Juhamatti Aaltonen realisoi lahjakkuuttaan – mihin tie vie?

  • 755 666
  • 1 959

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Väärässä liigassa? KHL on käyty, kotoinen Liiga ja Ruotsin Allsvenskankin koluttu. Ainoastaan kotikontujen Kärpät on jatkanut sopimusta mutta muualta on tullut aina lähtö. Miksi? Mihin ihmeen Liigaan Juhkua olet punkemassa? Sveitsiin, Belgiaan vai Brittein-saarille? Vai kenties jääpallo- tai salibandy-sarjaan? Siellä saa kyllä kärkikynäillä, vetää laajakaarisia liukuja pitkin kenttää helmet kaulassa ja ihan jokaikinen ilta. Eikä tule pipiä kun kukaan ei saa edes koskaan kiinni.

Mikäs ongelma säännöissä sitten on? Joka ikinen vuosi niissä Liigoissa, joissa pelataan mestaruudesta, poffeissa pelit kovenee ja fyysisyys lisääntyy. Tämä on ihan sama kaikille Liigoilla ja se on vain valitettava tosiasia, että kovat jätkät ratkoo nämäkin pelit. Ja vähemmän kovat ei sitten ratko tai ovat viltissä.
Sinä saat varmasti hienot kiksit tästä Juhiksen mollaamisesta...no huvinsa kullakin! Näitkö muuten, että Juhis jopa taklasi viime pelissä? No et varmaan kun katsot vain niitä negatiivisia asioita.

By the way ei se Juhiksen sulta viemä akka ollut varmaan niin ihmeellinen, että siitä pitäisi noin kovasti kaunaa kantaa...
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Niinhän tämä kaveri realisoi lahjakkuuttaan että tuli kotiin ja ratkaisi lopulta mestaruuden. Välillä vitutti katsella niitä kiemuroita, mutta vastaavasti välillä ihan huikeita esityksiä ja kaiken kruununa voittomaali seitsemännen finaalin jatkoajalla.

Saattaa olla JMA:n pelit hetkeksi Kärppäpaidassa pelatut, mutta tervetuloa takaisin ihan milloin tahansa, jos vaan siltä tuntuu.
 
Pitkävedot kiinni ja kassassa kolisee! Kun kukaan muu ei mitään tee niin yksi maalihan riittää. Nyt niitä NHL-agentteja on jonossa asti kun ensi kaudeksi lentokone vie NHL:ään. Kiitos ja kuten Kummelissa sanottiin: oikea vastaus on Kanada!
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Liigan paras hyökkääjä. Ehdottomasti.

Moni kritisoi Aaltosta välillä, mutta onhan kyseessä aivan huikea pelaaja. Muut tekevät mitä osaavat, mutta Aaltonen tekee mitä haluaa.

Kiitoksia Aaltonen ja tervetuloa takaisin Kärppiin, kun sen aika tulee.

Taitavin hyökkääjä, joka Kärpissä on ikinä piirtänyt merkkinsä Raksilan jäähän.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pakko vielä kirjoittaa tänne uudestaan. Olihan tämä tosiaan yksi hienoimmista comebackeista ikinä mitä on tehty. Tavallaan "liian hyvä" pelaaja SM-Liigaan teki paluun Kärppiin, vaikka halusi pelipaikan ulkomailta ja rahakkaimmista liigoista. Välillä vaikutti että tuli jopa sellaisessa tilanteessa ettei ollut muita vaihtoehtoja, ja välillä näytti sille ettei jätkää kiinnosta vittuakaan pelata tuolla...

... mutta...

... niin vaan äijä sitten osoitti sen verran ammattiylpeyttä, että pisti itsensä likoon joukkueen edestä. Juu, onhan se taitelija ja ei taida paljoa vetoja blokkailla, mutta niillä hetkillä kun ratkaisijaa tarvittiin niin Juhis astui esiin. Pudotuspeleissä teki tukun tärkeitä pisteitä ja alustuksia muiden maaleihin:

-HPK:ta vastaan kolmannen pelin jatkoajalla se älytön lämäri Saroksen taakse. Vaikka oli vasta kolmas voitto, niin silti tuo maali oli se mikä henkisesti kyllä pisti Kerhon selkärangan poikki.
-Saman sarjan neljännessä pelissä kaksi syöttöpinnaa, joista eka syöttö alusti voittomaalin.
-SaiPaa vastaan ensimmäisen pelin ensimmäisessä erässä käänsi SaiPan johdon tehoilla 1+2 oman joukkueen johtoasemaksi.
-SaiPaa vastaan neljännessä pelissä kavensi tilanteeksi 1-2 hyvin pikaisesti SaiPan toisen maalin jälkeen, ja tämä maali toi Kärpät siihen peliin mukaan. Kärpäthän tuon voitti.
-Tapparaa vastaan selkä seinää vasten viidennen pelin voittomaali.
-Tapparaa vastaan selkä seinää vasten kuudennessa pelissä avausmaali hienolla soololla.
-Tapparaa vastaan seitsemännen finaalin jatkoajalla voittomaali.

Kovia sankareita oli joukkue täynnä, mutta silti yksi virtuoosimainen Juhamatti Aaltonen oli lopulta kenties se erottava tekijä Kärppien ja Tapparan (ja muiden joukkueiden) välillä, joka sen mestaruuden lopulta toi.

Ammattimies. Välillä ehkä näytti ettei kiinnosta, mutta hetkillä kun ratkaisijaa tarvittiin niin todellakin kiinnosti.
 

Käytös10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aaltosen kanssa kannatti Laten olla kärsivällinen. Välillä varsinkin runkosarjassa surffaili niin, että ei niillä esityksillä kärkiketjuihin kuulunut. Välillä kun kiinnosti (esim. se 8-4 voitto Jokereista) niin Juhis teki mitä halusi. Ratkaisi isoja pelejä finaaleissa ja nousi ikuiseksi Raksilan legendaksi tuolla ratkaisumaalillaan finaalisarjassa Tapparaa vastaan. Taiteilija, suuri jääkiekkoilija, Taikuri. Ison veden taakse kuuluu, mutta toivottavasti vielä joskus Kärppiin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Juuri näin - Aaltosen plussat joukkueelle, joita tässä muutamassa viestissä on esiin tuotu, ovat mielestäni kuitenkin aika paljon suuremmat kuin nuo mukana seuraavat miinukset - jos niitäkään voi edes sellaisiksi kutsua.

Juhi on Juhi ja sillä hyvä ja JOS pelaa vielä keväällä Kärpissä, maksaa kyllä palkkansa korkojen kera takaisin, you mark my words!

Tämmöisiä uskalsin kirjoitella jo lokakuun lopulla, kun oli vielä epäselvää, pelaako Juhi edes joukkueessa tänä keväänä - onneksi pelasi...

(mukavaa olla kerrankin oikeassa)
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lupasin viime vuoden puolella, että syön viikon ajan kesäkeittoa mikäli Aaltonen tulee Kärppiin. Ajankohdasta ei ollut puhetta, joten alotan tulevana maanantaina.

Kiitos Juhis. You're worth it.

KÄRPÄT !!!
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos mekin taas pitkän tauon jälkeen päästään huhtikuussa pelaamaan niitä maalin pelejä tai ihan sitä "nolla nollaa" niin miettikääpä missä arvossa on Aaltosen kaltainen pelaaja. Siis pelaaja joka henkilökohtaisella taituruudellaan pystyy sen maalin hetkessä tekemään ja pelin kääntämään tai on ainakin tästä vastustajalle jatkuvana uhkana.


Surukuku - samassa veneessä ollaan. Yes. Myönnettäköön, että vuoristorataa on välillä menty.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On se meidän Juhis vaan mahtava pelaaja! Sanokoot kriitikot ja katkerat ikinä mitä haluavat! Uskon, että Aaltosen ja Kärppien tiet erkanevat ensi kaudella, mutta toivon näkeväni taiteilijan vielä tulevaisuudessa Raksilan jäällä Kärppäpaidassa.

Monta kertaa on itsekin päästänyt suusta kommentteja Aaltosen turhasta kuljettelusta jne. Mutta nyt sanon suoraan, että on käsittämättömän hienoa, kun joukkueessa on Juhiksen kaltainen pelaaja ja persoona. Toivon suuresti kaverille mahdollisuutta käydä NHL:ssä kokeilemassa siipiään.

Numero 50, Juhamatti Aaltonen on aina meikäliselle yksi suurimmista kärppäikoneista! Tätä kevättä tullaan muistelemaan Oulussa vielä pitkään. Joukkue voitti, mutta yksi tärkeimmistä voiton palasista oli kyllä maaginen #50!!! Ja ne pensselit... Aivan hävyttömän tyylikkäät!
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Jahka Juhis sieltä joskus selviää, niin tästä lähtien voi olla enää tekonöyränä. Nyt nimittäin on sellainen teko taskussa, jolla on ikuinen kärppälegenda! Ei tartte henkseleitä enää paukutella, ne paukkuu muutenkin.

Muistelo: Muistan, kun saman tien varrella silloin minun kanssa asunut Juhis oli ala-asteen kuudennella luokalla ja pelattiin joskus kaukalopalloa (Iin) Alarannan kaukalossa samoissa puulaakitreeneissä. Hän oli paljon nuorempi, mutta sielläpä tuo seassa riplaili. Kävi siinä mielessä, että tuo jos kasvaa, eikä jää tuommoiseksi kääpiöksi ja muutenkin rimpulaksi, niin voihan siitä hyväki pellaaja tulla. No, tuli!
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Missähän nimimerkki Ribarista ylös on ollut viime aikona kun ei ole tänne enää eksynyt :) Johtuisiko siitä ettei kehtaa sanoa olleensa väärässä...

Meinasi tulla ihan tippa linssiin...tai oikeastaan tulikin kun muistelee miten Juhista aikoinaan harmitti miten ei pystynyt ennen maailmalle lähtöään auttamaan Kärppiä omalla panoksellaan tarpeeksi. Nyt hän palasi takaisin valmiimpana ja kehittyi vielä tälläkin kaudella ja auttoi kasvattajaseuransa mestariksi olemalla itse se mestaruuden ratkaisija.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
On se kova!

Itsekin runkosarjan aikana välillä mussutin, kun ei jaksanut pelata potentiaalinsa tasolla, mutta onhan se pääasia, että silloin kun on tärkeimmät hetket niin antaa silloin kaikkensa.

Jos Aaltonen vaan jaksaa pelata tällä fokuksella mikä oli poffeissa ja mikä on aina maajoukkueessa, niin en näe mitään estettä miksei voisi änärissäkin onnistua. Ainoa ongelma vaan, että sinne pitäisi jotenkin päästä ensin. Siihen auttaa tietenkin jos vetää timanttiset MM-kisat tähän päälle.

Vielä pitää loppuun mainita, että Suomikin voisi olla ilman niitä pronssikilluttimia jos Juhis ei olis päättänyt laittaa kiekkoa reppuun Venäjää vastaan. Väitän että siitä joukkueesta se nimenomainen suoritus olisi jäänyt kaikilta muilta tekemättä, paitsi ehkä Granlundilta.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisihan se kiva, että Juhin haave toteutuisi. Toisaalta paskanmaku on vähän koko änäristä pillereineen päivineen. Lisäksi Pessin loistava piste-ennätystehtailu AHL:ssa ei antanut hänelle silti kunnon paikkaa näyttää Pingviineissä. Sellaiset parin sekan vaihdot ei kerro yhtään mitään. Esim. Detroit antoi ihan eri lailla Leinolle tilaa näyttää. Pessi meni hukkaan siellä. KHL:ssa taitaa olla aika tavalla rikki nykyään, jos olen oikein tajunnut, mutta sielläkin on ollut laatupelaaja.

Noh, toivottavasti ei ole uutisankka, vaan Juhi pääsee KUNNOLLA kokeilemaan siipiään rapakon takanakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös