TV-sarjaketju

  • 2 220 379
  • 9 825

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Aika samankaltainen maku näyttäisi olevan TweetyLeafin kanssa, joten suosittelen edelleen näitä muutamaa brittisarjaa:

Outcasts on oikein toimivaa sci-fiä ja yllättäen sarja tapettiin ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Löytyy Netflixistä.

Survivors taas on "post-apokalyptiseen" maailmaan sijoittuva henkilövetoinen draamasarja. Omaan makuun upposi hienosti, joten uskoisin maistuvan. Myös Netflix-kamaa.

Sitten jotain ihan muuta, nimittäin ainakin Briteissä melkoisessa kulttimaineessa olevan Idris Elban tähdittämä Luther on täyttä rautaa. Kyseessä on tietyllä tapaa poliisisarja, mutta keskityy enemmänkin psykologiseen puoleen ja on tyyliltään vähän tuon uuden Sherlockin kaltainen, joskin paljon "tummempi".
 
Hienoja ehdotuksia kaikilta kolmelta, kiitos siis tasapuolisesti teille!

Dexteriä olen katsonut pitkällekkin, mutta olisko vitos(?) kausi sitten kyllästyttänyt minut sarjaan. En muista edes tarkkaa syytä, taisi vaan tuntua, ettei homma enää edennyt mihkään suuntaan.

Breaking Badia en ole katsonut muuta kun ensimmäisen jakson, pitänee antaa mahdollisuus uudestaan jossain kohtaa. Minut muistaakseni semmoinen myötähäpeä toilailu ajoi sarjasta pois. Vihaan tietynlaista myötähäpeä huumoria.

Tuo Blacklist vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta, kiitos tinke siitä!

Outcast on tuon sarjan tappamisen kanssa jäänyt väliin, sen verran paha maku noista cancelloiduista sarjoista yleensä jää. Kuten sanottu Jericho vituttaa edelleen niin rankasti, että yleensä hieman välttelen noita.

Survivorssia on tullut katsottua eka kausi, muttei se jostain syystä iskenyt samalla tapaa. Ehkä semmoinen porukan saamattomuus rupesi tosissaan ärsyttämään. Pitänee yrittää palata sarjaan. Aihepiiriltään kuitenkin ehdottomasti lempiaiheitani. Maailmanlopun aiheet kiinnostaa pirusti. Nyky sukellusveneistä kun joku vielä ymmärtäisi vääntää "on the beach" tyylisen pitkän sarjan niin olisin äärettömän tyytyväinen.

Pitäisi muuten opiskella ruotsia tässä, onko ruotsalaiset onnistuneet tekemään mitään hienoa sarjaa ? Bron/Broen on tullut katsottua kyllä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Pitäisi muuten opiskella ruotsia tässä, onko ruotsalaiset onnistuneet tekemään mitään hienoa sarjaa ? Bron/Broen on tullut katsottua kyllä.

Solsidan (komedia), Wallanderit, Beckit ja pohjosta eksotiikkaa Höök. Paraikaa FSTllä pyörivä Vettä sakeampaa (ahvenanmaalla). Norjalainen Velipuoli tai kans paraikaa menevä Lilyhammer. Tanskalainen Rikos ja kun toi HouseOfCards on listalla, niin tietysti kovin poliittinen sarja evö Vallan linnake.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jatketaan vielä ehdottelua kun tuli tuota omaa IMDB-listausta selailtua. Tuo sarjojen tappaminen ennenaikaisesti kyllä syö miestä, liian monta hyvää sarjaa on lopetettu kun nämä vitunaikaset revolutionit jatkuvat hamaan haimatulehdukseen saakka. Kuka niitä edes kattoo?

TweetyLeafin suosikeista uupui (voiko olla mahdollista?) Deadwood, joka kuuluu kyllä parhaisiin näkemiini sarjoihin. Tokihan tuosta ns. jatkuva juoni puuttuu sinänsä kokonaan, kun kyseessä on enemmänkin ajankuva ja siten etenevä historiikki. Jos jostain syystä sarja on tsekkaamatta niin suosittelen ehdottomasti. Pääosissa mm. Justifiedistakin tuttu Timothy Olyphant ja ehkä tv-historian upeimman roolisuorituksen vetävä Ian McShane. Suosittelen katsomaan englanninkielisellä tekstityksellä.

Vähän tuntemattomampaa ja kevyempää sci-fi-höttöä edustaa Invasion, joka myös tapettiin kesken kaiken. Mutta katsomisen arvoinen tämäkin, vaikkei ihan eeppisiin mittasuhteisiin pääsekään.

Hämmentävä määrä on kyllä tullut sarjoja katseltua; melkosen laajalla skaalalla myös.
 
TweetyLeafin suosikeista uupui (voiko olla mahdollista?) Deadwood, joka kuuluu kyllä parhaisiin näkemiini sarjoihin.

Voi olla mahdollista. Olen sarjaa ekan tuotantokauden katsonut, jotenkin jäi. Ei ihan kuulu suosikkeihin, vaikka hahmot ja miljöö mahtavaa settiä onkin.

Jos kuitenkin Deadwoodista pidät, niin katsasta ehdottomasti Hatfields & McCoys Hatfields & McCoys (TV Mini-Series 2012) - IMDb
Uskoisin, että nautit tuosta erittäin paljon.

Twin peaksin katsomista olen lykännyt viimeiset 10 vuotta. Ja jatkan lykkäämistä hamaan tulevaisuuteen.

EDIT: Kiitos tarinankertojalle noista, pitää katsastaa juurikin tuon ruåttin opiskelun takia.
 

Tacs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Breaking Badia en ole katsonut muuta kun ensimmäisen jakson, pitänee antaa mahdollisuus uudestaan jossain kohtaa.

Suosittelen ottamaan itseäsi niskasta kiinni ja katsomaan kyseisen sarjan. Ensimmäisen kauden ensimmäiset jaksot ovat välillä jopa hieman puuduttavaa katsottavaa, mutta jo kauden loppupuolella meno muuttuu vähintäänkin timanttiseksi! Ja tähän vielä todettava että meno vain paranee sarjan edetessä.
 
Nyt perkele mies hattu kouraan ja hakemaan dvd-boxi jostain ja lätty pyörimään. Loppui se lykkääminen ja alkoi tykkääminen!

Twin peaks olis mahtava kattoa jonkun naispuolisen ihmisen kanssa.
Vähän sama kun Californication. Mikään ei o niin siistiä kun kattoa tyttöystävän kanssa Californicationia ja juoda punaviiniä.

Valitettavasti ei tällä hetkellä ole tuollaista ihmistä elämässä, joten tästä syystä lykkäys Twin Peaksille pysyy toistaiseksi voimassa olevana :)

Toki en ole sarjaa nähnyt, mutta sellainen käsitys jäänyt, että näin kannattanee mahdollisesti toimia.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jos kuitenkin Deadwoodista pidät, niin katsasta ehdottomasti Hatfields & McCoys


Ja tietysti Hell On wheels

SciFi sarjoista jäi uupumaan Coontinum. Kanadalainen aika simppeli, mutta kuitenkin jatkuvajuoninen scifisarja (aikamatkustusta)

Ja koska listallasi on BSG, niin Caprica, vaikkakin se toimisi paremmin erillisenä universumina, tuo yhteys on vähän huono. Mutta VWorld ym. setti on hyvää scifiä.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Tulipa eteen huvittava yhteensattuma tässä viikolla sarjojen House of Cards ja Breaking Bad osalta. Katsoin ensin HoC:n jakson, jossa Clairea haastattelee blondi naisreportteri nimeltä Ashley. Seuraavana päivänä hämmästyin, kun BB:n jaksossa Walter White katselee telkkaria, jossa uutisia lukee juurikin sama nainen ja taustalla lukee teksti Ashleigh Banfield.

Selvittelin asiaa ja Banfield on real-life CNN:n journalisti, joka on tehnyt mittavan tv-uran eri ohjelmissa, mutta on esiintynyt vain kahdessa fiktiivisessä sarjassa, molemmissa vain yhdessä jaksossa (lisäksi jossain paskassa kauhuleffassa). Satuin sitten katsomaan nuo jaksot peräkkäisinä päivinä.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Harmittaa, että How I Met Your Mother päättyy ensi viikolla. Kaksijakoiset fiilikset kuitenkin, koska sarja on ollut hieman ylipitkä ja taso on laskenut myös. Hyvää viihdettä kuitenkin tää on ollut siitä huolimatta.

En ole vielä katsonut kaikkia tähän mennessä tulleita jaksoja, kun aloitin 9. kauden katsomisen vasta eilen ja olen tällä hetkellä menossa 18. jaksoon, eli aika lähelle sitä viimeisintä. Itse olen pitänyt tästä viimeisesta kaudesta, koska se on erilainen kuin muut kaudet.

No, tänään katson loput tähän mennessä tulleet jaksot ja tiistaina sitten se finaali. Silloin kirjoitan pidemmän yhteenvedon sarjasta kausittain.

EDIT: Ehdottakaa paria sarjaa joita voisin alkaa katsomaan, koska TWD jää tauolle maanantaina ja pitäisi saada pari sarjaa täyttämään niiden jättämää aukkoa. Sitcomia (20 min jaksot) ja myös vakavempaa sarjaa (45 min jaksot) etsin. Sarjoja Netflix ja Viaplay palveluista. HBO:n TD:tä ei tarvitse ehdottaa, kun aloitan sen katselun myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tauon jälkeen tullut tykitettyä Person of Interestia. Kakkoskauden jälkipuolisko meni jotenkin sekavaksi, mutta katsoin sen loppuun ja kolmonen on mitä mainioin.

Ei mitään mukataiteellisia ylipitkiä naurettavia dialogeja, mutta silti ei mitään loputonta tappamistakaan. Ja kivaa, että on tyttöjäkin.
 

J.Petke

Jäsen
EDIT: Ehdottakaa paria sarjaa joita voisin alkaa katsomaan, koska TWD jää tauolle maanantaina ja pitäisi saada pari sarjaa täyttämään niiden jättämää aukkoa. Sitcomia (20 min jaksot) ja myös vakavempaa sarjaa (45 min jaksot) etsin. Sarjoja Netflix ja Viaplay palveluista. HBO:n TD:tä ei tarvitse ehdottaa, kun aloitan sen katselun myöhemmin.

Sitcomista olen itse tykästynyt Modern Familyyn. Aloin aikoinaan katsomaan näitä samaan aikaan ja vieläkin tulee kaikki jaksot katsottua parin päivän viiveellä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Aloin ahmimaan paljon kehuttua The Walking Deadia. Joo onhan tuo ihan kivaa viihdetta ja koukuttaa kivasti. Ehka se on tuo jannitysmomentti ja henkilokemiat jotka koukuttaa tuossa sarjassa. Silti valilla vituttaa sarja, kun ihmiset on niin tyhmia. Lisaksi useat pienet seikat, kuten ruuvimeisselilla uuden mallin Chargerin kaynnistaminen etc. Kaikista suurin vitutus on kuitenkin nuo zombiet. Ihmiset paihittaa nuo nopeudessa, alykkyydessa ja naemma voimassakin, mutta jotenkin zombiet on onnistunut valtaamaan maailman ja sotilastukikohdatkin on jyratty. Helvetti siilinkin tappaminen on vaikeempaa kun kyseisten otusten. Toki isompi lauma on haasteellisempi, mutta luulisi ihmiselta loytyvan alykkyytta hoitamaan tukalat tilanteet. No alun jalkeen zombiet on jaanyt taka-alalle pikku hiljaa, ensimmaisissa jaksoissa yhden zombien nakeminen sai koko ryhman varpailleen, kun taas mita pidemmalle on menty, niin nyt ihmiset vaistelevat noita puomeja kuin Tanja Poutiainen konsanaan eika ilmekaan varahda. Lisaksi jaksoja alkaa oleen liikaa yhdelle tuotantokaudelle. Ensimmaiset kaksi tuotantokautta oli siina mielessa jees, kun homma oli tiiviimpaa, nyt kun on 16 jaksoa, niin on liikaa eipas-juupas vaantoja sun muuta turhaa.

En oikein osaa antaa arvosanaa. Valilla tuo tosiaan vituttaa paljon, mutta toisaalta jannitys ja postapokalyptinen maailma on hieno juttu. Taytyy vain olla miettimatta liikoja, niin on hyva sarja kyseessa. Tein ehka virheen kun aloin heti True Detectiven jalkeen katsomaan tuota, kuitenkin niin erilaiset sarjat ja eri vahvuuksilla pelaa.
 
Sitten jotain ihan muuta, nimittäin ainakin Briteissä melkoisessa kulttimaineessa olevan Idris Elban tähdittämä Luther on täyttä rautaa. Kyseessä on tietyllä tapaa poliisisarja, mutta keskityy enemmänkin psykologiseen puoleen ja on tyyliltään vähän tuon uuden Sherlockin kaltainen, joskin paljon "tummempi".

2 viimeisintä jaksoa vielä katsomatta, mutta onhan tämä aivan pirullisen hyvä.
Ei parhaat kategoriaan pääse, mutta silti parhaita dekkareita mitä tullut nähtyä. Harmi, että jaksoja on niin vähän :( Toisaalta laatu korvaa määrän.

Eli isot kiitokset Disco-stu:n suuntaan ehdotuksesta.

Pakko mainita, että sarjassa on eräs henkilöhahmo joka on todella, todella hyvin kirjoitettu. Nautin joka kerta dialogeista kun kyseinen hahmo on äänessä. Sarjan nähneet voinevat arvata näillä tiedoilla jo kenestä tässä puhutaan.

Minor Spoiler (maalaa yli): Kyseessä siis Alice. Mahti henkilöhahmo ja mielestäni syy yksistään katsoa sarja.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
How I Met Your Mother on läpäisty! Kun jakso loppui tärisin ja menin pihalle haukkaamaan happea. Laitoin puhelimesta soimaan Barneyn Nothing Suits Me Like a Suit -kipaleen ja tunnustan, että roska oli silmässä, eli kyyneleitä valui.

Tuossa on analyysi koko sarjasta ja se on kokonaan spoilereissa, koska kaikki ei ole vielä välttämättä nähnyt jaksoakaan.
1. Kausi
Ensimmäinen kausi oli hyvä ja silloin en voinut hyväksyä, että Ted naisi jonkun muun kuin Robinin, mutta sen kanssa oli pakko tottua elämään. Barney oli silloin vielä armoton pelimies, joka iski naisia seksin toivossa. Marshall ja Lily menivät kihloihin. Kausi oli aika simppeli siinä haluttiin tuoda esille se, että miten Ted yritti saada Robinin itselleen, vaikka siinä välissä olikin pari muijaa Natalie ja Victoria. Kummatkin näistä oli ärsyttäviä, Victoria oli ällöttävän ärsyttävä ja Natalie oli ärsyttävän ärsyttävä. Kausi päättyi onnellisesti Tedin ja Robinin päädyttyä yhteen, mutta tieto siitä, että he ei tule olemaan pari toi odotusarvoa tulevaan. Että miten he eroavat ja milloin Ted tapaa naisensa.

2. Kausi
Toinen kausi keskittyi Tedin ja Robin parisuhteeseen ja myös Marshallin ja Lilyn suhde-kriisiin ja sen jälkeiseen häävalmisteluihin. Barney pysyi silloin Barneyna. Toisella kaudella otettiin syvyyttä enemmän Robiniin ja Barneyn historiaan. Robin oli teini-ikäisenä popstar ja Barneylla on homoveli, joka on odotetusti musta. Kausi oli todella laadukas ja on ehdottomasti lempi kauteni. Kauden joulujakso on sarjan paras jakso.
Kausi päättyy ei-niin-yllättävästi Tedin ja Robinin eroon ja Marshallin ja Lilyn häihin. Kauden viimeiset sanat tuli Barneyn suusta ne olivat It's gonna be LEGEN... Wait For It...

3. Kausi
...DARY! Legendary! Noilla sanoilla alkoi kolmas tuontatokausi HIMYM:iä. Kauden teema oli nostaa Ted takaisi jaloilleen eron jälkeen. Marshall ja Lily muuttivat omaan asuntoonsa ties minne viemäri kaupunginosaan. Robin oli kauden alussa kylmä hahmo, joka sitten muuttui takaisin hyväksi hahmoksi, kun hän makasi Barneyn kanssa. Ted luuli löytäneensä elämänsä naisen, Stellan. Stella oli ja on vieläkin inhokkihahmoni koko sarjasta. Hyi helvetti, mikä ämmä! Yllättävästi joudun sanomaan, että 3. kausi on sarjan huonoin. Perustelut löytyy Stellasta ja myös jaksoista.

4. Kausi
Neljännen kauden alku on samaa shittiä mitä 3. kauden loppukin on. Kausi paranee loppua kohti. Kausi pyöri pääasiassa Tedin häätragedian ja GNB:n ympärillä. GNB on omasta mielestä mahtava osa sarjaa, koska Barneyn työ. Mitä se Barney tekeekään työkseen? Kaudella on hyvät ja huonot hetkensä, mutta kokonaisuus jää silti aika laimeaksi. Kausi päättyy siihen, kun jengi hyppää katolta toiselle katolle. Ihan ok loppu kaudelle. Ai niin joo, Barney ja Robin aloitti seurustelunkin lopussa.

5. Kausi
Viides tuotantokausi keskittyi Barneyn ja Robinin suhteeseen ja myös Ted uuteen työhön professorina yliopistossa. Siellä Ted opetti vahingossa tulevaa vaimoaan ja muita 20 minuuttia ennen kuin tajusi olleensa väärässä paikassa, Legendaarista ja enkä pyydä edes odottamaan. Vaikka Barneyn ja Robinin suhde toi uutta maustetta sarjaan ja myös Barneyyn, niin tuo parisuhde oli laimea. Kaksi liian samankaltaista ihmistä ei sovi toisilleen, vaikka he niin luulivat. Barney muuttui tällä kaudella eniten hahmona, vaikka hän palasi takaisin vanhoihin tapoihinsa suhteen jälkeen. Kausi oli kokonaisuudessa ihan hyvä ja menee sarjan TOP-9 heittämällä kuten muutkin kaudet.

6. Kausi
Kuuden kausi on sarjan yksi sarjan parhaimmista. Siinä käsitellään viharakkaus suhdetta ja läheisen kuolemaa. Kausi alkoi flash-forward, kun Ted ja Marshall valmistautuu häihin ja silloin jäi vielä epäselväksi kenen häissä he ovat. Tedin ja Zoeyn suhde on yksi sarjan parhaimpia. He vihasivat toisiaan ja rakastivat toisiaan. Se toimi ja se päättyi odotetusti eroon, kun Ted voitti "rakennus sodan". Sarjan puolivälissä tapahtui siihen mennessä sarjan traagisin tapahtuma, kun Marshallin isä Marvin menehtyi sydänkohtauksen seurauksena. Se miten se kuolema julkistettiin oli uskottava ja myös todella järkyttävä. Katsojakin tunsi se sen tuskan minkä Marshall koki. Myös Barney tapasi isänsi ensimmäistä kertaa, siis tietäen, että kyseinen henkilö on hänen isä. Kauden lopussa tuli taas flash-forward ja silloin selvisi, että tulevaisuudessa vietetään Barneyn häitä.

7. Kausi
Seitsemäs tuotantokausi keskittyttiin selvittämään kuka on Barneyn tuleva vaimo sen sijasta kuka on Tedin lapsien äiti ja tuleva vaimo. Olisko se Barneyn tuleva vaimo Nora? No, olisko se sittenkin Quinn? Kuka tietää ehkäpä. Jos Barneylle joku nainen sopisi, niin se olisi sitten Quinn. Kauden lopussa he menivät kihloihin ja Quinn oli vielä vaihtoehtona. Victoria teki pikavisiitin sarjaan ja nyt vähemmän ärsyttävänä. Kausi oli hyvä, vaikka jaksojen ja huumori taso on laskenut.

8. Kausi
Lily ja Marshall saivat lapsen ja Quinnistä ei tulekkaan Barneyn vaimoa. No, Barneyn tulevaksi vaimoksi paljastuu lopulta yllättäen ja yllättäen Robin. Katsoin kauden pika vauhdilla viime viikonloppuna, eli en välttämättä muista kaikkea yhden katselukerran takia. No, mieleen jäi se, että kauden lopussa annettiin vielä ymmärtää, että Ted todellakin haikailee vieläkin Robinin perään. Ja kausi päättyy siihen, kun matka kohti hääpaikkaa alkaa. Ihan ok kausi.

9. Kausi
Yhdeksättä ja viimeistä kautta haukuttiin ja haukutaan kai vieläkin huonoksi, mutta itse pidän tätä virkeänä ja erilaisena kuin muita kausia. Kausi sijoittuu pääasiassa vain Barneyn ja Robin hääviikonloppuun ja siinä käydään läpi vielä asioita ennen häitä. Ted päästää viimein irti Robinista ja muut jengiläiset tapaavat Tedin tulevan vaimon ja hänen lapsiensa äidin. Tedin vaimo Tracy on omasta mielestäni aivan liian samanlainen kuin Ted, mutta hälläväliä kunhan he tapaavat, niin kausi voi loppua. Barney ja Robin saavat toisensa ennen kauden finaalia kunnes päätösjakso muuttaa kaiken. Barneyn ja Robinin onni kestää aikansa ja Ted elää elämäänsä naisensa Traycen kanssa. Vaimon nimen pystyi arvaamaan jos osasi vain päätellä mitä ensimmäisellä kaudella tapahtui. Koska silloin Ted sanoi vitsillä, että strippari nimeltää Tracy on äiti ja lapset sanoi WHAT!?. He kyllä tietävät äitinsä nimen. Lopulta käy ilmi, että Tedin vaimo Tracy oli kuollut jo kuusi vuotta aiemmin kuin hän aloitti tarinansa. Tarinan loputtua lapset Luke ja Penny väittivät, että tarinassa äiti oli vain lopussa. Ja sanoivat kuinka Ted kuolaa vieläkin Robinin perään.

Ted ja Robin päätyivät luultavasti yhteen, kun Ted ilmestyi sinisen käyrätorven kanssa Robinin ikkunan alle. Tarinan pääesine ei ollut keltainen sateenvarjo, vaan smurffin penis. Tedin tarinan tarkoitus ei ollut kertoa kuinka hän tapaisi lapsiensa äidin, vaan miten hän tapaisi elämänsä rakkauden ja miten elämä sen jälkeen eteni. Tedin suurin rakkaus ei ollut Tracy, vaan Robin.

Loppuratkaisu oli todella yllättävä ja sitä ei voinut odottaa. Olen kuvitellut monesti sen tilanteen miten sarja päättyy ja tämä ei päättynyt niin, vaan se päättyi paremmin. Upea loppu upealle sarjalle. Päätös oli yllättävä, traaginen ja se loppui onnellisesti.

Kokonaisarvosana 9
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ysikausi oli karmea floppi, hieno sarja vedettiin pöntöstä alas. Ainoa hyvä puoli oli, että äidin nimi oli Tracy, niin kuin jo ykköskaudella oli pääteltävissä.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Olipahan aikamoista paskaa tuo vika jakso, vaikka hienojakin hetkiä mahtui joukkoon. Lähinnä ihmetyttää tämä että toiseksi viimeisessä jaksossa Barney ja Robin ovat vihdoinkin alttarilla, mutta heti seuraavassa jaksossa eroavat. Surkea ratkaisu, jota ei oltu juurikaan pohjusteltu sen paremmin kuin Motherin ennenaikaista kuolemaakaan. Kokonaisuutena toki pidin jaksosta ja esimerkiksi Barneyn saamassa tyttövauvassakin on tiettyä symboliikkaa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tulipa lopulta tykitettyä Battlestar Galactica loppuun saakka melkoista tahtia. Aivan loistava sarja kaiken kaikkiaan ja huomasin todellakin uppoutuvani tunnelmaan ja sarjan eetokseen oikein toden teolla. Todella harvoin näin tapahtuu, varsinkaan sci-fin parissa. Ensimmäisen kauden jälkeen hieman epäilin kantaako tarina ja hieman etäiset hahmot pidemmän päälle, mutta loppua kohden meno vain parani ja niitä muutamaa täytejaksoa lukuunottamatta taso pysyi loistavana aivan loppumetreille saakka. Semispoileri lopusta:
Lievä antikliimaksi tuo nössö joskin odotetty loppu lopulta oli, mutta tavallaan se oli hyväkin juttu kaiken sen tuomionpäivän meiningin jälkeen. Ihan loppuminuuttien viittaus nykypäivään lähinnä nauratti - pitääkö idiooteille oikeasti vääntää tuo symboliikka ratakiskosta.

Todella hankala on BSG sci-fin saralla päihittää, ainakin omissa papereissa kiilasi sinne ihan kärkeen. Sekä hahmot, että niiden näyttelijät tuntuivat kasvavan sarjan edetessä ja sopivalla tavalla epätoivoinen tunnelma, sekä tietynlaiset filosofiset teemat veivät mukanaan. Välillä tuntui jopa pahalta kun alkoi miettiä kuinka saatanan urpo ihminen pahimmillaan onkaan. Eli mikä aluksi alkoi kevyellä avaruushötöllä, paisui loppua kohden melkoiseksi eepokseksi ja koko ihmisrodun selviytymistarinaksi.

Tämän jälkeen voi olla hankala asennoitua mihinkään nykypäivän terranoviin, mutta eiköhän tähän siirtymään jotain keksitä. Olisiko Babylon 5 katsomisen arvoinen? Star Trekejä, Stargateja ja Farscapea olen tsiigaillut sieltä sun täältä, mutta ei ne kuitenkaan ihan täysillä iske johtuen ehkä siitä "kepeydestä" ja tietynlaisesta lapsellisuudesta.

Kiitokset vaan BSG:tä suositelleille - en käsitä miten tuo on voinut jäädä katsomatta!
 
Olisiko Babylon 5 katsomisen arvoinen?

BSG:n hevin jälkeen varmaan aikamoista kevytpoppia, mutta kyllä se katsomisen arvoinen on, pitäisin tosin pienehkön tauon, ennen kun B5sen aloittaisin. Varoitan jo etukäteen, että B5:n efektit yms eivät vedä sitten millään tasolla vertoja BSG:n vastaaville. Ei ne efektit sarjaa tee, mutta tämä on silti syytä huomioida ja tietää ennen sarjan mukaan pomppaamista, jotta moisen osaa sivuuttaa.

Jos et disco-stu Jerichoa ole nähnyt, niin katso, ei ole scifiä, mutta siitä huolimatta, voisi sopia hyvin väliin ennen B5:seen siirtymistä.

BSG on paras scifi sarja koskaan, eikä vertailukohtaa scifin puolelta voi hakea kuin muutamista harvoista elokuvista (Blade runner, Alien jne).

B5 on kuitenkin hyvin... hmm... poliittinen ja kevyt verrattuna BSG:hen
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jos et disco-stu Jerichoa ole nähnyt, niin katso, ei ole scifiä, mutta siitä huolimatta, voisi sopia hyvin väliin ennen B5:seen siirtymistä.

Jericho on tuttu sekä tv-sarjana että sarjakuvana ja kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini. Muistelisin että Jerichon tappaminen kesken kaiken (kahdesti) aiheutti melkoisen email-pommituksen tuotantoyhtiötä kohtaan silloisen tty:n porukan toimesta... Kannattaa etsiä käsiinsä tuo "Season 3" sarjakuva, jos tv-sarjan maailma iski. Neljäskin kirjanen näyttäisi olevan olemassa, mutta siihen en ole tutustunut ainakaan vielä. Pikaisella wikipediailulla Netflix kuulemma voisi olla kiinnostunut tuosta kolmannen tuotantokauden väsäämisestä, mutta tiedä häntä - en pidättele henkeäni.

Babylonin laitan to do -listalle, mutta tsiigailen välissä ranskalaistuotantoa olevan minisarjan Les Revenants:n, kun emäntä sitä kehaisi ja löytyy Netflixistä.

Parin ensimmäisen jakson perusteella hyvinkin "jenkkityylinen" mysteeri-thrilleri sci-fillä ja ranskalaisilla mausteilla höystettynä. Tunnelmaltaan sekoitus Twin Peaksia ja Under the Domea, ranskalaisuudesta plussaa kun teininäyttelijöiden dialogi ei aiheuta välitöntä myötähäpeää. Vasta alkuasetelmia haetaan, joten sen enempää paha sanoa - lupaavalta vaikuttaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ysikausi oli karmea floppi, hieno sarja vedettiin pöntöstä alas. Ainoa hyvä puoli oli, että äidin nimi oli Tracy, niin kuin jo ykköskaudella oli pääteltävissä.

Spoilereiden takaa löytyy kommenttia viimeisestä jaksosta.

Olihan viimenen kausi tasoltaan selvästi muita heikompi, mutta viimeinen jakso kyllä maistui täällä vaikka varsinkin sarjan Facebook-sivuilla ihmiset tuntuvat olevan suorastaan raivoissaan viimeisestä jaksosta. Ainoastaan se vaivasi, että pomppiminen tulevaisuudessa oli vähän sekavaa. Mielestäni sen olisi jotenkin muutenkin voinut toteuttaa. Kuitenkin hyvin lopulta vedettiin langat yhteen jokaisen kohdalla.

Kaiken kaikkiaan hyvä finaali mielestäni. Kannatti katsoa läpi toisinaan kuivahko viimeinen kausi.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Tämän jälkeen voi olla hankala asennoitua mihinkään nykypäivän terranoviin, mutta eiköhän tähän siirtymään jotain keksitä. Olisiko Babylon 5 katsomisen arvoinen? Star Trekejä, Stargateja ja Farscapea olen tsiigaillut sieltä sun täältä, mutta ei ne kuitenkaan ihan täysillä iske johtuen ehkä siitä "kepeydestä" ja tietynlaisesta lapsellisuudesta.

Kiitokset vaan BSG:tä suositelleille - en käsitä miten tuo on voinut jäädä katsomatta!
Suosittelisin tsekkaamaan myös TweetyLeafin listalta löytyvän Fireflyn, mikäli et ole nähnyt. Joss Whedon onnistui loistavan avaruusoopperan luomisessa, minkä Fox kuitenkin onnistui kusemaan lähes täydellisesti. Sääli, koska aineksia oli vaikka mihin. Whedon ohjasi vielä myöhemmin sarjalle erillisen elokuvan nimeltään Serenity, jolla paketti nivotaan kasaan. Varaukseton suosittelu kaikille scifin ystäville, joita avaruusteema kiinnostaa edes etäisesti.

Noin yleisesti ottaen on ollut kiva nähdä scifisarjojen lisääntyminen vuosien varrella. Henkilökohtaisesti olen nykyään aika pihalla niistä ja mm. kehuttu Battlestar Galactica jäi kesken. Pitänee ottaa haltuun paremmin jossain vaiheessa.

edit: Jericho todellakin oli loistava sarja. Eikö sen peruuntumisessa ollut myös jotain ongelmia tv-yhtiön kanssa? Vai sekoitankohan mä se nyt Jeremiahiin... se ainakin keskeytettiin kesken kaiken. Siinä on myös yksi katsomisen arvoinen sarja, jos sen vaan onnistuu jostain käsiinsä löytämään.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Olipahan aikamoista paskaa tuo vika jakso, vaikka hienojakin hetkiä mahtui joukkoon. Lähinnä ihmetyttää tämä että toiseksi viimeisessä jaksossa Barney ja Robin ovat vihdoinkin alttarilla, mutta heti seuraavassa jaksossa eroavat. Surkea ratkaisu, jota ei oltu juurikaan pohjusteltu sen paremmin kuin Motherin ennenaikaista kuolemaakaan. Kokonaisuutena toki pidin jaksosta ja esimerkiksi Barneyn saamassa tyttövauvassakin on tiettyä symboliikkaa.

HIMYM vikasta jaksosta

Tuota Motherin/Tracyn kuolemaa on spekuloitu jo kasikauden loppupuolen "The Time Travelers"-jaksosta asti, jos ei jo pitempään. Tuossa jaksossahan Ted menee kuvitteellisesti Tracyn kämpän ovelle ja höpisee 45 päivästä enemmän jota haluaisi viettää tämän kanssa (jakso sijoittuu 45 päivän ennen tapaamista). Ja tällä kaudella on muutenkin ollut pieniä vihjailuja ettei tuo Mother/Tracy ole välttämättä enää elossa kun Ted tuota tarinaa kertoo muksuilleen. Tuo loppukohtaus Tedin ja lapsien kanssa kuvattiin jo vuosia sitten (jotta lapset eivät näyttäisi yhtäkkiä liian vanhoilta), joten sinällään tässä on pysytty suunnitelmassa, vaikka hieman typerältä tuo loppujen lopuksi tuntuikin.

Tuliko muuten kenellekään mieleen se, että tuo Barneyn numero 31 ja lapsen äiti tulisi olemaan How I Met Your Dad-spinoffin päähenkilö? Tuo synnytys sopivasti sijoittuu johonkin vuoteen 2020 (en muista nyt tarkalleen), mutta sopisi sinällään jos tuo sarjaa saadaan kestämään paria kautta pitemmälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös