• 186

psychodad

Lukko, Hal Gill
Muistelen, että Tappara oli johtoasemassa, mitä?

Tämä ottelusarja on tähän mennessä mennyt niin, että kun peli on tasan, Tappara vie.

Lukko vei pelia tasatilanteessa toisen eran alkupuolella. Ja taas tapparan ylivoimamaalin jalkeen.

Mutta eipa silla nayta olevan minkaanlaista merkitysta mita siella pelissa tapahtuu, Tapparan fanit nakevat hallintaa siinakin kun kiekkoa vaan lyodaan paatyyn ja suurin osa ajasta taistellaan omalla alueella.

Vinkiksi voin mainita etta se on puolustustaistelua, ei "hallintaa". Ja kuten siina nahtiin, se "hallinta" johti lopulta lukon maaliin kolmannen eran lopussa eli "hallinta" meni sen suhteen perseelleen. Mita enemman se siella alueella pyorii, sita todennakoisemmin se myos loytaa tiensa maaliin. Se on hallintaa.

En toki ole vaittanyt etta lukkokaan mitaan maalitilanteilla olisi massaillyt. Oli niita nyt moninkertaisesti tapparaan nahden, mutta tappara oli niissa omissaan paljon parempi ja se ratkaisee. Olisin taysin puusilma jos en sita pystyisi myontamaan. Samanlainen puusilma kuin ne jotkut tapparan fanit jotka eivat pysty myontamaan lukon kiekollista hallintaa pelissa.

Walrus21

Lukko
Kyllä 5 vs. 5 pelissä Lukkokin kiekkoa sai pitä ja ehkä "ei mitään palaa" on hieman yliampuvaa mutta kyllähän ne Lukon hyökkäykset pääsääntöisesti päättyivät kulmiin tai maalin taakse muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
Miten tämä muuttaa pointtiani? Kirjoitin juuri, että Lukko pelasi avauserän vaisusti ja antoi siten Tapparalle mahdollisuuden tehdä useampikin maali. Tästäkin huolimatta Lukolla oli kaksi huippupaikkaa avauserässä.

Jos otteluja katsoo kokonaisuutena, niin mielestäni 5 vs. 5 -peli on mennyt aika tasan. Tappara pelaa toki kontrolloidummin, mutta muuten hallinta on aika lailla mennyt tasan. Joukkueet erottaa tällä hetkellä erikoistilannepelaamisen taso.

Edit: Luin hieman väärin. Ilmeisesti et puhunut pelkästään avauserästä.

Referee81

Rauman Lukko
Puusilmäiayyttä

Vittu. Minä käännän sen, vaikka menisi loppuyö. Ota oluet valmiiksi.

Ensimmäisen jäähyn suhteen tuomarit toteuttivat toiseen erään muuttuneita jääkiekon sääntöjä.

Toisen jäähyn suhteen voi GeneMatti katsoa peiliin. Kaatui Nieminen helpolla tai ei, niin ei voi vittu tuollaista mahdollisuutta antaa tuomareille.

Eka jäähy täysin naurettava, kuten Kortelainenkin totesi selostamossa. Että ei noita todellakaan kuulu viheltää. Järveläinen luistelee Virtasen jalkaan. Toka jäähy selvä, mutta sitä ei olisi koskaan tullut, jso tuomarit ajantasalla.

LEVONEN viheltämään. Tätä olen ihmetellyt jo tovin, että missä mies. Ei kai sitä nyt Lappeenrantaan ajatettu?

PS: Tämä on sitä puusilmöäisyyttä mitä en ymmärrä. Jos kirkkain silmin väittää Virtasen jäähyä oikeutetuksi. Tapparalta jäi ekassa erässä viheltämätt pahempia tilanteita kuin tuo. Enkä ollut ekassa erässä kyllä vaatimassa jäähyä Tapparalle. Lukko sai juuri otteen pelistä ennen tätä jäähyä. Joten ei voi vähätellä tämän jäähyn merkitystä.

PSS. Tikkasen jäähy jatkoajalla selvä enne kuin yksikään tulee siitä mulle selittämään.

Olkku

Suomen mestarit 20-21
psychodad kirjoitti:
Mikahan tama "pala" on kun nakojaan jo lukonkin fanit nakevat sen puutteen vaikka oma joukkue hallitsee valtaosaa ottelusta?

Olkku

Referee81 kirjoitti:
Eka jäähy täysin naurettava, kuten Kortelainenkin totesi selostamossa.

Onneksi kommentaattorit eivät näitä jäähyjä jaa. Olihan siellä huvittavia vihellyksiä, mutta kerroppa, minkä vihellyksen jälkeen olisimme maalin tehneet ? 5 vs. 3 yyveetäkin tuomarit meidän antoivat pelata. Tuostakin ylivoimasta voisi olla erimieltä. Ei ollenkaan linjan mukainen, mutta Lukolle annettiin mahdollisuus, ei kelvannut.

1936

1963 | 2021
Tuomarit oli molempiin suuntiin paskoja. Järkyttäviä vihellyksiä ja paikkausjäähyjä niihin. Huvittava oli Aallon (?) jäähy Ahtolaan. Huutojäähy, joka olisi pitänyt mennä tosinpäin. Ahtola piti Aallon mailasta kiinni.

Tasainen matsi ja eri mieltä kuin Olkku. Palaa on, mutta erikoistilanteet. Ne pitää saada kuntoon.

Referee81

Mitä peliä katselet?

Mitäköhän peliä sinä katselet? Ei siellä kumpikaan ole hallinnut suvereenisesti. Tappara todellakin pelaa vain "järkevästi" eli sumputtaa keskialueen ja iskee sitten vastaan, kun heille sopii. Lukon pitää vain minimoida nämä mahdollisuudet ja iskeä samoin asein.

Tappara ei todellakaan ole esittänyt mitään ihmeellistä. Eka maali oli juuri tuon tulosta. Lukko yritti iskeä liian rajusti päädyssä jolloin vastaiskulle jäi paikka. Ja toinen maali selkeä tuomari virhe (Virtasen jäähy). Kolmas oli tehty maali ja oli selkeä playoff maali.

Kannattais joskus käydä itse pelaamas sitä peliä niin tietäis mistä puhuu!

PS. Ihem valittajia täällä Lukko osastollakin!

NorthenAxe

Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Tavallaan liian helppo peli meille. Lahtelaiset sentään antoivat jotain vastaan laitettavaa. Ikinä en ole noin vähätunteista jatkoaikaa nähnyt, kun lopputulos oli ihan varma. Ja ratkaisijana kukapa muu kuin... :)

NA

Oijennus

Tappara

Ja sitten rauha maahan. Tämä oli minun ja nimimerkki Rommelin välisestä sarkasmiketjusta otettu viesti. Vittu, täällähän pitäisi laittaa hymiöt perään.

Se mitä tulee ensimmäisen erän tuomarilinjaa tai sen olemattomuuteen, niin jos siitä joku kärsi niin Tappara. Täällä on jo jokunen Lukkofani sanonut, että Lukko oli telineissä ensimmäisessä erässä.

Ps. Se on Järvinen.

Tampereen TAPPARA
Ihana voitto! Jos olis vaimoke, niin se sais vuosisadan kyydit!! :)

tapparammies

Tappara
Aika hölmöiltä kuulostavat nämä "ei mitään palaa"-analyysit. Peli on kuitenkin ollut aika tasaista, ja tänäänkin joku yksittäinen onnistuminen olisi voinut tuoda voiton Lukolle.

Tottahan siinä "mitään palaa" oli, kun kuitenkin maalin pelistä puhutaan. Ja jos jatkoajalle päästään, sehän voi ratketa vaikka jonkin pomppuun tai tuomarivirheeseen, vaikka tällä kertaa se ei sellaiseen ratkennutkaan.

Mutta tuossa edelleen kuitenkin pätee se, että tasatilanteessa oltaessa Tappara vie peliä. Välillä jopa aivan miten tahtoo, kuten oli 2-2 -tasoituksen jälkeen voittomaaliin saakka. Sama juttu myös ensimmäisessä pelissä.

Kortelainenkin sen studiosta näki, että kolmannessa erässä ainoastaan Vahalahti sai Lukosta aiheutettua hämmennystä ja tekopaikkoja. Vahalahden ansiota oli myös tuo tasoitus. Toinen erä puolestaan oli tasaisempi.

Ennen tasoitusta mm. Tapparan kolmonen, nelonen ja ykkönen pistivät pelin rauhassa vastustajan päätyyn ja pelasivat aikaa pois juuri niinkuin pitää. Tässä vaiheessa ei tuntunut ollenkaan realistiselta, että Lukko painaisi pelin vielä jatkoille. Yksi musta vaihto (3 epäonnistunutta purkua) yhdistettynä Vahalahden kentällisen hienoon taisteluun riitti kuitenkin tasoitukseen.

Lukon pitää parantaa todella paljon huomiseen peliin, varsinkin jos tuomarilinja on vaihteeksi tiukempi. Nyt Lukko ilmeisesti yrittää tehdä samaa kuin viime vuoden taisteleva Ässät, mutta ongelmana on se, että Lukon kärsivällisyys ei riitä puolustamiseen, vaan se ylihyökkää. Siinä missä Ässillä oli aina Tapparan hyökätessä 4 pelaajaa puolustusalueella tiiviissä neliössä syömässä kiekkoa ja miehiä Raannan edestä, Lukolla on tähän verrattuna lähes avoimien ovien päivät.

Referee81

Pelistä

No viime pelistä ainakin kaikki vetivät kommentaattoreidenkin mielipiteet mukaan, että saatiin puolueetonta näkemystä. Nyt, kun se sama näkökulma olisi Lukon eduksi, niin täällä huutaa "lukkofanit" (tietyt nimimerkit) lukkoa vastaan. Se jäähy katkaisi Lukon otteen pelistä, minkä se oli juuri maalin myötä saanut.

Ootko itse ikinä pelannut kyseistä peliä. Koska itse voin sanoa, että tuollainen katkasieen aika pahasti otteen pelistä, kun joudut oman myllytyksen jälkeen alivoimalla. Ja varsinkin josn joudut syyttä!

Olkku

Enkös mä juuri noin kirjoittanut ? Nyt kuitenkin olet erimieltä itsesi kanssa.

Sori, jos se on ihem valittamista, kun harvoin katsoo kiekkoa, vuodesta 1968 alkaen.

ultras

Tappara Tampere

Olkku on katsellut pelejä. Silloin kun pelejä ratkotaan ja pelataan johtomaalin tekemisestä, niin Lukolla ei ole juurikaan palaa ollut. Tappara vie täysin 5v5 peliä silloin kun haluaa ja ratkotaan peliä. Tänään Lukolla oli vielä ihan onneton kiri, kotikentällään ihan kuollut jengi. Ihme ja kumma saivat tasoituksen aikaiseksi.

4.11., 7.4. ja pyhä henki
Antakaa määki huudan...

Erinäisiä kysymyksiä pienille ja sympaattisille Lukko-faneille:

Millä perusteella Lukko hallitsi peliä missään vaiheessa?
Missä mielessä tuomarilinja suosi selvästi Tapparaa? Minusta se oli jokaista jääkiekon ystävää vastaan. Yksi huonoimpia viheltelyjä mielestäni tällä kaudella.
Millä perusteella Nieminen filmasi Generousin jäähyssä?
Olisiko Lukko voittanut pelin, jos olisi ollut paremmat tuomarit?
Ovatko Tikkanen ja Aalto tämän sarjan paskimmat pelaajat?

Katto

Mä uskon että sä jaksat jauhaa tästä hallinnasta vaikka ensi syksyyn saakka. Muista nyt kuitenkin että maalit ratkaisee. Kulmissa voi pyöriä ja pitää kiekkoa, mutta ei se aina voittoa takaa.
Zapolskin torjuntaprossa ekassa pelissä reilu 86 ja tänään 88.

Referee81

Kertoo tasostasi

Ainoa asia viestissäsi oli, että korjasit nimen oikein. Aika heikkoa antia sinulta keskusteluun, kun et pysyt mitään muuta antamaan itseni perusteluihin viestiin.

Tiedätkö edes mikä peli siellä on menossa?

Ekasa erässä jäi muuten sitten pari koukkua viheltämättä Tapparaltakin. Se ei muuta tosi asiaa, että Lukkokaan ei päässyt maaliapiakoille, mutta ekassa erässä ei tapahtunut mitään hirveän selkeitä virheitä tuomareilta!

Olkku

Tähän on sitten ihan pakko tarttua. 71-80 Lukon juniorina, tuon jälkeen yhteensä 14 vuotta eri ikäluokissa valmentajana. Ei kaikki Lukossa, vaan maakunnassa suurin osa.
____________

psychodad

... ja siksi minä en ymmärräkään, miksi se oli jotenkin väärin, että keskiviikkona tätä mailasotaa vihellettiin pois paremmin kuin kertaakaan näissä pudotuspeleissä.

Mina tarkoitin mailasotana sita jatkuvaa kiekon pomppimista ja sen molemminpuolista huitomista, lahinna niin etta lukko pelaa kiekon alueelle ja tappara yrittaa sen sohia oman sinisensa yli tilanteessa kuin tilanteessa ja helvetin hyvin se kylla pomppikin lahes koko pelin, ainoastaan sitten viimeisella minuutilla meni vihdoin ne pomput toisin pain ja kiekko pysyi alueella. Sekavaa ja helvetin tarkkaa taistelua, muistuttaa vahan jenkkifutista jossa yritetaan ennemminkin voittaa jaardeja omalle joukkueelle tms.

Ei siis todellakaan mitaan yleisoystavallista ja kaunista katsottavaa. Mutta ei sen nyt niin sita tarvitsekaan olla, joukkueet ovat aika tasavakisia (paitsi tapparalla on paljon parempi ajatus YV:lla) ja siksi se menee tuollaiseksi....valmentajat ovat molemmat hyvia ja tietavat milla aseilla pitaa pelata...lukko yrittaa fyysisella voimallaan pitaa kiekkoa alueella ja pelata suoraviivaisesti, tappara yrittaa saada pelin akkia omista pois, kaikki hyvin jos siniviivan paremmalle puolelle saadaan sohittua.

Ei tama viela pelattu ole. Molemmat matsit oli lukolla voitettavissa vaikka taalla onkin joku "ei palaakaan" uskonnon edustajat jo hieman keulineet...hyvin pienilla marginaaleilla nuo ratkaisut ovat tulleet. Se on tietysti itsestaanselvaa etta tuolla ylivoimatehokkuudella ei jatkoon ole asiaa, siihen on pakko tulla muutos ja jaahyja ei saa ottaa. Pari maalia ja tilannetta on sarjassa ollut sellaisia etta niista jai jossiteltavaa, ja nain vahamaalisessa ja tasaisessa sarjassa parikin tuollaista tilannetta voi merkita 2-0 johtoa sarjassa. Ne voi toki myos tasoittua.

Ai niin mutta....ei palaakaan....joo

psychodad

Lukon paremmuus tai edes tasavertaisuus 5v5 pelissä on kyllä melkoinen kalajuttu Raumalaisilta. Lukko pääsi rikkonaisessa 2. erässä peliin mukaan, mutta muuten ottelu oli jälleen Tapparan, joskin lopun purkukiekon tunarointi jäi tilastoihin pienenä kauneusvirheenä.

Luottavaisin mielin sai katsella koko reilut 60 minuuttia, ilman että kertaakaan edes jännitti, että kuinkahan tässä käy. Näin ei ollut Pelicansia vastaan.

Katse kohdistuu Risto Dufvaan, joka ei ilmeisesti pysty tarjoamaan joukkueelleen apuja pelin organisoinnissa Tapparaa vastaan. Nyt olisi hyvä paikka RD:llä kilauttaa kaverille, eli Aravirralle.

Remy Martin

Lukko
Kun jättää nuo tuomarointijutut sivuun ja katsoo missä Lukko epäonnistui erikoistilanteiden lisäksi, niin mielestäni Metsolaan ei keskitytty tarpeeksi. Kirjoittelin ensimmäisen pelin jälkeen että Metsolalle pitäisi antaa painetta. Tänään Lukko ei ajanut lainkaan maalille, tuntui jopa vähän että Lukko pelkäsi mahdollisia jäähyjä ja hylättyjä maaleja. Mielestäni Lukon olisi pitänyt ajaa surutta maalille ja kaatua aina Metsolan päälle kun pakii olisi tullut siivoamaan maalinedustaa. Tämä pitää tehdä tietenkin siten että vati kaatuu ennemmin Metsolalla kuin lukkolaisilla.

Toinen kokeilemisen arvoinen juttu olisi Tuulolamainen päätykiekko keskelle maalia. Tuntuu Metsola lähtevän niin hanakasti pysäyttämään rännikiekoa että sillä voisi saadakin lähes ilmaisen maalin.

Referee81

Jee

Sorry, jos sormet on näppistä nopeempia välillä ja kirjaimet menee väärinpäin. Jos et ymmärrä tekstiä, niin voin kyllä vielä kääntää sen vaikka rauman giälel! Että tulee selväks.

Ei se tarkoita, että siitä mitään ymmärtää vaikka katsois 50 vuotta. Mäkin voin katsella kiinan kieltä 50 vuotta. ja silti oon ihan yhtä viisas kuin alkupisteessä.

Itse kirjoitit pari viestiä aikaisemmin:"Nyt mennään välierää Tapparaa vastaan. Mistähän sinä puhut ? Vittu ei saumaakaan vielä kahteen otteluun. Nyt värilasit pois silmiltä. Lukko on ollut ihan oppilaana Jukalle. Toki minäkin toivoisin voittoa ja finaalipaikkaa, mutta... realismi, missä pelaa ?"

Niin mielestäni tuo ei tuo sitä mitä nyt väität. Että joskos nyt vaan palaisit sinne länskärin tekstari palstalle omiesi tasolle/kanssa. I