HPK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 314 664
  • 1 271

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Totuus on kuitenkin se, että ihan sama miten noita ketjuja pyörittelisi, niin se ei poista tosiasioita: Joukkueella ei ole hyökkäyspelisuunnitelmaa, valmentajalla ei ole tarvittavaa karismaa eikä osaamista ja joukkue on titseluottamuksensa täysin kadottanut lammaslauma.

Kaveri totesi osuvasti viime viikon katastrofaalisessa HIFK-HPK pelissä, että "eikös tuo ole Tuulolaa ja Larssonia (jonka on korvannut Schira) lukuunotottamatta käytännössä sama joukkue kuin viime vuonna?" Niinpä, onhan se. Ihan sama runko kuin viime kaudella. Mikäli pelaajat on miltei samat, niin katseet kääntyvät väkisinkin valmennuksen suuntaan. HPK lähti uskottavasti haastamaan kaikkia, siis ihan kaikkia vastustajia, voitosta. Ja sinä myös onnistui, HPK:lla oli viime kaudella toiseksi vähiten (!) tappiota varsinaisela peliajalla! Ihan hullu ajatus. Ja miten me kermaperseiset fanit tähän reagoimme, totesimme että aika tylsiä nämä jatkoajat ja sulamiset, ei ikinä voiteta varsinaisella peliajalla.

Juuri näin! Sellaista vahvistusta ei olekaan joka kääntäisi yksinään tuon laivan suunnan. Se kääntyy vain ja ainoastaan nykyisillä pelaajilla, jotka saavat ensinnäkin itseluottamuksensa takaisin sekä ennenkaikkea niin, että valmennus tajuaa vihdoin muuttaa hyökkäyspelisuunnitelmaa.

Tälle kaudelle joukkue muuttui historiallisen vähän, käytännössä siis sama joukkue. Viime kaudella Kerho oli erittäin vaikeasti voitettavissa. Toki moni peli sössittiin itse tasoihin viimeisessä erässä mutta silti selvittiin jatkoille ja otettiin ainakin piste. Kyllä mä muistan kuinka sitä tuli kiroiltua, kun joukkue taas kerran suli eikä pystynyt tappamaan peliä, kun oli paikka. Ja ne kaikki missatut maalipaikat, niitähän riitti. Ihan aiheellisesti ja oikeutetusti me kannattajat tätä arvostelimme. Vaikeatahan se oli välillä nähdä sitä, että joukkue kerää pelistä kuin pelistä pisteitä, kun sitä vain keskittyi siihen kuinka paljon niitä menetettiin sulamisissa. Kun vertaa tähän kauteen niin yhteistä näissä on se, että pelit ovat muutamia poikkeuksia lukuunottamatta erittäin tasaisia ja yhdestä maalista on ollut kiinni saadaanko pisteitä. Samaten maalinteko oli viime kaudellakin nihkeää mutta silloin sentään onnistuttiin tekemään kaksi maalia joka riitti usein pisteisiin.

Viime kausi olisi aivan hyvin voinut päättyä myös katastrofiin jos ne kaikki tasapelit oltaisiinkin sössitty vastustajille. Mutta ehkä tässä on se ero valmennuksessa tähän kauteen. Viime kaudella ei osattu pitää johto-asemaa ja nyt ei edes tasapeliä.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Joo ei ketjun numeroilla ole väliä mutta varmaan peliaika voi olla ykkösessä jotain muuta kuin kolmosessa eikä toi peli tosta enempää voi seota!

Sais kesä tulla niin kausi loppuis:-)
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Onhan tuo nyt tosiaan niin maansa myynyt ja alistunut ryhmä kuin olla voi. On ainakin tauolla valmentajilla tekemistä, että saavat noihin edes jotain ryhtiä. Käsittääkseni suurimmalle osalle tuosta jopa maksetaan ja osalle huomattaviakin summia rahaa.

Vaikka lähtökohdat tähän iltaan olivat myös enemmän kuin haasteelliset, niin siitä huolimatta nyt valmentajanvaihdon jälkeisessä ajassa on ollut paljon enemmän huonoa kuin hyvää. Itseluottamus täysin kateissa ja pelaajilta ei onnistu mikään. Maalivahdit toki yrittävät ja joku muukin aikaisemmin mainittu, mutta ne pari kenttäpelaajaakin ovat tässä viimeisessä matsissa olleet ihan samaa sakkia kuin kaikki muutkin.

Ei mahdottomasti riitä uskoa enää tähän kauteen täälläkään, siitä kertoo jo sekin, että sorruin kirjoittelemaan ennen viimeistä erää.
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
En tiedä kultaako aika muistot, mutta jotenkin on fiilis että Rindellinkin aikana peli toimi paremmin kuin nyt. Miten on mahdollista ettei samalla viime kauden rungolla oleva joukkue saa edes yksinkertaisia syöttöjä osumaan lapaan? Järkyttävää sähläämistä tuo pelaaminen. Tekee pahaa katsoa, mutta katson kuitenkin, koska tulosveto on vasta kohta menossa kotijoukkueen osalta kiinni.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
En tiedä kultaako aika muistot, mutta jotenkin on fiilis että Rindellinkin aikana peli toimi paremmin kuin nyt.

Kyllä. Tämä näyttää nyt samalta, kuin tuon Rindellin jälkimmäisen kauden viimeiset 10+ matsia, jolloin puikoissa oli Lehkonen.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyllä. Tämä näyttää nyt samalta, kuin tuon Rindellin jälkimmäisen kauden viimeiset 10+ matsia, jolloin puikoissa oli Lehkonen.

Silloin oli jo joukkue luovuttanut, mutta niin näyttää olevan nytkin, vaikka kautta on pelattu vasta kolmannes. Ei toimi enää edes puolustuspääkään. Kyllä Rindellin aikana tehtiin sentään maaleja. Lisäksi tänään oli varmaa ennen peliä että tulee raaka tappio ja totta se näyttää olevan. En muista koska olen ollut varma 0-6 tappiosta, niin että se vielä tapahtuukin. Kertoo jotain joukkueen tilasta. Onneksi tulee tauko, koska jääkiekko kaukaloon tuo jengi ei kuulu.
 

XO-konu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Se oli sitten siinä ja palataan asiaan ensi kaudella.Positiivisinta on että Ruutu palvelu on kuukausi pohjainen niin en ole kytkyhelvetissä.

Hyvää syksyä kaikille.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Se oli sitten siinä ja palataan asiaan ensi kaudella.Positiivisinta on että Ruutu palvelu on kuukausi pohjainen niin en ole kytkyhelvetissä.

Hyvää syksyä kaikille.
Minäkin siirryin juuri acceptanceen. Tämä kausi oli nyt tässä. Aivan sama, onko vastassa hurjassa kunnossa oleva sarjakärki vai ei. Silti 0-7 turpaan vieraissa ei vain voi olla sattumaa. Onneksi KalPalla menee vielä heikommin.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Vedonlyönti kiittää Kerhoo vastaan pelaamisesta. Onhan toi divaritasoo verrattuna mihinkään HPK joukkueeseen sitten Liigasta tippumisen 80-luvulla.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Haistakaa paska koko jengi paitsi ne neljä jotka edes yrittää!!

Luulis vittu edes hävettävän pelata tommosta sohlaamista mutta ei taida paljo sekään kiinnostaa.

Koko jengi vois vetää viikon viinaa ja unohtaa harjottelun sillä paskemmaksi ei voi mennä!!

Onneksi ens kuussa pääsee katsoon taistelevaa lätkää...Saipa-Kalpa peli odottaa;-)
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Kaiken kruunaa vielä ton jengin fyysinen koko. Tollasia vitun metriheikkejä jengi täynnä ja vielä helvetin hitaita! Jypin jätkät näyttivät eilen jättiläisiltä, mutta liikkuivat silti nopeemmin.
 

Rijkaard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Koko jengi vois vetää viikon viinaa ja unohtaa harjottelun sillä paskemmaksi ei voi mennä!!
Tästä vahvasti samaa mieltä. Henkinen lukko on nyt sitä tasoa, että sitä ei ainanakaan treenaamalla tai lisää palaveeraamalla aukaista. Parempi olisi jätkien unohtaa jääkiekko kokonaan pariksi kolmeksi päiväksi vaikka sitten kemiallisin keinoin.

Suljetaan porukka vaikka johonkin hämeenlinnalaiseen yökerhoon kolmeksi vuorokaudeksi ja laitetaan DJ Laku soittamaan jotain huumaavaa jumputusta ilman taukoja. Palkaksi tästä luvataan pelipaikka loppukaudeksi. Jos joku herkkähipiäinen ei tätä kestäisi, niin sidottaisiin kaveri tuoliin jeesusteipillä kiinni ja kaadettaisiin viinaa vaikka väkisin suuhun. Lisäksi hommattaisiin paikalle Tukiaisen Tuksu esitanssijaksi. Muita naisia ei paikalle kutsuttaisi, ettei fokus pääsisi karkaamaan viinanjuonnista vähemmän tärkeisiin asioihin kuten naisiin tai pahimmassa tapauksessa jääkiekkoon.

Eiköhän se lätkäkin taas sitten muutaman päivän toipumisen ja liskojen yön jälkeen maistu. Pelataan sitten se ensimmäinen tauon jälkeinen peli niitä kuuluisia vaaleanpunaisia norsuja vastaan, jos toipumisaika jää liian lyhyeksi. En muutakaan ratkaisua enää keksi.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Jep jep. Takkini hain jo narikasta, sammutelkaa valot jos täällä vielä joku on. Kyllä on taas hienoa olla HPK:n kannattaja.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP:ssä pelaajat nousivat osaksi vastarintaan päävalmentajaa kohtaan, ja Dufvalle potkut alkukaudella 2011-2012. Pelaajat halusivat "mukavan" miehen koutsiksi, Jyrki Aho. Tulos: mestaruus 2012.

Silloin ihmettelin, että miten pelaajat voivat valita valmentajan, olin väärässä.
Silloin JP Hytönen, Louhivaara yms. johtavat pelaajat kantoivat hienosti vastuunsa.

Teillä lienee samanlainen tilanne, kaikki tietävät, että Rautio ei todellakaan valmentajana ole mukava mies. Pelaajat halusivat Raution ulos.

Näissä tilanteissa kun pelaajat ja seurajohto keskusteleavat, että valmentaja ulos niin seurajohto varmasti kysyy: "kenen kanssa te sitten suostutte pelaamaan". Eli pelaajat valitsevat itselleen valmentajan.

Johtavien pelaajien on sitten otettava vastuu pelaamisesta, kun kerta tiesivät missä mättää. Tsemppiä jatkoon.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kyllä tässä ennemmin haisee se että pelaajat halusi täyden idiootin pihalle, tilalle tuli sitten vielä pahempi idiootti, mutta sentään mukava sellanen. Ihan sama montako viikkoa sille paska Arvoselle annetaan, se ei osaa valmentaa ja ei omaa pelikirjan poikastakaan. Rautiolla sentään, ilmeisesti ainakin, oli joku pelikirjan poikanen jota se yritti iskostaa niihin pelaajiin.

Nyt on siis jäljellä vaan "onhan se kiva, vaan ei Harri". Siinä on vähän toista potkia joku Dufva mäkeen huutamasta ja ottaa tilalle jamppa jolla on kunnianhimoa ja tahto ajaa asioita eteenpäin. Kuin että otetaan 6 vuotta apukoutsina ollut täys idiootti joka ei ole oppinut koko aikana jääkiekosta selvästi mitään.

Tässä alkaa oleen ihan se ja saatanan sama ketä siellä pelaa, eikä auttais vaikka vaihdettais koko joukkue, jos ei siellä reeneissa reenata mitään järkevää, ei saada ajotuksia selkäytimeen ja enää osata edes heittää päätykiekkoa niin että joku, siis edes yksi, olisi vahdissa menemässä perään. Kyllä nyt puhutaan vain ja ainoastaan siitä että ihan sama mikä sen itseluottamuksen taso on ja ihan se ja sama ketä siellä pelaa niin jos ei siellä kukaan valmenna, niin ei ne myöskään osaa sillon pelata.

Itseluottamus näkyy sitten esim. Saarisella tekopaikoissa kun ei vaan mene ja siinä miten helposti se selkäranka niksahtaa, mutta kyllä ne jätkät taatusti joka ilta lähtee puhtaalta pöydältä, vaikkakin pelko siellä perseessä onkin, yrittään. Mutta kun ei ole taktiikoita alkuunkaa, mä en edes halua tietää mitä vittua siellä reeneissä puuhataan, koska mitään järkevää se ei voi olla. Arvonen ei ole edes kakkos valmentaja pestin arvoinen, saati että ykkönen, jonkun vaan tarvii ilmeisesti olla se joka menee ja kertoo sille että vois etsiä uuden ammatin... ei vaan taida kukaan uskaltaa.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä tässä ennemmin haisee se että pelaajat halusi täyden idiootin pihalle, tilalle tuli sitten vielä pahempi idiootti, mutta sentään mukava sellanen. Ihan sama montako viikkoa sille paska Arvoselle annetaan, se ei osaa valmentaa ja ei omaa pelikirjan poikastakaan. Rautiolla sentään, ilmeisesti ainakin, oli joku pelikirjan poikanen jota se yritti iskostaa niihin pelaajiin.

Nyt on siis jäljellä vaan "onhan se kiva, vaan ei Harri". Siinä on vähän toista potkia joku Dufva mäkeen huutamasta ja ottaa tilalle jamppa jolla on kunnianhimoa ja tahto ajaa asioita eteenpäin. Kuin että otetaan 6 vuotta apukoutsina ollut täys idiootti joka ei ole oppinut koko aikana jääkiekosta selvästi mitään.
Jos näin on niin, eikö pelaajat tienneet arvosesta mitään?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jos näin on niin, eikö pelaajat tienneet arvosesta mitään?
Voihan se olla mutta jos toinen on täysi kusipää persoonana ja ei tule kenenkään kanssa toimeen ja toimii kuin täysi diktaattori, kuitenkin teoriassa aikuisten, tuntevien ihmisten kanssa.

Niin aika monella duunipaikallakin oltais valmiita ottaan se firman kannalta paskempikin pomo, jos sen kanssa tulee porukka kuitenkin huomattavasti paremmin toimeen ja työpaikan viihtyvyys kasvaa potenssiin.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos näin on niin, eikö pelaajat tienneet arvosesta mitään?

En tiedä mikä on totuus mutta ainakin julkisuuteen on annettu ymmärtää, että Arvonen on pelaajien arvostama valmentaja ja lisäksi vaativa.

Kyllähän moni täälläkin on ihmetellyt, että miksi Arvosta ei ole aiemmin nostettu päävalmentajaksi jos kerran kykyjä on. On kuitenkin ollut jo vuosia organisaation palveluksessa monen koutsin apuna. Nyt sitten yht'äkkiä kelpaa ja vielä kesken kauden. Ei tässä tarvitse ihmeellistä päättelykykyä oivaltaakseen, että Arvonen suostuteltiin puoliväkisin ottamaan pesti vastaan, ihan niinkuin pari kautta sitten Lehkonenkin.

Vaatimustasoa Arvosella voi ollakin sitä en epäile mutta taktiikkapuoli tuntuu olevan vajavaista. Tai sitten mies on niin jääräpäinen ettei tunnusta omia virheitään ja puskee samalla taktiikalla hamaan loppuun asti vaikka jokainen puusilmä katsomossakin näkee ettei se toimi.

Kyllähän kausi alkaa olla pelattu vaikka sitä jotenkin perus optimistina vielä uskoo siihen, että peli paranee. Mutta tämän tauon aikana pitää alkaa tapahtumaan, nyt on vielä mahdollista ajaa parempaa hyökkäyspelaamista sisään. Pienin askelin eteenpäin, ensin nopea ja helppo syöttö pakilta hyökkääjälle siniviivalle. Tätä treenataan niin kauan, että se iskostuu pelaajiin. Sen jälkeen keskialueen ylitys jne. Treenit ja peli on tietysti eri asia mutta jostain se on lähdettävä.

Huvittavaakin tavallaan, että Raution aikana pelattiin ehkä parasta hyökkäyspelaamista mitä pariin kauteen on nähty. Joku voi olla eri mieltä ja sanoa, että se vain näytti siltä, kun pelaajilla oli vielä itseluottamusta ja vastustajien peli vaiheessa. Tuo tyyli toistui kuitenkin useammassa ottelussa, myös tappiopeleissä, ettei se voinut olla sattumaa tai pelkkää pelaajien improvisaatiota. Sen jälkeen, kun Arvonen tuli puikkoihin Ilves-pelistä alkaen ei olla nähty kertaakaan samanlaista pelaamista. Ei edes yritystä rakentaa sen kaltaista peliä.

Ehkä nyt yritetään pelata vain yksinkertaisesti ilman turhia hienouksia. Se on nyt nähty mihin sillä ylletään. On aika vaihtaa monipuolisempaan tapaan, huonommaksi ei voi enää mennä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
En tiedä mikä on totuus mutta ainakin julkisuuteen on annettu ymmärtää, että Arvonen on pelaajien arvostama valmentaja ja lisäksi vaativa.
Ei voi pitää paikkansa, kun nimim. BlackWolf tietää kertoa, että kyseessä on täydellinen idiootti ja kyvytön ynnä osaamaton paska.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei voi pitää paikkansa, kun nimim. BlackWolf tietää kertoa, että kyseessä on täydellinen idiootti ja kyvytön ynnä osaamaton paska.
Mitenkäs mikään noista luettelemistasi kohdista poistaa mahdollisuuden olla arvostettu pelaajien keskuudessa ja vaativa? Ei minun tietääkseni mikään.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Mitenkäs mikään noista luettelemistasi kohdista poistaa mahdollisuuden olla arvostettu pelaajien keskuudessa ja vaativa? Ei minun tietääkseni mikään.
No eipä tietenkään, pelaajat varmasti arvostavat yleensä korkealle kaikkia täydellisiä idiootteja ja kyvyttömiä paskoja.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No eipä tietenkään, pelaajat varmasti arvostavat yleensä korkealle kaikkia täydellisiä idiootteja ja kyvyttömiä paskoja.
Miksi eivät voisi arvostaa? Onhan ko. kommentti annettu juuri kakkosesta ykköseksi nostetusta varmaan ihan ok duunia omalla tontillaan kakkosena tehneestä kaverista. Varmasti vielä kun ykkönen on ollut täysin kommunikointikyvytön on Arvosen rooli sovittelijana ja "hyvänä jätkänä" korostunut. Samaten on varmasti Arvosen vaativuus ollut kovaakin luokkaa kun on saanut kakkosena toimia selkeiden ohjeiden mukaan ja vaatien määrättyjä asioita.
Idiootti (muinaiskreikaksi ἰδιώτης, idiōtēs eli yksilö, yksityishenkilö, kansalainen) on nykyisessä merkityksessään loukkaava ilmaus, jolla tarkoitetaan vähälahjaista tai tyhmää ihmistä. Arkikielessä "idiootiksi" saatetaan haukkua ketä tahansa, joka tekee puhujan mielestä jotain tyhmää tai ajattelematonta.
Jos ei valmentaja opi kaikkien noiden vuosien aikana yhtään mitään Rautakorven tasoiselta huippukoutsilta, että miten saadaan peli toimimaan ja mitä asioita tehdä, niin kyllä se aika vähälahjaiselta vaikuttaa. Mies nyt on myös samalla aika saatanan paska valmentaja, varsinkin kun katsoo joukkueen esityksiä kentällä. Mutta ei siinä jos sun mielestä Arvonen on huippuälykäs ja mahtava valmentaja joka on imenyt vaikutteita nopealla aikataululla maamme johtavilta ykkösvalmentajilta, niin meillähän ei ole hädän päivää, nyt yks viikko reeniä lisää ja siellä on sellanen HPK jäällä että oksat pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös