Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 235 850
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Yllättävän monta pelaajaa Liigasta on tyrkyllä Sotshiin. Äkkiseltään ajattelisin, että Väänänen, Kukkonen ja Aaltonen olisivat ne potentiaalisimmat nimet joukkueeseen. Aaltosen mukana oleminen tarkoittaisi sitä, että Petri Kontiola on myös melko varmasti mukana. Pyörälää ja Hagmania en sikäli ymmärrä, että NHL:stä tyrkyllä olisi kisoihin kuitenkin Bergenheimia, Korpikoskea ja Joensuuta, jotka kaikki taistelevat samoista pelipaikoista.

Mikäli näitä Westerlundin lausuntoja koettaa tulkita ja miettii, millainen valmentaja Erkka on yleensä ollut, niin voisin veikata että alla oleva veikkaus on melko lähellä Sotshin joukkuetta:

Tuomo Ruutu - Mikko Koivu - Valtteri Filppula
Mikael Granlund - Olli Jokinen - Jussi Jokinen
Niklas Hagman - Saku Koivu - Teemu Selänne
Leo Komarov - Petri Kontiola - Juhamatti Aaltonen

+ Lauri Korpikoski ja Aleksandr Barkov

Kimmo Timonen - Sami Salo
Sami Lepistö - Ossi Väänänen
Jere Karalahti - Sami Vatanen
Olli Määttä - Lasse Kukkonen

Tuukka Rask
Antti Niemi
Kari Lehtonen / joku eurooppalainen

Tämä kokoonpano on siis sellainen, jollaisen uskon Erkka Westerlundin valitsevan Sotshiin. Ykkösketju perustuu Tuomon ja Mikon pitkäaikaiseen kemiaan sekä Ruudun parantuneisiin peliotteisiin. "Valle" pelasi Mikon rinnalla erinomaisesti kotikisoissa 2012 ja sentteripaikalle on tungosta, joten ainut looginen paikka on ykkösketjun laidalla. Hänen pelinsä ei muutenkaan juurikaan kärsi, vaikka pelipaikka siirtyisi laidalle.

Kakkosketju rakentuu pitkälti saman kaavan mukaan kuin Torinossa 2006. Olli Jokisella on edelleen potentiaalia olla huippusentteri ja laidalle Erkka laittanee nuoremman Jokisen, jolla on yhteistä historiaa "Päällikön" kanssa Torinosta. Granlund on fiksu pelaaja, jolla on tietyllä tavalla samanlaisia piirteitä pelissään kuin Ville Peltosella. Näin ollen kakkosketju olisi pienoinen kopio Torinossa toimineesta kakkosketjusta.

Kolmosketju on ehkä se suurin kysymysmerkki, mikäli Saku Koivu ja Teemu Selänne aiotaan ottaa kisoihin mukaan. Saku kykenee pelaamaan kolmossentterin tonttia hyvin Ducksin paidassa, joten en näe paljoa parempaa tämän roolin pelaajaa Leijonillekaan. Selänteen vahvuudet kaivetaan esille ylivoimalla, mutta uskoisin että hän jaksaa tuossa kolmosen laidalla pelata turnauksen läpi. Tarvittaessa hän voi huilata yhden pelin, jolloin Korpikoski stunttaisi häntä. Hagmania en itse kisoihin valitsisi, mutta toisaalta hän oli Vancouverissa Suomen paras pistemies ja Torinossa Westerlundin joukkueen mukana. Kova työmyyrä molempiin suuntiin.

Nelosketju on yleensä ollut se puolustavin ketju, mutta mikäli merkit pitävät paikkaansa, niin Kontiola & Aaltonen nähdään Sotshin isossa kaukalossa. Tämä parivaljakko on toiminut EHT-kiertueella ja MM-kisoissa, joten uskoisin Erkan kokeilevan tätä kombinaatiota myös kaikkein kovimmassa turnauksessa. Komarov täydentää ketjua erinomaisesti KHL-miehenä. Barkovia Westerlund ei välttämättä ylimääräiseksi mieheksi ota, mutta toisaalta siinä olisi kaveri, joka kykenee pelaamaan roolin kuin roolin ja tulee tulevaisuudessa olemaan Leijonien vastuunkantajia.

Puolustuspäässä ei uskoakseni nähdä kuin maksimissaan neljä NHL-miestä. Timonen, Salo ja Vatanen lienevät suhteellisen varmoja nimiä Erkan papereissa, mutta kenties Määtällekin etsitään rooli Leijonien rosterissa. Väänänen ja Kukkonen ovat varmoja Liigan miehiä, ja heidän lisäksi Lepistöä pitäisin melko varmana pelaajana. Karalahdesta en osaa sanoa, mutta toisaalta hän oli aikanaan Erkan luottopelaajia ja oli mukana Karjala-turnauksessa, joten who knows.

Maalivahdeista ainakin kaksi tulee Pohjois-Amerikasta, mutta ehkä siellä Rynnäkselle tai KHL-maalivahdilla on yksi paikka tarjolla.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Venäläiset saavat olla kotimaassaan ja saavat jopa isompaa liksaa niin on selvää että osa parhaista venäläisistä pelaa Venäjällä. Suomalaiset Venäjällä ovat lähinnä maailman parhaaseen sarjaan kelpaamattomia pl. Komarov ja Lehterä. Tai Lehterästäkään voi sanoa muuta kuin ettei ole käynyt kokeilemassa kuten Kontiola.
En tiedä onko tämä joku vitsi argumentointivirheineen.

Rahalla on väliä pelaajille. NHL on tietysti ykkösvaihto pohjois-amerikkalaisille, mutta miten lie olisi jos KHL maksaisi parempaa palkkaa kuin NHL? Monet pohjois-amerikkalaiset jäisivät silti NHL:ään, mutta etenkin eurooppalaisia kiinnostaisi vähemmän lähteä pikkukaukaloon ihmiskuulan rooliin kun voi pelata taitokiekkoa isossa kaukalossa, tienata paremmin ja olla lähempänä kotia. Tämä vaikuttaisi tietysti liigojen voimasuhteisiin, eli NHL ei olisi ainakaan omassa kastissaan.

Vaikka penkkiurheilija tai puulaakipelaaja pitää Stanley Cupia eurooppalaisen kiekkoilijan ultimaattisena tavoitteena, voi itse huippukiekkoilija priorisoida asioita toisin: raha, rooli, peliaika, pelityyli, perheasiat jne. Komarov valitsi rahan, roolin, peliajan ja ison kaukalon. Se ei ole yhtään huonompi valinta kuin pelata NHL:ssä liigan statuksen vuoksi. Jääkiekkoilija haluaa ensisijaisesti pelata kiekkoa mahdollisimman isolla vastuulla.

Kontiola kävi kokeilemassa Pohjois-Amerikassa eikä edes huonolla menestyksellä (AHL:ssä PPG tahtiin ja NHL:ssä 0,5 PPG). Jokainen NHL:stä jotain ymmärtävä tajuaa miten monista eri asioista pelipaikan saaminen NHL:ssä voi olla kiinni: seura, valmentaja, seuran pelaajapooli, näytönpaikat, näytönpaikkojen laatu, ketjukaverit jne.

Jos ajattelee ettei Kontiola ole Pohjois-Amerikan visiittinsä perusteella kyllin hyvä NHL:ään, osoittaa se että ajattelee aika kapea-alaisesti. Chicagolla oli hänen oikeutensa. Hänellä ei ollut valittavana kuin yksi joukkue kolmesta kymmenestä. Jos hän ei noina kahtena kautena saanut pysyvää paikkaa ylhäältä ei se tarkoita etteikö se olisi voinut onnistua jossain 29 muussa joukkueessa. Kontiolan visiitistä on neljä vuotta ja olisi tyhmää ajatella että hän ei ole kehittynyt sen jälkeen. Tälläkin puolen Atlanttia voi kehittyä. Silloin nimenomaan kehittyy kun saa paljon vastuuta, peliaikaa, saa pelata taitokiekkoa ja ehtii treenata.

Emme yksinkertaisesti tiedä miten Kontiola pärjäisi NHL:ssä, mutta se vuosien takainen visiitti ei todista etteikö nyt olisi NHL-kelpoinen, koska ei se todistanut edes silloin muuta kuin että hän ei vain pääsyt Hawksien kokoonpanoon sinä aikana. Ison kaukalon taitokiekko varmasti sopii Kontiolalle paremmin, ja ison kaukalon paras sarja on KHL. Komarov taas sopii hyvin NHL:n rouhintaketjuihin ja sai heti pelipaikan, mutta ei omenoita voi verrata appelsiineihin.
 
Viimeksi muokattu:

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuulostaa aika hurjalta. Itse ymmärtäisin sen 2-3 pelaajaa liigasta, varsinkin puolustajien osalta. Meillä on NHL:ssä kolme veskaria jotka voivat olla Vezina-kandidaatteja (+Rinne joka on loukkaantunut) ja KHL:ssäkin Koskinen ja Vehanen. En näe Rynnäksellä mitenkäänn paikkaa olympialaisiin. Hagman ja Pyörälä myös kuulostaa aika huolestuttavilta. Mutta silti, luotto Erkkaan on niin kova että mitä valitseekin, niin niiden valintojen takana seisotaan kyllä loppuun asti.
Erkka taitaa tarkoitta että tuon verran on olympiakelpoisia pelaajia, jotka "taistelevat" Sotsi-paikoista.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Rynnäs on hyvinkin mahdollisesti se katsomo maalivahti. Ei sinne kukaan NHL stara lähde huvikseen matkustelemaan. Eli pelaavat 2 mokkea änäristä ja varamokke euroopasta

Ei sinne lähde kukaan huvikseen matkustelemaan jos on joukkueeseen valittu, pelasi sitten mitä liigaa vain, mestiksestä änäriin. Niemi ainakin ilmoittanut että kolmosveskarin rooli kelpaa. Rynnästä ennen meillä on myös Euroopassa Petri Vehanen ja Mikko Koskinen. Ja NHL:ssäkin niin monta kaveria jotka valittaisiin ennen Rynnästä (esim. se viime kauden sensaatioveskari Raanta, jolla on myös yksi MM-turnaus sekä pari NHL-peliä takana).
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Ei sinne lähde kukaan huvikseen matkustelemaan jos on joukkueeseen valittu, pelasi sitten mitä liigaa vain, mestiksestä änäriin. Niemi ainakin ilmoittanut että kolmosveskarin rooli kelpaa. Rynnästä ennen meillä on myös Euroopassa Petri Vehanen ja Mikko Koskinen. Ja NHL:ssäkin niin monta kaveria jotka valittaisiin ennen Rynnästä (esim. se viime kauden sensaatioveskari Raanta, jolla on myös yksi MM-turnaus sekä pari NHL-peliä takana).

Kolmonen lähtee periaatteessa vaan matkustelemaan ja onhan siinä selkee ero tuleeko euroopasta vai pohjois-amerikasta. Mä en oikein jaksa uskoa että rapakon takaa lähtee kukaan istumaan katsomoon tai sitten on kyllä kova hinku kokea olympialaiset vaikka edes katsomosta. Reissu on matkoineen kaikkineen sen verran rankka että voi vaikuttaa negatiivisestikin loppukauteen änärissä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tämänhetken fantasiarosteri:

Ketju A
Valtteri Filppula-Mikko Koivu-Ville Leino
Filppulan kanssa Leinolla edes jonkinlaista historiaa. Ketju toimii jotenkin näin: Leino voittaa päätykiekon-> Filppulalle, joka pelaa viivaan tai Koivulle maalinedustalle, tai Leino maalineduspelaajana (Mikkoa ei kannata uhrata pelkästään maskimieheksi). Tällä pistetahdilla ja laituritilanteella Leinon miltei täytyy olla joukkueessa.

Ketju B
Jussi Jokinen-Olli Jokinen-Mikael Granlund
Vahvoilla heittomerkeillä "snaipperi" J.J. , kovavireinen O.J. ja pienessä kaukalossa ainakin pieniä maita dominoiva Granlund

Ketju C
Lauri Korpikoski-Petri Kontiola/Barkov-Jm Aaltonen/Sean Bergenheim
Mietin tässä ketjussa haluaako Erkka W. hyökkäävämmän vai puolustavamman paketin. Konnan mukana tulee "valitettavasti" Aaltonen, ja samoilla lainauksilla Sashan kanssa Sean.

Ketju D
Tuomo Ruutu-Saku Koivu-Leo Komarov
Nelosketju, joka pystyy pelaamaan kovaa, ja Sakun päästessä isolle jäälle voi myös tehoja syntyä.
Lisäksi Teemu otetaan taatusti joukkueeseen ja tullaan kokeilemaan Itävalta- tai Norja-pelissä, ja jos toimii, niin kolmosen pariksi S.Koivu-Selänne, tosin tällöin tuntuisi jo huomattavasti järkevämmältä ottaa Barkov Kontiolan sijaan ja se sotii hieman Erkan puheita vastaan, paitsi jos Konna on myös ylimääräisenä hyökkääjänä.

Pakkipari E
Timonen-Vatanen
Parit kannattaa käytännössä rakentaa näin. Kokemus jakaantuu tasaisemmin ja Kimellä ja Salolla on sen verran kova rutiini, että tiukassa tilanteessa voidaan heidät laittaa samaan pariin.

Pakkipari F
Määttä-Salo
Oma pää edellä, ykköspari kantaa puolustajien tulosvastuun.

Pakkipari G
Mäntylä-Lepistö
Mäntylä on loistava paikkaamaan muiden virheitä ja Lepistöltä voisi saada jonkinlaista kiekollista tukea.

Pakkipari H
Ossi ja Lasse
Tuntuu pahalta sanoa, mutta nämä veijarit on pakko laittaa listaan. Yksi sanayhdistelmä, stay-at-home. Jos Erkka peluuttaa kuudella niin H pelaa kovempia maita vastaan ja G joko huilaa tai pelaa Norja-/Itävalta-matsin, ei molempia.

Maalivahdit
Lehtonen-Rask (päivän kunto ratkaisee ykkösen)
Kolmantena joko Niemi/Bäckström tai joukosta Raanta, Rynnäs, Vehanen, Koskinen, Yllätyskortti-Saros

Kaiken kaikkiaan hyökkäyspää ei lyhyeen turnaukseen edes näytä kovin pahalta, eniten askarruttaa tuo kolmosketju. Pakisto on kyllä karmaiseva, melkein tekisi mieli sanoa, ettei se paljon huononisi vaikka siellä olis Saravoo tai Näppilää tai vaikka Leimun Juha. Onneksi Lehtonen ja Rask on tällä hetkellä aivan maagisessa vireessä, kädet kyynärpäitä myöten ristissä toivon että Kärpän nivuset nyt kestäis...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Granlundilla on parin headshotin jäljiltä edelleen pönttö sekaisin kuin Haminan kaupunki ja Wildissa kundi on saikulla toistaiseksi / ehkä aika pitkään... W...TU !!

Eli kannattanee näitä rostereita piirrellessä miettiä kisoja niinkin, että Mikkeä ei siellä nähdä => Ville Leinon osakkeet nousussa, sano?
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Yllättävän monta pelaajaa Liigasta on tyrkyllä Sotshiin. Äkkiseltään ajattelisin, että Väänänen, Kukkonen ja Aaltonen olisivat ne potentiaalisimmat nimet joukkueeseen. Aaltosen mukana oleminen tarkoittaisi sitä, että Petri Kontiola on myös melko varmasti mukana. Pyörälää ja Hagmania en sikäli ymmärrä, että NHL:stä tyrkyllä olisi kisoihin kuitenkin Bergenheimia, Korpikoskea ja Joensuuta, jotka kaikki taistelevat samoista pelipaikoista.

Korpikosken sivuuttaminen olisi täydellinen oikeusmurha. Mies on Suomen ainoa NHL:ssä bottom-6:saa pelaava hyökkääjä tällä kaudella. Lisäksi hoitaa tuossa roolissa niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisenkin melko mallikkaasti. Samoin Barkovin taitojen puolustuspäässä pitäisi olla heittämällä Bergenheimejä, Aaltosia, Leinoja ja jopa Selänteitä edellä.

Vuodesta toiseen painotetaan, että pitäisi roolittaa, eikä ottaa vain NHL-statuksella. Ratkaisuna joukkueessa on pelkkiä hyökkääviä rooleja, ja sivuutetaan tämän vuoksi puolustavat NHL-pelaajat. Ja sitten ihmetellään kun Sedinit tekee neljä mieheen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Koko teksti

Jos joku Hagman ohittaa valinnoissa Korpikosken, joka on Suomen paras bottom six peluri NHL:ssä niin täytyy kyllä kyseenalaistaa Erkan mielenterveys.

Muutenkin Liigapelaajien tehoja hehkutetaan ihan liikaa. Liigan taso on nykyisin erittäin huono verrattuna muihin sarjoihin.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Omissa fantasioissa oli viisi liigassa pelaavaa pelaajaa (Aaltonen, Karalahti, Väänänen, Kukkonen ja ylimääräisenä hyökkääjänä Hagman), näiden lisäksi en näe kuin Nummelinilla olevan mahdollisuudet olympialaisiin.

Positiivisuuden kautta jos katsotaan niin suomalaisten tilanne näyttää siinä mielessä hyvältä, että loukkaantumisia ei hirveämmin ole. Olli Jokinen on alkanut pelaamaan ja noussut suomalaisten pistepörssin kolmanneksi. Olli Määtän peliaika on kasvussa. Saku ja Bergenheim ovat tervehtyneet ja Pekka Rinne sai lääkäreiltä "hyviä uutisia". Kyllä tästä vielä hyvä tulee.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos joku Hagman ohittaa valinnoissa Korpikosken, joka on Suomen paras bottom six peluri NHL:ssä niin täytyy kyllä kyseenalaistaa Erkan mielenterveys.

Kerrankin olen kanssasi täysin samaa mieltä koskien Suomen joukkueen yksittäisiä maajoukkuevalintoja. Ei Hagmanilla ollut mitään käyttöä viime kevään MM-kisoissakaan, joten miksi olisi nyt astetta kovemmissa kisoissa? Korpikoskella taas olisi käyttöä ilman muuta alemmissa ketjuissa voimalaiturina.

Liigasta otetaan ja otettaneen silti jokunen pelaaja olympiakisoihin, ensisijaisesti puolustukseen eli ainakin Kukkonen ja Väänänen. Toivottavasti ei enempää sentään, mutta tämä riippuu tietysti osin siitäkin, tapahtuuko jotain loukkaantumisia muualla ja joudutaanko miettimään liigapakkeja enempää.

Hyökkääjistä ei SM-liigasta pitäisi ottaa kuin korkeintaan JMA ja hänetkin lähinnä varamieheksi, eli jos kesken kisojen tulisi loukkaantumisia, niin JMA voisi pelata Kontiolan kentässä tämän kaksikon aiemman yhteistyön ja kokemuksen perusteella. Lyhyessä turnauksessa on oleellista, että ketjut ja tutkaparit löytävät toisensa nopeasti, ja aiempi turnaushistoria yhdessä vaikuttaa tähän.

Samasta syystä Tuomo Ruutukin tullaan valitsemaan hyvin todennäköisesti ykköskentän laitaan Mikko Koivun tutkapariksi, vaikka Ruutu pelaisi kuinka ailahtelevasti. Nyt Tuomokin on tosin tasoaan kohentanut viime aikoina, ja hyvä niin.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Kerrankin olen kanssasi täysin samaa mieltä koskien Suomen joukkueen yksittäisiä maajoukkuevalintoja. Ei Hagmanilla ollut mitään käyttöä viime kevään MM-kisoissakaan, joten miksi olisi nyt astetta kovemmissa kisoissa? Korpikoskella taas olisi käyttöä ilman muuta alemmissa ketjuissa voimalaiturina.

Tästä tuli mieleen, että tietääkö joku, mikä on Korpikosken tilanne? Viime yönä katsoin Phoenixin ottelun eikä pelannut ottelussa. Onko minulla mennyt ohi joku juttu? Loukkaantuneena vai ei mahdu enää kokoonpanoon?

Vuosi sitten olisin ottanut merkittävään rooliin Korpikosken, mutta tämän kauden näytöillä rooli tulee olemaan pieni ja jopa joukkueesta tipahtaminenkin on mahdollista, varsinkin jo kyse on siitä, ettei mahdu Phoenixin tasoiseen joukkueeseen pelaamaan.
Ja vaikkei siitä olisikaan kyse, niin ei ole vakuuttanut tällä kaudella juurikaan.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tästä tuli mieleen, että tietääkö joku, mikä on Korpikosken tilanne? Viime yönä katsoin Phoenixin ottelun eikä pelannut ottelussa. Onko minulla mennyt ohi joku juttu? Loukkaantuneena vai ei mahdu enää kokoonpanoon?

Loukkaantuneena, on kuitenkin ollut jo harjoituksissa mukana ja on joukkueen matkassa vieraskiertueella (seuraava ja viimeinen peli tiistaina @ Colorado)
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Vaikka penkkiurheilija tai puulaakipelaaja pitää Stanley Cupia eurooppalaisen kiekkoilijan ultimaattisena tavoitteena, voi itse huippukiekkoilija priorisoida asioita toisin: raha, rooli, peliaika, pelityyli, perheasiat jne. .

Toki, mutta jos katsotaan NHL:ään lähtevän eurooppalaisen pelaajan prototyyppiä, niin kaikki edellämainitut ovat irrelevantteja, koska kyseessä on 18-20 vuotias unelmaansa jahtamaan lähtevä nuori mies ilman perhettä.
 

Wire

Jäsen
Erkka Westerlund paljasti: 18 olympiapelaajaa on jo valittu | Sportti.com

- Kokonaiskuva Pohjois-Amerikan suhteen oli hyvä sitä ajatellen, missä mennään olympiakisojen suhteen. Sanotaan näin, että 18 pelaajan kanssa keskustellaan rooleista ja seitsemän paikkaa on vielä auki. Niiden suhteen 15 pelaajaa on tarkemmassa seurannassa, Westerlund totesi.

Puhutaan muutamasta pakista ja muutamasta hyökkääjästä, Westerlund totesi ja antoi rivien välistä ymmärtää, että ehdokkaat olisivat Petteri Nummelin, Jere Karalahti, Topi Jaakola, Rasmus Ristolainen, Janne Pesonen ja Teemu Hartikainen.

ja Teemu kisoihin...
Teemu Selänne ei putoa olympiajoukkueesta | Sportti.com
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kolmonen lähtee periaatteessa vaan matkustelemaan ja onhan siinä selkee ero tuleeko euroopasta vai pohjois-amerikasta. Mä en oikein jaksa uskoa että rapakon takaa lähtee kukaan istumaan katsomoon tai sitten on kyllä kova hinku kokea olympialaiset vaikka edes katsomosta. Reissu on matkoineen kaikkineen sen verran rankka että voi vaikuttaa negatiivisestikin loppukauteen änärissä.

Kolmosveskari lähtee Sotsiin sitä varten, että jos yksi veskari loukkaantuu ja toinen sairastuu, ei haluta laittaa maaliin kisaturistia, joka ei saisi rantapalloakaan kiinni. Mikä olisi kotimaassa pelaavienkaan veskareiden motivaatio istua Sotsin katsomossa syömässä popcornia samaan aikaan kun kotimainen sarja pyörii täysillä? Kotoinen Liigahan ei ole tauolla vielä olympialaisten alkusarjan aikana.

Lienee aika selvä homma, että ykkösveskari on Tuukka Rask. Kahdesta muusta paikasta taistelevat Kari Lehtonen, Antti Niemi ja Pekka Rinne. Rinteen terveystilanne taitaa ratkaista valinnan.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ei ole kai mikään uutinen, mutta pienen pohdinnan jälkeen valitut 18 pelaajaa oli helppo löytää.

HYÖKKÄÄJÄT:
V.Filppula
M.Koivu
J.Jokinen

M.Granlund
S.Koivu
T.Selänne

L.Korpikoski
O.Jokinen
T.Ruutu

L.Komarov

PUOLUSTAJAT:
K.Timonen
S.Salo
S.Vatanen
O.Määttä
O.Väänänen
L.Kukkonen

MAALIVAHDIT:
T.Rask
K.Lehtonen

Ihmettelen suuresti, jos joku muu oli jo valittujen 18 pelaajan listalla.

Lisää valittuja tulee tässä:
- 4 pelaajaa ryhmästä Kontiola, Aaltonen, Barkov, Bergenheim, (Hartikainen)
- Nummelin plus yksi puolustaja (Karalahti?)
- yksi maalivahti (Raanta/Rinne/"junnu")
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihmettelen suuresti, jos joku muu oli jo valittujen 18 pelaajan listalla.

Eiköhän Sami Lepistö ole varmasti joukkueessa, vahvat näytöt edellisistä kisoista ja tältä kaudelta. Sen sijaan Olli Määtän kisapaikkaa en pitäisi Westerlundin papereissa lainkaan varmana.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Eiköhän Sami Lepistö ole varmasti joukkueessa, vahvat näytöt edellisistä kisoista ja tältä kaudelta. Sen sijaan Olli Määtän kisapaikkaa en pitäisi Westerlundin papereissa lainkaan varmana.
Varmasti näin. Eli tämä tarkoittaa sitä, että kisoissa nähdään joko vain Karalahti tai Nummelin, tai Ristolainen tai...
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
- yksi maalivahti (Raanta/Rinne/"junnu")

Jo se että Lehtonen ajaisi Niemen ohi, on erittäin kyseenalaista. Tämä ynnämuuveskari>Niemi olisi jo silkkaa vittuilua. Parhaat pelaa: Rask-Niemi-Lehtonen. Kaksi ensimmäistä ratkaiskoon 1. maalivahdin paikan ja Lehtonen varalle.
 
Jo se että Lehtonen ajaisi Niemen ohi, on erittäin kyseenalaista. Tämä ynnämuuveskari>Niemi olisi jo silkkaa vittuilua. Parhaat pelaa: Rask-Niemi-Lehtonen. Kaksi ensimmäistä ratkaiskoon 1. maalivahdin paikan ja Lehtonen varalle.

Lehtonen on tällä kaudella ollut parempi kuin Niemi. Huonomman joukkeen takana paljon paremmat statsit.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jo se että Lehtonen ajaisi Niemen ohi, on erittäin kyseenalaista. Tämä ynnämuuveskari>Niemi olisi jo silkkaa vittuilua. Parhaat pelaa: Rask-Niemi-Lehtonen. Kaksi ensimmäistä ratkaiskoon 1. maalivahdin paikan ja Lehtonen varalle.

Mihin tämä näkemys perustuu? Tilastojen valossa Lehtonen ainakin on ollut tällä kaudella Niemeä parempi. Lehtonen omaa myös kokemusta arvokisoista ihan eri malliin kuin arvokisanoviisi Niemi. Kannattaa myös muistaa, että Erkka oli silloin koutsina, kun Lehtonen torjui Pikkuleijonille mitaleja junnujen Skoda Cupissa ja oli kisojen paras maalivahti, kun Suomi Erkan komennossa saavutti aikuisten MM-hopeaa Moskovassa 2007. Niemeä Erkka ei tiettävästi ole koskaan koutsannut. Usein kahdesta tasavertaisesta vaihtoehdosta valmentaja valitsee mieluummin sen hänelle tutumman.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Lehtonen on tällä kaudella ollut parempi kuin Niemi. Huonomman joukkeen takana paljon paremmat statsit.

Paljon paremmat? Höpöhöpö. Snadi ero torjunta%:ssa tulee ihan puhtaasti Starsin ja Sharksin pelitavallisista eroista. Lehtonen kohtaa keskimäärin 4 laukausta enemmän kuin Niemi, kun taas Sharksin maalilla Niemelle tulevat tilanteet ovat keskimäärin vaarallisempia, tämä tietysti ihan omien havaintojen pohjalta tehty väite. Sama ilmiö on nähtävissä esim. Crawfordin tilastoissa.

Maaleja per peli -tilastossa ero on huima 0.05. Lisäksi Niemi on tänä vuonna ollut Vezina-ehdokas, sekä aiemmin voittanut Stanley Cupin. Eikä myöskään ole yhtä loukkaantumisherkkä kuin Lehtonen.

Tämä taistelu kyllä on suht tasainen, mutta kukaan noista ym. veskareista ei kyllä Niemen ohi aja.

edit. Ei ehkä ole arvokisakokemusta, mutta voittamisesta on kokemusta. Ei olympialaisissa kuitenkaan ole vastassa esim. sellaista hornankattilaa kuin Phillyssä @game 6.
 
Paljon paremmat? Höpöhöpö. Snadi ero torjunta%:ssa tulee ihan puhtaasti Starsin ja Sharksin pelitavallisista eroista. Lehtonen kohtaa keskimäärin 4 laukausta enemmän kuin Niemi, kun taas Sharksin maalilla Niemelle tulevat tilanteet ovat keskimäärin vaarallisempia, tämä tietysti ihan omien havaintojen pohjalta tehty väite. Sama ilmiö on nähtävissä esim. Crawfordin tilastoissa.

Maaleja per peli -tilastossa ero on huima 0.05. Lisäksi Niemi on tänä vuonna ollut Vezina-ehdokas, sekä aiemmin voittanut Stanley Cupin. Eikä myöskään ole yhtä loukkaantumisherkkä kuin Lehtonen.

Tämä taistelu kyllä on suht tasainen, mutta kukaan noista ym. veskareista ei kyllä Niemen ohi aja.

edit. Ei ehkä ole arvokisakokemusta, mutta voittamisesta on kokemusta. Ei olympialaisissa kuitenkaan ole vastassa esim. sellaista hornankattilaa kuin Phillyssä @game 6.

Itse asiassa torjuntaprosenteissa on aika iso ero. Niemellä 91.4 ja Lehtosella 92.6. Itse ainakin valitsisin Lehtosen, koska 1) on ollut tällä kaudella parempi 2) omaa arvokisakokemusta 3) on tottunut pelaamaan surkean puolustuksen edessä.

edit. Tosin Niemenkin valitsisin kisoihin, mutta kolmosvahdiksi. Rask ja Lehtonen ja siitä sitten kuumempi maalivahti pelaa ratkaisumatsit.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Itse asiassa torjuntaprosenteissa on aika iso ero. Niemellä 91.4 ja Lehtosella 92.6. Itse ainakin valitsisin Lehtosen, koska 1) on ollut tällä kaudella parempi 2) omaa arvokisakokemusta 3) on tottunut pelaamaan surkean puolustuksen edessä.

edit. Tosin Niemenkin valitsisin kisoihin, mutta kolmosvahdiksi. Rask ja Lehtonen ja siitä sitten kuumempi maalivahti pelaa ratkaisumatsit.

Hyväksyn kyllä tämän näkemyksen. Itse vain näen, että tuo torjntaprosentti ei kerro tarpeeksi. Esimerkiksi viime yönä Niemi kohtasi vaivaiset 12 laukausta, joista pari kuitenkin oli ihan loistavia maalipaikkoja.

Eikä siitä sen enempää, mielipidekysymys. Mutta se, onko Niemi kisoissa mukana, ei mielestäni enää mielipidekysymys ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös