MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 193 664
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ja eikun lisää "tiäksääläisiä". Ymmärrän kyllä tämän turnauksen tärkeyden porilaisille, sillä juhlittavaa ei järin tänä talvena ole ollut.

Raumalaisilla sen sijaan ei riitä enää nälkää MM-kisojen seuraamiseen kun kausi päättyi riemukkaisiin pronssijuhliin?

Oikeasti, mitä vitun väliä sillä on?
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ei mitään hävettävää, aivan uskomattoman hieno joukkue! Kiitos Erkka, kiitos pelaajat, huikea turnaus! Tuomarit ja Venäjä oli liikaa, mutta ylpeä voi olla tuosta tiimistä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Hieno viikonloppu ja lopetus tälle turnaukselle kaikesta huolimatta. Nihkeä alkusarja, uusi elämä ja kaksi loistavaa voittoa. Ehkä se mestaruus olisi ollut tavallaan liikaa. En tiedä.... Sääli, paikkoja oli.

Venäjän maagiset yksilöt olivat kuin olivatkin liikaa. Jos turnauksessa voittaa kaikki pelit, niin eiköhän se ole sitten näin.

Kiitos erityisesti Pekka Rinne.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Hieno saavutus Suomen joukkueelta, jolta ei suuria odotettu. Mahtavaa taistelua Rinteen johdolla.
Em. lisäksi kisoista jäi mieleen surkeat tuomarit läpi kisojen ja Mertarannan jatkuva typeryys.
Hyvä Suomi, mitali taas plakkarissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Päätä pystyyn, hieno peli Suomelta, tasakentällisin suorastaan loistava.

Ja fantastinen vuosi, u20 kulta, olympiapronssi sekä mm-hopea ja ei oikeastaan kertaakaan ollut ihan optimaalinen pelaajamateriaali.

Hienoa olla Leijona-sydän!
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Hyvin Leijonat kuitenkin taisteli vaikka tuomarit pilasikin MM-finaalin noilla naurettavilla jäähyillä! Peli oli muuten ihan tasainen jos ryssät ei olisi tehneet 4 ylivoimamaalia ja vastaavasti Palolan 2 tolppaa olisi mennyt sisään. Suomelta ei odotettu mitalia ja hopeaa kuitenkin tuli, kiitos Leijonat!
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja eikun lisää "tiäksääläisiä". Ymmärrän kyllä tämän turnauksen tärkeyden porilaisille, sillä juhlittavaa ei järin tänä talvena ole ollut.
Mielestäni MM-kisoja ei kuuluisi edes pelata olympiavuonna. Mutta kunnia sille, jolle se kuuluu, eli Suomen joukkueelle.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Toivottavasti kisoja ei tulevaisuudessa pidetä kehitysmaissa joissa tuomareihin voidaan noin paljon vaikuttaa!

Hah, Venäjällä 2016. Kukahan voittaa siellä mestaruuden...
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hattu päästä Suomen joukkueelle. Yllätti kaikki housut kintuissa, aivan älytön taistelu tuolla liiga/khl miehistöllä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Harvoin on mm-kisat menneet näin ohitse kuin tänä vuonna, mutta harvoin on voinut olla silti yhtä ylpeä jengin viimeisen pelin esityksestä kuin juuri äsken. Aivan uskomaton vääntö liigajengiltä neukkutähtiä vastaan. Paras joukkue vai kullan, ei siinä mitään. Hattu päästä jne.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jännä fiilis kun ei edes vituta. Toki jos oltaisiin jatkoajalla hävitty, niin ehkä sitten mutta Kanada-pelin jälkeen oli jo tunne että kaikki mitä vielä tulee on vain plussaa. Hieno suoritus tuolta ennakkoon ja kisojen aikana(aiheesta) haukutulta joukkueelta. Olen ylpeä!

Mahtava kiekkovuosi Suomella takana. U20-mestaruus, olympiapronssi ja MM-hopea. Euro Hockey Tourkin voitettiin ylivoimaisesti. Olen, ylpeä!
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hieno turnaus Suomelta joka loi paljon uskoa siihen, että kaikesta huolimatta Suomi pystyy tulevaisuudessakin pelaamaan mitaleista tällä tasolla. Ensikertalaisilta ja kokemattomilta pelaajilta uskomattoman hyvät kisat. Ei voi muuta kuin arvostaa syvästi.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No se on totta, että tuomarilinja oli erikoinen... Erkka ei tosin halunnut ottaa tähän sen enempää kantaa, niin antaa olla.

Jos jotain pientä negaa pitää keksiä, niin Venäjän 2-2 tasoitus tuli perhanan ärsyttävään paikkaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Hyvä Suomen joukkue, saavutitte enemmän kuin olisin uskaltanut odottaa!!

Hattu hetkeksi päästä ja sitten tutimaan. Minskissä juhlat jatkuu aamuun asti ja toivottavasti kaikki suomalaiset pääsevät sieltä sitten joskus kotiin kun lähdön aika tulee eikä joudu lähemmin tutustumaan paikalliseen valtion majoituslaitokseen.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy olla ylpeä tästä joukkueesta. En olisi kuuna päivänä uskonut joukkueen pystyvän tällaiseen esitykseen. Joukkue pelasi finaalissa aivan fantastista jääkiekkoa, se oli ehkä paras finaaliesitys Suomelta MM-tasolla.

Valitettavasti tuomarit eivät kestäneet paineita. Ei Suomi välttämättä olisi toisillakaan tuomareilla voittanut, mutta parempi mahdollisuus siihen olisi ollut. En tiedä miten nuo pelaajat ja valmentajat kestävät ilman, että keihästävät nuo pillipiiparit mailan nokkaan. Uskomaton itsekuri heillä.

Kiitos Suomi ja ensi vuonna uudestaan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos eroa Venäjään miettii niin kyllähän Venäjä oli vahvemmin neljän ketjun joukkue. Suomen neljästä tasakentällisin tehdystä pudotuspelimaalista jokaisen teki Kontiolan kentällinen. Nelosketju ei tehnyt maalin maalia koko turnauksen aikana.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli kyllä yksi mielenkiintoisimmista MM-kisoista todella pitkään aikaan. Loistavaa viihdettä, jota edes Maikkarin mainoskatkot ja heikot selostajat eivät pystyneet pilaamaan. Joukkue joka teki mahdottomasta mahdollisen ja jossa Liigaveijarit kasvattivat jalkaansa vähintään kolme numeroa isompiin saappaisiin.

Kiitos Suomi ja iso kumarrus. Aivan fantastista tekemistä.

Ja Pekka Rinne. Huh huh. Määritteli "hyvän suomalaisen maalivahtipelin" ihan uudelle tasolle.
 

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
Jokinen ja Haula - ja Kontiola juuri näissä ratkaisupelissä olivat tässä turnauksessa suuri pettymys!

Kahdesta muusta samaa mieltä, mutta mitä Haulalta sitten odotettiin? Muutama hassu maali poffeissä tällä kaudella, niin ei musta välttämättä sen perusteella mitään maalitykkiä voisilti odottaa. Toki aika näkymätön oli finaalissa, mutta ehkä sekin vei ''vähän'' pelihuumoria kun leuka vedetään paskaksi ekassa vaihdossa.

Harvoin olen ollut näin tyytyväinen kenenkään pelaajan onnistumisesta kun Rinteen näissä kisoissa. Uskomattoman hyvä maalivahti jonka kaksi viimeistä kautta ihan pipariksi loukkaantumisten takia, mutta nyt pääsi näyttämään oikein kunnolla. Toivottavasti pysyy kasassa jatkossa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
"Selänne ei tule koskaan voittamaan maajoukkueen tasolla sitä kirkkainta"

Sanoin noin Sotshin välierän jälkeen ja söin katkerasti sanani voitetun pronssipelin jälkeen. Silloin kaltaiseni turhakemainen palstailija pyysi anteeksi sanojaan. Selänne oli jotain suurempaa kuin yksittäinen välierähäviö tai heikompi joukkueen tulos. Hän oli ja on= SUOMIKIEKKO

Nyt palstailen eräällä tavalla samassa tilanteessa. Suomen ei näissä muka höpöhöpökisoissa pitänyt saavuttaa mitään ja hyvin tätä väitettä tukikin alkusarja. Sen jälkeinen on historiaa.

Pyydänkin anteeksi Lehterältä vaikkei sillä mitään väliä ole. Tulet viemään maamme joukkueen vielä eräänä kertana kultaan. Kontiolan Petrille samat yksittäiset pahoittelut. Olen vain urpo karjalalippis joka ei tajua mistään mitään.

Sitten suurimmat kiitokset Westerlundille ja ennenkaikkea tällä uskomattomalle JOUKKUEELLE! Tänään kotimainen maajoukkuekiekko näytti parhaiten sen ettei hopea todellakaan ole häpeä. Joukkue ei ole varmasti tyytyväinen tähän vielä hetkeen, mutta niin toimii vain voittajaksi kasvanut joukkue. Se on sellainen asia mitä karjalalippikset ja minä sellaisena ei tule tajuamaan. Tämä oli uskomaton suoritus ja siitä kiitos joka ainoalle jätkälle. Tuon ottelun taisteluilme varsinkin pelin loppusuoralla kiteytti tuon joukkueen. Periksi. Ei. Anneta. Yhtään.

Kiitos mitalisti Team Finland. Ja anteeksi epäilyni. Pekka Rinne, sanoisin jotain jos olisi sanoja. Kiitos lienee ainoa oikea, eli: KIITOS!
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vedän tähän nyt heti pelin jälkeisissä fiiliksissä pelaajien arvosanat kehiin:

Pekka Rinne 10 , Rinne oli todella hyvä. Johdatti joukkueen finaaliin asti ja siinäkin teki kaikkensa että taisteltiin tosissaan mestaruudesta.

Tommi Kivistö , ensikertalainen veti hyvät kisat, muutama virhe mutta pääosin hyvää pelaamista.
Ville Lajunen 8 , paransi sentään siitä mitä oli ennen kisoja. Ei ollut huono muttei loistanutkaan.
Tuukka Mäntylä 7 , ykkösparin pakki ja pelasi paljon ylivoimaa, ei onnistunut kovinkaan hyvin. Oikeastaan vasta viimeisessä ottelussa näytti hyvältä. Typeriä jäähyjä todella paljon.
Juuso Hietanen 8 , joukkueen johtava kiekollinen puolustaja. Vähän jäi vaisu kuva, ei ollut mikään paska mutta odotin että johtaa kokematonta puolustusta tehokkaasti.
Jere Karalahti 9+ , mun mielestä Suomen paras puolustaja näissä kisoissa. Jere näytti että vielä pystyi pelaamaan näin kovalla tasolla.
Atte Ohtamaa 9 , pelasi hyvät kisat Jeren parina.
Jyri Marttinen 8 , täytti paikkansa ja puolusti hyvin kiekottomana ja alivoimilla.

Petri Kontiola 7 , hiipui kisojen edetessä ja otti typeriä jäähyjä.
Jori Lehterä , ratkaisupeleissä otti joukkueen reppuselkään ja iski kovat tehot kolmeen ratkaisupeliin, 2+5.
Iiro Pakarinen 9+ , alussa näytti vähän vaisulta, löysi paikkansa ykkösen laidasta ja iski isoja maaleja.
Leo Komarov 7 , jäi siitä tutusta Leksasta. Pelasi tulosyksikössä mutta ei tehnyt tulosta ja oli vähän vaisu.
Olli Jokinen , joukkueen kapteeni oli yksi heikoimmista pelaajista. Odotin enemmän, tärisi ja hukkasi kiekkoja. Ei vaan riittänyt.
Erik Haula 7+ , ei ollut huono muttei erityisen hyväkään. Odotin enemmän...
Olli Palola 9 , alussa näytti siltä että on aivan väärissä skaboissa. Loppua kohden suomen parhaita pelajia.
Pekka Jormakka 8 , ihan hyvää pörräämistä. Kaksi kertaa vedettiin avojäällä levyksi kun ei pysynyt pää ylhäällä.
Jarkko Immonen 8 , tuttua Immosta. Hoiti roolinsa hyvin.
Tommi Huhtala 7+ , aika perus peliä Hotsilta. Ei huono muttei erityisen hyväkään.
Tomi Sallinen 7+ , ihan ok nelossentteri. Miinusta typerästä jäähystä finaalissa, mutta niitä sattuu.
Jere Sallinen 7 , ei saanut oikeastaan mitään aikaiseksi. Veti alivoimaa ihan hyvin...
Veli-Matti Savinainen , kaukana siitä Savinaisesta mitä parhaimmillaan on. Ainoa mikä luonasi oli alivoimat, muuten todella hmv.

Erkka Westerlund , vaikka alussa vähän vaikutti siltä että Jokeripelaajat saivat edgeä kisavalinnoissa, niin lopulta johdatti tuon joukkueen mm-finaaliin = helvetin kova suoritus.


Joku näki varmasti pelit eri tavalla ja on erimieltä joistain pelaajista...Kuitenkin, onnea Suomi mm-hopeasta! Todella kova suoritus!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös