Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 108 305
  • 24 186
Jos väität että ainoa toimiva keino köyhyyden ja kurjuuden poistamiseen on aseapu, eikä tällä kertaa kuitata sitä hassutteluna vaan leikitään mukana, niin sinun tulisi kaiketi jotenkin osoittaa etteivät nykyiset keinot toimi tai että aseapu toimisi.

Järkevämpää olisi sanoa, että auttamalla sodissa tilanne voisi helpottua. YK- joukot hoitamaan hommat? Kallista, mutta tuhansien miljardien ( kehitysapu kaikenkaikkiaan ) tunkeminen kankkulan kaivoon ei ole kuin lisännyt maailman pakolaisongelmia ja köyhyyttä. Kehitys on eri asia kuin pakolaisuuden poistaminen. Suurin osa kehitysapurahoista ei auta missään asiassa, paitsi korruption lisääntymisessä.

Ja edelleenkään tuskin kukaan kuvittelee, että pakolaiset sillä loppuvat kun niitä tänne pari tuhatta vuosittain tänne otetaan. Tarkoitus on tarjota inhimillisen elämän edellytyksiä edes niin monelle kuin mahdollista.

Pelaat yhteisillä rahoilla. Miksi niitä ei käytettäisi paremmin, tehokkaammin? Nykyinen pakolaisjärjestelmä ei auta mitään, ainoastaan siirtelee elättejä paikasta toiseen. Miksi suomalaisten pitäisi maksaa yhdenkään "inhimilliset elämän edellytykset"?

Kyllähän siinä rapatessa roiskuu ja kulttuuriperintöä katoaa - katolilaisille alkaa kortsut kelpaamaan, kansanmusiikki korvautuu purkkapopilla, monenkirjavat sukupuoliroolit liudentuvat, ja niin edelleen, se tuntuu olevan tämän sotia ja köyhyyttä poisaatavan yhtenäistymisen hinta. Kyllä minä ymmärrän ihmisten mahdollisen huolen kulttuuriperinnöstään. Mutta ollaanko Suomessa senellaisessa tilanteessa että huoli on perusteltu? Mitkä ovat niitä suuria ongelmia jotka alkavat olla käsillä? Suvivirsikeskusteluko? Vai muutama* raiskaus?

*Somalia+Irak+Afghanistan yht. n. 60 kpl 2005-2009
Raiskaustilastoja Suomessa kansalaisuuden mukaan, 2005-2009

Vertaa suomalaista yhteiskuntaa ihan mihinkä tahansa kehitysmaahan ja löydät etsimäsi ongelmat. Länsimainen sivistysvaltio ei ole olemassa kehitysmaalaisten kansoittamassa valtiossa.

"Mitkä ovat niitä suuria ongelmia jotka alkavat olla käsillä?"

Valkoisten ihmisten pako, työttömyys, kouluttamattomuus, syrjäytyminen, islamin vaikutusvallan lisääntyminen, suomalaisuuden katoaminen ( jos se haittaa ) jne. Pikkuasioita. Velkaa saa loputtomasti ja kyllähän meillä on varaa. Sitäpaitti, mikä oikeus meillä on pitää omilla rahoillamme valtiota pystyssä!
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tajusin vihdoin jotain tuosta viisuneekeristä joka laulelee suomalaisille hattu päässä.

Tänne halutaan noita ulkomaalaisia, kun ne on niin eksoottisia. No tämä on vanhaa tietoa, mutta syy on siinä että eihän sinne ulkomaille tarvii mennä kun tuodaan me ne tänne!
 
Miksi suomalaisten pitäisi maksaa yhdenkään "inhimilliset elämän edellytykset"?
Minun mielestäni tulisi maksaa koska meillä on siihen mahdollisuus. Tällä hetkellä myös maksammekin, koska myös päätöksentekokoneistomme on demokraattisesti tullut siihen lopputulokseen, että haluamme maksaa.

Enkä myöskään näe, että tähän asiaan olisi näköpiirissä minkäänlaista muutosta.

Kovasti maahanmuutosta kohkataan mutta lopulta maahanmuuttokeskustelu on vain lähinnä paljon puhetta tyhjästä joka sitoo resursseja oikeiden asioiden pohtimiselta (eli mitkä on todelliset ongelmat ja ratkaisut siihen että monet kokee että huonosti menee).
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Olen aika vitun kaukana vasurista. Velaton tilanne ei ole mitenkään ideaali, eikä sellaiseen tilanteeseen ole mitään järkeä valtion edes pyrkiä, koska hyvin harvalla valtiolla on siihen edellytyksiä.

Velaton tilanne on aika lähellä ideaalia. Se että velattomuus/pieni velka häiritsee kv-rahoittajia on hyvin pieni, lähinnä teoreettinen ongelma. Jokainen euro jonka maksamme korkoja on pois jostain muusta. Velattomuuteen on hyvin monella maalla loistavat edellytykset, kyse on poliittisesta tahdosta.

Mutta tällä hetkellä jos pääsisimme edes tasapainoiseen valtiontalouteen niin olisin tyytyväinen. Seuraava nousukausi voi antaa odottaa itseään pitkäänkin mutta jos ja kun se joskus tulee, toivottavasti velkaelvytystä kannattavat ovat ensimmäisenä vaatimassa valtionvelan nopeaa takaisinmaksua. Olen hyvin skeptinen tämän osalta tosin.

Jos oikeasti nyt lähtisimme ajamaan velkaa rajusti alaspäin niin vaikutus kansantalouteen voisi olla aika raju.

"nyt" ei ole mitään edellytyksiä lähteä rajusti maksamaan velkaa pois.


Järkevämpää on tehdä se julkisia rakenteita uudistamalla, kasvattamalla sen puolen tehokkuutta ja avaamalla toimintaa myös yksityisille toimijoille.

Tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten, suhdanteista riippumatta.

Tajuan kyllä eri maahanmuuttotyyppien eron. Mutta kerro nyt hyvä ihminen mistä saat tuon varmuuden että humanitäärisen maahanmuuton vaikutukset ovat varmasti negatiivisia? Kai tähän joku lähde löytyy? Kas kun sille humanitääriselle maahanmuuttajalle joka säilyy hengissä kun on pakko karata sodan alta pois, se vaikutus voi olla melkoisen positiivinen. Vai eikö heitä lasketa? Pitäisikö heidän mennä jonnekin muualle?

Puhun humanitäärisen maahanmuuton vaikutuksesta Suomen kansantalouteen. Pakolaisten hyvinvoinnin paranemiselle ei voi laittaa hintalappua joten sen arvo jää jokaisen itsensä määriteltäväksi.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mistä sait tuon 90%? Pakoilaisneuvonta ry:n sivuilta löytyy hieman erilaisia lukuja. Sen mukaan vuoden 2007 lopussa kaikkien ulkomaalaistaustaisten työllisyysaste oli noin 50%. Kansalaisuuden mukaan suurin työttömyysaste saman vuoden lopulla oli Afganistanilaisilla, 53.4%. Irakilaisilla vastaava luku on 61.8% ja Somalialaisilla 55.9%. Tässä on lisäksi muistettava, että turvapaikanhakijoilla on nykyisen lain mukaan oikeus työntekoon kolme kuukautta hakemuksen jättämisestä. Kuitenkin he näkyvät tilastoissa työttöminä työnhakijoina tämän ajan, siis ennenkuin heidän on edes mahdollista työllistyä.

Tosin täytyy sekin mainita, että tuolta sivustolta ei löytynyt lähdettä tutkimukseen, josta nuo luvut on otettu. Se olisi mielenkiintoista tietää.

Tuota pitäisi ihan kysyä Pakolaisneuvota Ry:ltä koska Tilastokeskuksen mukaan tilanne on jotain aivan muuta.

Kieliryhmän perusteella (joka huomioi siis myös kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat) tilanne oli 2010 se että somaliaa puhuvien työllisyysaste oli noin 20%, ja arabiaa, persiaa tai kurdia puhuvien noin 30%.

Lisäksi tilastokeskuksen mukaan somalialaisten työllisyysaste ei parane enään 10v maassaoleskelun jälkeen vaan jämähtää hyvin alhaiselle tasolle.

Ja somalialaisten kohdalla Suomi ei ole mikään poikkeus, kaikissa Pohjoismaissa somalialaiset erottuvat varsin selvästi maahanmuuttajien joukossa surkealla työllistymisasteellaan. Joku voisi ehkä sanoa että työttömyys on somalialaisten kulttuurinen ominaispiirre mutta siitä joutuisi varmaan käräjille.

Ja Pakolaisneuvonta ry on muuten hyvin epäluotettava taho, se on ennemminkin maahanmuuton kasvua ajava etujärjestö kuin mikään puolueeton taho.
 
Valkoisten ihmisten pako, työttömyys, kouluttamattomuus, syrjäytyminen, islamin vaikutusvallan lisääntyminen, suomalaisuuden katoaminen ( jos se haittaa ) jne. Pikkuasioita. Velkaa saa loputtomasti ja kyllähän meillä on varaa. Sitäpaitti, mikä oikeus meillä on pitää omilla rahoillamme valtiota pystyssä!
Palaan vielä näihin. Työttömyys, kouluttamattomuus, syrjätyminen - ihan asiallinen listaus todellisia ongelmia. Suurista ongelmista tuskin kuitenkaan voidaan puhua. Valkoisten pako on sitten näiden ongelmien seurausvaikutus. Mitään kovin kaksista islamin vaikutusvallan lisääntymistä tai suomalaisuuden katoamista en sen sijaan ole huomannut. Toki uskontojen vaikutusvallan lisääntyminen on yleensä aina huono asia - niin varmaankin myös islamin kohdalla mikäli ongelma tosiaan on olemassa.

Mutta tuosta noiden oikeiden ongelmien suuruusluokasta:
Suomen väestö on vuosina 2008-2013 kasvanut somaliaa äidinkielenään puhuvilla 316 - 676 henkilöllä per vuosi. Edellisvuoteen kasvua on ollut 2009 15 %, sitten 16 %, 12 %, 6 %, ja 2013 8%, jonka jälkeen 15-29v somalinkielisiä on täällä huimat 5425 kappaletta. Näistä syrjäytyy tällä hetkellä n 40 %. Jos oletetaan kasvun jatkuvan tuolla parin viime vuoden tasolla, eli 7%, niin somalinuorten määrä tuplaantuu kymmenen vuoden välein. Vuonna 2025 heitä on 12 000 kpl, vuonna 2035 jo 24 000 kpl. Vaikka oletettaisiin lisäksi syrjäytymisasteenkin pysyvän nykyisellään, ei syrjäytyneitä somalinuoria vielä 20 vuodenkaan kuluttua olisi edes kymmentä tuhatta, siinä missä vastaavilla tasaisella kasvu- ja syrjäytymisprosentilla suomenkielisten kollegoiden määrä olisi samassa ajassa kasvanut 50 000 -> 60 000.

Todellisuudessahan on kuitenkin syytä olettaa somalinuorten määrän kasvun hyytyvän ja syrjäytymisasteen pienenevän, jolloin ei kyllä päästä lähellekään tuota 10 000 uutta syrjäytynyttä somalinuorta. Tästä voidaan päätellä, että syrjäytyneiden somalinuorten osuus voi pahimmillaan nousta nykyisestä noin viidestä prosentista ehkä viiteentoista prosenttiin kaikista syrjäytyneistä nuorista, todennäköisesti ei koskaan niinkään paljoa.

Kaikki tilastot tilastokeskukselta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jaahas, eli koska koko ongelmaa ei voida poistaa, ei muka kannattaisi edes lieventämää ongelmaa parhaansa mukaan. Mitä sitä sitten esim. mitään rauhaakaan neuvottelemaan, ei jollain Ukrainan aselevolla kuitenkaan sotimista lopeteta

Surkea vertaus. Ukrainan aselepo on askel rauhan suuntaan kun taas miljoonan pakolaisen ottaminen Suomeen ei edistä pakolais-ongelman ratkaisua millään tavalla vaan itseasiassa vain pahentaa sitä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Minun mielestäni tulisi maksaa koska meillä on siihen mahdollisuus..

Meillä on myös mahdollisuus ottaa tänne miljoona pakolaista Syyriasta. Toki se tarkoittaisi järkyttävän suurta elintason laskua Suomessa mutta silti meillä on se mahdollisuus.
 
Meillä on myös mahdollisuus ottaa tänne miljoona pakolaista Syyriasta. Toki se tarkoittaisi järkyttävän suurta elintason laskua Suomessa mutta silti meillä on se mahdollisuus.
Miljoona pakolaista varmasti tarkoittaisikin. Kuitenkaan onneksi nykyinen määrä, suunnilleen väestömme mukainen suhteellinen osuus EU:n pakolaistaakasta, parituhatta henkilöä plus akuutit siihen päälle kuten nyt tuhat syyriasta, ei tarkoita järkyttävän suurta elintason laskua.

Yleisesti käytetyn työttömän vuosikustannuksen eli 20ke/v mukaan edellisen worst case somaliväestöskenaarion toteutuessa syrjätyneet nuoret maksaisivat 20v kuluttua yli miljardin vuodessa ja somalitaustaisten osuus tästä olisi enintään yksi kuudennes eli parisataa miljoonaa. Ei siis kovin järisyttävän suuruusluokan ongelma, tuo koulu- ja uraputken ulkopuolelle jääneiden somppujen elättäminen, ainoastaan neljäkymppiä vuodessa per kansalainen. Mikäli siis seuraavat 20v tuon ko. ikäluokan somaleita tulee joka vuosi 7% enemmän kuin edellisvuotena, ja vielä jatkuvasti 40% heistä syrjäytyy. Mutta näinhän ei tietenkään tule tapahtumaan, vaan realistisempaa on puhua vaikka kahdestakympistä kun neljästäkympistä. Tällä hetkellä vastaava laskennallinen kustannus on vitonen per kansalainen.

Jos pienituloisenkin suomalaisen (joita on n. 40% väestöstä) enintään 14 000 euron vuosituloista vähennetään nykyisen vitosen sijaan parikymmentä euroa, niin tuskin voidaan puhua merkittävästä elintason laskusta.

Siinä taas näitä mittasuhteita mahdollisimman kansantajuisesti.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Todellisuudessahan on kuitenkin syytä olettaa somalinuorten määrän kasvun hyytyvän ja syrjäytymisasteen pienenevän, jolloin ei kyllä päästä lähellekään tuota 10 000 uutta syrjäytynyttä somalinuorta. Tästä voidaan päätellä, että syrjäytyneiden somalinuorten osuus voi pahimmillaan nousta nykyisestä noin viidestä prosentista ehkä viiteentoista prosenttiin kaikista syrjäytyneistä nuorista, todennäköisesti ei koskaan niinkään paljoa.
Kaikki tilastot tilastokeskukselta.

Onko tämä nyt sitten hyvä vai huono uutinen? Uhkaako Suomea jälkeenjääminen ruotsalaisten luomasta skandinaavisesta standardista?
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Miljoona pakolaista varmasti tarkoittaisikin. Kuitenkaan onneksi nykyinen määrä, suunnilleen väestömme mukainen suhteellinen osuus EU:n pakolaistaakasta, parituhatta henkilöä plus akuutit siihen päälle kuten nyt tuhat syyriasta, ei tarkoita järkyttävän suurta elintason laskua.

Yleisesti käytetyn työttömän vuosikustannuksen eli 20ke/v mukaan edellisen worst case somaliväestöskenaarion toteutuessa syrjätyneet nuoret maksaisivat 20v kuluttua yli miljardin vuodessa ja somalitaustaisten osuus tästä olisi enintään yksi kuudennes eli parisataa miljoonaa. Ei siis kovin järisyttävän suuruusluokan ongelma, tuo koulu- ja uraputken ulkopuolelle jääneiden somppujen elättäminen, ainoastaan neljäkymppiä vuodessa per kansalainen. Mikäli siis seuraavat 20v tuon ko. ikäluokan somaleita tulee joka vuosi 7% enemmän kuin edellisvuotena, ja vielä jatkuvasti 40% heistä syrjäytyy. Mutta näinhän ei tietenkään tule tapahtumaan, vaan realistisempaa on puhua vaikka kahdestakympistä kun neljästäkympistä. Tällä hetkellä vastaava laskennallinen kustannus on vitonen per kansalainen.

Jos pienituloisenkin suomalaisen (joita on n. 40% väestöstä) enintään 14 000 euron vuosituloista vähennetään nykyisen vitosen sijaan parikymmentä euroa, niin tuskin voidaan puhua merkittävästä elintason laskusta.

Siinä taas näitä mittasuhteita mahdollisimman kansantajuisesti.

Joku onneton poliittinen kamikaze-populisti voisi esittää varojen käyttämistä vaikka lastensairaalan rakentamiseen, kuulovammaisten tulkkauspalveluihin, jopa pelastuspalvelujen vasteaikojen lyhentämiseen korpi-Suomessa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Yleisesti käytetyn työttömän vuosikustannuksen eli 20ke/v mukaan edellisen worst case somaliväestöskenaarion toteutuessa syrjätyneet nuoret maksaisivat 20v kuluttua yli miljardin vuodessa ja somalitaustaisten osuus tästä olisi enintään yksi kuudennes eli parisataa miljoonaa. Ei siis kovin järisyttävän suuruusluokan ongelma, tuo koulu- ja uraputken ulkopuolelle jääneiden somppujen elättäminen, ainoastaan neljäkymppiä vuodessa per kansalainen.
.

On se kumma miten miljardin kustannus vuodessa on jo nykyään "ei kovin järisyttävä ongelma", varsinkin kun se on ns. täysin turha kustannus. Ehdottappa miljardia lisää puolustusvoimille tai poliisille ja katso sitä ilotulitusta mikä punavihreästä sektorista lähtee.
 
On se kumma miten miljardin kustannus vuodessa on jo nykyään "ei kovin järisyttävä ongelma", varsinkin kun se on ns. täysin turha kustannus. Ehdottappa miljardia lisää puolustusvoimille tai poliisille ja katso sitä ilotulitusta mikä punavihreästä sektorista lähtee.
Siis miljardin kustannus syntyy kaikkien opiskelun ja työelämän ulkopuolelle jääneiden 15-29 -vuotiaiden, eli ns. syrjäytyneiden nuorten, elättämisestä. Samalla kustannusarviolla syrjäytyneistä somalinkielisista nuorista syntyy tällä hetkellä 43 miljoonan kustannus. Turhana tästä miljardista voidaan kaiketi pitää vain tätä somalinkielisten nuorten osuutta? Tietysti puhuessani "ei kovin järisyttävästä ongelmasta" tarkoitin syrjäytyneiden maahanmuuttajien määrää (tuhansia), en koko syrjäytymisilmiötä (kymmeniä tuhansia).
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Siis miljardin kustannus syntyy kaikkien opiskelun ja työelämän ulkopuolelle jääneiden 15-29 -vuotiaiden, eli ns. syrjäytyneiden nuorten, elättämisestä. Samalla kustannusarviolla syrjäytyneistä somalinkielisista nuorista syntyy tällä hetkellä 43 miljoonan kustannus. Turhana tästä miljardista voidaan kaiketi pitää vain tätä somalinkielisten nuorten osuutta? Tietysti puhuessani "ei kovin järisyttävästä ongelmasta" tarkoitin syrjäytyneiden maahanmuuttajien määrää (tuhansia), en koko syrjäytymisilmiötä (kymmeniä tuhansia).
Pienistä puroista tulee iso virta. Tuolla vihervassari asenteella, että ei ole mitään väliä kun se on vaan miljardi sinne tai tänne ja se on vaan muutama sata miljoonaa kun niihin somaleihin menee, on tää maa juurikin tähän suohon ajettu. Se nyt vaan on niin että se 200 miljoonaa on aika saatanallinen summa rahaa. Sillä laitettais monta asiaa tässä maassa jiiriin, sinun mielestäsi se on ilmeisesti parempi syytää kankkulan kaivoon.
 
Näyttää siltä , että joillekin ei ole merkitystä sillä asialla mitä liiallisesta ongelmallisesta maahanmuutosta seuraa. Kustannukset ovat aina tarpeeksi pieniä, jos niitä verrataan johonkin suurempaan kustannukseen. Koko pointti siitä, että ongelmien aiheuttamaa kustannuserää ei olisi ilman ongelmien täysin tietoista Suomeen kuljettamista, unohtuu. Täysin länsimaiseen yhteiskuntaan sopeutumattomien ihmisryhmien tuottaminen maahan on itseisarvo, jota ei voi kyseenalaistaa. Rasismi- ja ihmisviha- sekä populismisyytökset viuhuvat. Kertokaa nyt minulle oikeasti, että mitä virkaa on sen luontoisella ihmisryhmällä vaikkapa Suomessa, jotka sekoavat ja sekoittavat täydellisesti viiteryhmäänsä TAPPAMAAN pilakuvista loukkaannuttuaan? Tai ihmisryhmällä, joille voimankäyttö on normaalein tapa ratkaista ongelmat? Ihmisryhmillä, jotka ovat tottuneet korruption, väkivallan ja taikauskon olevan täysin normaalia ja hyväksyttävää jokapäiväistä elämää. Ihmisryhmillä, jotka siis toimivat islamin oppien tai Afrikkalaisen kehitysmaakulttuurin normien mukaisesti?

Niin vaikeaa kuin se saattaakin olla uskoa, ongelmat eivät jää ensimmäiseen sukupolveen. Ensimmäisen sukupolven ihmiset eivät maagisesti muutu, vaikkapa Suomen rajalla, suomalaisia normeja noudattaviksi, suomalaisen kulttuuriperinnön kasvattamiksi henkilöiksi. Nämä ihmiset kasvattavat seuraavat sukupolvet omilla arvoillaan. Sossuämmät lyövät bensaa liekkeihin korostamalla heidän kulttuuriensa erinomaisuutta ja säilyttämisen ihanuutta ja tärkeyttä. Niin kauan kuin länsimaiseen maahan muuttava ihminen "tarvitsee" sossukalkkunoiden huolta, tukea ja elämisen oppia niin näillä saapuvilla ihmisillä ei ole populaationa mitään tulevaisuutta muuton kohteena olevassa maassa. Heistä tulee toiseustoteemeja joiden pääasiallinen tarkoitus on olla mahdollisimman ongelmallisia. Ilman maahanmuuton ongelmia, maahanmuuton ongelmia ei tarvitse korjata. Maahanmuuttoteollisuus tarvitsee raaka-aineensa. Jokainen veronmaksaja joutuu kaivamaan kuvettaan, jotta maahanmuuttoteollisuuden vampyyrit saavat veriraha-annoksensa. Rahallinen ongelma alkaa olla miljardiluokkaa. Varmaan pikkurahaa koska velkaa 100 miljardia..
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaahas, eli koska koko ongelmaa ei voida poistaa, ei muka kannattaisi edes lieventämää ongelmaa parhaansa mukaan.

Jos länsimaat haluaisivat lieventää ongelmaa parhaansa mukaan, niin ne käyttäisivät kaikki pakolaisten vastaanottamiseen, koulutukseen, elättämiseen, kotouttamiseen, heistä johtuviin lieveilmiöihin jne. jne. kuluvat rahat näiden pakolaisten lähtömaissa ihmisten auttamiseen, jolloin länsimaat auttaisivat moninkerroin enemmän ihmisiä kuin nyt auttavat. Tällä hetkellähän koko maailman pakolaispolitiikka on lähinnä sitä, että länsimaat antavat pienelle osalle pakolaisista lottovoiton (ja näin ostavat itselleen paremman omatunnon) ja jättävät suurimman osan heistä ihan oman onnensa nojaan sinne kotimaihinsa.

edit.

Ja edelleenkään tuskin kukaan kuvittelee, että pakolaiset sillä loppuvat kun niitä tänne pari tuhatta vuosittain tänne otetaan. Tarkoitus on tarjota inhimillisen elämän edellytyksiä edes niin monelle kuin mahdollista.

Jos väität, että tuo on nykyisen pakolaispolitiikan tavoite, niin olet pahasti kujalla. Nykyisen pakolaispolitiikan tavoite on auttaa pientä osaa ihmisistä ja jättää iso osa huomiotta.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näyttää siltä , että joillekin ei ole merkitystä sillä asialla mitä liiallisesta ongelmallisesta maahanmuutosta seuraa. Kustannukset ovat aina tarpeeksi pieniä, jos niitä verrataan johonkin suurempaan kustannukseen.

Suomessa kerätään yksityisiltä ihmisiltä ja yrityksiltä rahaa, jotta saadaan rakennettua uusi lastensairaala. Suomessa myös aktiivisesti leikataan joka ikisestä asiasta lasten opetuksesta vanhustenhuoltoon ja teiden korjaamiseen. Silti jotkut ovat sitä mieltä, että humanitäärisestä maahanmuutosta ei saa leikata missään nimessä, se on koskematon. Silti jotkut ovat sitä mieltä, että kyllä nyt yksi miljardi löytyy aina jostain, kun tosiasia on siis se, että lastensairaalaan ei löydy edes sitä 200 miljoonaa.
 
Pienistä puroista tulee iso virta. Tuolla vihervassari asenteella, että ei ole mitään väliä kun se on vaan miljardi sinne tai tänne ja se on vaan muutama sata miljoonaa kun niihin somaleihin menee, on tää maa juurikin tähän suohon ajettu.
Just näin, päättäjien vikahan se. Eritoten Suomessa valtaa pitäneiden vihervassareiden! Taidanpa äänestää populistista protestipuoluetta niin eiköhän savupiipputeollisuus ja säästöt mamuhyysäämisestä oo nostanut meidät tästä suosta alta aikayksikön...
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rasismi- ja ihmisviha- sekä populismisyytökset viuhuvat.

Niin, mistäköhän tämä kummallinen asia johtuisi?

Kertokaa nyt minulle oikeasti, että mitä virkaa on sen luontoisella ihmisryhmällä vaikkapa Suomessa, jotka sekoavat ja sekoittavat täydellisesti viiteryhmäänsä TAPPAMAAN pilakuvista loukkaannuttuaan? Tai ihmisryhmällä, joille voimankäyttö on normaalein tapa ratkaista ongelmat? Ihmisryhmillä, jotka ovat tottuneet korruption, väkivallan ja taikauskon olevan täysin normaalia ja hyväksyttävää jokapäiväistä elämää. Ihmisryhmillä, jotka siis toimivat islamin oppien tai Afrikkalaisen kehitysmaakulttuurin normien mukaisesti?

a) Suomessa ei ole viiteryhmää, joka sekoaa tappamaan pilakuvista loukkaannuttuaan b) Suomessa ei ole tiettyä etnistä tai kulttuurista ihmisryhmää, jolle voimankäyttö on normaalein tapa ratkaista ongelma c) Suomessa ei ole ihmisryhmää, jotka ovat tottuneet korruption, väkivallan ja taikauskon olevan täysin normaalia ja hyväksyttävää d) Suomessa ei myöskää ole ihmisryhmää, jotka toimivat islamin oppien tai Afrikkalaisen kehitymaakultturin normien mukaisesti.

Ymmärrätkö, että kun kerta olet näin pihalla heti alkuun, niin mitään järkevää keskustelua kanssasi ei vain jaksa käydä? ''No vähän kärjistin''. Väitän, että nämä kärjistäjät eivät osaa keskustella asioista sillä nyansseja ja monimutkaisten suhteiden ymmärtämistä vaativalla tasolla, millä keskustelua tulisi käydä, jossa halutaan keskustella todellisesta maailmasta, eikä mistään fantasia-ukabugaterroristi tasosta.

MIksi emme voi mennä vain äänestämään, ja toteamaan, että suvarit, jotka katsovat että Suomen tulee harrastaa humanitaarista maahanmuuttoa ihan vain ja ainoastaan sen johdosta, että näkevät, että yhdenkin ihmisen elämän pelastaminen ja muuttaminen on jotain mitä rahassa ei voi mitata, saavat enemmän paikkoja kuin humanitaarista maahanmuuttoa vastustavat,

Tästä syystä Suomi tulee siis sitä jatkamaan. Otan osaa. Teidän päästänne puuttuu jokin asia (empatiakyky afrikan neekeriä kohtaan), mikä suurimmalta osalta väestöä löytyy ja tästä syystä olette tuomittuja häviämään.
 
Tällä hetkellähän koko maailman pakolaispolitiikka on lähinnä sitä, että länsimaat antavat pienelle osalle pakolaisista lottovoiton (ja näin ostavat itselleen paremman omatunnon) ja jättävät suurimman osan heistä ihan oman onnensa nojaan sinne kotimaihinsa.
Tavoite on auttaa niin montaa kun meillä on helposti varaa. Valitettavasti se tarkoittaa että iso osa jää huomiotta, mutta minkäs sille mahtaa. Ei meillä lienekään mitään normatiivista velvollisuutta ottaa kaikkia halukkaita tänne asustelemaan oman hyvinvointimme kustannuksella.

Toki se, miten määritellään mihin meillä on varaa, näyttäisi olevan hieman kiistanalaista. Ylivoimaisen enemmistön mielestä meillä on varaa, mutta muutamat tarpeeksi kujalla olevat "kriitikot" pitävät esim. tätä em. parin promillen osuutta maailman 20. rikkaimman kansakunnan valtionbudjetista kestämättömänä, vaikka esim. energiatuonti on siihen nähden 80-kertainen tai sosiaalimenot 630-kertainen kulu.

Tokihan sitä humanitaarista apua paikan päälläkin annetaan, esim. lähes kaksi miljoonaa Syyrian pakolaista elelee tällä hetkellä YK:n ruoka-avun varassa. Mutta eipä sekasortoiseen kehitysmaahan, jonka kämäinenkin yhteiskunta on sodan takia tyystin pysähdyksissä, kyetä millään rahalla tarjoamaan sitä mitä pakolainen turvapaikan mukana saa.
 
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
a) Suomessa ei ole viiteryhmää, joka sekoaa tappamaan pilakuvista loukkaannuttuaan b) Suomessa ei ole tiettyä etnistä tai kulttuurista ihmisryhmää, jolle voimankäyttö on normaalein tapa ratkaista ongelma c) Suomessa ei ole ihmisryhmää, jotka ovat tottuneet korruption, väkivallan ja taikauskon olevan täysin normaalia ja hyväksyttävää d) Suomessa ei myöskää ole ihmisryhmää, jotka toimivat islamin oppien tai Afrikkalaisen kehitymaakultturin normien mukaisesti.
Tää oli vissiin joku vitsi? Vielä kun olisit väittänyt, että Suomessa ei ole ihmisryhmää, jonka mielestä nainen on miehen omaisuutta ja avioliitossa ei voi raiskata, niin hupailusi olisi ollut täydellinen.
 
a) Suomessa ei ole viiteryhmää, joka sekoaa tappamaan pilakuvista loukkaannuttuaan b) Suomessa ei ole tiettyä etnistä tai kulttuurista ihmisryhmää, jolle voimankäyttö on normaalein tapa ratkaista ongelma c) Suomessa ei ole ihmisryhmää, jotka ovat tottuneet korruption, väkivallan ja taikauskon olevan täysin normaalia ja hyväksyttävää d) Suomessa ei myöskää ole ihmisryhmää, jotka toimivat islamin oppien tai Afrikkalaisen kehitymaakultturin normien mukaisesti.

Ymmärrätkö, että kun kerta olet näin pihalla heti alkuun, niin mitään järkevää keskustelua kanssasi ei vain jaksa käydä?

Eikö Suomeen ole muuttanut ihmisiä niistä maista, joissa noin toimitaan? Somalia, Irak, Afganistan, Nigeria, Kongo... ym.

MIksi emme voi mennä vain äänestämään, ja toteamaan, että suvarit, jotka katsovat että Suomen tulee harrastaa humanitaarista maahanmuuttoa ihan vain ja ainoastaan sen johdosta, että näkevät, että yhdenkin ihmisen elämän pelastaminen ja muuttaminen on jotain mitä rahassa ei voi mitata, saavat enemmän paikkoja kuin humanitaarista maahanmuuttoa vastustavat,

Tästä syystä Suomi tulee siis sitä jatkamaan. Otan osaa. Teidän päästänne puuttuu jokin asia (empatiakyky afrikan neekeriä kohtaan), mikä suurimmalta osalta väestöä löytyy ja tästä syystä olette tuomittuja häviämään.

Tottakai menemme äänestämään. Osa porukasta vain tietää jo ETUKÄTEEN miten jotkin asiat menevät. Tätä ilmeisesti ei saa kertoa. Röyhkeimmät suvakit sanovat ettei tietyt ihmiset voikaan kotoutua (?) Suomeen, koska rasistit. Eli kun rasistit kertovat että porukan x kanssa tulee olemaan ongelmia, niin syypäitä ovatkin nämä etukäteen varoittelijat.

Puhut totta empatiasta, ainakin omalta kohdaltani. En tunne mitään empatiaa mainitsemaasi ryhmää kohtaan, ainakaan Suomessa. Katso nyt esimerkiksi somaleiden röyhkeyttä. Ei tuollaista tarvitse sietää. Kyllä se empatiakyky alkaa suurimmalta osalta karisemaan kun totuus eri ihmisryhmien käyttäytymismalleista pärähtää riittävän monen kaaliin.

Monikulttuurisuus ei kuulu ihmisen biologiaan eikä evoluutioon. Ihmiset hakevat turvaa samankaltaisten ja samat arvot jakavien ihmisten kanssa. Kyllä valkoiset pystyvät elämään ( antamaan rahaa ja asunnot ) mustien ja muslimien kanssa mutta he eivät pysty elämään ( antamaan ihmisten olla vapaita ja rauhassa ) valkoisten kanssa. Monikulttuurisuus tarkoittaa käytännössä valkoisten kulttuurin väistymistä väkivaltakulttuurien edessä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tavoite on auttaa niin montaa kun meillä on helposti varaa.

No ei ole. Jos olisi, niin emme ottaisi yhtään humamua vaan käyttäisimme ne rahat kriisialueilla paikanpäällä. Sillä rahalla, mitä yksikin humamu tulee meille kaikkineen maksamaan, parannettaisiin pakolasleirien oloja dramaattisesti..
 
No ei ole. Jos olisi, niin emme ottaisi yhtään humamua vaan käyttäisimme ne rahat kriisialueilla paikanpäällä. Sillä rahalla, mitä yksikin humamu tulee meille kaikkineen maksamaan, parannettaisiin pakolasleirien oloja dramaattisesti..
Ei millään rahalla saada sinne leireillekään sellaisia oloja joissa ihmisoikeudet toteutuvat puhumattakaan että lähtömaahan saataisiin. Kyse ei ole joko-tai-kysymyksestä.

Monikulttuurisuus ei kuulu ihmisen biologiaan eikä evoluutioon. Ihmiset hakevat turvaa samankaltaisten ja samat arvot jakavien ihmisten kanssa.
Varsin hupaisa maailmankuva. Mietis nyt vähän miten ihmiskulttuurien kirjo on kehittynyt tässä vaikka tuhannen vuoden sisään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös