Kouvolan jäähalli – Lumon Areena

  • 415 934
  • 1 415

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Perjantain pelissä on yläbaari auki. Kävin eilen katsomassa harjoituksia sieltä. Sieltä on kyllä aivan helvetin hieno katsoa peliä!
 

ruupertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eilisiltana tuli A-junnujen pelissä, jossa KooKoo murskasi Jukurit rankkareilla 2-1, ihasteltua hallin tuoretta ilmettä ja ulkoasua. On se hieno!!

A-katsomon siivous oli menossa, mutta hiukan oli remppatarpeita vielä ympäri hallia. Uusi aitioparvi näytti jokseenkin valmiilta, joten eiköhän illalla SaiPa-pelissä fasiliteetit ala olla kunnossa.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Kieltämättä hyvännäköisiä uudistuksia! Ihan mielenkiinnosta, minkälainen parkkipaikka tilanne sumulaaksossa on jos oletetaan että yleisöä on +4000? Onko siis tilanne parantunut? Hatarat muistikuvat on kolmen kauden takaa finaalista ja silloin oli ainakin näin ulkopaikkakuntalaiselle hankalaa löytää autolle parkkipaikkaa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kieltämättä hyvännäköisiä uudistuksia! Ihan mielenkiinnosta, minkälainen parkkipaikka tilanne sumulaaksossa on jos oletetaan että yleisöä on +4000? Onko siis tilanne parantunut? Hatarat muistikuvat on kolmen kauden takaa finaalista ja silloin oli ainakin näin ulkopaikkakuntalaiselle hankalaa löytää autolle parkkipaikkaa.

Parkkipaikkatilanne lienee aikalailla ennallaan ja aivan varmasti parkkipaikan löytäminen jäähallin läheltä on haastellista otteluissa, jossa yleisömäärät alkavat olemaan 4000 tai 5000 katsojan paikkeilla.

Oheisena Kouvolan keskustan pysäköintikartta vuodelta 2009 ja ei tuohon varmasti ainakaan paljon muutoksia ole tullut. Sumulaakson yläparkkia ei ole kyseiseen karttaan merkitty lainkaan, koska ilmeisesti kyseessä ei ole virallinen pysäköintialue. Löytyy kuvan yläreunasta 250 paikkaisen pysäköintialueen vierestä.

http://www.kouvola.fi/material/atta...Zin82Pe/Keskustan_pysakointialueet_kartta.pdf

Kouvolan karttapalvelu

Ei nuo Lääninpuiston (Keskuskirkon edusta) ja Salpakeskuksen (Hovioikeudenkatu) parkkipaikat kovin kaukana jäähallilta ole ja uskoisin, että kyseisiltä parkkialueelta saattaa hyvin löytyä ilmaisia paikkoja vaikka saapuisi hieman myöhemmin paikalle.

Salpausselänkadun, Kauppalankadun, Palomäenkadun ja Kalevankadun rajaamalta alueelta lienee melko turha etsiä autopaikkoja ainakin KooKoo-SaiPa peliin, jos hallille saapuu noin 1/2-tuntia ennen ottelun alkua.
 
Jatkan nyt vittuillessani monessakin ketjussa siinnyttä äänenvoimakkuuskeskustelua täällä johon se mielestäni kuuluu.

Absoluuttinen äänenvoimakkuus, tässä tapauksessa vaikkapa ihmisen keskimäärin kuuleman taajuusvasteen amplitudi (dbA), on mielestäni hyvällä tasolla. Äänentoistolaitteiden puutteiden vuoksi, siis suhteessa hallin kuutiotilavuuteen, alataajuudet kuitenkin näillä voimakkuuksilla Kouvolassa ylikorostuvat niin että ääni puuroutuu kuminaksi. Kun hallissa on hurja tunnelma, kuten mestaruuskeväänä, epämääräinen kumina jopa loistavasti palvelee tunnelmaa. Tänään, joukkueen surkean esityksen lamautettua yleisön, se kumina ei kyllä erityisen hyvältä kuulostanut. Parempi kuitenkin, kuminasta huolimatta, että ääntä on, kuin että sitä olisi vähemmän.

Jos otetaan vertailupohjaksi eilinen Lappeenrannan show, niin siellä taas päinvastoin äänentoisto toistaa keski- ja ylätaajuudet hyvin ja tiiviissä hallissa Kouvolaa pienempikin äänenpaine täyttää tilan, jolloin taukoamaton rytmikkään tunnelmamusiikin soittaminen taukoamattoman yleisön päälle käy 60 minuutin mittaan liian intensiiviseksi. Eilen kuvailin tätä kokemusta skitsofreeniseksi.

Paras vaihtoehtohan olisi päivittää äänentoistojärjestelmät menneiltä vuosikymmeniltä, ajalta jolloin kiekko ei vielä ollut viihdepisnestä vaan kiekkoa, ja jäähallimusiikki ei ollut EDM:ää vaan kasariheviä, 2010-luvulle. Koska näin tuskin kuitenkaan tapahtuu, kannattaisin ehdottomasti, että äänenpainetasot pidetään lähtökohtaisesti* korkealla tasolla kuminasta tai skitsofreenisuudesta huolimatta. Jaettakoon vanhoille jäärille korvatulppia!

*Toki toivoisin ohjelmavastaaville pelisilmää, monesti yleisö järjestää hetkiä jolloin äänenvoimakkuuden ajoittainen laskeminen palvelisi tunnelmaa.
 
Viimeksi muokattu:

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Pakko kehua KooKoon Goal hornia ja maalibiisiä. Tuo sumutorvi vai mikä torvi onkaan sopii hyvin yhteen Crowd Chantin kanssa. Iso peukku!
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakko kehua myös ylipäätänsä hallin järjestelyjä - ainakin näin vierasfanin näkökulmasta kaikki toimi niin kuin piti. Toki kaljajono oli helvetinmoinen myös meidän omassa baarissa sielä alakerrassa, mutta sille nyt ei mahda mitään. Edes yhden TV-screenin voisi kyllä sinne hommata. ;)

Mutta joo. Järjestyksenvalvojille myös erityiskiitos. Oltiin hommattu porukalla istumapaikat siitä SaiPan fanikatsomon vierestä ja jo heti pelin alussa lähin järjestyksenvalvoja kysyi, että haluammeko fanikatsomoon ja että siirto kyllä onnistuu. Pelin jälkeen keltamustia valvoneet vihreäliiviset antoivat aplodit SaiPa-faneille ja taisi yhdellä naisjärkkärillä olla kamerakin siinä. :D

KooKoolla on kyllä hieno jäähalli. Jospa mekin Lappeenrannassa joskus saadaan ns. mitat täyttävä kotipyhättö.
 

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Joo ymmärrän kyllä nyt miksi musiikki ei kuulunut niin lujaa. Ticolla olisi nyt sauma kertoa mitä on itse mieltä. Täällä ei taida olla yhtään, kenen mielestä volyymi olisi ollut hyvällä tasolla.
 

skoppeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yläparvella oltaessa volyymit oli ihan ok. Ehkä niitä kaiuttimia uudelleen sijoittamalla saisi äänen kohtuullisemmin jakautumaan?
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Karl-Johan Linfors KooKoon Tapahtumapäällikkö sai juuri s-postilla parin sivun palautteen näkemyksestäni äänenvoimakkuudesta. Ja saatteena oli että myös Sakari Välimaan on syytä lukea teksti. Minä en turhaan nurkan takana "nillitä". Tänne nyt on turha mitään laittaa kun heti väitetään että asia ei voi olla niin.

Aina sama kun niiden hemmetin rasvaräpylöiden kanssa. Kun kerroin että ne ovat minusta kylmiä niin minun omaksi viaksi se kääntyi. Ensin sanottiin että eivät voi olla ja sitten alettiinkin selitellä sitä ja tätä. On se kumma kun ei yksinkertaisia asioita voida myöntää.

Ei se järjetön meteli kuulu sinne kapakoihin, aitioihin ja pleksien taakse. Senhän nyt jo fysiikan lait sanovat. Sinne se kuuluu mihin ne tuutit on suunnattu.

Sen verran periaateen miehiä ollaan että lupasin itselleni tehdä kuten rasvaräpyläkeississäkin. Ikinä en rasvaräpylää Sumulaaksosta osta olkoon kuumia tai jäisiä. Ja jos äänenvoimakkuus ei Ässät ottelussa viimeistään ole siedettävä niin pitäkööt KooKoo kotiottelunsa ilman minua ja ystäviäni. Annoin kyllä KooKoolle vinkin että jos haluavat tykittää sitä ääntä samaan tahtiin niin ostavat meille kuulosuojaimet, joissa on mikrofoni ja kaijuttimet kupeissa. Näin voimme jatkaa jääkiekosta nauttimista ilman älämölöä ja voimme keskustella pelistä.

Aivan sama. Jääkiekkoa näkee muualtakin kuin jäähallissa katsomalla.
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Täytyy kompata, etenkin parin edeltävän kevään finaalipelissä volat oli ihan sietämättömän kovalla. Runkosarjasta ei niinkään ole äänenvoimakkuus jäänyt mieleen. Olen tästä joskus aiemminkin maininnut, mutta Kouvolassakin voitaisiin hiljalleen luopua yv:n tullessa siitä väsyneestä vastustajalle naureskelusta ja siirtyä nostattamaan fiilistä siitä tulevasta yv:stä ja hyvästä mahdollisuudesta tehdä se maali, se kuitenkin ylivoiman tarkoitus yleensä on. Tällä kaudella ei ole vielä pelissä tullut käytyä, mutta sisäpiirihavaintojen mukaan soittolista on viimein saanut edes hieman päivitystä.
 

Tico

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@Tico , kuuntele nyt tarkkaan mitä täällä kerrotaan. Hyvin vähän kuului kannatus televisioruudun kautta. Eka peli kotona. halli ei ollut läheskään täynnä ja volyymi liian kovalla.

Joo ymmärrän kyllä nyt miksi musiikki ei kuulunut niin lujaa. Ticolla olisi nyt sauma kertoa mitä on itse mieltä. Täällä ei taida olla yhtään, kenen mielestä volyymi olisi ollut hyvällä tasolla.

Kyllä kuunnellaan täällä, hallilla ja hallilla olleilta myös seuraavana päivänä. Myös mittareita käytetään siihen millainen äänenpaine hallin eri osissa on. Pitää kuitenkin muistaa että myös kotona telkkaria käytetään eri voimakkuuksilla ja ihmiset ovat erilaisia. Lisäksi toki tähän kauden alkuun vaikuttaa omat kuulohavainnot uudesta soittopaikasta (ylhäällä kyllä, pleksien takana ei) sekä hallin akustiikan muuttuminen uusien rakenteiden myötä.

Lisäksi käytössä on jonkin verran uutta tekniikkaa joka tasaa äänenvoimakkuutta. Ennen esimerkiksi videomainosten äänenvoimakkuus saattoi heittää paljonkin eri mainosten välillä, mutta nyt käyttöön otetuilla järjestelmillä nuo voimakkuudet saadaan keskenään tasaisiksi. Näin ollen ei enää pitäisi ainakaan kovin paljon tulla tilanteita joissa ensin tulee hiljaisemmalla äänellä varustettu mainos ja heti perään kovemmalla jolloin ei ehtinyt tai tajunnut olla kiinni volumenapissa...

Lauantain jäljiltä tuli kyllä harvinaisen paljon palautetta molempiin suuntiin eli oli koettu sekä liian kovaa että liian hiljaista volumea ja varmasti siihen vaikutti osaltaan myös se, että mittareiden mukaan mentiin tasaisesti mutta yleisön hiljentyessä pelin tuloksen edessä alkaa se musiikin voimakkuus kuulostaa kovemmalta. Yritetään jatkossa miettiä tätäkin asiaa aina vaan paremmin.

Kovasti täällä puhutaan myös kaiuttimien suuntauksesta, asettelusta ja jopa laadusta. Ne meillä on kuitenkin Kouvolan hallissa erittäin hyvällä mallilla. Tekniikka on 2000-luvulta ja kaiuttimia on ihan reilusti ja hyvin suunnattuna katsomoihin. Toki tuo uusi parvi vaikuttaa jonkin verran äänen kulkuun, mutta kaikkiaan teknisesti järjestelmät ovat huomattavasti paremmalla tolalla kuin suomalaisissa jäähalleissa keskimääräisesti. Sitä "kuminaa" Kouvolan hallissa kuuluu, koska sinne on asennettu ihan erikseen bassotaajuksia toistavat subwooferit, joita ei ole läheskään kaikissa halleissa. Basso on aina elementti joka jakaa mielipiteitä, mutta pääosin se tuo sointiin pehmeyttä ja nimenomaan tasoittaa ylä- ja keskiäänien paljon pahemmin korvaan käyvää vaikutusta.

Tässä nyt näitä mietteitä yön pimeinä tunteina. Hienosäädetään asioita jatkuvasti ja toivotaan että MurhaaMenookin pystyy käymään kotiotteluissa jatkossakin. Tarkoituksena ei ole aiheuttaa kenellekkään mielipahaa vaan tehdä omalta osaltani KooKoon ottelutapahtumasta mahdollisimman hyvä.
 
Tekniikka on 2000-luvulta ja kaiuttimia on ihan reilusti ja hyvin suunnattuna katsomoihin. Toki tuo uusi parvi vaikuttaa jonkin verran äänen kulkuun, mutta kaikkiaan teknisesti järjestelmät ovat huomattavasti paremmalla tolalla kuin suomalaisissa jäähalleissa keskimääräisesti. Sitä "kuminaa" Kouvolan hallissa kuuluu, koska sinne on asennettu ihan erikseen bassotaajuksia toistavat subwooferit, joita ei ole läheskään kaikissa halleissa. Basso on aina elementti joka jakaa mielipiteitä, mutta pääosin se tuo sointiin pehmeyttä ja nimenomaan tasoittaa ylä- ja keskiäänien paljon pahemmin korvaan käyvää vaikutusta.
Nimenomaan tuo basso tekee tunnelman, verrattuna niihin pään sisälle porautuviin ylä-ääniin sen puuttuessa (Lpr). Saatteko mitattua taajuusvastetta? Missään nimessä ääni ei mielestäni kuulostanut tasapainoiselta, vaan yläpää jäi nyt turhankin ohueksi, toisin kuin silloin kun on soitettu hiljemmalla. Kuten sanottu, tämä oli mielestäni ainoa puute mitä audioon tulee, enkä varsinaisesti toivo, että siellä soitettaisiin kauheasti hiljemmalla.

Musiikkiselektio kyllä otti mielestäni askeleen eteenpäin. Kaikkihan ei voi kaikista biiseistä tykätä, ja jos Kouvola virittyy lätkätunnelmaan "cow says moo" lastenlauluilla, niin menköön minun puolestani.
 

Tico

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nimenomaan tuo basso tekee tunnelman, verrattuna niihin pään sisälle porautuviin ylä-ääniin sen puuttuessa (Lpr). Saatteko mitattua taajuusvastetta? Missään nimessä ääni ei mielestäni kuulostanut tasapainoiselta, vaan yläpää jäi nyt turhankin ohueksi, toisin kuin silloin kun on soitettu hiljemmalla. Kuten sanottu, tämä oli mielestäni ainoa puute mitä audioon tulee, enkä varsinaisesti toivo, että siellä soitettaisiin kauheasti hiljemmalla.

Musiikkiselektio kyllä otti mielestäni askeleen eteenpäin. Kaikkihan ei voi kaikista biiseistä tykätä, ja jos Kouvola virittyy lätkätunnelmaan "cow says moo" lastenlauluilla, niin menköön minun puolestani.

Kyllä siellä on prosessorit tsekattu ennen kauden alkua ihan oikean ammattilaisen toimesta ja niihin halua/uskalla/osaa mennä koskemaan, joten luotan kyllä siihen että asiat on suunnilleen kunnossa. Kuten tuolla aiemmin kirjoitin niin pientä hienosäätöä tehdään ja omalla kohdallani soittopaikan vaihtuminen vie hetken tottua/tajuta miten se ääni hallissa kulkee. Tätä kun ei voi edes tyhjässä hallissa testata koska yleisö muuttaa akustiikkaa hurjasti.

Kiitos musiikkiselektion kommentoinnista... Oma mielipiteeni on ettei jääkiekko ole ihan niin vakava asia etteikö sinne joukkoon yksi "cow says moo" rock-versiona mahtuisi mukaan... :)
 
Suosikkijoukkue
KK
Onko nyt niin, ettei pitkää "pääseisomakatsoma" ei avata joka peliin? Jos näin niin tämähän tarkoittaa, että sitten on pakotettu seisomaan parik katsomoon? Minua ei sinne voi pakottaa, joten jätän menemättä.
 

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Onko nyt niin, ettei pitkää "pääseisomakatsoma" ei avata joka peliin? Jos näin niin tämähän tarkoittaa, että sitten on pakotettu seisomaan parik katsomoon? Minua ei sinne voi pakottaa, joten jätän menemättä.
Pääseisomakatsomo on nykyään päädyssä. Se on kyllä niin suuri ettei sinun tarvitse olla seurassa mistä et pidä. Toki voit katsoa pelin myös parviravintolasta, tai maksaa muutaman euron enemmän ja hankkia ihan istumapaikan. Toki jos on kovin vaikeaa, niin voit pahoittaa mielesi ja jäädä kotiin.
 

ruupertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minua ei sinne voi pakottaa, joten jätän menemättä.
Teepä niin.. Terv. Kotipääty
Pitkältä kaiteelta päätyyn siirtyneenä todettava, ettei sopeutuminen uuteen "ympäristöön" ole aiheuttanut henk.koht. ongelmia, eikä myöskään traumoja. Ilman KKP:tä olisi hallissa melko hiljaista.. Mutta jokainen toki tekee valintansa..!

Edit. Tico :lle terveiset, että ainakin HPK-pelissä volumet olivat kotipäädyssä ihan kohdallaan niin pelin kuin taukojenkin aikana- ilmeisesti pientä hienosäätöä tehty äänentoistoon.
 
Onko nyt niin, ettei pitkää "pääseisomakatsoma" ei avata joka peliin? Jos näin niin tämähän tarkoittaa, että sitten on pakotettu seisomaan parik katsomoon? Minua ei sinne voi pakottaa, joten jätän menemättä.
Ei ketään pakoteta, pidä hauska ilta kotona!

Mainiosti oli väkeä jo HPK-matsissa seisomakatsomossa ja tänään vielä enemmän. Kyllähän se on mukavampi elää ja hengittää matsia siellä missä on paras tunnelma, sekä ollaan lähimpänä maalia.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko nyt niin, ettei pitkää "pääseisomakatsoma" ei avata joka peliin? Jos näin niin tämähän tarkoittaa, että sitten on pakotettu seisomaan parik katsomoon? Minua ei sinne voi pakottaa, joten jätän menemättä.
Parempi jättää tällaiset fanit himaan ruudun ääreen. Varmaan joku harhaileva Mypa fani, joka etsii itseään...
 
Suosikkijoukkue
KK
En ole ainoa joka on tätä mieltä. KooKoon toimisto tehkööt tästä johtopäätöksensä. Ilmankos katsojaluvut ovat hieman huonot arki-iltoina. Uskoisin muutaman sadan katsojan nousuun, jos ei tarvitsisi päädystä katsoa peliä.

edit: Jumbotronista sen verran, ettei ainakaan päädystä en näe mitään. Jotenkin on niin kirkas, ettei kiekkoa esim hidastuksissa näe ollenkaan. Mitä mieltä muut ovat?
 
Viimeksi muokattu:

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
En ole ainoa joka on tätä mieltä. KooKoon toimisto tehkööt tästä johtopäätöksensä. Ilmankos katsojaluvut ovat hieman huonot arki-iltoina. Uskoisin muutaman sadan katsojan nousuun, jos ei tarvitsisi päädystä katsoa peliä.

Osta sitten hyvä mies istumalippu. Haukutaan joukkueen faniryhmää parik katsojiksi... Myötähäpeää tunnen puolestasi. Osta istumalippu tai pysy kotona jos olet liian hyvä ja viisas tuohon seuraan. Katsojamäärät on ihan odotetulla tasolla. Siis vittu mitä kitinää, hyi helvetti!

E, Liput pitäisi siis saada halvimmalla mahdollisella hinnalla ja peli pitäisi nähdä parhaalta mahdolliselta paikalta! Säkin asut kalliossa mutta se pieni kouvolalainen kitisiä ei ole hävinnyt vielä sisältä? Jos muutama vuosi lisää muuttaisi tilannetta....
 
Suosikkijoukkue
KK
Osta sitten hyvä mies istumalippu. Haukutaan joukkueen faniryhmää parik katsojiksi... Myötähäpeää tunnen puolestasi. Osta istumalippu tai pysy kotona jos olet liian hyvä ja viisas tuohon seuraan. Katsojamäärät on ihan odotetulla tasolla. Siis vittu mitä kitinää, hyi helvetti!

E, Liput pitäisi siis saada halvimmalla mahdollisella hinnalla ja peli pitäisi nähdä parhaalta mahdolliselta paikalta! Säkin asut kalliossa mutta se pieni kouvolalainen kitisiä ei ole hävinnyt vielä sisältä? Jos muutama vuosi lisää muuttaisi tilannetta....
Eli kritiikkiä ei saa antaa? Mielestäni tuo on relevantti kritiikki josta ole keskustellut muutaman ihnusen kanssa ja yksi ainakin jätti sen takia tulematta peliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös