MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 195 641
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onko sinusta Jari Jääskeläinen maajoukkuehyökkääjä? Onko jokainen harkkamatsissa kerran pelannut pelaaja maajoukkuepelaaja? Siis sillä tasolla, että lehdet voivat viitata häneen moisella määreellä?

Faktuaalisesti ovat maajoukkuepelaajia. Toki parin pelin perusteella en nyt toimittajana lähtisi hekuttamaan maajoukkuepelaajana.

En kylläkään ymmärrä miten nämä Ohtamaahan ja Lajuseen liittyy. Lajunen on ollut neljänä kautena peräkkäin mukana Leijonissa EHT-tasolla ja Ohtamaa pelasi viime kaudella kaksi EHT-turnausta ynnä pari leiriviikkoa ja tällä kaudella kolme EHT-turnausta. Kyllä noita nyt on voinut hyvällä syyllä pitää maajoukkuepelaajina ennen viime viikonloppuakin.

Ahaa, ja sen takia Ville Lajunen kuuluu mm.kisoihin? Kun nämä viikonlopun pelit menivätkin niin kivasti.

Ei hän nyt hyvin pelannut. Syksyn Tshekin turnauksessa kylläkin pelasi hyvin. Ja edellisen kauden Ruotsin turnauksessa oli suorastaan loistava. Ei ole varmaan uusi asia, että koutsit seuraavat pelaajia vähän pidemmälläkin aikajänteellä.

Sitäpaitsi - kyllä. Pidän nuorten MM-kisoja kovatasoisempana kuin jotain harkkamatsia Latviaa vastaan. Toki itse voit hurrata miten Ville Lajunen dominoi Latvikas Lutkivikasta vastaan, mutta kyllä minä pidän Kanadan nuorten MM-joukkueen voittamista kovempana meriittinä ja haluaisin Rasmus Ristolaisen jonkun villelajusen sijasta kisoihin.

Milloin Ville Lajunen on pelannut Latviaa vastaan?

Minusta tuntuu lähtökohtaisesti oudolta, että joukkue, jossa yli puolet on KHL-pelaajia, olisi lähtökohtaisesti heikompi vastus kuin keskimääräinen vastus turnauksessa, jossa joku Mestis-Mäenalanen on ihan kurko.

Ajatusprosessisi ovat muuten mielenkiintoisia. Sanot ensin että Salomäki tai Huhtala eivät ole kovin hyviä alivoimapelaajia. Sitten kun sinulle huomatautetaan että itse asiassa he olivat Liigassa joukkueensa avainroolissa juuri alivoimalla toteat vain ettei sillä ole merkitystä. Millä sarjoilla ja kisoilla sitten on merkitystä?

Juuso Hietanen ja Petri Kontiola ovat KHL:ssä seuroissaan merkittävässä alivoimaroolissa. Siitä huolimatta he eivät ole sitä maajoukkueessa. Täten luulisi olevan ihan ymmärrettävää, että jonkun maajoukkuetason pelaajan iso rooli alivoimalla Liigassa ei tarkoita sitä, että hän olisi hyvä av-pelaaja myös maajoukkueessa.

Jere Sallinen on osoittanut EHT-tasolla olevansa vähintään kelpo laituri alivoimalle. Huhtalan ja Salomäen näytöt tältä osin ovat jääneet minulle ainakin hämärän peittoon.
 

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Kyllähän tässä haisee nyt aika moni asia. Ilmeisesti Suomen joukkue on valjastettu Jokereiden markkinointikampanajaksi. Nyt myydään ensi kauden KHL-pelejä Karjalakansalle. Eihän tuota kokoonpanoa muuten voi mitenkään selittää.

Pokka, Keränen ja Teräväinen, kaikki tulevaisuuden pelaajia, jotka sivutetaan tylysti pelaajilla, joilla joko on jo sopimus Jokereihin ensi kaudelle. Lisäksi mukaan on kaivettu melko erikoiselta tuntuvia pelaajia, kuten Kivistö ja Salomäki. Vielä, kun otetaan huomioon huhut Palolan ja Jormakan siirtymisistä ensi kaudeksi Jokereihin alkaa tämä kokonaisuus kuulostaa jo suorastaan naurettavalta. Vetävätkö Kivistö, Salomäki, Jormakka ja Palola kisoissa Jokereiden tryoutteja? Jotenkin mieleen tulee väistämättä sellanen kuvio, että Kärppien mestarijoukkueen pelaajat Kukkonen ja Aaltonen eivät jääneet väsymyksen tai loukkaantumisten takia sivuun vaan juurikin tämä suhmurointi on se suurin syy.

Valmentaja Jokereista, GM Jokereista ja päälle ylipäällikkö Kummolla, jonka mahtikäskyllä Jokerit saivat luvan siirtyä KHL:ään. Kuvio on jo niin vastenmielinen, että taidan kannattaa näissä kisoissa poikkeuksellisesti jotain muuta joukkuetta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
En siis arvosta Keräsen vetoa, mutta vähän epäammattimaista kokeneelta valmentajalta osoittaa pelaajaa sormella.

Toisaalta jos olisi vain tiedotettu, että Palola korvaa Aaltosen, niin olisi syntynyt hirvittävä paskamyrsky ja kyselty, että missä Keränen on. Joukkueen keskittymisen kannalta lienee parempi, että ollaan avoimia.

Ja ymmärrän senkin, että Westerlundia yksinkertaisesti vituttaa, että on tullut noin paljon kieltäytymisiä ja kaiken kukkuraksi vielä joku jonne alkaa sanella ehtoja kisareissulleen. Ja sitten tätä jonnea vielä mukamas pitäisi hyysätä.
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ole yleensä taipuvainen salaliittoteorioihin, mutta nyt on kyllä jotain tekeillä näissä valinnoissa, ja johtaisikohan jäljet KHL:aan ;-) Arvostan jokaista Kärppien mestarijengin pelaajaa paljon, mutta on todella vaikea ymmärtää, miten Atte Ohtamaa ajoi Ville Pokan edelle kisapaikkoja jaettaessa.
 
Sitäpaitsi - kyllä. Pidän nuorten MM-kisoja kovatasoisempana kuin jotain harkkamatsia Latviaa vastaan. Toki itse voit hurrata miten Ville Lajunen dominoi Latvikas Lutkivikasta vastaan, mutta kyllä minä pidän Kanadan nuorten MM-joukkueen voittamista kovempana meriittinä ja haluaisin Rasmus Ristolaisen jonkun villelajusen sijasta kisoihin.

Miten luulisit Suomen nuorten maajoukkueen pärjäävän, jos vastaan asettuisi vaikkapa Latviaa vastaan treenipelin pelannut, MM-kisoihin valmistautuva miesten maajoukkue?
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sekin on tärkeä asia, että tuohon rooliin ei oteta mitään Keräsen kaltaisia syöpäpesäkkeitä.

Nyt on kyllä erkulla tainnut mennä pahasti leijonakoru kurkkuun ja kiitospaita puristaa. Eiköhän Keräsen "syöpämäisyydestä" olisi kuullut juttua Ilveksen ajoilta, jos asia on näin. Ainakin itse koen kaverin haastatteluiden perusteella melko ujoksi ja hiljaiseksi.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
No annapa tulla sitten se lähemmäs 50 hyökkääjää, jotka menevät esim. SM-liigan maalipörssin voittajan edelle

Listan voisi vaikka aloittaa seuraavasti, fyysisistä ja/tai henkisistä loukkaantumisista ei tiedä:
Marko Anttila
Rikkonainen kausi alla ja loppukaudesta kärsi loukkantumisista.
Tuomas Kiiskinen
Loukkaantunut.
Niko Kapanen
Vanhus, joka jo palvellut aika pitkään maajoukkuetta, eikä olisi kyllä Palolaa pudottanut ei sitten millään, eri pelipaikka, rooli jne.
Juha-Pekka Haataja
Rikkonainen ja heikko kausi takana. Teki KHL:ssä 5+9 tehot koko kauden osalta ja pelasi viime MM-kisoissa kiikaritehoilla. Miten saat Haatajan Palolan edelle?
Janne Pesonen
Loukkaantunut.
Ilari Filppula
Sentteri, loukkaantunut, suht' heikko kausi alla.
Teemu Laine
No tämä saattaakin ajaa Palolan edelle. 1/50
Jonas Enlund
Siinä ja siinä, sanotaan, että ajaa Palolan edelle. 2/50
Sakari Salminen
Loukkaantunut.
Kv. näyttöjä ei ole. Ja rikkonainen kausi.
Jesse Joensuu
Loukkaantunut, eikä terveenäkään ajaisi tämän kauden kunnossaan Palolan edelle.
Mika Pyörälä
Kieltäytyi
Kuusela, Kristian
Mitä? Kuusela menee samaisen liigan maalikuninkaan edelle? Mutta jottei nyt syntyisi jotain väittelyä Kuuselaan liittyen niin annetaan tämän mennä 3/50
Teräväinen, Teuvo
Sentteri, näytöt laidalta heikot.
Puustinen, Juuso
Vaivaa ja kauden näytöt maajoukkueesta samalta EHT:lta kuin Palola ovat monta luokkaa heikommat.
Hagman, Niklas
Todennäköisesti vaivaa, mutta koska varmuutta ei ole hyväksytään tämäkin nimenä. 4/50
Donskoi, Joonas
Ja jälleen, miten Donskoi ajaa maalikuninkaan edelle?
Teemu Pulkkinen
Kv. näytöt uupuvat.
Michael Keränen
Kieltäytyi kovan kohun saattelemana.
Markus Granlund
No joo, ehkä. 5/50

Eli

Kerroit helposti pystyväsi nimittää 50 hyökkääjää, jotka ajavat Palolan edelle. Vielä odottelen 45 nimeä Palolan edelle, kun ne pystyt vieläpä helposti luettelemaan.

Kyllähän tässä haisee nyt aika moni asia. Ilmeisesti Suomen joukkue on valjastettu Jokereiden markkinointikampanajaksi. Nyt myydään ensi kauden KHL-pelejä Karjalakansalle. Eihän tuota kokoonpanoa muuten voi mitenkään selittää.

Pokka, Keränen ja Teräväinen, kaikki tulevaisuuden pelaajia, jotka sivutetaan tylysti pelaajilla, joilla joko on jo sopimus Jokereihin ensi kaudelle.

Eli tämän kauden maajoukkueen ja ensi kauden Jokereiden päävalmentaja valitsee joukkueeseisiin samat pelaajat. Onko tämä nyt niin outoa? Vai olisiko Jokereiden pitänyt valita huonommat pelaajat ensi kaudeksi, jotta heidän kokoonpanosta ei löytyisi maajoukkueeseen kelpaavia pelaajia?


Lisäksi mukaan on kaivettu melko erikoiselta tuntuvia pelaajia, kuten Kivistö.

Et tainnut seurata leiritystä lainkaan, jos Kivistö tuntuu sinusta erikoiselta valinnalta?
 
Viimeksi muokattu:

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Kyllähän tässä haisee nyt aika moni asia. Ilmeisesti Suomen joukkue on valjastettu Jokereiden markkinointikampanjaksi... jne (koko kirjoitus).

Hyvä kirjoitus, allekirjoitan täysin. Vielä kun Kukkosen ja Aaltosen yllättäviin kieltäytymisiin lisätään Pyörälän yllättävä kieltäytyminen, onhan se selvää, että kyse on haluttomuudesta pelata KHL-Jokereiden promootiojoukkueessa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
En tiedä, onko tässä ketjussa mainittu, mutta eilenhän julkaistiin V.Lajusen ja Atte Ohtamaan sopimukset Jokereihin. Milloinkohan julkaistaan Hietasen ja Mäntylän sopimukset?
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ossi Väänänen, Niklas Hagman ja Riku Hahl vissiin ovat loukkaantuneina tai MM-kisat eivät kiinnosta. Ovat vissiin entisinä NHL-pelaajina nykyään niin unohdettuja, ettei ole tehty uutisia heidän kieltäytymisistään, ainakaan ko. uutisia ei ole tullut vastaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nyt kun Keräsestä ja hänen "petturuudesta" jaksetaan jauhaa, niin vastapainoksi voidaan laittaa tähän tilalle valitun Olli Palolan ensikommentit (Iltalehdesetä): "Erkka (Westerlund) soitti ja kysyi mukaan, ja olihan se miellyttävä puhelu. Hymy nousi korviin. ... Mitään ei luvattu, eikä me siinä paljon mitään keskusteltu. Sanoin heti, että lähden mukaan".

Palola ei nähtävästi kokenut parin viikon kisarupeamaa uran jatkon kannalta haitallisena.

Palolalla on ainakin asenne kunnossa ja noiden kommenttien jälkeen olisi ihan mukava jos pääsisi pelaamaankin, asenteesta ei ainakaan jää kiinni. Omasta mielestäni Keräsen ratkaisu on outo ja perustelut treenaamisineen ontuvat, Leijonien kannalta Keränen tai Palola nyt on ihan se ja sama, joten sen puolesta ei ole tarvetta hihoja polttaa. Keräsen itsensä kannalta ratkaisulla voi olla silti isommat vaikutukset kuin Keränen kieltäytyessään arvasi, vaikea meinaan nähdä että ihan hetkessä Keränen nousisi statukseltaan sellaiseen asemaan että kuuluisi pelitaidoiltaan ns Leijonien avainpelaajiin joten varmoja kutsuja voi joutua edelleen odottelemaan ja pitää osata käsitellä pettymyksiäkin.

Vaikea uskoa että MM-kisoilla, varamiehenäkin, olisi ollut ainakaan NHL-unelman kannalta heikentävä vaikutus. Turha itkeä kuitenkaan kaatunutta maitoa, tämä oli Keräsen ratkaisu ja itsehän mies sen mukanaan kantaa. Ensi kaudella on jo uusi Leijonien pääkäskijä, joten ei tämä Jalosen silmissä välttämättä silti mitään vaikuta, Jalonen tulee valitsemaan varmasti ihan vapaasti ne miehet jotka haluaa, ehkä Keränen on joukossa, ehkä ei.

Pokka, Keränen ja Teräväinen, kaikki tulevaisuuden pelaajia, jotka sivutetaan tylysti pelaajilla, joilla joko on jo sopimus Jokereihin ensi kaudelle.

Ketkä Jokeripelaajat nyt on nuo mainitsemasi pelaajat syrjäyttänyt? Yksikään joukkueen senttereistä ei omaa Jokeripahvia, vaikka toki mielelläni ottaisi Kontiolan, Lehterän ja kurpitsapään Jokereiden sentteristöön, näistähän jonkun Teräväisen olisi pitänyt syrjäyttää. Keräsen kohdalla samoin, kuka Jokerilaituri muka ohitti Keräsen valinnoissa? Huhtala pelaa ainakin ihan eri roolia ja Pöysti ei edes mahtunut lopulliseen joukkueeseen. Jälleen JMA ja Komarov toki kelpaisi minulle Jokereihin. Pokka on ainoa jonka edelle voidaan edes ajatella menneen Jokeripelaajan, Karalahti tosin kuuluu tuon pakiston kärkimiehiin, Ohtamaa ei edes kilpaillut saman roolin paikasta kuin Pokka mutta Lajusella voidaan ajatella olevan samankaltainen rooli kuin Pokalla olisi ollut. Tässä myös olisin valinnut Pokan ennen Lajusta. Muut kyseenalaiset valinnat tuolla takalinjoilla on mielestäni Korpikari ja Marttinen, nämä ei kuitenkaan taaskaan ole Pokan (kiekollisen) roolin pakkeja.

Jormakalle ja Palolalle Jokereissa ei ole mitään tarvetta, rivilaitureita Jokereissa on jo tarpeeksi ja kärkilaitureiksi (KHL) noista ei ole.

Ossi Väänänen, Niklas Hagman ja Riku Hahl vissiin ovat loukkaantuneina tai MM-kisat eivät kiinnosta. Ovat vissiin entisinä NHL-pelaajina nykyään niin unohdettuja, ettei ole tehty uutisia heidän kieltäytymisistään, ainakaan ko. uutisia ei ole tullut vastaan.

Väänänen on loukkaantuneena ja parantelee koko viime kauden treenaamista haitannutta vammaansa, Hahl nyt on muuten vain jatkuvasti rikki ja eipä Riksa ole maajoukkueeseen enää aikoihin kuulunut. Hagmanin tilanteesta ei ole mitään tietoa ja pelillisestihän Hagman mahtuisi helposti tuohon nykyiseen ryhmään ja olisi jopa tuon joukkueen vaarallisimpia maalintekijöitä.

Yllättävän koville ottaa näköjään kiekkokansallekin myöntää se, että tulevaisuuden MM-joukkueessa Jokeripelaajien määrä on luultavasti korkeampi, kuin ennen.

Näin varmasti tulee jatkossa käymään, Jokerit kun ainakin koittaa rakentaa joukkuetta näistä EHT-tason pelaajista joten on aika luonnollista että näitä sitten tullaan näkemään maajoukkueen mukana. Jokereiden kannalta toki toivottavasti kauden aikana pelaajistoa kierrätetään enemmän niin että ei sotketa täysin Jokereiden harjoittelua.
 
Viimeksi muokattu:

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
, Leijonien kannalta Keränen tai Palola nyt on ihan se ja sama, joten sen puolesta ei ole tarvetta hihoja polttaa.

Valinta noiden kahden välillä ei tule ratkaisemaan maajoukkueen menestystä kisoissa. Näitten kisojen valinnoista tulee mieleen joku koulun liikuntatunti, jossa urheilullisesti parhaat oppilaat ovat poissa ja joukkueitten valinta on sitten niitten jäljelle jääneiden nörttien, pullukoitten ja muitten hylkiöitten välillä. Olisi eri asia, jos rannalle olisi jätetty V Filppula tai Koivu kun he olisivat kisoihin halunneet tulla. Nämä ovat jämäkisat joihin parhaimmisto ei tule. Samat jämämiehistöt siellä on muillakin mailla.

Pitäisiköhän avata ketju "Miksi Leijonat eivät pärjää Minskissä". Jokainen voi sanoa mielipiteensä, että kun X valittiin kisoihin niin Suomi ei pärjää. Valitsemalla pelaajan Y oltaisi menty loppuun asti.
 
Suosikkijoukkue
Jarskan Jokerit
Täytyy nyt pojat muistaa, että ei se ole välttämättä huono asia, että maajoukkue kootaan pelkästään jokeripelaajista, näin tehtiin myös vuonna 1995 ja lopputulos lienee kaikkien tiedossa.

Tilataan yhdessä tuolta Jokerien fanikaupasta tuotteita ja kannustetaan Suomi voittoon. Kun tilaamme yhdessä, niin saamme todennäköisesti reilut ryhmäalennukset.
Ollaan perhe.
Ollaan sinivalkopunakeltainen perhe.
Maalataan pieneksi hetkeksi sydämemme punakeltaisiksi.
Ollaan pieni hetki yksi jengi stadista.
Hyväksytään tämä kohtalomme.
Ei tukahduteta tunteitamme.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Täytyy nyt pojat muistaa, että ei se ole välttämättä huono asia, että maajoukkue kootaan pelkästään jokeripelaajista, näin tehtiin myös vuonna 1995 ja lopputulos lienee kaikkien tiedossa.

Tilataan yhdessä tuolta Jokerien fanikaupasta tuotteita ja kannustetaan Suomi voittoon. Kun tilaamme yhdessä, niin saamme todennäköisesti reilut ryhmäalennukset.
Ollaan perhe.
Ollaan sinivalkopunakeltainen perhe.
Maalataan pieneksi hetkeksi sydämemme punakeltaisiksi.
Ollaan pieni hetki yksi jengi stadista.
Hyväksytään tämä kohtalomme.
Ei tukahduteta tunteitamme.


Eikö siitä ehtoollisviinistä ole vieläkään alkoholia poistettu?

-95:stä ei mieleen jäänyt kuin Saku Koivu, Ville Peltonen ja Timo Jutila, pelasiko niistä joku Jokereissa?

Kyllä se on harvoin kun Jokerista on hyötyä edes pokerissa ja toisaalta pelkillä Jokereilla ei siinäkään voita kun ehkä jotain jämä voittoja.

edit. :)

Joukkue vaikuttaa aika erikoiselta ja "nimettömältä", mutta itse olen vaihtuvuutta joukkueeseen toivonut viime vuosina ja nyt sitä ainakin osittain siellä on. Ehkä olisi ollut nyt paikkaa ja tilaa ajaa nuoria sisään miesten kisoihin, mutta Erkka valitsi toisin.
Erkka haki palasia palapeliinsä ja senkin lopullista muotoa varmaan Erkka joutui muuttamaan kieltäytymisten ja loukkaantumisten takia, mutta toivottavasti lopputulos on hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Molkke

Jäsen
Palolalla on ainakin asenne kunnossa ja noiden kommenttien jälkeen olisi ihan mukava jos pääsisi pelaamaankin, asenteesta ei ainakaan jää kiinni.

Itse ainakin arvostan ennemmin asennetta, jossa pelaajalla on kova halu kehittää itseään ja päästä, jos ei maailman huipulle, niin maailman parhaaseen liigaan ennemmin kuin asennetta, jossa olisi ihan mukava jos pääsisi pelaamaankin.

Minusta on maailman typerin ajatus pitää leijonapaidan kantamista jonakin velvollisuutena. Perusteluja on täällä ketjun kasvun varrella kertynyt jo hyvin. Kumpi on miehekkäämpää, sanoa reilusti mielipiteensä, että en tahdo lähteä turistiksi, vai OlliJokismainen venkoilu "En enää pelaa, pelaan sittenkin maajoukkueessa". Mitä mieltä ovat nämä rintamakarkureista ja muusta tällä asenteella liikkeellä olleet maajoukkueuran lopettajista?

Vaikea jälleen kannattaa Suomea, kun maajoukkue ei edusta omaa kantaani. Vaikea on myöskään kannattaa presidenttiä, joka ei edusta kantaani tai vaikkapa euroviisuedustajaa, joka ei edusta kantaani musiikin suhteen.

Keräselle peukkua ja pinnat. Tällaisia persoonia kaivataan ja tuolla asenteella nimenomaan mennään huipulle.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kieltämättä Keräseltä pienoista diivailua jättää tulematta, kun ei ekaan jengiin mahtunut. Erikoisempaa Erkan taholta on mielestäni se, että meni julkisesti ns. ristiinnaulitsemaan Keräsen, eli sanoi aika suoraan että "Keränen kieltäytyi, kun ei päässyt suoraan joukkueeseen".

Olen samaa mieltä, että Erkalta hieman outo veto, kun tiesi mitä tulee tapahtumaan. Mutta tuo Erkan lausuntohan tuli vasta Keräsen kieltäytymisen jälkeen, eli ei vaikuttanut Keräsen kieltäytymiseen.
 

Itäpuu

Jäsen
Olen samaa mieltä, että Erkalta hieman outo veto, kun tiesi mitä tulee tapahtumaan. Mutta tuo Erkan lausuntohan tuli vasta Keräsen kieltäytymisen jälkeen, eli ei vaikuttanut Keräsen kieltäytymiseen.

Keränenhän itse ei edes kommentoinut asiaa, vaan agenttinsa Larva (ylläripylläri). Voisi epäillä, että Keränen olisi voinut itse ollakin halukas joukkueeseen, mutta agentuuri on suositellut toisin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän tässä haisee nyt aika moni asia. Ilmeisesti Suomen joukkue on valjastettu Jokereiden markkinointikampanajaksi. Nyt myydään ensi kauden KHL-pelejä Karjalakansalle. Eihän tuota kokoonpanoa muuten voi mitenkään selittää.

Pokka, Keränen ja Teräväinen, kaikki tulevaisuuden pelaajia, jotka sivutetaan tylysti pelaajilla, joilla joko on jo sopimus Jokereihin ensi kaudelle. Lisäksi mukaan on kaivettu melko erikoiselta tuntuvia pelaajia, kuten Kivistö ja Salomäki. Vielä, kun otetaan huomioon huhut Palolan ja Jormakan siirtymisistä ensi kaudeksi Jokereihin alkaa tämä kokonaisuus kuulostaa jo suorastaan naurettavalta. Vetävätkö Kivistö, Salomäki, Jormakka ja Palola kisoissa Jokereiden tryoutteja? Jotenkin mieleen tulee väistämättä sellanen kuvio, että Kärppien mestarijoukkueen pelaajat Kukkonen ja Aaltonen eivät jääneet väsymyksen tai loukkaantumisten takia sivuun vaan juurikin tämä suhmurointi on se suurin syy.

Valmentaja Jokereista, GM Jokereista ja päälle ylipäällikkö Kummolla, jonka mahtikäskyllä Jokerit saivat luvan siirtyä KHL:ään. Kuvio on jo niin vastenmielinen, että taidan kannattaa näissä kisoissa poikkeuksellisesti jotain muuta joukkuetta.

Erkka Westerlund on valmentaja ammatiltaan ja näyttöjen perusteella vielä hyvä sellainen. Hänen ammatilliseen tulevaisuuteensa vaikuttavat myös tulevat kisat, olet niin hyvä kuin viimeinen pelisi. Olisi ammatillisesti varsin idioottimaista toimintaa Westerlundilta, mikäli lainattu pitäisi paikkansa. Ei ammattilaisvalmentaja voi lähteä pelleilemään urallansa yllä kuvatulla tavalla. Pidän Erkkaan erittäin fiksuna miehenä, joten jätän nämä salaliittoteoriat omaan arvoonsa.

Toisaalta nyt olisi maailmanmestaruus aika halvalla tarjolla, kisoista on tulossa materiaalin suhteen heikoimmat moneen vuoteen. Tuskin Westerlund jättäisi tällaista tilaisuutta käyttämättä saadakseen MM-kullan.

Asia on kuten Cobol on täällä sanonut, olympiavuosi aiheuttaa kieltäytymisiä. Sen lisäksi suomalaisia maajoukkuepelaajia on iso liuta loukkaantuneena, joten joukkue on mikä on.

Minusta on huvittavaa miten suuret erot fanit näkevät suosikkipelaajansa ja pudotetun pelaajan välillä. Esimerkiksi Kärppäfanien mielestä Ville Pokka on valovuoden Oskari Korpikaria edellä, vaikka marginaali on olematon. Tässä kohtaa tietysti unohdetaan myös lahjakkaasti Westerlundin mainitsema roolitus. Kuten päävalmentaja sanoi, viimeisten paikkojen kohdalla viiva täytyy vetää johonkin kohtaan, mutta nämä valinnat eivät ratkaise Suomen menestystä puoleen tai toiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
...
tekstiä.

Keräselle peukkua ja pinnat. Tällaisia persoonia kaivataan ja tuolla asenteella nimenomaan mennään huipulle.

Ei välttämättä, koska kyllä huipulle pääseminen vaatii lähes aina myös nöyryyttä.
 
Michael Keränen ei ole 24 ikävuoteen mennessä ollut mukana yksissäkään MM-kisoissa, ei edustanut maataan U20-kisoissa, ei ole ollut voittamassa yhtään playoff-sarjaa SM-liigassa.

Mielestäni hänellä ei ole sellaisia näyttöjä, että olisi varaa valita Suomen A-maajoukkueesta rooleja. Suomen joukkueen kannalta pidän hyvänä asiana, että kyseistä pelaajaa ei kisoissa nähdä. Turnauksessa tarvitaan pelaajia, jotka asettavat joukkueen edun oman edun edelle.

Hivenen kovempiakin pelaajia on jossain vaiheessa uraansa jätetty maajoukkueen ulkopuolelle ja otettu myöhemmin mukaan.

Asennemuutosta poika tarvitsee, jos kuvittelee ottavansa paikan NHL-joukkueen pelaavasta kokoonpanosta.

Jos muistellaan Liigan runkosarjan viimeisiä kierroksia, niin Ilves hävisi neljä ottelua putkeen. Keräsestä ei ollut kantamaan joukkuettaan ratkaisevilla hetkillä, kun HPK alkoi hengittää niskaan ja paineli kalkkiviivoilla ohi.
Paineensietokyky, oleminen epämukavuusalueella jne. jne.

Toisin sanoen, menee Liigassa taitopelaajana joukon jatkona, mutta ei kanna joukkuetta edes runkosarjan tiukoilla hetkillä. Kantaisiko sitten A-maajoukkuetta kolmessa ratkaisevassa ottelussa?
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Jos muistellaan Liigan runkosarjan viimeisiä kierroksia, niin Ilves hävisi neljä ottelua putkeen. Keräsestä ei ollut kantamaan joukkuettaan ratkaisevilla hetkillä, kun HPK alkoi hengittää niskaan ja paineli kalkkiviivoilla ohi.
Paineensietokyky, oleminen epämukavuusalueella jne. jne.

Toisin sanoen, menee Liigassa taitopelaajana joukon jatkona, mutta ei kanna joukkuetta edes runkosarjan tiukoilla hetkillä. Kantaisiko sitten A-maajoukkuetta kolmessa ratkaisevassa ottelussa?

Niin, no onhan toi taas tekstiä. Viimeiseen 4 peliin Keränen teki vain 1+1 pistettä. Mutta viimeisimmässäkin ottelussa Lukkoa vastaan laukoi 16 kertaa. Ja oli Ilveksen pelaajista nimenomaan se, joka halusi ratkaista. Täten osoitti halukkuutta ratkaista ja auttaa joukkuettaan, ja nimenomaan kantaa joukkuettaan. Muusta Ilveksen joukkueesta ei siihen ollut. Ja pitää muistaa että ratkaisevilla hetkillä Ilvekseltä petti pahiten maalivahtiosasto.

Mun mielestä Keräsestä keskustelun voisi jo täälläkin lopettaa, se on ollutta ja mennyttä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Itse ainakin arvostan ennemmin asennetta, jossa pelaajalla on kova halu kehittää itseään ja päästä, jos ei maailman huipulle, niin maailman parhaaseen liigaan ennemmin kuin asennetta, jossa olisi ihan mukava jos pääsisi pelaamaankin.

Ja Palolalla ei siis sinusta ole haluja päästä NHL:ään, kun oli valmis pieneen rooliin Leijonissa ja mahdollisesti ei edes pääse pelaamaan tai passiin ei tule leimaa? Jokainen joka on treenannut tai treenaa kovaa tietää että tuolla 2-3 viikon Leijonien mukana Minskissä olemisella ei kohti NHL-unelmaa treenatessa ole mitään merkitystä, ei edes ensi kauden liigapeleihin (paitsi jos sattuu loukkaantumaan vakavasti Leijonien mukana). Palolan ensi kausi ei mene piloille tämän tulevan 2-3 viikon aikana vaikkei sitä leimaa passiin koskaan tulisikaan, maajoukkueen mukana on aivan varmasti halutessa mahdollista treenata ja hioa pelillisiä asioita, samoin saa haistella mitä se pelaaminen/valmistautuminen MM-kisatasolla vaatii.

Keränen kieltäytyi ja se on Keräsen oma asia, mutta turha tuosta treenausperusteesta on jotain sankarin viittaa päämääräisesti NHL-unelmaa tavoittelevasta treenaajaksi vetää.

Keräselle peukkua ja pinnat. Tällaisia persoonia kaivataan ja tuolla asenteella nimenomaan mennään huipulle.

Millaisella asenteella? Sillä että määritellään valmentajalle rooli missä ollaan valmiita pelaamaan? Ja jos ei saada tahtoa läpi kieltäydytään pelaamasta?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olet oikeassa. Sitä Keränen osoittaa sillä, että hän mieluummin harjoittelee, eli tiedostaa ettei tie huipulle ole vielä auki, vaan vaatii ankaraa harjoittelua.

Tässä tapauksessa minua ihmetyttää Keräsen aikaisemmat ratkaisut eli miksi hän ylipäätään oli kuukauden maajoukkueen mukana, mikäli harjoittelu on tässä vaiheessa uraa tärkeämpää?

Kauden jälkeen Keränen ehti viettää työehtosopimuksen mukaisen kauden jälkeisen lomansa ja olisi voinut tämän jälkeen aloittaa huhtikuun alkupäivinä systemaattisen harjoittelun kohti tulevaa kautta. Tämän sijaan hän päätti lähteä mukaan maajoukkueleiritykseen, vaikka tiesi varmasti tässä vaiheessa, että hänen kisapaikkansa olisi epävarma ja lähtökohtaisesti rooli mahdollisissa kisoissa olisi kohtuu pieni.

Tällä perusteella pidän Keräsen, tai oikeastaan hänen agentinsa, perusteluita valheellisina. Olisi ollut huomattavasti selkärankaisempaa sanoa, että alkuperäinen putominen kisoista vitutti niin paljon, ettei tässä kohtaa löydy motivaatiota lähteä Valko-Venäjälle.

Ja kyllä, Keränen saa itse päättää mitä tekee, Suomessa kun ollaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös