haalitaan katsomoon koko läntiseltä Uudeltamaalta katsojia ei pelkästään Espoo, Helsinki. Pääkaupunkiseutu on täynnä muualta muuttaneita, heillä varmasti on oma joukkue jota tulla katsomaan. Hinnoitteluun järkevyyttä, esim. alakatsomon 20€ yläkatsomot 15€ fanit 10€ ja sitten erilaisia paketteja. Nyt noussutta yhtenäisyyttä on pystyttävä hyödyntämään markkinoinnissa ja yhteistyökumppaneiden hankinnassa. Hallin saavutettavuus paranee ja kunhan aluetta saadaan kehitettyä ihmisystävälliseksi, alkaa satunnaskatsojiakin löytyä entistä paremmin. Kunhan homma jatkuu niin voimme alkaa haaveilla kilpailukykyisestä joukkueesta parin kauden päästä.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
MC Nikke T ei todellakaan odota ensi kaudella mestaruudesta taistelevaa joukkuetta vaan sitä että olisi joku uskottavuus kuten @Pavlovin Koira tuossa mainitsee.

Olennaisinta ensi kauden suhteen (siis JOS tästä kaudesta selvitään, ja JOS ensi kaudelle saadaan lähtölupa) on se että lupaavimmat junnut jatkavat. Edessä on joka tapauksessa pari todella vaikeaa kautta. Mutta on helvetillinen ero siinä että pelataanko ne läpi lupaavilla mutta epäkypsillä, vai ylijäämillä.

Jos Suomela, Tiivola, Vainiot, Vaakanainen ja mitä näitä nyt on jatkavat niin olen jopa jossain määrin innoissani ensi kauden suhteen. Menestystä ei ole luvassa, mutta pelityyliltään jotain aivan muuta kuin pari viimeisintä kautta ja tien päässä voisi jopa odottaa jonkin näköinen palkinto. Todellakin kiinnostaa!
Parin viime kauden Blues on ollut aivan liian kankea ja puukätinen nippu, sellainen ei nykykiekossa riitä mihinkään. Nyt olisi paikka ihan uudelle tyylille.

Mutta tosiaan, tämä vaatii sen että ne lupaavimmat jatkavat ja kyllähän ne kaiken järjen mukaan pohtivat koko ajan muita vaihtoehtoja. Eli tammikuussa voi jo olla myöhä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jos Suomela, Tiivola, Vainiot, Vaakanainen ja mitä näitä nyt on jatkavat niin olen jopa jossain määrin innoissani ensi kauden suhteen. Menestystä ei ole luvassa, mutta pelityyliltään jotain aivan muuta kuin pari viimeisintä kautta ja tien päässä voisi jopa odottaa jonkin näköinen palkinto. Todellakin kiinnostaa!
Parin viime kauden Blues on ollut aivan liian kankea ja puukätinen nippu, sellainen ei nykykiekossa riitä mihinkään. Nyt olisi paikka ihan uudelle tyylille.

Sama. olis ihan hyvä runko ja jos tämä kausi pelataan loppuun saa nuo jätkät tässä arvokasta kokemusta ja rutiinia liigasta. Sinänsä noissa "omat pojat" -visioissa aina välillä tuppaa ihmisille tulemaan sellainen harhakuva että pelaaja pelaisi halvemmalla kasvattajaseurassaan kuin muualla. Tämä ei ole mitenkään pelkästään Bluesosion juttu vaan vallitsee kaikkialla Jatkoajan joukkueketjuissa. Ihan samat laskut pelaajalla on maksettavanaan ja sama tietoisuus omasta markkina-arvostaan pelaajana. pelasi hän missä tahansa seurassa. Esim. Suomela on jo nyt esittänyt sen verran vahvoja näyttöjä että kyllä hänelle pitää ensi kaudella maksaa ihan kunnollista liigatason palkkaa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Esim. Suomela on jo nyt esittänyt sen verran vahvoja näyttöjä että kyllä hänelle pitää ensi kaudella maksaa ihan kunnollista liigatason palkkaa.
Onneksi hänellä on jo valmiiksi soppari ensi kaudesta ja optio sitä seuraavasta, jossa sanelumahdollisuus on varmasti joukkueella, ei hänellä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kertokaapa mulle nyt pari asiaa. Miten muka ei olla kusessa enää? Mitä, siis oikeasti konkreettisesti nyt on tapahtunut? Kuka vielä uskoo Rautioon? On näitä samoja paskapuheita kuultu jo aikaisemmin tällä kaudella. Ilman mitään konkreettista näyttöä, kaikki nuo eilisen "uutiset" ovat vain samanlaista pyristelyä kuin tähän asti, ja sehän meni hyvin eikö vaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös