Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 237 522
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ai minun pitäisi tietää miten Erkka aikoo roolittaa joukkueensa? Heh.

Jos kerran noin ahkerasti olet valmis vertailemaan pelaajia keskenään, niin kai sinulla joku käsitys on pakko olla, että minkämoinen kokonaisuus otetaan kisoihin.

PK Subban ja Hamhuis ajoi Brent Seabrookin tilalle Kanadan joukkueessa.
Valmentajat halusivat 4/4 kokoonpanon pakkien kanssa ja pitivät sitä todella tärkeänä. Jos tuota 4/4 ei oltaisi toteutettu, olisi Seabrook ollut Hamhuisin tilalla.
Vaikka olen Hawks fani, niin pidän tuota oikeana ratkaisuna.

Tässäpä nyt vaikka sellainen hyvä esimerkki, mitä kannattaa pohtia kun keskustelee näistä Suomenkin valinnoista.


Ketä sitten olisit kaipaillut pakistoon? Ristolainen? Järvinen? Nummelin? Karalahti? Minusta Liiga-veteraanit tai AHL-arvat ei ole ihan sitä, mitä olympiajoukkue kaipaa rosteriinsa.

Olisi muuten varmaankin hauskaa kuunnella sellaista debattia, jossa sinä keskustelisit Westerlundin, Kekäläisen ja Holtarin kanssa noista pakkivalinnoista. Olisi eittämättä hilpeää viihdettä.

Jos Ristolainen on mielestäsi AHL arpa niin olet tehnyt hyvin selväksi NHL vastaisuutesi. Sekä sen, miten paljon tiedät Ristolaisen pelistä.

Jos Kekäläinen olisi yksinvaltiaana päättänyt nuo pelaajat, niin minä olisin turpa kiinni ja hyväksyisin ne suoraan. Pohtisin toki, että miksi joku toisen tilalta.

Kekäläinen on ainoa henkilö tällä hetkellä keneen luotan 100% maajoukkueen valmennuksesta/taustaryhmästä ja johdosta.

Huoltajat mainitaan erikseen, ne on kovia jätkiä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kyllä tuo suomen joukkue olisi tarvinnut vielä Hartikaisen ja Joensuun, jotka olisi tuoneet sitä kokoa ja fyysisyyttä. Nyt meillä on Pillu, Aaltonen, Lehterä ja Kontiola alemmissa ketjuissa. Sitten pakeissa on vain kaksi puolustavaa ja loput 6 hyökkääviä, mitä viddua. Mietin myös suomen alivoimia, onhan meillä tietty M. Koivu, Leksa ja Korpikoski jotka varmasti taistelee mutta joku 4-sentteri/AV-sentteri tyyliin Hahl olisi ollut hyvä moovi. Moket on nyt varmat joten siihen ei kaaduta, go leijonat go!

Näillä kisoihin:

Filppula-Koivu-Ruutu
Granlund-Barkov-Selänne
Korpikoski-O.Jokinen-J.Jokinen
Pillu-Kontiola-Leksa

Timonen-Salo
Väänänen-Vatanen
Lepistö-Määttä
Kukkonen-Hietanen jos on ihan pakko.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Ihan ok tiimi

Joukkue on nyt valittu, enkä nosta huutomyrskyä Bergenheimistä - Barkovista olisin nostanut. Seanin olisin valinnut joukkueeseen ja Erkkakin kehui pelaajaa, mutta ei löytänyt joukkueesta roolia. Syy tähän on varmaan sellaisilla pelaajilla kuin Selänne ja Korpikoski.

Ykkönen tulee toivon mukaan olemaan Filppula - Koivu . J. Jokinen ja kakkonen Ruutu - O.Jokinen - Granlund. Korkeintaan Jussi ja Tuomo vaihtaa paikkoja eikä näihin Bergenheimiä ajateltu.

Kolmosen laidalle Barkovin tutkapariksihan Seania ajateltiin, mutta uskoisin Erkan ajatelleen tällä tavalla:
- Sashan kanssa onnistuu moni muukin ja jos jollakin pelaajalla on mahdollisuus nostattaa Selänteen nykytasoa, niin se on Sasha. Teemulle Erkallakaan ei kertakaikkiaan ole munaa sanoa "ei kiitos", mutta Bergenheimille sen pystyy sanomaan.
- Ketjun toisen laiturin paikasta uskoakseni kamppaili Bergenheim ja Korpikoski, ja tämän taistelun vei Korpikoski varmaankin siksi, että hänet Erkka kokee varmemmaksi valinnaksi ja korpedo on ollut tasainen ja luotettava pelaaja jo pitkään.

En usko, että Kontiola-Aaltonen tutkaparia tullaan näkemään ainakaan heti kisojen alussa. Liian epävarma pari omaan päätyyn. Sen sijaan uskon näkeväni nelosen muodossa Pihlström - Kontiola - Komarov. Tässä taas Pihlströmin maajoukkuenäytöt varmaankin ajaa Bergenheimin ohitse ja taas Komarovia ei toiselta laidalta nelosessa syrjäytä kukaan pelaaja. Eli taas pelataan "varman päälle". Iso kaukalo vielä varmaan viimeinen niitti.

Kontiola ei kyllä vastaa millään mittarilla Sakua nelosessa, mutta no can do. Onneksi laidoilla on kuitenkin miehet, jotka ovat hyviä myös omassa päässä.

Että ei se Bergenheimin jättäminen rannalle nyt ihan fiasko ratkaisu ole, vaikka itse olisin valinnut toisin. Aaltosen valintaa puoltaa ilmeisesti yllätysvalmius, rightin maila ja EHT:llä sekä MM-kisoissa muutamat väläytykset, ja tässä uskoakseni syy miksi ei Bergenheim edes varalle kelvannut. Jori Lehterä taas sen takia varalla, jos Kontiola tai joku muu sentteri floppaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ossi Väänänen oli juuri päättyneessä SaiPa-pelissä niin paska, että yhdenkään olympialaisiin valitun pelaajan ei pitäisi pelata kauden aikana tuollaisia otteluita. Kaiken järjen mukaan Hietanen tai Lepistö on pelaavassa kokoonpanossa, joka on aika pelottavaa. Tai sitten täytyy Väänäsen kohdalla tapahtua joku ihmeparannus...

Itse kyllä 10 kertaa kymmenestä peluuttaisin mieluummin Lepistöä, kuin Ossia, koska parempi liike ja paremmat kädet. Top 6:ssa ei voi olla sekä Väänänen, että Kukkonen, ja Lasse on näistä parempi. Ossi sitten 7. pakki ja pelaa alivoimaa
 

Alejandro

Jäsen
En tiedä onko tällaista näkökulmaa tuotu tänään keskustelussa esille, mutta kerronpa teoriani kaikesta huolimatta. Eli Saku saattoi tehdä päätöksensä siitä yksinkertaisesta syystä, että Suomen pukukoppiin ei mahdu kahta Koivua. A-maajoukkue on Mikon jengi, Saku on antanut soihdun veljelleen.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Itse kyllä 10 kertaa kymmenestä peluuttaisin mieluummin Lepistöä, kuin Ossia, koska parempi liike ja paremmat kädet. Top 6:ssa ei voi olla sekä Väänänen, että Kukkonen, ja Lasse on näistä parempi. Ossi sitten 7. pakki ja pelaa alivoimaa

Väänäsellä ei olisi pitänyt olla mitään asiaa koko joukkueeseen nykykunnossaan. Tällä kommentilla varmaan saa ne Bergenheimista huutelevat Jokerikannnattajat niskaan. Sean olisi joukkueeseen mahtunut, Oswaldo ei.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kyllä, täällä ollaan todella tyytyväisiä Erkan valintoihin. Ainoastaan harmittaa tuo Sakun poisjääminen. Ainoan muutoksen olisin tehnyt Pihlströmin kohdalla ja valinnut mielummin Hartikaisen tai Osalan tilalle. Mutta kokonaisuutena hyvä joukkue ja positiivisella mielellä odottelen olympialaisten alkua.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Hiitelän mukaan Sean Bergenheim (FLA), Antti Raanta (CHI), Pekka Rinne (NSH) ja Rasmus Ristolainen (BUF) on varalla, jos tulee loukkaantumisia.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lihavoinnit omia. Suomi on ikuisen ininän luvattu maa! Mitäköhän tässä maassa täytyy tehdä maajoukkueen eteen saavuttaakseen statuksen: Pelaa maajoukkueessa, jos ei ole painavaa syytä kieltäytyä.?

Tässä vielä Saku Koivun tiedote:
"- Valmennuksen kanssa asiasta on keskusteltu viimeisten viikkojen aikana muutamaan otteeseen. Aivotärähdyksestä johtuva viiden viikon tauko peleistä, ja lähes mitätön harjoittelu näiden viikkojen aikana, on johtanut siihen, että fyysinen kuntoni ei ole sillä tasolla, jolla itse sen haluaisin olevan, jotta lähtisin edustamaan Suomea olympialaisiin maailman huippupelaajia vastaan. Unelmat ja realismi ovat kohdaltani ristiriidassa omasta mielestäni. Soisin, että tilallani pelaa paremmin valmistautunut pelaaja. Terveisin, Saku Koivu."

Lue:
Keskusteltu valmennuksen = Anaheim.
Fyysinten kuntoni ei ole sillä tasolla, jolla sen itse haluaisin olevan. = Mies on tod näk. jo nyt levon tarpeessa, mutta sinnittelee Anaheimin joukkueessa Olympia taukoon asti.

Miten hemmetissä näistä saa käännettyä, äijää ei kiinnosta edustaa Suomea?

EDIT: Ja juu juu, tähän astihan S. Koivu on tullut kisoihin vaan sen takia, koska pitänyt Kultaa lähes varmana.

Ensinnäkään en oo mitään inissy. Ja mielestäni annoin ymmärtää, että Sakun valinta on ymmärrettävä.

- Saku on voittanu 4 olympiamitalia
- Saku on voittanu 4 MM-mitalia
- Saku on voittanu World Cup-mitalin
- Saku ei oo voittanu Stanley Cupia
- Saku on jo 39-vuotias
- Sakun sopimus Anaheimin kanssa päättyy tähän kauteen
- moni arvioi että Saku pelaa viimeistä kautta, jos ei, niin ei niitä pelivuosia montaa oo jälellä
- Anaheim johtaa Änärin runkosarjaa

Mitäpä luulet...kumpi Sakua kiinnostaa enemmän, nyt kun ura kiekkoilijana vetää viimeisiään, viides olympiamitali/kymmenes mitali maajoukkueessa vai ensimmäinen Stanley Cup? Niinpä. Sakulla on jo paljon ikää jääkiekkoilijaksi, ja kun ottaa huomioon sen energiaa kuluttavan tavan millä Saku pelaa, niin kaverilla ei vaan riitä virta (loukkaantumisen jälkeen) sekä olympialaisiin ja Stanley Cupin metsästykseen.

Olisin vaan toivonu, että Saku olis oikeesti antanut suoraselkäisemmän syyn pois jääntiin. Mut toisaalta, kaikki ei ehkä ymmärtäis Sakun valintaa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Hiitelän mukaan Sean Bergenheim (FLA), Antti Raanta (CHI), Pekka Rinne (NSH) ja Rasmus Ristolainen (BUF) on varalla, jos tulee loukkaantumisia.

Ja viis muuta... virtasen mukaan Katainen ja Urpilainen on ministereitä, ellei tule loukkaantumisia
 

IpaTeme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huonolta näyttää toi mikko koivun tilanne, puolikuntoisena kisoihin, jos nyt ylipäätään vamma, joka on aika paha, paranee edes siihen mennessä.
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
Päivä tässä nyt tullu ihmeteltyä ja hämmästeltyä. Lopputuloksena tyytyväisyys valintoihin. Case-Bergenheim hieman oudoksutti alussa, miksi ohittaa B&B:n ilmiselvä kemia? Kaverit pelaa hyvin yhteen, kai se toimis kisoissakin? Mutta, asian voi ajatella myös näin: kenen kanssa Barkov tekisi vielä parempaa jälkeä? Jokiset, Filppula, Teemu, kuka tahansa nuista tekee tehoja yhtä lailla kuin Bergenheim Barkovin vierellä Panttereissa. Pihlströmin valinta ei sikäli yllätä, kai siellä tykkäillään kaavailtuun rooliin enemmän Pihlströmiä kuin Bergenheimia.

Ei tullut nyt tapausta Jussi "ei löydy roolia" Jokinen, voidaan valmistautua turnaukseen rauhallisin mielin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän niinkuin helvetisti ihmettelen tuota Bergenheimin ulosjättämistä, näiden kisojen "Jokinen". Meillä kuitenkin puhutaan AINA maalinteko-ongelmasta Leijonissa. Nyt jos ajatellaan, että kumpi pelaaja todennäköisemmin ratkaisee tiukkoja pelejä esim. tekemällä maalin, ajamalla painavia taklauksia vastustajiin tai huolehtimaan oman tonttinsa 100% hyvin.

Bergenheim vai Aaltonen/Lehterä/Pihlsröm?
Osala vai Aaltonen/Lehterä/Pihlsröm?
Joensuu vai Aaltonen/Lehterä/Pihlsröm?
Hartikainen vai Aaltonen/Lehterä/Pihlsröm?

Pakkitilanteesta ei voi sanoa muuta kuin sen, että on meillä tällä hetkellä karmivan huono taso jos joudutaan miettimään Olympialaisiin tähän tapaan:
Hietanen vai Karalahti/Nummelin/Ristolainen?
Kukkonen vai Karalahti/Nummelin/Ristolainen?
Lepistö vai Karalahti/Nummelin/Ristolainen?

Helvetti kun ei oikein osaa edes sanoa, että kenet noin huonoista valitsisi itse.

Ja siitä maalinteko-ongelmasta, niin on aika uskomatonta ajatella että tuossa joukkueessa maalit tekisi nyt sitten Filppula, J.Jokinen ja tadaa Selänne.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sulla toistuu koko ajan perusteluissa kirjainyhdistelmät EHT ja MM. Kerro nyt mitä ihmeen tekemistä noilla näytöillä on maailman parhaiden parissa?

Otan tästä kysymyksestä kopin: EHT-kirjainyhdistelmällä ei ole mitään tekoa maailman parhaiden parissa, mutta jälleen viime vuosina kirjainyhdistelmällä MM on ollut paljonkin tekoa maailman parhaiden kanssa.

Kyllä MM-kisoissa on jo pidemmän aikaa ollut eri mailla jotakuinkin parhaat saatavilla olevat voimat käytössä. Ja tähän kun lisää KHL:n, joka on varsin tasokas liiga huippujen osalta, MM-kisoja voi ihan perustellusti pitää kovana turnauksena.

Tokikaan MM-kisat eivät ole yhtä kovat kuin olympialaiset, mutta ei se taso kuitenkaan mitenkään ihan toiselta planeetalta ole, vaikka niitä TOP-1 -luokan pelaajia Kanadalla ja Venäjällä onkin MM-kisoissa "vain" se 1-2 kenttää verrattuna olympiakisojen n. 3 kentälliseen.

Tietysti pitää myös vähän katsoa mitä näyttöjä sieltä MM-kisoista katselee. Ne alkusarjan Uzbekistan-ottelut ovat ihan yhtä tyhjän kanssa, ja näissä menestyminen (esim. iki-MömMöt Petteri Nummelin, J-M Aaltonen ja Lasse Kukkonen) ei sinällään kerro yhtään mitään, vaan kannattaa huomioida lähinnä pudotuspelit kovia maita vastaan.

Ja tästä päästäänkin siihen, että on käsittämätöntä perseilyä Westerlundilta tuon tutkapariajattelun takia ottaa J-M Aaltonen kisoihin, kun pelasi jotakuinkin kohtalaisesti Kontiolan kanssa viime kisoissa (jos kovia maita vastaan pelattuja pelejä ei huomioida). Viime kisojen Kontiola oli sellainen tapaus myös kovia maita vastaan, että siinä vierellä postilaatikko tai betoniporsas olisi vääntänyt lähes joka ottelussa 1-2 tehopistettä.

Pihlström on mielestäni jopa aavistuksen vähemmän käsittämättömämpi valinta kisoihin kuin J-M Aaltonen. Kaveri kuitenkin toimii siinä 4. ketjun laiturin roolissa varsin mukiinmenevästi, kunhan ei kuvittelekaan pelaavansa jääkiekkoa. Siinä kun polkee päin kaikkea mikä liikkuu, Pihlström täyttää paikkansa.

..vaikka kyllä silti ne Bergenheim (Aaltosen tilalle) ja Hartikainen (Pihlströmin tilalle) tuonne olisi pitänyt ottaa.


Westerlundin tutkaparipuheet, Barkovin myöhäinen listalle laittaminen ja se, että Bergenheim ei ole kisoissa puhuvat karua kieltään siitä, että Barkovin rooli on alustavasti olla ylimääräinen hyökkääjä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Palstan pahimmille pessimisteille tässä vielä ihan hyvä muistutus nhl.comin jutusta koskien Suomen rosteria:

Finland is the only country to medal in three of the four tournaments since the NHL began taking a break from its schedule to allow players to participate in 1998.

Eli parhaiden ollessa mukana Suomi on ollut mitaleilla useammin, kuin mikään toinen maa.

Itse uskon, että tälläkin kertaa takaisin tullaan mitali kaulassa.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Bergenheim vai Aaltonen/Lehterä/Pihlsröm?
Osala vai Aaltonen/Lehterä/Pihlsröm?
Joensuu vai Aaltonen/Lehterä/Pihlsröm?
Hartikainen vai Aaltonen/Lehterä/Pihlsröm?

Mikä on Joensuun nykykunto? En tiedä nimittäin itse. Potentiaalinen kaveri kyllä.

Mutta olettaen, että Joensuu ei ole nyt elämänsä vedossa, heittäisin:

Bergenheim / Lehterä / Pihlström

Pihlströmin voisi heittämällä vaihtaa päikseen Hartikaiseen, mutta muuttuisiko varsinaisesti mikään, jos puhutaan kuitenkin 4. ketjun työmyyrästä?

Joku sen tuossa edellä kirjoitti hyvin, että Pihlströmin suurin synti on kaikesta huolimatta ollut se, että tämä on pelannut aina hyvät kisat. Toki ensimmäiset olivat maaleineen ne parhaat, mutta viime kisatkin olivat lopulta oikein mallikkaat.


Pakkitilanteesta ei voi sanoa muuta kuin sen, että on meillä tällä hetkellä karmivan huono taso jos joudutaan miettimään Olympialaisiin tähän tapaan:
Hietanen vai Karalahti/Nummelin/Ristolainen?
Kukkonen vai Karalahti/Nummelin/Ristolainen?
Lepistö vai Karalahti/Nummelin/Ristolainen?

Helvetti kun ei oikein osaa edes sanoa, että kenet noin huonoista valitsisi itse.

Pakkitilanne on kyllä karmea, ottaen huomioon, että Kukkonen on tosiaan valittu kisoihin. Väänänen oli viime MM-kisojen positiivisin yllättäjä puolustuspäässä, ja jos lähimainkaan sellainen kaveri saadaan kisoihin, niin olen erittäin tyytyväinen.

Ensin pitää ylläolevista valita Hietanen / Kukkonen / Lepistö -akselilta. Vaikka puhutaan eri tyypin pelaajista, tuon Kukkosen pudottaisin heti ensimmäisenä pois. Mitä tehdään olympiakisoissa kaverilla, joka jo MM-tasolla on niin huono, ettei tätä voida C-merkistä huolimatta peluuttaa kuin n. 5 minuuttia per ottelu, että omissa ei soi koko aikaa?

Ihan käsittämättömiä sijoittumisvirheiltä kaverilta, jota pidetään erinomaisena puolustuspään puolustajana ja alivoimaspesialistina! SM-Liigaan loistava, MM-tasolla sukka ja olympialaisissa arvattaenkin täysi lapanen.

Salmela olisi taitojen puolesta hyvä pakki tarvittaessa myös 3-pariin, mutta Anssi kyllä toilailuillaan pilaa uransa ihan itse. Joensuun miinottaminen 2011 kertoo, että ei kaveri ainakaan kännissä ole kovin kiva joukkuekaveri, jos on sitä selvin päinkään.

Nummelinia en kisoihin ottaisi. Parantanut toki puolustuspeliään nuoruusvuosista, mutta hei! Karalahdella nyt ei vaan potku enää riitä, muuten ihan hieno kaveri.

Ristolainen kisoihin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tokikaan MM-kisat eivät ole yhtä kovat kuin olympialaiset, mutta ei se taso kuitenkaan mitenkään ihan toiselta planeetalta ole, vaikka niitä TOP-1 -luokan pelaajia Kanadalla ja Venäjällä onkin MM-kisoissa "vain" se 1-2 kenttää verrattuna olympiakisojen n. 3 kentälliseen.

Pienenä sivuhuomatuksena:

Kanadalla on niin leveä pelaajapooli, että maa saisi Olympialaisiin marssitettua 3 yhtä tasaista joukkuetta joilla kaikilla olisi mahdollisuudet kultaan. Suomella on sellaiset puolen joukkueen verran huippupelaajia, mutta yleensä mitalitason joukkue.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
En tiedä onko tällaista näkökulmaa tuotu tänään keskustelussa esille, mutta kerronpa teoriani kaikesta huolimatta. Eli Saku saattoi tehdä päätöksensä siitä yksinkertaisesta syystä, että Suomen pukukoppiin ei mahdu kahta Koivua. A-maajoukkue on Mikon jengi, Saku on antanut soihdun veljelleen.

Kyllähän tätä on epäilty, mm. Vesa Rantasen porukka etunenässä. Saattaahan siinä teoriassa että Saku Koivu ei halua mukaan jengiin, koska broidi on kapteeni ja koska ei halua pelata veljeään alempana, olla jotain perääkin. Itse en jaksa sen enempää sitä miettiä, niin tai näin.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pienenä sivuhuomatuksena:

Kanadalla on niin leveä pelaajapooli, että maa saisi Olympialaisiin marssitettua 3 yhtä tasaista joukkuetta joilla kaikilla olisi mahdollisuudet kultaan. Suomella on sellaiset puolen joukkueen verran huippupelaajia, mutta yleensä mitalitason joukkue.

Tämä on totta, mutta toisaalta korostaa sitä, miten naurettavaa on väittää MM-kisoja pilipaliturnauksiksi. Vaikka Kanadalla on kovia jätkiä monta joukkueellista, ei se pysty kasaamaan kisoihin kuin yhden joukkueen. Tästä syystä MM-kisoihinkin sillä riittää paperilla aivan loistojoukkue.

TOP-1 -kavereilla tarkoitin kuitenkin niitä kovista kovimpia. Crosby et al. Sitä joukkoa, jota Suomella on koko historiansa aikana ollut maalivahtien ja muutamien pakkien (mm. Numminen) ohella ollut lähinnä Kurri ja Selänne parhaina päivinään. Näitä on väistämättä aina olympiakisoissa enemmän kuin MM-kisoissa, mutta silti myös MM-kisoissa näitä nähdään usein.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olli Jokinen antoi itsestään NHL.comin haastattelussa sellaisen kuvan että alta pois. Ei oikein uskoisi että tärkeimpänä kriteerinä joukkueeseen valittaessa oli halu ja palo päästä kisoihin ja antaa itsestään kaikki lootaan. Tiivistettynä: "Miltä tuntuu edustaa maataan olympialaisssa neljättä kertaa?" - Rehellisesti sanottuna eipä juuri miltään.
"Miltä tuntuisi saada värisuora täyteen Sotshissa?" - Olishan se kiva.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/leijonat/uutiset.shtml/2014/01/1849938/nama-kymmenen-leijonaa-varalla-sotshiin

Tämän mukaan vielä Mäntylä kuuluu edellä mainittujen lisäksi varapelaajien joukkoon.

Mäntylä olisikin erinomainen Kukkosen korvaaja. Jos katsoo kisoja, joissa Mäntylä ja Kukkonen ovat pelanneet samaan aikaan, Mäntylä > Kukkonen. Toki jälkimmäinen on varmasti saunassa parempi.

Mäntylä on nopeampi, taitavampi, fyysisempi, ilkeämpi ja pelisilmältään paljon parempi kuin Kukkonen. Kyllä, pygmi on todellakin fyysisempi kuin Kukkonen, tai ylipäätään yli puolet Suomen pakistosta.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Valinnat on tehty ja totutusti keskustelu valintojen oikeutuksesta alkanut. On toisaalta hyvä, että löytyy syy, jos menestystä ei tulekaan: jäi yksi tähti valitsematta. En vedä suoraa yhtäläisyyttä päättyneisiin nuorten kisoihin, mutta silti siitä joukkueesta puuttui peräti kaksi huippunimeä,jotka suhteessa varmasti olivat kovempia kuin nyt valitsematta jääneet.

Minulle valinnat olivat suurelta osin ok. Valittiin kolme NHL-vahtia, positiivinen yllätys. Puolustukseen ei valittu Nummelinia tai Karalahtea, mutta Määttä valittiin, toinen iso plussa. Ristolaista ei valittu, mutta päätös oli odotettu. Muuten pakit ovat juuri sitä tasoa kuin meillä on saatavillakin. Erot materiaalissa ovat marginaalisia sijoilla 5-8.

Hyökkääjävalinnoissa oli hieman enemmän yllättävyyttä, mutta kun Sasha sai paikan, otan muutamat muut seikat lunkisti. Selännettä en olisi ottanut, en Lehterääkään, mutta tokkopa näillä seikoilla on tulokseen vaikutusta. Olennaista on se, kykeneekö hyökkääjistö tekemään 1-2 maalia per hyökkääjä. Joukkue ei välttämättä edes tarvitse tähtiä, jos pelaajat kykenevät tasaiseen maalintekoon. Ja eiköhän se Aaltonenkin yhden osuman kisoissa väsää. Ja jos hyökkäys toimii, silloin maalivahdin tehtävänä on ottaa kiinni vain lähes mahdottomat ja tiedämme kaikki, millainen ykkösvahtimme taso on.
 

Baldrick

Jäsen
Nyt on hieman tätä sulateltuna sellainen seikka mielessä, että entä jos Erkka & co. näkee Barkov-Bergenheim-kaksikon sellaisena, että Bergenheim on riippuvainen Barkovista, mutta Barkov kyllä jakelee vaikka Selänteelle kuitenkin ne hyvät paikat, josta Teukka voi heittää verkot tötterölle. Toisin sanoen, onko nyt sitten ihan sama, että kuka maalintekoon kykenevä siinä on laidalla, kun Barkov on jakelemassa. Toki kemiat on, mutta Bergenheimille ei ehkä ole tilaa top-6:ssa ja ne paikat on pedattu joukkueelle hyökkäyspäähän hyödyllisemmille kavereille, joihin Barkov olettamanani mukaan kuuluu.

Kokeillaas nyt itsekin sitten muovailla kivat kokoonpanot:

J. Jokinen - Koivu - Ruutu
Filppula - Barkov - Teukka
Korpikoski - OJ - Granlund
Leksa - Konna - Pihlström

Voisin kuvitella, että Ruutu on sementoitu Koivun kaveriksi. Granlundista olisi enemmän ehkä hyötyä isossa kaukalossa ykköskenttään, mutta olettaa saattaa, että Jussi ottaa paikkansa. Kakkoskenttä on vaarallinen hyökkäyspäähän, sekä Barkov ja Filppula osaavat pitää omaa päätä Teukan hiihdellessä sielläpäin. Kolmannesta löytyy grindivoimaa, mutta samalla OJ:lla ja Korpikoskella on myös valmiudet heittää verkot tötterölle Granlundin passeista.
Neloseen en Aaltosta kelpuuta, sillä Konna ja Aaltonen voi olla omassa päässä vähän turhan pintehessä, kun kanukit ja ruotsalaiset pyörittää.

Timonen - Salo
Määttä - Kukkonen
Vatanen - Väänänen

Lepistö ja Hietanen eivät mahdu, koska Kusilasse ja Ossi pelaavat paremmin omassa päässä. Vatanen ja Määttä voisivat periaatetasolla olla samassa parissa, mutta kahden nuorukaisen yhdistämisessä on vaaransa.

Rask
Lehtonen
Niemi

Rask on selkeä ykkönen. Kärppä jos sattuu pelipäälle, niin sillon näyttävin elein liimaillaan paikkoja, joita ihmisen ei pitäisi kyetä torjumaan. Niemi on taas turvallinen tasaisen korkealla tasolla pelaava veska, mutta en usko ilmiömäisiin venymisiin. Lehtonen voi olla turnauksessa koko tanssien paras maalivahti, mutta Niemestä en jaksa sellaiseen uskoa.

Edit. Eiköhän nuo päin helvettiä mene loppujen lopuksi kuitenkin, mutta kiva niitä oli omassa päässä sommitella. Voisin samantien tehdä pari muutakin variaatiota, mutta se olisi lukijalle ajanhukkaa niin kuin minullekin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös