KalPa kaudella 2013–2014

  • 948 605
  • 2 195

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Missä on muuten Kasperi Kapanen? Itse odotin mieheltä paljon parempaa panosta tälle kaudelle, mutta ekojen pelien jälkeen loukkaantuminen ja nyt miestä/poikaa ei tunnu edes erottavan kentältä. Pitäisiköhän Kassu laittaa vaikka junnujen mukaan hakemaan itseluottamusta ja siten takaisin parempana.
Yrittää yksin puskea maalille kuten kaikki muutkin viisikot, hyvinä esimerkkeinä Kasperin lisäksi Lammassaari, Lehkonen, Junnila, Kolehmainen. Yhteispelistä ei tietoakaan. Maalintekotilanteet pääasiassa laukaus pakin jaloista ja ketään ei lähelläkään maalia. Muutama tilanne ilahduttavasti, siellä maalilla oli Ikonen, Kolehmainen, Kapanen (loukkaantumiseen asti) maskina/paluukiekkoja metsästämässä. Olisihan hyvänä päivänä Salminen pistänyt Junnilan parista läpäristä sisään hattutempun ja Saarisen Ossin paikasta eräs Pakarinen laittanut kiekon sisään. Fossittelua tai ei, paikoille päästiin. Uusin pakkivahvistus on antanut niin komeat näytöt että ykkösylivoimaan maskimieheksi, välittömästi! Ainakin oman maalinvahdin näkökentässä näyttäisi viihtyvän..
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Hyvää aatetta yläpuolella ja todellakin pieni toivonkipinä piilee siinä, että ensi kaudella päättyy monia tälläkin hetkellä aika turhia sopimuksia ja sen kautta päästään mahdollisesti värkkäämään kärkiketjuja vähän erilaiseen uskoon. Edes muutamaan oikeasti kovatasoiseen hyökkääjään pitäisi kaiketi olla varaa, mutta vähän pelottaa, että budjettia joudutaan yksinkertaisesti supistamaan entisestään tämän kauden jälkeen ja esim. Kermanin, Lammassaaren ja Saarisen sopimuksista "vapautuvat" rahat joudutaan vain käyttämään tappioiden osittaiseen paikkaamiseen? En tiedä, jos minä jostain asiasta jääkiekossa tiedän äärettömän vähän, se on talous.

Harjamalla on tosin soppari vuoteen 2015 saakka. Mietityttää, että kuinka moni haluaisi tällä hetkellä tehdä edes jatkosopimusta KalPan kanssa...
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Miksi se Kerälä laitettiin pihalle jos ei kerta vahvistusta oltu katsottu tilalle? On jo Kuparinenkin korvaamatta..
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
KalPa hankkisi uusia hyökkääjiä, jos rahaa olisi | Yle Urheilu | yle.fi

Jääkiekkoliigassa seitsemän pelin tappioputkessa oleva KalPa miettii kuumeisesti keinoja pelivireen kääntämiseksi.

Urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen sanoo, että joukkue tarvitsi uusia vahvistuksia hyökkäykseen, mutta hankintoja ei tehdä, ellei pelaajia saada myytyä muihin seuroihin.

Suurista maalintekovaikeuksista kärsineen joukkueen riveistä on vapautettu etsimään uutta seuraa ainoastaan hyökkääjä Antti Kerälä, mutta hänenkään palkanmaksunsa ei lopu, ennen kuin pelaaja löytää itselleen uuden seuran.

- Pelaajia olisi kyllä markkinoilla, jos rahaa olisi, sanoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

Päävalmentaja Jari Laukkasen asema on sekä urheilutoimenjohtajan että KalPan hallituksen puheenjohtajan, itsekin joukkueessa pelaavan Sami Kapasen mukaan toistaiseksi vakaa. Eilisessä Jokerit-ottelussa kätensä loukanneen Sami Kapasen vamman laadusta saadaan tarkempia tietoja lähiaikoina.

Loukkaantumisista kärsinyt joukkue on saamassa perjantain Pelicans-otteluun takaisin vahvuuteensa hyökkääjä Jukka Voutilaisen, joka on ollut sivussa peleistä loukkaantumisen vuoksi yli kuukauden. Myös puolustaja Marko Kauppinen saattaa olla pelikunnossa perjantaina.

KalPalla ennätyspitkä kriisipalaveri - | Yle Urheilu | yle.fi

Jokereille 0-4-lukemin vieraskaukalossa taipuneen KalPan lokakuun saldo on masentava. Kahdeksan ottelua, seitsemän tappiota, kolme pistettä ja maaliero 8-22. Sami Kapanen, mitä asioita joukkue kävi läpi suljettujen ovien takana noin pitkään?

- Paljon on mietittävää, paljon on keskusteltavaa, käytiin asioita läpi koko joukkueen voimin. Paljon tuli hyviäkin juttuja esille, Kapanen sanoi.

- Ajatukset, ideat ja sanotut asiat pitää pystyä siirtämään jäälle. Tällä hetkellä uskomus ja itseluottamus on koetuksella. Silloin on aika vaikea olla voittava joukkue ja se on ensimmäinen asia mikä pitää saada paremmalle tolalle.

"Ryhtiliike lähtee pelaajista"

Kokeneen kiekkoilijan Kapasen mukaan urheilussa menestyminen on pitkälti itseluottamuksesta kiinni.

- Sitä vaan suorittaa niin paljon paremmin ja niin paljon varmemmin. Jos itseluottamus on kohdillaan niin kaikki on rentoa, kun se on hakusessa ja luottamus pelaamiseen ei ole tapissa niin tässä on lopputulos. Se menee vaikeaksi.

Kapanen peräänkuuluttaa pelaajien vastuuta KalPan nostamisessa liigan hänniltä.

- Meistä pelaajista se lähtee se ryhtiliike. Jos on maalinteon kanssa ollut vaikeuksia ja voittojen kanssa vaikeuksia niin kaavan pitäisi olla aika yksinkertainen. Silloin omaa maalia pitää puolustaa tavalla tai toisella ja sinne ei päästetä yhtään. Epätoivoa ja vimmaa pitää meidän pelaamiseen saada huomattavasti enemmän kuin tällä hetkellä.

"Valmentajien ohjeistuksessa ei ole vikaa - pelaajista kiinni"

- On niitä varmaan joskus ollut, mutta ei tämä ihan normaalia ole. Jengin on syytä havahtua miten vakavassa tilanteessa tässä ollaan.

- Jossain vaiheessa kun peli toimi, mutta voittoja ei tullut, niin silloin voi vähän jossitella. Tällä hetkellä se pelaaminen ja suorittaminen on sellaista, että ei tässä vaiheessa voi hirveästi spekuloida että pomppu ei ole käynyt.

- Kyllä se pitkälti tekemisestä on kiinni. Me ollaan joukkue, joka tarvitsee hyvän joukkuesuorituksen, että me menestytään. Meillä ei ole sellaisia yksilöitä, jotka tämän tulee ottamaan harteilleen ja viemään eteenpäin. Nämä ovat koko joukkueen talkoot.

Jos analysoit KalPa-omistaja Kapasena, niin mikä on päävalmentaja Jari Laukkasen tilanne?

- Ei ole montaa päivää siitä, kun urheilutoimenjohtaja antoi täyden tuen ja luoton. Uskon, että asia on näin. En ole mitään muuta kuullut. Tällä mennään. Tämä on tällä hetkellä meidän pelaajien suorittamisesta kiinni. Jos mietin pelaajana, niin valmentajien ohjeistuksessa ei ole mitään vikaa. Kyllä se on meidän tekemisistä kiinni.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Miksi se Kerälä laitettiin pihalle jos ei kerta vahvistusta oltu katsottu tilalle? On jo Kuparinenkin korvaamatta..
Olisiko uusi toimitusjohtaja ottanut laskimen käteen ja todennut että tällä menolla kauden lopussa viivan alla on noin 1M€ pakkasta. Kerälässä säästettiin varmaan 5% tuosta. Nyt toimistolla todennäköisesti toivotaan ihmeitä tai yhteydenottoja KHL:stä josko joku kiinnostaisi niin ei lopu omistajien rahat. Hyvällä tuurilla sinne ehkä saataisiin Masuhr ja Tuokkola myytyä, muita ei tule mieleen.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Eli vieläkään ei olla valmiita myöntämään omia virheitään esim. case Tuokkolan kohdalla. Itse hyväksyn kyllä rämpimisenkin jos oikeasti myönnettäisiin tosiasiat, mutta nyt alkaa menemään oikeasti huolestuttavan pitkälle. Tässä voi olla kohta oikeasti vaarana että on lappu luukulla. Sjöblom voisi tulla vaikka meitä vähän avittamaan jos ei mansesteri nappaa.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
On kyllä kaikki merkit ilmassa, ettei S Kapanen usko valmentamiseen ylipäätään. Ilmeisesti valmentajalla ei ole muuta merkitystä, kun tehdä jotain pienimuotoisia ja pelaamisen kannalta merkityksettömiä päätöksiä ja ottaa lokaa niskaan. Miksi sitten haaskata rahaa valmentajaan ylipäätään? Onko se jossain liigan säännöissä, että on pakko olla? Vai eikö Kapanen uskalla kuitenkaan kokonaan kantaa vastuutaan vaan pitää joku kumiukko palkata siihen suojaks?

Niinhän se taisi olla keväällä playoffseissakin, että kun huonosti meni niin pelaajat pitivät yhteisiä palavereja (ilman valmentajia). Ja hommahan toimi ihan samalla tasaisuudella kuin nyttenkin. Varmaa suorittamista.

Jos tällä kaavalla mennään, niin en takuulla osta enää ensi kaudeksi kausaria. Ja onneksi ei tänä vuonna keväänä tarvii laittaa rahojaankaan sisään, joten on entistä helpompi luovuttaa.
 

Onside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jellonat, KalPa, Tappara
23 - 34.

Ei, tämä ei ole lukusarja eikä älykkyystesti vaan KalPan tämänhetkinen maaliero.

15 peliä, 23 tehtyä maalia.

Tämä viestii tuskasta, epätoivosta ja siitä, että "joku" puristaa mailaa.

Se "joku" on epäonnistumisen pelko ja pelko siitä, että "mulle vittuillaan".

VÄÄRIN!

Omiin ei 15:ssä pelissä ole mennyt kuin 34, mikä kertoo tasaisista peleistä.

NYT joka jätkän pitää hypätä laatikkoon sillä mentaliteetilla, että

- mä vedän tän vaihdon täysillä
- en häviä yhtään kaksinkamppailua
- EN LOPETA PELAAMISTA, vaan taistelen loppuun asti

Häviäminen vituttaa, se on selvää, mutta hei, ihmiset: 15 peliä takana!
Kuinka monta on edessä? Kuinka monta kolmen pisteen voittoa tulee, kun taistelemme, kun uskomme itseemme?

Minä uskon KalPaan, minä uskon ja luotan tähän joukkueeseen.

Tsemiä, jäbät!
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Häviäminen vituttaa, se on selvää, mutta hei, ihmiset: 15 peliä takana!
Kuinka monta on edessä? Kuinka monta kolmen pisteen voittoa tulee, kun taistelemme, kun uskomme itseemme?

Minä uskon KalPaan, minä uskon ja luotan tähän joukkueeseen.

Tsemiä, jäbät!
Juu 15 peliä on takana mutta tästä lähtien pitäisi voittaa oikeastaan, puolet jäljellä olevista peleistä jos meinataan puhua edes siitä säälipleijaripaikasta.
Jos taas suoraan pleijaripaikkaa vielä yritettäisiin niin pitäisi voittaa lähes 2/3 jäljellä olevista.

Laukkasen johdolla tuo porukka ei vaan nouse tuolta kun niitä muutoksia ei ole saatu tähänkään mennessä niin miten tuo mahtava taikuri niitä saisi nyt aikaan.
Ainut keino millä tämä kausi voidaan vielä pelastaan ja päästä edes sinne sääleihin on valmentajan vaihto mutta sitä ei ilmeisesti nähdä seurajohdossa tarpeellisena kun se haluttu muutos on tehty.

Tuo porukka voisi ihan hyvin tapella ainakin siitä säälipaikasta jos penkin taakse saataisiin joku kunnon valmentaja, joka osaa motivoida porukkaa ja toisi edes jonkunlaisen pelisysteemin kun nyt sitä ei ole.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Mä en ymmärrä? Mitähän siellä treeneissä tehdään niin mahtavasti että papu saa vaan jatkaa? Ne "hauskat ja kivat" treenit kun ei nyt vaan näy tulostaululla mitenkään. Papun pistekeskiarvohan about 40 matsin otannalta on jotain piste per peli, joten se on todella vähän.

Tuokkola sentään johti meidät runkosarjan voittoon ja sai paljon kovemmilla meriiteillä kenkää. Ei muuten potkut ollut kuulemma henkilökemioista tai henkilökohtaisuuksista kiinni. Avaisivat nyt edes jotenkin.

Jotain pitää tehdä. Tuo 5 peliäkin voi olla jo liian myöhäistä.

Mutta noh Lahteen ollaan lauantaina joka tapauksessa menossa, kannustuksesta homma ei ainakaan jää kiinni.

Ja tuo on aika uskomatonta että kahtena kautena putkeen budjetti ollaan käytetty jo hyvissä ajoin.

Jos Tuokkola olisi saanut tuollaisen luoton kun Laukkanen nyt saa, niin meillä ei olisi mitään hätää.
 
Viimeksi muokattu:

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Minä haluaisin nostaa seuraavan osion tuosta utj Kapasen haastattelusta esiin;
"Päävalmentajaksi jo viime kaudella toimineen Jari Laukkasen pää ei ole vadilla, vaikka joukkue rämpiikin tällä hetkellä seitsemän ottelun tappioputkessa.

- Täysin turha kysymys. Meillä on täysi luotto Laukkaseen. Ensin tarvittaisiin työkalut, joilla pystyttäisiin tekemään tulosta."

SIIS OIKEESTI; Nyt eletään jo kohta marraskuuta ja tässä vaiheessa mietitään jos ne "työkalut" (siis pelaajamateriaali) saataisiin siihen kuosiin, että tulosta voitaisiin tehdä?? Vaikka siellä sairastuvalla ukkoa on ollut, ei se poista lähinnä hyökkäyksen osalta sitä tosiasiaa sen heikkoudesta/ratkaisijoiden vähyydestä mikä oli jo ennen kauden alkua nähtävissä.
Ettei nyt vaan olisi joukkuetta kasatessa käynyt jollekulle pikkumoka/mokia?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Paljonko aikaa on valmentajalla? Ikuisesti? On tääki touhua...
Kun sen näköjään sitten seurajohdon puolelta julkistettiin niin, että odotellaan vielä viisi peliä niin tämä kausi alkaa olla hyvin pitkälti taputeltu.

Tuossa toisessa haastattelussahan Kimmo totetaa, että miten voi tehdä tulosta näillä työkaluilla ja vetoaa loukkaantumisiin miksi ollaan tässä tilanteessa.
Katsokaa nyt vaikka Ilvestä, montako pakkia oli pahimmillaan lasaretin puolella ja missä ovat?
Onkohan se selitys sittenkään siinä vai onko vika sittenkin siinä halutussa muutoksessa ja penkin takana.
Samalla myös Kimmo voisi siirtyä vaikka juniorivalmennukseen, siellä voisi olla käyttöä maalivahtivalmentajana ainakaan liigajoukkueen UTJ:n hommat ei näytä onnistuvan.

No voivat ainakin pelaajat ruveta vapaasti varailemaan kesälomareissuja jo runkosarjan jälkeen kun pelit loppuvat siihen.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Minä haluaisin nostaa seuraavan osion tuosta utj Kapasen haastattelusta esiin;
"Päävalmentajaksi jo viime kaudella toimineen Jari Laukkasen pää ei ole vadilla, vaikka joukkue rämpiikin tällä hetkellä seitsemän ottelun tappioputkessa.

- Täysin turha kysymys. Meillä on täysi luotto Laukkaseen. Ensin tarvittaisiin työkalut, joilla pystyttäisiin tekemään tulosta."

Siis ei voi olla K. Kapanenkaan noin pihalla, eihän?

On kyllä jo käynyt täysin selväksi, että päälammas Laukkasesta ei ole valmentajaksi ei sitten ollenkaan. Jos ei KalPalla ole munaa työntää Laukkasta kaatopaikalle niin en minäkään jaksa enää tulla hallille katsomaan 60min muniinpuhaltelua ja sitä vitun raikasta hyökkäyspeliä. Kaksi kausikorttia taas taskussa ja ne oli viimeiset panostukset tästä taloudesta tuohon uppoavaan laivaan. Antakaa nyt kenkää sille saatana!
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Varmaan toistaa taas itseäni, mutta KalPalla on 2 liigatasolla kahteen ensimmäiseen kenttään kelvollista pelaaja, joista toinen on loukkaantuneena. Ja toinen on mielestäni 2. kenttään sopiva Pither. Melkoinen sateentekijä saa tulla Laukkasen tilalle jos aikoo loihtia paskasta kultaa. Mielestäni Laukkanen on juuri yhtä hyvä kuin KalPan rosteri eli hyvää Mestis-tasoa. Pakisto nyt sentäs liigan keskitasoa ilman loukkaantumisia. Mutta helpompihan se on aina valmentaja vaihtaa kuin koko joukkue, mutta K. Kapasen puheet vaikuttaa jo sille että vaihtaa koko joukkueen ennemmin.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Varmaan toistaa taas itseäni, mutta KalPalla on 2 liigatasolla kahteen ensimmäiseen kenttään kelvollista pelaaja, joista toinen on loukkaantuneena. Ja toinen on mielestäni 2. kenttään sopiva Pither. Melkoinen sateentekijä saa tulla Laukkasen tilalle jos aikoo loihtia paskasta kultaa. Mielestäni Laukkanen on juuri yhtä hyvä kuin KalPan rosteri eli hyvää Mestis-tasoa. Pakisto nyt sentäs liigan keskitasoa ilman loukkaantumisia. Mutta helpompihan se on aina valmentaja vaihtaa kuin koko joukkue, mutta K. Kapasen puheet vaikuttaa jo sille että vaihtaa koko joukkueen ennemmin.

Sori, mutta minusta tämä on aika ontuva perustelu. Katso Ilveksen rosteria, vertaa KalPaan ja tule sitten kertomaan kumpi on Mestis-tasoa.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Sori, mutta minusta tämä on aika ontuva perustelu. Katso Ilveksen rosteria, vertaa KalPaan ja tule sitten kertomaan kumpi on Mestis-tasoa.

Taitaa Tupsukorvilla olla henkinen valmennus (=usko itseensä ja tekemiseensä) vähän eri tolalla, silleen paskastakin, jos ei nyt ihan kultaa, niin ainakin pronssia saa...

Ja miksi? Minusta syy on eräs herra päävalmentaja Tuokkola, joka taisi toissakaudella Kalpankin viedä runkosarjan voittoon. Olihan rosteri silloin nimekkäämpi mutta eihän pelkillä nimillä koskaan automaattisesti pärjätä.
 
Viimeksi muokattu:

ktik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pakko ottaa kiinni argumentointiin Ilveksen tähän astisella menestyksellä verrattuna KalPan alisuorittamiseen. Ipa ei välttämättä kanna ihan loppuun saakka. Enpä osaa edelleenkään uskoa Tampereelta tulevan kahta pudotuspelijengiä, ja sen ainoan asema on varmaankin suht kiistaton.

Musta toi on ihan oikein, että KK puolustaa Laukkasta suhteessa tuon jengin pelaajistoon: tullut jo aika monesti mieleen susi-KalPan aikaiset kokoonpanot, joita aina mietti siltä kantilta, että kukahan noista mahtuis johonkin muuhun liigajengiin pelaamaan ja jos joku ton statuksen täytti, sitä piti hirveenä seppänä.

Samalla Kapanen tietenkin kertoo aika helvetin paljon ja suoraan omasta kompetenssistaan pelaajasopimusten teossa. Ristiriita hinnan ja laadun välillä ei vaan jumalauta mene tajuntaan.

Luulisin että siellä on tällä hetkellä useita pelaajia Klaanin peukaloruuvissa, jonka tarkoitus olis saada kytkin nousemaan. Eikä tuo juttelu välttämättä ole enää kovin hienovaraista. Jos tilanne miten pakollinen onkin, se ei ole mitenkään ideaali; on siellä seurakin sopinut velvoitteistaan vastaavansa. Sopimukset tehdään tietysti aina sen hetkisen analyysin varassa, eikä ainakaan noin totaalisia hiipumisia olisi yksikään holtarinjukka osannut nähdä.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Sopimukset tehdään tietysti aina sen hetkisen analyysin varassa, eikä ainakaan noin totaalisia hiipumisia olisi yksikään holtarinjukka osannut nähdä.

Tuon sudenkuopan välttää sillä, ettei tee suoraan jokaiselle pelaajalle monivuotisia sopimuksia. No mikäs minä olen tässä ammattimiestä neuvomaan. Kimmolla on näemmä homma hanskassa. Tulokset puhukoon puolestaan.
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Musta toi on ihan oikein, että KK puolustaa Laukkasta suhteessa tuon jengin pelaajistoon: tullut jo aika monesti mieleen susi-KalPan aikaiset kokoonpanot, joita aina mietti siltä kantilta, että kukahan noista mahtuis johonkin muuhun liigajengiin pelaamaan ja jos joku ton statuksen täytti, sitä piti hirveenä seppänä.

Tässä on vain yksi merkittävä ero: susi-KalPa maksoi murto-osan nykyjoukkueesta ja Susi-KalPa oli budjetillakin mitattuna liigan häntäpäässä.

Vähälle huomiolle on mediassa ja täällä jäänyt se tosi seikka, että KalPan pelaajabudjetti on 2,4 miljoonaa euroa. Se on koko Liigan 7. suurin pelaajabudjetti. Selkeästi edellä ovat: HIFK, Jokerit, Kärpät ja Lukko. JYP ja Tappara ovat 2,5 miljoonan euron budjetilla käytännössä samalla tasolla KalPan kanssa. Kaikki muut joukkueet ovat merkittävästi halvempia, sillä seuraavaksi suurin budjetti on Ässien 2,1 miljoonaa euroa.

Mielestäni on hyvin outoa, että Kimmo Kapanen menee pelaajatason taakse piiloon. Hän on koonnut joukkueen, hän on valinnut pelaajat, hän on tehnyt pelaajasopimukset. Hän on tehnyt keskikastin budjetilla jumbojoukueen. Ollakseen kulutetun rahan arvoinen KalPan pitäisi taistella sijalla 7, aivan JYPin ja Tapparan tuntumassa. Tietenkään raha, saati budjetti, ei kerro lähellekään kaikkea. KalPan tapauksessa se kuitenkin kertoo joukkueen kasaamisen täydellisestä ammattitaidottomuudesta.

Kapanen on tehnyt myös hyviä hankintoja: Salminen, Kuparinen, Koivisto. Mutta vastapainona epäonnistumisia on luvattoman paljon. Lupaavia ja edullisia lahjuuksia on ajettu muualle. Samalla KalPa maksaa nelosketjun pelaajille aivan liian kovaa palkkaa. KalPa maksaa tolkuttomasti rahaa pelaajille, jotka eivät pysty tekemään kärkitulosta. Se on strategisesti aivan älytöntä ja siitä maksetaan nyt kovaa hintaa.

KalPa on keskikokoinen liigaseura. Fakta on, että keskikokoinen liigaseura voi pärjätä vain yhdellä menetelmällä: terävä&kallis kärkiosasto ja huokea, mutta paikkansa ajava tukisoasto. Kalle Kerman 200 000€ palkalla kolmosketjulla on silkkaa hulluutta. Samoin se, että KalPan kokoinen seura hankkii alaketjuihin Ossi Saarisen tapaisia pelaajia, joille on oikeasti maksettava hyvää palkkaa.

Nykyjoukkuetta katsoessa on aivan pöyristyttävää, että tuo joukkue maksaa 2,4 miljoonaa euroa. Verrattuna vaikkapa Ässien 2,1 miljoonan joukkueeseen.

Olosuhteilla, kulttuurilla tai muilla asioilla on turha selitellä. Kyseessä on ammattitaidon puute. Tosin se ei ole ihme, joukkuetta kasaa mies vailla koulutusta ja kokemusta.
 
Viimeksi muokattu:

Kupsss

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Mitä tulee Tuokkolaan ja KHL:ään, niin tuo "joissain yhteyksissä on mainittu" kannattaa varmaan ottaa melko skeptisesti vastaan. Tuo joissain yhteyksissä voi ihan hyvin olla vaikkapa Jatkoajan keskustelupalsta, täällähän asiasta on keskusteltu aika kiivaastikin välillä.

Niinpä niin, 2,4 miljoonaa euroa ja Liigan kuudenneksi suurin budjetti. On se pöyristyttävää, kun katsoo tuota rosteria. Ei JYPinkään rosteri nimimiehiä pursua, mutta on materiaali paljon syvempi ja paljon tulivoimaisempi. Sama Tapparan kanssa, paljon urallaan eteenpäin meneviä taitavia pelaajia. Surettaa ajatellakin, millaisen rosterin 2,4 miljoonalla eurolla oikeasti saisi jo aikaan, ellei näitä suojatyöläisiä pyörisi jäällä, mutta ehkäpä budjetti onkin nykyisenkaltainen lähinnä olosuhteiden pakosta.

Tuonne kotisivuille ilmaantuikin äskettäin tällainen:

Uutiset - Toimitusjohtajan blogi

Saksman raapustaa. On siellä asiaakin.

Yleisömäärien kanssa olemme myös taistelleet alkukauden ajan ja toisaalta ymmärrän erittäin hyvin, että yleisö haluaa nähdä useammin voittoja kuin tappiota. Tätä emme ole pystyneet alkukaudesta kotipeleissä lunastamaan ja siltä osin yleisömäärien pienuus menee meidän omaan piikkiimme. Liigajääkiekossa talous ja urheilumenestys kulkevat vahvasti käsi kädessä ja aina ei muisteta korostaa kuinka tärkeää on, että te arvon kannattajat tulette seuraamaan pelejä paikan päälle hallille. Yleisötuloilla on iso merkitys siitä millainen liigajoukkue Kuopiossa on nyt ja jatkossa mahdollista nähdä. Viimeiset viisi vuotta ovat olleet poikkeuksellisen hyvä urheilullinen jakso KalPan historiassa. Jotta tälle jaksolle on mahdollista saada tulevina vuosina jatkoa, on tärkeää että joukkueen mukana jaksettaisiin elää myös näinä vaikeampina aikoina. Toiseksi yleisön merkitystä tunnelman luojana ei voi liikaa korostaa. Isolla porukalla ja toki hyvällä pelillä voimme saada kaikille vieläkin hienomman kokemuksen pelistä ja kyllä äänekäs halli on myös erinomainen lisä pelaajien suorituksiin. Nyt jos koskaan KalPa tarvitsee yleisöstä sen kuudennen kenttäpelaajan kentälle.

Näinhän se aika lailla on, oli asiasta mitä mieltä hyvänsä.
 

Onside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jellonat, KalPa, Tappara
Joukkuepeleissä valmentaja usein on yhtä yksinäinen kuin maalivahti futiksessa tai lätkässä: ellei joka jätkä tee sovitusti, auta joukkuetta, niin onko se valmentajan vika?

Kyllä ja ei.

Olen valmentanut ja ohjannut/kouluttanut urheilulajeissakin. Olen nähnyt niin voittajia kuin häviäjiäkin. Aina kuitenkin sama juttu ratkaisee: urheilijan tahto ja psyyke.

Mun oli aivan turha edes yrittää psyykata henkisesti valmiiksi hävinneitä muuhun kuin ns. pakollisiin kuvioihin. Voittajat haastoivat mut miettimään keinoja, joilla sain ylläpidettyä heidän voitontahtonsa ja heidän motivaationsa.

Nyt, KalPan tässä tilanteessa, valmentajan tärkein tehtävä on kaivaa esiin ne voittajat, ne johtajat, ne Lauri Törnit ja Antti Rokat, jotka syövät vastustajat eläviltä ja pieraisevat luut "vihollisen" silmille.

Yhtä tärkeää on sekin, että kun juokseminen kerta kaikkiaan ei tunnu onnistuvan, hiljennetään hölkkään.

Suomeksi: yksinkertaista peliä, tavoitteena tehdä yksi maali enemmän kuin mitä vastustaja saa aikaan. 1-0 riittää.

Valmentajan tehtävä tässä tilanteessa on myös potkia joka jätkää persiille ja takoa kalloon itseluottamusta ja voitontahtoa. Se ei onnistu, jos valmennettava fleguilee ja lähtee peliin valmiiksi hävinneenä.

Siis: turpaan vaan ja onnea - me tulemme taas! Me nousemme tästäkin ahdingosta! Me EMME anna periksi!
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Joukkuepeleissä valmentaja

Olet ihan oikeassa.

Mutta, sen lisäksi valmentajan on saatava pelaajien kunnioitus puolelleen. Paljonhan täällä jotkut heittelevät tietoa, että pelaajat eivät kunnioita Laukkasta, vaan huutavat Laukkaselle takaisin ja Papu ei sano vastaan. Minä en ainakaan usko suoraan moista, vaikka siinä perää voi ollakin, koska joukkueen (pukukopin) sisäisistä asioista ei tiedä varmaan kukaan tässä osiossa yhtään mitään.

Kyllähän tuo toki vahvasti pistää silmään, kun lukee Laukkasen haastatteluita, että onko tuolla kaverilla oikeasti mitään munaa tehdä näitä mainitsemiasi asioita.

Laukkanen näyttää olevan kelvoton valmentaja, mutta onko se pelkästään hänen oma syynsä vai sitooko klaani hänen käsiään, että hän enää vain nostaa palkkaansa. Toki pelaajatkin voivat mennä itseensä näissä pelillisissä asioissa, mutta jos valmentaja on sekaisin/onneton syystä tai toisesta, niin kyllähän se pelaajissakin näkyy. Ihmisiä nekin ovat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös