Boston Bruins 2014–2015

  • 216 582
  • 740

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Se on totta ja tulevat viikot näyttää mikä on Sensin nuorison tahti ja pudotuspelipaikkaan riittävä pistemäärä.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei tarvitse niin kovaa menoa ylläpitääkään päästäkseen 96 pisteeseen. Vähempikin riittää siihen, että nappaa 10 pinnaa seitsemästä pelistä.

Niin no, jos nyt ihan pilkkua viilataan, niin tuo on kyllä aika lailla sama tahti... Noin niinkuin numeropohjalta...
....
Mä luulen kyllä, että Boston klaaraa tämän lopun runkosarjan ja hoitaa itsensä pleijareihin. Sen verran tuosta joukkueesta kuitenkin löytyy sitä rutiinia, että saavat sen viimeisen puristuksen aikaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Sensin pistetahdin lisäksi voisi keskustella siitä, että Canesia vastaan Bruins oli taas totutun paska. Pelillisesti alakynnessä ensimmäisen erän alkupuoliskoa lukuunottamatta, vaikka vastassa oli yksi sarjan heikoimpia joukkueita. Tuurivoitto, kun kaveri leikki pari ylivoimahyökkäystä hukkaan hakemalla syöttöjä tyhjän verkon edessä.

Tämän kauden Bruins on kyllä onnistunut palauttamaan kannattajansa maan pinnalle heti kun on sorruttu tähystelemään kiikareilla valoa tunnelin päästä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Espn.n juttu Charasta viime kauden päätteeksi.

Kova oli sekä Julienin että Chiarellin luotto joukkueen kapteeniin. Jokohan tämän kauden päätteeksi on toinen ääni kellossa, vai selitelläänkö loukkaantumisella ja uskotaan Charan löytävän lisää liikettä kesän aikana...
Mikäs on Bruins -fanien mielestä Charan tilanne seuraavia kausia ajatellen? Kyllähän omasta mielestäni Charasta saadaan kaikki irti, kun hänelle ei anneta niin suurta vastuuta ja pelaisi edelleen ylivoimassa. Hyvin tuonut Hamiltonia esille ja tuonut johtajuudellaan esimerkkiä alalertaan. Kunhan pitää fysiikastaan huolta kesällä, niin pysyy helposti sheipissä. Peli on toki nopeutunut paljon ja siinä tulee ongelmia välillä.
 

Thmz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Bergeronin johtajuus on noussut viime aikoina niin paljon esille, että en pistäisi pahaksi vaikka Charaa ei nähtäisi Bruins-nutussa ensi kaudella.

Toisaalta, en myöskään pistäisi pahaksi vaikka nähtäisiin. Voisi varmasti pelata kakkosparissa puolustavaa roolia ja ylivoimassa viivassa. Hamilton ja Krug ovat osoittaneet taitonsa tällä kaudella, ja näen heidät Bruinsin tulevina ykköspuolustajina.

Charan kohtalo taitaa riippua aika pitkälti siitä, lähdetäänkö joukkoetta uudistamaan nopeammaksi vai pitäydytäänkö nykyisessä taktiikassa.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Mikäs on Bruins -fanien mielestä Charan tilanne seuraavia kausia ajatellen? Kyllähän omasta mielestäni Charasta saadaan kaikki irti, kun hänelle ei anneta niin suurta vastuuta ja pelaisi edelleen ylivoimassa. Hyvin tuonut Hamiltonia esille ja tuonut johtajuudellaan esimerkkiä alalertaan. Kunhan pitää fysiikastaan huolta kesällä, niin pysyy helposti sheipissä. Peli on toki nopeutunut paljon ja siinä tulee ongelmia välillä.
CHaralla on sopimusta on muistaakseni kolme vai neljä kautta jäljellä. Vastuuta on ollut jo tällä kaudella pakko vähentää, en ole minuutteja peleistä katsonut mutta mielikuva että pudotusta vuoden takaiseen on. Polvivamma iski Charan heikoimpaan kohtaan eli liikkeeseen mutta kyllä minuuttien pienentäminen organisaation suunnitelmissa tulevaisuudessa oli mutta kaikesta päätelleen tason näin suuri tippuminen tuli kuitenkin yllättäen.

Toimiston Chiarelli/Neely kaksikolle siis pitkä miinus puolustuksen tilan arvioinnista: Charan hitaus on ollut näkyvillä jo jonkin aikaa, Boychuk laitettiin eteenpäin kun tiedettiin että jatkoa ei ole varaa tehdä, Seidenberg ei ole päässyt polvioperaation jälkeen ollenkaan vauhtiin ja on vasta tässä vaiheessa kautta alkanut ajoittain näyttämään vanhalta itseltään ja Hamilton parantaa jatkuvasti mutta ole vielä valmis puolustuksen johtajaksi. Viime kauden top-4 pakeista yksi siis muissa maisemissa, kaksi pelaa täysin alle odotusten ja yksi on 21-vuotias pelaten usein ikänsä mukaista virhealtista peliä.
Todennäköisesti siellä luotettiin että kolmosparin McQuaidista, Milleristä tai Bartkowskista joku nostaisi itsensä Boychukin tilalle ja tasolle kärkimiesten vahvuuden ja valmentaja Julienin taktiikan avulla. Pakiston valopilkkuna pidän Krugia joka on Hamiltonin ohella ainoa jolta löytyy hivenen rahkeita toimia hyödyllisesti ja järkevästi kun kiekko on lavassa ja nyt tuntuu harmittavalta että saatiin aikaan vain vuoden jatkosopimus.

Itse uskon että ilman uusia vammoja ja täydellä kesätreenillä Chara on ensi kaudella parempi kuin mitä nyt on nähty mutta peluutusta on alettava miettimään entistä tarkemmin. Olen varma että Dougie Hamiltonista tulee Bruinsin alakerran johtaja, parhaimmillaan vuodessa ja huonoimmillaan viidessä, mutta jossain vaiheessa kuitenkin ja toivotaan että "vallanvaihto" ja Charan minuuttien väheneminen hoidetaan tyylikkäästi. Toivottavasti Zdeno Chara pelaa Bostonissa uransa loppuun ja paita vedetään kattoon sillä sen iso Z on ansainnut oli viimeisten vuosien taso sitten mitä tahansa.
 

Thmz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Olipahan huikea peli Floridaa vastaan. Vauhtia oli koko pelin ajan ja fyysisyyttä oli hyvin mukana. Voitto kuitenkin raavittiin ja ratkaisijat löytyivät jälleen Lucic-Spooner-Pastrnak ketjusta. Lucic varsinkin osoitti minuutti ennen pelin loppua, että haluaa nähdä joukkoeensa pudotuspeleissä.

Chara täytyy myös nostaa parrasvaloihin viime pelin osalta. Kovaa fyysistä peliä ja erittäin hyvää pelaamista mielestäni. Jaksoi vielä loppusummerin jälkeen vääntää Hayesin kanssa.

Summasummarum, hyvä peli, tärkeä voitto.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tärkeä voitto tosiaan ja tuli oikean joukkueen tilille kun Bruins oli kuskin paikalla suurimman osan aikaa lukuunottamatta pätkiä toisesta erästä. Vastustajalla Luongo näytti pitkään pitävän omalla panoksellaan Pantterit vielä pudotuspelipaikan syrjässä kiinni mutta tasoitus- ja voittomaalit livahti vastapainoksi hieman helpon näköisesti. Sens haki hyvällä esityksellä pisteet Detroitissa joten minun toiveet hyytymisestä ei näytä toteutuvan, on se vaan pirun kova porukka.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Seuraava vastus onkin sitten Detroit vieraissa. Detroit 2pts edellä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena joten voitolla mahdollisuus laittaa painetta myös Detroitin loppukautta kohtaan. Washington harmittavasti voittaa myös noita pelejä ettei sinnekkään saada eroa kurottua umpeen. Olisi hieman helpottavampaa taistella poffipaikasta jonkun muunkin joukkueen kuin tulikuuman Ottawan kanssa.

Bostonin peli on ollut kuitenkin huomattavasti parempaa kuin alkukaudesta. Jopa Jeti on väläytellyt parissa edellisessä pelissä oltuaan kuukauden maitotölkin kyljessä( ei ole paljon kentällä näkynyt)
Krejci ei ole 100% kunnossa, mutta pystyy luomaan tilanteita paikoista joissa muut tyytyisivät nakkaamaan kiekkoa ränniin.
Pastrnak,Spooner ja Lucic pelaavat kovalla tasolla illasta toiseen. Lucicilla myös 52taklausta edelliseen 13 otteluun pisteiden lisäksi.
Nyt onkin sitte Marchandin vuoro olla slumpissa ja 1pts viimeseen 8 otteluun ei ole tarpeeksi.

Bostonin loput pelit: @DET TOR @WSH @FLA @TB
Ottawa: TBL WSH @TOR PIT @ N Y R @PHI
FLA: 5 kotipeliä CAR TBL MON BOS NJD
DET: BOS @MIN WSH CAR @MON @CAR

Jännitettävää riittää siis myös ensi viikolle ja tosi paha vieraskiertue loppuun kun 3 viimeistä peliä on 4 päivän sisään vieraissa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mielenkiintoista nähdä miten ketjut muodostuvat Connollyn pelatessa. Vähän epäilen, että Lucic-Spooner-Pastrnak rikotaan - en ole niinkään varma, että kannattaisi.

Itse heittäisin rohkeasti Campbellin hyllylle ja Talbot-Krejci-Connolly neloseksi. Smith Bergeronin oikealle ja Kelly omalle paikalleen svedujen viereen. Krejci ei selvästikään ole loukkaantumisen jäljiltä täydessä iskussa, eikä sitä varmasti ole Connollykään. Vähän pehmeämpi sisäänajo uudelle tutkaparille.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Täältä kannatusääni noille ketjuille, voisi nelonen saada mutakin aikaan kuin taklausten kolinan laidoissa.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Vuoristorata vaan jatkuu, mutta onneksi nyt taas vaihteeksi hieman positiivisemmissa merkeissä ja jatko on täysin omissa käsissä. Sairastupa on tyhjenemässä ja kyllähän tuo hyökkäys alkaa paperilla ihan hyvältä näyttää nyt kun Spooner ja Pasta ovat tasonsa päässeet myös osoittamaan. Lucic siinä kaksikon vierellä on myös kevättä kohti heräilemässä, se tietää vastustajille tukalia paikkoja jos Lucic saa beast-moden päälle pudotuspeleissä. Vaikka puutarhatonttukaksikko on tilastojen valossa hienosti pelannut, niin peliaikaa kuitenkin aika säästeliäästi heille annettu ja tuskin se tuosta radikaalisti tulee ainakaan lisääntymään kun Krejci ja mahdollisesti Connollykin kuntoutuu. Toisaalta tuossa voi piillä Bruinsin salainen ase kun tuo kaksikko pelaa suojatumpia minuutteja suurimman osan pelistä, mutta sitten pelin lopussa vielä virtaa riittää kun muilla alkaa hieman piiputtaa ja tontut pääsevät käyttämään omia vahvuuksiaan paremmin hyödyksi.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Pelaajarintamalla vaihteeksi huonoja uutisia. Providencesta on otettu hätäkutsulla matkaan Joe Morrow Detroitia vastaan. Tällä kaudella ei ole kyllä tervettä joukkuetta paljon kentällä nähty ja harmillisesti tälläkin kertaa loukkaantuminen taisi sattua rooliaan koko ajan kasvattaneeseen ja ehkä tämän hetken parhaaseen pakkiin Krugiin.

Pari päivää sitten katsoin viimeisen Providencen matsin ja kyllähän Morrowin luistelu ja kiekonkäsittely siellä erottuu edukseen mutta harmittavasti myös Joen tämäkin kausi on ollut rikkinäinen. Morrow toivottavasti on vuoden-parin sisällä Bruinsissa kun edustaa juuri sellaista uutta puolustajatyyppiä jota ei Bostonista liikaa löydy.
Tämän takia onkin ikävä sanoa että Morrow vaikuttaa samanlaiselta taklausmagneetilta kuin Wideman aikanaan ja tuntuu että joka pelissä kerää kamppeitaan kovan taklauksen jäljiltä. Voi olla että luottaa liikaa liikkeeseensä, keskittyy liikaa kiekkoon tai vastustajat pyrkivät ajamaan tilanteet aina loppuun hyvää pelaajaa vastaan mutta toivottavasti tämä trendi ei jatku NHL:n puolella.

edit
Toinen vaihtoehto loukkaantuneeksi lienee Bartkowski joka pelasi vain neljä vaihtoa ja kaksi ja puoli minuuttia kolmannessa erässä Panthersia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Kuten nimimerkki Kirjoittelija tuolla edellisellä sivulla jo epäilikin niin 95 pistettä ei tule riittämään tänä vuonna idässä playoffeihin niin kuin minä menin julistamaan. Tällä hetkellä noissa pisteissä on kolme joukkuetta (Bruins, Pens, Wings) ja Sens on näistä vain pisteen perässä kun kolme peliä on jäljellä.
Yksi neljästä siis jää ulos ja kyllä tässä on parin viikon merkityksellisten pelien seuraamisesta saanut niin mukavan kevätlämmön päälle että toivottavasti se ei ole Bruins. Otteluohjelmassa on yliopistokiekon takia enää kolme vieraspeliä jäljellä eli helppoa ei tule olemaan mutta onneksi myös muilla on kuumat paikat ja etenkin tuleva Pittsburgh-Ottawa peli lyhentänee monen jatkoajan nimimerkin elinvuosia reippaasti. Nuoret Senaattorit on edelleen hieman takamatkassa mutta jotenkin minulla on sellainen fiilis että lento riittää jatkoon asti mutta kenen kustannuksella?

Pääsiäisen dejavuu-uutinen on luettavissa bruinsin sivuilta kun Joe Morrow nostetaan hätänostolla Bostonin kokoonpanoon. Samainen kaveri nostettiin siis viime torstaina ja palautettiin alas seuraavana päivänä kun Krug pystyikin pelaamaan Detroitissa. Tällä kertaa loukkaantuneena on lämärin blokannut Chara ja jos kausi jatkuu yhtä onnekkaana kuin tähän asti niin siellä on nilkassa murtuma ja tämän kauden pelit pelattu. Toivottavasti tälläkin kertaa kyse on varotoimenpiteestä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kuten nimimerkki Kirjoittelija tuolla edellisellä sivulla jo epäilikin niin 95 pistettä ei tule riittämään tänä vuonna idässä playoffeihin niin kuin minä menin julistamaan. Tällä hetkellä noissa pisteissä on kolme joukkuetta (Bruins, Pens, Wings) ja Sens on näistä vain pisteen perässä kun kolme peliä on jäljellä.
Kahden pisteen päässä Senators, joten tilanne ei ole ihan niin tukala.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tänä iltana vastassa Caps. Bruinsin tekemä maali olisi iloinen yllätys. Piste pienimuotoisen juhlan paikka. Kahdesta ei viitsi edes puhua.

Julienin ketjulotto on näyttänyt harjoituksissa seuraavalta:

17 - 46 - 88
63 - 37 - 21
23 - 51 - 14
11 - 34 - 18

Ts. Spooner - Pastrnak -kaksikko on rikottu. Ihan kohtuullisen tasapainoiselta ja hyökkäysvoimaiselta kuitenkin näyttää.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Juum elikkäs Bruins jäi sitten tällä kaudella Capsia vastaan ilman maaleja. Koska Caps onnistui maalinteossa viimeisessäkin ottelussa, Bruins jäi harmillisesti ilman pisteitä.

Ottelusta ei ole paljoa sanottavaa. Krejci taisi hukata Capsin ekassa miehensä, toinen pomppi Trotmanin mailasta ja kolmas meni sen piikkiin, että NHL on liian kova sarja Seidenbergille. Mutta eipä sillä sinänsä väliä kuka mokaili puolustuspäässä kun kukaan ei onnistunut hyökkäyspäässä.

Julienin ketjulottoriveillä ei tällä kertaa voittanut ja se tosiasia, että rivit piti ylipäänsä laittaa viiden ottelun voittoputken jälkeen uusiksi, laittaa tietysti epäilemään, että onko Julien pätevä lottoaja ensinkään. Lucic - Spooner - Pastrnak loivat kolmannen erän reunionin ensimmäisessä vaihdossa suunnilleen Bruinsin kolme ottelun parasta maalintekotilannetta. Olisivathan nuo saattaneet Holtbyn yllättää, jos olisivat saaneet mahdollisuuden yrittää alusta saakka.

Bruins on hilannut itsensä viivan yläpuolelle viimeisessä kymmenessä pelissä pitkälti, koska Spooner - Pastrnak ja taustatukena Eriksson. Kauden tärkeimpään otteluun Julien päätti hajottaa junnukaksikon ja sijoittaa Erikssonin mustana aukkona joissain piireissä tunnettuun Bergeronin ketjun oikean laiturin tonttiin. Sanattomaksi vetää. Saattoi ainakin täällä myös kääntyä kelkka Julienin suhteen. Olen pitänyt NBC:n kommentaattori Keith Jonesia suunnilleen yhtä fiksuna kuin halkopinoa, mutta hänen puhuessa ensimmäisessä erässä siitä, että "junnut ovat hilanneet Bruinsin takaisin playoffseihin, sillä hevosella pitäisi yrittää loppuun saakka, mutta Julien ei näytä luottavan", päivitin arvioni Keith Jonesista klapikoneeksi.

Kohta sitten Panthers. Vähän luulen, että tulee voitto, mutta ei varma voi olla. Vikassa pelissäkin on mahdollisuuksia, jos Bolts lepuuttaa tähtiään ja peluuttaa jotain junnukassaria.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Eka erä oli hyvää Bruinsia ja sen jälkeen 2 erää aika puhditonta porskuttelua paremman joukkueen painaessa päälle. En käsitä miten voi olla noin heikolla ärinällä liikenteessä kauden tärkeimmässä pelissä. Samaan aikaan kattelin muitakin pelejä joissa poffipaikasta taistelevat joukkueet olivat estradilla ja kyllä siellä oli ihan eri meininki. Ihmettelin myös missä on se Bruins joka pitää kiekkoja hyökkäyspään laitakahinoissa ja kaivaa lopulta sen veto/maalipaikan. Nyt ei saatu yhtään mitään aikaiseksi.

Positiivista kaudesta on Pastrnakin esiintyminen, Spooner siihen kylkeen kanssa ja siihenpä se jäi. Heti kauden alettua nähtiin hengetöntä Bostonin peliä joissa aikaisempiin vuosiin verrattuna ei ollut tapahtumia juuri miksikään ja tunnetila oli kentällä vaisu. Oletin että jossain vaiheessa kone alkaa raksuttaa ja kauden lopussa olikin muutamat tosi hyvät pelit. Nyt on sitten kesä aikaa miettiä uusia kuvioita ja katsotaan ketä sieltä tulee takaisin. Vähän on sellainen kutina että lauantaina on tämä runko viimeistä kertaa yhdessä jäällä. Puolustukseen ainakin tarvitaan vahvistuksia ja olisi mielestäni tarvittu siirtorajallakin jo.

Eipä siinä sitten muuta kuin seuraamaan tänä vuonna lännen poffeja Winnipegin ja Calgaryn myötä. Idässä toivotaan Rangersin ja Montrealin nopeeta putoamista ja TB mielellään finaaliin Winnipegiä vastaan.

PS. Jos Boston jotenkin kampeaa vielä itsensä jatkoon niin pidän oikeuden muuttaa mieltäni kaikesta kirjoittamastani ja lupaan puhkua pokaalipuheita koko poffien ajan.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Tässä on käymässä just sillain mitä pelkäsin. Monet puhui, että Bruinsin playoff-paikka on varmin joukosta BOS-DET-PIT-OTT, mutta pessimistinä olin toista mieltä. Vaikka pessimisti olin, niin silti olen pettynyt. Nyt pitää toivoa, että me voitetaan lauantaina Bolts ja samalla Sens tai/ja Pens "sulaa". Kamala tilanne ja tällä hetkellä en usko playoff-paikkaan yhtään.

Yleensä Bruinsin kevät on ollut pitkä, mutta nyt se on kyllä jäämässä lyhyeksi.

Lainataan New England Patriotsin mottoa: DO YOUR JOB!
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ei olisi missään vaiheessa pitänyt sukeltaa sitä kirvestä...

Bruinsin pelityylillä ei enää menesty. Kyse ei ole vain Bruinsista, vaan myös Kingsistä. Jompi kumpi joukkueista on esiintynyt finaalissa joka kausi alkaen keväästä 2011. 2015 kumpikaan ei pääse playoffseihin. Päätypelin kautta on äärimmäisen vaikea tehdä nykyään maaleja, joukkueet ovat oppineet puolustamaan. Kaikki blokkaavat helvetisti laukauksia ja pakeille viivassa ei anneta aikaa odottaa otollista tilannetta maalin edessä. Bruinsilla ei tosin ole kuin pari pakkia, jotka sitä kiekkoa maalille muutenkaan pystyvät toimittamaan ja näissä viimeisissä peleissä vain Krug.

Bruinsin pitäisi muuttua kesällä aika paljon, että ensi kaudelta voisi odottaa mitään, mutta onneksi tänä kesänä vaikuttaisi olevan helvetisti pätevää valmentajaa vapaana. Arpa McEicheliin. Ja vaikka rosterissa on aika paljon kuollutta painoa, niin kyllä Bruinsilla on treidattaviakin palasia. Ei varmaan voi sanoa, että tällaisen kauden jälkeen kukaan olisi koskematon. Tietysti puolella rosterista on NTC tai vastaava.

Neelylle kenkää ensimmäisenä. Hän on vetänyt ihan överiksi tämän duunarikiekon isoine ilkeine pakkeineen, Kesselin ja Seguinin myynteineen sun muineen. Työteliäs pitää olla, mutta pitää olla myös taitoa. Bruinsilla on helvetinmoinen taitovaje varsinkin alakerrassa. Hyökkäyksessä lähinnä maalintekoon kykeneväistä ratkaisupelaajaa on 18-vuotias "rink rat", loppujen vahvuudet ovat oman pään aloituksessa johtoasemassa, kun ottelua on 60 sekkaa jäljellä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös