Liigaan haluavien seurojen "auditointi" ja siihen liittyvä "napina"

  • 468 785
  • 2 594
Ihan mielenkiintoinen ilmiö tämä vaasalaisten takinkääntö. Ensin riekutaan Tuton turskalle, hetki myöhemmin pidetään puheita Sportin veloista kauheana loanheittona ja mustamaalaamisena, mutta kun valtakunnan ykkösmedia komppaa, niin sitten pitääkin väkisin löytää vastaavat heikkoudet myös muista seuroista, ja yhtäkkiä äsken marttyyreinä mustassa maaliämpärissä kierineet Patit ja kumppanit ovatkin itsekin kuulleet juttuja hallilla ja lukeneet paljastuksia muilta foorumeilta. Ei mulla muuta.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jos nuo ilmoitetut tiedot esim. Sportin taloustilanteesta pitävät paikkaansa ei sitä voi selittää jollain "kassavirralla" niin kuin Hiltunen Hesarin jutun mukaan tekee. Jos oma pääoma on menetetty eikä sitä ole katettu esim. pääomalainalla niin hallituksen vastuulla on tehdä ilmoitus kaupparekisteriin oman pääoman meneteyksestä. Tieto näkyisi näin ollen kaupparekisteriotteella ja olisi tietty ikävä juttu.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukka Toivakka oli juuri Mikkelin paikallisradion (radio Mikkeli) haastattelussa. Tässä jotain, mitä jäi ulkomuistista mieleen:
* Jukureiden tilanne on parempi talouden osalta kuin esim. Sportin
* Jukureilta ei löydy talouden osalta mitään "luurankoja kaapista"
* YLEn toimittajat olivat eilen yhteydessä myös Jukureihin. YLEn jutussa ei Jukureita mainittu, koska vastaavanlaisia mitä Sportista ja Tutosta uutisoitiin ei Mikkelistä löydy
* Suurin haaste Jukureiden anomuksessa on nuoremmat juniorit, mutta tämäkään ei ole esteenä, koska on olemassa siirtymäajat. Jukurit on osoittanut junioripuolen eteenpäin menemisen, ja menestystä tulee lisää. Junioreilla on lisäksi päätoimisia valmentajia jne., mikä on edesauttaa tätä.
* Ei ole ollenkaan varmaa, että mikään joukkue nousee liigaan auditoinnin kautta, vaan seuraava nousija tulisi Mestiksen mestaruuden kautta
* Seurat ovat toivoneet, että auditointipäätös tulisi vasta siirtorajan umpeutumisen jälkeen, jotta seurat voisivat keskittyä mahdollisissa pelaajakaupoissa vain tähän kauteen

Siinä jotain, mitä jäi mieleen.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ehkä tämä ketju omalla irvokkaalla tavallaan kuvaa parhaiten tätä nykyistä sarja- ja karsintajärjestelmää. Joskus aikoinaan sai Joensuussakin nauttia karsintapelien tunnelmasta ja pelaamalla saavutetun nousun huumasta, mutta nykyisin kaukalon sijaan kovimmat väännöt käydään keskustelupalstoilla siitä, kenellä on eniten velkaa, ja pitäisi olla KLT-tutkinto taskussa ymmärtääkseen kuka voi nousta.

Ei sillä, kyllähän talouden pitää kunnossa olla, mutta ei siinä ihan urheilun huuman ytimessä olla kun ratkaisevan karsintapelin sijaan jännätäänkin tilinpäätöksen julkaisua.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jääkiekko on mielenkiintoinen bisnes, sen vertaaminen ns. normibisnekseen ei aina toimi. Tammisen jälkeen Sport on käsittääkseni tehnyt positiivista tulosta ja siffan väite on pitänyt paikkansa, Sport ei ole mennyt konkurssiin. Tämä ei silti poista sitä tosiasiaa, että seura on tiukassa taloudellisessa tilanteessa.

Kun Hiltusen tasoinen ihminen lähtee mukaan jääkiekon johtotehtäviin, hän tuskin on munaamassa itseään. Aikanaan kun Pertti Ahola tuli Ässien johtoon, hän laati talouden viiden vuoden tervehdyttämissuunnitelman, jonka avulla Ässien miljoona velka olisi maksettu pois. Kevät 2006 nopeutti suunnitelman toteutumista, mutta ilman tuotakin lottovoittoa velka olisi maksettu aikanaan pois.

Uskoisin, että Hiltunen ja kumppanit ovat tehneet vastaavan suunnitelman Sportille ja tästä suunnitelmasta on pidetty kiinni. Tunnusluvut voivat olla edelleen negatiivisia, mutta silti talouden kehitys voi olla suunnitelman mukainen. Mestiksen rahavirroilla Tammisen "liigatason" velan maksaminen kestää pitkään.

En jaksa uskoa, että Hiltunen lähtisi valehtelemaan medialle ja tätä kautta munaamaan itseään Sportin takia.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Toivakka kertoi juuri paikallisradion haastattelussa Jukurien taloustilanteesta.

Kuten jo aamulla tuli todettua, muitten mielestä kiinnostavaa sieltä ei löydy, koska talousasiat ovat paremmassa kunnossa kuin esimerkiksi TUTOlla ja Sportilla. Jukurikannattajat voivat olla talouden puolesta positiivisella mielellä.

Jukurien isoimpana kompastuskivenä Jukka piti Junioritoimintaa ja sitten toisena talousaluetta. Kuitenkin näillä ollaan menty hyvin eteenpäin, ettei usko homman niihin kaatuvan. Toivakan mukaan ei ollenkaan kirkossa kuulutettua, että yksikään kandidaatti tulee nyt auditoinnin kautta nostetuksi.

Kyllä Jukurien isoin kompastuskivi tuntuu olevan tällä kaudella juuri tuo asia, mitä alun alkaen pidettiin meidän parhaana saumana, eli urheilullinen menestys. Joukkuetta tullaan kuitenkin vahvistamaan ja Jukalla oli luja usko kevään tekemiseen.

Tähän loppuun on pakko vetäistä tuo Sport fanien katsomossa aiemmin vetämä: 'jatka valehtelua Toivakka'.. siihen voisi vaihtaa Hiltusen nyt sen Toivakan tilalle, niin pitää sitten paikkansa sekin jatkossa.
 
Jos mahkua ei olisi tai kukaan ei isoista nousisi, niin selvää olisi se, että löydettäisiin itsemme aika nopealla aikajänteellä keskustelemassa täällä pykälää alempana. Fakta on vaan se, että kun karsinta tämän kauden osalta siirrettiin kabinetteihin, niin silloin se myös siellä ratkaistaan. En mä näe eroa noissa keskusteluissa vaikkapa viime kauden finaaliketjuun. Ei sielläkään mitään happyhappyjoyjoy-meininkiä ole.

Mulla ainakin itselläni on tullut sellainen "pelastautukoon ken voi"-fiilis, koska aika pitkään on saannut tätä tämän sarjan raiskaamista katsoa ja olen kyllä jo toivoni menettänyt Mestiksen suhteen ja pidemmän päälle myös suomalaisen seuratason jääkiekkoilun suhteen. Suomi on penninvenyttäjien maa, missä kukaan ei uskalla tehdä mitään ja jos joku sattuukin uskaltamaan, niin vittuilu on valtaisaa, kunnes onnistut, jolloin olet kruunattu kuningas ja sankari. Tällä viittaan siihen, että edelleen asioita pyöritetään pienissä kuppikunnissa, jossa tärkeintä on olla kehittymättä ja vain suojella omaa persettään ja talouttaan, jotta muutoksia ei synny. Tämä on todella tärkeää ollut myös liigapomoille ja siksi tämä päätös. Suomalaisen jääkiekkoilun urheilullisuuden raiskasivat ne henkilöt, jotka eivät tiedä urheilusta hevonvittua, vaan +/- nollatalouden expertit. Varmaan helvetin siisti olla Tepsin fani, kun kaikki pelaajat kupataan ulos. Se on sama asia, kuin seurajohto kusisi fanikatsomoon rivissä jostain katkarapu-aitiosta.

Ja kyllähän keskustelu ilman tunteita on aika hajutonta, mautonta ja väritöntä. Vastavuoroinen perseennuoleminen ei vaan aiheuta kunnon mielipiteitä. Tunteella kirjoitetuista tuppaa tulemaan paremmin oikeita mielipiteitä esiin.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Ihan mielenkiintoinen ilmiö tämä vaasalaisten takinkääntö. Ensin riekutaan Tuton turskalle, hetki myöhemmin pidetään puheita Sportin veloista kauheana loanheittona ja mustamaalaamisena, mutta kun valtakunnan ykkösmedia komppaa, niin sitten pitääkin väkisin löytää vastaavat heikkoudet myös muista seuroista, ja yhtäkkiä äsken marttyyreinä mustassa maaliämpärissä kierineet Patit ja kumppanit ovatkin itsekin kuulleet juttuja hallilla ja lukeneet paljastuksia muilta foorumeilta. Ei mulla muuta.

Ei uskois että olen näin paljon asioista samaa mieltä Harto sun kanssa, mutta allekirjoitan täysin. Asia liittynee tuohon Sportilaisuuden/Vaasalaisuuden kulttuuriin yrittää aina ensin kiistää joka asia loppuun asti ja valehdella loput. Ei uskois että me nimenomaan ollaan niitä Savolaisia joilla pitäis näitä ongelmia olla?
Sen jälkeen pyöritellään käsiä ja yritetään pienennellä asioita kun taas jotain mustaa valkoisella tuodaan eteen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Suomi on penninvenyttäjien maa, missä kukaan ei uskalla tehdä mitään ja jos joku sattuukin uskaltamaan, niin vittuilu on valtaisaa.
Tämä! Ja myös tästä syystä suomi jatkaa muutenkin, kuin pelkästään kiekkoilussa taantumassa. Kukaan ei uskalla tehdä mitään ja kaikki tarmo keskitetään kyttäillyy ja kyräilyyn. Suurin voitto on se, jos joku epäonnistuu jossain. Siitähän kyllä naatitaan. Pessimismi on koko suomessa ennenäkemättömän käsinkosketeltavaa ja se ei luo mitään hyvää kellekään.

Ja kyllähän keskustelu ilman tunteita on aika hajutonta, mautonta ja väritöntä. Vastavuoroinen perseennuoleminen ei vaan aiheuta kunnon mielipiteitä. Tunteella kirjoitetuista tuppaa tulemaan paremmin oikeita mielipiteitä esiin.
Totta! Mistähän me täällä tämä odotteluaika täällä keskusteltaisiin, jos ei vertailtaisi, millä organisaatiolla löytyy suurikullisin johtaja? Eikä näitä tarvi kenenkään pakonsanelemana toivottavasti lukea. Btw, tosta suurilerssisimmästä. Syksyllä Tuto-Sport pelissä Turkulainen streamselostaja tiesi, että Joonas, Tötsä Kuuselalla olisi helevetin iso. Vertasi sitä kokispulloon ja kommentoi, että kokispullokin on pieni tässä tapauksessa. Eli, Sport on todella vahvoilla ainakin tässä suhteessa auditointia. Vai, onko jollain esittää jotain muuta statistiikkaa oman organisaation hyväksi? Kouvolasta voi olla vaikea saada tätä tietoa, koska eivät ilmeisesti raportoi tätäkään? :)
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eli n. 260 000 euroa kaudesta saisi pulittaa, jos mielii liigassa pelata. Se on aikalailla puolet nousijaehdokkaiden pelaajabudjeteista. Kova hinta, mutta ainakin KooKoon osalta hoidossa..
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hinta ei tosiaan varmaan este kellekkään suurista. Tähän toki voi tulla muutos ensikaudella jos tahtovat laittaa kapuloita rattaisiin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Toivakan mukaan ei ollenkaan kirkossa kuulutettua, että yksikään kandidaatti tulee nyt auditoinnin kautta nostetuksi.

Alan olla Toivakan kanssa samoilla linjoilla. Tätä korttia on nostettu esille entistä enemmän... Tämä yleinen härdelli voi vielä auttaa asiaa, että Mestiksen Mestari nousee, jos kriteerit täyttyy ja kuun asennot on oikein, vasta kaudeksi 2016-2017 ja audioinnista todetaan "ei onnaa näillä lapuilla".

Näinhän sen pitäisikin mennä, tosin ilman siirtymäaikoja.
 

kotkanpoikii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sumulaakson kk, Spora forever,
Muistanko väärin, vai lukiko jossain mediassa tuon Spora hässäkän tiimoilta, että Sportin UTJ tulee väistymään ens kaudella ? On tää ny kyllä aika surkuhupaisaa kun taas ollaan tilanteessa, että "harkitaan vahvistuksia" sinne pakki- ja molariosastolle eikä mitään tapahdu...Kookoo vastaavassa tilanteessa toimii, ottaa luurin käteen ja naps niin on puolustus melkoosen hyvällä mallilla tällä hetkellä ??

Toi on mun mielestä kyllä yksi Kookoon vahvuus tällä hetkellä. Asiat laitetaan kuntoon, eikä kielimuuri ole parille puhelulle mikään ongelma. Spora odottelee ja odottelee- aina vaan. Soon kulkaa tällä menolla alle 10 peliä ja Kookoo on sarjakärjessä että poksahtaa. Se kuuluisa termi: "flow" alkaa pian tuoda pisteitä Kookoolle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Muistanko väärin, vai lukiko jossain mediassa tuon Spora hässäkän tiimoilta, että Sportin UTJ tulee väistymään ens kaudella ?.

On huhuttu, että sekä UTJ että toiminnanjohtajaa vaihdettaisiin. Tämähän tässä Sportin osalta onkin mielenkiintoista. Tomek tulee, Jokerit lähtee, Iltapulut visertää ja mitä vielä?
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Syksyllä Tuto-Sport pelissä Turkulainen streamselostaja tiesi, että Joonas, Tötsä Kuuselalla olisi helevetin iso. Vertasi sitä kokispulloon ja kommentoi, että kokispullokin on pieni tässä tapauksessa.

Normaalisti menisi sellaiseen vaasalaistyyliseen liiotteluun, mutta koska meillä turkulaisilla on todistetusti Suomen suurimmat kullit, myös kunnan hallituksessa (sananmuunnos), veikkaan että kyseinen kielikuva on ollut korkeitaan säälittävästä 0,5 ltr:n pullosta. Normaali turkulainen roikottaa sellaista 1,5 ltr:n Vissypullon kokoista jötkälettä polvien välissä. Näin ainakin äitini väittää.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
ei taida aika ihan riittää, kuntopuntari viim. 10 ottelua
kookoo 20p
sport 17p
hck 17p
jukurit 14p
tuto 11p

Hiukan ot, mutta oikaistaan kuntopuntari virhettä playoffviivan yllä olevilta:

K-Vantaa 21p
Jokipojat 20p
KooKoo 20p
Sport 17p
Hck 17p
Jukurit 14p
Hokki 12p
TuTo 11p

Sarjassa pelaa runkosarjan voitosta ja Mestaruudesta vielä muitakin kuin nämä kabinettihorot.
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Vaasa on huono talousalue. Etuovi.comin mukaan kallein myytävänä oleva asunto (OKT) oli vaivaiset vajaat 900 000 €. Turussa Oli kallein myymätön kerrostalokämppä 1 450 000€ ja OKT 1 890 000€.

Mikäs sitten olisi seuraava jääkiekkoon liittyvä nokittelu.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Jokipojat 20p.

Moneskohan kerta tämä on lähihistoriassa, kun JoKP ryssii huolella alkukauden ja tulee keväällä muiden rinnalle ja ohikin? Win the right games sanonta liittyy oleellisesti kyllä juuri JoKPiin, vaikka bensa ehkä pleijareiden jossain vaiheessa kesken loppuukin. Eikös se ollut Piken mestaruuskausi, kun jostain joulukuusta runkosarjan loppuun ei tainnut tulla paria tilastotappiota enempää häviöitä?
 

Chiquita

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Sarjassa pelaa runkosarjan voitosta ja Mestaruudesta vielä muitakin kuin nämä kabinettihorot.

Otapa sama tammikuulta, niin alkaa rinki perseen alla tuntumaan meillä Turussa aika kylmältä. Yksi voitto, yksi tappio voittomaalikisassa ja seuraavat matsit SapKoa, Jukureita ja KooKoota vastaan.
 

Steus

Jäsen
Kyllä aina huomaa, että on ollut pelipäivä ja muutama kalja on tullut otettua, kun lukee joidenkin kommentteja ke/pe/la -iltoina :) Usko omaan asiaan on n. 110 % ja "jos joku väittää jotain muuta, niin hän valehtelee".

Otteluisännyyden hinta liikkunee jossain 2000-5000€ välillä, joten kannattaako sen Wärtsilän satsata miljoona Sporttiin, että voi viedä korealaiset neekerinsä katsomaan isoja miehiä jäätyneen veden päällä lyömässä toisiaan..? Toki yrityksillä on intoa tukea seuraa saamatta siitä varsinaisesti suurempaa lisäarvoa itselleen, mutta sillekin on kipurajansa. Kyllä yrityspäättäjät ensisijaisesti miettivät markkinointia sanassa "urheilumarkkinointi", vaikka myös se urheilu kiinnostaisikin. PK-yrityksille pienet satsaukset ovat helppoja päätöksiä, mutta liiga-tason viisinumeroiset voivat olla jo vähän hankalampi rasti "pelkästä tukemisen ilosta". Tosin kuten jo listattu, niin Vaasasta löytyy noita isompiakin puljuja ja Hiltusella lienee ammattinsa puolesta laaja kaari kontakteja vähän muuallakin.

Mitenkäs Obama, oliko kysellyt paljon Sportista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös