TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 921
  • 1 086

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Klose, ainoa merkittävä jamppa jonka suhteen ollaan kirjoissa pitemmällä kuin televisiosarjassa on muistaakseni Sam. No, joo, Brienne, mutta sekin on vähän kyseenalaista. Ja nuo on molemmat aika sivuhahmoja kuitenkin, ainakin minun mielestäni. Kukaan ei tiedä yhtään mitään tulevaisuudesta. Turha napista, jos oma television sisälukutaito on vajavainen.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Itse olen varma, että Jon kuoli. Se tehtiin oikein alleviivaten selväksi, kun noin monta ukkoa kävi puukolla pistämässä. Mutta väkisinhän tulee mieleen, että miksi sitä noin alleviivattiin? Onko niin, että Melisandre vuorostaan yrittää valon herran voimin herättää kuollutta henkiin, niin kuin se tulimiekkainen pappi herätti Dondarrionin? Ja toisaalta kun Stannisin kuolemaa ei alleviivaten näytetty, niin olisiko hänelle vielä jokin rooli?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ensi kaudella pitäisi mielestäni ainakin käsitellä seuraavia asioita, jotka jäivät vähemmälle huomiolle tai kesken:
  • Kertoa mitä Theonin suku on puuhastellut. Kovin siellä kuninkaaksi julistauduttiin, mutta viime aikoina on ollut aika hiljaista? Noinko jättivät pohjoisen Bolttoneille? Missä ovat Balon ja Yara Greyjoy?
  • Päivittää mitä puuhaa Walder Frey isoine sukuineen punaisten häiden jälkeen? Annetaanko kuninkaan murhaaminen unohtua ja eikö hänkään halua laittaa lusikkaansa pohjoisen hallintaan?
  • Little Finger ja Laakson joukot. Mitä tapahtuu?
  • Punainen pappi ja Dondarrionin poppoo, mikä meininki?
  • Bran Starkin opintojen edistyminen wargin taidoissa.
  • Avata vähän tuota Dornen touhua. Ei kai tuo tähän jäänyt?
Sitten pitää tietenkin näyttää miten Aryalle käy, seurata miten Tyrion ja Varys hanskaavat tilanteen Mereenissä, miten Dany selviyityy hevoskansan kanssa, Jonin ja Stannisin kohtalot, Cercein ja kirkon epäilemättä tulehtuvat välit, Tyrrellien vastaus Margaeryn ja Lorasin syytteisiin. Bravosin pankin asioihin sekaantuminen, mitä tekevät Melisandre, sipuliritari ja koko Muurin porukka, pääseekö Sam mestarin oppiin, mitä tekevät Jaimen partio ja hiekkatytöt, kuinka käy Briennen, Theonin, Sansan ja Ramsayn. Tuossapa alkua ja varmaan talvi tulee päälle ja sen mukana kuolleiden armeija ja White walkerit, ja lohikäärmeitä pitäisi jonkun opetella kohta käsittelelmään tai muuten white walkerit ovat niskan päällä. Ja missä on Benjen Stark? Tuo kaikki ja varmaan enemmän pitäisi osata kutoa draamankaarta noudattavaksi kiinnostavaksi tarinaksi kymmeneen jaksoon. Vai pitäisikö tehdä muutama enemmän?
 

roskis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki, Detroit Red Wings
Omat mysteerit vikasta jaksosta, joita monet on jo spekuloinut ihan samalla tavalla:

- Sansan ja Reekin pomppu muurilta. Reek sekunti sitten tönäisi jousipyssykinkun alas, joka kuoli, ja samantien Sansan kanssa toiseen suuntaan pomppu. Haisee liikaa tylsältä lumikasalta. Tuplaitsarista tosin tulisi tyylipisteet.
- Jon Snow perkele. Luin äsken otsikon jonkun kotimaisen median sivuilta, että itse näyttelijä sanoi, että kaveri on kuollut ja hänen työsopparinsa on loppu. Haisee vielä pahemmin. Toki olen Jon Snown puolella, vaikka onkin ärsyttävä. Liikaa silti kysymysmerkkejä, koska Red woman sattuu tulemaan samaa aikaa paikalle ja Jon Snown taustasta on niin kovat spekulaatiot, josta edes Ned-vainaakaan ei suostunut puhumaan. Haiskahtaa siis joko Red womanin henkiinherätykseltä tai nuotiosta nousevalta louhikärmessuvulta.
- Arya. Neidille on kasvanut komeat miehen kivekset. Hienoa duunia. En toki usko, että THE faceless man hörppäsi myrkkyä, vaan että kaikki Faceless manit näyttävät tuolta ja oli siis joku klaanin/kultin jäsenistä, joka henkensä heitti. Arya joko menetti näkökykynsä ja sai tilalle jonkun mysteeriaistin, joka auttaa siis näkemään ja aistimaan jotain hienoa tai sitten kyseinen kasvoton kaveri vain pisti jonkun viimeisen testin menemään ja pimu näkee näkyjä tai jotain sinnepäin. Aryalle kuitenkin pisteet tyylikkäästä taposta. Tosin toivon, ettei käy tylsästi listaansa läpi, vaan flippaa kunnolla tappamisesta ja pistelee jengiä kylmäksi ihan muuten vaan ympäri ämpäri.
- Stannis käytiinkin jo läpi eli pään katkaisemista ei näytetty, joten mysteeri elää, mutta kuten sanottu, on jo kaveri kaluttu läpi tarinan kannalta. Tai sitten luvassa on jotain täysin ennalta-arvaamatonta.
- Cersein kanssa on mysteerinä lähinnä vain paskamyrskyn koko ja tyyli.
- Lohikäärmepimun kera ihmetyttää lähinnä miten tylsäksi käy koko hahmo. Olisiko jo aika seilata oikeisiin taisteluihin. Myös tuon teini-ikäisen lohikäärmeen suoranainen paskuus häiritsee. Jos muutamalla keihäällä haavoitetaan lohikäärmettä jo noin paljon, niin miten perkeleessä on sitten valtakunta laitettu kyykkyyn kolmen tuollaisen kanssa? Eikö lohikäärmeiden pitänyt olla kurkoista kurkoin mörkö koko valtakunnassa vai onko tahallaan tehty noin b-luokan taistelujuhdiksi?

Seuraavalta kaudelta odotan erityisen paljon, että jalaton Stark tulee mörkövoimiensa kanssa laittamaan koko homman sekaisin. Jos jo kolmoskaudella pystyy hallitsemaan hieman "kevyemmällä" mielellä varustettuja ihmisiä, niin eiköhän siellä ole jo opeteltuna joku massojen ohjailuun sopiva juttu. Tai tulipallot perseestäkin kyllä käy, kuten joku jo spoilasi. Aryalta odotan myös paljon. Salamurhaajat ovat aina viisi tähteä. Jon Snown henkiinherääminen ja taustan sekä oikeiden vanhempien selviämistä myös odotan, tai lähinnä toivon, koska toistaiseksi Jon on kuollut. Tyrionilta nyt ei voi odottaa edes mitään, koska kaveri toimittaa aina ja ihan ilman toiveita tai pyyntöjä. Takuuvarmaa suorittamista. Toiveena myös Sansan ja Reekin kosto Boltonin äpärälle. Joka toivottavasti on herkullinen eikä perus tappo. Kings landingin suhteen jotenkin ei odotuksia ole, koska teinikuningas sai piparia ja täten antoi kiveksensä vaimolleen, jolla on nyt käytännössä kaikki valta alueella jos a) Kunkku kasvattaa uudet ja isommat nyytit, b) Cersei laittaa vaimokkeen kylmäksi. Jaimesta on tullut myös aivan turha kaveri käden menetyksen jälkeen, joten odotuksissa on kuolema tai tasonnosto. Epäilen kuolemaa. Sympatiseeraan Starkien porukkaa, koska Bran saa hienoja taikavoimia, Snown tausta tulee muuttamaan todella paljon, jos siis herätellään takaisin mukaan ja Arya on salamurhaaja. Mahtava perhe! Ainoa kysymysmerkki on Rickon, josta ei ole mainintaa hetkeen. Tulipa pitkä. Sori.

Vielä kyssäri kirjat lukeneille: Missä kohdin kirjoja nyt suurinpiirtein mennään vai onko sarja nyt käynyt tyylillään läpi kaikki jo julkaistut?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...Vielä kyssäri kirjat lukeneille: Missä kohdin kirjoja nyt suurinpiirtein mennään vai onko sarja nyt käynyt tyylillään läpi kaikki jo julkaistut?
Mikä kohta otsikon "ei sanaakaan kirjoista" ei ole aunnut sinulle?
 

Andrew

Jäsen
Ajattelin, että vaikka tässä sarjassa on kuollut jengiä ketään kunnioittamatta niin Jon Snow ja Tyrion Lannister olisivat olleet ne kaksi jotka kantavat sarjaa eteenpäin alusta loppuun asti. Jotenkin Jon Snow kuoltua tulee fiilis, että oliko tämä sarja nyt tässä. Omasta mielestäni hahmo jota on mahdoton korvata.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Vastaavasti betsaan, että Jon Snow kuoli oikeasti, se ei mielestäni jäänyt epäselväksi.


Seuraa paljon spekulaatiota joten jos kuvittelee spekulaation spoilaavan niin ei kannata lukea...



Varmasti kuoli, "and now his watch has ended". Ainoa tapa jolla Jonin voi tuolta muurilta vapauttaa, on kuolema. Jos han nousee kuolleista, han on vapaa menemaan.

Itse en ole lukenut viela viidetta kirjaa, mutta seka sarjassa etta aiemmissa kirjoissa on kylla vihjattu vahvasti siihen suuntaan etta Jon ei olisi Eddardin poika, ja olen siita vakuuttunut itsekin. Melisandre on myos nayttanyt selkeaa kiinnostusta Jonin suhteen ja hanen saapumisensa muurille juuri ennen tuota ceasarointia antaa osviittaa siita etta hanella on siella hommia. Jos han olisi pelkastaan pakoon lahtenyt, han olisi varmasti loytanyt parempiakin paikkoja kuin sen ainoan paikan missa tiesi Davosin olevan. Melisandrella ei tietaakseni ole paljon muita "vihollisia" kuin Davos.

Lord of lightin tulitaika toimii, kuten se vaginamonsteri vs. renly osoittaa, mutta se kavi myos selvaksi etta Stannis ei olekaan se "Azor Ahai" reinkarnaatio. Siihen tarvitaan kai joku sellainen jolla on Targaryenin verta suonissaan, ja Stannis sopi siksi kuvaan. Mutta niin sopii myos Jon, jos olemme lukeneet vihjeita oikein.

Melisandre ei muistaakseni osannut tuoda ihmisia takaisin kuolleista kuten Thoros, vaikka samaa uskontoa ovatkin. Ihmetteli hanen kykyjaan kun tapasivat (miksi tama tapaaminen tapahtui, jos ei alleviivaukseksi, myohemmilla kausilla kaytettaviksi "previously on game of thrones" patkiksi kuten tuo Benjenin kohtaus ekalta kaudelta johon palattiin vasta viidennen kauden viimeisen jakson alussa). Thoros toi Bericin henkiin useamman kerran, ja myos eraan toisen hahmon joka valitettavasti ei telkkariin paatynyt.

Eilen illalla katselin jotain videota jossa haastateltiin D&D, Jon ja Sam...joku yleisosta kyseli jotain etta mita haluaisit tehda showssa ja Kit vastasi etta "go inside a wolf" tms roisin kuuloista, kaikki nauroivat ja sitten toinen tuottajista heitti Kitille "I have two words for you, season 6". Monet ovat spekuloineet etta Jon wargaa ghostiin. Pidan tuota ihan mahdollisena, tosin uskon etta se on vain valiaikaista kunnes saadaan tuo keho taas kayntiin esimerkiksi roviolla.

Kun GRRM:lta kysyttiin etta miksi tapoit Jon Snown, hanen vastauksensa oli tyyliin "oh, you think he's dead?" ja oli kommentoinut myohemmin myos etta katsojien/lukijoiden pitaisi tietaa etta kaikki kuolemat ei ole siina maailmassa lopullisia.

Ilmeisesti TV sarja on jo viidennen kirjan kanssa tasoissa ja joissain asioissa edellakin. Tassa vaiheessa kukaan ei voi oikein enaa spoilata mitaan kun kukaan ei enaa tieda etta mita tulee tapahtumaan.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ajattelin, että vaikka tässä sarjassa on kuollut jengiä ketään kunnioittamatta niin Jon Snow ja Tyrion Lannister olisivat olleet ne kaksi jotka kantavat sarjaa eteenpäin alusta loppuun asti. Jotenkin Jon Snow kuoltua tulee fiilis, että oliko tämä sarja nyt tässä. Omasta mielestäni hahmo jota on mahdoton korvata.

Kylla minulta ainakin loppui tuollaiset oletukset kun Nedin paa lahti. Mutta fiilis oli kylla ihan sama silloin joten ymmarran mita tarkoitat. Tuli itsekin uhottua etta eipa tassa nyt oikein ole enaa mitaan syyta katsoa. Sitten se sama tapahtui Robbin kanssa 3 kaudella. Ja nyt taas.

Se on kylla totta etta mitaan siedettavia ja pidettavia hahmoja ei Tyrionin lisaksi enaa kauheasti ole, Danya voi sellaisena pitaa mutta itse en ole fani. Mutta ehka saadaan uusvanha suosikki, Jon Targaryen?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kun GRRM:lta kysyttiin etta miksi tapoit Jon Snown, hanen vastauksensa oli tyyliin "oh, you think he's dead?" ja oli kommentoinut myohemmin myos etta katsojien/lukijoiden pitaisi tietaa etta kaikki kuolemat ei ole siina maailmassa lopullisia...

Minusta taas tuo kuulostaa vain sellaiselta Martinin ja tuotannon omaan partaan nauramiselta, että sekoitetaan vähän lisää fanien pakkaa ja vihjaillaan ties mistä jutuista. Sama koskien jo tuota "wait for the next season"-läppää...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Minusta taas tuo kuulostaa vain sellaiselta Martinin ja tuotannon omaan partaan nauramiselta, että sekoitetaan vähän lisää fanien pakkaa ja vihjaillaan ties mistä jutuista. Sama koskien jo tuota "wait for the next season"-läppää...

Joo nuo ovatkin vahan sellaisia etta voivat hyvin olla pelkkaa trollausta.

Mutta se miten tuota Jonin tarinaa on rakennettu, ja hanen vanhempiensa tarkeys (GRRM ilmeisesti hyvaksyi D&D'n sarjan tuottajiksi silla ehdolla etta arvaisivat oikein Jonin syntyperan)...kylla tassa aika paljon on hyvia syita uskoa etta tullaan nakemaan taikoja.

Se Night's Kingikin kyttaili Jonia siihen malliin etta tuosta tyypista voi olla harmia. Saattoi nahda Jonissa "Azor Ahain".
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Itsekin juuri katselin tuon Season Finalen ja olen kyllä 99,9% varma, että Jon Snow ei kuollut.. Tai siis kuoli varmasti nyt, mutta tulee takaisin. Tavalla tai toisella. Mitähän tuolle Aryalle muuten tapahtui? Nuo Boltonit saisi kyllä joku hävittää jo pikkuhiljaa, tuo Ramsay Boltonin muusinaama alkaa ottaan pannuun aika kovaa. Toki jos Season 6:lla hävitetään samaa tahtia porukkaa mitä asti, niin ei tuolla hirveästi ole enää kohta tapettavaa. Mielestäni jostain luin, että Season 8 olisi viimeinen tätä sarjaa, eli on tässä nyt vielä pari seasonia jäljellä... Mikäli siis pitää paikkansa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Mielestäni jostain luin, että Season 8 olisi viimeinen tätä sarjaa, eli on tässä nyt vielä pari seasonia jäljellä... Mikäli siis pitää paikkansa.

Kaikki muut kuviot voitaisiin päätökseen saadakin, mutta pääjuoni eli Danyn saapuminen Westerosiin plus sitten nuo muurin tapahtumat, ei taida kaksi seasonia riittää. Ainakaan jos tulevat edelleen kymmenen jakson pätkinä. Veikkaan kymmentä kautta ja sitten se on siinä.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Myös tuon teini-ikäisen lohikäärmeen suoranainen paskuus häiritsee. Jos muutamalla keihäällä haavoitetaan lohikäärmettä jo noin paljon, niin miten perkeleessä on sitten valtakunta laitettu kyykkyyn kolmen tuollaisen kanssa? Eikö lohikäärmeiden pitänyt olla kurkoista kurkoin mörkö koko valtakunnassa vai onko tahallaan tehty noin b-luokan taistelujuhdiksi?

Drogon ei taida olla vielä edes teini-ikäinen mitä lohikäärmeisiin tulee. Raimo Summasta lainatakeni: Drogon, sä oot ihan poika vielä! Ykköskaudellahan nähtiin kohtaus, jossa Arya seuraa jotain kissaa sinne linnakeen tyrmiin, jossa on ainakin yksi lohikäärmeen kallo. Sen verran kookas kallo että Arya pystyi käppäilemään sen sisällä, ja hammas taisi olla suurin piirtein Aryan kokoinen. Veikkaisin että sellaisilla lohikäärmeillä Westeros aikoinaan vallattiin. Tiedä sitten kuinka nopeasti nämä nykyiset lohikset kasvavat niihin mittoihin. Jotain kasvupyrähdystä tarvitaan jos Daenaerys halutaan saada Westerosiin seuraavan kahden kauden aikana.

Täytyy tosin sanoa, että jotenkin epäsuhteessa noita lohikärmeitä on sarjassa näytetty. Välillä niistä välittyi täysin voittamaton fiilis, toisinaan taas (kuten tässä viimeisessä jaksossa) ovat aika reppanoita maineeseen suhteutettuna. Tulihönkäyskin oli aika tuhnu siinä taisteluareenakohtauksessa. Mutta kuten todettua, ihan poikasia nuo vielä ovat täysikasvuisiin verrattuna, että siinä mielessä ehkä ihan realistisia.

Vielä kyssäri kirjat lukeneille: Missä kohdin kirjoja nyt suurinpiirtein mennään vai onko sarja nyt käynyt tyylillään läpi kaikki jo julkaistut?

Tähän on ehkä parasta vastata spoilereiden sisällä. Koitan olla paljastamatta mitään yksittäisiä juonikuvioita kirjasta, vaikka käynkin läpi päähenkilöiden "asemaa" ajatuksella kirja vs. sarja.
Melko tasoissa ollaan kirjojen kanssa. Ainakin Jon ja Daenaerys ovat prikulleen siinä missä kirjatkin. Muutama tarina (laitoin nyt nämäkin spoilereihin, jos joku ei halua tietää
Dorne, Jamie, Brienne, Sansa ja Littlefinger
) poikkeavat niin paljon kirjasta, ettei ole järkeä edes verrata. Toki näin on muidenkin tarinoiden kohdalla, mutta ei ehkä niin merkittävästi. King's Landingin tapahtumista suurin osa on kirjan tasolla, mutta joitain kirjojen juttuja saatetaan laittaa vielä ensi kauteen. Iron Islandsin kohdalla kirjat ovat vielä selvästi sarjaa edellä, mutta ymmärtääkseni Iron Islandsia ei olla kokonaan unohdettu sarjasta vaan sinne palataan ensi kaudella ainakin jossain muodossa. Stannisin kohtalo on kirjassa vielä avoin, eli sarja meni tässä kohtaa jo edelle, olettaen että Brienne tappoi Stannisin. Aryan ja Samin kohdalla kirjat ovat vielä aavistuksen edellä, Samin kohdalla enemmänkin. Tyrion ja Jorah ovat edenneet jo kirjojen ohi. Branin kohdalla kirja on aavistuksen sarjaa edellä, riippuen toki siitä miten hänet tuodaan takaisin sarjaan ensi kaudella.

Lisäksi on olemassa joitain tarinoita ja henkilöitä, joita ei näillä näkymin oteta lainkaan mukaan sarjaan tai jotka yhdistetään muihin tarinoihin ja henkilöihin. Tätä on toki tapahtunut koko sarjan olemassaolon ajan, mutta nähdäkseni merkittävästi määrin vasta tällä kaudella.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Drogon ei taida olla vielä edes teini-ikäinen mitä lohikäärmeisiin tulee.

Ihan pikkupoika viela, ja Drogon on kuitenkin se isoin noista. Kasvukayra on kylla noilla nopea, talle kaudelle jo tuli paljon isompana kuin viime kaudella. Ei siita kauaa ole kun olivat ehka joutsenen kokoisia.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
mutta pääjuoni eli Danyn saapuminen Westerosiin

Miksi pidat tuota paajuonena? Tietysti siihen on viitattu useasti ja voidaan toivoa etta niin tapahtuu.

A song of ice and fire'n paajuonen uskoisin olevan elavat vs. kuolleet. Talvi vs. Kevat. Tassa tarvitaan kylla Danya ja lohikaarmeita.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Miksi pidat tuota paajuonena? Tietysti siihen on viitattu useasti ja voidaan toivoa etta niin tapahtuu.

A song of ice and fire'n paajuonen uskoisin olevan elavat vs. kuolleet. Talvi vs. Kevat. Tassa tarvitaan kylla Danya ja lohikaarmeita.

Minun mielestäni Danyn tarina on itse asiassa jopa aika kliseinen pääjuoni, vaikeuksien kautta voittoon ja niin päin pois. Ja tämä siis ei huonona asiana, sillä hyvässä tarinassa on kunnon alku, loppu ja rakenne. Mitään sen kummempaa kiistaa en asiasta halua tehdä (mehän kiistelemme muissa ketjuissa ihan tarpeeksi ;) ), minusta on vain hienoa, jos sinä näet koko asian eri tavalla.

Sama tuo juttu siitä, mitä song of fire and ice tarkoittaa, näen sen vähän samansuuntaisesti kuin sinä, eli walkerit ja kuolleet edustavat toista puolta. Mutta sitten näen, että vastassa on juuri Dany ja lohikäärmeet, tyttö joka käytännössä syntyi uudelleen kuningattareksi tulen kautta. Ja mikään Westerosin armeija ei ilmeisesti pysty walkereita pysäyttämään, niin siksi Dany ja lohikäärmeet ovat must. Jännä nähdä sitten lopulta, millaista taikaa lohikäärmeellä on heittää walkereita vastaan, aiemmilla seasoneilla olemme nähneet että niillä on vahvoja taikoja. Tappaako lohikäärmeen tuli walkerin?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Tiedä sitten kuinka nopeasti nämä nykyiset lohikset kasvavat niihin mittoihin. Jotain kasvupyrähdystä tarvitaan jos Daenaerys halutaan saada Westerosiin seuraavan kahden kauden aikana...]

Niin, ottaen huomioon, että sarjaa on jäljellä kaksi-neljä kautta, niin olettaisin lohikäärmeiden kasvavan täyteen mittaansa jo ensi kaudelle tai viimeistään sitä seuraavalle.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Lena Headey ei olisi voinut esiintyä oikeasti nakuna, koska hänen kroppansa on täynnä tatskoja selkää myöten. Tuo walk of shame -osuus oli kuitenkin mielestäni todella vaikuttavasti toteutettu. Olen aina pitänyt Cersein hahmoa uskottavana (uskomattomista tapahtumista huolimatta) ja Lenaa tuossa roolissa todella mainiona.

No eihän nuo tatuoinnit todista yhtään mitään.. kyllähän näyttelijöillä on tänäpäivänä leimaa vaikka miten paljon ja tarpeen tullen nuo kyllä saadaan peitettyä meikillä.

Kohtaus oli kyllä upeasti toteutettu ja oli nautinnollista katsoa, kuinka Cersei pikkuhiljaa alkoi murentua palasiksi. High Sparrow teki tuossa kylläkin suuren virheen päästäessään Cersein vapaaksi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...High Sparrow teki tuossa kylläkin suuren virheen päästäessään Cersein vapaaksi.

Jep ja tätä korostettiin näyttämällä Cersei aina välillä vilkuilemassa kohti Red Keepiä, että tuonne asti kun jaksaa... hivenen epäuskottava tuo Tommenin munattomuus asian suhteen. Ei sillä tavoin, että okei hän on poikakuningas ja siten vailla valtaa. Mutta tosiasiassa luulisi neuvonantajia jne olevan enemmänkin kuin vain ne sarjassa vilahdelleet. Jos Kingsguard olisi teloittanut sata pappia jossain keskustorilla, niin yleensä noissa tilanteissa fanaattinen uskonnollisuus rupeaa kummasti tavallisen kansan riveissä karisemaan ja Sparrow menettää kannatuksensa.

Ennen kaikkea järkevä kuningas (tai neuvonantaja) kukistaisi fundamentalistit nyt heti alkuunsa, ennen kuin keräävät liikaa valtaa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Minun mielestäni Danyn tarina on itse asiassa jopa aika kliseinen pääjuoni, vaikeuksien kautta voittoon ja niin päin pois. Ja tämä siis ei huonona asiana, sillä hyvässä tarinassa on kunnon alku, loppu ja rakenne. Mitään sen kummempaa kiistaa en asiasta halua tehdä (mehän kiistelemme muissa ketjuissa ihan tarpeeksi ;) ), minusta on vain hienoa, jos sinä näet koko asian eri tavalla.

Sama tuo juttu siitä, mitä song of fire and ice tarkoittaa, näen sen vähän samansuuntaisesti kuin sinä, eli walkerit ja kuolleet edustavat toista puolta. Mutta sitten näen, että vastassa on juuri Dany ja lohikäärmeet, tyttö joka käytännössä syntyi uudelleen kuningattareksi tulen kautta. Ja mikään Westerosin armeija ei ilmeisesti pysty walkereita pysäyttämään, niin siksi Dany ja lohikäärmeet ovat must. Jännä nähdä sitten lopulta, millaista taikaa lohikäärmeellä on heittää walkereita vastaan, aiemmilla seasoneilla olemme nähneet että niillä on vahvoja taikoja. Tappaako lohikäärmeen tuli walkerin?

En mina valttamatta sita eri tavalla nae, uskon etta Danylla ja lohikaarmeilla on iso rooli tuossa taistelussa kuolleiden armeijaa vastaan. Dany ja Tyrion ehka yhdistaa Westerosin yhteista uhkaa vastaan, tai sitten sen tekee Jon. Branilla on varmasti myos rooli, ehka myos muilla Starkeilla ja heidan susillaan. Silla en nae olevan kokonaisuuden kannalta merkitysta kuka siella valtaistuimella istuu lopussa, vaan kyse on enemman siita tarinasta miten kaikki keskenaan sotivat saadaan lopulta yhteisen asian taakse.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos @alwahla @Kumielvis ja @Rapala vastauksista! Aika yhteneväisiä olitte kommenteissanne, ja vähän niinku arvelinkin, teidän kommentit ja tulkinnat poikkesi jollain tavoin omistani, jotka on tavallaan saastuneet kirjojen kanssa runkatessani, joissa hahmoja ja tekoja ja niiden taustoja perustellaan paljon tarkemmin, ja sitä jotenkin sitten olettaa että kai ne niitä samoja juttuja yritti tv-sarjaankin tunkea jollain hienovaraisilla vivahteilla. No, ei näköjään yrittäneet, tai jos yrittivät niin vituiks män.

Tästä nyt saattaa tulla jollekin taas itku silmään, mutta senkin uhalla menen paljastamaan, että teidän vastauksienne perusteella TV-sarjaan ilmeisesti haluttiin tehdä Stanniksesta melko lailla kirjasarjasta poikkeava hahmo, nuo teidän määritelmänne nimittäin eivät juurikaan toimi kirjoissa seikkailevan Stannis-nimisen jampan luonteenpiirteisiin, tai ei ainakaan noin mustavalkoisesti. Joko näin, tai sitten hahmo vaan sössittiin muista syistä aika perusteellisesti. Toivottavasti kyse oli kuitenkin tuosta ensimmäisestä, olkoot syyt mitkä tahansa.

Samaten myös nähtävästi tv-sarjaan tahdottiin Yövartion jampoista tehdä ihan debiilejä, ja Jonin puukotuksesta tehdä lähinnä Muurin demareiden laput silmillä suoritettu dorkaus. Haluttiinko tuolla sitten alleviivata että Muurilla on pelkkiä rikollisia pönttöjä + kaunaa kantava Alliser ja vitun tyhmä Olly. Vai kustiinko juosten kun ei aika vaan riittänyt syvällisempään syynrakenteluun. Niin tai näin, näin on.

Dornesta ja Jaimen seikkailusta taas olin ihan samoissa mietteissä, mitään ei oikein jäänyt mieleen, ja koko reissu oli vähän väkisinväännetty, peruste oli jotain Jaimen itselleen ja Cerseille näytön ja Myrcellan pelastuksen välissä.

Ja vai ne ei Lenan tissit sitten olleetkaan. No, toisaalta ihan sama, naamallaanhan se Lena siinä lähinnä näyttelikin kävelynsä aikana, tosin stunttinainenkin ihan hyvin lähti hyväryhtisenä marssimaan ja lopussa veti hartiat lysyssä kompastellen. Varsin hyvin tehty kyllä tuo CGI, omaan silmään en yhtään tajunnut että siinä nyt temppuillaan stunttinaisen tissien ja Lenan naaman kanssa. Kaikkea sitä osataankin. Vaan jos tollasta kerran voidaan tehdä, miksiköhän Lenan kropasta ei tehty vähän enempi pubiruusuista? Tädin viininjuonnista on kuitenkin muutamaan otteeseen vihjailtu, mutta niin vaan parin päivän nunnadieetti riitti timmiyttämään Cersein kropan aikaan ennen synnytyksiä ja neljää hehtotuhatta hehtolitraa hehtoviiniä. Tai no, tietäähän sen että kerrankin kun HBO:lla on tarinan kannalta peruste pistää nainen alasti ruutuun niin ei siihen silloin mitään Johanna Tukiaista oteta diivanäyttelijää stunttaamaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Haistappa George R. R. Martin pitkä paska! Tuli viimeistä kohtausta katsellessa hoettua ääneen "EI, ei, ei, ei, ei!"

Oli hienoja kohtauksia kyllä lopussa. Cercein häpeän tie ja Jon Snown kylmääminen. Tuo Melisandren tulo muurille kyllä vaikuttaa, että Jon Snow ehkä vielä jollain magialla saadaan peliin mukaan, mutta vähän vaikea olisi enää jo kertaalleen kuollutta uudestaan sympatisoida. Edellisen jakson jälkeen tuli pohdittua, että sen verran sarjassa yllätyksiä tulee että ainoastaan Daenaryksen tai Jon Snown kuolema tuli puun takaa. Sieltähän se toinen sitten tiputettiin heti seuraavassa jaksossa pelistä pois.

Oli kyllä iso virhe päästää Cercei vapaaksi. Eiköhän heti aluksi seuraavaa kautta lähde koko uskovaisten porukka tuonpuoleiseen. Jännä kyllä tuo kuningas Tommen. Äiti ja vaimo on tyrmässä ja toinen luultavasti vetelee murojaan tornissaan ja itkee kun mitään ei ole tehtävissä.

On tämä kyllä mahtava sarja. MIkään ei ole tuonut samanlaisia tunteita, kun viimeisen jakson loppu teki. Pääsee niin sanotusti ihon alle.
Tarinoita ja hahmoja on niin paljon vielä ympäri kuningaskuntaa, että kiehtovaa nähdä kuinka tämä paletti lopulta kietoutuu yhteen.
Kai siellä lopuksi joku Sam istuu valtaistuimella Gilly sylissään...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jep ja tätä korostettiin näyttämällä Cersei aina välillä vilkuilemassa kohti Red Keepiä, että tuonne asti kun jaksaa... hivenen epäuskottava tuo Tommenin munattomuus asian suhteen. Ei sillä tavoin, että okei hän on poikakuningas ja siten vailla valtaa. Mutta tosiasiassa luulisi neuvonantajia jne olevan enemmänkin kuin vain ne sarjassa vilahdelleet.
Toisaalta näillä neuvoston jäsenillä sitä tohtori frankensteinia lukuunottamatta oli syynsä pitää Cersei pois vallankahvasta ja huolehtia siitä, että Tommen pysyy vällyjen välissä itkeskelemässä.

Mutta hieno kohtaus oli tuo ja osoitus yhdestä sarjan - tai alunperin tietenkin Martinin - vahvuudesta, eli hahmojen esittämisen moniulotteisina. Enpä ole juuri Cerseitä kohtaan tuntenut myötätuntoa, mutta tuossa kohtauksessa jopa sellainen fiilis pääsi tulemaan. No, tuskin jää pitkäaikaiseksi. Jaime on ollut jo jonkin aikaa ihminen, vaikka hänkin oli aika kaukana siitä sarjan alussa.
---

Kelläs noita valyrialaisesta teräksestä taottuja miekkoja lopulta on? Jonilla oli/on, Briennellä ja oliko sitten Jaimella omansa. Hauskasti yhdistyy tässäkin sama, mitä tuolla edellä mietistkeltiin, eli Targaryenit ja Valyria vs. White walkerit.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kelläs noita valyrialaisesta teräksestä taottuja miekkoja lopulta on? Jonilla oli/on, Briennellä ja oliko sitten Jaimella omansa. Hauskasti yhdistyy tässäkin sama, mitä tuolla edellä mietistkeltiin, eli Targaryenit ja Valyria vs. White walkerit.

Tywin valoi kaksi miekkaa Nedin miekasta. Toinen meni Jamielle joka antoi sen Briennelle. Toinen oli Joffreyn synttarilahja, joka meni hanen kuoltuaan Tommenille.

On niita muitakin mutta ei kai niita ole kauheasti sarjassa mainittu.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
pari asiaa tässä viimeisessä jaksossa tökki. Ensinnäkin Jaimen tyttären tappaminen. Kun Bronn tiesi että kuka murhaaja on ja miten murha on tehty, niin pitäisin selvänä että tuossa tilanteessa kun olivat vasta kivenheiton päästä laiturista, niin olisivat palannet kertomaan että nyt kävi näin ja mahdollisesti palauttamaan sulhon (ellei häntä oteta kostoksi/korvaukseksi), josta olisi seurannut Ellan laitto kylmäksi.

Toinen juttu oli, että turhan monta tappoa jätettiin auki. Voisin hyväksyä, että noin tehtäisiin kerran tai pari, mutta että kaikki. ihan perseestä. Selvää on että lumiukko herää, sillä muuten kaikki vihjailu hänen sukujuuristaan olisi ollut merkityksetöntä. Myös Sansan selviämiseen, mutta jos se on toteutettu niin mielikuvituksettomasti, että ei vain sattunut sattumaan, niin perseestä moinen. Luulin että olivat edes yrittäneet pikkuveljensä tyylisesti kiivetä muuria alas. Stannisin uskon kuolleen, mutta sen olisivat saaneet vahvistaa. Ihan vässykän maineen saa tuo täti, jos jätti homman puolitiehen.

Minä olisin henkilökohtaisesti ollut valmis Aryankin kuolemaan, mutta hänen tulevaisuutensa jää kieltämättä mielenkiintoiseen tilanteeseen. Aika tyylikäs oli hänen suorittamansa tappo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös