Negatiivisuusketju

  • 765 896
  • 4 943

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mitähän ihmettä tämäkin purkaus on tarkoittavinaan? Hännikäisen huikea suoritustaso alkukaudesta ei saa aiheuttaa toivetta siitä, että suoritustaso jatkuisi keväälläkin? Vaihdetaan nimeksi Löfman? Roiski toki sitä jälkiviisastelulla kyllästettyä negaatiospermaasi nyt kun on kaksi kärkipeliä hävitty rumasti, sellainen oikeushan sinulla vapaassa maassa on, mutta älä minun puserolle, kiitos.

Itse veikkasin ennen kautta JYPiä sääläreihin. Tekeekö se minusta paremman ihmisen?

Sinä ihmettelit Hännikäisen snadia hyytymistä ja vastasin siihen. Kaveri on suorittanut breikkikauden ja ollut illasta toiseen paljon enemmän kuin mitä tilattu. Ihmettelin vain tuota mikset nostanut yksittäisen tapauksen myötä esiin myös koko porukan hyytynyttä kokonaistasoa.

JYPin sääleihin veikkaaminen tekee sinusta sisäisen moden. Itsehän uskoin suoraan poffipaikkaan ja ei se hukattu ole edelleenkään. Olen kuulemma silti sisäinen vahtikoira.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Millon viimeks on tullu näin isosti turpaan? 06-07 kaudella?

Viime kauden lopulla tuli muutaman kerran tosi pahasti pataan. Ilvestä vastaan vieraissa 28.1.2014 tylysti 5-0, sitten Lukko kävi hakemassa pisteet Hippokselta 15.2.2014 1-6. Pahin kairaus oli kuitenkin runkosarjan toiseksi viimeinen; eli 59. ottelu IFK:tä vastaan. Todistin paikan päällä Nordiksella tuon näytöksen ja lukemat olivat 6-1 isännille ja lukemat mairittelevat JYPiä isosti.

2002 syksyllä tuli kotona pataan Kärpiltä 2-10 ja pari viikkoa tämän jälkeen HPK:lta 3-9.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Nämä kaksi viimeistä peliä vetää kyllä melkeinpä sanattomaksi.. Play-offsit on enemmän kuin lähellä ja Tarkki on henkisessä paskataudissa, puolustus on täysi vitsi, viimeistely on luokatonta, lukemat on rumia ja Virtanen on oma kädetön itsensä eikä saa minkäänlaista otetta tuosta joukkueesta. Ikävämpi homma, mutta noilla hietasilla, salosilla, kemiläisillä ja hotakaisilla ollaan kyllä kesälomilla ennen kuin ehtii kissaakaan sanoa. Sen nyt vielä sentään ymmärtää että nuorilta pelaajilta ei voi liikaa vaatiakaan, mutta kun kokenut kaartikin (Luoma hyvänä esimerkkinä) pelaa päin helvettiä niin ei voi kun kauhulla odottaa seuraavia matseja.

Olisi kiva kuulla Makron analyysi siitä mikä meni pieleen.. Veikkaan että hyvin suurella todennäköisyydellä lausuntojen seassa on vähintään a) "Voitettiin kuitenkin maalipaikat ylivoimasesti", b) "Opin tiellä tässä ollaan" tai c) "Etiäpäin!".
 

jyppimies-82

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitäs nää joukkueet on, joita pitäisi kohdata keväällä (jos siis ei sääleihin jouduta)? Pisteitä tullut viime aikoina ropisemalla KalPalta, Kärpiltä ja Lukolta.. Joku varmaan näppärästi osaa senkin tilaston hakea, mikä näyttää sen ketä toivotaan mahdollisiin puolivälieriin vastaan.. Bluesia vastaan oletettavasti Parhaat tilastot, tosin nekin ovat parantaneet kauden edetessä.

Tauot eivät Jypille sovi! Ennen taukoja peli pääsee uomiinsa mutta sitten taas unohtuu. Ei enää taukoja, kiitos.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskokaa tai älkää, mutta en vieläkään ole valmis antamaan lopullista tuomiota Veltsun pätevyydestä tai seurajohdon ratkaisusta kirjoittaa hänelle jatkosopimus, mutta negatiivista sanottavaa kyllä löytyy.

Tuntuu siltä, että koko joukkue on ollut melko väsyneen oloinen maajoukkuetauon jälkeen, joka ei ole mitenkään epätavallista. Kyseinen tauko on viimeisiä tilaisuuksia treenata kovempaa ennen kevään tosipelejä. Tämä on yksi asia, joka antaa vielä toivoa tulevasta. Eikä tässä toki muutenkaan ole menossa mikään 10 pelin tappioputki, jollaisesta Tapparakin syksyllä selvisi (en nyt tarkkaan muista pelimääriä, mutta tuota luokkaa se taisi olla).

Mutta jos aloitetaan Veltsun ja muun valmennusjohdon toimien purkaminen, liittyen lauantain Kärpät -matsiin, sekä eiliseen Tappara -matsiin.

- Ensinnäkin: Joukkue ottaa pelin ensimmäisten 15 minuutin sisään 4 maalia omiin kotihallissa. Mitä tekee valmentaja? Ei mitään. Ei yhtään mitään. Mietittiin siinä kolmannen maalin jälkeen, että voiko liigassa olla yhtään valmentajaa, joka ei tässä tilanteessa vaihtaisi maalivahtia ja ottaisi aikalisää? Näemmä on. Veltsu ei vissiin olisi halunnut Tarkkia vaihtaa neljännenkään maalin jälkeen, mutta Tarkki itse halusi pois.

- Tuon ensimmäisen erän jälkeen JYP ottelua hallitsi, mutta vain näennäisesti ja jopa värilaseilla katsottuna tuomarit suosivat JYPiä loppupelin ajan. Peliä ei siis kunnolla saatu kasaan, vaikka tilaisuuksia siihen oli loputtomasti.

- Noh, sitten tuli tiistai ja jälleen kova vastus tampereen vieraspelissä. Ajattelin ennakkoon, että onko olemassa logiikkaa, jonka mukaan Tarkki pitäisi päästää maalille tuohon peliin? En keksinyt mitään logiikkaa, jonka mukaan tämä olisi ollut järkevää. Mutta niinpä vain Tarkki sieltä maalilta löytyi, eikä vaihdettu pois vaikka mikä olisi.

- Jälleen aikalisiä ei otettu, ketjuja ei muunneltu ja joukkueen tahtotila oli käsittämättömän surkea. Valmentaja ei tehnyt mitään, eikä valmennusta kiinnostanut. Pelaajat seurasivat esimerkkiä. Eikö nyt jumalauta viimeistään 1-4 tilanteessa olisi voinut vaihtaa Tarkin pois sieltä maalilta? Tilanne ei ollut vielä toivoton, kunhan jotain olisi tehty sen eteen, että pelin suunta muuttuisi. Vaan ei, mitään ei tehty.

Veltsu pistää pelaajat pelaamaan reagointikiekkoa, mutta ei itse osaa reagoida millään tavoin pelitapahtumiin. En ymmärrä miten tällä tasolla voi olla valmentajia, jotka eivät osaa reagoida pelitapahtumiin edes alkeellisella tasolla.

Tämän ryöpytyksen perään on todettava, että mielestäni Veltsulla on myös todella hyviä ominaisuuksia valmentajan roolissa, mutta tällä hetkellä nuo isot negatiiviset ominaisuudet paistavat niin kirkkaasti silmään, että ei voi puhua mistään positiivisesta.

Vituttaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pitää sen verran huutaa vieraisiin pöytiin, että näilläkin hetkillä kannattaa yrittää muistaa, että asiat ei oo koskaan niin hyvin kuin ulospäin näyttää (esim. Kärppien ja Tapparan peli ei ole niin hyvää kuin tulos tällä hetkellä antaa ymmärtää, eivätkä kumpikaan joukkueista ole tuota maalimäärää JYP:ä parempia) Samaan aikaan pitää tietää, että asiat ei oo koskaan myöskään niin huonosti kuin voisi luulla. JYPin tilanne on täysin joukkueen omissa käsissä ja tämäkin murskatappio Tampereella toi Tapparan sarjataulukossa ainoastaan tasapisteisiin. Viimeisen kahden pelin trendi on JYPillä huono, mutta syytkin sille ovat äärimmäisen selkeitä: puolustus on vuotanut kuin seula ja maalivahti ei oo kovin korkealla tasolla, toisaalta on myös vaikea osoittaa eilisestä pelistä, mikä maaleista menee suorasti Tarkin piikkii. Mun mielestä parempi lähtökohta on se, että pelissä on selkeästi osa-alueita, jotka saadaan kyllä korjattua ja keinotkin siihen on. JYPillä on ollut läpi kauden hyvä puolustus, joten ajatus siitä, että joukkue jotenkin mystisesti olisi kadottanut koko kykynsä puolustaa on absurdi, koska näin ei ole.

JYP tuli todella terävästi eilen pelin alkuun ja siinä Metsola otti 3 gamesaveria. Jos peli olis ollut ekan jälkeen 3-1 (minkä maalipaikkojen puitteissa JYP olisi ehkä siitä erästä ansainnut) olisi loputkin tarinasta näyttänyt toiselta. Ja se on iso murhe myös Tapparalle, että jos JYPin ihan oikeasti päästää normaalissa pelissä noin monta kertaa vetämään aivan maalivahdin nenän edestä niin kyllä se godmode-päivä veskariltakin jossain vaiheessa loppuu. JYP on todella hyvä joukkue eikä pari isompaa tappiota muuta sitä mihinkään suuntaan.

Täällä on jo hätäisimmät verrannut JYPin tilannetta Tapparan tilanteeseen syksyllä, mutta niissä kahdessa tilanteessa ei ole mitään samaa. Tapparan peli oli syksyllä niin huonoa ja sekaisin, että edelleen on vaikea käsittää, miten tuo joukkue pystyi pelaamaan niin huonosti ylipäätään. Silloin Tapparalla ei toiminut n. 12 pelin putkeen yhtään mikään. Maaleja tehtiin aina yksi vähemmän kuin vastustaja ja yleensä pystyttiin pitämään lukemat siedettävinä. Sen sijaan hyökkäyspeli oli totaalista kulmiin kaartamista ja saattoi mennä peräti kolme erää, että saatiin tuotettua edes kolme maaliapaikkaa. Marraskuun alun Ilves-pelissä toisessa erässä Tappara laukoi kerran kohti maalia, joka oli purkukiekko omalta alueelta. 20 minuuttia, yksi veto kohti maalia. Ilves voitti sen erän laukaukset 20-1. Ja jos katsoo joukkueiden materiaaleja - ei terve.

Kyllähän Tampereella oltiin niin syvissä vesissä, kun ensin hävittii putkeen seitsemän (2 chl-peliä ja sitten suoraan 5 liigapeliä), sen jälkeen voitettiin yksi jatkoilla TPS:ää vastaan ja hävittiin taas viisi putkeen. Pelissä ei ollut yhtään kestävää rakennetta. Hyökkäyspeliä ei käytännössä ollut koko tuossa putkessa ollenkaan ja lopulta edes yksittäisten pelaajien yksittäisiä sooloja ei enää ollut. JYPin "alakuloa" voidaan alkaa verrata siihen Tapparan alakuloon vasta, kun teillä on viisi peräkkäistä tappiota ja kuudennenkin voitatte vasta rankkareilla. Väitän kuitenkin, että tuon kauhean syksyn ansiosta Tappara on nyt parempi joukkue kuin se olisi ollut, jos syksy olisi mennyt todella hyvin. Peli-ilo ja pelitapa näkyy Keimolan portille asti ja kaikki tietää, mitä tehdään. Kaikilla on myös vapauksia ja luovuutta, jota Rautakorven aikana ei ollut. Olisi todellinen pettymys, jos Tappara ei pääsisi playoffeihin kotietujoukkueena, koska tuo näyttää kevään joukkueelta.

Mutta jos ajatellaan sinne asti niin jos on joku joukkue, joka olisi Tapparalle myrkkyä playoffeissa niin se olisi JYP. JYP on loistava joukkue ja parin ottelun heikompi otanta ei sitä mihinkään muuta. Uskon myös, että toisin kuin Tappara, JYP tulee kääntämään jo seuraavassa pelissä takaisin voittojen tielle.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jos tuollaista ihmettelet, kannattaa kirjoittaa niin. Jos kirjoitat jotain Hännikäisen lähtötasosta, on useimpien lukijoiden vaikea ymmärtää, että puhutkin koko joukkueen suoritustasosta. Tai sitten kannattaa lopettaa järjettömien lauseidensa merkityksen hätäkorjaaminen jälkikäteen tarkoittamaan jotain, mitä ne eivät alun alkaenkaan tarkoittaneet. Kenen vika muuten on, että Hännikäinen pelasi huikaisevan alkukauden?

Sinä nostit yhden pelaajan esiin ja ihmettelit kun ei kulje. Vastaus löytyy koko joukkueen nykyisestä tilasta. Samoin kuin löytyy myös Hännikäisen onnistumiset. Nykyisessä JYPissä on aivan turha puntaroida yksilön panosta kun kokonaisuus on sekaisin kuin pirinisti annoksen jälkeen. Ihan turhaan siis angstaat.


Kuten huomaat, et ole ollenkaan ymmärtänyt, mitä ns. sisäisellä moderoinnilla tarkoitetaan.

Sisäinen moderaattori keskittyy jo lähtökohtaisesti analysoimaan vastakkaista kirjoittajaa. Hän ei edes yritä keskittyä itse asiaan, koska ei siihen pysty. Tähän liittyy olennaisesti se jos JYPiä kohtaan on kriittisyyttä tai eriävä mielipide. Tai jos veikkaat super-Virtasen JYPin esimerkiksi sääleihin. Tuollaisia kohdatessa on mielestäni vain ja ainoastaan oikein tykittää vastapalloon.

Täällä on jo hätäisimmät verrannut JYPin tilannetta Tapparan tilanteeseen syksyllä, mutta niissä kahdessa tilanteessa ei ole mitään samaa.

Ongelmien ajankohdat eivät tosiaan ole samat. Sen vuoksi tämän JYPin tilanteen voi laskea todelliseksi ongelmaksi. Tässä vaiheessa suoritusvarmuuden tulisi ajautua enemmän ja enemmän pudotuspelejä kohti. JYPissä kuitenkin näyttäytyy tällä hetkellä se miten näitä kauden kärkimatseja on aiemmin hoidettu Tarkin godmodeilulla. Kyllä noita puolustuksen radikaalimunauksia on tullut läpi kauden, mutta Tarkki on aiemmin venynyt. Toivottavasti eilinen esitys nyt viimeistään herättää päävalmentajan.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ongelmien ajankohdat eivät tosiaan ole samat. Sen vuoksi tämän JYPin tilanteen voi laskea todelliseksi ongelmaksi. Tässä vaiheessa suoritusvarmuuden tulisi ajautua enemmän ja enemmän pudotuspelejä kohti. JYPissä kuitenkin näyttäytyy tällä hetkellä se miten näitä kauden kärkimatseja on aiemmin hoidettu Tarkin godmodeilulla. Kyllä noita puolustuksen radikaalimunauksia on tullut läpi kauden, mutta Tarkki on aiemmin venynyt. Toivottavasti eilinen esitys nyt viimeistään herättää päävalmentajan.

Noh, jos sinun mielestäsi JYPin tilanne on oikeasti huonompi kuin Tapparan syksyllä niin kyllä mä aika paljon ihmettelen. Kyllä sitä saa kriittinen olla, mutta jotain järkeä pitäis olla kanssa. Tappara onnistui viime kaudella pääsemään liigassa seitsemänteen finaaliin, vaikka joukkue runkosarjan lopussa osoitti, että ei paljoa enää pelaaminen kiinnostanut.

Tappara hävisi runkosarjan loppuun kolme ottelua putkeen todella haluttomalla esiintymisellä ja onnistui voittamaan liigajumbo kalpan ennen playoffeja vikalla kierroksella rangaistuslaukauksilla :D Olipahan sekin suoritusvarmaa! :D
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Noh, jos sinun mielestäsi JYPin tilanne on oikeasti huonompi kuin Tapparan syksyllä niin kyllä mä aika paljon ihmettelen. Kyllä sitä saa kriittinen olla, mutta jotain järkeä pitäis olla kanssa.

On eri asia sukeltaa kauden alun höntsissä kuin juuri ennen pudotuspelejä.

Tappara hävisi runkosarjan loppuun kolme ottelua putkeen todella haluttomalla esiintymisellä ja onnistui voittamaan liigajumbo kalpan ennen playoffeja vikalla kierroksella rangaistuslaukauksilla :D Olipahan sekin suoritusvarmaa! :D

JYP peluutti menestysvuosinaan akatemian jätkiä kauden viimeisissä. Eikä aina ihan sujunut. Kyllä runkosarjan lopussa voi kikkailla jos fokus on jo pleijareissa. Tuo kuitenkin tarkoittaa että esimerkiksi pelitapa on jo sen verran selkäytimessä ettei tarvitse huolestua. Näin ei ole nykyisin JYPissä.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
... on myös vaikea osoittaa eilisestä pelistä, mikä maaleista menee suorasti Tarkin piikkii.
Aika kohteliaan viestin lykkäsit. Eilisen maaleista 1.,2.,4. ja 6. menevät selkeästi Tarkin piikkiin, tosin ei kyllä joukkue liikoja auttanutkaan mokea.

Viimeisten 10 pelin tuloksen synkkyyttä JYPillä korostaa se, että joukkue pelaa nyt käytännössä parhaalla kokoonpanollansa, johon ei ole varaosia.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika kohteliaan viestin lykkäsit. Eilisen maaleista 1.,2.,4. ja 6. menevät selkeästi Tarkin piikkiin, tosin ei kyllä joukkue liikoja auttanutkaan mokea.

Hetkonen, miten ihmeessä saat toisen maalin Tarkin syyksi? Viivasta veto, joka kimpoaa JYP-pelaajasta suoraan Järviselle, joka voi sutia tyhjiin. Ei tuossa maalissa ollut Tarkilla mitään palaa.

Ei sillä, Tarkilla oli huono päivä eilen. Tosin kuten sanoit, ei joukkuekaan hirveästi auttanut. Tästä parhaimpana esimerkkinä varmaankin tuo kuudes maali.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Toisen maalin ohella ihmettelen kuudennen maalin laittamista Tarkin syyksi. Vastustaja pääsee kiertämään koko maalin ja lisäksi Hotakainen vielä estää Tarkin liikkumista lopussa. Tuskin olisi saanut venytettyä, mutta mitä vittua tuo Hotakainen tuossa yrittää?

Hotakaisen kämmi on sitä luokkaa koko tilanteessa että Singaporesta lienee tullut vähän namirahaa. Ensin jättää kiekon Erkinjuntille, sitten päästää Erkinjuntin ohitseen, sitten jää jälkeen Erkinjuntille ja lopuksi tunkee mailansa veskarinsa rinnanalle häivyttäen sen viimeisenkin toivonkipinän. Jos Hotakaisen suoritusta verrataan Atlantis FC:n maalivahti Alexander Mishchukin (lähde IL) päästämään maaliin, niin näin maalikkona Hotakaisen teot näyttävät tahallisemmilta ja Mishchuk sentään tuomittiin oikeudessa.

Oikea lista maaleista jotka olisi ollut tehtävissä jotain olivat 1, 3,4 ja 5. Huono ilta, ei kahta sanaa.

EDIT: oikea syntipukki
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaaha, täällä on ansiokas ja oikeutettu vitutuksen purkauma menossa ja myöntää täytyy, vituttaahan itseäkin.

Hämmästykseni ei lainkaan suuren suuri, että tikunnokassa killuu valmentaja Virtanen, tadaa! Kuulunee toimenkuvaan,

Olen vissiin joskus jo aiemmin kirjannut tämän asian tänne, mutta menköön kertauksena: Ongelma minun silmään johtuu puolustuksen rakenteesta, joka ei ole balanssissa ja siihen on oikeastaan kaksi syytä.

Pakosta tai tietoisesta päätöksestä pakisto on liian nuori, muutamasta konkarista huolimatta. Kokeneet liigajyrät puuttuu, joiden taso ei heittele pelistä ja erästä toiseen. Nuorille ja kokemattomille tämä on luonteenomaista, on tahtoa ja yritystä, mutta sen kostautuminen kertautuu ja paketti leviää kuin jokisen eväät uusina virheinä ja niiden pelkona. Tältä osin voi vain miettiä, että olisko tässä satsattu talouden ehdoin tulevaisuuden rakentamiseen, ajan myötä kun tämä lahjakkuus kyllä realisoituu varmaksi suorittamiseksi, mene ja tiedä.

Toinen, oikeastaan isompi ongelma kiteytyy pakiston rakenteeseen, kovasti offensiivinen on rakenne konkareita myöten, eikä yksi Viitanen mahdollisesti palatessaan kesää tee. Vielä kun se konkariosastokin on pääosin tätä hyökkäysmoodia, voinee tehdä päätelmän, ettei ole suinkaan ihme, että vastustajat saa maalin edessä huseerata. Syy tähän rakenteeseen on mulle mysteeri, joko säästöt tai sattuma. En kuitenkaan usko, että tämä olisi tietoisesti haettu rakennelma valmennuksen toiveiden mukaan.

Edelleen kuitenkin, kun miettii tuota rosteria ja vertaa kilpailijoihin, tuon joukkueen mestaruus olisi yksi voitettu po sarja, kaikki muu on haihattelua, eikä syypää ole kyllä missään nimessä Virtanen tai valmennus, päinvastoin, mikäli sääleittä eteenpäin selvitään, ollaan tällä materiaalilla plussan puolella.

Itselle, kuin monelle muullekin iso askarrutus on Tarkin jääräpäinen peluutus, jos ei tartu, niin ei tartu, luulisi silloin treenipaussin tekevän hyvää. Tiedetysti, kun Rajaniemi olisi ihan mitat täyttävä veskari kehiin laittaa. Selitykseksi ei minusta kelpaa, että kaveri olisi menossa muualle ensi kaudeksi, eihän siinä ole mitään järkeä. Tuollahan olisi monta kentällistä ukkoa poppareilla ympäri liigaa, jos tämmöinen olisi joku käytäntö. Saattaahan olla, että Rajaniemellä on joku pikku vamma, valmentajan egoiluun en usko, kun tilanne on mikä on ja Tarkin päivän kunto on mikä on. Tuohan tämä perjantaille yhden kiintoisan seuraamiskohteen, mennäänkö vieläkin Tarkilla vai ei.

No, onpahan ainakin kiinnostavaa seurattavaa loppukaudeksi, kun sarjan käänteet muuttuu jokaisen kierroksen jälkeen päälaelleen.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Toisen maalin ohella ihmettelen kuudennen maalin laittamista Tarkin syyksi. Vastustaja pääsee kiertämään koko maalin ja lisäksi Kanninen vielä estää Tarkin liikkumista lopussa. Tuskin olisi saanut venytettyä, mutta mitä vittua tuo Kanninen tuossa yrittää?
Sori onelinerista mutta tarkoitat varmaankin Hotakaista?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Olen vissiin joskus jo aiemmin kirjannut tämän asian tänne, mutta menköön kertauksena: Ongelma minun silmään johtuu puolustuksen rakenteesta, joka ei ole balanssissa ja siihen on oikeastaan kaksi syytä.

Pakosta tai tietoisesta päätöksestä pakisto on liian nuori, muutamasta konkarista huolimatta. Kokeneet liigajyrät puuttuu, joiden taso ei heittele pelistä ja erästä toiseen. Nuorille ja kokemattomille tämä on luonteenomaista, on tahtoa ja yritystä, mutta sen kostautuminen kertautuu ja paketti leviää kuin jokisen eväät uusina virheinä ja niiden pelkona.

Koskinen - Malmivaara - Auvitu - Näkyvä - Laatikainen - Viitanen vs. Mäenpää (kun palaa) - Luoma - Kalteva - Kauppinen - Pulli - Hietanen/Salonen/Viitanen. Vastakkain mestaruuden keväällä 2012 voittanut pakisto ja tämän hetkinen pakisto. Tämän kauden pakisto on keski-iältään korkeampi kuin mestaruuden voittanut 2012. Ottelumäärissäkään tuskin kauheaa eroa on.

Toinen, oikeastaan isompi ongelma kiteytyy pakiston rakenteeseen, kovasti offensiivinen on rakenne konkareita myöten, eikä yksi Viitanen mahdollisesti palatessaan kesää tee. Vielä kun se konkariosastokin on pääosin tätä hyökkäysmoodia, voinee tehdä päätelmän, ettei ole suinkaan ihme, että vastustajat saa maalin edessä huseerata. Syy tähän rakenteeseen on mulle mysteeri, joko säästöt tai sattuma. En kuitenkaan usko, että tämä olisi tietoisesti haettu rakennelma valmennuksen toiveiden mukaan.

Tästä olemme sinällään samaa mieltä että fyysisyyttähän tuo huutaa. Mutta jemmassa on esimerkiksi Auvinen, joka sitä paikkaisi, mutta valmennus näkee esim. karusellia usein puolustuspäässä pyörivän Hietasen (hyvä esimerkki eilen 6-1 maali) ja Salosen tällä hetkellä paremmiksi vaihtoehdoiksi.

Yhtäkaikki, oli pakisto nuori tai pakiston rakenne väärä, se ei selitä sitä miksi puolustuspeli on ollut koko kauden sekaisin. Eikö valmennuksen pitäisi sillo (Jos se olisi ajan tasalla) muuttaa pelitapaa yksinkertaisemmaksi ja selvemmäksi.
Liian usein tulee edelleen niitä tilanteita että kukaan ei tiedä miten puolustuspäässä pitäisi puolustaa (koskee myös hyökkääjiä), jolloin tulee näitä maalinedustatilanteita fyysisesti köykäisille pakeille.
Muutenkin tuosta hyökkäykseenlähdöistä sekä oman pään paineen purkamisesta yritetään Virtasen sekä Laurilan toimesta tehdä semmoista rakettitiedettä, että kyllä tässä saa valmennuskin katsoa ihan tosissaan peiliin.

Hyvä valmentaja saa materiaalista parhaan irti riittävän usein. Virtanen ei sitä ole 1,5 kauteen onnistunut ja jälleen kerran näyttää siltä että kevät jää lyhyeksi ja suurin syy on todellakin penkin takana - ei materiaalissa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Yhtäkaikki, oli pakisto nuori tai pakiston rakenne väärä, se ei selitä sitä miksi puolustuspeli on ollut koko kauden sekaisin. Eikö valmennuksen pitäisi sillo (Jos se olisi ajan tasalla) muuttaa pelitapaa yksinkertaisemmaksi ja selvemmäksi. Liian usein tulee edelleen niitä tilanteita että kukaan ei tiedä miten puolustuspäässä pitäisi puolustaa (koskee myös hyökkääjiä), jolloin tulee näitä maalinedustatilanteita fyysisesti köykäisille pakeille.
Muutenkin tuosta hyökkäykseenlähdöistä sekä oman pään paineen purkamisesta yritetään Virtasen sekä Laurilan toimesta tehdä semmoista rakettitiedettä, että kyllä tässä saa valmennuskin katsoa ihan tosissaan peiliin.

Meillä on vähän eri kriteerit miettiä tuota pakiston rakennetta selvästi. Muutama paappa ja kasa untuvikkoja tälle tasolle ilman kokeneitten jyrien runkoa johtaa ongelmiin, oli keski-ikä mikä tahansa laskennallisesti.

Jos peli olisi ollut koko kauden sekaisin, oltaisiin ihan eri päässä sarjataulukkoa ja selvät tappiot tutumpia, kuin tiukat väännöt. Minun silmiini Virtasen rakettitiede-kiekko on lähinnä siivet alleen saanut aivoton heitto, jolla ei ole mitään pelitavallisesti selitettävää pohjaa. Hiukan eri maustein tuota samaa kiekkoa vetää iso osa liigajoukkueista ja ihme on, jos ammattikiekkoilija ei sitä muka pystyisi ymmärtämään ja toteuttamaan. Koskee muuten kaikkia joukkueita tämä. Erot tulee rosterien tasoeroista, aina.

Liian usein käy niin, että joku nuorukainen ylipelaa tai tulee uunotetuksi ja hukkaa ukkonsa, tätä kun sitten miehissä lähdetään paikkaamaan hajoaa paketti ja omissa kolisee. Nuorien kanssa vaan on niin, että oppi on saatava kantapään kautta ajan kanssa, jos se niin menisi, että valmentaja pitää pp sulkeiset ja eikun jäälle hoitamaan homma, tämä maa olisi täynnä ammattikiekoilijoita suomisarjaan asti. Niin kuin sanoin, en omaa faktaa syihin, jotka tähän rakenteelliseen ongelmaan on joukkueen rakennusvaiheessa johtaneet, mutta vaikea on uskoa, että valinta olisi perustunut muuhun kuin akatemian hyödyntämiseen ja säästölinjaan. Tuolla tavoin ajateltuna asia olisi jopa tavallaan ymmärrettäväkin, mutta tähän hetkeen siitä ei avuksi ole. Nythän ainakin avoimin silmin JYPin touhuja seuraavat saavat aitiopaikan seurata, saako Virtanen hankalasta paikasta nuorukaiset nousemaan ja nostamaan tasoaan, nuorten kanssa se kun ei ole tunnetusti niin helppoa, kun työkaluja vaikeuksien käsittelyyn ei vielä ole ehtinyt kehittyä.

Positiivisesti voisi ajatella, että nyt saavat pojat kasvaa pleijari maailmaan, kun lopusta on sarjan tasaisuuden ansiosta sukeutunut armoton kilpajuoksu aurinkoon.

Negatiivisesti sitten, että klopit on ihan puhki siinä vaiheessa, kun oikeat pelit vasta alkaa, ei maksa vaivaa, kuonoon tulee lopulta kumminkin
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Meillä on vähän eri kriteerit miettiä tuota pakiston rakennetta selvästi. Muutama paappa ja kasa untuvikkoja tälle tasolle ilman kokeneitten jyrien runkoa johtaa ongelmiin, oli keski-ikä mikä tahansa laskennallisesti.

Kasa untuvikkoja? Lähdetään nyt siitä että Mäenpää palaa kohta.
Sen jälkeen pakisto on edellisessä viestissäni kertomassa muodossani, jolloin kokoonpanossa on yksi tulokas (Pulli, v.2012 Näkyvä) ja yksi vähän kokemattomampi (Hietanen, v.2012 Auvitu). Sitten neljä kokenutta jyrää, kuten myös vuonna 2012. Minä en nyt edelleenkään näe kauheata eroa tuossa, etenkään varsinkin jos Viitanen palaa, niin sillo Pulli tai Hietanen tippuu jopa kokoonpanosta.

Edelleen minua ihmetyttää tuo väitteesi pakiston kokemattomuudesta. Fyysisyyttä kaipaamme kumpikin lisää.


Jos peli olisi ollut koko kauden sekaisin, oltaisiin ihan eri päässä sarjataulukkoa ja selvät tappiot tutumpia, kuin tiukat väännöt.

Puhuin PUOLUSTUSpelistä. Tämän pelin toimivuuden pystyt tarkistamaan vaikka sarjataulukon päästettyjen maalien määrästä.

Erot tulee rosterien tasoeroista, aina.

KalPa on päästänyt 97 maalia, 29 vähemmän kuin JYP. Kummallako lienee laadukkaampi pakisto, noin lähtökohtaisesti?

Liian usein käy niin, että joku nuorukainen ylipelaa tai tulee uunotetuksi ja hukkaa ukkonsa, tätä kun sitten miehissä lähdetään paikkaamaan hajoaa paketti ja omissa kolisee. Nuorien kanssa vaan on niin, että oppi on saatava kantapään kautta ajan kanssa,.

Edelleen, pakistossa on yksi tulokas. Hyökkäyksessä oli eilen yksi. Silti Tapparalta pataan 7-1. Valmennus ei tee mitään näkyvää että peli-ilme muuttuisi.

Jossain mättää kun pelin taso ailahtelee jopa pelienkin sisällä noin rajusti. Ja tätä menoa on ollut 1,5 kautta. En vaan mitenkään allekirjoita väitettäsi että materiaali olisi liian kokematon vaan suuntaan syyttävän sormeni pääasiassa penkin taakse. Ja myöskin seurajohtoon, joka on tähän kummalliseen pelitapamuutos-projektiinsa valinnut tulokasvalmentajan.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kasa untuvikkoja?
Edelleen, pakistossa on yksi tulokas. Hyökkäyksessä oli eilen yksi. Silti Tapparalta pataan 7-1. Valmennus ei tee mitään näkyvää että peli-ilme muuttuisi.

Jossain mättää kun pelin taso ailahtelee jopa pelienkin sisällä noin rajusti. Ja tätä menoa on ollut 1,5 kautta. En vaan mitenkään allekirjoita väitettäsi että materiaali olisi liian kokematon vaan suuntaan syyttävän sormeni pääasiassa penkin taakse. Ja myöskin seurajohtoon, joka on tähän kummalliseen pelitapamuutos-projektiinsa valinnut tulokasvalmentajan.

En nyt tunnu saavan kantaani oikein perille, liekö sitten vika tässä päässä, mutta:

Kokeneita liigajyriä tuossa joukkueessa on pelityyliltään oman pään miehiä Viitanen ja osin myös kalteva. Loput on sitten enempi hyökkäysorientoituneita pakkeja ja kyllä vaan, mikäli puhutaan menestystä hakevan joukkueen pakistosta minusta tuossa on liikaa untuvikkoja, perusteita miksi, olen kirjannut jo aiemmin, joten niitä en viitsi tässä enää toistaa. Luulen ja uskon, että joitain noista nuorikoista ajateltiin istuvan stay at home formuun, mutta tämä ei ole tuottanut onnistumista. Sanoin myös ymmärtäväni tämän ratkaisun kahdesta eri syystä, säästöt ja vakaa tarkoitus tuottaa akatemiasta pätevä pakiston runko myös tuleville kausille, mutta optimi kalusto tuo ei ole tälle kaudelle, vaikka potentiaalia on.

Minusta tässä on vedetty kaksi paskaa peliä tauon jälkeen, enkä lainkaan allekirjoita mitään 1,5 v:n sekoilua. Sarjasijoitukset olisivat tuossa tapauksessa toiset, eli fakta on tämä, eikä mikään mielipide. Valmennusta saa syytellä, jos moinen mantra tuo elämään helpotusta, mutta katsele nyt kumminkin vielä tuo seuraava peli, josko siellä olisi löytynyt joitain poppakonsteja saada omiin rotia, myöntänet kuitenkin itsekin, että noiden nuorten kohdalla vaikeista hetkistä flown kääntäminen ei suju kovin helposti, oli valmentajavelhon nimi mikä tahansa, koska alamäen kääntäminen ei heille ole luonnostaankaan kovin helppoa kun ei sitä kokemusta liiemmin ole. Itselle ainakin seuraava peli on yksi kauden mielenkiintoisimmista juuri siksi, että kuinka valmennus on osannut rökäletappion joukkueessa työstää, kuitenkaan näin nuoren pakiston, jossa konkariosasto on pääasiassa eri tyylin pelaajia, kuin tarvittaisiin, mitään poppakostia suoritusten heittelehtimiselle ole, näin pelkään.

Seurajohtoakin voi syyttää, ei siinä mitään, mutta ymmärtääkseni taustalla oli strateginen linjaus, päämääränä edelleen menestymisen mahdollisuus ja voi olla, että tekivät virhearvion, tai voi olla, että muutoksen läpivienti vaatii luultua isomman työstämisen, se nyt oli kuitenkin selvää siitä ässä- sarjasta eteenpäin, että se vanha tyyli oli tiensä päässä ja sillä siisti. Kiinnostaa siis kuulla mikä on perusteltu syytöksesi seurajohdolle?

Kiteytyksenä siis: pakiston tyyppirakenne ja ikärakenne eivät ole optimaalisia, mutta näillä mennään, syteen tai saveen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
En nyt tunnu saavan kantaani oikein perille, liekö sitten vika tässä päässä, mutta:

Kokeneita liigajyriä tuossa joukkueessa on pelityyliltään oman pään miehiä Viitanen ja osin myös kalteva. Loput on sitten enempi hyökkäysorientoituneita pakkeja ja kyllä vaan, mikäli puhutaan menestystä hakevan joukkueen pakistosta minusta tuossa on liikaa untuvikkoja, perusteita miksi, olen kirjannut jo aiemmin, joten niitä en viitsi tässä enää toistaa. Luulen ja uskon, että joitain noista nuorikoista ajateltiin istuvan stay at home formuun, mutta tämä ei ole tuottanut onnistumista. Sanoin myös ymmärtäväni tämän ratkaisun kahdesta eri syystä, säästöt ja vakaa tarkoitus tuottaa akatemiasta pätevä pakiston runko myös tuleville kausille, mutta optimi kalusto tuo ei ole tälle kaudelle, vaikka potentiaalia on.

Joo, kyllä vika on siellä päässä. Nyt määrittely kaventuu stay-at home pakistoon kun huomasit että eipäs tuo pakisto ollutkaan niin kokematon kun aluksi heittelit. Pakistosta puuttuu fyysisyyttä, siitä olemme samaa mieltä. Muusta emme.

...että noiden nuorten kohdalla vaikeista hetkistä flown kääntäminen ei suju kovin helposti, oli valmentajavelhon nimi mikä tahansa, koska alamäen kääntäminen ei heille ole luonnostaankaan kovin helppoa kun ei sitä kokemusta liiemmin ole..

Minä en nyt ymmärrä miksi sinä yrität Virtasen puolustuspuheessa vedota siihen että Veltsun toimintaa hankaloittaa jossain määrin kokematon joukkue. Tapparalta 7-1 turpaan ottaneessa joukkueessa on alle 100 liigapeliä pelannutta kaveria kolme. KOLME. En laske Boycea tähän, vaikka hänellä alla 100 peliä onkin. Tapparalla oli viisi tuohon määritelmään täsmäävää kaveria.

Seurajohtoakin voi syyttää, ei siinä mitään, mutta ymmärtääkseni taustalla oli strateginen linjaus, päämääränä edelleen menestymisen mahdollisuus ja voi olla, että tekivät virhearvion, tai voi olla, että muutoksen läpivienti vaatii luultua isomman työstämisen, se nyt oli kuitenkin selvää siitä ässä- sarjasta eteenpäin, että se vanha tyyli oli tiensä päässä ja sillä siisti. Kiinnostaa siis kuulla mikä on perusteltu syytöksesi seurajohdolle?

Taustalla on strateginen linjaus, niinkuin Seppänen on sanonut. JYPin pelitapa piti päivittää 2000-luvulle. En ole myöskään kanssasi samaa mieltä siitä että pelityyli olisi jotenkin ollut tiensä päässä. Ei siitä ainakaan olisi tarvinnut tämmöiseksi reagointikiekoksi kutsuttavaa sekasotkua sorvata ja ottaa pestiin tulokasvalmentajaa.
Tosin, kun kyseessä tuntuu olevan seurajohdon suuri fantasia jostain pelikirjastosta, niin eipä tuohon show'hun kukaan arvonsa tunteva valmentaja olisi varmaan lähtenytkään.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edelleen, pakistossa on yksi tulokas. Hyökkäyksessä oli eilen yksi. Silti Tapparalta pataan 7-1.

Kukahan se oli kolmikosta Kemiläinen-Pulli-Salonen? Tosiasia on, ettei JYPin pakistosta Luomaa (ja varauksin Pullia) lukuunottamatta kukaan mahtuisi Tapparan kokoonpanoon.


Tapparalta 7-1 turpaan ottaneessa joukkueessa on alle 100 liigapeliä pelannutta kaveria kolme. KOLME. En laske Boycea tähän, vaikka hänellä alla 100 peliä onkin.
Kenet nyt unohdit Kemiläisen, Pullin, Salosen vai Hotakaisen? Ja - oikeassa oletkin - Nenosella ja Hännikäisellä on reilusti yli 100 peliä (107)!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kukahan se oli kolmikosta Kemiläinen-Pulli-Salonen? Tosiasia on, ettei JYPin pakistosta Luomaa (ja varauksin Pullia) lukuunottamatta kukaan mahtuisi Tapparan kokoonpanoon.

Pullia. Onko Salonen enää liigan määritelmissä tulokas? 25 peliä kuitenkin alla ennen tätä kautta. Kemiläinen meni eilen jostain syystä ohitse, my bad.
Tosiasia on myös, että pakit pelaavat alle tasonsa (suurin osa), kiitos Virtasen ja Laurilan rakettitiede-puolustuspelin.

Kenet nyt unohdit Kemiläisen, Pullin, Salosen vai Hotakaisen? Ja - oikeassa oletkin - Nenosella ja Hännikäisellä on reilusti yli 100 peliä (107)!

Kemiläisen, kun en muistanut tuota 7.pakkia.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pullia. Onko Salonen enää liigan määritelmissä tulokas? 25 peliä kuitenkin alla ennen tätä kautta. Kemiläinen meni eilen jostain syystä ohitse, my bad.
Tosiasia on myös, että pakit pelaavat alle tasonsa (suurin osa), kiitos Virtasen ja Laurilan rakettitiede-puolustuspelin.



Kemiläisen, kun en muistanut tuota 7.pakkia.

Salosella liigan taulukossa tulokas-tähti ja 18 peliä ennen tätä kautta. Kemiläinen pelasi tampereella yli neljänneksen tehokkaasta peliajasta.
Sait sitten tähänkin viestiin Virtasen sotkettua. Propsit sulle!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös