Formula 1 – kausi 2015

  • 150 546
  • 880

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
USA:n GP oli tosiaan pitkästä aikaa sellainen kisa, ettei sen äärestä voinut poistua edes teetä hakemaan kuin turva-autojen aikana. Lopputulos oli harmittavan lattea, kun ensin Hamilton ja Rosberg olivat tosissaan taistelleet voitosta ja se oli Rosbergille menossa, mutta yksi virhe maksoi kaiken taistelun. Toto Wolffin hymy sen jälkeen, kun Hamilton pääsi kärkeen, kertoi kaiken oleellisen Mercedes-tallin sisältä. Mersulla on toistunut sama kuin Red Bullilla oli Vettelin ja Webberin kanssa, että talli on ykköshevosensa valinnut, koska kaksi keskenään taistelevaa kuskia on aina riski maailmanmestaruuden kannalta. Paremmuudesta ei saa tänä vuonna aikaan edes kunnollista väittelyä, mutta olisihan se ainakin minun puolestani jännemmäksikin saanut mennä.

Loppuihin kisoihin saa kyllä kaivamalla kaivaa jotakin ekstrajännitystä. Mallia, ottaako numero 44 uransa 44:n voiton tällä vai ensi viikolla.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Meksikon GP:ssä ihan mielenkiintoinen tekijä on korkeus kun rata on yli 2000m merenpinnan yläpuolella. Kimi sanoi maikkarin haastattelussa että downfrocea on n. Monzan verran vaikka ois mitkä siivet ohuen ilman vuoksi. Kuulosti minusta aika dramaattiselta muutokselta... Bottas mietti jäähdytystä. Moottoreihin ei pitäisi olla tehon puoleen sen isompaa ongelmaa kun ahtamalla saadaan tarpeeksi ilmaa koneeseen. Taannoinhan 80-luvulla kun oli vielä yhtäaikaa vaparit ja turbot niin silloin Meksikossa oli aika iso etu turboilla kun vaparit tuntui hengettömältä noilla korkeuksilla.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Räikkösen auto hyytyi radan varteen harjoituksissa ja siitä seurasi taas 10 ruudun rangaistus. Ei vain ehjää viikonloppua voi Räikkönen saada sitten millään.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ei voi mitään, mutta onhan tämä Räikkösen kausi ollut melkoinen pettymys. Etenkin verrattaessa tallikaveriin, jolla on kolme voittoakin siinä missä Räikkösellä on vain kaksi podiumsijoitusta tältä kaudelta. Toki onhan Kimillä ollut myös huonoa tuuria, erityisesti Unkarin kilpailu oli osoitus tästä, tuolloinhan Räikköseltä hajosi auto kakkospaikalta.

Eli ihan kaikkea ei Räikkösen piikkiin voi laittaa.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuntui hyvältä Rosbergin puolesta, että hän sai nyt otettua vihdoin voiton. Vaikka se on tämänvuotisen MM-taiston suhteen liian vähän ja liian myöhään, niin hyvä voitto silti Hamiltonista. Paalu, ekan mutkan voitto ja virheetön kisa. Lewiksen katkerat varikkoviestit vielä kertoivat, että koville otti hävitä, vaikka oli mestaruus taskussa.

Räikkösen ajamisesta kolmessa viime kisassa ei kauheasti ole hyvää kerrottavaa. Nyt oikeastaan ensimmäistä kertaa alkaa tosissaan tuntua, että jotakin on Kimin ajamisessa menossa vahvasti kohti keskinkertaisuutta. Jotenkin typeriä osumia ja sellaista, mikä ei ole edes nopeuden puutetta, vaan enemmän sellaista "maldonadoilua". Vaikka ei se toisessa Ferrarissa istuttunakaan ihan putkeen mennyt.

Bottas sai kostonsa ja aika yleisen tulkinnan mukaan oman käden oikeus voitti tässä kokonaisuudessa.

Ratana ensituntuma Meksikoon on ihan ok. Stadionalueesta plussaa. Yleisö oli innostunutta. Ohuen ilman vaikutuksesta lopulta katsojana vaikea sanoa mitään arviota.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ratana ensituntuma Meksikoon on ihan ok. Stadionalueesta plussaa. Yleisö oli innostunutta. Ohuen ilman vaikutuksesta lopulta katsojana vaikea sanoa mitään arviota.

Itse pidin ennen kilpailua tuota ohutta ilmaa erinomaisena asiana, koska se johtaa teknisiin murheisiin ja (siipiongelmien takia) helpommin ajovirheisiin. Kisassa kuitenkin vaikutti, että tuo enemmänkin haittasi kilpailua, kun kuskit joutuivat jättämään normaalia enemmän väliä edellä ajavaan, jotta jarrut eivät ylikuumenisi.

Yleisön osalta Meksiko oli varmasti yksi kauden parhaista.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Onpas Räikköstä haukuttu suomen mediassa, etenkin Saaren twitteri on hupaisaa luettavaa. Eiköhän se vielä kaiva Häkkisen puolueettomaksi asiantuntijaksi.

Kimihän ajoi aika kiltisti tuon ekan mutkan eikä työntänyt ulkona ollutta Bottasta pois radalta niinkuin nykyään lähestulkoon aina on tapana ja jostain syystä tuomaristo katsoo että näin on hyvä ja näin sää tehdä.

Jälkimmäisessä mutkassa Kimi olisi voinut jättää enemmän tilaa ja toisaalta Valtterilla oli tilaa vielä kanttarilla, mutta ei tainnut saanut vaan pidettyä niin tiukkaa linjaa.

Kaikenkaikkiaan racing incident ja Bottas selvisi tälläkertaa ilman damagea. Jotenkin vaan toi Bottas on sellainen kuljettaja jonka menestys aiheuta minkäänlaista iloa, oikeastaan mielummin näkisin Buttonin podiumilla kuin Valtterin.
Mistään Ferrari/Mersu paikasta on turha haaveilla. Siellä on kuitenkin Verstappen/Ricciardo kaksikko selkeästi parempina vaihtoehtoina. Rosberg vienee yhden tallipaikan huipputiimeistä Vettelistä ja Hamiltonista puhumattakaan. Ferrari/Mercedes lienee parhaat paikat taistella mestaruudesta tulevaisuudessa.
varauksin RedBull ja Mclaren.
Maksimissaan siis kahdeksan paikkaa ajaa mestaruudesta.
Hamilton vie varmasti toisen Mersun paikan ja Nico lienee mieluisa tallikaveri Lewikselle.
Vettel ajaa Ferrarille ja toisesta paikasta taistelee Verstappen/Ricciardo/Bottas ja vielä tässä järjestyksessä.
MCLarenilla on Alonso ja luultavasti Vandoorne.
Red Bullilla ajanee Ricciardo tai Verstappen. Sieltä voisi löytyä Valtsulle paikka, mutta tuskin.

Kun Perez on ajanut taas hyvää kautta saattaa hänkin saada vielä toisen mahdollisuuden huipputallissa.
Bottaksen tulevaisuus ei näytä kamalan hyvältä mestaruuksien kannalta. Oikeastaan se Mersun paikka on realistisin eikä sekään näytä
kamalan todennäköiseltä. Pahalta näyttää että Valtterin etsikkoaika oli siirtyä ensikaudeksi Ferrarille, mutta heikko alkukausi Massaa vastaan
taisi sinetöidä Bottaksen tien tukkoon kohti aivan huippua.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valtteri on ollut vähän sellainen jätkä joka aina voittaa sen luokan hymypoika-patsaan... Nyt se on vähän näyttänyt haukkariakin. Vaikka se nyt vähän aiheuttaakin parranpärinää. Osoittaa vaan kuitenkin voiton tahtoa ja sitä että pesu ja linkous löytyy tarvittaessa. Hyvä tulevaisuutta ajatellen. Ettei ihan "kovalaiseksi" luisu...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ensi kausi on Bottaksella hyvin todennäköisesti "tupla tai kuitti" mahdollisten mestaruuksien suhteen (vaikka eihän F1:ssä koskaan tiedä mitä tapahtuu). Jos heti alkukaudesta otteet ovat erittäin hyviä ja Massa jää jälkeen, voi huipputallista avautua paikka (päätökset kuskeistahan tehdään kuitenkin oikeastaan jo kesällä). Räikkönen tuskin jatkaa Ferrarilla ellei tee jotain ihan poikkeuksellista comebackia ja Rosbergin soppari taitaa umpeutua ensi kauden jälkeen(?). Jompaan kumpaan noista paikoista pitäisi päästä, vaikka tallikaverina olisikin kummassakin tapauksessa sarjan ehdottomaan parhaimmistoon kuuluva kuski.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kimihän ajoi aika kiltisti tuon ekan mutkan eikä työntänyt ulkona ollutta Bottasta pois radalta niinkuin nykyään lähestulkoon aina on tapana ja jostain syystä tuomaristo katsoo että näin on hyvä ja näin sää tehdä.

Tämähän on harvinaisen totta. Tuossa ekassa mutkassa olisi pystynyt "hamiltonmaisesti" ajamaan vähän leveämmän linjan ettei olisi mahtunut Williams edes rinnalle. Jälkikäteen ajateltuna oli virhe jättää tilaa ja päästää rinnalle, tuon rinnalle päästön jälkeen tilanne menee hankalammaksi. Olisi ollut Kimiltäkin aika epä-racingmäistä ajella jokin kohtuuton koukkaus seuraavan mutkan ulkolinjalta. Kyllä kantareista on ajettu ennenkin vastaavissa tilanteissa yli.
Nopeasti summaten nyt meni venäjän tilanne vain toisinpäin, takaa tulevalla oli niin paljon enemmän vauhtia että piti yrittää ensimmäisessä mahdollisessa paikassa eikä jaksanut odottaa parempaa paikkaa, racing incident ja pulinat pois. Hyvä että radalla tapahtuu, mutta hyvä myös että tapahtumat unohtuu ja uutta kisaa eetteriin.

Kuskipaikka spekulaatioon itse en usko että Max olisi ihan noin korkealla, kokemusta tulisi kartoittaa vielä jokunen vuosi ennen Ferraria nyt ainakin. Jos Red Bull saa kilpailukykyisen paketin ensi kaudeksi niin Kvjatin paikka olisi Maxille kuin pedattu. Ferrarille 2017 Maxilla pieni mahdollisuus mutta uskon myös Bottaksen mahdollisuuksiin jos ensi kausi on nousujohteinen ja pieksee tallikaverinsa ja ei menestyskään olisi pahitteeksi mutta voimasuhteita on vaikea ennustaa.
Lisämaustetta kärkitalllispekulaatiohin voi tuoda Alonson lähteminen Macilta, minne? Ferrarille takaisin 2017?
Nico ei tule voittamaan mestaruutta Lewisin tallikaverina ja tuskin missään, joten Nico ei kilpaile mielstäni kärkitallien paikoista. Kimi Haas:ille vielä 2017? Haas ymmärtää markkina-arvon plus että jos vielä kerran auto saataisiin enemmän sopimaan Räikköselle. Kimin tilanne on siinä mielessä hankala että Ferrari ei selvästikään sovi Kimille kuten Lotus esimerkiksi pari vuotta sitten, mutta talli kaikessa historian hohdossaan on se unelmatiimi. Lotus aikoina nähtiin viimeksi sitä mestaruustason toistuvaa hyvää suorittamista, nyt syystä tai toisesta taso ailahtelee liikaa, enkä millään usko että on tullut yht'äkkinen hiipuminen johtuen Vettelistä, iästä, vauvasta tai muusta höpöhöpö-jutuista.

_
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Ferrari on aika konservatiivinen ollut kyllä kuskien kokemuksen suhteen, mutta uskoisin että Ferrari ei halua menettää mahdollisuutta Verstappeniin odottamalla. Joku huipputalli tulee Verstappenin nappaamaan. Ellei sitten Ferrarilla ole jo Bottaksen kanssa sopimusta kaudesta 2017 mitä itse pidän epätodennäköisenä.

Alonso varmaan kyttää paikkaa Mercedekseltä mikäli Laren-Honda ei oletettavasti paranna ensikaudella.
Kyllä Bottas varmasti on kaavailussa mukana Ferrarilla ja Mercedeksellä, mutta en usko että Valtteri on kummankaan ykkösvaihtoehto.

Häkkisen suhteet Mercedekselle ja MCLarenille saattaa olla myöskin olla Valtterin mahdollisuus.

Mielenkiintoinen silly season taas ensivuonna tulossa. Pääosissa saattaa olla taas Alonso ja Kimi. Tosin Räikkösen suosio ei loputtomiin kanna
ja radallakin pitäisi alkaa tapahtua positiivisiä asioita.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En kyllä usko yhtään Alonson mahdollisuuksiin päästä johonkin nykyisistä huipputalleista. Mersulla on Lewis, Ferrari tuskin huolii ja heillä on muutenkin Vettel, RB suosii oman ohjelmansa kuljettajia ja Williamsilla ei riitä rahat. McLaren on varmasti paras vaihtoehto lopuista, koska omaa potentiaalin nousta taas kärkitalliksi ja toinen vaihtoehto voisi olla Renault, jos palaavat mukaan tehdastiiminä.

Nicon jatko Mersulla ensi kauden jälkeenkin on ihan hyvin mahdollista, koska on kuitenkin sopeutunut häviämään Lewikselle ja Mersulle itselleen riittää, että tallimestaruus tulee ja Lewis vie kuljettajien mestaruuden. Lisäksi saksalaisuudella on varmasti merkitystä.

Ferrarille Kimin paikalle vahvimmat vaihtoehdot lienevät Verstappen ja Bottas. Red Bull voisi tässä auttaa hieman Valtteria ja kiinnittää Maxin heidän tiimiinsä, mitä varmasti yrittävätkin, kun kerran jo nostivat kakkostiimiinkin.
 

Webb

Jäsen
Lisämaustetta kärkitalllispekulaatiohin voi tuoda Alonson lähteminen Macilta, minne? Ferrarille takaisin 2017?
Alonso varmaan kyttää paikkaa Mercedekseltä mikäli Laren-Honda ei oletettavasti paranna ensikaudella.
Alonsonsta on monenmonituista huhua tai muuta vastaavaa liikkunut pitkin kautta, että ura päättyy McLarenilla, mahdollisesti kesken sopimuksen, jos herra kyrpiintyy tarpeeksi McLarenin konttaukseen. Joten Alonsoa tuskin (toivottavasti) tullaan näkemään missään huippuautossa, jollei Larenista sellaista kehity.

Näillä otteilla mitä Räikkönen on esittänyt Lotuksen jälkeisellä Ferrari-kausillaan, ei taatusti ensi kaudella olisi jäämies ajamassa Ferraria ilman erinoimaisia välejä Vetteliin. Kolmen kilpailun tunarointiputki on nytkin taas meneillään ja siitä pari kisaa aiemmin jäätiin ruutuun lähdössä jne. Vettel johtaa 13-3 Räikköstä kilpailujen lopputuloksissa ja aika-ajojen tuloksissa 14-3. Alonsoa vastaan luvut olivat 16-3, 16-3. Hiukan vajaat kaksi kautta ja tallitoverilta 29-6 turpaan kisoissa ja 30-6 aika-ajoissa. Hyi helvetti.

Joko Red Bullin toinen kuski on ensi kaudelle vahvistettu? Tai se, että Verstappen ajaa Toro Rossolla? Eri kieliset Wikipediat antaa erilaista tietoa.
 

BaronFIN

Jäsen
Eiköhän Alonsokin ala olla jo Kimin lailla kohta "liian vanha" kisaamaan. Yhtäkään yli 35 vuotiasta mestaria ole ollut sitten Schummacherin 2004 mestaruuden (35v) ja sitä edelliset yli 35 vuotiaat mestarit oli Hill (36v) ja Prost (38v). Pointti on, että nämä sarjan kokeneet papparaiset Räikkönen ja Alonso eivät tule enää mestaruuksia voittamaan ellei alle tule ylivertaista autoa (ja silloinkin vastassa on lähtökohtaisesti nuorempi ja nopeampi tallikaveri vastassa). Onko sitten 33-35 ne maagiset vuodet jolloin ratkaisevat kymmennykset lähtevät iän mukana pois?

Vuodet tekee tehtävänsä. Näkihän sen Schummacherin Mersu vuosista ettei vauhti enää riittänyt tallikaveriakaan vastaan.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Vuodet tekee tehtävänsä. Näkihän sen Schummacherin Mersu vuosista ettei vauhti enää riittänyt tallikaveriakaan vastaan.

No, Schumi tappeli mestaruudesta Alonson kanssa tasapäin vielä 2006 37-vuotiaana ja Nigel Mansell voitti ainoan mestaruutensa ollessaan 39. Ikä ei välttämättä ole se ongelma, mutta Schumi oli 4 kautta sivussa ja autot ehtivät monella tapaa muuttumaan paljon tuossa välissä siitä kun hän lopetti ensimmäisen kerran. Ja Schumin menestys rakentui osaltaan raivoisalle testaamiselle, asia jota hän ei enää palattuaan voinut tehdä.
 

BaronFIN

Jäsen
Hill, Mansell ja Prost edustavat minulle Formuloiden kulta-ajan auringonlaskun aikaa, joka huipentui Häkkisen ja Schumin taisteluihin vuosituhannen lopussa. Nykyisellä formulasirkuksella on enää vähän tekemistä tuon ajan kanssa ja nyt mennään alle 30:sten mestareiden aikaa, joihin tosin Hamilton toi kolmennella mestaruudellaan ensimmäisen poikkeaman sitten Schumin 2004 mestaruuden.

Jos Mersu jatkaa ylivoimallaan, niin Hamilton voi periaatteessa nykiä noita mestaruuksia vielä vuosia putkeen ja hänestä voi tulla formulahistorian menestynein yksittäinen kuljettaja, mikä on tavallaan sääli, sillä yhden tallin/kuljettajan dominointi ei lupaa kovinkaan paljoa lajin suosion säilymiselle. Vaikka Williams (Mansell, Prost, Hill, Villenneuve) hallitsi 90-lukua mielin määrin, niin lajin mielenkiinto säilyi sillä, että se pirun mestari edes vaihtui vuosittain.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Isossa kuvassa hyvä taistelu syntyy siitä kun mestaruudesta taistelee kahden,kolmen tai peräti useamman tallin kuljettajat. Nyt ollaan menty jo kuusi vuotta kahdella mestarilla ja monet näistä vuosista isoilla eroilla seuraavaan joten ei ihme että kyllästyttää seurata menestyjiä mutta sanoisin kuitenkin että kyllä aika kultaa myös muistoja ei ne 90-luku ja 2000-luku mitään herkkua olleet schumin dominointiaikoina, trulli-junat jne. Ehkä 90-luvun alku oli vielä vauhdikasta mutta esim 1994 kun Hill ja Schumi taisteli australiassa toisensa ulos niin sillä kaudella kisoja voittivat nuo kaksi ristiin ja muut kaukana perässä.
Esimerkkinä monista voittajista niin 2012 kahdeksan eri voittajaa, siinäkin mielessä Kimin Lotus kaudet oli huikeita kun silloin oli nostamssa täysin uutta tallia kärkikahinoihin ja samaisena kautena podiumilla kävi 13 eri kuljettajaa ja Paul Di Resta ja Hulkenbergi ajoi neljenneksi.

_
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos Mersu jatkaa ylivoimallaan, niin Hamilton voi periaatteessa nykiä noita mestaruuksia vielä vuosia putkeen ja hänestä voi tulla formulahistorian menestynein yksittäinen kuljettaja, mikä on tavallaan sääli, sillä yhden tallin/kuljettajan dominointi ei lupaa kovinkaan paljoa lajin suosion säilymiselle. Vaikka Williams (Mansell, Prost, Hill, Villenneuve) hallitsi 90-lukua mielin määrin, niin lajin mielenkiinto säilyi sillä, että se pirun mestari edes vaihtui vuosittain.

Erityisen surullista on se että esim. Red Bullilla olisi rahkeita haastaa Mersu (ja Ferrari) ja tehdä sarjasta kerralla kiinnostavampi. Heillä on hyvät kuljettajat joista erityisesti Ricciardo ja ehkä jo ihan lähitulevaisuudessa Verstappen ovat ihan mestariainesta, heillä on lisäksi rahaa ja resursseja, hyvin toimiva tiimi, vuodesta toiseen huippuluokan aerodynamiikka ja muutenkin toimiva auto. Yksi vaan puuttuu - eli kilpailukykyinen moottori. Ovat nyt jo antaneet kaksi vuotta rajusti tasoitusta Renaultin umpisurkean moottorin takia, ja nyt näyttää että heidän on edelleen joko jatkettava samoilla moottoreilla (paitsi että jos Rellu ostaa Lotuksen ja perustaa oman tiimin niin tuskin saavat edes Renaultin parhaita moottoreita kuten tähän asti), tai tyydyttävä siihen mitä Mersu ja Ferrari tarjoavat (eli käytännössä korkeintaan tämänvuotisia moottoreita). Eli joka tapauksessa näyttää siltä että ovat jo lähtökohtaisesti pari pykälää kilpailijoita jäljessä.

On tavallaan hyvä että näitä isoja autonvalmistajia on mukana, mutta se tuo tullessaan myös tällaisia aika vittumaisia tilanteita kun ei ole oikeastaan mukana yhtään riippumatonta moottorinvalmistajaa. Kun moottorinvalmistajalla on oma tiimi niin se ei tietenkään halua tarjota pahimmille kilpailijoilleen samantasoisia moottoreita edes isolla rahallakaan, ja varsinkaan he eivät halua antaa moottoreitaan sellaisen tallin käyttöön jolla tiedetään olevan joka vuosi niin hyvä auto että sillä todennäköisesti pystytään lyömään oma tiimi. Ja paska juttu on myös tuo että vaikka Honda on nyt mukana pelkästään moottoritoimittajana niin ovat antaneet McLarenille veto-oikeuden siihen kenelle muille moottoreita voi myydä. Eli käytännössä muut tallit ovat täysin sitoneet Red Bullin kädet ja heillä ei ole mitään käytännön mahdollisuutta saada kilpailukykyistä moottoria ellei FIA tai Bernie puutu asiaan ja pakota.

FIA:llahan oli hyvä ratkaisu tähän ongelmaan (ja siihen että tallit joutuvat maksamaan Mersulle ja Ferrarille aivan järkyttäviä summia moottoreista), eli moottorisääntöä olisi uudistettu sillä tavalla että mukaan olisi otettu myös 2.2-litraiset tuplaturbomoottorit ilman hybriditekniikkaa, ja niille oltaisiin asetettu hintakatto jolloin pienillä talleillakin olisi mahdollista saada kilpailukykyiset moottorit järkihintaan. Ainakin Cosworth ja Illmor olivat käsittääkseni ilmoittaneet heti että ovat kiinnostuneita valmistamaan tällaisia moottoreita, mutta Ferrari torppasi tämän yksin veto-oikeudellaan. Tavallaan ymmärtää koska sekä Mersu että Ferrari ovat käyttäneet näiden hybridimoottoreiden kehittämiseen järkyttävästi rahaa, mutta tämä myös kertoo miten surkeaan jamaan ykköset on ajettu kun jokainen ajaa vaan omaa etuaan ja heille on annettu vieläpä hyvät aseet siihen.

No, jos tämä Mersun ylivoima jatkuu tällaisena niin ei voi muuta kuin toivoa että Nico löytäisi taas munat ja alkaisi ajamaan Hamiltonia vastaan samalla tavalla kuin heidän ensimmäisellä yhteisellä Mersu-kaudellaan ja viime kaudella ennen sitä surullisenkuuluisaa Span episodia. Sen jälkeinen myllytys ja ilmeisesti tallin sisällä kaikessa hiljaisuudessa käydyt keskustelut ja toimenpiteet näyttävät murskanneen Nicon itseluottamuksen täysin ja on ollut aivan lapanen tällä kaudella. Nico on minusta mainettaan nopeampi ja parempi kuljettaja, mutta kaikesta näkee että itseluottamus on ollut viime kauden loppupuolen jälkeen ihan nollassa ja tästä on seurannut virheitä, todella huonoja startteja ja varovaisuutta kaksintaistelutilanteissa (erityisesti Hamiltonin kanssa).
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
En kyllä usko yhtään Alonson mahdollisuuksiin päästä johonkin nykyisistä huipputalleista. Mersulla on Lewis, Ferrari tuskin huolii ja heillä on muutenkin Vettel, RB suosii oman ohjelmansa kuljettajia ja Williamsilla ei riitä rahat. McLaren on varmasti paras vaihtoehto lopuista, koska omaa potentiaalin nousta taas kärkitalliksi ja toinen vaihtoehto voisi olla Renault, jos palaavat mukaan tehdastiiminä.

Juuri näin. Alonso (samoin Button, Kimi jne konkarit) ei tällä hetkellä tarjoa oikein yhtään mitään lisäetua muille huipputalleille, mitä heidän jo nykyiset kuskit tai mahdolliset nuoret lupaukset ei tuo. Mersu voittaa jo nytkin kaiken, joten miksi tuoda Alonso taistelemaan kulisseissa Hamiltonia vastaan. Ferrarilla on varmasti pidemmän tähtäimen suunnitelmana Vettel ja siihen kaveriksi joku nuorempi 1-2 vuoden sisällä. RB olisi muutenkin Alonsolle heikko vaihtoehto kun moottorikuviot ja muutenkin tallin jatko niin ja näin. Uskon, että Alonson käytös viime ja tänä vuonna on myös hankaloittanut hänen asemaansa, koska julkisesti tuo esille kiukuttelunsa.

Jos Alonso pääsisi nykyisiin huipputalleihin niin skenaariona näkisin vain:
- yhden vuoden soppari, joka täyttää tyhjiön kun nuorta jamppaa ei heti saada esim. aiemman sopimuksen vuoksi
- ykköskuski loukkaantuu tms. jolle tarvitaan tuuraaja.

Muutenkaan kuskimarkkina ei minusta enää pyöri Kimin ja Alonson ympärillä, vaan nuorempien ja konkariosaston rooli on vain vetäytyä pois ja tehdä muille tilaa.

Moottoriongelmaan voisi hakea esimerkkiä vaikka MotoGP:n puolelta. Siellä sallittiin hieman eri säännöt yksityistalleille ja kilpailu on näyttävää, mutta silti tehdastallit voittaa, joten tämä on vain win-win kun saadaan kilpailukykyinen gridi, mutta silti tehtaat voittaa. MotoGP:ssä esim. saivat enemmän bensaa käyttöönsä kisassa. Tuo olisi jo todella helppo ja kustannustehokas kikka parantaa heikompien asiakaskoneiden kilpailukykyä. 10-20kg lisää bensaa ja alkaa heikompikin kone olemaan nopeampi.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuon Redbullin moottoriongelman vuoksi luulen että Max Verstappenkin haluaa jonnekin ihan muualle kuin sinne päätalliin...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tosin Verstappenilla taitaa olla pitkä sopimus RB:n kanssa joten ei ole täysin hänen käsissään se homma. Eri asia on sitten että haluaako RB yrittää käyttää Verstappenia vipuna moottorineuvotteluissa esim. Ferrarin suuntaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Minä uskon, että Alonso, Räikkönen ja Button jättävät F1-maailman ensi kauden jälkeen. Erityisesti kahdesta ensimmäisestä minulla on sellainen kuva, etteivät lähde sille tielle kuin muutamat muut eli roikkumaan mukana formuloissa, vaikka juna ajoikin ohi.

Nico on minusta mainettaan nopeampi ja parempi kuljettaja, mutta kaikesta näkee että itseluottamus on ollut viime kauden loppupuolen jälkeen ihan nollassa ja tästä on seurannut virheitä, todella huonoja startteja ja varovaisuutta kaksintaistelutilanteissa (erityisesti Hamiltonin kanssa).
Tämä. Rosbergin itseluottamus on tosiaan mennyt ja hänellä on selkeästi vaikeuksia löytää se takaisin. Nico on nyt hävinnyt kolmena kautena putkeen Hamiltonille eikä Schumikaan hänelle nyt ihan suupala ollut, joten Rosbergin on päätettävä tämä kausi kunnialla saadakseen edes hiukan energiaa ensi kauden taisteluihin kärkisijoista.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Uskon, että aika suuri merkitys Rosbergin vaisuuteen on nimenomaan ollut sillä seikalla, että sen kuuluisan Span jälkeen hän sai yleisön JA oman tallinsa vihat niskoilleen. Kenen tahansa urheilusuoritusta syö se, että kaikki toivovat ymprillä pahaa. Varsinkin kun talli eli Toto Wolff on miehensä valinnut.

Kuitenkin haluan huomauttaa, ettei Nicon saldo 12 voittoa ja 20 paalua ole aivan vaatimatonta luokkaa. Voittotilastossa jäävät taakse jo mm. J. Villeneuve, Massa, Barrichello, Webber ja Berger. Toki myös K. Rosberg. 20 paalulla taas on edellä herroja Räikkönen ja Coulthard äsken mainittujen lisäksi. Niin ikään sillä lukemalla on tasoissa Damon Hillin kanssa. Nicon uraa katsottaisiin aivan eri tavalla, jos se mestaruus tulisi. Iso jos, mutta kuitenkin.

Hamiltonin edellä paaluissa on enää Senna ja Schumacher, voitoissa Prost ja Schumacher. Eli hyvin harvasta on ollut Hamiltonille vastusta.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Nicohan nousi pari kisaa sitten eniten paalupaikkoja ajaneeksi ei-maailmanmestariksi. Voitoissa edellä ovat enää Moss ja Coulthard (Reutemannin kanssa tasoissa).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös