JYPin pelitapakeskustelu

  • 116 805
  • 569

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin uusi pelitapa alkaa hiljalleen hahmottua minullekin (painotan, hiljalleen), mutta tuo Perrinin yv tuntuu jotenkin sekavalta. Viime vuonna kuvio oli selvä, Perrin oli nivel, jonka kautta kaikki tapahtui. Näkyvä oli ainoana viivalla keskellä, mutta hänen tehtävä oli vaan jakaa kiekkoa takaisin Perrinille. Ei viivalaukauksia. Abid seisoi maalivahdista katsottuna tolpan takana vasemmalla, Rami hämmensi maalin edessä keskellä ja toisella puolella takakulmalla oli rightin mies, aluksi Huba, sitten Opa. Perrinillä oli Näkyvälle syöttämisen lisäksi kolme vaihtoehtoa: 1) vetää suoraan Näkyvän syötöstä, 2) antaa Abidille, joka sitten kävelisi maalin eteen ja ujuttaisi kiekon sisään tai antaisi passin takakulmalle rightin miehelle, 3) antaa valelaukauksena ohjuri Ramille. Tätä junnattiin ja junnattiin ja tulosta tuli. Nyt ylivoimaan Tuppurainen on tullut Ramin paikalle ja roolit on ihan sekaisin. Abid on siellä keskellä ja hänelle ilmeisesti yritetään pelata vetopaikkoja. Yksi sellainen taisi jo mennä sisään, mutta mielestäni tuo onetimerin iskijä ei ole oikein Abidin juttu. Perrin on välilliä milloin milläkin puolella. Itse en ole oikein ottanut tolkkua tuon ylivoiman peruskuviosta - jos jollakin on käsitys, please avaudu.
 

Nonhero

Jäsen
En nyt ole ihan varma meneekö oikeaan ketjuun mutta kovasti kiinnostaisi miten JYP:n YV-koostumukset menevät tänä vuonna?

ykkösyv; Perrin, Tuppurainen, Abid, Näkyvä, X?
kakkosyv; X, X, X, Auvitu?, X

Tuo siis ihan oma hahmotelma, olisi mukava jos joku jaksaisi täydentää.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
En nyt ole ihan varma meneekö oikeaan ketjuun mutta kovasti kiinnostaisi miten JYP:n YV-koostumukset menevät tänä vuonna?

ykkösyv; Perrin, Tuppurainen, Abid, Näkyvä, X?
kakkosyv; X, X, X, Auvitu?, X

Tuo siis ihan oma hahmotelma, olisi mukava jos joku jaksaisi täydentää.

Ketjukoostumukset varmaan parempi, mutta ehkäpä modet heittää nämä sinne ketjuun.
Ykkös-yv pelataan neljällä hyökkääjällä, mainitsemasi kolmikon lisäksi Hubacek on tuo neljäs.
Pakki on vaihdellut, alkukaudesta oli Välivaara, kävikö Luoma/Kalteva kokeilemassa ja nyt on tainnut olla myös Näkyväkin siinä kun Luoma oli muutaman pelin sivussa.

Kakkos-yv on Lahden ketju (Wärn-Louhivaara). Luoma-Auvitu pakkiparina. Moni ihmetteli tätä peluutusta, mutta ilmeisesti valmennusjohdon ideana on pitää Luoma-Auvitu parina myös yv:nä. Tai lähinnä ihmetteli siksi miksi nämä ovat parina ja Välivaara on ykkös-yv:ssä.

Kolmattakin yv:tä on käytetty, siinä muistaakseni Kalteva-Näkyvä pakkiparina ja hyökkäyksessä oliko Myttynen, Löfman ja Nenonen.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Paljon viihdyttävämmän näköinenhän tämä uusi pelitapa on, vaikka toki sen sisäänajon keskeneräisyys näkyy vielä. Onhan tässä toisaalta syksy aikaa hioa ja katsoa riittääkö rahkeet toteuttaa tuota vielä kevätpuolella. Taklaukset ovat kyllä muutaman tällä kaudella nähdyn pelin perusteella valitettavasti harventuneet.

Viihdyttävämmän? Eli kun viime kauden pelitavasta on otettu pois taklaukset, vauhti, laukaukset ja maalitilanteet; saatu tilalle syöttöjä alaspäin, heikkoja syöttöjä omassa päässä ja ainoat hyökkäykset saadaan aikaan väsyneenä vaihdon lopulla?

No joo, tuo oli kärjistys, mutta ei tämä nyt ainakaan viihdyttävämpää ole. Uni tahtoo tulla, eikä johdu alkoholista lauantaipeleissäkään. Nyt se perusasia, mikä kiekollisen pelinkin perusajatus pitäisi olla, unohtuu: prioriteetti on tulla nopeasti ylös. Kun JYP pelaa kiekollisesti, emme saa yhtään nopeaa hyökkäystä. Hitaissa vastustaja on aina niin hyvin ryhmittynyt, että tulemme keskialueen yli jalalla, heitämme päätykiekon jonne emme paikaltaan lähtien ehdi. Emme edes karvaamaan ja taklaamaan, varsinkin kun hyökkäykset tulevat puolen minuutin kiekottelun jälkeen ja jalat eivät ole enää tuoreimmillaan.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Pelata joskus ylös nopeastikin. Sen pitää olla aina se ensimmäinen ajateltavissa oleva vaihtoehto. Sen JYP osaa ja sillä saamme vastustajan pakit varpailleen omassa päädyssä, taklauksia ja pyörityksiä sinne. Toinen asia on tietysti tuo keskialueen ylitys niissä hitaissa hyökkäyksissä; miten se saadaan ylitettyä vauhtia kiihdyttäen? Fordelin tilastotkin kertovat tästä sitä, että JYP ei uskalla tuoda kiekkoa keskeltä koska menetys olisi vaarallinen. Syöttö keskialueelle tulee laitaan, jolloin menetys on vaarattomampi, eikä vastustaja pääse kääntämään heti maalipaikkaan vaan joutuu pelaamaan ainakin meidän sentterin pois levityksellä toiselle puolelle.
Tämä on JYPin ongelma ollut pitkään ja sitä on paikattu hyvillä kiekon ylöstuojilla viime vuosina (Vatanen, Tuppurainen, Perrin). Tässä asiassa ei ole mielestäni näkynyt mitään kehitystä tälle kaudelle ja tämä vaatii kehitystä, jos pelaamme enemmän hitaasti kuin aiemmin.

Sinänsä tämä kiekollisuus helpottaa johtoasemassa pelaamista ja antaa vaihtoehtoja, mutta hyödyt jäävät hyödyntämättä maalinteossa, jos tuota keskialueen ylitystä vauhtiin syöttämällä ei saada kuntoon. Jokereita vastaan JYP pelasi aika paljon nopeasti, vanhaa kunnon hurrikaaniprässiä ja pystyi hyydyttämään peliä johtoasemassa. Se on se JYP, mitä haluamme nähdä. Tällä hetkellä vaan se kriittinen juttu on se, päästäänkö siihen johtoasemaan. Vaatii parempaa yv:tä ja kenties sitä hurrikaaniprässiä ennen kuin tuohon pelin jäädytysvaiheeseen päästään.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Tämä pelitapaan sopimattomat pelaajat on naurettava väite, sillä jos puhutaan kiekkokontrollilätkästä mitä Virtasen JYP yrittää pelata (vaikka nimittääkin sitä reagointikiekoksi) niin ei siinä kaikkien tarvitse olla mitään kiekollisia pakkeja, taitavia hyökkääjie etc. Oikeasti kiekollisessa pelitavassa tärkeintä on helpot perussyötöt ja niitä kyllä pitäisi ihan jokaisen JYPinkin pelaajan pystyä syöttämään ja vastaanottamaan.

Oikeastaan JYPin ongelmana on ollut alkukaudesta, ettei pelaajat tiedä milloin hyökätään nopeasti ja milloin palautetaan. Kiekollisessakin pelitavassa nopea hyökkäys on vaihtoehto numero yksi, mutta jos ei ole mies ylivoimaa ei myöskään hyökätä nopeasti, vaan palautetaan ja suoritetaan hidas lähtö missä vähintään saman verran pelaajia molemmilla. Mieluiten toki se mies ylivoima hyökkäävällä osapuolella, koskaan ei periaatteessa pitäisi tulla tilannetta, että lähdetään hyökkäämään mies alivoimalla.

Ja miten ylläoleva liittyy JYPiin, no JYPin pelaajat ovat selvästi tosiaan epätietoisia mitä tehdään ja koska. Eilisessäkin pelissä oli taas tilanteita, kun olisi mies ylivoima ja mahdollisuus hyökätä nopeasti, niin mitä tehdään? palautetaan kiekko puolustukseen ja toisinpäin ainakin Antti Jaatinen teki kun olisi pitänyt palauttaa kiekko, niin lähti heittämään norsukiekon vastustajan päätyyn ja itse perään, no yllättäen seurasi vastustajan vaarallinen vastahyökkäys, mutta onneksi maalilta vältyttiin.

Tähän asiaan pitää siis, puuttua ja korjata. Mikäli se onnistuu, niin tänä keväänä mennään pitkälle. Omasta mielestä paskin vaihtoehto olisi palata entiseen lätkään, mitä vähän eilenkin varsinkin kolmannessa välillä pelattiin.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Pelitapa ei vaan toimi. Edeltävässä viestissä kävi selväksi miksi. Itse haluaisin nähdä vanhaa nopeaa pelin kääntöä ja taklauksia. Jätkät tietäs ainakin mitä tehdä. Jätettäisiin nämä hitaat lähdöt suosiolla pois. En ole oikein ikinä ymmärtänyt mitä niillä tehdään. Minusta se näyttää lähinnä siltä että odotellaan sen verran että vastustaja kerkeää tukkia keskialueen. Mitä järkeä!
 

mikkekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murskavoitto tai tappio ilman itkua jälkikäteen
Onpahan ketju täynnä ihan sontaa.

Eikös reagointipeli ole juurikin hyökkäämistä nopeasti, kun on sen aika ja hitaasti jos ei nopeasti päästä. Kuka täällä väittää ettei nykyinen pelitapa jopa kehota nopeisiin hyökkäyksiin. Sen lisäksi on UUSI vaihtoehto eli kiekotellen ja sehän tarkoittaa, että on enemmän vaihtoehtoja.

Kyllä JYP taapertaa nyt siksi, että kärkipelaajat alisuorittaa ja ylivoima ei tee tulosta vaikka onkin parantunut.

Jos joku pallopää väittää ettei Lukko pelissä tullut taklauksia niin kannattaa katsoa peli uudelleen.

Jos joku toinen pallopää väittää ettei ole tunnetta niin kannattaa katsoa peiliin ja miettiä miten paljon luo sitä tunnelmaa hallilla. Aika saakelin hiljaista tuolla hallissa on juuri silloin kun joukkue eniten kaipaa tukea kannattajilta. Pään aukomista kyllä kuuluu hallilla, jääkää pois peleistä jos ei ole muuta sanottavaa.

JYPin kiekolliset pelaajat
Perrin
Tuppurainen
Näkyvä
Kalteva
Myttynen
Luoma
Auvitu
Hietanen
Löfman
Välivaara

Kiekon kanssa toimeen tulevat:
Louhi
Lahti
Wärn
Huba
Jaatinen
Salmio
Nenonen

Summa summarum: kyllä tuolla rosterilla voi pelata kiekollistakin peliä muuten kuin aluetta voittamalla ja päätykiekoilla
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypin ongelma ei todellakaan ole pelitapa vaan alisuorittavat pelaajat ja maalipaikkojen hukkaaminen.

Perrin, Tuppurainen, Kalteva, Luoma, Näkyvä ovat pelanneet todella huonosti. Tuossa pitäisi siis olla meidän kaksi parasta hyökkääjää ja maalintekijää joiden pitäisi joka pelissä iskeä tehoja. Kolme parasta pakkia. Luoman ja Kaltevan pitäisi olla perus varmoja pakkeja joilta nähdään hyviä ratkaisuja, perus varmaa pelaamista ja omissa ei saisi soida. Näkyvän pitäisi pystyä kiekolliseen peliin ja osallistua hyökkäyksiin ja saada maaleja.

Eilen Jyppi hallitsi Lukkoa täysin. Mutta saatiinko maaleja? Ei taaskaan. Perrin ei saa tyhjistä sisään, Louhivaara hukkasi taas monta paikkaa tapansa mukaan. YV ei ole toiminut yhtään eilistä peliä lukuunottamatta ja vastustajalle annetaan joka pelissä se 2 helppoa maalia alkuun. Ei vaan toimi varsinkaan jos ei pystytä tekemään maaleja.
 

Nypsi

Jäsen
Jypin ongelma ei todellakaan ole pelitapa vaan alisuorittavat pelaajat ja maalipaikkojen hukkaaminen.

Perrin, Tuppurainen, Kalteva, Luoma, Näkyvä ovat pelanneet todella huonosti. Tuossa pitäisi siis olla meidän kaksi parasta hyökkääjää ja maalintekijää joiden pitäisi joka pelissä iskeä tehoja. Kolme parasta pakkia. Luoman ja Kaltevan pitäisi olla perus varmoja pakkeja joilta nähdään hyviä ratkaisuja, perus varmaa pelaamista ja omissa ei saisi soida. Näkyvän pitäisi pystyä kiekolliseen peliin ja osallistua hyökkäyksiin ja saada maaleja.
Voihan sen nähdä myös niin, että pelaajat alisuorittavat juuri pelitavan takia. Kyllä tälläkin pelitavalla voi tulosta vielä tulla, mutta fakta on kuitenkin se, että Perrin ja Tuppurainen pelasivat huomattavasti paremmin edellisen pelitavan "alla". Tuppuraiselta on kadonnut suoraviivaisuus käytännössä kokonaan, joka teki hänestä juuri erittäin vaarallisen pelaajan.
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Totta Tuppuraisen luistelu ja laukominen on kadonnut kokonaan ja yrittää sen sijaan harhautella ja kaarrella. Perrinille tämä tapa taas sopii paremmin, sillä hän on kiekon kanssa hyvä ja vanha ei enää jaksa. Toisaalta onko KHL vietetty aika sitten muuttanut Tuppuraista?

Ja on Tuppuraisen ja Perrinin niskassa aika iso apinakin. Kun se ei mene niin se ei vaan mene. Apina pois selästä niin helpottaisi kummankin peliä. Huomaa, että kaverit ovat tuskastuneita kun he elävät pisteistä. Nyt niitä hakkaa Lahti ja Louhivaara ja neloskentän Nenonen
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Voihan sen nähdä myös niin, että pelaajat alisuorittavat juuri pelitavan takia. Kyllä tälläkin pelitavalla voi tulosta vielä tulla, mutta fakta on kuitenkin se, että Perrin ja Tuppurainen pelasivat huomattavasti paremmin edellisen pelitavan "alla". Tuppuraiselta on kadonnut suoraviivaisuus käytännössä kokonaan, joka teki hänestä juuri erittäin vaarallisen pelaajan.

Minä allekirjoitan tämän tekstin täysin.

Uudelle pelitavalle pitää luonnollisesti antaa aikaa, mutta miten kauan? Mikä on tähtäin tällä kaudella ja odotetaanko tuon pelitavan iskostuvan pelaajien perseisiin tämän kauden aikana? Toki pitkällä tähtäimellä tarina on toinen, mutta nyt näyttää siltä että pelaajat joutuvat "ajattelemaan" liikaa eikä se ole todellakaan hyvä asia. En ole pelitapanero, mutta väittäisin juuri tuon pelin sisällä tapahtuvan liiallisen ajattelun sotkevan kuvioita melkoisesti.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Oikeasti kiekollisessa pelitavassa tärkeintä on helpot perussyötöt ja niitä kyllä pitäisi ihan jokaisen JYPinkin pelaajan pystyä syöttämään ja vastaanottamaan.
Aamen. Kiekollinen pelitapa ei tosiaan tarkoita slaavilaista jalkakynää ja oman maalin edessä tehtyä spin-o-ramaa hyökkäystä käynnistäessä. Suomalaisilla liigakiekkoilijoilla "perussyöttö" tuppaa olemaan melko ponneton. Esim. Peverleyn viime kaudella antamat perussyötöt olivat paljon napakampia kuin Kristian Näkyvän vastaavat. Joten kehitettävää olisi tässäkin.

Joukkueen pitäisi reagointikiekossa tunnistaa nopeasti pelitilanne. Kyse on rytmityksestä - kiekon saatuaan pelaajan pitäisi nopeasti päättää hyökätäänkö improvisoiden "jazz-hyökkäys" (usein vastahyökkäys) vai palataanko nuottikirjan sivuille ja arvotaan sieltä sopiva kipale vastustajan alueelle pääsemiseksi. Hitaus tulee pelitilanteen tunnistamisesta, joka ei ole selkäytimessä.

Aiemmin pelitavassa suunta oli selvillä: (käytännössä) aina ylöspäin. Jos on riski menettää kiekkoa keskialueella, kiekko päätyyn ja jahti päälle. Tässä tavassa ei juuri tule viivettä pelitilanteen tunnistamisessa ja koko joukkue tietää miten toimia. Joten ei ihme, jos peliratkaisut tuppaavat nyt näyttämään hitailta. Muualta kuin selkäytimestä tulevat ratkaisut ovat sellaisia.

Omasta mielestä paskin vaihtoehto olisi palata entiseen lätkään, mitä vähän eilenkin varsinkin kolmannessa välillä pelattiin.
En ole seurannut katsomosta Akatemian ja junioripuolen kiekkoa viime kausina, joten kysyn: onko Marko Virtasen lanseeraama pelitapa käytössä myös muissa sarjoissa? Eli onko JYPillä yksi yhteinen pelitapa junnuista liigaan? Vai onko kaikilla joukkueilla omansa?

Optimitilanne olisi, jos pelitavan muutos olisi aloitettu junnuista, edelleen Akatemiaan ja muutaman vuoden viiveellä liigaan. Näin ainakin osalla pelaajista olisi "DNA:ssa" kiekollisempi pelitapa ja liigaporukan siirtyminen toisenlaiseen pelitapaan olisi näin edes hivenen pehmeämpi. En haaveile Päijänteen Parcelonasta, mutta jonkinlaisesta suunnitelmallisuudesta kyllä.

Ei ole yllätys että uutta opetellessaan ja vaikeuksiin törmätessään ihminen tukeutuu tuttuun ja turvalliseen "näin se on aiemminkin hoitunut"-tyyliin. Paskin vaihtoehto on se, jos Marko Virtanen ei puutu tähän päävalmentajana. OK, turpiin voi tulla uutta pelitapaa sisäänajaessa lisääkin, mutta valmentajalta menee uskottavuus jos joukkue vaihtaa pelikirjaa erästä toiseen heti tappiolle jäätyään!

Paljon tuli tekstiä, mutta tuliko sisältöä...
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aamen. Kiekollinen pelitapa ei tosiaan tarkoita slaavilaista jalkakynää ja oman maalin edessä tehtyä spin-o-ramaa hyökkäystä käynnistäessä. Suomalaisilla liigakiekkoilijoilla "perussyöttö" tuppaa olemaan melko ponneton. Esim. Peverleyn viime kaudella antamat perussyötöt olivat paljon napakampia kuin Kristian Näkyvän vastaavat. Joten kehitettävää olisi tässäkin.

Joukkueen pitäisi reagointikiekossa tunnistaa nopeasti pelitilanne. Kyse on rytmityksestä - kiekon saatuaan pelaajan pitäisi nopeasti päättää hyökätäänkö improvisoiden "jazz-hyökkäys" (usein vastahyökkäys) vai palataanko nuottikirjan sivuille ja arvotaan sieltä sopiva kipale vastustajan alueelle pääsemiseksi. Hitaus tulee pelitilanteen tunnistamisesta, joka ei ole selkäytimessä.

Aiemmin pelitavassa suunta oli selvillä: (käytännössä) aina ylöspäin. Jos on riski menettää kiekkoa keskialueella, kiekko päätyyn ja jahti päälle. Tässä tavassa ei juuri tule viivettä pelitilanteen tunnistamisessa ja koko joukkue tietää miten toimia. Joten ei ihme, jos peliratkaisut tuppaavat nyt näyttämään hitailta. Muualta kuin selkäytimestä tulevat ratkaisut ovat sellaisia.

En ole seurannut katsomosta Akatemian ja junioripuolen kiekkoa viime kausina, joten kysyn: onko Marko Virtasen lanseeraama pelitapa käytössä myös muissa sarjoissa? Eli onko JYPillä yksi yhteinen pelitapa junnuista liigaan? Vai onko kaikilla joukkueilla omansa?

Optimitilanne olisi, jos pelitavan muutos olisi aloitettu junnuista, edelleen Akatemiaan ja muutaman vuoden viiveellä liigaan. Näin ainakin osalla pelaajista olisi "DNA:ssa" kiekollisempi pelitapa ja liigaporukan siirtyminen toisenlaiseen pelitapaan olisi näin edes hivenen pehmeämpi. En haaveile Päijänteen Parcelonasta, mutta jonkinlaisesta suunnitelmallisuudesta kyllä.

Ei ole yllätys että uutta opetellessaan ja vaikeuksiin törmätessään ihminen tukeutuu tuttuun ja turvalliseen "näin se on aiemminkin hoitunut"-tyyliin. Paskin vaihtoehto on se, jos Marko Virtanen ei puutu tähän päävalmentajana. OK, turpiin voi tulla uutta pelitapaa sisäänajaessa lisääkin, mutta valmentajalta menee uskottavuus jos joukkue vaihtaa pelikirjaa erästä toiseen heti tappiolle jäätyään!

Paljon tuli tekstiä, mutta tuliko sisältöä...

Iso peukutus tälle tekstille. Nimenomaan se ensinmäinen helppo syöttö. Sitä toitotetaan jo junnuissa, ihan sama mitä pelityyliä siellä käytetään. Tällä hetkellä se ei meinaa onnistua sitten millään.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Suomalaisilla liigakiekkoilijoilla "perussyöttö" tuppaa olemaan melko ponneton. Esim. Peverleyn viime kaudella antamat perussyötöt olivat paljon napakampia kuin Kristian Näkyvän vastaavat. Joten kehitettävää olisi tässäkin.

Kristian Näkyvän ongelma on se, ettei hän ole vielä ammattilaisurallaan oppinut antamaan syöttöä joka tulee kaverille suoraan lapaan. On ihan käsittämätöntä katsella kuinka Näkyvän syötöt tulevat lähes aina väärälle puolelle, luistimiin, liian eteen, liian taakse tai minne sattuu.

Ylivoimalla tämä korostuu, kun viivamiehen tehtävä on antaa viereen syöttö onetimeria tai jatkoa varten, niin kuvio tyssää todella usein siihen kun Näkyvän syöttö menee päin persettä. Vertaus Peverley'hyn on todella osuva, etenkin kun muistaa kuinka P. antoi viime kaudella kärkevääkin palautetta Näkyvän paskoista syötöistä.

Noin niinkun muuten koskien pelitapa-asiaa: olen tässä alkukaudesta koettanut katsella, mikä se Virtasen idea oikein on. On siellä joku aihio olemassa, mutta joko pelaajat eivät (vielä?) osaa sitä toteuttaa tai sitten se vaan näyttää muuten sekavalta sähläämiseltä. HPK- ja Lukko-peleissä ainakin yleisin hyökkäyskuvio oli se, että pakki kuskaa niin pitkälle kuin pystyy ja roiskaisee sitten päätyyn hyökkääjien ollessa seisovin jaloin sinisellä. Siniviivaa ei ylitetty ns. jalalla varmaan kertaakaan, eikä nopeita avauksia puolustajilta tule yhtään.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä JYP taapertaa nyt siksi, että kärkipelaajat alisuorittaa ja ylivoima ei tee tulosta vaikka onkin parantunut.
JYP:llä on ylivoimassa yksi kuvio! Sama toistuu 5-3Yv:ssä. Ei voinut kuin itkeä kun HPK:ta vastaan oli n.1.30 min kahden miehen ylivoimaa.
Viivalta tai kaarelta ei vetänyt kukaan!!! Ramzille pelattiin keskelle ja eihän siitä mitään tullut. Eli olikohan yksi veto? Muuten Kalpamaisesti pidettiin kiekkoa kulmissa.

Tietenkin vetoja ei tule kuin kukaan ei ole maskissa, EI EDES 5-3 yv:ssä.
Ihan oikeasti, ylivoimalla vetoja ja miestä maskiin, ei tarvitse aina tyhjiin pelata.
Tuppuraisen vois heitää muutamaksi peliksi pois YV:stä, miehen apina alkaa olemaan aika iso. Maalipaikoissa niin hampaaton kaveri, kun on usko jo mennyt.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Puolet Jokerimatsista olen yrittänyt ymmärtää tätä uutta kiekollisempaa pelitapaa enkä ole ymmärtänyt pointtia. Jokerit pitänyt kiekkoa varmaan 70% kun JYP karvaa pehmeästi. Koko ajan juostaan perässä muttei mennä "iholle". Rytmit lisäksi pielessä koska kiekko on itsellä sen 30% vaihtojen lopussa väsyneenä. Jos pisteitä tulee,niitä tulee Tarkista johtuen. Tuskin muuten.

Lisätään vielä. Huono narrimaalivahti.


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
 
Viimeksi muokattu:

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puolet Jokerimatsista olen yrittänyt ymmärtää tätä uutta kiekollisempaa pelitapaa enkä ole ymmärtänyt pointtia. Jokerit pitänyt kiekkoa varmaan 70% kun JYP karvaa pehmeästi. Koko ajan juostaan perässä muttei mennä "iholle". Rytmit lisäksi pielessä koska kiekko on itsellä sen 30% vaihtojen lopussa väsyneenä. Jos pisteitä tulee,niitä tulee Tarkista johtuen. Tuskin muuten.

Lisätään vielä. Huono narrimaalivahti.


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Paitsi että jypin karvaus toimi välillä todella hyvin jokereita vastaan, tukittiin keskialue ja narrit heitti vaan pitkää päätyyn. Omassa päässä annettiin jokereiden pyöriä kulmissa ja viivalta tulleet vedot blokattiin. Narrit sai ainoan maalinsa jälleen kerran pakin kämmistä ja taas se oli Luoma.

Perrinin kenttä toimi hyvin. Tuo Tuppuraisen taas ei ihan niinkään. Mahdollisesti Nenonen Löfmanin tilalle?
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Viihdyttävämmän? Eli kun viime kauden pelitavasta on otettu pois taklaukset, vauhti, laukaukset ja maalitilanteet; saatu tilalle syöttöjä alaspäin, heikkoja syöttöjä omassa päässä ja ainoat hyökkäykset saadaan aikaan väsyneenä vaihdon lopulla?

Tänään Jokereita vastaan nähtiin kaikkia näitä elementtejä, jotka ovat loistaneet poissaolollaan. Varsinkin taklauksia oli tässä pelissä luultavasti enemmän kuin muissa alkukauden peleissä yhteensä. Iso plussa. Tällä tavalla sitten eteenpäin seuraaviin peleihin.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään Jokereita vastaan nähtiin kaikkia näitä elementtejä, jotka ovat loistaneet poissaolollaan. Varsinkin taklauksia oli tässä pelissä luultavasti enemmän kuin muissa alkukauden peleissä yhteensä. Iso plussa. Tällä tavalla sitten eteenpäin seuraaviin peleihin.

Jep. Moby bongasi olennaisen. JYP pelasi tunteella, taklasi ja halusi tänään. Pelitapa joo tärkeää, mutta tunnetta ei voita mikään.

Jupa
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään Jokereita vastaan nähtiin kaikkia näitä elementtejä, jotka ovat loistaneet poissaolollaan. Varsinkin taklauksia oli tässä pelissä luultavasti enemmän kuin muissa alkukauden peleissä yhteensä. Iso plussa. Tällä tavalla sitten eteenpäin seuraaviin peleihin.

Lisäisin vielä tuohon, että omassa päässä oli pääpiirteittäin hyvää syöttelyä. Jokereiden maali tuli syöttelyvirheestä joo, mutta muuten harvinaisen näppärästi päästiin ylös omalta alueelta nimenomaan syöttelemällä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Lisäisin vielä tuohon, että omassa päässä oli pääpiirteittäin hyvää syöttelyä. Jokereiden maali tuli syöttelyvirheestä joo, mutta muuten harvinaisen näppärästi päästiin ylös omalta alueelta nimenomaan syöttelemällä.

Jokereiden maali tuli sysipaskan Mikko Luoman takia. Tätä on turha kaunistella joksikin yksittäiseksi huonoksi hetkeksi kun puhutaan Luomasta.

Muutoin JYPin osalta ollaan vastaavalla tavalla edetty enemmän tai vähemmän onnistuneesti joka helvetin pelissä. Eilen vain palkintona oli kolme pistettä. Se sokaisee fanin kuin fanin.

Eilisestä voitosta tulee kiittää Joonas Korpisaloa. Ilman häntä ilta olisi ollut erittäin tuskallinen. Yhtä kaikki, tappioputki poikki. Pelitapaan tällä asialla ei kuitenkaan mitään oleellista funktiota ole.
 

lapaluu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, JYP, Denver Broncos
Muutama huomio eilisestä Jokerit-pelistä sekä yleistä pohdintaa.

Otteluiden alut

Tämä alkaa olla jo aika surkuhupaisaa. Louhivaara kertoi juuri ennen ottelua haastattelussa että joukkueessa ollaan keskusteltu paljon ottelun aluista ja sen hoitamisesta kunnialla. Ja kuinka taas kävikään. Alle minuutti pelikellossa ja 0-1. Ja tapa, millä se tuli on perin poikkeuksellinen jyväskyläläisittäin katsottuna. Tästä nyt on muodostumassa jonkinlainen rasite joukkueelle ja onnetarkin näyttää pyllistävän joka kerta kun kiekko ensimmäistä kertaa putoaa jäähän. Tämä on kuitenkin asia, joka tulee muuttumaan takuuvarmasti kauden edetessä. Turha puristus mailasta pois ja ensimmäinen aloitus vaikka väkisin sinne vastustajan päätyyn. Kyllä se siitä.

Viisikkopuolustus

Eilen oli kauden paras suoritus koko joukkueelta viisikon tiiviyden ja toimivuuden suhteen. Perrinin 3-1 maalin jälkeen ei annettu Jokereille edes mahdollisuutta kivuta peliin mukaan. Keskialue tukittiin todella tehokkaasti ja liigan paras puolustuskaan ei kyennyt puhkomaan keskialuetta syötöillä vaan se joutui neppailemaan päätykiekkoja, joista suurin osa hoidettiin tyylillä pois omalta alueelta. Vaikka Tarkille kertyi 32 torjuntaa ei gamesavereita edes tarvittu pl. Kousan yksi one-timer. Muistui ihan mieleen RD:n aikaiset vieraspelit joissa samalla tylyllä tyylillä haettiin kolme pistettä paikkakunnasta riippumatta. Iso käsi tästä joukkueelle.

Karvaaminen

En oikein ymmärrä mitä tälläisellä näennäiskarvaamisella oikein haetaan takaa? Varsinkin kun vastassa on liigan kiekkovarmin ja liikkuvin puolustus. Onko ongelma ohjeistuksessa vai pelaajien reagoinnissa? Joka tapauksessa Jypin hyökkääjät käyttää järkyttävän määrän hukkaenergiaa tälläisellä toiminnalla. Yksi mies säntää hetken b-pisteiden välissä mietittyään maalin taakse paineistamaan ja jää hyvin usein puolustajasta jälkeen, josta vastustajalle avautuu helppo hyökkäykseenlähtö. Tämä on ollut nähtävillä koko alkukauden ja kotipeleissä ennen suurena vahvuutena toiminut hurrikaanprässi loistaa poissaolollaan. Ymmärtäisin jos se ei kuuluisi Virtasen pelikirjaan, mutta ei tuollaisella välimallin ratkaisulla saada ainakaan mitään hyvää aikaiseksi.
Mielestäni vaihtoehtoina on joko kova paineistus, joka vaatii kärkikarvaajalle avun tai sitten suosiolla vetäydytään keskialueelle vastaanottamaan hyökkäystä. Tähän pelin osaan odotan huomattavaa parannusta.

Ylivoima

Niin se vaan ylivoima aiheuttaa joka vuosi päänvaivaa. Palikat on periaatteessa täysin paikoillaan, mutta siitä puuttuu se punainen lanka tyystin. Montaa kierrosta ei vastustajat enää tarvitse opiskellakseen Jypin ylivoimakuvion. Se johtuu siitä, että kuviossa on tasan yksi variaatio. Pelitilanteesta riippuen kiekko toimitetaan joko nopeasti neliön keskelle (Lahti,Abid,) tai hetken pyörittämisen jälkeen toistetaan sama kaava.

B-pisteiden kaarien takana olevat hyökkääjät ei muodosta minkäänlaista laukaisu-uhkaa eikä meidän viivamiesten (Näkyvä,Välivaara,Luoma) tekemisistä tarvitse olla tällä hetkellä ollenkaan huolissaan. Ykkös-yv saa sentään kuvionsa kuntoon purkukiekon jälkeen. Kakkosviulusta ei tunnu löytyvän keinoa, jolla kiekko alueelle saataisiin ja kuvio rauhoitettua. Variaatioiden puute on selkeästi suurin syy takkuiselle ylivoimalle. Siksi minusta pitäisi koko viisikon pyrkiä tekemään itsestä aina vaarallisen kun kuvio on valmiina. Ylivoimaviisikot pitäisi pyrkiä rakentamaan niin, että kätisyydet mahdollistisivat suorat laukaukset niin b-pisteen kaarelta, kuin viivasta.
Ja sitten ne syöttöjen laatu. Jos Kristian Näkyvä haluaa olla ykkösylivoiman kapellimestari, pitää sen opetella antamaan helppoja, kovia ja laadukkaita syöttöjä laitaan. Hyvätkin kiekon siirtelyllä luodut aihiot kuivuu kasaan, jos viivamies poikkeuksetta antaa levittävän syötön laiturin jalkojen väliin/luistimeen/liian eteen/taakse. Ja kun kiekko liikkuu kovaa sekä tarkasti, saadaan neliötä revittyä irralleen ja syntyy vapaata tilaa viivalle josta mm. Näkyvä voi lepakkokiekkojaan lähettää. Selvää on ettei Kustin laukaus ole ihan Zdeno Charaa, mutta paljon hyviä irtokiekkoja niistä on vuosien varrella syntynyt.

Tälläisin ajatuksin siis kohti perjantaita. Toivottavasti jo silloin nähdään muutosta näissä asioissa. Muuten peli-ilme on ollut alkukaudesta hyvä ja eiköhän tästä tule taas menestyksekäs kausi.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Otteluiden alut

Tämä alkaa olla jo aika surkuhupaisaa. Louhivaara kertoi juuri ennen ottelua haastattelussa että joukkueessa ollaan keskusteltu paljon ottelun aluista ja sen hoitamisesta kunnialla. Ja kuinka taas kävikään. Alle minuutti pelikellossa ja 0-1. Ja tapa, millä se tuli on perin poikkeuksellinen jyväskyläläisittäin katsottuna. Tästä nyt on muodostumassa jonkinlainen rasite joukkueelle ja onnetarkin näyttää pyllistävän joka kerta kun kiekko ensimmäistä kertaa putoaa jäähän. Tämä on kuitenkin asia, joka tulee muuttumaan takuuvarmasti kauden edetessä. Turha puristus mailasta pois ja ensimmäinen aloitus vaikka väkisin sinne vastustajan päätyyn. Kyllä se siitä.

Tämähän tuli juuri tästä johtuen. Tai kumpiko se nyt ensin oli, kana vai muna? Auvitu (?) ajatteli pelaavansa helvetin varmasti sen ensimmäisen minuutin, ajatteli syöttää todella aikaisin Luomalle jotta ei vaan joudu itse vaikeuksiin. Pelkäsi, varmisteli, arasteli, pelasi huonolla itseluottamuksella. Heitti sitten luokattoman pomppupassin jalkoihin, johon Luoma ei ollut varautunut, koska oletti syötön tulevan myöhemmin ja hyvin. Ajatteli, että on vielä aikaa, ennen kun syöttö tulee, katseli kenttää ja varautui tulevaan. Ok, surkea suoritus Luomalta. Ei tuossa saa kiekkoa kentälle potkia vaan kuolettaa maalin taa tai olla maalin takana suojassa karvaukselta. Mutta lähti Auvitun suorituksesta, joka lähti siitä, että pelataan takaiskua peläten ensimmäiset minuutit. Vitut. Normaalilla pelillä. Joskus ropisee parissa pelissä peräkkäin omissa, joskus ratkotaan peli parissa minuutissa tehdyillä maaleilla.

Viisikkopuolustus

Eilen oli kauden paras suoritus koko joukkueelta viisikon tiiviyden ja toimivuuden suhteen. Perrinin 3-1 maalin jälkeen ei annettu Jokereille edes mahdollisuutta kivuta peliin mukaan. Keskialue tukittiin todella tehokkaasti ja liigan paras puolustuskaan ei kyennyt puhkomaan keskialuetta syötöillä vaan se joutui neppailemaan päätykiekkoja, joista suurin osa hoidettiin tyylillä pois omalta alueelta. Vaikka Tarkille kertyi 32 torjuntaa ei gamesavereita edes tarvittu pl. Kousan yksi one-timer. Muistui ihan mieleen RD:n aikaiset vieraspelit joissa samalla tylyllä tyylillä haettiin kolme pistettä paikkakunnasta riippumatta. Iso käsi tästä joukkueelle.

Juuri näin! Sarjaohjelmaa ja -taulukkoa on katsottu. Jokerit vieraissa ei ole niin helppo rasti, että sinne lähdetään pelaamaan omaa, tyylikästä peliä ja katsotaan mihin se riittää. Kun tarvitaan pisteitä, se ei aina ole kaunista. Hienoa.

Karvaaminen

En oikein ymmärrä mitä tälläisellä näennäiskarvaamisella oikein haetaan takaa? Varsinkin kun vastassa on liigan kiekkovarmin ja liikkuvin puolustus. Onko ongelma ohjeistuksessa vai pelaajien reagoinnissa? Joka tapauksessa Jypin hyökkääjät käyttää järkyttävän määrän hukkaenergiaa tälläisellä toiminnalla. Yksi mies säntää hetken b-pisteiden välissä mietittyään maalin taakse paineistamaan ja jää hyvin usein puolustajasta jälkeen, josta vastustajalle avautuu helppo hyökkäykseenlähtö. Tämä on ollut nähtävillä koko alkukauden ja kotipeleissä ennen suurena vahvuutena toiminut hurrikaanprässi loistaa poissaolollaan. Ymmärtäisin jos se ei kuuluisi Virtasen pelikirjaan, mutta ei tuollaisella välimallin ratkaisulla saada ainakaan mitään hyvää aikaiseksi.
Mielestäni vaihtoehtoina on joko kova paineistus, joka vaatii kärkikarvaajalle avun tai sitten suosiolla vetäydytään keskialueelle vastaanottamaan hyökkäystä. Tähän pelin osaan odotan huomattavaa parannusta.

Tämä johtuu alkukauden pelityylistä, sekä eilenkin hyvin toimineesta Jokereiden puolustamisesta. Ei me saatu kiekkoa kertaakaan Jokeri-päätyyn sillä tavalla, että sinne olisi vauhdilla ehditty perään. Joka kerta tuotiin ujosti laidasta ja heitettiin päätyyn ja seisovilla jaloilla sinisellä odotelleet laiturit lähtivät vasta sitten perään. Ei ne ehtineet antamaan sitä painetta. Tosin - ei tuota painetta ole ihmeesti annettukaan vieraspeleissä aiempinakaan vuosina, mistä tosin näkemykseni on hajanainen.

Minusta tämä ei ole karvausongelma, vaan hyökkäysongelma. Omien hyökkäyksien lähtö tökkii ja liian usein hyökkäys pysähtyy keskialueelle, kiekko joudutaan heittämään päätyyn, josta ollaan jäljessä reilusti. Monipuolisimmilla rytmeillä ja useammin kovemmalla vauhdilla keskialueen ylittäen pääsemme päätyynkin vastustajaa paineistamaan.

Ja sitten ne syöttöjen laatu. Jos Kristian Näkyvä haluaa olla ykkösylivoiman kapellimestari, pitää sen opetella antamaan helppoja, kovia ja laadukkaita syöttöjä laitaan. Hyvätkin kiekon siirtelyllä luodut aihiot kuivuu kasaan, jos viivamies poikkeuksetta antaa levittävän syötön laiturin jalkojen väliin/luistimeen/liian eteen/taakse. Ja kun kiekko liikkuu kovaa sekä tarkasti, saadaan neliötä revittyä irralleen ja syntyy vapaata tilaa viivalle josta mm. Näkyvä voi lepakkokiekkojaan lähettää. Selvää on ettei Kustin laukaus ole ihan Zdeno Charaa, mutta paljon hyviä irtokiekkoja niistä on vuosien varrella syntynyt.

Tämä on se syy, miksi Jyrki Välivaara edelleen ajaa paikkansa yv:llä. Syötöt on pääosin tarkempia.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Jukurit, LahenRami
Tämähän tuli juuri tästä johtuen. Tai kumpiko se nyt ensin oli, kana vai muna? Auvitu (?) ajatteli pelaavansa helvetin varmasti sen ensimmäisen minuutin, ajatteli syöttää todella aikaisin Luomalle jotta ei vaan joudu itse vaikeuksiin. Pelkäsi, varmisteli, arasteli, pelasi huonolla itseluottamuksella. Heitti sitten luokattoman pomppupassin jalkoihin, johon Luoma ei ollut varautunut, koska oletti syötön tulevan myöhemmin ja hyvin. Ajatteli, että on vielä aikaa, ennen kun syöttö tulee, katseli kenttää ja varautui tulevaan. Ok, surkea suoritus Luomalta. Ei tuossa saa kiekkoa kentälle potkia vaan kuolettaa maalin taa tai olla maalin takana suojassa karvaukselta. Mutta lähti Auvitun suorituksesta, joka lähti siitä, että pelataan takaiskua peläten ensimmäiset minuutit. Vitut. Normaalilla pelillä. Joskus ropisee parissa pelissä peräkkäin omissa, joskus ratkotaan peli parissa minuutissa tehdyillä maaleilla.

Minun nähdäkseni oli vahvaa kautta pelaava Max Wärn joka tuon syötön tarjoili. Ja jos Luoma on parkkeerannut maalin taakse paikalleen niin ei sinne mennä odottelemaan että syöttö tulee myöhemmin ja hyvin. Eikä sen puoleen Wärninkään tarvitse odotella että kunhan tuo Mikko laittaisi nyt ruokalapun kaulaan ja istuisi syöttötuoliin että saa tarjoilla kiekon. Syöttö ei ollut täydellinen, mutta ei tuosta maalista Luoman lisäksi oikein syyllisiä löydy.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tämähän tuli juuri tästä johtuen. Tai kumpiko se nyt ensin oli, kana vai muna? Auvitu (?) ajatteli pelaavansa helvetin varmasti sen ensimmäisen minuutin, ajatteli syöttää todella aikaisin Luomalle jotta ei vaan joudu itse vaikeuksiin. Pelkäsi, varmisteli, arasteli, pelasi huonolla itseluottamuksella. Heitti sitten luokattoman pomppupassin jalkoihin, johon Luoma ei ollut varautunut, koska oletti syötön tulevan myöhemmin ja hyvin. Ajatteli, että on vielä aikaa, ennen kun syöttö tulee, katseli kenttää ja varautui tulevaan.

Tämän syötön tarjoili Max Wärn ja luokaton se olikin. Tästäkin huolimatta Luoma ei kokenut nähdyn perusteella mitään painetilannetta(lue: huonon syötön merkitys omissa) vaan ajatteli voivansa jotenkin pelata sen. Tuossa tilanteessa Wärnin syötön tullessa olisi pitänyt reagoida ja jatkaa kiekko ränniin, mutta Luoma selkeästi kuvitteli saavansa sen. Hän olisi täysin hyvin voinut antaa kiekon jatkaa ränniin, muttei sitä tehnyt. Tuloksena Luoman säälittävän huono suoritus ja omissa kolisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös