Juhannuksen supertripla vm. 2015

  • 31 558
  • 215

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Nyt on liian myöhäistä osallistua kisaan, mutta veikkaanpa, että muutama innokas pilkkijä hukkuu jään pettäessä. Vapaaehtoisesti uimaan uskaltautuneita kuolee hypotermiaan neljä. Liukastumiseen kuolleita on kaksi. Lumihankeen sammuneita on tänä juhannuksena kuusi.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Katsoinpa pikaisesti nykyaikaisen Supertriplan (vuodesta 2007) live-seurannoista tilastomerkinnät juhannusaattoiltaan (18:00) raportoidut tapaukset. Nämä eivät siis ole lopullisia lukemia ensimmäisten 30 tunnin ajalta, vaan raportoidut lukemat. Tiedonvälityksen hitaudesta johtuen lukemat ovat useastikin vielä nousseet. Tällä hetkellä - juhannuksena 2015 - Supertripla-ketjuun ollaan siis raportoitu neljä pukkia: 1-1-0-(2)

2007 - 0-0-0-(3)
2008 - 0-2-0-(0)
2009 - 0-2-1-(0)
2010 - 2-1-0-(1)
2011 - 0-0-0-(0) -
ensimmäinen raportti 18:06
2012 - 0-2-0-(0) - +yksi kadonnut uistelija
2013 - 2-1-0-(0)
2014 - 0-0-0-(0)


Vuosina 2002-2006 live-seuranta oli vielä niin heikkoa, että niiden lukemia ei kannata ottaa huomioon tällaisiin väliaikatilastoihin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Päivitetty tilanne: 2-1-0-(2)

19.06.2015 - 19:00 - YLE: Mies hukkui paljuun Nivalassa
"Kavereidensa kanssa Nivalan Järvikylällä torstana iltaa viettänyt pyhäjärvinen 20-vuotias mies löytyi aamulla kylpytynnyriin hukkuneena."

Pohjanmaalla ollaan näemmä yritetty T-osastoakin avata ihan tosissaan ja perinteiden mukaisesti puukolla:

19.06.2015 - 20:00 - IL: Puukotus Seinäjoen juna-asemalla - "Hyvin vakavat vammat"
"Silminnäkijä kertoo Iltalehdelle, että paikalla oli lukuisia poliisiautoja. Hänen mukaansa verta oli levinnyt isolle alueelle. Poliisi kertoo, ettei uhrin vammasta ole vielä tarkempaa tietoa. Hänet on kuljetettu sairaalaan.
- Hyvin vakavat vammat joka tapauksessa, poliisista arvioidaan.
"
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Perkeleen Veikkausliiga! Ei uutisia voi tällä tavalla otsikoida Juhannuksen Supertriplan aikoihin.

19.06.2015 - 20:33 - VL: Tilastonollia vielä rikkomatta
"RoPS pelasi juhannuksen alla kauden ensimmäisen tasapelinsä, mutta tilastonollia Veikkausliigakaudella 2015 löytyy vielä useampia."

Luulin ensin, että olisi liittynyt jotenkin Seinäjoen tapaukseen...
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
JUMALAUTA!!!

Vem e i kipinä? Här e kallt så satan! Ketä on kipinävuorossa? Polisi ampuu koiria ja vesiskootterilla vedetään vettä keuhikoihin eikä rapotteja näy mailla eikä halmeilla!

20.06.2015 - 00:38 - Kaleva: Poliisi ampui koiran Salossa
"Myöhään juhannusaaton iltana Salon poliisi ampui poliisipartion kimppuun usutetun koiran. Poliisin mukaan partio hälytettiin Salon Ollikkalankadulle häiriön vuoksi ja paikan päältä tavattiin aggressiivisesti käyttäytynyt mies. Mies usutti koiransa hyökkäämään partiota kohti, jolloin poliisi joutui ampumaan koiraa virka-aseella. Koira sai surmansa."

20.06.2015 - 02:40 - IS: Yksi kuollut vesiskootterionnettomuudessa Oulujärvellä
"Oulujärvellä Kainuussa on kuollut yksi ihminen vesiskootterionnettomuudessa. Pelastuslaitoksen mukaan toinen skootterin kyydissä olleista saatiin pelastettua, mutta toinen hukkui. Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta hieman yhden jälkeen juhannusaattoyönä."

3-1-0-(2) - +mahdollisesti 1 H (Kuopio) + 1 koira (Salo)

H-sarake olisi nyt mulla kiinni, mutta pettääkö liikeenne mut tälläkin kertaa.

Pahoitteluni kirjoitusvirheistä - alkohoililla ON osuutta asiaan! EI raportoitavia takalaittomia...
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Wanha kalastajan sananlasku: aina kannattaa pyytää vaikkei saisikaan...
Wanha Kettuherran sananlasku: lämmin Karhu on aina parempi kuin kylmä Lapin Kulta/Olvi/whatever...

L-sarake meni uusiksi ja H-sarakkeeseen tuli täsmennystä:

20.06.2015 - 04:16 - YLE: Kaksi joutui veden varaan Kajaanissa - toinen hukkui
"Kajaanissa Oulujärvellä mies ja nainen joutuivat veden varaan vesijetin kyydistä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Pelastuslaitoksen mukaan nainen pääsi vesijetin päälle ja selvisi onnettomuudesta, mutta mies painui pinnan alle eikä häntä ole löydetty. Pelastuslaitoksen mukaan hän on hukkunut. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle Oulujärven Vuottolahdelle yhden aikaan yöllä."

20.06.2015 - 04:08 - IS: Yksi kuoli rajussa kolarissa
"39-vuotias mies kuoli auto-onnettomuudessa, joka tapahtui varhain lauantaiaamuna Savonlinnassa."

Poliisitiedotteen mukaan onnettomuus tapahtui noin 01:25.

20.06.2015 - Poliisi: Kuolonkolari Savonlinnassa
"Savonlinnassa tapahtui varahain lauantai- aamuna, noin klo. 01.25, kahden henkilöauton välinen kolari, jossa menehtyi yksi henkilö."

Päivitetty tilanne: 3-2-0-(2)
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En itse osallistu veikkaukseen, mutta tämä saattaa kiinnostaa palstaveljiä:

Nuori mies hukkui kylpytynnyriin Nivalassa

Itseäni kiinnostaa tilanteen järjettömyyden takia. En edes pidä koko tynnyristä juurikaan, mielummin on ilman, jos ei oikeaan kylpyyn pääse.

(linkki Suomen suurimpaan uutispalveluun)
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ensimmäinen kerta kun kuulen jonkun hukkuvan paljuun.
Melkoinen saavutus kyllä. Tarkennetaan ikävä kyllä.
En itse osallistu veikkaukseen, mutta tämä saattaa kiinnostaa palstaveljiä:

Nuori mies hukkui kylpytynnyriin Nivalassa

Itseäni kiinnostaa tilanteen järjettömyyden takia.
Nyt täytyy kyllä ihmetellä, että missä on palstaveljien "kokemus" tai "pelisilmä"!

Ensinnäkin jo kokemus parin paikallisen oluen ja - osin omin käsin rakennetun - suomalais-tyyppisen saunan jälkeen paljuun meneminen. Ulkomailla, ympärillä pikimusta tammikuinen Sveitsin yö, pari senttiä lunta, jota sataa hiljalleen lisää parissa pakkasasteessa - Lüscherz-Seen rannalla. Ympärillä on muuten täydellinen hiljaisuus. Alla pari Bärner Müntschia (Bernin Pusu på finska - paikallinen olut), sauna ja seksiä paikallisen 25-vuotiaan naisen kanssa paljuSSA. Tähän päälle kun tupruttelee vielä vähän paikallista ruohoa - paljuSSA... niin ei hirvittävän suurta mielikuvitusta tarvitse, että missä olivat ne otsikot "36-vuotias suomalaismies hukkui kylpytynnyriin Sveitsissä"

Näin epäilen tässäkin tapauksessa käyneen! Alla ehkä pari saunakierrosta, muutama saunakalja, pari grillimakkaraa sekä vähän seksiä. Sitten yksin paljuun vielä yhden kerran polttelemaan muutamat hatsit, kun muut painuvat jo yöpuulle. Siinä sitä sitten onkin tullut raukea olo ja silmät painuneet umpeen - ja samalla pää on painunut veden alle huomaamatta yhtään mitään. Aamulla kaverit ovat löytäneet raadon paljusta edelleen hymy huulilla ja puolikas blossi pinnalla kellumassa.

Onko hirvittävän kaukaa haettu vaihtoehto? En missään nimessä väitä, että Nivalassa olisi mitään polteltu tai että uhri olisi kuollut hymy huulillaan - tämä on mielestäni vain yksi selvä vaihtoehto.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onko hirvittävän kaukaa haettu vaihtoehto? En missään nimessä väitä, että Nivalassa olisi mitään polteltu tai että uhri olisi kuollut hymy huulillaan - tämä on mielestäni vain yksi selvä vaihtoehto.

Ei tokikaan, perinteinen saunaan sammuminen on ehdottomasti todennäköisin vaihtoehto ja jotain myrkkyjä lienee käytetty. Tuskin se poloniumia kuitenkaan oli jonkun mökkikaverin toimesta. Vaikka tietenkin pitää tutkia ihmissuhteet, jos siellä onkin pantu jotain kenen kanssa ei niin olisi saanut.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Kyllä nyt Sipilän hallitusta vituttaa kun kidutettavia vähenee ihan silmissä.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Tää kausi on jo hävitty. Jumalauta, sitä panostaa pieneen H-sarakkeeseen ja mitä tapahtuu? Vittu jengi alkaa hukkumaan kylpyammeisiinsa kun ei perse kestä järveen menoa. Hukkuminen juhannuksena suomalaista genetiikkaa?
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Vuosina 2002-2006 live-seuranta oli vielä niin heikkoa, että niiden lukemia ei kannata ottaa huomioon tällaisiin väliaikatilastoihin.

Ei ole vieläkään mitään NHL-tasoa tilastointi kuitenkaan vieläkään Jatkoajassa. Pitäisi olla tilastoissa merkinnät esim. eri paikkakuntien kuolohalukkuuksista (mikä se on se änärin parin kaverin nimen mukaan nimetty tilasto) ja pelastuslaitoksen tehokkuudesta. Tästähän voisi laskea lukemia, joita sitten analysoida. Sitten on tämä, että kuollaan vieraissa tai kotona. Tuttu mökinranta vs. työkaverin pahvimökki, jolle tuli itsensä kutsutettua pikkujouluissa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ei ole vieläkään mitään NHL-tasoa tilastointi kuitenkaan vieläkään Jatkoajassa.
Sekoitat nyt vain kaksi asiaa toisiinsa: LIVE seuranta ja tilastointi!

- LIVE seurantaa pyöritetään juhannuksen aatonaatto 12:00 - juhannussunnuntai 24:00 plus tietysti muutaman päivän uutisseuranta juhannuksen jälkeen
- tilastoja tehdään ja analysoidaan off-seasonilla eli noin heinäkuun alusta kesäkuun puoleenväliin

Itse asiassa tilastoille (vuodesta 2002 eteenpäin) pitäisi perustaa oma ketjunsa, jolloin nämä vuosiketjut voisi pyhittää vain ja ainoastaan veikkauksille sekä LIVE seurannalle. Tilastot pitäisi myös ehdottomasti jakaa kahtia: toisella puolen tarkastellaan itse tuloksia, selvitellään tulkinnanvaraisia tapauksia sekä tehdään niistä ennakkopäätöksiä. Henkilökohtaisissa tilastoissa jokainen Jatkoajan Juhannuksen Supertriplan veikkaaja saa oman paikkansa pistepörssistä. Vuonna 2005 @Cosmo ja @Kyle veikkasivat L-sarakkeen oikein (3) - vastaavasti vuonna 2010 @expertti, @Pisin Kääpiö 186cm ja @verikuut veikkasivat H-sarakkeen kohdilleen (10) jne. jne.

Täydellisen rivin veikanneet @Evil (2007), @Kaukosäädin (2009) ja @karate Mauri (2011) pääsevät tietysti JST Hall of Fameen sekä nk. Triple Gold Clubiin. Tällainen yksittäinen onnistuminen ei tietenkään kerro mitään veikkaajan kokonaistasosta. Joku toinen voi paukuttaa joka ainoa vuosi kaksi saraketta kohdilleen, mutta se todellinen jackpot antaa edelleen odotuttaa itseään. Tällaiset veikkaajat sitten nousevat todella korkealla henkilökohtaisessa pistepörssissä. Esim. perinteiset 0-0-0 -rivin veikkaajat saavat näistä myös pisteitä, kun useimmiten T-sarake jää kokonaan nollille (kuten vuosina 2012, 2014 sekä mahdollisesti myös tänä vuonna). Kolme osumaa neljässä vuodessa ei ole mikään huono saldo. Useimmilla "tosi-veikkaajillakin" kolmen osuman saaminen neljän vuoden aikana (3 oikein 12/16 kohteesta - tripla/kvartetti) voi olla todellisen työn ja tuskan takana vaatien myös aimo annoksen tuuria.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tällä kertaa ei ole supertripla-ketjun paheksujia ollenkaan liikeellä. Tässäkin oli monen vuoden perinne taisteluparin @Mr.Fox ja @sampio välillä.

Kelit vaikuttaa kyllä tuloksiin paljon. Eihän näin kylmissä järvivesissä kukaan viitsi pitempään uiskennella. Toisaalta ehkä parempi että tätä kesän juhlaa ei siirretä muutamalla viikolla eteenpäin.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Tällä kertaa ei ole supertripla-ketjun paheksujia ollenkaan liikeellä. Tässäkin oli monen vuoden perinne taisteluparin @Mr.Fox ja @sampio välillä.

Kelit vaikuttaa kyllä tuloksiin paljon. Eihän näin kylmissä järvivesissä kukaan viitsi pitempään uiskennella. Toisaalta ehkä parempi että tätä kesän juhlaa ei siirretä muutamalla viikolla eteenpäin.

Tulos-/kilpaurheilusta puhuttaessa pitää muistaa että kaikki on suhteellista/järjestelykysymys. Pohjoisen helvetinkin kisa-ajankohtaa on muuteltu miten sattuu. Saati sitten kisamatkaa. Mikä nyt perseestä olevana yksityiskohtana tässä mainitaan.

Toki jos/kun suhtaudumme Juhannuksen Supertriplaan oikein, kulttuurisena ilmiönä, druidien ja Stonehengen suhteen tavoin...

Minkälainen/missä tifo olisi Supertriplalle paras?
 
Viimeksi muokattu:

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Yksin toteutettuna ei kummoinenkaan tifo. x 1000... We're gettin' there.
Eikö tuo yksin toteutettuna vastaa erään liiga/triplaseuran "suurtifoa vieraspeliin"...
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Eikö tuo yksin toteutettuna vastaa erään liiga/triplaseuran "suurtifoa vieraspeliin"...
Ikinä en ole Hippoksella kusta losottanut muualle kuin urinaaliin. Tai no joo, ulkokaukalon hankeen vierasmatsin jälkeen taisin junnuvuosina Hart Sportin täräyttää. 0+3 siinä pelissä HT:tä vastaan. Jos siis mun sentteri olisi laittanut "yksin läpi"-syöttämistäni edes 2/3 häkkiin. Nyt tuli -2 ja kakonen koukkaamisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös