Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 182 580
  • 9 663

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
No huh, ei mitään järkeä. 20 pelistä ylöspäin kieltoa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Westgarth runs Borowiecki into boards. Tästä tulossa mahdollisesti jotain jatkoseuraamuksia. Todella vaarallisen näköinen tilanne, tuossa tilanteessa taklaaminen olisi pitänyt ehdottomasti jättää väliin.

Vaikka pidän kovasta taklauspelistä ja jopa siitä, että liikutaan harmaalla alueella niin en näe kyseisessä Westgarthin taklauksessa mitään hyvää tai mitään järkeä. Se kohdistui kaikella tapaa täysin puolustuskyvyttömään pelaajaan ja jopa Westgarthin täytyi ehtiä nähdä se, että Borowiecki on täysin suojattomassa asennossa taklauksen tullessa. Tällaisesta taklauksesta voi minun puolesta lätkäistä huoleta sellaiset 8-10 peliä pelikieltoa jos kyseessä on rikoksen uusija ja ensikertalaisellekin minimissään 5 peliä. Enkä kyllä itke vaikka Shannahan antaisi vieläkin mojovamman rangaistuksen.

vlad.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Minusta tuo Datsyukin telominen olisi ehdottomasti ollut pelikiellon arvoinen. Kyllähän taikuri aika erikoisessa asennossa on, johtuen yllättävästä käännöksestään, mutta eihän Cowen mitään muuta yritä kuin osua kyynärpäällään kaveriin. Ja tuollaisessa tapauksessa se tarkoittaa automaattisesti kyynärpäätä toisen päähän, voiko selkeämpää päähän kohdistuvaa taklausta olla?

En siis ole tässäkään samaa mieltä Shanahanin kanssa, mutta se tuskin Brendania hirveästi liikuttaa.

Westgarth sen sijaan tuskin selviää pelkällä pahalla katseella kurinpitäjän taholta. Tuo on sitten taas jo vahingoittamisyritys, mitään muuta se ei vain voi olla. Ei voi vastustaja juuri tuon pahemmassa asennossa olla ja niin vain tullaan takaa päähän. Ilkeä temppu minunkin mielestäni.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Westy ei koskaan ole ollut mikään sikapelaaja ja on rehdin fyysisen pelin maineessa mutta tuo taklaus olisi kyllä pitänyt jättää taklaamatta ehdottomasti. En ymmärrä että mitähän mies mahtoi ajatella kun vei taklauksen loppuun asti. Kyllähän tuosta tulee ja pitääkin tulla pelikieltoa. Veikataan että enemmän kuin kolme peliä mutta vähemmäin kuin 6 peliä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Wings fani ja vielä samaa mieltä (taas?) allekirjoittaneen kanssa. Huh, johan on aikoihin eletty. <3 vlad

Itse asissa kuultuna, taitaa olla niin, että meillä on enemmän yhteistä kun arvaammekaan. Mitä olen viestejäsi lukenut erinäisistä ketjuista niin taidamme kumpikin kuulua siihen old school -ryhmään ja arvostaa kiekkoa jota pelattiin vuosikymmeniä sitten. Tosin on meillä eroakin, en välttämättä karsisi kaikkia nykyisiä enforcereita joukkueistaan mutta toivoisin tai vaatisin, että palattaisi entiseen aikaan ja enforcerit todellakin tekisivät sitä työtä mistä heille maksetaan.

Probert on oivallinen esimerkki enforcerista, joka teki sitä työtä mistä hänelle maksettiin ja siksipä olen valmis hyväksymään enforcereilta kuten hän muutaman show-matsin kunhan vastapalvelukseksi tulee niitä selkeitä kostoja joissa vastustajan pelaaja saa maksaa kalliisti siitä, että rikkoi sääntöjä. Mutta jos enforcerin tehtävä on ottaa muutama show-matsi kauden aikana niin on hän minunkin mielestä aika turha "kapistus" joukkueelle.

Mutta ehdottomasti kannatan sitä, että joukkueen pelaajat nimeen ja arvoon laskematta puolustavat toisiaan, siksipä oli hienoa nähdä vuosia sitten Perryn ja Datsyukin tappelu - sellainen kuuluu ehdottomasti kauden kohokohtiin vaikka tappelu ei taidollisesti parhaimpia olisikaan.

Ja loppuun nyky-tappelijoille esimerkkiä siitä kuinka enforcerit voivat ottaa yhteen: Probert vs McSorley. Kunnollinen enforcereiden tappelu!

vlad.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kaksi peliä Westgarthille?! Nyt jotain rajaa Shanaban.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

ipaz

Jäsen
Jep. Aika pieneltä rangaistukselta vaikuttaa.

Youtubesta vielä perustelut Shanahanilta.: Kevin Westgarth suspended 2 games - YouTube

Niin no, Westgarth liukuu jäässä kompuroivaa Borowieckia päin - jota hänen ei olisi edes pitänyt tehdä - mutta eihän tuo mikään taklaus ole. Minun silmissäni yrittää varoa kontaktia sen jälkeen kun polvella tuuppaa pakin laitaan. Mutta kuten täälläkin jo todettu, niin W näki numerot mutta meni silti tilanteeseen ja sai rangaistuksen. Vain kaksi ottelua koska ensikertalainen ja yritti vielä pelastaa tilanteen vetämällä kroppaa ylös.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tais suurin osa kontaktista osua olkapäähän (primary point of contact), joten ihan puhas niitti. Ei ois pitäny tulla etes kakkosta.
 

444

Jäsen
Olkapäätään Anisimov tuon tilanteen jälkeen piteli. Kova taklaus suoraan vastapalloon, eikä pääkontaktia mielestäni ollut. Vaikutti kovin puhtaalta. Anisimov ei selvästi ollut varautunut tuohon ainakaan vartalon retkahduksesta päätellen.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei kai paljon tuon puhtaammin voi taklata? En vieläkään ymmärrä mistä tuo jäähy arvottiin, mutta mitään aihetta sille ei ollut.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
The Malik Report - Kukla's Korner

Tuolta löytyy pitkä lisäselvitys Brendan Shanahanilta tästä Datsyukin tilanteesta.

The first was that when the rules for boarding and illegal checking to the head were changed, one of the things the competition committee and GM's said was that they wanted the NHL, in terms of supplemental discipline, to take a note when there's been a change, if a player's ducked, turned just prior to the hit, presented his back toward the boards, etc.

He says there's a lot of consideration to contact with the head, as to whether a player changes direction quickly just prior to a check to the head.

Datsyuk does what any player would do, rather than take a hit, when the guy is trying to deliver a hit, Datsyuk cuts back to avoid the hit, but that contributes to the contact. He stops but his head lowers significantly.

On the other angle, the contact that Cowen makes with his elbow, is it trying to elbow him in the head or is he just getting beaten and trying to make contact.

He says that the league would've felt differently if the elbow went upward, but because Datsyuk went down, it's undeniable that there's head contact made, but Cowen's finish, when you look at elbowing suspension videos like Erskine, Bourque, Winchester, the player shoots a tucked elbow at a guy and it remains tucked the entire time. In this situation Cowen's glove, from the angle behind the net, isn't a predatory elbow shooting at Datsyuk's face, instead he's in the act of straightening his arm.

Eli tuossa vedottin nyt noihin äkkinäisiin suunnanmuutoksiin tai selän kääntämiseen. Ne ovat jatkossa lieventäviä asianhaaroja, koska yllättävät taklaajan.

Samassa myönsi kyllä, että ratkaisu oli hätäinen, koska Senatorsilla oli peli jo seuravana päivänä ja tarvittiin nopea ratkaisu. Sillä hetkellä ei ollut vielä Datsyukin terveydentilasta tarpeeksi tietoa, vaan se selvisi myöhemmin.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Bruins - Penguins pelin rähinöinnistä on tullut jo video youtubeen, joten laitetaas tähän ketjuun jo aloitus.

Tästä Nealin ja Thorntonin sikailusta varmaan riittää puhetta täällä. Molemmille luultavasti tulossa pelikieltoa, mahdollisesti kaksinumeroinen määrä.
Eriksson loukkaantui puhtaassa taklauksessa, Marchand ei loukkaantunut ja pystyi pelaamaan, ja Orpik sairaalan kautta "is alert and conscious".

Mukana myös Lucic-Engelland tappelu. Orpik ei suostunut tappelemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Minnesota Pro Sports
Sylettää oikein huolella Thorntonin (ja Bostonin) tapa hakea oikeutta aikaisempiin tapahtumiin. NHL:n oma Peltonen-Bendamor keissi, jossa kenenkään ei pitäisi pystyä puolustamaan Thorntonin päällekarkausta. Oksettava tapaus.

Meinasi itsellä nousta verenpaineet, kun keskustelin aiheesta oman kämppikseni kanssa. Hän nyt sattui olemaan Bostonin fani, ja väitti ymmärtävän hyvin miksi Thornton lähti cheapshotin kautta takomaan jäässä makaavaa tajutonta Orpikia. Kuulemma vihaisena ja tunteiden vallassa sitä hyvin usein tekee tuollaista jääkiekossa. No ei varmasti tee.

Molemmat Neal ja Thornton ansaitsevat pitkät tuomiot. Kuitenkin Thorntonin teko oli vielä pari pykälää rajumpi.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Molemmat Neal ja Thornton ansaitsevat pitkät tuomiot. Kuitenkin Thorntonin teko oli vielä pari pykälää rajumpi.

Tästä varmaan tulee keskustelua, kumpi oli pahempi.. Luistellen polvella maassa makaavaa päähän vai kaksi lyöntiä maassa makaavaa päähän. Pelkästään lukemalla helppoa sanoa polvi, mutta seurausten perusteella lyöminen. Jos Orpikilla olisi ollut tarpeeksi mies tappelemaan, olisi voinut välttyä tältäkin tilanteelta. Sillon olisi jäänyt vain tuo Nealin sikailu tähän peliin.

Myöskin se kummastuttaa miten polvella päähän ajamisesta saa vain 2 minuutin rangaistuksen.

E: Linkittämäni video näyttää kohdassa 4:10 Orpikin taklauksen osuvan Erikssonin päähän. Ensin katoin että olisi ollut puhdas vartalo-osuma. Muita mahdollisia aiheita kiekoton pelaaja ja Eriksson ei näe taklausta (tosin oma vika myös).
 
Viimeksi muokattu:

penzwei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Rottamaisia tempauksia Bostonissa. Orpikin taklaus ei mielestäni likaisimmasta päästä ollut ja tarkempia hidastuksia katselematta en uskaltaisi siitä lähteä pitkiä pelikieltoja vaatimaan.
Nealin rottailu taasen oli äärettömän raukkamainen cheapshot, repeat offender ja ansaittu kakku luvassa.
Thornton lähti cheapshotin kautta takomaan jäässä makaavaa tajutonta Orpikia..
Takoi jäässä makaavaa tajutonta Orpikia vai takoi Orpikin tajuttomaksi jäähän makaamaan?
Oli miten oli, ylireagointia Thorntonilta ja cheapshot on aina cheapshot. Ymmärrän syyt teon takana, mutta ei se vähennä teon vakavuutta - penaltia on annettava.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
@NHLBruins: Loui Eriksson has a concussion and will not be traveling. Chris Kelly suffered an injury on a slash and won't be traveling either ^CS

Noniin, hieno homma Orpik. Sait mitä tilasit. Jotain pelaajien luonteesta kertoo se, että Thornton ymmärsi tekonsa, kun taas Neal koitti puolustella itseään.

@HackswithHaggs: Shawn Thornton in near tears after game: "I made a mistake. I can't say I'm sorry enough times. That's all I can say right now" #BruinsTalk
@HackswithHaggs: Shawn Thornton confirmed he's got a hearing scheduled with @NHLPlayerSafety after his attack on Brooks Orpik #BruinsTalk
 
Viimeksi muokattu:

penzwei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Pittsburgh Penguins @penguins
Orpik has returned from the hospital and will be traveling with the team back to Pittsburgh, per #Pens coach Bylsma.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Pro Sports
Rottamaisia tempauksia Bostonissa. Orpikin taklaus ei mielestäni likaisimmasta päästä ollut ja tarkempia hidastuksia katselematta en uskaltaisi siitä lähteä pitkiä pelikieltoja vaatimaan.
Itse olen sitä mieltä, että Orpik toteutti oppikirjamaisen ja puhtaan bodycheckin. Kädet ja kyynärpäät pysyvät alhaalla ja kiinni kropassa läpi taklauksen. Ainoastaan Erikssonin huono sijoittuminen ja hieman matala peliasento taklauksen osuessa aiheuttivat osan taklauksen voimasta kohdistumaan Erikssonia pään tienoille. Tuossa ei Orpik paljoa olisi voinut tehdä paremmin/toisin.

Huonoa onnea Erikssonilla, mutta en usko että Shanaban rankaisee Orpikia kyseisestä taklauksesta.

Takoi jäässä makaavaa tajutonta Orpikia vai takoi Orpikin tajuttomaksi jäähän makaamaan?
Nyt kun hidastusta katsoin uudestaan niin näköjään Thorntonin ensimmäinen ja/tai toinen lyönti pimentää Orpikilta valot. Muna tai kana, ei sillä lopulta väliä ole. Raukkamainen ja jääkiekkoon kuulumaton teko, josta toivottavasti tulee pitkä kakku istuttavaksi.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Molemmat, Neal & Thornton, kuultaviksi. Ilmeisesti puhelin haastattelu tarkoittaa 0-5, mikä on vitsi siihen nähden, että Thornton voi saada yli 6.

@NHLPlayerSafety: James Neal will have a phone hearing Monday for kneeing incident.
@NHLPlayerSafety: Shawn Thornton will have an in-person hearing for violating Rule 46.2 - Aggressor. Date & time TBA.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös