Romanit

  • 1 486 172
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
En usko, että syynä on välinpitämättömyys vaan tarkoituksellinen toiminta.

Epäilen samaa. Pysäköinti tuntuu olevan yksi niistä asioista, joissa romanit pitävät tarkkaan huolen siitä, ettei sitä vahingossakaan tehdä lakien määräämällä tavalla.

Pari viikkoa sitten näin romanipariskunnan autossa. Auto oli uudenkarhea Volvo V70, ja sillä vielä ajettiin ihan siististi. Siis toinen romani ajoi, toinen istui kyydissä.

Kuinka monelle tuli tuosta Volvo-pariskunnasta mieleen heti, että mahtoivatko ajaa omalla autollaan? Niin minullekin.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Jotenkin minusta tuntuu välillä siltä, että jos se ainut invapaikka siirrettäisiin mahdollisimman kauas kaupan ulko-ovista niin silti manne parkkeeraisi juuri sille ainoalle invapaikalle. Heillä on verissä tarve näyttää, etteivät heitä koske mitkään säännöt. Monasti olen toivonut että nämä jotka kehtaavat viedä invalidipaikan saisivat teostaan konkreettisen rangaistuksen pelkän paheksunnan sijasta. Esim. pysäköinninvalvojan asentama rengaslukko olisi todella toimiva keino näitä aivovammaisia käsiteltäessä. Sadan euron käteissuoritus vasta kun poistaisi rengaslukon niin voisi jopa mannet alkaa taipua sääntöjen noudattamiseen. Kaikkien muidenkin rotujen edustajille toki sama käytäntö jos ilkeävät viedä terveinä invalidipaikan. On se niin hemmetin röyhkeätä toimintaa. Uskoisin että jokainen tavallinen tervejärkinen ihminen häpeäisi silmät päästään jos toimisi näin.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Nyt kun romanit ovat joutuneet asettumaan aloilleen, kulttuuri sekottuu entistä enemmän valtakulttuuriin ja muutaman sukupolven aikana kuihtuu pois.

Aah TosiJani, kertoisitko vielä, että kuka valtaväestöstä haluaa / suostuu sulautumaan romaneihin?
Tämä kansa on vaeltanut vuosisatoja erilaisissa olosuhteissa ja kulttuureissa sulautumatta yhtään minkään yhteiskunnan sääntöihin tai normeihin ja nyt väität, että pari sukupolvea ja näistä heeboista kerrotaan vain satuja lapsille?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aah TosiJani, kertoisitko vielä, että kuka valtaväestöstä haluaa / suostuu sulautumaan romaneihin?
Tämä kansa on vaeltanut vuosisatoja erilaisissa olosuhteissa ja kulttuureissa sulautumatta yhtään minkään yhteiskunnan sääntöihin tai normeihin ja nyt väität, että pari sukupolvea ja näistä heeboista kerrotaan vain satuja lapsille?

En väitä, mutta kuten olen jo aikaisemmin sanonut, keskiaikainen romanikulttuuri kuihtuu huomattavasti nykyisestä. Oman kokemukseni mukaan yhä useampi romani nuori haluaa elää nykyaikaista elämää, eikä muinaisten uskomusten mukaan. Ja väittäisin, että yhä harvempi tyttö haluaa jäädä hakattavaksi.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
En väitä, mutta kuten olen jo aikaisemmin sanonut, keskiaikainen romanikulttuuri kuihtuu huomattavasti nykyisestä.

Varmaan osaltaan kyllä joutuvat olosuhteiden pakosta luopumaan monestakin syystä tästä vanhasta kulttuuristaan ja sen tavoista elää, mutta se ei tarkoita välitöntä sulautumista yhteiskuntaan ja sen normistoon. Se ei myöskään poista sitä todellisuutta, että pysyvät yhteiskunnan elätteinä, Risen ja poliisin 'vanhoina tuttuina'.

Kusettaminen vain pitää nykyaikaistaa, olla omilla ehdoilla osana tätä aikaa ja tapaa elää ja vaihtaa kortit ja tumpusta lukeminen iPadiin. Tavalla tai toisella.

Prosentuaalisesti ( mutu) uskoisin, että useampi nuori, kuin vaikkapa 20-vuotta sitten yrittää ansaita elantonsa niin, että siitä tietää verottajakin, mutta se ei ole tämän kulttuurin tuho. Suurin syy, mikä tätä aina niin sluibaa kulttuuria tuhoaa on päihteet. Ja samalla pitää sitä yllä.
 
Suosikkijoukkue
scholl
Ehkä me vaan liikumme eri piireissä. Minä tiedän useamman kouluavustajan, lastensuojelulaitoksen ohjaajan, kiinteistöhoitajan sekä ainakin yhden vartijan ja linja-autokuskin.

Hymyilikö se vai onko se vain ruotsalais-monikansallinen ilmiö?

Minun ensimmäinen varsinainen kontaktini manneihin oli tet-jaksossa yläasteella kun lauma sikäläisiä kulmahousu junioreita päätti tulla minua ja kaveriani kovistelemaan. Kokoero meidän eduksi oli melkoinen, mutta välttääksemme läheisemmän tuttavuuden tekemisen rainereiden mora-kokoelman kanssa, valitsimme nöyristelevän piilovittuilulinjan ja poistuimme paikalta yhteisymmärryksessä. Eikä ole sen jälkeenkään mielipiteet kyseistä porukkaa kohtaan mihinkään muuttuneet, vaikka yhden mustalaisen olen kerran töissäkin nähnyt. Moista ihmettä piti mennä toistekin katsomaan, mutta poika olikin todennut kantaneensa kortensa kekoon hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi ja ottanut lopputilin. Kumma juttu muuten, että vaikka en normaalisti missään tekemisissä lakerikenkäisen kansanosan kanssa ole, niin siitä huolimatta kaikenlaista pientä negatiivistä tulee aina nähtyä/pantua merkille. Juurikin nämä pysäköinnit miten sattuu, etuilut, mölinät, yleiset äpäröinnit jne. Harvoin mitään mannekulttuuria kirkastavaa tapahtumaa olen päässyt todistamaan.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan noita työssäkäyviä romaneja, meidänkin koulussa juurikin koulunkäynnin ohjaajana erityisluokalla. Ja koulua käyviä romanioppilaitakin löytyy. Yksi heistä meinasi aiheuttaa ongelmia alkusyksystä, oppilas tuli kyllä kouluun, mutta ei juurikaan käynyt tunneilla, ja jos kävikin, niin lähinnä häiriköi opetusta. Meinasi jo hermot mennä, mutta nyt näyttää taas paremmalta, toivottavasti sama meininki jatkuu myös loman jälkeen.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Harvoin mitään mannekulttuuria kirkastavaa tapahtumaa olen päässyt todistamaan.

En tiedä olenko tätä niin miettinyt, mutta nyt sitten ainakin aloin. Kaikissa kulttuureissa on sinänsä kai jotain hyvää ja mielenkiintoista.

Mikä semmoinen olisi mannekulttuurissa, se tähtihetki? Mitä turisti oikein jäisi ihmettelemään ja tykkäisi kovasti. Aika pelottavaa, jos sellaista ei olekaan, mutta ei nyt vielä tuomita.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Ja koulua käyviä romanioppilaitakin löytyy. Yksi heistä meinasi aiheuttaa ongelmia alkusyksystä, oppilas tuli kyllä kouluun, mutta ei juurikaan käynyt tunneilla, ja jos kävikin, niin lähinnä häiriköi opetusta. Meinasi jo hermot mennä, mutta nyt näyttää taas paremmalta, toivottavasti sama meininki jatkuu myös loman jälkeen.

Mun luokalla oli ala-asteella romanityttö. Tähän päivään asti voin rehellisesti sanoa, että niin laiskaa ja vastenhakoista oppilasta en ole tavannut. Jopa häirikötkin joskus keskittyivät johonkin. Ei vissiin tehnyt sen vuoden aikana, jonka meidän luokalla oli yhtään kertaa kotiläksyjä tai osallistunut kokeisiin.

Oli kyllä luonteeltaankin mahdollisimman vaikeasieluinen tapaus. Outoa, että edes joskus jaksoi koulussa käydä, kun kenenkään kanssa ei tullut toimeen vittumaisuutensa vuoksi. Mitähän sekin nykyään hommaa? Empäs tiedä, mutta oli tosiaan omituinen tapaus ja varmaan suoritti loput koulustaan kotona. Se opetus onkin sitten saattanut olla jotain aivan muuta, ehkä tosin hänestä mielekkäämpää.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei ollut mikään hirveä yllätys että ratin takana istui manne. Minkä ihmeen takia pitää pysäköidä inva-paikalle kun piha on muuten tyhjä? Ainoa syy taitaa olla välinpitämättömyys yhteiskunnan sääntöjä kohtaan.

Invapaikka on yleisesti lähin parkkipaikka esim. kaupan sisäänkäynnistä. Siksi sinne porukka parkkeeraa.

Mulla on autossa invalupa. Tosin saan käyttää sitä vain kun tyttö on kyydissä. Leveämpi ruutu helpottaa kummasti siirtymisissä pyörätuoliin ja takaisin autoon.

5-6v:n aikana olen nähnyt aika monta kertaa kun porukkaa parkkeeraa ilman lupaa invapaikoille, vaikka tilaa olisi hieman kauempanakin, 10m päässä viereisissä ruuduissa. Suurin osa näistä arjen sankareista ovat ainakin oman kokemuksen mukaan valtaväestöön kuuluvia. Jos joku piirre pitää sanoa niin yleensä kyseessä on ollut hieman paremmilla autoilla ajavat. Mersuja ja Audeja yms. on aika useasti noissa ruuduissa. Samoja autoja joista vilkutkin ovat useasti rikki liikenteessä.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Esim. pysäköinninvalvojan asentama rengaslukko olisi todella toimiva keino näitä aivovammaisia käsiteltäessä. Sadan euron käteissuoritus vasta kun poistaisi rengaslukon niin voisi jopa mannet alkaa taipua sääntöjen noudattamiseen.

Varmaan kannattais ottaa ne rahat jo ennen rengaslukon poistamista, eikä sen jälkeen. Voi meinaan jäädä rahat saamatta ja rengaslukkokin viedään.

Mutta plussana se että näin saisimme myös nuorennettua suomen autokantaa. En jaksa uskoa että he kovin tiuhaan kävisivät lunastamassa satasella takaisin niitä 50€ arvoisia vanhoja Mitsuja. Miinuksena sitten tietysti se että kaikkien suomen kauppojen invapaikat olisi aina "varattuina" kun niitä romuja jätettäisiin sinne makaamaan. Mutta siitä sitten taas löytyisikin plussa kirjallisuutta vastustaville kauppiaille kun ei opukset kävisi enää kaupoissa kun ei olisi vapaana invapaikkoja mihin parkkeerata. Bussilla he tuskin Siperian Walintaan lähtevät, jos ei sitten satu olemaan kyseessä joku täälläkin huhuttu tarunhohtoinen, työhousuja vapaa-ajallaankin käyttävä kovakantinen joka istuu sen bussin ohjaimissa ja päättää käydä kaupassa. Siitä sitten tulisikin taas miinuspuoli joka haittaisi varsinkin pienien kauppojen parkkialueiden tiloja ja ihmisten kulkua kauppaan sisälle kun pitäisi maalata sille bussille invapaikka poikittain siihen kaupan oven eteen. Siitä toki tulisi myös sitten plussaa esim. vanhuksille ja talviaikaan juuri suomeen muuttaneille afrikkalaisille kun pääsisivät kätevästi suoraan kaupan ovelta astumaan bussiin. Lyhyt kulkumatka vanhuksille ja afrikkalaisille ei kerkiäisi tulemaan kylmä. Tästä toki tulisi sitten miinus kaikille veikkausta harrastaville. Kertoimet pienenis kun monopoli joutuis laittaan lisää rahaa vanhusten hoitokuluihin ja kaikenmaailman lonkkaoperaatioihin, koska kaikkihan sen tietää miten siellä bussissa käy kun sisällä on vain mustalainen, afrikkalaisia ja yksi sotaveteraani. Plussahan tää olis sitten taas suomalaiselle lehdistölle ja perussuomalaisille kun näistä busseissa tehdyistä ryöstöistä kirjoiteltaisiin päivittäin kaikkialla. Miinus tietysti sitten kaikille lukijoille kun lehdet ja lehtien kotisivut täyttyisivät toinen toistaan vastaavista uutisista. Autokaupoille tää olisi tietysti plussa kun kukaan joka ei ole seniili niin ei haluaisi/uskaltaisi noilla busseilla kulkea vaan ostaisivat oman auton. Miinukset sitten siitä että kauppojen banaanit haisis bensalle kun kaikki autokaupat alkaisivat muuttamaan ruokakauppojen lähelle, koska varsinkin ne viiskymppiä maksavat Mitsut ovat kysyttyä tavaraa kun jollainhan pitäs päästä sieltä kaupasta kotiinkin ja onhan 50€ kuitenkin paljon vähemmän kuin 100€...
 

Viuhula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viikolla meinasin ajaa yhden mannen yli. Kotimatkalla ajan yhtä pitkää suoraa ja pyörätie vaihtaa alikulun kautta sen varrella toiselle puolelle tietä. Alikulun päällä on tietysti kaiteet ja siten tie on siinä kaikkein kapeimmillaan tuolla suoralla. Suoralla on valot, mutta juuri sillä kohdalla ne ovat kauempana tiestä ja se kohta on vähän hämärä. Pussihousujen auto oli hyytynyt juurikin siihen kohtaan ja apuun tullut heimoveli oli omansa parkkeerannut aivan tämän takapuskuriin. Iltapimeässä ajelin kotiin ja hieman ennen hyytynyttä autoa näin sen, kun en valaistulla tieosuudella pitkät päällä tietenkään ajanut. Manne itse seisoi ihan siinä keskiviivalla hyytyneen auton vierellä. Ja tyylille uskollisesti, mustiin pukeutuneena tietysti. Noin 10 metriä ennen miestä näin hänet. Sen takana, lähempänä autoa seisoi mustalaisnainen, jolla nyt oli sentään valkea paita, mutta eipä häntäkään näkynyt sen miehen takaa kuin viime hetkellä vasta. Ja apuun tulleiden autossa oli kyllä valot päällä, mutta kuljettajan(ja samalla tien-)puoleinen ajovalo oli palanut. Kyseisellä pätkällä nopeusrajoitus on 80 km/h, joten tilanne tuli tosi nopeasti. Johtuikohan tällainen käyttäytyminen välinpitämättömyydestä vai tyhmyydestä? Sitä siinä lopunmatkaa mietin. Onneksi ei kolahtanut, puskuriremonttikin voi olla yllättävän kallis...
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Miinuksena sitten tietysti se että kaikkien suomen kauppojen invapaikat olisi aina "varattuina" kun niitä romuja jätettäisiin sinne makaamaan.

Suomessa ollaan noin yleisesti aivan liian lepsuja "pitkäaikaisparkkeerattujen" autojen suhteen. Helsingissä on varsin yleistä lopputalvella nähdä kadun varteen parkkeerattuja autoja joissa on kesärenkaat alla ja kaksi metriä lunta päällä. Muutaman kerran olen itsekin joutunut soittamaan Rakennusvirastoon ja pyytämään näiden spedeiljöiden autojen poisviemistä, heidän kunniakseen aika nopeasti asia yleensä on toteutunut.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Viikolla meinasin ajaa yhden mannen yli. Kotimatkalla ajan yhtä pitkää suoraa ja pyörätie vaihtaa alikulun kautta sen varrella toiselle puolelle tietä. Alikulun päällä on tietysti kaiteet ja siten tie on siinä kaikkein kapeimmillaan tuolla suoralla. Suoralla on valot, mutta juuri sillä kohdalla ne ovat kauempana tiestä ja se kohta on vähän hämärä. Pussihousujen auto oli hyytynyt juurikin siihen kohtaan ja apuun tullut heimoveli oli omansa parkkeerannut aivan tämän takapuskuriin. Iltapimeässä ajelin kotiin ja hieman ennen hyytynyttä autoa näin sen, kun en valaistulla tieosuudella pitkät päällä tietenkään ajanut. Manne itse seisoi ihan siinä keskiviivalla hyytyneen auton vierellä. Ja tyylille uskollisesti, mustiin pukeutuneena tietysti. Noin 10 metriä ennen miestä näin hänet. Sen takana, lähempänä autoa seisoi mustalaisnainen, jolla nyt oli sentään valkea paita, mutta eipä häntäkään näkynyt sen miehen takaa kuin viime hetkellä vasta. Ja apuun tulleiden autossa oli kyllä valot päällä, mutta kuljettajan(ja samalla tien-)puoleinen ajovalo oli palanut. Kyseisellä pätkällä nopeusrajoitus on 80 km/h, joten tilanne tuli tosi nopeasti. Johtuikohan tällainen käyttäytyminen välinpitämättömyydestä vai tyhmyydestä? Sitä siinä lopunmatkaa mietin. Onneksi ei kolahtanut, puskuriremonttikin voi olla yllättävän kallis...

Harmi, sullahan oli täysosuma harvinaisen lähellä!
Kyllä noin tyhmästi toimimalla vastuu ja puskuriremontti olisi mennyt ihan täysin mannemenuetin piikkiin. Siis henki ja terveys ainoastaan mannelta itseltään ja se finanssipuoli liikennevakuutusyhdistykseltä vai mikä tuo taho onkaan joka korvaa niiden vastuuttomien vahingot jotka eivät välitä hankkia liikennevakuutusta sen lakisääteisyydestä huolimatta.
Näillehän se on ihan sama vaikka vahingon sattuessa menee 10-kertainen vakuutusmaksu kun ne eivät sitä maksa minkäänsuuruisena. Pitäis voida takavarikoida näiltä autot jotta loppuisi ilman vakuutuksia tai jopa ilman ajolupaa ajaminen.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Varmaan kannattais ottaa ne rahat jo ennen rengaslukon poistamista, eikä sen jälkeen. Voi meinaan jäädä rahat saamatta ja rengaslukkokin viedään.

Nimenomaan ennen sen poistamista, siksi tuon käteis-sanan alleviivasin.
Eihän ne muuten mitään maksa, mutta jos jää satanen saamatta, siirtyy se 50 euron arvoinen Mitsu valtion omaisuudeksi määräajan jälkeen. Olikohan se 3 kk vai mikä se aika jonka jälkeen tulkitaan auto hylätyksi romuksi. saa niistä aina sen muutaman kympin kun myy metalliromuna pois. Kun johonkin varikolle kerää näitä vuodenkin ajan niin ihan huomattava summa niistä syntyy kun pistää sitten kaikki kerralla sulattamoon. Ei ainakaan liikenneturvallisuus kärsisi yhtään kun muutama manneviritys poistuisi vahinkoa tekemästä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Romanit ulkomailla näyttävät harrastavan kansainvälistä lapsikaappailua, romanileiristä Kreikasta löytyi paitsi platinanvaalea kaapattu pikkutyttö, myös kymmenkunta muuta lasta, joiden arvellaan olevan lapsia kaappaavan kansainvälisen järjestön uhreja. Toki leiristä löydettiin myös huumeita ja laittomia aseita.
Asiasta parikin juttua Iltasanomissa, toki muuallakin.

Vaelteleviin romaneihin, näihin hädänalaisiin, voi aina luottaa. Pitäisi varmaan tarkistaa, mikä Suomessa kerjäävien ja varastelevien romanileirien lasten tilanne on. DNA-testit vain tarvittaessa kehiin, jos pikku kerjäysapu tuntuu sellaiselta, että se olisi saatu samalla metodilla kuin monet muutkin sellaiset tuotteet, joita ei ole naulattu kiinni.

Mutta eiköhän jostain kohta putkahda romanikulttuurin puolustajia muistuttamaan siitä, että keitä me olemme tuomitsemaan, romanikulttuuri on elävä ja rikastaa ympäristöään ja että tätä kaikkea tapahtuu vain siksi, että romaneita kohdellaan niin rasistisesti, joten lapsikaappaukset ovat oikeastaan meidän oma vikamme, koska tämä on ainoa keino romaniheimoille voimaannuttaa itsensä ja käsitellä Toiseutta.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ottamatta kantaa siihen onko lasten kidnappaaminen oikein vai väärin (who are we to judge rikurantala-hengessä) niin kreikkalaispoliisi on selvästi käyttänyt etnistä profilointia bongatessaan tuon eloveena-tytön romani-leiristä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Romanit ulkomailla näyttävät harrastavan kansainvälistä lapsikaappailua, romanileiristä Kreikasta löytyi paitsi platinanvaalea kaapattu pikkutyttö...

Huh, tämähän on kuin jostain leffasta, etenkin jos tämän uutisen tarina osoittautuisi todeksi:

Skandinaavimies vaatii DNA-testiä - onko Maria hänen lapsensa? | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi

Siis jotenkin menee oman käsityskyvyn yli jo tämä. Omasta mielestä mikään rangaistus ei ole liian suuri, kun mietitään näitä tällaisia rikoksia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Minusta koko kohu paljastaa median kaksinaamaisuuden: eivät ainoastaan iltapaskat vaan myös esim. YLE repii aiheesta lähes pääuutisia kun kyseessä on platinanvaalea mysteerilapsi; ketään ei kiinnostaisi pätkääkään, jos siellä mustalaisleirissä olisi tusina pikimustia "adoptiolapsia", jotka olisivat "kasvattivanhempien" mukaan löydetty jostain harhailemasta yksin ja hylättyinä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Vaikka Koivulaakso minua kovasti oksettaakin, olisi mielenkiintoista kuulla hänen näkemyksensä tuosta lapsikaappausjutusta. Taatusti luvassa olisi kaikkien muiden paitsi romaneiden syyllistäminen tapahtuneesta, mutta siitäkin huolimatta ajatus kiinnostaa.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Minusta koko kohu paljastaa median kaksinaamaisuuden: eivät ainoastaan iltapaskat vaan myös esim. YLE repii aiheesta lähes pääuutisia kun kyseessä on platinanvaalea mysteerilapsi; ketään ei kiinnostaisi pätkääkään, jos siellä mustalaisleirissä olisi tusina pikimustia "adoptiolapsia", jotka olisivat "kasvattivanhempien" mukaan löydetty jostain harhailemasta yksin ja hylättyinä.

Myös Ranskan TVn iltauutiset nosti tapauksen näyttävästi esiin, ei ollut pääuutinen mutta juttu oli tehty kumminkin. Minusta on hyvä, että lapsikaappauksista puhutaan myös oikeilla lapsen kasvoilla, sillä sanoma menee silloin paljon paremmin läpi. Toki Marian tapaus on vain jäävuoren huippu, mutta jos sen avulla lapsikaappauksiin saataisiin joku parannus, niin hyvähän se olisi.
 

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU
Minusta koko kohu paljastaa median kaksinaamaisuuden: eivät ainoastaan iltapaskat vaan myös esim. YLE repii aiheesta lähes pääuutisia kun kyseessä on platinanvaalea mysteerilapsi; ketään ei kiinnostaisi pätkääkään, jos siellä mustalaisleirissä olisi tusina pikimustia "adoptiolapsia", jotka olisivat "kasvattivanhempien" mukaan löydetty jostain harhailemasta yksin ja hylättyinä.

No läheppä raportoimaan kymmenestä pienestä neekeripojasta, joita Jakomäen pulsut on kaapanneet ja kasvattaneet rappukäytävissä
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Vaelteleviin romaneihin, näihin hädänalaisiin, voi aina luottaa. Pitäisi varmaan tarkistaa, mikä Suomessa kerjäävien ja varastelevien romanileirien lasten tilanne on. DNA-testit vain tarvittaessa kehiin, jos pikku kerjäysapu tuntuu sellaiselta, että se olisi saatu samalla metodilla kuin monet muutkin sellaiset tuotteet, joita ei ole naulattu kiinni.

Suomeen romanien kannattasikin tuoda näitä jostain hoitoon hyväsydämisesti otettuja lapsia, sillä veikkaan mututuntumalta, ettei meillä noin vaan päästä ihmisten DNA-testeihin käsiksi. Pitäisi olla vankka näyttö ensin rikoksesta. Ketähän tässä oikein suojellaan?
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
Juuri näin

Minusta koko kohu paljastaa median kaksinaamaisuuden: eivät ainoastaan iltapaskat vaan myös esim. YLE repii aiheesta lähes pääuutisia kun kyseessä on platinanvaalea mysteerilapsi; ketään ei kiinnostaisi pätkääkään, jos siellä mustalaisleirissä olisi tusina pikimustia "adoptiolapsia", jotka olisivat "kasvattivanhempien" mukaan löydetty jostain harhailemasta yksin ja hylättyinä.

Olet niin oikeassa! Mutta kukaan (paitsi sinä) ei ole asiaa tältä kantilta julkisesti puinut. Ja siellä/täällä/jokapuolella on niitä lapsia joiden kohtalo ei kiinnosta ketään, koska.....mediaa/rahaa ei kiinnosta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Nyt löytyi Irlannista mustalaisten hoteista toinen vaalea pikkutyttö, Iltasanomista lisätietoa.

On sitä Suomessakin suurien ikäluokkien ja sitä vanhempien sukupolvia peloteltu lapsena, että "ole kiltisti tai mustalainen sinut vie". Tätä olen pitänyt pitkälti katteettomana pelotteluna, mutta näiden nykyisten tapausten varjossa täytynee todeta, että ei savua ilman tulta eikä ennakkoluuloista stereotypiaa ilman pohjaa, jolle se stereotypia muodostuu.

Taitaa lapsikauppa ja -kaappausvyyhti olla vasta aluillaan, ja nämä tapaukset vain jäävuoren huippu. Voihan sitä moittia, että jos kyseessä olisi tummahipiäisempi lapsi mustalaisten kynsissä, niin se ei kiinnostaisi ketään jne jne, mutta hyvähän se on, jos edes valkoinen ja vaaleahiuksisempi pikkulapsi kiinnostaa. Media saa tästä polttopisteensä, ja kansalaisten silmät avautuvat tarkkailemaan oman alueensa mustalaisia ja huomaamaan tarkemmin epäkohtia. Tämä Irlanninkin tapaus tuli ilmi yleisön vihjeiden perusteella, joihin ovat varmasti vaikuttaneet uutisoinnit "vaaleasta Mariasta".

Se tässä on tietysti riskinä, että mustalaiset kaappaavat jatkossa vain tummahiuksisia lapsia ja kohun laannuttua homma jatkuu entiseen malliin, samalla kun eri sortin ihmisoikeuspuolustajat jatkavat rikastavan romanikulttuurin elämäntavan ylistystä ja puolustusta ja heittävät kapuloita rattaisiin aina kun jossain ryhdytään toimenpiteisiin mustalaisongelman selvittämiseksi. Onhan se suorastaan rasistista puuttua lapsikaappauksiin, huumeiden ja aseiden hallussapitoon, varasteluun, päällekäypään kerjäämiseen ja muuhun kulttuuriperinteeseen.

Nyt pitäisi käyttää viranomaistenkin tätä lapsikohua sen verran hyväkseen, että ratsaisivat joka Euroopan maassa kaikki mustalaisleirit ja -heimot. Samalla kun leirit putsattaisiin varastetusta tavarasta, huumeista ja aseista, niin kaikilta tulisi vaatia ajantasaiset henkilöllisyystodistukset ja syntymätodistukset. Jos ei sellaista löydy, niin erityisesti lapset sitten DNA-testeihin ja/tai lastenkoteihin pois romanileireistä.

Mitä pikemmin ja päättäväisemmin mafiasukujen, uskonlahkojen ja liivijengiläisten yhteenliittymiä muistuttava "perinteikäs elämäntapa" saataisiin viranomaisten toimesta kuriin, sen parempi kaikille osapuolille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös