Jukurit kaudella 2014–2015

  • 203 979
  • 804

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
No oliko nyt vähän liioiteltu ilmaus, Virran kommentistahan käy ilmi että Jukurit antaa (jos antaa) Kalpan pitää "säälistä" Lukkaa sen aikaa, että saavat Liigatasolle aika huolestuttavalta tuntuvaa pakkipulaansa korjattua.
Enpä usko, että kyseessä on sääli vaan puhdas kaupan teko. KalPalla on pakki pulaa vielä tällä viikolla mutta ensi viikolla tuskin enää mikäli nuo paluu ennusteet pitävät paikkansa tällöin saama puolella on hyvin helposti Jukurit.

En edelleenkään usko mihinkään poppari-Konttisten tänne raahaamiseen, mutta sanotaan nyt Tommille tiedoksi, että sitten menee hieman luotto yleensä niin uskottavaan toimintaan, jos Lukkaa lähdetään johonkin vaihtelemaan.
Todellinen popparimieshän tuo olisi Jukureihin kun viime kaudella Mestiksessä teki mm. 14 pistettä enemmän kuin yksikään Jukureiden puolustaja ollen sarjan kolmanneksi tehokkain pakki, tosin pistekeskiarvollaan ylivoimainen ykkönen.
Konttisen pelaamisen taso nyt vaan ei riitä liigaan mutta Mestiksessä on hyvä pelaaja.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Niinhän minä tuossa ylempänä sanonkin että lainaa ainakin tod.näk. jatketaan. Mitäs liioiteltua siinä nyt on? Kuitenkin vahvasti uskon myös Lukan siirtymiseen Kuopioon loppukaudeksi.
Meinasin vaan juuri tuota viittausta loppukauden sopimukseen, koska eihän itse artikkelista siitä puhuttu, vaan Virran epäily oli se, että pelaako Lukka siellä enää lainkaan.
Todellinen popparimieshän tuo olisi Jukureihin kun viime kaudella Mestiksessä teki mm. 14 pistettä enemmän kuin yksikään Jukureiden puolustaja ollen sarjan kolmanneksi tehokkain pakki, tosin pistekeskiarvollaan ylivoimainen ykkönen.Konttisen pelaamisen taso nyt vaan ei riitä liigaan mutta Mestiksessä on hyvä pelaaja.
Konttinen saattaa olla Liigassa huono ja Mestiksessä hyvä, mutta Lukka on Liigassa hyvä ja Mestiksessä aivan saatanan hyvä, silloin kun pelipäälle sattuu. Lukka pelasi alkukaudesta omalla tasollaan ja ensimmäisten 15 ottelun jälkeen hän oli Mestiksen pakkien piste-ennätykseen riittävässä vauhdissa. Sitten ote hiipui, mutta Kalpa-visiitti osoittaa Lukan potentiaalin tosipeleissä.


Kysyntä ja tarjonta ei vaan kohtaa, kai sen nyt näkee kaikesta. Yksikään Jukurifani(tai urheilujohtaja...) ei varmasti halua vaihtaa Lukkaa mihinkään Konttinen+täytemies-pakettiin, siinä missä tämä Kalpalaisille kävisi oikein mainiosti. Lukka on Jukurien sopimuspelaaja ilman liigapykälää ja Jukurien pelaajaasioista päättävät tahot eivät kokemukseni mukaan ole ihan niin tahvoja, että tuollaisiin "win-win, kaikki voittaa"-miinoihin ajettaisiin. Mutta ei nyt arvostella kun ei ole mitään siirtoja tehtykään. Sanotaan nyt näin Kerttulan puolesta, että se Konttinen ja päälle Vode Voutilainen, niin Lukka on teidän.
 

Steus

Jäsen
Jos sieltä tulee riittävän hyvä korvaus (esim. Konttinen ja pino rahaa), niin ehdottomasti kannattaa vaihtaa. Pitää ajatella kentän ulkopuolisisakin asioita.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Meinasin vaan juuri tuota viittausta loppukauden sopimukseen, koska eihän itse artikkelista siitä puhuttu, vaan Virran epäily oli se, että pelaako Lukka siellä enää lainkaan.
Minusta on enemmänkin liioittelua sanoa että epäillään pelaako enää ollenkaan Kuopiossa. Jutussa puhuttiin vain että tilanne hänen kohdallaan on auki. Itse käsitän tuon että asiasta neuvotellaan ja tämä tarkoittaisi että lainaa yritetään jatkaa tai sitten ostaa/vaihtaa oli se sitten Konttinen tai joku muu. Katsotaan nyt mihin tulokseen päädytään.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos sieltä tulee riittävän hyvä korvaus (esim. Konttinen ja pino rahaa), niin ehdottomasti kannattaa vaihtaa. Pitää ajatella kentän ulkopuolisisakin asioita.

KalPa nyt on niin persaukinen seura, että vaikea uskoa rahamäärän olevan kovinkaan suuri.

Ja muutenkin, jos tavoite on Liigassa niin tää kausi on PAKKO voittaa jos sinne aikuisten oikeasti meinaa mennä, ja silloin ei ykköskorin pelaajia anneta poijes. Enemmänkin rosteria pitäisi vahvistaa ja lyödä luuta kurkkuun Tutolle ja KooKoolle.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Katsotaan nyt mihin tulokseen päädytään.
No näin tehdään.

Steusin esiin ottama raha on toki myös yksi vaihtoehto, jolla Lukan saa. En vaan oikein usko, että Kalpa haluaa(ja/tai pystyy) rahaa Lukkaan tuhrata, kun siellä taidetaan nyt tarvita fyrkkaa pelaajaan, joka ns. liitelee kiekon tielle perhosen lailla. Tai vähän paremmin.. Mutta olkoot Lukka siellä niin kauan että Kuopiossa saadaan pakit iskuun. Rahaa tulee eikä Jukurit tässä vaiheessa Lukan puutteeseen kaadu.
 
No ei varmasti tule mitään rahaa, mutta kannattaisi nyt ihmeessä ottaa se Konttinen vaihdossa ja mahdollisesti hieroa jatkosopimustakin ensi kaudeksi, koska se on selvää, että Lukka ei Mestiksessä ensi kaudella pelaa. Konttinen on kuitenkin Mestiksessä parhaita kiekollisia puolustajia, joten kyllä tuo on ihan hyvä diili. Selväähän se on, että Lukka on loppukauden KalPassa, koska on esiintynyt noinkin mallikkaasti.

Uusia kiekkoja voitte saada kyljessä...
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Lähteet Niiralan montun suunnalta kertoivat että Lukka on viettänyt sunnuntaita sielläpäin. Jos näin on niin eiköhän tuo huomenna KalPan väreissä pelaa.

Olipa niin tai näin, niin ihmeellistä touhua kyllä Kuopiossa ettei oteta korvaajia omista junnuista. Nimittäin jostain luin että Liigassa olisi juuri sen takia miesten ja A-junnujen pelitapa yhdenmukainen että on helppo nostaa paikkaajia A-junnuista jos on tarvetta kun jokainen tietää miten pitäisi pelata vaikka pelaajan taso ei ole sama kuin poissaolevan.
 

Gameson

Jäsen
No ei varmasti tule mitään rahaa, mutta kannattaisi nyt ihmeessä ottaa se Konttinen vaihdossa ja mahdollisesti hieroa jatkosopimustakin ensi kaudeksi, koska se on selvää, että Lukka ei Mestiksessä ensi kaudella pelaa. .

Kerttulan tuntien sanoisin, että varmasti jonkinlaisesta korvaussummasta puhutaan, kun ykkösjätkä lähtee lainalle muualle. Siinä tietysti olet oikeassa, että Lukka ei pelaa ensikaudella Mestistä, mutta voidaan miettiä Kerttulan halukkuutta vaihtoon. Entä jos Konttinen ei onnistukkaan? Loukkaantumiset ja Liiga-joukkueesta tippumiset nyt aiheuttavat tuskin suuria hurraahuutoja Konttisen pääkopassa.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Savon Sanomien mukaan Santeri Lukka on KalPan kokoonpanossa tänään. Kello 13 ne tulevat Liigankin sivuille, joten asian voinee sieltä pian varmistaa. Sitä, mitä tämä jatkoa ajatellen tarkoittaa, voinee jokainen myös itse pohtia.

Minusta KKtig on tässä asiassa oikeassa. Santeri Lukan menettäminen toki kirpaisisi, sillä kyseessä on ollut tehojen lisäksi vielä varsin viihdyttävä pelaaja. Nuoren miehen tähtäin on kuitenkin selkeästi liigajäillä ja nyt sinne on mahdollisuus päästä, joten jos KalPasta tarjotaan juurikin em. vaihtokauppaa, niin siihen tarttumista kannattaa harkita. Jos Tero Konttinen tulisi Mestikseen motivoituneena ja terveenä, olisi kyseessä kuitenkin Mestiksessä erittäin hyvä kiekollinen pakki.

Toki itse ottaisin huomioon myös mahdollisuuden, että Jukurit lainasi Santeri Lukan KalPaan vain kääntääkseen keskustelun pois hallimusiikista ja valospoteista.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Luulisi ainakin Lukalla itsellään olevan lähtöhaluja jos tarjotaan vaihtoehtoa pelata hyvin todennäköisesti liigan playoffeissa, kun ei Porilaisena varmaan niin suurta Mikkeli rakkauttakaan ole. Mutta mistäs näitä tietää, ehkä mestiksen pleijarit maistuu paremmalta.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lukka on palannut Mikkeliin ja Kalpa-pesti jäi sovitun neljän ottelun mittaiseksi.

Case closed. Palataan valospotteihin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Toki itse ottaisin huomioon myös mahdollisuuden, että Jukurit lainasi Santeri Lukan KalPaan vain kääntääkseen keskustelun pois hallimusiikista ja valospoteista.

Tätä pidän lähes varmana. Kaikki keinot on käytettävä. Nyt kun nuo puheet on laantuneet oli hyvä kotiuttaa Santeri niinkuin oli alunperinkin sovittu. KalPa-kirjoittajia tämä tietysti riipaisee, vaikka he jo varmasti taisivat tietää Lukan pelaavan loppukauden siellä.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
KalPa-kirjoittajia tämä tietysti riipaisee, vaikka he jo varmasti taisivat tietää Lukan pelaavan loppukauden siellä.
Kuten myös KooKoo-kannattajia.. KKtigin sanoin; "Selväähän se on, että Lukka pelaa loppukauden Kalpassa, koska on pelannut niin hyvin."

En voi käsittää väitettä, jonka mukaan Jukurien sopimuspelaaja, joka viime esitysten perusteella dominoi Liigassakin, myytäisiin pois (tai vaihdettaisiin huonompaan pelaajaan) ja tämä olisi suorastaan itsestäänselvä asia. Tämän mysteerisen väitteen ymmärtäminen vaatisi perusteluja kyseisten väitteiden esittäjiltä, mutta niitä (kuten totuttua) tuskin tulee. Kuten ei taida tulla enää niitä itse väitteitäkään. Loppujen lopuksi tämäkin paljon kritisoitu laina kääntyi Jukurien eduksi, ja lopulliset hedelmät nähdään Lukan otteissa jatkossa.
 
Kuten myös KooKoo-kannattajia.. KKtigin sanoin; "Selväähän se on, että Lukka pelaa loppukauden Kalpassa, koska on pelannut niin hyvin."
Eli oliko siis Santeri Lukka liian hyvä Liigassa ja sen takia palasi takaisin Mestikseen? Mielenkiintoinen väite! Varmasti jannu oikein tirskuu pelihaluja, kun joutuu takaisin Liigasta Mestikseen pelaamaan harjoitushalleissa.

KooKoollehan oli jo Lukka tarjolla ennen kauden alkua, mutta KooKoo ei ollut kiinnostunut pojasta ja Jukurit kävi sitten perinteisesti jälkiliukkailta äijän nappaamassa. Osottautunut hyväksi vahvistukseksi, mutta tuskinpa Kouvolassa olisi kukoistanut perinteiseen tyyliin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
KooKoollehan oli jo Lukka tarjolla ennen kauden alkua, mutta KooKoo ei ollut kiinnostunut pojasta ja Jukurit kävi sitten perinteisesti jälkiliukkailta äijän nappaamassa.

Huoh.. tuon parempaa vastausta en tuohon lainattuun osaan keksi. Uskomatonta on tämä KKtigin ylimielisyys kaikkea muuta kuin KooKoota kohtaan. Ja tuo tietämys mitä häneltä kumpuaa kaikkeen ja kaikesta.

Keskiviikkona taas kuitenkin pelataan ja vielä Vapaa pääsy-pelinä. Ainakaan minun korviin ei ole (ehkä KKtigille on..) kuulunut uusista loukkaantumisista, joten pelaajatilanne taitaa olla ihan mallillaan. Hokki keskiviikkona ja BluesIFKJokerit-Vantaa perjantaina myös kotona, näissä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet täyteen pistepottiin. Joukkueen peli on ainakin kahdessa viimeisessä matsissa näyttänyt tosi hyvältä.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Lukka on palannut Mikkeliin ja Kalpa-pesti jäi sovitun neljän ottelun mittaiseksi.

Case closed. Palataan valospotteihin.
Jess! Homman on parasta pelata Hokkia vastaan. Enää ei puolivillaiset selitykset kelpaa ottelutapahtuman ryssimisestä. Jos Lukka olisi "vuokrattu" loppukaudeksi kalpaan niin eipä olisi enää hirveästi ollut uskottavuutta toimiston touhuissa.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eli oliko siis Santeri Lukka liian hyvä Liigassa ja sen takia palasi takaisin Mestikseen? Mielenkiintoinen väite! Varmasti jannu oikein tirskuu pelihaluja, kun joutuu takaisin Liigasta Mestikseen pelaamaan harjoitushalleissa.

KooKoollehan oli jo Lukka tarjolla ennen kauden alkua, mutta KooKoo ei ollut kiinnostunut pojasta ja Jukurit kävi sitten perinteisesti jälkiliukkailta äijän nappaamassa. Osottautunut hyväksi vahvistukseksi, mutta tuskinpa Kouvolassa olisi kukoistanut perinteiseen tyyliin.
Hän palasi Mestikseen ja Jukureihin, koska hänellä on sopimus tänne.. Kalpaan hän meni täyttämään joukkueen surkeaa pakkitilannetta ja sai samalla paikan näyttää taitonsa (sen taisi tehdä..?) Se "pieni tosiseikka" on kuitenkin jäljellä, että Lukka on edelleen Jukurien pelaaja. Ja kuten arvasinkin, perusteluja ei tullut. Hieno retorinen veto kuitenkin muilta osin, täydet 3 pistettä Kouvolaan!

Mitä tulee tuohon tositarinaasi (kyllä, tämän voi terveellä järjellä todistaa todeksi) Lukan Kookoo-neuvotteluista, niin KooKoon scouttaus+valmennusosaston tuntien Lukkaa ei tajuttu palkata ja vaikka olisi palkattukin, niin kuten sanot, Liiga-Mattila olisi onnistunut varmasti hänenkin kukkaan puhkeamisensa estämään. Onneksi tuli Mikkeliin niin ei mene mies ihan pilalle.
 

Steus

Jäsen
Mattila tunnetaan siitä, että hän pilaa pelaajat. Kysy vaikka Joonas Alanteelta, Anthony Guttigilta tai Timo Hiltuselta. Samalla lailla Savonlinnasta on onnikka kulkenut Kouvolaankin, joskin pienemmissä määrin: herrat Tallberg ja Lappalainen ponnistivat KooKoon kautta liigaan. Muuten todella syvää ja objektiivista valmentaja-arviointia jälleen @paraspelaaja 'lta ;)

* * * * * * * * * *
Hulluahan se olisi väittää, että mieluummin otti KooKoohon Lauri Kärmeniemen kuin Santeri Lukan, mutta eipä tämänkään vyyhdin taustoista liene tarkempaa tietoa kellään nimimerkillä ihan oikeasti tarkemmin. Hyvin näyttää putki kulkevan Jukureissa, mutta kulkekoon! Tosin 16.1. ei tarvitse kulkea ;)

Ja takaisin hallin valoihin!
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Lasse Lappalainen olisi halunnut tulla Jukureihin pelaamaan Savonlinnan kausien jälkeen, mutta paikkaa ei Mikkelistä löytynyt (syytä en viitsi kertoa). Kouvolaan kelpasi ja voitti sen jälkeen mestaruuden ja pelaa nyt liigaa. Minustakin Tommi Kerttula on Jukureiden toimiston selvästi vahvin lenkki ja on tehnyt erinomaista työtä Mikkelissä. Sattuu sitä kuitenkin kaikille ja turha hänestä on mitään epäjumalaa rakentaa. Mutta merkittävää tosiaan, että Savonlinna - Mikkeli reittiä on monta kaveria ponnistanut parempien lihapatojen ääreen.

Lukan tilanne on ollut hieman hankalakin, koska miehelle olisi varmaankin todellinen pelipaikka KalPasta löytynyt ja sehän on se maali, mihin nämä nuoret miehet suurena enemmistönä tähtäävät. Jukurit taas olisi menettänyt kasvonsa koko yhteisön suuntaan, kun tavoitteena on liigapaikka ja siitä huolimatta Top-2 mies siirtyisi pois. Onneksi KalPan taloudellinen tilanne ei ole niin hyvä, että Jukurien ja heidän taloudelliset intressit olisivat kohdanneet. Olen varma että Lukassa on miestä, ja arvostusta Jukureita kohtaan (pettymyksestä huolimatta?) hoitaa sopimus omalta osaltaan arvokkaasti loppuun. Kevään Mestis-pleijarit ovat kohta edessä, ja niissä onnistuminen on edelleen paras keskusteluvaltti siirryttäessä ylöspäin. Siellä voi mennä moni ovi yllättäen ja pyytämättä kiinnikin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tuo on kyllä hupaisin ja erikoisin väite mitä aina ajoittain saa lukea, ettei jotain pelaaja kiinnosta enää pelata kun palautetaan ylemmän lainan jälkeen omaan seuraan. Ei kai kukaan tieten tahtoen esitä mihinkään suuntaan sitten lainan jälkeen, että "enpäs niin hyvä olekaan, oon tämmönen mieliala jätkä, nyt ei nappaa, en jaksa stressata, peilailen nää pelit pois ja lähden ensi kaudeksi liigaan"

Oulussa näin Lukan liigamatsin ja olihan Lukka parempi kuin Vittasmäki, Konttinen ja Mikkola. Sitä taustaa vasten jatkoa olisi voinut joku halutakin, mutta ymmärrettävästi pelit jatkuvat Jukureissa.
Menee osaltaan OT, mutta Linden tässä naapurissa kertoi päivän lehdessä että SaPKoltakin on kyselty apua ja etenkin puolustajia. Yhtään miestä ei kuitenkaan ole missään käynyt niin kyllähän näillä Mestisseuroillakin vielä joku oma tahto on.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No jos keskiviikkona oli niin yksilötasolla kuin vastustajan peliin reagoimisessa palikat sekaisin, niin tänään mentiin sitten taas vastustajan kannalta turhauttavan täydellisesti oppikirjan mukaan. Hyvä lähtö, tutut sapluunat, hyökkäyspeliä saatiin tarvittavat määrät pelattua ja sitä kautta virtaus sekä henkinen niskalenkki itselle, toisessa erässä tarvittava puristus tuloksen saamiseksi ja kolmanteen ohjaus 1-2-2 ja Vantaa sitä myöten aseeton.

Jopi Kalliolan hyvät pelit lisääntyvät koko ajan ja tänään oli jo meidän henkinen johtaja. Itseluottamus lisääntyi silmissä kun pääsi pitkästä aikaa hieromaan vastustajan nenukkaa. Jopi operoi pitkälti itseluottamusta vaativilla vahvuuksilla (röyhkeys ym.) ja ne täytyy olla kunnossa jotta hän pystyy pelaamaan tasollaan. Tänään näin oli ja Kalliola oli päivän positiivisin yllätys.
Akkanen ja Piipponen hieman vaikeuksissa omassa päässä, Purolinna tuttuun tapaan helisemässä puolustustehtävissä mutta hyökkäyksien tukeminen on vaan loistavalla tasolla päivästä toiseen.

Jukuri-YV:tä täytyy hieman ihmetellä: alkukauden loistavasti toimineista rakenteista(sekä myös koostumuksista) on luovuttu lähes täysin ja tuntuisi jopa että paukkuja yritetään säästellä kevääseen? Miksei sitä Laakkonen-Hiltunen-Pitkänen-Lukka-Guttig-noppavitosta peluuteta kun se oli ihan tekemätön paikka vastustajille? Kaikki muu ylivoimasta on kadonnut paitsi tuo helvetin vaikea kahden venyttäjän avauskuvio, joka on nyt sitten ilmeisesti joku Pennasen ylpeys.

Jonkinlaista bonusta siitä ettei ilmoitettua yleisömäärää enää edes yritetty vanuttaa väkisin yli tonnin(koska sitä ei ollut lähelläkään tuhatta). Aikalailla odotettu määrä keskiviikon jälkeen eikä tämän takia kannata housuun paskantaa. Ensi perjantaina sitten taas yleisö takaisin.
 

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Perjantaipeli Mikkelissä ja väkeä tuvassa 922 kpl. Mikä mättää? Kausi mikä pitäisi voittaa ja siihen kaikki mahdollisuudet. MIKSI ei kiinnosta?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jopi Kalliolan hyvät pelit lisääntyvät koko ajan ja tänään oli jo meidän henkinen johtaja. Itseluottamus lisääntyi silmissä kun pääsi pitkästä aikaa hieromaan vastustajan nenukkaa.

Kalliola oli tänään se Jopi Kalliola, jonka peliä mielellään katsoo. Röyhkeä, taklaava ja aina paikalla, kun jotain hässäkkää tapahtuu. Hieno homma, että alkaa kulkea. Muutenkin tänään oli joukkue ihan eri asenteella liikkeellä kuin keskiviikkona. Nyt taklattiin, kaivettiin väkisi kaksinkamppailuista voittoja ja karvattiin kunnon asenteella eikä vain luistelemalla muodon vuoksi vastustajaa "häiritsemässä". Lähde, Nöyränen, Hämäläinen ja jo mainittu Kalliola olivat tämän taistelun ilmentymiä muuta joukkuetta kuitenkaan unohtamatta. Hyvä suoritus koko Joukkueelta.

Ja meidän maalivahti.. kauden kuudes nollapeli on Ranen hanskassa yhtä varmasti kuin vantaalaisten ampumat kiekot. Muutama gamesaver vielä siihen kaupantekijäisiksi niin voi sanoa, että musamaestro Harpalla on oikea biisi Ranelle.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Perjantaipeli Mikkelissä ja väkeä tuvassa 922 kpl. Mikä mättää? Kausi mikä pitäisi voittaa ja siihen kaikki mahdollisuudet. MIKSI ei kiinnosta?

Ei hätää, jukureilla on suunnitelma, tai ainakin suunnitelmissa tehdä sellainen.

Kassa on varmasti kovilla noilla yleisömäärillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös