KalPa kaudella 2013–2014

  • 949 190
  • 2 195

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Hienoa! Fyysisyyttä pois ja eikun lisää kääpiöitä, pygmejä, mikkihiiriä ja pidetään rosterissa ossisaarisia ja lamppuja. Kas, kun että päästä pois Kinnustakin. Tapparan farmi. Kyllä tästä vielä tulee uskomatoman hieno kausi...
Hienoa. Tämä on sitä HALUTTUA MUUTOSTA!
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Tämä viimeistään todisti, kuinka KalPan toimisto alistaa muita huomaamatta mutta äärimmäisen tehokkaasti. Ikonen oli tässä tilanteessa se jarru, joka esti KalPaa nousemasta takaisin kärkikahinoihin. Vähän niinkuin viime kaudella Dixon Ässissä, paitsi että Jassen taitotaso riittäisi vakiopaikkaan Stanley Cup-finaaleihin. Nyt pelaaja saatiin pois rasittamasta organisaatiota, rahaa säästyy ihan simona ja pleijareissa näytetään nihkeästä alkukaudesta huolimatta, ketkä jyrää! Siinä on ruskeat pavut vastustajilla pöksyissä, kun KalPa tulee alaviistosta ohi, yli ja mestaruuteen. Ilomäen laina on pelkkää hämäystä, voisi verrata kauppareissun hedelmäostoksiin: ei kehtaa pelkkää kaljaa ostaa ettei kaikki luule juopoksi, niin lapataan kärryihin sitten jotain rehuja, jotka "tippuu" parkkipaikalle, kun ostoksia siirrellään kärryistä autoon.

Kaikesta huolimatta, onnea Ikoselle jatkoon, tervetuloa Ilis ja ennen kaikkea: Kiitos KalPa! Toivottavasti toimistolla riittää ymmärrystä anteeksiantaa joidenkin fanien yliampuva ja aiheeton kritiikki.
 

G-dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kiitos Börje jälleen kerran laadukkaasta analyysista! Pelin näyttäminen sekavalta on juuri kiekkokontrollipelin unohtamisen syytä, sillä siitä puuttuvat sekä kontrollin että pystysuunnan kiekon elementit. Lopputulos on jotain siltä väliltä, tai oikeastaan ei kumpaakaan. Myös vertaus KuPSiin on hyvin osuva.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Vähän kirpaisee tuo Ikosen lähtö, mutta kun tilaisuus luopua kalliista sopimuksesta tuli, se oli tässä tilanteessa varmaankin järkevintä käyttää hyväksi. Rapian kolmentonnin keskiarvolle pelaavalle seuralle Ikonen oli yksinkertaisesti liian kallis kolmossentteriksi. Tässä muuttuneessa toimintaympäristössä ei ylempiä kenttiä ajatellen tulosta vain syntynyt riittävästi.

Tilanne olisi ollut erilainen, jos hallissa noin 4000 katsojaa, kuten eräillä toisilla jumboksi valahtaneilla seuroilla (lue: Pelicans). Käynnissä lienee joka tapauksessa toiminnan sopeuttaminen vallitseviin tulovirtoihin paremmin soveltuvaksi, mikä joukkueen rakennuksessa tarkoittanee merkittäviä leikkauksia varsinkin alempien ketjujen pelaajapalkoissa.

HIFK:n taloudellinen asetelma ja toimintaympäristö ovat niin erilaisia, että siellä voidaan helpostikin maksaa KalPan näkökulmasta ylihintaa Ikosen kaltaisille puurtajille. Koska kyseessä on edelleenkin tulevaisuuden pelaaja, lieneekin siirto kaikkien osapuolten, siis Ikosen ja molempien seurojen, etu. Ikonen pääsi urallaan eteenpäin (suurempaan seuraan), KalPa säästi rahaa ja HIFK sai melko luotettavan roolipelaajan tuleviksi vuosiksi.
 

Dängleri

Jäsen
Olen todella pettynyt Jassen pois päästämiseen. Iso pala tulevaisuutta ja uskottavuutta myytiin taas pois. Tällainen on perusteltua vain, jos ei meinata enää Liigaa pelata. Pelaajia kuitenkin tulevaisuudessakin KalPa Liigassa tarvitsee. Mikähän mahtaa olla touhun strategia tässä mielessä? Jos Jassesta luopumiseen johtanut johtopäätös on tehty tämän kauden perusteella, on se Ikosen epätasaisesta kaudesta huolimatta väärä. Kaikki todellakin taitavat olla myynnissä; muut seurat voivat poimia haluamansa. Jassellehan sen sijaan on hieno juttu päästä hyvään valmennukseen ja erinomaisiin olosuhteisiin.

Jaakko Rissanen, Simo-Pekka Riikola, Iiro Pakarinen, Toni Kallela ja nyt viimeisimpänä Jasse Ikonen... sinällään surullista että nämä ns. omat "kasvatit" eivät onnistu lyömään itseään todella läpi keltamustissa, vaan tekevät sen jossain muualla.

Sen enempää organisaatiota syyttelemättä toteaisin kuitenkin mieluummin katselevan noiden jätkien pelaamista liigan jumbona, kuin että kaiken maailman ossisaaristen, kallekermannien ja pavlikovskien.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitähän huonoa tässäkin siirrossa on? Minun mielestä erittäin hyvä, että kehityksessä paikallaan junnaava pelaaja saa kokeilla maisemanvaihdosta. Eikä seurallakaan ole rahaa ihan mahottomasti liikaa, joten säästöjä tarvitaan. Win win -tilanne.

Kaikkea hyvää Jasselle petopaitoihin!
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Mitähän huonoa tässäkin siirrossa on? Minun mielestä erittäin hyvä, että kehityksessä paikallaan junnaava pelaaja saa kokeilla maisemanvaihdosta. Eikä seurallakaan ole rahaa ihan mahottomasti liikaa, joten säästöjä tarvitaan. Win win -tilanne.
Kun puhutaan Meidän KalPasta niin tämmöisten siirtojen jälkeen siitä on turha puhua kun kaupataan omia kasvatteja joilla on oikeasti potentiaalia isompaan rooliin.
Ikosen paikallaan junnaaminen on enemmänkin peluutus kysymys paljonko sitä "kunnon" peliaikaa on tänäkin syksynä tullut mm. Kasperilla oli vakipaikka ykkös- tai kakkosketjussa vaikka tulosta ei tullut samoin Kolehmaisella mutta Ikosta ei edes kokeiltu.

Samalla seuraan jää kalliita kavereita jotka ovat tulleet ulkopuolelta ja olleet vielä suurempia floppeja.
Lisäksi tämä ei todellakaan ollut ensimmäinen Kimmon tekemä palkkaa jyrkästi nostava pelaajasopimus ja miten näiden suhteen on yleensä käynyt?
Rissanen potkittiin viime syksynä pihalle, tänä syksynä sitten oli Ikosen vuoro mutta on sitten seuraava?

Kun Kimmo puhuu kuinka tästä saatiin pelivaraa ensi kaudeksi niin kuinka huonoja sopimuksia se Kimmo on tehnyt jo nyt tulevalle kaudelle kenties Lammassaarelle jatko 200k€?
Nyt sen suurimman syyllisen pitäisi tajuta itse lähteä jos normaali työpaikassa onnistuu ryssimään noin pahasti olisi lentänyt jo ajat sitten pihalle.

KalPa tuhoaa näillä siirroilla yleisön tuen kun niitä omia kasvatteja heitetään pihalle.
Näiden pelaajien kautta yleisön on huomattavasti helpompi samaistua joukkueeseen kuin Saaristen, Ilomäkien ja Lammassaarien.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei voi kuin arvostaa Börjen tekstiä taas kerran. Todella loistavaa analyysiä ja jopa ehdotus tilanteen parantamiseksi.

Kertakaikkiaan loistavaa!

Vielä kun toimistolla ymmärrettäisiin lukea ja lukea vielä toiseen kertaan ajatuksella kun ihan ilmaiseksi saa noin hyvää konsultointia.
 

Boston -68

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa. Vahva sympatia "kasvattajaseura" JYPille.
Satanin piti tulla, mutta Ikonen meni. Olen sitä mieltä, että missään vaiheessa Kapaset eivät ole tosissaan uskoneet Satanin tuloon. Sopimusta on varmaan tarjottu, mutta samalla konttorilla on jo tiedetty, että se ei "positiivisia keskusteluja" pidemmälle johda.

Olen muuttanut tänne Kuopioon nelisen vuotta sitten ja olen Kalpan toiminnasta pelaajamarkkinoilla todennut, että Kalpa on onnistunut näinä vuosina myymään kaikki ne yksilöt, keiden varassa Kalpasta olisi kenties saattanut voittava, jopa pytyn vievä, joukkue tulla. Rahat saatiin silloin ja seuraamukset näkee, kun katsoo tämän hetken sarjataulukon. Toki muissakin seuroissa pelaajia siirtyy, mutta esim. Ahosen kaltaista rahastusta myymällä joukkueen selkäranka harvoin näkee. Senkin kauden lopputulosta voi mielessään miettiä Kossua muistellen.
 

MaybeTomorrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Haluttu Muutos.
Itse olen äärimmäisen tyytyväinen Ikosen lähtemiseen. Mies ei saanut käytännössä mitään positiivista aikaan, alivoimalla käyttökelpoinen. Pelistä toiseen aivan karmivia syöttöjä ja ehkä 1/4 laukauksesta jotka sai lavasta eteenpäin menivät maalia kohti. Valitettavan iso osa laukauksista jäi piippuun, jotenkin onnistui jatkuvasti epäonnistumaan. Ja tuon yhden pienen suonenvetokauden jälkeen Kimmo painanut hyvän hintaisen kupongin käteen jossa palkka luonnollisesti menee ylöspäin kausi kaudelta kuten kehityskin..eiku.

Hyvä siirto, antaa: A. Budjettiin varaa hankkia nyt ja tulevaisuudessa jotain lisää B. Aikaa sen pidempiaikaisen pelaajan(sentterin) hankintaan, KHL-tyhjennysmyynti ei ole vielä alkanut C. Pienellä rahalla ja riskillä mahdollisesti potentiaalisen hyökkääjän kokeilla jälleen liigassa.

Ilomäki muistuttaa äkkiseltään hieman case Luceniusta, mestiksessä hyvät tehot, siitä try-outilla TPS:n ja lunasti otteillaan sopimuksen ja jatkoi hyviä otteita kunnes loukkaantui. Ja en usko että aivan mahdoton yhtälö on että KalPa saisi loppukaudeksi pelaajan tästä, Tapparalla siinä toki viimeinen sana.
 
Pitäähän se itsekin pari mielipidettä tähän kirjoittaa:

- mielestäni keskustelu pelitavasta ja sen noudattamisesta on varsin turhaa tällä hetkellä, kun joukkue puristaa mailaa ja jokainen ottelu on pakkovoitto. Peli perustuu lähinnä puolustamiseen ja hyökkäyspeliä ei sen takia juurikaan ole. Lähdetäänja ollaan aina syvällä. Jos saataisiin muutama voitto, voisi otteet rentoutua ja se pelitapakin näkyä selkeämmin.

- Ikosen siirto mielestäni OK, mutta selitys pelivaran saamisesta budjettiin on kuultu joskus ennenkin.. Eiköhän nuo rahat mene budjetin paikkaamiseen, joten turha varmaan odotella ketään sateentekijöitä.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ihme itkua täällä on Ikosen lähdöstä niin kuin on Riikoloitten ja Rissastenkin lähdöistä. Kaikki junnasivat KalPassa paikallaan ja tienasivat varmaan lähemmäs 100k€ kauteen. KalPan kokoisessa seurassa noilla palkoilla on pystyttävä tekemään tulosta kahdessa ensimmäisessä kentässä. Ei voi odotella josko sitä syntyis parin vuoden päästä. Samalla sitten huudetaan vahvistuksia ja hallilla käy alle 3000 katsojaa eikä ketään saa myydä. Valitettavasti kukaan ei yleensä niitä floppipelaajia osta ja rahaa on jostain pakko säästää. Mutta tiedostettu tosiasiahan on jo pitkään ollut että KalPan 3-4 kentissä on aivan liian kalliita kavereita ja terävintä kärkeä ei ole. Nyt sitä yritetään korjata ja itkuhan siitä tulee. Itse olen tyytyväinen siirtoon ja toivon että Ikonen ottaa paikkansa HIFK:n riveistä Pakarisen ja Puustisen kanssa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Hyvä siirto, antaa: A. Budjettiin varaa hankkia nyt ja tulevaisuudessa jotain lisää B. Aikaa sen pidempiaikaisen pelaajan(sentterin) hankintaan, KHL-tyhjennysmyynti ei ole vielä alkanut C. Pienellä rahalla ja riskillä mahdollisesti potentiaalisen hyökkääjän kokeilla jälleen liigassa.
A luuletko tosiaan, että jotain kunnollista hankittaisiin? Kyllä ne rahat menee tappioiden paikkaamiseen.

B mihin KalPa tarvitsee sentteriä kun onhan meillä Voutilainen, Pither, Kinnunen, Riekkinen, Harjama ja Pavlikovsky , tosin tämän jälkeen heräsin todellisuuteen ketään ei tule.

C tällä kertaa raha voi olla kohtuu pieni kun Kimmo ei ole ollut tekemässä sopimusta.
Mutta yhä tässä syödään sitä joukkueen kuopiolaisuutta/savolaisuutta pois mitä seura itse mainostaa.

KalPan suurin ongelma on tällä hetkellä Kimmo Kapanen ja se ettei Kapasen Kimmo ole missään määrin hommansa tasalla.
Näiden näyttöjen perusteella paljoa enempää ei voi olla agenttien vietävänä kuin Kimmo on.
Noin kovat palkan korotukset mitä Kimmo on antanut vaativat kunnon näyttöjä eikä vaan pelkkää potentiaalia, toki aina on poikkeustapauksia "Lehkonen".
Asiansa osaava kaveri ei olisi käyttänyt tuohon porukkaan yli 1.8M€ mutta Kimmo käytti siihen 2.4M€.



- mielestäni keskustelu pelitavasta ja sen noudattamisesta on varsin turhaa tällä hetkellä, kun joukkue puristaa mailaa ja jokainen ottelu on pakkovoitto. Peli perustuu lähinnä puolustamiseen ja hyökkäyspeliä ei sen takia juurikaan ole. Lähdetäänja ollaan aina syvällä. Jos saataisiin muutama voitto, voisi otteet rentoutua ja se pelitapakin näkyä selkeämmin.
Jos valmentaja ei pysty antamaan pelaajille selkeitä ohjeita kuinka pelata niin miten siitä voi syntyä mitään.
KalPasta on parin viime kauden aikana lähtenyt ne luovat yksilöt, jotka pystyivät luomaan peliä myös vapaammin.
Nyt siellä ei niitä luovia kavereita ole joten ainut tapa pelata on selvä pelitapa mutta se juuri puuttuu KalPalta ja on puuttunut koko Laukkasen ajan.

Jos tätä ei ole erottanut kuten Kapasen Kimmo jatkosopimusta tehdessään niin ei ole pelejä katsonut.
KalPa pelaaminen perustui viime kaudella kahden huippuyksilön pelaamiseen Salminen ja Koskinen pelasivat ne pisteet KalPalle ei suinkaan valmentajan aikaan saama muutos.

Nyt näitä huippuyksilöitä ei ole ja pitäisi pelata joukkueena kun muuta vaihtoehtoa ei ole niin valmentaja ei tunnu tietävän yhtään kuinka pelata.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ikosen lähtö ei välttämättä huono asia. Niinkuin jo täällä sanottu niin tämä on win win tilanne KalPalle ja Ikoselle. KalPalle silkkaa säästöä "tuottamattomasta" pelaajasta ja Ikonen saa uuden alun uralleen. Toivotaan, että Ikonen syttyy uuteen liekkiin HIFK:ssä, kuten muutkin KalPan kasvatit ja palaa joku päivä kotiin.

Kyllähän se vituttaa kun taas yksi oma kasvatti lähti, mutta tosiasia on, että joukkue jolla kauteen lähdettiin oli täynnä toivotaantoivotaan nimiä ja Ikonen oli yksi niistä. Joukkue ei voi olla täynnä "ihan hyviä", kalliita kolmoskentän jätkiä, vaan tarvitaan niitä ratkaisuihin kykeneviä ykköskorin miehiä. Tällaisia on KalPassa tällähetkellä tasan yksi, eli Voutilainen.

Ja tämä stuntti vaikuttaa tässä vaiheessa "ihan hyvältä", halvalta ratkaisulta. Voi jopa yllättää...
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Asiansa osaava kaveri ei olisi käyttänyt tuohon porukkaan yli 1.8M€ mutta Kimmo käytti siihen 2.4M€.

Vaikea uskoa että tuohon porukkaan on 2.4Me (=koko kauden pelaajabudjetti) käytetty. Saattaa olla että muistan väärin (tai väärän joukkuen) mutta oliko jossain että pelimerkkejä olisi jätty nyt myös talven hankintoihin. Toki eiköhän tuo yleisökato (+edellisen kauden tappiot) ole ne mahdolliset säästötkin syöneet jo useampaan kertaan. Täytyy ihmetellä jos tulojen pudotessa myös pelaajabudjettia ei lasketa.
 
Jos valmentaja ei pysty antamaan pelaajille selkeitä ohjeita kuinka pelata niin miten siitä voi syntyä mitään.
KalPasta on parin viime kauden aikana lähtenyt ne luovat yksilöt, jotka pystyivät luomaan peliä myös vapaammin.
Nyt siellä ei niitä luovia kavereita ole joten ainut tapa pelata on selvä pelitapa mutta se juuri puuttuu KalPalta ja on puuttunut koko Laukkasen ajan.

Jos tätä ei ole erottanut kuten Kapasen Kimmo jatkosopimusta tehdessään niin ei ole pelejä katsonut.
KalPa pelaaminen perustui viime kaudella kahden huippuyksilön pelaamiseen Salminen ja Koskinen pelasivat ne pisteet KalPalle ei suinkaan valmentajan aikaan saama muutos.

Nyt näitä huippuyksilöitä ei ole ja pitäisi pelata joukkueena kun muuta vaihtoehtoa ei ole niin valmentaja ei tunnu tietävän yhtään kuinka pelata.

Anteeksi pitkä lainaus, mutta kun tuntuu ettei raaski pätkiä tätä poikki.

Minun mielestä KalPalla oli alkukaudesta jonkinlainen pelitapa, joka johti myös siihen 4 voiton putkeen. Jo ennen tätä voittoputkea KalPa oli mielestäni parempi joukkue parissa aikaisemmassa pelissä, kuten myös voittoputken jälkeen, eli paremmalla tuurilla olisi voinut tullut pari voittoa enemmän. Tämän jälkeen alkoi tappioputki ja loukkaantumiskierre, joka myös löi monen pelaajan sekä johdon jäsenen yläkerran jumiin (vrt. hallitsemattomat ulostulot julkisuuteen). Tämän jälkeen ei myöskään valmennusjohdon korjausliikkeet ole onnistuneet, joten en tosiaankaan halua päästää valmennusjohtoa vastuusta. Tässä näkyy mielestäni valmennusjohdon kokemattomuus. Toki pari avainpelaajaa olisi voinut solmut aukaista jo syyskuussa, viimeistään lokakuun alussa. Olisi saattanut jopa yleisö käydä hallilla ja kustantaa nämä uudet hankinnat sitä kautta..

Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt alkukauden KalPasta, sillä itsekin kritisoin viime kaudella kovasti nimenomaan KalPan joukkuepuolustamista, jota ei yksinkertaisesti ollut. KalPan puolustushan oli alkukaudesta rautaa, samoin kuin alivoimapelaaminen. Eikä tämä parantunut puolustuspelaaminen johtunut pelkästään Tuokkolasta vaan koko joukkue hoiti velvoitteensa hyvin. Parhaimmillaan joukkuepuolustuksella saatiin riistoja jo keskialueella ja päästiin iskemään nopeasti vastaan.

Nyt kun ollaan suossa, joukkue silti yrittää kovasti. Tämä näkyy sitten yliyrittämisenä, ylipuolustamisena (turhat takaapäin koukut esim.) sekä luovuuden puutteesta hyökkäyspäässä. Pahimpana esimerkkinä on mielestäni Kapasen Sami, joka yrittää itse sytyttää joukkueen väenväkisin. Sami herättää mielestäni jo säälinsekaisia tunteita ihan sairaanpaljosta ja turhasta luistelusta yhden vaihdon sisällä. Väitän, ettei tällaisella tunnetilalla varustettu pelinjohtaja ja joukkue pysty noudattamaan mitään pelitapaa kunnolla oli valmentaja sitten kuka tahansa. Näitä persiilleen menneitä kausia löytyy joka joukkueelta ja myös jokaiselta kokeneelta valmentajalta.

Tottakai tähän auttaisi, jos olisi oikeasti hyviä pelaajia. Siitä olen Jani82:n kanssa toki samaa mieltä, että Sakari Salminen ja Kossu ratkoivat KalPalle pisteitä kahdestaan. Tässä oikein voisi kyyneleen tirauttaa, kun muistaa millaisia superpelaajia KalPa on tarjonnut kotoisen liigan tasoon verrattuna. Ei liene sattumaa, ettei KalPasta KHL:ään lähteneet ole palanneet maitojunalla takaisinpäin. Meillä on viime vuosina ollut ilo ja kunnia todistaa todella kovia pelimiehiä KalPa-nutussa. Itseasiassa meillä on ollut niin kovia pelureita, että jopa Pekka Virtakin menestyi valmentajana;) Tämän vuoden joukkueen kokoaminen on mennytkin sitten ihan päin seiniä niinkuin jokainen täällä jatkoajassakin toitottaa.

Summasummarum: Kalpan menestymättömyyden syyt: joukkueen kokoaminen 80% - Valmennus 20%
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
KalPan sentterit kauteen lähdettäessä;

- Voutilainen (parempi loppupelissä laidassa)
- Pither
- Kerälä
- Riekkinen
- Kinnunen
- Ikonen
- Harjama


KalPan sentterit 28.11.2013

- Voutilainen (parempi loppupelissä laidassa)
- Pither (Kausi ohi)
- Pavlikovski (sopimus joulutaukoon, loppu ajan sairastuvalla)
- Riekkinen
- Kinnunen
- Harjama
- Ilomäki (Vuokra, Tappara voi kutsua halutessaan takaisin silloin kun haluaa)


Loukkaantumisille ei toki mitään voi, mutta silti; Kimmo, hyvin sä vedät!!
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Satanin suhteen lähes luovutettu, suuntana ilmeisesti Slovan Bratislava.
Ketä tämä yllätti?
Voidaanhan sitä tarjota sopimusta vaikka Sydney Crosbylle mutta tuskin kaveri tulisi tänne tai ensi kesänä vaikka Thomas Vanekille.

Tuntuu siltä ettei nyt edes yritetä scoutata jotain nuorempaa kaveria josta olisi hyötyä heti ja mahdollisesti myös tulevaisuudessa vaan etsitään näitä has beenejä kokoajan.
Ei näiden Pavlikovskyjen palkat ole kuitenkaan mitään pieniä niin nyt kannattaisi ennemmin laittaa ne rahat kaveriin, joka on menossa ylöspäin eikä lujaa vauhtia alaspäin.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ss:n mukaan KalPa oli asettanut eilisen päivän takarajaksi ja Satan ei vastannut. Nyt päästään sitte neuvottelemaan niiden muiden skoutattujen kanssa. Uusia hyökkääjiä nimittäin tarvitaan ja nopeasti!
Ketä tämä yllätti?
Voidaanhan sitä tarjota sopimusta vaikka Sydney Crosbylle mutta tuskin kaveri tulisi tänne tai ensi kesänä vaikka Thomas Vanekille.

Tuntuu siltä ettei nyt edes yritetä scoutata jotain nuorempaa kaveria josta olisi hyötyä heti ja mahdollisesti myös tulevaisuudessa vaan etsitään näitä has beenejä kokoajan.
Ei näiden Pavlikovskyjen palkat ole kuitenkaan mitään pieniä niin nyt kannattaisi ennemmin laittaa ne rahat kaveriin, joka on menossa ylöspäin eikä lujaa vauhtia alaspäin.

Ei se satan mikään pelillisesti ihmeidentekijä olisi ollutkaan, mutta markkinointi mielessä erittäin kova veto! Vaikka nämä Ikoset yms. lupaavat nuoret ovatkin omia kasvatteja niin ne eivät vaan vedä suurta yleisöä halliin! Lisäksi tuossa lehdessä muuten mainitaan että Hifk olisi maksanut Ikosesta pienen sopimuksenpurkukorvauksen.
 
Viimeksi muokattu:
KalPalla oli alkukaudesta jonkinlainen pelitapa, joka johti myös siihen 4 voiton putkeen. Jo ennen tätä voittoputkea KalPa oli mielestäni parempi joukkue parissa aikaisemmassa pelissä, kuten myös voittoputken jälkeen, eli paremmalla tuurilla olisi voinut tullut pari voittoa enemmän. Alkoi tappioputki ja loukkaantumiskierre, joka myös löi monen pelaajan sekä johdon jäsenen yläkerran jumiin (vrt. hallitsemattomat ulostulot julkisuuteen). Tämän jälkeen ei myöskään valmennusjohdon korjausliikkeet ole onnistuneet. Tässä näkyy mielestäni valmennusjohdon kokemattomuus.

Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt alkukauden KalPasta, sillä itsekin kritisoin viime kaudella kovasti nimenomaan KalPan joukkuepuolustamista, jota ei yksinkertaisesti ollut. KalPan puolustushan oli alkukaudesta rautaa, samoin kuin alivoimapelaaminen. Eikä tämä parantunut puolustuspelaaminen johtunut pelkästään Tuokkolasta vaan koko joukkue hoiti velvoitteensa hyvin. Parhaimmillaan joukkuepuolustuksella saatiin riistoja jo keskialueella ja päästiin iskemään nopeasti vastaan.

Nyt kun ollaan suossa, joukkue silti yrittää kovasti. Tämä näkyy yliyrittämisenä, ylipuolustamisena (turhat takaapäin koukut esim.) sekä luovuuden puutteesta hyökkäyspäässä. Pahimpana esimerkkinä on mielestäni Kapasen Sami, joka yrittää itse sytyttää joukkueen väenväkisin. Sami herättää mielestäni jo säälinsekaisia tunteita ihan sairaanpaljosta ja turhasta luistelusta yhden vaihdon sisällä. Väitän, ettei tällaisella tunnetilalla varustettu pelinjohtaja ja joukkue pysty noudattamaan mitään pelitapaa kunnolla oli valmentaja sitten kuka tahansa. Näitä persiilleen menneitä kausia löytyy joka joukkueelta ja myös jokaiselta kokeneelta valmentajalta.

Tottakai auttaisi, jos olisi oikeasti hyviä pelaajia. Ei liene sattumaa, ettei KalPasta KHL:ään lähteneet ole palanneet maitojunalla takaisinpäin. Meillä on viime vuosina ollut ilo ja kunnia todistaa todella kovia pelimiehiä KalPa-nutussa. Itseasiassa meillä on ollut niin kovia pelureita, että jopa Pekka Virtakin menestyi valmentajana;) Tämän vuoden joukkueen kokoaminen on mennytkin sitten ihan päin seiniä niinkuin jokainen täällä jatkoajassakin toitottaa.

Kalpan menestymättömyyden syyt: joukkueen kokoaminen 80% - Valmennus 20%

Sori metrisestä lainauksesta II, mutta tähän ei ole paljoa lisättävää. Paitsi ehkä se kokonaisvaltainen tuskatila, joka muodostuu em. pelillis-henkisten seikkojen lisäksi siitä, että (pelaajalta tilanteessa sinänsä ymmärrettävä) tempoileva ylitunnejohtaminen ulottuu valmennukseen ja koko seurajohtoon asti, kopissa ramppaa ties mitä eläkeläisiä säätämässä, talous sakkaa, media- ja yleisösuhteet tökkivät ja suunta on yleisesti ottaen kaoottinen.

Jos tässä jamassa näkee isoimmaksi ongelmaksi saati jonkinsortin ratkaisuksi sen, ettei seistä tarpeeksi kauan oman maalin takana tai leikitä puolta tuntia neppistä kulmassa - paitsi ettei edes sinne päästä, koska kentällä on ikävästi edelleen se vastustaja, joka on jo vuosikaudet osannut pelata leikit pois - täytyy olla totaalisen irti todellisuudesta. Toisaalta, mikä yllätys (not).

Loppukausi menee selviytymistaisteluksi, ja kentällä ainoa keino on aloittaa perusasioihin palaamalla (niin kuin jokaisessa kriisijoukkueessa). Joulutauko voi olla siihen yksi pelastusrengas.
Isommassa kuvassa tilanne ei rauhoitu, ennen kuin myönnetään, missä nyt ollaan - ja millä taloudellisilla ym. reunaehdoilla, keiden johdolla ja millaista joukkuetta aletaan tuleville kausille rakentaa.

On ihan mahdollista, että KalPa saa tolkkunsa takaisin ja palaa uskottavaksi liigaorganisaatioksi. Takapakkikausia tulee tosiaan kaikille, mutta tie ylöspäin on aina hitaampi kuin alas. Ja se nousu edellyttää tosiasioiden tunnustamista.
 
Viimeksi muokattu:

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
- mielestäni keskustelu pelitavasta ja sen noudattamisesta on varsin turhaa tällä hetkellä, kun joukkue puristaa mailaa ja jokainen ottelu on pakkovoitto. Peli perustuu lähinnä puolustamiseen ja hyökkäyspeliä ei sen takia juurikaan ole. Lähdetäänja ollaan aina syvällä. Jos saataisiin muutama voitto, voisi otteet rentoutua ja se pelitapakin näkyä selkeämmin.

Nyt kun ollaan suossa, joukkue silti yrittää kovasti. Tämä näkyy sitten yliyrittämisenä, ylipuolustamisena (turhat takaapäin koukut esim.) sekä luovuuden puutteesta hyökkäyspäässä. Pahimpana esimerkkinä on mielestäni Kapasen Sami, joka yrittää itse sytyttää joukkueen väenväkisin. Sami herättää mielestäni jo säälinsekaisia tunteita ihan sairaanpaljosta ja turhasta luistelusta yhden vaihdon sisällä. Väitän, ettei tällaisella tunnetilalla varustettu pelinjohtaja ja joukkue pysty noudattamaan mitään pelitapaa kunnolla oli valmentaja sitten kuka tahansa. Näitä persiilleen menneitä kausia löytyy joka joukkueelta ja myös jokaiselta kokeneelta valmentajalta.

...

Summasummarum: Kalpan menestymättömyyden syyt: joukkueen kokoaminen 80% - Valmennus 20%


Näitä prosentteja voi tietenkin heitellä miten hyvänsä, mutta se on monimutkaisten asioiden aikamoista yksinkertaistamista. Ihan yhtä perustellusti voi väittää, että todellisuus on päinvastainen: valmennus 80% - joukkueen kokoaminen 20%. KalPan joukkueen rakentamisessa ja erityisesti siihen käytetyssä rahamäärässä on todelliset ongelmansa, mutta ne eivät ole suurin tai ensisijainen syy meidän ongelmiin. Ne ovat vain yksi siivu seurajohdon kykenemättömyyttä. Näiden asioiden korjaamiseksi nyt heti, välittömästi on myös aika vähän tehtävissä. Tarvittaisiin pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta, joita ei meidän organisaatiosta taida löytyä.

Mistähän nämä mainitsemasi luovuuden ja rentouden puuttumiset, mailan puristamiset, yliyrittämiset ja hankalat tunnetilat mahtavat johtua? Nämä ovat suoraa seurausta nimenomaan pelitavallisista ongelmista, ja myös niiden ratkaisu löytyy pelitavallisista jutuista. Juuri toimiva pelitapa auttaisi hetkessä pelaajat ulos näistä tunnemyrskyistä. Näinhän kävi Kuopiossa tiistainakin. Onhan Sami Kapasella varmasti omatkin lastinsa, kuten jokaisella ihmisellä, mutta se on aivan toinen asia. Lihavoimasi virke on yhtä kärpästen surinaa.

On yleinen harha, että menestyksen puutteen tulkitaan yksioikoisesti johtuvan joukkueen väärästä rakentamisesta ja huonosta materiaalista. Klassinen versio tästä on se, että aina syynä tilanteeseen on paska ykkössentteri tai maalivahti, ja elämä alkaa hymyillä kun tilalle saadaan paremmat. Toki sentteri tai maalivahti voivat olla paskoja, mutta juuri koskaan tällaiset argumentit eivät oikeasti riitä selittämään menestymättömyyttä.

Puhutaan pelikirjasta mieluummin kuin pelitavasta, koska se on laajempi käsite ja sisältää myös harjoittelemisen sekä pelaajien urheilullisuuden kehittämisen jne. Valmennuksen pelikirja vaikuttaa radikaalisti siihen, miltä pelaajat jäällä näyttävät. 1. Hyvä pelikirja saa pelaajat näyttämään paremmilta kuin he todellisuudessa ovat. 2. Hyvä pelitapa kehittää pelaajia enemmän. 3. Hyvän pelikirjan omaava valmentaja pystyy yleensä myös parempaan yksilövalmentamiseen.

Otetaan esimerkeiksi Tampereen joukkueet. Tapparan kahden ensimmäisen ketjun sentterit ovat Jarkko Malinen ja Jan-Mikael Järvinen. Ilveksen vastaavat ovat Sami Sandell ja Turo Asplund. Miettikääpä paissänne: Olisitko tehnyt näiden veijareiden kanssa sopimukset vaikka ennen meidän alempien ketjujen senttereitä Joonas Riekkistä ja Jasse Ikosta? Ovatko tamperelaisten pelaajat lahjakkaampia tai lähtökohtaisesti parempia kuin meidän kyseiset pelaajat? Mistä johtuu Tampereen äijien hirvittävä kehittyminen suht' lyhyessä ajassa? Jarkko Malisen uraahan monet ovat läheltä seuranneetkin.

Ei nämä tamperelaisten kärkiketjujen sentterit ole millään tavalla meidän alaketjujen senttereitä kummempia lahjakkuuksia, joku voisi sanoa jopa että päinvastoin. Kyllä urakehityksen erot tulevat jostain muualta. Tässä tullaan auttamatta valmennukseen. Katsokaapa välillä kokoonpanosta tarkasti, millaisilla mestismiehillä ja entisillä ”hylkiöillä” nämä joukkueet pelaavat! Tapparalla tosin riittää materiaalissa leveyttä ja myös kokeneempaa karpaasia, mutta itse ajattelin ennen kauden alkua, että Ilves on selkeästi ainut joukkue, jolla ei ole Liigatason materiaali. Muutama kuukausi myöhemmin asia ei enää olekaan niin, vaikka porukan ykkössentteri ja varmasti kallein mies on laitettu kälppimään. Pelaajat ovat muutaman kuukauden aikana kehittyneet isoin harppauksin hyvän valmennuksen ja kehittävän pelitavan ansiosta. Silti nimenomaan pelitapa saa heidät näyttämään vielä paremmilta kuin he todellisuudessa ovat. Kannattaa tänäkin iltana miettiä, että mistä nämä Ilveksen miehet oikein tulevat, ja miten he pelaavat.

Yksi oleellinen asia pistää näissä Paloloissa, Malisissa ja kumppaneissa silmään. He ovat ennen Liigakukkaan puhkeamistaan pelanneet Mestiksessä, ja nimenomaan pelanneet siellä paljon, hyvien valmentajien joukkueissa. Tämä laadukkaiden valmentajien ketju on heidän urallaan tärkein asia. Eilen Urheiluruudussa Jukka Rautakorpi totesi, että jos LeKillä ja Tapparalla on samaan aikaan peli, tavoite on, että jokainen pelaa jossakin, koska pelaaminen kehittää eniten. Poppareita ei kukaan jää mässyttämään. Näissä urheilijan polkuun liittyvissä asioissa ollaan Kuopiossa jääty kelkasta. Tähän liittyen meiltä viedään hirvittävä määrä laadukkaita nuoria pelaajia muihin Liigajoukkueisiin.

Viimeisin tapaus on Jasse Ikonen, josta luopuminen oli aivan järjetön tempaus. KalPa ei ole saanut ketään ottamaan niskoilleen kaupittelemiensa kalliimpien pelaajien järjettömiä sopimuksia. Sitten luovutaan pelaajasta, jonka palkka ei kokonaisuutta katsoen yläsektoriin yllä. Ikosen kauppaaminen ei palkkarakenteen ongelmia ratkaise, ja kehityksen myötä hänestä olisi hyötynyt myöhemmin taloudellisesti enemmän. Joukkue pitää kuitenkin olla jatkossakin, ja on typerää pistää lihoiksi tulevaisuuden avainmiehiä. Kuten Jani82 totesi, tällaisten pelaajien menettäminen on myös imagollisesti ongelmallista.

Miksi muuten HIFK osti Jassen pitkän sopimuksen ulos ja maksoi siitä ilosta vielä ekstraa? Siksi, että Ikonen on tervepäinen ja vahvoilla kehittymisen edellytyksillä varustettu pelaaja, joka pystyy jo erinomaisesti hoitamaan hommansa alemmissa ketjuissa ja tulee kehittymään ylempien ketjujen hyökkääjäksi. Hänellä on mahdollisuudet pelata vielä kovemmassakin sarjassa.

Aina kun ammattiurheilijoita arvostellaan, pitäisi ottaa huomioon pitkien loukkaantumisten vaikutus kehitykseen ja pelaamisen tasoon (koskee jopa Lammassaarta ja Kermania). Se on Lampullakin pitkä ja kivulias polku, joka hänen on pitänyt tähänkin päivään päästäkseen kulkea. Suuri osa liigapelaajistakin olisi jättänyt sen tekemättä. Näitä korpitaipaleita on Jassekin aivan äskettäin samonnut.

Palaan vielä astialle, että pelitavasta keskustelu on olennaista etenkin näinä aikoina, kun sen kanssa on suuria ongelmia. Jääkiekkoseurassa kaikki lähtee tuosta kuuluisasta pelikirjasta ja palaa pelikirjaan. Siinä on koko jutun ydin. KalPalla ei ole varaa pitää tuota ydintä halvaantuneena, koska seuraukset ovat eksponentiaalisia. Seurajohdon analyysit tilanteesta ovat kuitenkin jatkuvasti puuttellisia. Se johtaa vääriin johtopäätöksiin ja vääriin toimenpiteisiin. Me ollaan Titanic. Kuuleeko kukaan? Onko mitään enää tehtävissä?
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Börjen ansiokkaan viestin lopun kysymykseen tuli mieleen vastaus:
Siksi ei pelikirjaa ja sen tärkeyttä ymmärretä, että kaikista asioista päättävä mies pelaa joukkueesa, ja pelaajan näkökulma on vaan yksinkertaisesti liian kapea ja väärästä näkökulmasta asioita katsova.

Veikkaan, että tilanne olisi aivan erilainen jos Sami katsoisi kauempaa asioita. Ja tämähän ei ole millään muotoa ole Samia tai Samin ansioita väheksyvää. Sieltä jään tasosta vaan ei nää tarpeeksi laajaa kuvaa.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Börjen ansiokkaan viestin lopun kysymykseen tuli mieleen vastaus:
Siksi ei pelikirjaa ja sen tärkeyttä ymmärretä, että kaikista asioista päättävä mies pelaa joukkueesa, ja pelaajan näkökulma on vaan yksinkertaisesti liian kapea ja väärästä näkökulmasta asioita katsova.

Veikkaan, että tilanne olisi aivan erilainen jos Sami katsoisi kauempaa asioita. Ja tämähän ei ole millään muotoa ole Samia tai Samin ansioita väheksyvää. Sieltä jään tasosta vaan ei nää tarpeeksi laajaa kuvaa.

Tässä taidat antaa aika täydellisen vastauksen asiaan. Mielestäni kirjoittamasi liittyy myös siihen, että Samin pitäisi hyväksyä se, ettei hän voi, eikä hänen tarvitse, tehdä ja päättää kaikkea itse. Organisaation kannalta olisi aivan ratkaisevaa, että Sami löytäisi juuri tässä mielessä optimaalisen paikkansa KalPassa.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Börjen ansiokkaan viestin lopun kysymykseen tuli mieleen vastaus:
Siksi ei pelikirjaa ja sen tärkeyttä ymmärretä, että kaikista asioista päättävä mies pelaa joukkueesa, ja pelaajan näkökulma on vaan yksinkertaisesti liian kapea ja väärästä näkökulmasta asioita katsova.

Veikkaan, että tilanne olisi aivan erilainen jos Sami katsoisi kauempaa asioita. Ja tämähän ei ole millään muotoa ole Samia tai Samin ansioita väheksyvää. Sieltä jään tasosta vaan ei nää tarpeeksi laajaa kuvaa.

Minä taas uskon, että Sami on sen verran fiksu, että ymmärtää tilanteen.

"Olen Sami. Olen seuran pääomistaja ja minulla on paljon vaikutusvaltaa. Koska pelaan joukkueessa myös ihan tavallisena pelaajana, minun täytyy sopeutua työympäristööni. Minun pitää unohtaa taustani. Pitkän pelaajaurani ja runsaan kokemukseni takia ymmärrän, että alaiseni, joukkuetoverini saattavat olla enemmän tai vähemmän varautuneita minua kohtaan. Tämmöinen tilanne on hyvin epätavallinen, joten minun pitää selittää muille pelaajille, että minuun voi luottaa. Kun rauha on maassa, voivat kaikki keskittyä itse peliin."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös