KooKoo joukkueen rakentuminen Liiga-kaudelle 2015–2016

  • 566 987
  • 2 613

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Länsi naapurista on hyökkääjä tulossa, kansalaisuuteen en ota kantaa.
Sieltä on tulossa... vapaa "ruotsalainen", eli suomalaisista Jesse Niinimäki tai Markus Nordlund, ruotsalaisista maajoukkuepelaajista Marcus Nilson, Magnus Kahnberg tai Fabian Brunnström.

Yllätyskorttina voisi olla Kirill Kabanov, mutta Kabanossi ei pääse Kouvolaan Kivikylän makkaratehtaan sponsoriristiriidan takia.

Tai joku muu mikä. Kanada. Donald Brashear. ;)

Tarkennan vielä, että kaikki ymmärtävät. Nämä kaikki yllämainitut pelaajat pelasivat viime kaudella Ruotsisssa ja ovat tällä hetkellä ilmeisesti vapaita agentteja, ts. ilman sopimusta.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Is kertoo sen olevan Haataja

Jaahas, mielenkiintoinen haku, jos toteutuu. Meriiteiltään tietysti todella kova hankinta KooKoolle. Jos on täydessä iskussa ja asenne on kohdillaan eikä yhteistyössä Mattilan kanssa ole ongelmia, Haataja on selkeä kärkilaituri KooKoolle. Monipuolinen pelaaja, joka hankittaisiin KooKooseen varmasti kuitenkin ennen kaikkea maalintekopotentiaalinsa takia. Ehdottomasti laitettava Malisen kanssa samaan kenttään, jotta Malinenkin saisi vähän laadukkaampia pelaajia vierelleen.

Toki jos tämä hankinta toteutuu, siihen liittyy kyllä omat riskinsä (tietysti ilman riskejä tuskin olisi ollut KooKoon saatavilla). Mikä on miehen kunto ja ennen kaikkea asenne? Parhaimmillaanhan Haatajankin asenne on ollut mitä parhain ja on laittanut kroppakin kunnolla likoon joukkueen puolesta. Toisaalta välillä on vaellellut yössä ja jotenkin en oikein näe, että Mattila ja Haataja ovat välttämättä ihan paras parivaljakko. Mutta jos Haatajalla on kova halu palata taas vähintään Liigan kärkilaiturien joukkoon ja on valmis tekemään sen eteen töitä niin hänestä olisi varmasti paljon iloa KooKoolle.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos sieltä Haataja tulee niin Vallinilla on varmaan ollut siirtoon vähän myös vaikutusta. Eiköhän kapteeni pidä kaverinsa kurissa jos joukkueelle ei pelaa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä mies tää Haataja on? Auttaako maalinteko ongelmaan?

Kysyitkö ihan tosissasi mikä mies Haataja on? Et ilmeisesti ole hirveästi seurannut jääkiekkoa aikaisemmin?
No tämä on kuitenkin joukkuepeliä, joten ei yksittäisestä pelaajasta voi koskaan varmuudella sanoa auttaako maalinteko ongelmaan vai ei.
Juha-Pekka Haataja on 32-vuotias Kärppien kasvatti. Voitti kaudella 2012-2013 liigan pistepörssin ja oli liigan paras maalintekijä 28+31=59.
Pelannut liigassa 610 ottelua ja sen jälkeen KHL:ssä 42 ottelua ja SHL:ssä 20 ottelua. Vaikka Haataja ei nyt oikein ole onnistunut KHL:ssä ja Ruotsissa niin ei KooKoon resursseilla nyt juurikaan kovempia pelaajia voi hankkia. Pelannut siis liigassa 610 ottelua tehden 178 maalia ja 217 syöttöä ja yhteensä 395 pistettä. Vahvistaisi kyllä tuntuvasti KooKoon hyökkäystä.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mielestäni tähän paikkaan jopa loistava haku. Potentiaalia on olla se Malisen herättävä laituri ja kun viimeiseen neljään matsiin ollaan tehty varsinaisella peliajalle täydet kaksi maalia, niin myös hieman pakkohankintakin. Kopissa on vanhoista tutuista Vallin ja Alikoski ja hintakin on varmasti tullut ryminällä alas aikaisemmasta. Juuri tällaisiin ukkoihin KooKoon juuri kannattaa, ja on resurssien takia toki pakkokin, tarttua.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä kysyin. Luulin että kyse on ihan eri miehestä.

Ok. Onhan varmaankin muitakin Haataja-nimisiä jääkiekkoilijoita, mutta Juha-Pekka Haataja kuitenkin lienee ainoa Haataja-niminen liigatason pelaaja.
Kouvolan Sanomien mukaan KooKoo julkistaa maanantaina uuden profiilihyökkääjän sopimuksen. Uusi hyökkääjä on KooKoo harjoitusvahvuudessa jo tiistaina. KooKoolla on ensi viikolla kaksi vierasottelua KalPa keskiviikkona Kuopiossa ja Tappara perjantaina Tampereella, joten Juha-Pekka Haataja lienee jo noissa otteluissa KooKoon kokoonpanossa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos sieltä Haataja tulee niin Vallinilla on varmaan ollut siirtoon vähän myös vaikutusta. Eiköhän kapteeni pidä kaverinsa kurissa jos joukkueelle ei pelaa.

Haataja on joukkuepelaaja, siitä ei ole koskaan kiikastanut. Mies lähti Oulusta maailmalle, kun oli profiloitunut Kärpissä 3-4-ketjujen työmyyräksi. Tehojen puolesta löi itsensä läpi vasta Lukossa ja muuntui hyökkääväksi pelaajaksi. Viime aikaiset epäonnistumiset Kärpissä ja Ruotsissa ovat johtuneet muista asioista kuin siitä, että Haataja ei pelaisi joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:
Saa nähdä jatkaako tosiaan Julkunen puolustajana, jos ja kun Eklundkin puuttuu rosterista.

Reservissä ei ole enää miehiä ja pitäisi muuten noukkia A:sta äijää ja johan sieltä yksi pelaakin kokoonpanossa.

Ei se sota silti yhtä miestä kaipaa tai edes seitsemää. Keskiviikkona tärkein matsi tähän mennessä.
 

Kurt

Jäsen
Jos ja toivottavasti kun se Haataja tulee, niin on kyllä aivan julman kova vahvistus ja hienoa työnäyte toimistolta (ja Vallinilta). KooKoon resursseilla ei kovempaa nimeä pysty hankkimaan. Ainahan näissä kesken kauden tulevissa kavereissa on se iso JOS, eli toivottavasti asenne ja terveys on kunnossa.

Muutama vuosi sitten JP oli aivan jäätävän kova ja oli erittäin suurena palasena pelaamassa HIFK:lle mestaruutta. Noita pelejä tuli katsottua aika paljon ja mieleen on jäänyt se valtava työmäärä, jonka Haataja teki joka matsissa ja lisäksi runnoi kasan maaleja, joista osa oli todella suuria voittomaaleja.

Haataja on kuin tehty Malisen laituriksi, kuulostaa aika hiton hyvälle. 1-YV (Malinen - Haataja - Green - Eklund - O'Connor), ei tuo häpeä enää kenellekään.
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko - 65
Mielestäni erittäin hyvä hankinta. Pystyy kuitenkin pelaamaan molempiin suuntiin ja on MAALINTEKIJÄ. Nyt vaan Malisen vierelle ja lättyä pussiin! Hienoa nähdä tälläisiä nimiä Meidän Mustaoranssissa! Täsmähankinta.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Saa nähdä jatkaako tosiaan Julkunen puolustajana, jos ja kun Eklundkin puuttuu rosterista.

Olin hetken aikaa pois TV:n äärestä, joten minulta jäi näkemättä mitä Eklundille tapahtui. Oliko minkälainen tilanne missä loukkaantui? Ei nyt kyllä kaivattaisi enää yhtään lisää loukkaantumisia, koska sivussa on puolustajista jo Vallin, Grönholm ja Nyqvist.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
TODELLA kova haku nousijalle!!
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eklundin kohdalta näin vain kun jamppa käveli laidan ulkopuolella kohti koppia. Aika normaalisti minusta käveli, että toivottavasti oli vain varotoimenpide. Kärpät ei kuitenkaan ole kuulu niihin pakko voittaa jengiin.
 

SASamuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Seattle Kraken
Jos Haataja Kouvolaan saapuu niin toivon sopimuksen olevan try out tai hyvin halvalla lähtenyt Modosta. Mies on mielestäni täyso arpa.

Arpa jossa voi muhia iso voitto. Jos Haataja on saannut ok kesätreenit alle ja yksityiselämää paremmalle mallille kuin viime vuonna niin nakuttaa varmasti vielä 20 häkkiä tälläkin kaudella. Jos taas jatkuu sama mitä oli viimekaudella niin saatte vähän ylipainoisen, huonosti luistelevan, laiskasti puolustupäähän liruvan ja puolivillaisesti laukovan Haden. Sen enempää tietämättä Haden tilannetta tällä hetkellä voin vain arvailla, mutta toivon Haden ja teidän kannalta että saatte voittavan arvan. Olisi mukava nähdä Haataja taas maalinnälkäisenä, voittavana ja jopa johtavana pelaajana joka omalla panoksellaan nappaa parhaimmillaan joukkuetta reppariin.
 

Steus

Jäsen
Jos Haataja Kouvolaan saapuu niin toivon sopimuksen olevan try out tai hyvin halvalla lähtenyt Modosta. Mies on mielestäni täyso arpa.
Tämähän on tyypillinen KooKoo-haku. Kokemusta ja meriittejä löytyy, mutta ura on pari vuotta ollut laskusuhdanteessa ja nyt pelaaja on valmis tulemaan vähän halvemmalla sarjanousijan riveihin. Täällä on tarjolla ykköstykin paikka ja jos hommat pelittää, niin ensi kaudella voi pyytää rohkeasti isompaa lappua. Haatajana/agenttina en olisi kuitenkaan suotunut try-outtiin. Pari viime sopimusta on päättynyt potkuihin/purkuun, joten nyt on tärkeää saada ehjä kausi alle. Päästä mukaan pelisysteemeihin ja sillä lailla.

Meillä on vähiten leluja tällä hiekkalaatikolla, ihan kuka tahansa ei tule leikkimään justiinsa meidän kanssa näillä leluilla. Tämän parempia miehiä me ei olla KooKoohon saamassa. Luulisi parin kauden takaisen maalikunkun kelpaavan maalinteko-ongelmaiselle joukkueelle.
 

Tumbenson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakko ihmetellä muutamia kommentteja näin ulkopuolisen näkökulmasta. Joku täällä jopa vaatii try-out pykälää? Piti hieraista silmiä muutama kerta. Minkähänlaista hankintaa täällä muutama ihminen odottaa, jos J-P ei aiheuta minkäänlaisia riemuntunteita? Ilman muuta nappihankinta teiltä, jos päättää tulla teille. Puhutaan kuitenkin sen verran kovasta äijästä liigatasolle. Jos J-P pistetään Malisen vierelle niin siinä on kyllä ainekset erittäin kovaan tutkapariin.

"Tämähän on tyypillinen KooKoo-haku"
ei tässä nyt puhuta ihan vielä mistään lammassaarimaisesta hausta, vaan kuitenkin vähän eri luokan pelaajasta. Tää tyyppi dominoi Liigaa vielä muutama vuosi takaperin.
 

Bacon

Jäsen
Jos talous ei vedä ihan kuralle niin hiukan täytyy täältä päin arvostaa näitä hankintoja. En olisi ihan heti tosiaan uskonut, että siellä pelaa Malista, Greeniä sekä Haatajaa. Johan te Haatajalla saatatte tehdä ensi kerralla meitä vastaan pelistä ensimmäisen viiden minuutin verran tiukemman. ;)
 

Fordél

Jäsen
"Tämähän on tyypillinen KooKoo-haku" ei tässä nyt puhuta ihan vielä mistään lammassaarimaisesta hausta, vaan kuitenkin vähän eri luokan pelaajasta. Tää tyyppi dominoi Liigaa vielä muutama vuosi takaperin.

Kannattaa lukea ne perustelut, miksi väitettiin Haatajan olevan tyypillinen KooKoo -haku. Nehän olivat seuraavat:

-Kokemusta ja meriittejä löytyy
-Ura on pari vuotta ollut laskusuhdanteessa
-Pelaaja on valmis tulemaan vähän halvemmalla sarjanousijan riveihin

Mikähän noista ei pidä paikkaansa? Vaikka Haataja on tasoltaan ja meriiteiltää eri luokkaa kuin vaikka Lamppu, ovathan nuo perustelut ihan kunnossa.

Kaiken kaikkiaan jos talous kestää tämän hankinnan, täytyy kiittää KooKoon johtoa Haatajan hankinnasta. Kyseessä on juuri oikeanlainen hankinta KooKoolta pelillisessä mielessä. Juuri Haatajan tyyppistä monipuolisen, mutta ennen kaikkea hyvän maalikokyvyn omaavan laiturin paikka on ollut kokoonpanossa Malisen vierellä jo pitkään auki. Tämän tyyppinen kaveri olisi pitänyt hankkia jo siinä vaiheessa kun hankittiin Huhtanen, joka pelillinen arvo on ollut lopulta juuri niin vähäinen kuin ennalta arvattiin. Jos vain Haatajan ongelmat ovat takanapäin ja mies löytää yhteisen sävelen Mattilan kanssa, KooKoo voi saada tämän hankinnan myötä hyökkäyspelaamiseensa ja ylivoimaansa ihan uutta vaarallisuutta. Toki edelleen ongelmia on materiaalin lisäksi myös koko pelin organisoinnissa, mutta helpompi se on Mattilankin pelitapaa toteuttaa, kun on laadukkaampia pelaajia askissa.
 
Viimeksi muokattu:

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Arska ja Pose, jaa Eklund kanssa entisiä Kärppiä auttaa pelillisesti sopeutumista, muu Haatajalta kyllä sujuu. Ei mikään tavaton ennen menestyneen pelaajan dilemma. Kun on Raksilassa istunut Oulun vuosina 80-luvulta, jäi mieleen Juhis Aaltosen uran alkutaival. Kärpästä tökki koko ajan, kun seuran ja yleisön odotukset olivat taivaassa. Pelicansiin siirto vapautti miehen kyvyt ja loppua on ns. historiaa. Että hyvä pelimanneja on tarttunut verkkoon.
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Ehdottoman,siis ehdottoman tervetullut hankinta!Kaveri varmasti itsekkin ymmärtää,että nyt on uran jatkon kannalta näytön paikka.Tuttuja kavereita joukkueessa joka auttaa kuvioihin sisäänpääsyä huomattavasti ja tietää itsekkin jo etukäteen minkätyyppiseen joukkueeseen on tulossa.Sentteripuolella taitoa löytyy ja niinkun viime otteluissa on nähty,maalinteko on haasteellista,Haataja voi tuoda maalimääriin huomattavan lisän.Budjetista en olisi huolissani,toiminta sillä puolella on ollut fiksua tähänkin asti.Hieno homma ja Haatajalle tervetuloa!!!!!!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Loistava haku. Kaikki asiat huomioiden ei tämän kovempia hakuja voi odottaa tai tämäkin menee jo odotusarvon yli. Nyt fokus tehojen nostoon ja yv:n korjaamiseen. Siihen Haataja tuo variaatiota.

Tryout? Hei camoon. Eklundille huudettiin kanssa samaa pykälää. Jotain tilannetajua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös