Playoffs 2015 välierät: Kärpät – JYP

  • 135 130
  • 836

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Molemmilla joukkueilla on hyökkäyspeli hyvällä mallilla, joten ottelusarjan ratkaisu löytynee puolustuksen puolelta.

Tästä samaa mieltä. Olen hivenen huolissani JYPin kannalta nimenomaan puolustuksesta, joka ei välttämättä kestä Kärppien hyökkäysrumpua. Lisääntynyt kiekollisuus avauspelaamisessa on toisaalta monipuolistanut mutta samalla tehnyt aiempaa virheherkemmäksi JYPin alakerran. Bluesia vastaan kyettiin monipuolisuutta käyttämään vielä hyväksi, mutta Kärppien vahva hyökkäyskalusto on aivan eri luokkaa kuin Hirson varassa ollut Blues.

Tässä on kuitenkin se puoli, että myös JYPin hyökkäyskalusto on koottu täksi kaudeksi lähes kokonaan (Miika Lahtea lukuun ottamatta) nimenomaan hyökkäysvoittoiseksi, ja kolmannessakin kentässä Hubacek sekä Juuso Ikonen kykenevät kovalla liikkeellään pisteidentekoon. Neloskentässä yleensä pyörivät Hotakainen, Nenonen, Poukkula ja Salmio, joista oikeastaan Salmio on ainoa rouhijatyylisempi pelaaja. Hotakainen on uudempi tuttavuus myös JYPin liigajoukkuetta vain seuranneille, Akatemia-nosto siis. Akatemia pelaa jonkin verran railakkaampaa hyökkäyspeliä kuin emoseura, ja sieltä on tullut tällaisia suht taitavia työmyyriä näytille aina silloin tällöin. Suurin osa on vain ollut vielä ainakin varsin heiveröisiä, eikä Hotakainenkaan täysin tee poikkeusta tässä. Suht taitava, muttei vielä liigavauhdissa ole sateentekijä, ja väännöissä ei välttämättä se ensimmäinen kiekon kanssa laidasta pois tuleva.

Mutta kyllähän pelin henki on silti varmaan se, että jos Tuppurainen-Löfman-Hännikäinen tai Boyce-Perrin-Pihlman ei kykene tuloksentekoon, JYPillä tulee olemaan ankarat ajat Kärppiä vastaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä ei ole provo tai jonkinlainen kuitti: lähinnä vain hassua, koska ajattelin Kärpistä aivan samaa. Tasapaksua (toki varmaan Liigassa korkealuokkaista) harmaata massaa Kärppien kokoonpano. Piti käydä erikseen kattomassa ensinnäkin, kuka siellä kultapottaa piti: Donskoi? Sekö siellä tahtipuikkoa heiluttelee? Humlin nimeä piti hetki miettiä, koska Rosa vain mielessä pyöri. Ikävä Rosa. Sitten siellä on paljon niitä mikkihiiren kokoisia (tai siltä ne pelatessaan vaikuttavat) mutta varmasti taitavia väkkyröitä. Pelaako se Kähkönen vielä Kärpissä? Tämäkin piti erikseen tarkistaa. Entäs Viuhkola?

Puolustuksesta Kukkonen tietysti tulee ensimmäisenä mieleen, kova pakki on, siinä ei mitään. Ja tietysti Lada, sen siirto jäi mieleen. Muut: ööö, niitä SaiPa-siirtoja siellä taisi olla. Glenn? Lopuista ei hajua.

Ainiin Pyörälä. Onko se vielä kova?

Tässä oli rehellisiä muistikuvia Kärppien pelaajista. Ehkäpä se tässä sarjassa korjaantuu, hyvä vain tietysti.

Edit: Puljujärvi! Tietysti. Mutta sekö nyt ei sitten pelaa?
Edit2: kompromissataan vielä sen verran kun kerran niin sopuisasti tässä ketjussa on tähänkin asti menty, että ymmärrän kyllä JYPinkin osalta tasapaksuus-väitteet. Perrin, Tuppurainen ja Hännikäinen (kauden komeettana), siinäpä ne oikeastaan varmaan onkin.
Hyvä Vanhapuuma, kerroit, ettet kirjoittanut viestiäsi provona. Olen lukenut kirjoituksiasi, etkä sinä noin tietämätön tumpelo ole. No, provosi saa minut kuitenkin nostamaan Kärppien tähtisikermästä esille viisi erityisen kirkkaasti loistavaa tähteä:

Maailmanmestarit Pyörälä ja Kukkonen todellakin pelaavat tällä hetkellä Kärppien joukkueessa ja ovat erittäin kovia. Pojat ovat aina ratkaisuhetkillä jäällä ja tulevat tuottamaan JYPIlle paljon hankaluuksia tässä sarjassa. Todellisia johtajia ja playoff-pelaajia. Molemmat syövät mielellään kiekkoja.

Ketjusta Junttila-Kemppainen-Donskoi kaikki ovat pelanneet tällä kaudella A-maajoukkueessa. Junttila jatkaa ensikaudellakin Kärpissä, mutta Donskoita viedään sekä KHL-ään että NHL:ään. Kemppaista huhutaan vahvasti NHL:ään. Ilmeisesti kaikista kiinnostunein on Kekäläisen manageroima Columbus Blues Jackets. Asiantuntijoista esimerkiksi Suikkanen on ehdotellut koko ketjun valitsemista MM-kisoihin. Yksilötaito on ketjussa valtava, roolitukset loistavat ja takana on kaksi liigakautta yhteispeliä.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä ei ole provo tai jonkinlainen kuitti: lähinnä vain hassua, koska ajattelin Kärpistä aivan samaa. Tasapaksua (toki varmaan Liigassa korkealuokkaista) harmaata massaa Kärppien kokoonpano. Piti käydä erikseen kattomassa ensinnäkin, kuka siellä kultapottaa piti: Donskoi? Sekö siellä tahtipuikkoa heiluttelee? Humlin nimeä piti hetki miettiä, koska Rosa vain mielessä pyöri. Ikävä Rosa. Sitten siellä on paljon niitä mikkihiiren kokoisia (tai siltä ne pelatessaan vaikuttavat) mutta varmasti taitavia väkkyröitä.

Kärpillä on hirvittävän isokokoinen ja fyysinen kokoonpano. Siinä tulee olemaan Tuppiraiset ja Pörrinit ihmeissään kun Suoranta, Kemppainen, Niemelä, Keränen, Kaspar, Laatikainen, Davis ja I.Tarkki pistää kunnon myllyn päälle. PYHiläisiä kraaputellaan Energia-Synergia-areenoiden jalkalistoista vielä syksyllä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Myös minun mielestäni Kärpistä on jäänyt sekä runkosarjan, että pudotuspelien alun perusteella varsin epämääräinen kuva. Siis niin epämääräinen, kuin runkosarjan voittajasta voi jäädä. Usein runkosarjan voittaja on kuitenkin ollut koko kauden ajan erittäin vahva joukkue, jota pelätään kuset housuissa ennen jokaista matsia. Nyt niin ei ole, enkä oikein tiedä miksi.
Eipä siinä mittään. Tokihan sinä voit pitää Kärppiä epämääräisenä joukkueena epämääräisin perustein. Olethan jo toinen lajissasi.

En uskalla ennustaa tästä sarjasta mitään muuta, kuin sen että JYP antaa Kärpille kovan vastuksen. Jännä nähdä mihin se riittää.
Hienoa, että Jyväskylästäkin löytyy Pirkko Määttä. Saimaan rannalla heitä oli useampikin. Herätys nyt! JYP on mahtiseura Liigassa. Ei JYP lähde välieräsarjaan tekemään parastaan, se lähtee voittamaan!
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse hieman tylsyyttäni laskeskelin hyökkääjien ja puolustajien kokoja joukkueiden välillä ja tämmöisen tuloksen sain.
Kärpät
Hyökkääjät: ka 183,1cm Puolustajat: ka 183cm
Hyökkääjät: ka 85,9kg Puolustajat: ka 87kg

JYP
Hyökkääjät: ka 182,6cm Puolustajat: ka 185cm
Hyökkääjät: ka 85,5kg Puolustajat: ka 89,4kg

Eli ei suuria eroja, Kärpillä isompi hyökkäys ja JYPillä taasen puolustus. Mitä itse odotan sarjalta on, että JYP pistää parastaan ja vie sarjan. Ei tarvitse yhtään lähteä nöyristelemään. Kärpillä kova materiaali mutta täysin voitettavissa. Päättyi kumminpäin tahansa, en ole yllättynyt.

Edit. Laskin siis keskiarvot molempien viime pelin kokoonpanon perusteella.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Hyvä Vanhapuuma, kerroit, ettet kirjoittanut viestiäsi provona. Olen lukenut kirjoituksiasi, etkä sinä noin tietämätön tumpelo ole. No, provosi saa minut kuitenkin nostamaan Kärppien tähtisikermästä esille viisi erityisen kirkkaasti loistavaa tähteä

Hei vain McTorso. Ja ei, kyseessä ei ollut provo tai miina. Minähän jo totesin tuossa aiemmin, että eipä ole Kärppien juoksua paljoa tullut seurattua - paitsi sen pelatessa JYPiä vastaan. Niistä joitakin jäi mieleen: ei totta puhuen kovin montaa yksilöä. Se ei kuitenkaan Kärpistä tee yhtään sen huonompaa joukkuetta kuin selvin mestarikandidaatti.
Joskus sanojen todellisiin merkityksiin voi luottaa: siinä tosiaan olivat pikaisella mietinnällä ne pelaajat, jotka Kärpistä nyt nousivat mieleen jonkinlaisina Kärppien ilmentyminä. Kyse ei ollut siis siitä, kuinka hyviä pelaajat ovat, vaan kuinka ne ovat mieleeni pelaajina jääneet. Sitten kun lunttasin Kärppien kokoonpanoa, toki Junttila, Kaspar ja Kemppainen olisi voinut mieleen tulla. Kun puhutaan harmaasta ja tasapaksusta materiaalista, noinkin kuvailevien adjektiivien taustalle väistämättä kätkeytyy varsin subjektiivisia juonteita. Seurasin siis noita juonteita, ja tulos oli nähtävissänne. Ehkä siis olen tosiaan tietämätön tumpelo.

Ja kuten lisäsinkin jälkikäteen, en ihmettelisi sitä, että JYPistäkään ei montaa vastaavaa nousisi esiin. Jos ajatellaan lisäksi vaikkapa JYPin mestaruusjoukkuetta 2009, sitäkin luonnehdittiin harmaaksi ja tasapaksuksi, silti se murskasi kaikki tiellään.

Sori kun en muistanut tähtisikermästä näitä tähtiä.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Kyllä aika harhainen saa olla jos tässä parissa JYPin saa ennakkosuosikiksi. Kyllähän lähtökohta on, että Kärpät on suuren suuri suosikki jonka peliä JYP pyrkii hajottamaan. Ja epäilen vahvasti ettei jyväskyläläisten kokoama joukkue siihen tällä kertaa kykene.

Hankalaa tämä pelin rikkominen toki on, sillä Kärpillä on laaja rosteri ja neljä ratkaisuihin kykenevää ketjua. (Toisin kuin mielestäni JYPillä.) Samaten turha petailla mitään JYPin ratkaisevaa ylivoimapeliä, sillä tunnetusti SM-liigan pudotuspeleissä ei rikkeitä ole - tai ainakaan ei jäähyjä vihelletä. Sehän toki on totta, että Kärpät riippumatta ottelun tapahtumista ottaa yhtä monta tai enemmän jäähyä kuin vastustajansa. (Runkosarjassa tämä johtui pitkälti tuomareiden halusta pitää jäähyt tasan riippumatta ottelun kulusta. Pudotuspeleissä tähän vaikuttavat toki monet muutkin asiat.)

Tilastoista sen verran hauskaa faktaa, että molemmat tosiaan voittivat keskinäiset vierasottelut. Kärpille siis Jyväskylästä kaksi rystöä ja JYPille kaksi Oulusta. Yhteensä Kärpät hävisi kotiotteluista vain 7 kauden aikana ja nämä tappiot tulivat kahdesti JYPille, HPK:lle, HIFK:lle ja kerran Lukolle. JYP hävisi kotonaan 10 kertaa. Kärppiä tilastot puoltavat siten, että joukkue ei ole lokakuun (18.10.) jälkeen hävinnyt kahta ottelua peräkkäin. JYPille peräkkäisiä tappioita on tullut paljon.

JYP kykenee varmasti haastamaan Kärpät toden teolla ja ottamaan voittoja, mutta vedonlyönnillisesti en millään usko JYPin neljään voittoon seitsemästä ottelusta tämän hetken Kärppiä vastaan. No, tulevat päivät näyttävät totuuden. Otteluohjelma antaa sinänsä mahdollisuuksia ns. flow-voitoille, koska pelejä tulee kolme neljään päivään. Jos saa hyvän vireen päälle on mahdollista ottaa useita voittoja lyhyessä ajassa. Ehkäpä siinä olisi haastajan mahdollisuudet? Uskoo ken tahtoo.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Kärppiä tilastot puoltavat siten, että joukkue ei ole lokakuun (18.10.) jälkeen hävinnyt kahta ottelua peräkkäin. JYPille peräkkäisiä tappioita on tullut paljon.
Sekin tosin puoltaa JYPille että JYP hävisi vain kerran 3 peliä peräkkäin (ja senkin ylimielisyyteensä). 3 pelin voittoputkia tosin vaan oli 2kpl.

Uskaltaisin väittää että se joka saa ekana 2 voittoa kasaan, voittaa koko sarjan.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP oli Bluesia vastaan armottoman kova. Kolme peräkkäistä, ehjää 60-minuuttista ilman heikkoa hetkeä. Neljännessä pelissä niitä oli muutama, muttei nekään pelin kulkua muuttaneet. Blues ei missään nimessä ollut huono, kyllä siellä taisteltiin joka pelissä, mutta JYP oli vain yksinkertaisesti niin tyly, että loppujen lopuksi espoolaisilla ei ollut mitään jakoja. Toki Blues antoi tasoitusta kapeammalla ja kokemattomalla rosterillaan.

.

Voisko jo unohtaa ton Blues -sarjan? JYPin voitto oli enemmänkin Bluesin huonoutta kuin JYPin hyvyyttä. Fanit miettii ihan liikaa tota sarjaa, vaikka nyt tulee täysin eri kalibeerin joukkue vastaan. Onneks joukkue sen tietää, kunhan vaan saa nyt koneet käyntiin niillä kierroksilla, mitä Kärppiä vastaan tarvitaan. Blues -sarjan kierroksilla ollaan laulussa alta raketin
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Todettakoon heti kättelyssä, että onhan Kärpät selkeä ennakkosuosikki. Materiaali, ainakin paperilla, on ehdottomasti parempi. Kuitenkin...

Hankalaa tämä pelin rikkominen toki on, sillä Kärpillä on laaja rosteri ja neljä ratkaisuihin kykenevää ketjua. (Toisin kuin mielestäni JYPillä.)

...tämä tuntuu olevan toistuva teema, mitä en täysin allekirjoita. Jos nyt katsotaan JYPin rosteria, niin nimellisestä ykkösketjusta löytyy Perrin, Pihlman ja Boyce. Eiköhän siinä tarvittaessa ratkaisuvoimaa ole. Löfmanin ketju tuskin tarvitsee lisäesittelyjä kenellekään joka seuraa Liigaa edes otsikkotasolla. Lahti kolmosen keskellä kieltämättä ei ole pisteiden valossa pelannut mitään elämänsä kautta, mutta laidoilta löytyy Ikonen ja tällä hetkellä kovin mainioon kevätvireeseen herännyt Hubacek. Nelosketjun rooli tuntuu olevan enemmän puolustuspäässä/vähällä peliajalla, mutta kyllä sieltäkin löytyy mahdollisia ratkaisijoita: Nenonen ei valitettavasti ole noussut sille tasolle mitä tältä kaudelta odotettiin (tai edes viime kauden tasolle), mutta kyllä se ranne siellä edelleen on olemassa, ja Poukkula on yllättävän yleishyödyllinen kapistus. Hotakainen on vähän katsomaton kortti vielä, mutta potentiaalia löytyy.

Jos tästä nyt jotain yhteenvetoa tekee, niin varmasti voitaisiin tehdä vertailu jokaisen Kärppien ja JYPin ketjun välillä ja vertailu kenties kääntyisi joka kerta Kärppien hyväksi. Mutta ei JYP mitenkään yhden ketjun, saatika pelaajan, varassa ole. Perjantaita innolla odotellessa.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Millä perusteilla Jyp ei voisi olla ennakkosuosikki? Se tuhosi täydellisesti Bluesin, jota itse pidän merkittävästi vaarallisempana joukkueena kuin Saipaa. Lappeenrantalaiset puolestaan pitivät Kärppiä hyvinkin tiukoilla viimeiseen peliin saakka. Runkosarjassa Kärpät napsi isolla prosentilla pisteitä sarjan häntäpään joukkueilta, mutta keskinäiset pelit niin Jyppiä kuin muitakin playoff-joukkueita vastaan eivät tuottaneet yhtä paljon pisteitä kuin vaikkapa Kalpalla. Jos sarjaa olisi pelattu kuudella joukkueella, Jyp olisi saattanut olla jopa pisteissä edellä (joku tilastonikkari laskekoon).

Runkosarjan pistepörssissä Jypillä kolme miestä kymmenen joukossa. Meillä vain yksi. Jyp tulee kuutosvaihteella tähän sarjaan ja Kärpät sai käsijarrun pois vasta sarjan viimeisessä pelissä, johon siihenkin SaiPa tuli mielestäni jo valmiiksi lyötynä.

Eli uskon, että Oulussa monia pelottaa ja huolestuttaa, niin kaukalossa kuin katsomossakin. Mutta se on pelkästään hyvä juttu. Ollaan 100% hereillä kun kiekko tippuu jäähän. Kärppien suurin ase on se, että Laten joukkue aina parantaa playoff-sarjan edetessä. Jos voitot eivät ole Jypille pääsiäisloman jälkeen 0-3 niin Kärpät on erittäin vahvoilla. Seitsemään peliin en toivo tämän kuitenkaan menevän. Se on taas liian julmaa arpapeliä sitten.
 
Millä perusteilla Jyp ei voisi olla ennakkosuosikki?

Muutama oma pointti tuosta tekstistäsi:

1. Itse en pitänyt Bluesia kovinkaan merkittävästi vaarallisempana kuin SaiPaa, vaan aika tasaväkisenä. SaiPan joukkueesta monella pelaajalla kokemusta viime vuoden pleijareista aina pronssipeliin saakka, toisinkuin Bluesilla. Lisäksi Bluesilla hyökkäys liikaa Hirson varassa ja pakisto todella kokematon. Pelit SaiPaa vastaan saattoivat olla tiukkoja, mutta eiköhän lopputulos 4-1 puolivälierissä, 2-0 CHL:n pleijareissa ja 3-1 runkosarjassa kerro kaiken oleellisen.

2. Mitä sitten vaikkei top-6 joukkueita vastaan runkosarjassa dominoitukaan? Muut top-6 joukkueet hävisivät useammin heikommille joukkueille, mitä tämä sitten kertoo näistä joukkueista? Se, että otit esimerkiksi KalPan, kertoo mielestäni olennaisen, pudotuspelit ovat ihan eri asia. Kärppien joukkuehan on melkein sama kuin viime kauden mestaruusjengi, vaikka menetyksetkin olivat melko kovat. Kemppaisen kenttä sensijaan on vielä viimevuotistakin huomattavasti parempi.Jos jossitellaan jollain 6:n joukkueen sarjalla, uskotko että Kärppien peliesitykset olisivat tällöinkin olleet täysin samanlaisia? Kärpät varmisti itselleen jälleen kohtuu aikaisin runkosarjan voiton ja kotiedun loppuun asti, eli teki kaiken tarvittavan mitä runkosarjassa täytyi tehdä. Kärppien joukkuehan on lisäksi elänyt lähes koko kauden ajan, nykyisellä kokoonpanolla ei ole pitkään pelattu. Sikälikin on hieman epärelevanttia tuoda esiin kaikkia kaudenaikaisia tilastoja.

3. Pistepörssin top-10:ssä on toki enemmän jyppiläisiä, mutta Kärpillä on mielestäni enemmän potentiaalisia pelaajia, jotka voisivat siellä olla (tai ainakin hyvin lähellä). Ehkä Huml ilman pitkää loukkaantumistaan, Maxwell/Kaspar jos olisivat pelanneet koko kauden liigassa? jne. Kärppien pelityyli on myös ollut hyvin säästelevä (ehkä osittain pitkästä CHL-kaudesta johtuen), ja johtoasemissa ollaan lähinnä varmisteltu voittoa, eikä taottu murskalukemia taululle. Tämä toki myös jossittelua, ja kaikki kunnia JYP:in todella terävälle kärjelle.

4. Minusta tuo häviämisen pelko ja suosikin viitan siirtely vastustajalle on yksi suomalaisen urheilun perisynneistä ja tämä mentaliteetti jaksaa aina ihmetyttää. Kärpät on hallitsevana mestarina, runkosarjan voittajana, sekä kotiedun omaavana joukkueena ennakkosuosikki, piste. Tämä ei toki tarkoita sitä, etteikö JYP voisi sarjaa voittaa, itse en kuitenkaan pelkää enkä ole huolestunut. Samaa mieltä olen siitä, että Marjamäen joukkueet tosiaan parantavat playoffien edetessä.

Summa summarum: itse nostan Kärpät ennakkosuosikiksi viime vuotisten playoffien (joukkue lähes sama), runkosarjan voiton, kotiedun, valmentajan, sekä laajemman materiaalin vuoksi. En kuitenkaan aliarvioi jyväskyläläisiä. Pirullisen kova joukkue, joka varmasti ottaa enemmän kuin yhden voiton tässä sarjassa. 6-7 peliä tässä tullaan pelaamaa, ellei jompikumpi joukkue alisuorita tai dominoi täydellisesti..Samana iltana kun välierävastustajaksi varmistui JYP, näkyi jollain kanavalla säätiedotusmainos, jossa myrskyrintama (pyörre) lähestyi Oulua. Oulun kohdalla myrsky kuitenkin laantui ja hävisi kokonaan. Onko kyseessä enne, vai typerää taikauskoa jolla ei ole mitään merkitystä? (viime yönä tosin näin unen jossa JYP voitti heti ensimmäisen pelin 4-0, mutta uskon että tämä oli vain jonkinlainen takauma vuoden 2009 finaalisarjasta sekä tämän vuoden Blues-sarjasta...) ;) Uskon siis Kärppien jatkoonmenoon, mutta jos JYP menee jatkoon, on se varmasti sen ansainnut. Lopuksi toivotaan kliseisesti hyvää sarjaa, vähän puhetta lestoista, traktoreista, jyväjemmareista sekä junteista. Tuomareista uliseminen jääköön vähemmäksi (hyvin epätodennäköistä, toivottavasti kykenen ainakin itse itseni hillitsemään) jne jne jne jne.....
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sori kun en muistanut tähtisikermästä näitä tähtiä.
Ei sinun nyt anteeksi tarvitse pyydellä. Tietomääräsi liigakiekosta rajoittuu siis pitkälti JYPiin, eikä siinä mitään. Mielestäni ei kuitenkaan ole kovinkaan tyyliikästä kirjoitella toisesta joukkueesta harmaana massana, kun syy harmauteen on se, ettei itse ole asiaan tutustunut ollenkaan. Uskoisin, että valtaosa liigaa seuraavista ihmisistä on tietoinen Pyörälästä, Kukkosesta, Kemppaisen ketjusta ja siitä, että liigalegenda Jari Viuhkola on lopettanut uransa.
 
Ei sinun nyt anteeksi tarvitse pyydellä. Tietomääräsi liigakiekosta rajoittuu siis pitkälti JYPiin, eikä siinä mitään. Mielestäni ei kuitenkaan ole kovinkaan tyyliikästä kirjoitella toisesta joukkueesta harmaana massana, kun syy harmauteen on se, ettei itse ole asiaan tutustunut ollenkaan. Uskoisin, että valtaosa liigaa seuraavista ihmisistä on tietoinen Pyörälästä, Kukkosesta, Kemppaisen ketjusta ja siitä, että liigalegenda Jari Viuhkola on lopettanut uransa.
No vähintään saman voisi olettaa Jypistäkin, toisin kuin nimim. retiisi sanoo. Onhan siellä nyt jonkinmoisia tähtiä, kun löytyy Perrin ja Tuppurainen, tämän kauden komeetta Hännikäinen, kv-tasollakin useasti nähty Mäenpää, Liigassa pitkään pelannut Luoma, viime kauden kohuranari Nenonen, maailmanmestari Hubacek, kaatuilija-Lahti, maalilla entinen Kärppä-veskari ja nykyisen veli. Luulisi edes jossain määrin jäävän mieleen.

Eikä tuo tähti-Kukkonen ole tilastojen ja täällä olleiden kommenttien valossa kovin vahvasti esiintynyt.
 
H

Hidas_ja_kankea

Ei sinun nyt anteeksi tarvitse pyydellä. Tietomääräsi liigakiekosta rajoittuu siis pitkälti JYPiin, eikä siinä mitään. Mielestäni ei kuitenkaan ole kovinkaan tyyliikästä kirjoitella toisesta joukkueesta harmaana massana, kun syy harmauteen on se, ettei itse ole asiaan tutustunut ollenkaan. Uskoisin, että valtaosa liigaa seuraavista ihmisistä on tietoinen Pyörälästä, Kukkosesta, Kemppaisen ketjusta ja siitä, että liigalegenda Jari Viuhkola on lopettanut uransa.

Otan tuollaisen tuntemattomuuden pienenä lämmittelyprovona matsin lähestyessä.

Kiitokset muuten viestistäsi #69, joka ainakin minun silmään osui harvinaisen hienona analyysinä. Samoin ajattelen, mutta kirjallinen antini on huonompaa (ja myös lyhyempää).
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Ei sinun nyt anteeksi tarvitse pyydellä. Tietomääräsi liigakiekosta rajoittuu siis pitkälti JYPiin, eikä siinä mitään. Mielestäni ei kuitenkaan ole kovinkaan tyyliikästä kirjoitella toisesta joukkueesta harmaana massana, kun syy harmauteen on se, ettei itse ole asiaan tutustunut ollenkaan. Uskoisin, että valtaosa liigaa seuraavista ihmisistä on tietoinen Pyörälästä, Kukkosesta, Kemppaisen ketjusta ja siitä, että liigalegenda Jari Viuhkola on lopettanut uransa.

Huomioi kuitenkin se, että kirjoitukseni oli vastaus toisen Kärppä-kannattajan kommenttiin JYPistä harmaana massana. Siitä tulikin siis se, että mitä minulle itse asiassa tulee mieleen Kärpistä. Minusta myös Kärpät on aika harmaata massaa, ja jostakin syystä tiedän esim. Lukon, HIFK:n, KalPan, Tapparan, ja vaikkapa SaiPankin kokoonpanoista enemmän. Ei se Kukkonenkaan esimerkiksi mikään säkenöivä pelaaja ole, vaikka kova onkin ja hänen kaltaisiaan pelaajia arvostan myös suuresti. Tähän on vaikuttanut tietysti se, etten ole Kärppien pelejä katseltavaksi useimmiten valinnut, jos JYPillä ei ole samaan aikaan peliä ollut. Eli kaippa tässä kamppailtiin harmaan 50:stä eri sävystä.

Mutta tämä tästä, vähän tylsäksi menee jo kyseinen puheenaihe, vähän tällainen turha kuriositeetti oli keskustelun sivujuonne.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huikea sarja tulossa kahden hienon joukkueen välillä ja siihen päälle kannattajat eri leireistä, jotka lähes vihaavat toinen toisiaan johtuen nokittelusta viime vuosien ykkösmenestyjästä. Ei voi kuin nauttia. Joku taisi tätä toivoa toisessa ketjussa, joten laitan vielä: eli tässähän on Kärpillä mahdollisuus hilata itsensä JYPin ohi Liigan menestyksekkäimpänä joukkueena viimeisen kahdeksan vuoden ajalta tai sitten toisin päin JYP jatkaa sillä nykyisellä paikallaan.

Kärpät. No eihän siitä ole kahta sanaa, etteikö kyseessä olisi Euroopan kovimpia seurajoukkueita. Kunnioitan vastustajana, mutta en pelkää tippaakaan. Jotenkin on sellainen fiilis, että jos joku vielä Kärpät tänä keväänä kaataa niin se on JYP. Tämän kauden Kärpistä tulee mieleen Jukka Rautakorven Tappara, kaikki tekeminen tähtää vain kevääseen ja mestaruuteen, ei välttämättä niin varmaa suorittamista läpi kauden, mutta tarvittaessa sitten hoidetaan tyylikkäästi vastustajat alta pois. Ja tällä yhteydellä en siis tarkoita pelitavallisia asioita. Tämä "ailahtelevaisuus" Kärppien osalta kauden aikana (oliko siellä nyt peräti 1-2 "heikompaa" jaksoa) voidaan toki nähdä ulkopuolisen silmin erilailla, kuin joukkuetta tarkemmin seuraavat näkevät ja tietävät. Jokin tuossa nipussa kuitenkin herätti välillä kysymysmerkkejä ja en ole vieläkään täysin vakuuttunut. Kohtahan se nähdään. Ehkäpä Liigan vaarallisin ja toimivin hyökkäysketju vastassa: Junttila-Kemppainen-Donskoi.

JYPin osalta pullat ovat yllättävänkin hyvin uunissa. Blues sarja kasvatti itseluottamusta ja sanoi kuka tahansa mitä vain Bluesin esityksestä niin JYP pelasi todella hyvän sarjan ja oli ylivoimainen. Marko Virtasen pelikirjastoon on kirjoitettu koodeja, joiden salausta ei ole vielä avattu. Mitä tästä velhosta vielä kuoriutukaan tähän sarjaan, joka yllätti sekä vastustajan että oman joukkueen kannattajat?

Hyökkäys: Kärpät
Puolustus: Kärpät
Valmennus: Kärpät
Maalivahtipeli: JYP (pidän Tuomas Tarkkia kovempana kuin veljeään Iiroa näissä kovissa peleissä)
Erikoistilannepelaaminen: JYP (tämä menee jopa selvästi JYPin eduksi, toivottavasti Kärppien av jatkaa samalla lailla Bluesin tavoin)
Kotietu: Kärpät (tämä voi olla jopa ratkaiseva etu)

Tuosta jos äkkiseltään katsoo niin Kärpät veisi sarjan 4-2. Varmasti pienimmät kertoimet saisi tuolla tuloksella, mutta pelkästään paperillahan näitä ei ratkaista. Uskoisin, että mikäli JYP onnistuu nappaamaan vieraissa yhden voiton kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta Raksilassa ja hoitamaan samalla kotipelit niin tämä sarja kääntyy lopulta JYPille 2-4. Se vaatii sitten täydellistä onnistumista laajalla rintamalla. Hyökkäystehoista en ole huolissani, tekihän JYP jo runkosarjassa sarjan toiseksi eniten maaleja ja sama tahti jatkui puolivälierissä. Erityisesti Tuppurainen-Löfman-Hännikäinen ketju tulee aiheuttamaan päänvaivaa tässäkin sarjassa Kärppien puolustukselle. Ylivoima on vaarallinen ja se onnistui käsittämättömillä tehoilla edellisessä sarjassa.

Ja tiedoksi Sami Vatanen ei ole palannut Jyväskylään, Juuso Pulli hoitaa nykyään sitä tonttia ja tekee röyhkeitä nousuja maalille, mutta hoitaa myös puolustusvelvoitteensa mainiosti. Mihin tuo tiivistynyt puolustuspeli sitten riittää liukkaita Kärppä hyökkääjiä vastaan jää nähtäväksi, kovuutta pitää antaa koko ajan ja tehdä se selväksi alusta lähtien ettei maalin edessä ole tilaa. Fyysisyydessä ei jäädä ennalta kakkoseksi.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Seitsemään peliin en toivo tämän kuitenkaan menevän. Se on taas liian julmaa arpapeliä sitten.
Tästä tismalleen samaa mieltä. Etenkin jos toisesta matsiparista voittaja jostain syystä menisi vaikka 4-0 finaaliin, niin onhan siinä pirun väsy päällimmäisenä tahkota pitempään. Toisaalta semmoista se vaan saattaa olla.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei sinun nyt anteeksi tarvitse pyydellä. Tietomääräsi liigakiekosta rajoittuu siis pitkälti JYPiin, eikä siinä mitään. Mielestäni ei kuitenkaan ole kovinkaan tyyliikästä kirjoitella toisesta joukkueesta harmaana massana, kun syy harmauteen on se, ettei itse ole asiaan tutustunut ollenkaan. Uskoisin, että valtaosa liigaa seuraavista ihmisistä on tietoinen Pyörälästä, Kukkosesta, Kemppaisen ketjusta ja siitä, että liigalegenda Jari Viuhkola on lopettanut uransa.
Todella rasittavaa pikkuprovoa viljelet viestistä toiseen. Ihan niinkuin väkisin yrittäisit lietsoa sotaa.

Ja näihin viesteihin sitten jotkut yrittävät tosissaan vastaillakin.. Jos nyt pidettäisiin ketju siistinä ainakin tällaisista turhuuksista, kun ei koko sarja ole edes vielä alkanut. Hyvin nopeasti tulee ikävä Blues-sarjan asiallista keskustelua.
 

Mighty Mickey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
Ihanaa kevättä palstaveljille riippumatta kotikaupungistanne tai joukkueesta jota kannatatte!

Suomenkielinen ulosantini ei ole parasta mahdollista, vaan perus amiksen kirjoituskieltä. Heitetään pieni arvio sarjan kulusta.. JYP vie kaksi ekaa peliä, Kärpät vie kolmannen ja JYP kaksi seuraavaa, joten finaaliin matkaa JYP. Tämmöistä näytti kristallipalloni, kun sen kanssa tätä asiaa pohdin.

Toivottavasti kukaan ei luule, että aliarvioisin Kärppiä missään suhteessa. Kärpät on helvetin kova, mutta turha se on lähteä nöyristelemään "koitetaan antaa vastusta". Jokainen siellä haluaa voittaa ja uskoo siihen. Jos Kärpät jatkaa finaaliin niin onnea heille! Toivotaan, että ei loukkaantumiset pilaa tätä hienoa sarjaa tai sarjan turha pitkittyminen. Voittajan pitää päästä hengissä finaaliin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Todella rasittavaa pikkuprovoa viljelet viestistä toiseen. Ihan niinkuin väkisin yrittäisit lietsoa sotaa.

Epävarmuutta tuo vain on. Se on tietenkin toinen tarina että mistä ja miksi tuollainen esiin on noussut. Nyt ei kuitenkaan olla missään -09 tai 10 tilanteessa. Kärpät lähtee nyt vahvana suosikkina tähän sarjaan ja tuon tiimoilta ei kannattaisi hirveän epävarmaksi vaipua.

Edit. Henkilökohtaisen nollatasoilun välttämiseksi nostettava esiin JYPin puolustajien tilannenopeus. Tulee nimittäin näyttelemään erittäin isoa roolia kun mietitään miten Luoma, Viitanen, Kalteva ja vaikkapa Kauppinen selviytyvät kulmaväännöistä sekä muista vastaavista kun pitäisi rikkomatta pysyä kaverin kintereillä. Täytyy siis toivoa että pakit hoitavat hommansa niin jämäkästi ettei mihinkään maailmanlopun karuselleihin jouduta.
 
Viimeksi muokattu:

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
4. Minusta tuo häviämisen pelko ja suosikin viitan siirtely vastustajalle on yksi suomalaisen urheilun perisynneistä ja tämä mentaliteetti jaksaa aina ihmetyttää.

Tästä täysin samaa mieltä, siksi halusinkin hieman kärjistetysti tuoda esille miten "tilastollisesti" myös Jyp voidaan halutessa saada näyttämään suosikilta. Olisihan tuohon voinut heittää kehiin vielä YV- ja AV-tilastoja sekä maalimääriä. Väsyttää joka kevät kuunnella samat jutut Kärpistä vaikka oltaisiin jostain 10. sijalta rimpuiltu pleijareihin. Ei sillä ole väliä voitetaanko runkosarja vai ei, silti aina mediassa ennakkosuosikkeja ja yhden tappion jälkeen "kriisijoukkue köysissä".
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Todella rasittavaa pikkuprovoa viljelet viestistä toiseen. Ihan niinkuin väkisin yrittäisit lietsoa sotaa.
Tarkoitukseni ei ole lietsoa sotaa, ei missään nimessä. Provoilukaan ei kuulu tapoihini ja olen erittäin pahoillani, että olen viesteilläni aiheuttanut rasitusta. Erittäin iloinen olen tavasta, jolla tämä ketju on lähtenyt käyntiin, enkä halua olla sitä huonompaan suuntaan viemässä. Korjaan mielelläni kirjoitustapaani napsun rauhallisempaan suuntaan, jos siitä on apua.

JYPin pakeista kuulisin mielelläni lisää. Peluuttaako JYP kuutta vai seitsemää pakkia? Kokeneet Kauppinen, Luoma, Mäenpää ja Viitanen ovat kyllä minulle tuttuja.Kalteva lienee pelaa myös kokoajan. Minkälainen pelimies on jatkuvasti peliaikaa saava Pulli? Kemiläinen on tehnyt minuun vaikutuksen, muttei käsittääkseni saa enää juurikaan peliaikaa? Pääsevätkö HIetanen, Auvinen tai Salonen enää tällä kaudella pelamaan?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Peluuttaako JYP kuutta vai seitsemää pakkia? Minkälainen pelimies on jatkuvasti peliaikaa saava Pulli? Kemiläinen on tehnyt minuun vaikutuksen, muttei käsittääkseni saa enää juurikaan peliaikaa? Pääsevätkö HIetanen, Auvinen tai Salonen enää tällä kaudella pelamaan?

Seitsemällä pakilla käsittääkseni lähdetään tähänkin sarjaan.

Pullista olen itse sanonut että muistuttaa kiekollisessa mielessä Cam Fowleria(melko löyhästi tosin). Eli kiekollinen tekeminen perustuu hemmetin hyvään liikkeeseen, veto ei ole kovin häävi ja hyökkäyspään ratkaisut ovat useasti rohkeita nousuja/tukemisia. Omissa pelaamisen suhteen on välillä hävyttömänkin röyhkeä ja JYPin maalilla oleminen ei tule olemaan mukavaa Kärppien pelureille kun Pulli päivystää. Hämmensi Blues-sarjassa myös varsin mainiosti.

Auvista, Kemiläistä ja Hietasta ei ilman loukkaantumisia nähdä kehissä. Hietanen ilman saigoniaan tosin pelaisi varmasti Salosen paikalla. Salonen pelannee Kaltevan parina. Aleksi on kevyin ja ehkä se kaikkein hasardein(Kauppinenkin ajoittain hirvittää) pakki kovemmassa paineessa. Hyvä jalalla, muttei hyödytä ellei osaa tehdä oikeita&laadukkaita ratkaisuja.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin pakeista kuulisin mielelläni lisää. Peluuttaako JYP kuutta vai seitsemää pakkia? Kokeneet Kauppinen, Luoma, Mäenpää ja Viitanen ovat kyllä minulle tuttuja.Kalteva lienee pelaa myös kokoajan. Minkälainen pelimies on jatkuvasti peliaikaa saava Pulli? Kemiläinen on tehnyt minuun vaikutuksen, muttei käsittääkseni saa enää juurikaan peliaikaa? Pääsevätkö HIetanen, Auvinen tai Salonen enää tällä kaudella pelamaan?
Kalteva tosiaan pelaa kyllä vakiomiehenä - ja syystä. Oli esimerkiksi Blues-sarjassa koko joukkueen parhaita pakkeja. Muista tunnetummista ja kokeneista nimistä mainittakoon sen verran, että jokainen on nostanut tasoaan pudotuspelien alettua, kuten kuuluukin.

Pulli on todellakin erittäin nopea ja hyökkäävä pakki, mutta hän osaa myös katsoa oikeat tilaisuudet, eikä siis yleensä höntyile turhuuksia tai unohda puolustusvelvoitteitaan. Vaikeahkoa on löytää toista pakkia, jota Pulli pelityyliltään ja ominaisuuksiltaan muistuttaisi, mutta omasta mielestäni muuan Sami Vatanen tulee ensimmäisenä mieleen. Samiin verrattuna Pullin laukaus ja syöttötaito ovat heikompia, mutta nopeudessa ei häviä yhtään. Omassa päässä Pulli on röyhkeämpi ja parempi (jos verrataan siihen Vataseen joka liigaa pelasi, nykyään Sami varmasti vie voiton kaikessa).

Hietanen on käsittääkseni loukkaantunut, joten häntä ei kehissä nähdä. Auvinen ja Kemiläinen paikkaavat loukkaantumisia, muuten eivät todennäköisesti pelaa. Salonen pelaa ja on toistaiseksi ollut puolustuksen heikoin lenkki. Salonen on melko pieni ja kevyt, mutta ajoittain silti vääntää varsin hyvin itseään isompia ja vahvempia pelaajia vastaan. Salosen suurin voimavara on luistelussa, mutta muilla osa-alueilla on paljon parannettavaa. Ei kuitenkaan pelkää mitään ja tekee kyllä kaikkensa joukkueen eteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös