Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 328 130
  • 5 817

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kova on hätä kun kirjoitusasua katsoo :) Eikö kaikilla ole täällä vapaus kommentoida kaikkia keskusteluketjuja?

Onhan Bluesin mahdollisella katoamisella iso vaikutus PK-seudun urheiluun. IFK jää lopullisesti yksin Liigaan, jolloin tilanne taloudellisen kilpailun suhteen varsin erilainen kuin muutama vuosi sitten (jolloin Jokerit sekä Blues kilpailivat samoista katsojista samassa Liigassa)
Sinusta olisi siis ihan ok tulla esim. HIFK:n ketjuun kertomaan ensin muutama "fakta", kommentoimaan muiden mielipiteitä ja lopulta ilmoittaa, että asia ei oikeastaan kiinnosta minua ollenkaan? Vähän sama, kun somessa vaikkapa Putous julkaisee jotain ja kommenttipalsta täytyy kirjoituksista, joissa ilmoitetaan miten huono ohjelma nykyään on ja että se ei kiinnosta kyseistä henkilöä ollenkaan...

Bluesin mahdollinen katoaminen ei vaikuta pelkästään PK-seutuun vaan koko sarjaan. Itsehän en täyteen katoamiseen usko, mutta jos nyt leikitään ajatuksella, että Blues menisi konkurssiin ja kausi jäisi kesken, se olisi tappio koko Liigalle. Moista ei tietääkseni ole koskaan aiemmin tapahtunut ja sen kokonaisvaikutuksia koko sarjan tulevaisuuteen on vaikea arvioida etukäteen.

Vielä pakko vääntää rautalangasta, että kaikki ovat tietenkin tervetulleita keskustelemaan tästä asiasta minunkin puolestani, mutta en vaan pysty käsittämään, miksi kenenkään tarvitsee tulla kirjoittamaan tänne, että asia ei kiinnosta minua ollenkaan...
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelmaksi tässä muodostuisi se, että jos tuo liigaosakkeen ostaminen konkurssipesästä olisi mahdollista, joku Vesa Keskinen voisi myös ostaa sen ja silloin liigan on nähdäkseni pakko ostaa se etuosto-oikeuden nojalla oletettavasti samalla hinnalla. Ellei sitten kautta pelaa loppuun Espoon Tuurin Miljoonakiekko. Tähän asti siis liiga tuskin haluaa asioita päästää.

Eikös se mene niin että kaikki lisenssisiirrot pitää hyväksyttää yksimielisesti muiden liigaseurojen osalta. Eli ei ole vapaasti myytävissä. Näin ainakin muistelin että oli jalmarin säveltäessä narrien lisenssin kanssa.
 

Tuamas

Jäsen
Otan varsin suppeasti kantaa Bluesin suurimpaan ongelmaan rahan sisääntulossa: he ovat ymmärtääkseni keskittyneet vain suurten kansainvälisten toimijoiden haalimiseen ja unohtaneet suuren joukon pienempiä (paikallisia) toimijoita. Eli suomeksi sanottuna, ovat yrittäneet saada mahdollisimman paljon rahaa mahdollisimman pienellä duunilla.

Hyviä pointteja. Tällä hetkellä Tamperetta lukuunottamatta kaikki liigajengit toimivat melko alueellisesti. Olisikohan mahdollista, että joukkueet jakaisivat hyviä markkinointi-ideoita ja tulonhankintamalleja? Jos joukkueita alkaa ihan oikeasti putoilemaan Liigasta, on se katastrofi kaikille seuroille, ei ainoastaan sille joka sukeltaa.

Tähän otin kantaa jo maaliskuussa , koska tuon pystyi ihan yksinkertaisella hakutoimenpiteellä selvittämään.

Yksinkertainen tilastofakta, Bluesilla sivujensa perusteella vajaa 250 yhteistyökumppania, Ässillä lukema on vähintään ~500.

Toiminnan pintapuolisen seurannan perusteella juuri pienet purot on lähes kokonaan unohdettu ja keskitytty haalimaan isompia soppareita.

Kuitenkin esimerkiksi 300-400€ "Blues Supporter" -setin (ikkunatarra, muutama lippu, maininta kotisivuilla ja osallistuvien firmojen nimet pyörimään alakohtaisesti areenan mainostauluille pelien ajaksi) myynti ~tuhannelle PK-yritykselle alueella ei ole mitään amerikanhommaa.

Ilmeisesti vähän tuon tyylinen ratkaisu on tuo "Blues Partner Pool", johon on kuitenkin saatu vain ~200 yritystä mukaan.
Pääyhteistyökumppani-statuksella on 11 firmaa, joista todennäköisesti ainakin neljä toimii käytännössä barter-vaihtona ja yhteistyökumppaneita on 36 (joista itseasiassa ainakin Neste Oil, Terveystalo, Reebok, Lippupalvelu sekä Sanoma ovat sekä yhteistyökumppaneita että "pääyhteistyökumppaneita").

Käsittämättömän huonoa yritysmyyntiä.
 
Viimeksi muokattu:

Laareppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blegi, Sharks
Vaikka onkin aika raflaavasti otsikoitu tuo IL:n juttu, niin onhan tuo ajatuksena aika pysäyttävä. Uhkaa jädä tämä uuden ajan stadin derby aika lyhyeiksi perinteeksi.

Tänään voi olla Bluesin viimeinen ottelu

Huh. Kyllähän tilanne on ollut tiukka mutta en ollut itse mitenkään asennoitunut siihen että kautta ei todennäköisesti pelata loppuun.

Nyt olisi siis hyvä hetki tsadin provoilijoiden pitää lärvi kiinni jos ei "asia kiinnosta".

Samalla haluaisin kiittää niitä kannattajia ja palstaveljiä-toisista-äideistä, jotka ovat täällä antaneet tukensa meidän joukkueelle. Erityisesti JYPin kannattajien toiminta meni tunteisin. Kiitos.

E: typo korjattu
 
Viimeksi muokattu:

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Erittäin valitettavaa olisi jos Blues joutuisi toimintansa lopettamaan Liigassa. Todella sääli, että maan parhaan junioriorganisaation edustusjoukkue on päätynyt tähän tilanteeseen. Itse olen aina tietyllätapaa sympannut Bluesia, erityisesti periksiantamattoman ajokoirakiekon takia.

Toivottavasti ongelmat saadaan ratkaistua ja Blues pysyy nyt ja tulevaisuudessakin liigakartalla.
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Vaikee on varmaan yhtälö.
Sport-peliinkin pääsee 5€ lipulla.
Ei ton hintaisilla lipuilla kyllä kateta kustannuksia.
Sitäpaitsi eihän tuo verottajan konkurssihakemus noilla hinnoilla mikään ihme ole.
Kiinnostui muuten vitosen pizzoistakin.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Vaikee on varmaan yhtälö.
Sport-peliinkin pääsee 5€ lipulla.
Ei ton hintaisilla lipuilla kyllä kateta kustannuksia.
Sitäpaitsi eihän tuo verottajan konkurssihakemus noilla hinnoilla mikään ihme ole.
Kiinnostui muuten vitosen pizzoistakin.
Ajatellaas se vaikka näin: Monikaan ei-kausarilainen ei takuulla halua maksaa vitosta enempää päästäkseen hallille katsomaan peliä, joten siinä mielessä tuo olisi järkevä siirto koska mitä halvemmat liput, sen enemmän ihmisiä tulee katsomaan.
 

Ribals

Jäsen
Erittäin valitettavaa olisi jos Blues joutuisi toimintansa lopettamaan Liigassa. Todella sääli, että maan parhaan junioriorganisaation edustusjoukkue on päätynyt tähän tilanteeseen. Itse olen aina tietyllätapaa sympannut Bluesia, erityisesti periksiantamattoman ajokoirakiekon takia.

Toivottavasti ongelmat saadaan ratkaistua ja Blues pysyy nyt ja tulevaisuudessakin liigakartalla.
Tämä, tsemiä Bluesille ja peukut pystyssä että homma saa jatkua tulevaisuudessakin Liigassa.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Tosi harmi, jos Blyyssin pelit on tänään pelattu. Juniorituotanto huipputasoa ja urheilullista menestystäkin tullut liigassa, talouspuoli ei vaan toimi. Taitaa nuo talousongelmat kulminoitua Helsingin läheisyyteen, liian moni kannattaa HIFK:ta ja narreja. Olen nähnyt monta Blues-HIFK matsia baronalla vai mikä metro nykyään olikaan ja ne pelit on IFK:n kannattajalle ollut monesti kauheeta katsottavaa. Tsemiä Blegi!
 

Van_Salin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jaa-a, jotenkin on odottava fiilis tähän iltaan. Vaikka tämä ilta ei Bluesia taloudellisesti pelasta, niin se kertoo kuitenkin kiinnostaako espoolaisia kansallisen tason ammattilaiskiekko vai ei. Kyllä pahalta näyttää jos yleisömäärä jää alle kolmen tonnin tällä medianäkyvyydellä. Mutta mutta... toivotaan parasta ja odotetaan pahinta vai mitenkäs se nyt meni.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Jos viesteistä voisi tykätä, peukuttaisin tätä.
Sama. Mietin sitä tuliko tuossa @trap in lainaamassa viestissä tahattomasti (tai tahallaan?) kiteytettynä se ongelma mikä espoolaisessa kiekossa on? Kyllähän se halli tulee täyteen jos päästetään kaikki ilmaiseksi sisään ja tarjotaan vielä päälle Pepsit ja popcornit. Parkkipaikat ilmaiseksi, Ville Viking taputtamaan käsiään ja ehkä Janika Nieminenkin voi se "houstaamisen" osalta vähän heiluttaa peppua cheerleadereiden lisäksi. KISS Camit päälle, clap your hands, pelin jälkeen Kulta Katriina - annospussi vielä matkaan eurolavalta ja sitten odottelemaan Webaston lämmittämään 4x4 Volvo-maasturiin josko vartin päästä jo pääsisi kääntymään hallilta Koivumankkaantielle.

Tää on meidän Blegi.
 
Ehkä toimistolla pelataan "riskillä" ja koitetaan kaiken paskan keskellä luoda lätkäbuumia Espooseen.

Lippuja meni jo ihan hyvin kaupaksi aiemmin, mutta nyt yhtäkkiä tuo toinen puoli (aiemmin suljettu) yläkatsomoista on käytännössä myyty täyteen, niin vähän siltä haiskahtaa, että täyshalli halutaan nyt ja toivotaan, että hyvä tunnelma + hyvä peli + "yhteisöllisyys" jne loisivat buumia. Harmi vaan että niitä kotipelejä ei ole ihan kauheasti tiedossa eli vaikka onnistuttais niin jääkö se lyhyeen.

Eli tänään peli ohi kahessa minuutissa, kun Sport iski pari maalia siihen alkuun ja se siitä yrityksestä.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nikken viestissä varmasti paljon totuutta. Kyllä se perhelippuun + eväisiin + parkkiin satasen pistävä perheenisä on kuitenkin myös sen verran itsekäs olento että miettii mihin sen satasensa laittaa, jotta laittaisi herkemmin vaatisi mielestäni historiaa jo tämän isukin ajoilta, vaikea on lähteä sillä citymaasturilla lapsia viihdyttämään kalliiseen lätkämatsiin kun ei oikein itselläkään ole mitään sidettä Espoon nykykiekkoon. Potentiaalisin katsojakunta on nuoret jotka ovat kasvaneet Bluesin mukana, mutta onko siellä samaa kiimaa mikä oli Kiekko-Espoolla 90-luvun alussa. Blueshan oli perkele finaaleissakin muutama vuosi sitten, eli menestyksen taakse ei voi mennä. Itsekin Kiekko-Espoo aikoina Matinkylässä käyneenä kaiholla muistelen niitä jo hegemoniaalisia Kärppä-matseja divarissa, siinä oli tunnelmaa. Lähti mielellään niitä katsomaan vaikka kannattikin ihan eri joukkuetta.
Ja kun joukkuetta yritetään pelastaa irtolipuilla niin muistetaan se ettei se IFK:kaan myy kuin sen noin 2000-3000 irtolippua per matsi, eli se katsojapohja tulee niistä yrityskausareista ja tietty myös yksityiskausareista, extemporee irtolippuilijat on vain kerma kakun päälle näin kärjistäen. Joten enemmän syyttäisin sponssori/yrityskumppanuus hankintaa ja vastavuoroisesti myös näitä Espoolaisia yrityksiä, siellä ei nähdä ilmeisesti Bluesia mielenkiintoisena kohteena, ei ilmeisesti olla nähty vuosiin. Olisi voinut kuvitella että finaalikauden jälkeen sponsoreita olisi tulvinut ovista ja ikkunoista. En itse ainakaan hirveästi syyttelisi Espoolaisia irtolipunostajia, en tiedä tarkkoja lukuja mutta jos se on IFK:lla se 2000-3000 niin 1000-2000 on ihan ok irtolippua per matsi. Jos mätsää tuon IFK:n lukeman niin se on jo kova saavutus Espoon suunnalla kun oletuksena kuitenkin että IFK:lla enemmän potentiaalisia extemporee kävijöitä länsi-helsingin suunnalla.

_
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ehkä toimistolla pelataan "riskillä" ja koitetaan kaiken paskan keskellä luoda lätkäbuumia Espooseen.

Lippuja meni jo ihan hyvin kaupaksi aiemmin, mutta nyt yhtäkkiä tuo toinen puoli (aiemmin suljettu) yläkatsomoista on käytännössä myyty täyteen, niin vähän siltä haiskahtaa, että täyshalli halutaan nyt ja toivotaan, että hyvä tunnelma + hyvä peli + "yhteisöllisyys" jne loisivat buumia. Harmi vaan että niitä kotipelejä ei ole ihan kauheasti tiedossa eli vaikka onnistuttais niin jääkö se lyhyeen.

Eli tänään peli ohi kahessa minuutissa, kun Sport iski pari maalia siihen alkuun ja se siitä yrityksestä.

Täähän nyt on ihan paskaa. Ei "buumia" luoda, se syntyy jos on syntyäkseen. Tähän peliin olisi joka tapauksessa tullut yleisöä hyvin ja siinä olisi ollut sellainen henki, että nyt vielä kerran, korkealta ja kovaa. Sen sijaan puuhastelijat käytännössä myyvät puoli-ilmaiseksi hallin väkisin täyteen, jotta kaikille tulee hyvä mieli.

Ei näin.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Täähän nyt on ihan paskaa. Ei "buumia" luoda, se syntyy jos on syntyäkseen. Tähän peliin olisi joka tapauksessa tullut yleisöä hyvin ja siinä olisi ollut sellainen henki, että nyt vielä kerran, korkealta ja kovaa. Sen sijaan puuhastelijat käytännössä myyvät puoli-ilmaiseksi hallin väkisin täyteen, jotta kaikille tulee hyvä mieli.

Ei näin.
Olisi kiva kuulla mitä itse olisit tehnyt tällaisessa tilanteessa jossa yritys/joukkue on vaarassa menettää kiinnostavuutensa ja joutua tukalaan asemaan? Jos tämä auttaa seuraa pysymään jaloillaan niin hyväksyn sen. Niin kauan kun Salonoja jatkaa kiukutteluaan kunnes suostuu jatkamaan neuvotteluja ja laajentamaan omistajapohjaa tai höllentämään hallivuokraa, näen tämän ainoana hyvänä vaihtoehtona.
 
Viimeksi muokattu:
Ei ihme, ettei Espoossa syntynyt mitään buumia menestysvuosien jälkeen, kun siellä noudatettiin tota "syntyy jos syntyy" mentaliteettia. Rautaa pitää takoa silloin, kun se on kuumaa. Kyseinen mentaliteettihan oli hyvin nähtävissä niiden hopeakausien jälkeen, kun esimerkiksi ensi kauden kausikortteja suorastaan piiloteltiin, ettei kukaan semmoista osta.

En tiedä kenelle noita toisen puolen yläkatsomon lippuja on myyty (/jaettu, mihin hintaan, millä ehdoilla jne), mutta kyseinen katsomohan olisi muussa tapauksessa jäänyt täysin tyhjäksi ja nyt siellä on sitten kyseisen katsomon osan verran potentiaalisia asiakkaita katsomassa niiden muiden 4 000 vielä kerran korkealta ja kovaa asennetta toteuttavien lisäksi.

Jos kyseiset liput on mennyt vaikka yritysasiakkaille ja yhteistyökumppaneille, joiden kanssa neuvotellaan lisärahoituksesta niin ei toi mun mielestä niin huonolta vaikuta. Pääsevät (toivottavasti) todistamaan sitä, että kyllä Espoo välittää.

E: Mä en siis ole puhunut nyt näistä 5e lipuista, vaan noista yläkatsomoon yhtäkkiä menneistä paikoista. Mistä niitä 5e lippuja edes saa, kun lippupalvelun halvimmat on se normaali 10e.

E2: Ilmeisesti siis lippupalvelu kusettaa noissa lippujenhinnoissa, eikä näytä niitä 5e lippuja ellei mene tuon sponsorilinkin kautta. Kyseiset liputhan ovat siis lapsille ja aikuisilta se on edelleen sama 10e.
 
Viimeksi muokattu:

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Oma veikkaukseni on, että jos eivät saa järjestettyä lisärahoitusta, niin tekevät yrityssaneeraushakemuksen ja saavat tätä kautta vähintäänkin pelattua kauden loppuun.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olisi kiva kuulla mitä itse olisit tehnyt tällaisessa tilanteessa jossa yritys/joukkue on vaarassa menettää kiinnostavuutensa ja joutua tukalaan asemaan? Jos tämä auttaa seuraa pysymään jaloillaan niin hyväksyn sen. Niin kauan kun Salonoja jatkaa kiukutteluaan kunnes suostuu jatkamaan neuvotteluja ja laajentamaan omistajapohjaa tai höllentämään hallivuokraa, näen tämän ainoana hyvänä vaihtoehtona.

Ihanko tosissasi kuvittelet, että yhden matsin 5 euron liput auttavat seuraa pysymään pystyssä tilanteessa, jossa konkurssi on päivän päässä?

Tällä ei voiteta _mitään_ - paitsi huomisen otsikko jossain lehdessä siitä kuinka "espoolaiset tukevat Bluesia" tai muuta jonninjoutavaa. Tämä sama toimintamalli on juuri se, joka on Bluesin tähän suohon ajanut: kun ei onnistuta ensin oikeasti, teeskennellään onnistumista. Se on kuin kusisi pakkasella housuun, lämmittää hetken, mutta pidemmän päälle kylmää ja pahasti.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Facebookista löytyi tällainen kirjoitus:

Bluesilla oli aikanaan se Partner Pool. Maksoin yksinyrittäjänä mielelläni muutaman satasen, edut olivat hyvät. Seuraavana vuonna odotin, että tarjoaisivat mahdollisuutta tulla mukaan. Ei kuulunut mitään. Otin itse yhteyttä, ja sain maksaa. Sen jälkeen ei kuulunut taaskaan mitään. Annoin olla. Jos pienyrittäjän raha ei kelpaa, sille on kyllä parempaakin käyttöä. Toivottavasti Blues selviää tästäkin pinteestä!

Tuttu tännekin palstalle aikoinaan kirjoittanut käyttäjä kertoo, että kun hän monen, monen vuoden jälkeen ei uusinut enää kausariaan, kukaan ei viitsinyt toimistolta olla edes yhteydessä ja kysyä, että kiinnostaisko.

Tällainen puuhastelu on juuri se syy, miksi seura on nyt talousahdingossa. Osaaminen näissä jutuissa on nimittäin pelkästä viitsimisestä kiinni.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En tiedä kenelle noita toisen puolen yläkatsomon lippuja on myyty
Sen verran nopsasti ne katsomot oli myyty avaamisen jälkeen että varmasti joku firma on ne liput ostanut. Varmaan niitä lippuja sitten on esim jaettu joko omille työntekijöille, yhteistyökumpaneille, koululaisille tai blues-junnuille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös