Liiga ja Jokerit 2013–2014

  • 818 705
  • 2 909

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Juurikin näin lehtiversiossa kirjoitettiin. Kommenttien antajat olivat nimettöminä, koska on sovittu että Penttilä on ainoa joka antaa asiasta julkisuuteen kommentteja.

Heh. Hyvin näyttää sopimukset pitävän.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Aikamoinen Soppa...

Niin on, kipinät pystyyn taas :)

Nyt tässä sählingissä kiinnostaa kyllä eniten se, onko Jokerit oikeasti rikkonut sääntöjä ja valmistellut vaan "tiskin alta" tota KHL-suunnittelua, vai onko homma mennyt niin kuin on pitänyt mennä, jolloin tämä kaikki jauhaminen on ihan turhaa.

Kummitus-Kummolan jorinoita en edes halua kuulla, joten pitää vähän venailla vastauksia muualta liittyen siihen, kuinka homma on oikeasti mennyt.
 

ilu

Jäsen
1. Jokerit pelaa tulevan kauden SM-liigassa

2. Ensi kesänä Jokerit hakee itsensä konkurssiin (joukkueen varat voitaisiin esimerkiksi siirtää halliyhtiölle jolloin nykyinen Jokerit olisi varaton yritys). Samalla seura lunastaisi takaisin ostamansa liigalisenssin SM-liigalta.

3. Halliyhtiö perustaa uuden jääkiekkoseuran esimerkiksi nimellä HC Jokerit, jolle vuokraa hallin käyttöön. Seura palkkaa suurimman osan Jokereissa kaudella 2013-2014 pelanneista pelaajista riveihinsä ja siirtyy tulevalle kaudelle KHL:ään.

4. Harkimo saisi tuomion velallisen epärehellisestä menettelystä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sekoitatte nyt IIHF:n säännöt (lupa liitolta ja keskustelu liigan kanssa) sekä osakassopimuksen, joka uutisoinnin perusteella yksiselitteisesti kieltää toiseen sarjaan siirtymisen ilman liigan lupaa. Oletettavaa myös on, että liigaa haittaava toiminta (esimerkiksi toiseen sarjaan siirtymisen harkitsemisesta tiedottaminen) on osakkailta kielletty.
Ei ihan noin. Kyllä noiden säääntöjen erot on selvillä ja tosiaan minun näkemys on, että merkityksellistä tässä nyt on osakassopimus ja siihen koko pääsoppa kiteytyy. Nuo kv-liitto, liitto ja liigakuviot tulivat ihan sivuasiana mukaan kun joku mietti mitä Kale tiedotustilaisuudessa lohkaisi.

Uskoisin, että pitkälle asia selviäisi jo sillä, jos liiga tai edes joku sen osakas voisi kertoa osakassopimuksen voimassaoloajan tai jos se on voimassa toistaiseksi, onko irtisanoutumisesta erikseen sovittu. Eivät nuo asiat voi olla mitään valtiosalaisuuksia ja noilla tiedoilla olisi järkeä yrittää tällä casella spekuloida, nythän tämä on lähinnä suunsoittoa perinteiseen Jatkoaika tyyliin.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Jokerit pelaa tulevan kauden SM-liigassa

2. Ensi kesänä Jokerit hakee itsensä konkurssiin (joukkueen varat voitaisiin esimerkiksi siirtää halliyhtiölle jolloin nykyinen Jokerit olisi varaton yritys). Samalla seura lunastaisi takaisin ostamansa liigalisenssin SM-liigalta.

3. Halliyhtiö perustaa uuden jääkiekkoseuran esimerkiksi nimellä HC Jokerit, jolle vuokraa hallin käyttöön. Seura palkkaa suurimman osan Jokereissa kaudella 2013-2014 pelanneista pelaajista riveihinsä ja siirtyy tulevalle kaudelle KHL:ään.

4. Hjallis ja muut Jokereiden silmäätekevät istuvat oikeudessa vastaamassa talous- ja konkurssirikossyytteisiin.

Eli ei Suomessa ihan noin vain onnistu "varojen siirtäminen turvaan ja konkurssin hakeminen."
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Liigan imago taas ei kertakaikkiaan kestä että viides kolonna pelailee kauden liigassa mainostellen kilpailevaa sarjaa, on kuin käenpoikaa elättelisi, ei toimi, eikä sitä kestä suomalaisen kiekkoilunkaan uskottavuus.

Mitä tulee taas muiden joukkueiden haluihin kansainvälistyä, lienee käynyt kaikille selväksi, ettei mielivaltaisesti ilmoittelun perusteella voi toimia vahingoittamatta koko suomen kiekkoilua. Ruotsin liiton päätösten perusteella sama uhka on havaittu myös länsi-naapurissa, joten itsestään selvää lie kaikille, että kestävä ja terveellä pohjalla kansainvälistyminen on tapahduttava sarjaorganisaatioiden ja kansallisten liittojen kehitystyöllä, eikä sillä, että yksittäinen yksinpurjehtija keksi kuinka välttää tulossa oleva konkurssi oligarkkien ruplilla.

Eurooppalainen sarjamuotoinen urheilu on kaikilta osin lajista riippumatta rakentunut kansallisten sarjojen varaan ja tuella, tälle on perinteitä ja kysyntää ja myös jatkumo euroopassa.

VMP. Seurapomojen suivaantumisella ja jarruttelulla ei ole mitään tekemistä suomalaisen kiekkoilun kehittämisen kanssa. Päinvastoin. Seurapomot ovat noin kymmenen vuotta keskittyneet jarruttamaan kehitystä. Motiiveina on ollut laiskuus, lahjattomuus, kateus ja pelko.Ehkä ylimielisyyskin. Ainakin minulle on tullut vaikutelma, että siellä kuvitellaan, että nykyinen yleisön kiinnostus ja pelaajien taso on ikuista. No, nyt pitäisi Sokean Reetankin nähdä, että ei ole.

Jos tilannetta ajattelee Hjalliksen näkökulmasta, niin hänen KHL-virityksensä on looginen jatkumo tuohon yllä kuvattuun tilanteeseen. Ymmärtääkseni hän on pitkään (ehkä viisi vuotta, tai jopa enemmän?) yrittänyt kansainvälistää liigaa siinä onnistumatta. Ja yllätys, yllätys suurin osa muiden seurojen johtajista on torpannut kaikki aikeet. Tai ainakin kaikki kunnolliset aikeet. Nuo elokuussa pelattavat harjoitusturnaukset on aika hiekko vastine oikealle euroliigalle. Seuroissa on laskeskeltu, että ei siitä kuitenkaan hyötyisi kuin helsinkiläiset ja ehkä TPS, Tappara tai Kärpät. Nyt sitten olisi hyvä liigan puheenjohtajankin tunnustaa, että jos euroliiga olisi olemassa, niin Jokerit eivät mitä suurimmalla todennäköisyydellä edes yrittäisi KHL:ään. Ja toisaalta voisi olla, että KHL:kin olisi kiinnostuneempi euroyhteistyöstä nykyisen oman liigan laajentamisen sijaan. Tässä on liigalla mielestäni niin sanotusti peiliin katsomisen paikka.

Ehkä se juuri siksi nyt niin kovasti kivestääkin, kun ovat itse ajaneet Hjalliksen itään. Ja ollaan niin tyrmistyneitä, kun joku pystyykin tekemään omia ratkaisuja. Siis ihan hirveetä, nyt se menee ja tekee sen mistä on puhunut puoli vuosikymmentä ihan omin päin ja meiltä lupaa kysymättä! Mitä muuten luulette, mikä olisi ollut vastaus jos Hjallis olisi lupaa lähtenyt anelemaan?

Tehdään nyt sitten tässä selväksi, että Jokereiden KHL:ään liittyminen nykyiselle skenaariolla on minunkin mielestäni liigalle massiivinen tappio. Että ei tarvitse leimata Jokerikannattajaksi tai Hjallikseksi. Jokereiden lähtö sinetöisi liigan puhtaasti kasvattisarjaksi ja vähentäisi huomattavasti liigan mielenkiintoa pelaajien ja katsojien silmissä. Tätä seikkaa J-P Vuorinen ja Kummola eivät muuten ole joko ymmärtäneet tai sitten halunneet tunnustaa. Jokereiden tai Ässien/Kärppien divarikausiin vertaamisetkin ovat menneet ainakin Vuoriselta pieleen. Ne nimittäin perustelevat tätä asiaa täysin päinvastaiseen suuntaan, kuin missä yhteydessä esim. Vuorinen esimerkkiä käytti.

Nykyisellä liigan päätöksentekojärjestelmällä tai nykyisellä osaamisella on näemmä turha odottaa mitä kovin innovatiivisia kehitysavauksia, liigan avaamista tai muitakaan kehitysaskeleita. Jäädään vaan odotteleemaan lisää tiedotteita sisäisestä koodistosta ja perustuslain vastaisista menettelyistä ym.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miksi ihmeessä juniorit eivät voisi pelata suomalaisia sarjoja?

Montakos muunmaalaista juniorijengiä suomen sarjoissa sitten pelaa, kun edustus pelaa jossain toisessa sarjassa? Mun ymmärtääkseni ei riitä ihan ilmoittautuminen, vaan vaatii joitakin ehtoja toteutuakseen. Voihan toki junioritoiminnan eriyttää kokonaan emoseurasta, mutta kuka tällöin vastaa taloudesta ja muusta vaadittavasta?

kale tietysti varmaan keksii omat sääntönsä tähänkin pulmaan, että mitä tuota suotta pohtimaan, säännöt on tehty kierrettäväksi toisille ja edellytykseksi toisille.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Jokerit ei hoitanut hommaa kunnolla, mutta smliiga-seurojen valitus kuulostaa sellaiselta pikkuveljen itkulta kun isoveli saa kaiken. Tyhmyyttä olisi sulkea Jokerit ensi kaudeksi pois sarjasta. Tai no kaipa se menee tässä samalla, kun smliiga on laskenut laadun persmäkeä jo hyvän aikaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eli ei Suomessa ihan noin vain onnistu "varojen siirtäminen turvaan ja konkurssin hakeminen."

No ei. Se mikä on arkipäivää Venäjällä, ei onneksi toimi täällä. Tuomiohan tosta heilahtaa oikeusvaltiossa.
 
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Mikäli Jokerit suljetaan liigasta ja tilalle ei ainakaan vielä ensikaudeksi nosteta Mestis-jengiä, niin jokaisen joukkueen runkosarja lyhenee peräti kuudella ottelulla (Jokeri-matsit ja tammikuun tasauskierros). Lipputulothan siinä joukkueilla kärsii, mutta ei sille mahda mitään.

Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että jos on totta että Jokerit ovat rikkoneet jotain seurojen yhteisiä sääntöjä, niin minun puolestani Jokerit saavat olla ensikaudella ulkona liigasta.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Tästä kaikesta sotkusta tulee mieleen se että impulsiivisena persoonana tunnettu Harkimo on tehnyt päätöksen kaupoista, jos nyt ei hätäisesti, niin ainakin erittäin nopealla aikataululla? Nyt sitten jälkikäteen aletaan neuvottelemaan ja taikinoimaan, plus mukana kuvioissa tietysti Kalervo The Hutt. Komiikkaa koko rahan edestä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Onko yksikään SM-liigajoukkueen johtaja uskaltanut tulla julkisuuteen omalla nimellään vaatimaan Jokereiden mukanaoloa SM-liigassa kaudella 2013-2014?
Kuinka vallitsevaa tilannetta voi edes vaatia?

Odotan, että edes joltain seurajohtajalta löytyisi sen verran vartta, että tulisi julkisuuteen omalla nimellään vaatimuksineen. Kyllä omat mielipiteet tulisi uskaltaa sanoa ääneen ja suoraselkäisesti etenkin, kun kyse on koko liigan kannalta ja siinä samalla oman seuran kannalta elintärkeästä asiasta. Takarivistä on helppo hiirenä huudella ja piiloutua Penttilän huteran selän taakse. Penttilän kompetenssi tuli ulosmitattua jo viime kaudella Nordlundin tapauksessa ja ne seurat jotka haluavat Penttilän nahkafagottia soitella saa sitä mun puolesta ihan rauhassa harjoittaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Veikkaanpa kanssa että Jokereiden KHL-siirto oli alkusoittoa SM-liigan hajoamiselle. Ja nyt SM-liiga tekee kaikkensa näyttääkseen, että liigasta ei kannata lähteä.

Mihin liiga hajoaisi? Venäjän liigaan mahtuu Jokereiden lisäksi korkeintaan Kärpät, joka on ilmoittanut, että heitä ei kiinnosta.

Jos/kun jonkulainen euroliiga joskus tulevaisuudessa toteutuu, toteutuu se futiksen malliin kansallisia sarjoja hyödyntäen, ei niiden päälle kusten.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Niin, ehkä Porissa ei tykätä huorista jotaka myyvät itsensä rahan perässä Venäjälle. Täällä kunnioitetaan omaa itseään, sekä suomalaisuutta. Mä olen aina vastustanut voimaakkasti suomalaisten brändien myyntiä ulkomaille, saatikka Venäjälle. Jokerit on yksi Suomikiekon brändeistä ja siitä luovututaan halpamaisesti ja venäläisiä nöyristellen.

Sun kandee tavailla Jokerien KHL- siirron lehdistötiedote vielä uusiksi, kun et näytä ymmärtävän mitä KHL- siirrossa on oikeasti tapahtumassa.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
1. Jokerit pelaa tulevan kauden SM-liigassa

2. Ensi kesänä Jokerit hakee itsensä konkurssiin (joukkueen varat voitaisiin esimerkiksi siirtää halliyhtiölle jolloin nykyinen Jokerit olisi varaton yritys). Samalla seura lunastaisi takaisin ostamansa liigalisenssin SM-liigalta.

3. Halliyhtiö perustaa uuden jääkiekkoseuran esimerkiksi nimellä HC Jokerit, jolle vuokraa hallin käyttöön. Seura palkkaa suurimman osan Jokereissa kaudella 2013-2014 pelanneista pelaajista riveihinsä ja siirtyy tulevalle kaudelle KHL:ään.

Vain Venäjällä, vain Venäjällä ja vain.....
 

ilu

Jäsen
Mikäli Jokerit suljetaan liigasta ja tilalle ei ainakaan vielä ensikaudeksi nosteta Mestis-jengiä, niin jokaisen joukkueen runkosarja lyhenee peräti kuudella ottelulla (Jokeri-matsit ja tammikuun tasauskierros). Lipputulothan siinä joukkueilla kärsii, mutta ei sille mahda mitään.

Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että jos on totta että Jokerit ovat rikkoneet jotain seurojen yhteisiä sääntöjä, niin minun puolestani Jokerit saavat olla ensikaudella ulkona liigasta.

Muuttamalla sarjaohjelmaa joiltain osin, voidaan pelata 13 joukkueen sarja viisinkertaisena, jolloin ottelumääräksi tulee nykyinen 60 per joukkue.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä nyt vaan tainnut muutamilla liigapomoilla läikkyä yli Hjalliksen sooloilut ja "kostoksi" haluavat jollain tapaa myös hyötyä tästä loikasta, kun taloudellista haittaakin on tulossa.

Lisäksi joillakin seuroillahan on jo ollut visiona European Trophyn laajentuminen eurooppalaiseksi huippusarjaksi (eli ihan vastaavasti oman edun ajaminen SM-liigan edun vastaisesti - mielenkiintoinen ennakkotapaus siis tämänkin osalta tulossa) ja kun KHL saa jalansijaa Pohjoismaista, ruotsalaisseuran tai -seurojen liittyminen sarjaan on vain ajan kysymys. Tuo romahduttaa ET-vision, ellei Håkan Loob ja kumppanit tao jostain sampoa, jolla voi vastata idän oligarkkien resursseihin.
 

senilix

Jäsen
2. Ensi kesänä Jokerit hakee itsensä konkurssiin (joukkueen varat voitaisiin esimerkiksi siirtää halliyhtiölle jolloin nykyinen Jokerit olisi varaton yritys). Samalla seura lunastaisi takaisin ostamansa liigalisenssin SM-liigalta.

Täyttääköhän tuollainen vähän ennen konkurssia tehty siirto rikoksen tunnusmerkit?

Ja taas sekoitetaan lisenssi ja osake!
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Odotan, että edes joltain seurajohtajalta löytyisi sen verran vartta, että tulisi julkisuuteen omalla nimellään vaatimuksineen. Kyllä omat mielipiteet tulisi uskaltaa sanoa ääneen ja suoraselkäisesti etenkin, kun kyse on koko liigan kannalta ja siinä samalla oman seuran kannalta elintärkeästä asiasta. Takarivistä on helppo hiirenä huudella ja piiloutua Penttilän huteran selän taakse.

Miksi SM-liigan johtoryhmän jäsenten pitäisi huudella omia mielipiteitään julkisuuteen? Tiedottaminen tällaisissa asioissa kuuluu ehdottomasti liigan vastuuhenkilöille (toimitusjohtaja ja liigahallituksen puheenjohtaja) ja parasta olisikin, että liiga esiintyy ulospäin vain yhden henkilön toimesta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Montakos muunmaalaista juniorijengiä suomen sarjoissa sitten pelaa, kun edustus pelaa jossain toisessa sarjassa? Mun ymmärtääkseni ei riitä ihan ilmoittautuminen, vaan vaatii joitakin ehtoja toteutuakseen. Voihan toki junioritoiminnan eriyttää kokonaan emoseurasta, mutta kuka tällöin vastaa taloudesta ja muusta vaadittavasta?
Et vastannut kysymykseeni. Miksi Jokereiden juniorit eivät voisi pelata suomalaisissa juniorisarjoissa?

Ei edustuksen sarjalla pitäisi tähän olla mitään väliä. Entäpä juniorijoukkueet, joilla ei ole ollenkaan edustusta, vaan ovat vain juniorijoukkueita. Pitäisikö nämä joukkueet kieltää ja lakkauttaa kun ei ole aikuisten joukkuetta, kun kerran ehdotat Jokereiden junnuja Venäjän sarjoihin?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Lisäksi joillakin seuroillahan on jo ollut visiona European Trophyn laajentuminen eurooppalaiseksi huippusarjaksi (eli ihan vastaavasti oman edun ajaminen SM-liigan edun vastaisesti - mielenkiintoinen ennakkotapaus siis tämänkin osalta tulossa) ja kun KHL saa jalansijaa Pohjoismaista, ruotsalaisseuran tai -seurojen liittyminen sarjaan on vain ajan kysymys. Tuo romahduttaa ET-vision, ellei Håkan Loob ja kumppanit tao jostain sampoa, jolla voi vastata idän oligarkkien resursseihin.

No jaa ruottalaisilla ei ole onni omistaa omaa kalea ja niillä jo liitto torppasi moiset ajatukset seuroilta, että silleen.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hauskintahan tässä on se, että Zouker leiri on koko ajan mollannut liigaa puuhastelusta ja nyt sitten paljastuu, että Hjalmarihan tässä se puuhastelijoiden kunkku on. Välillä liitytään, välillä aiotaan, mitä milloinkin. Kait se julkisuus on Hjalmarille pääpointti, vaikkei se nyt ihan parasta mahdollista olisikkaan.
 

senilix

Jäsen
Jos tilannetta ajattelee Hjalliksen näkökulmasta, niin hänen KHL-virityksensä on looginen jatkumo tuohon yllä kuvattuun tilanteeseen. Ymmärtääkseni hän on pitkään (ehkä viisi vuotta, tai jopa enemmän?) yrittänyt kansainvälistää liigaa siinä onnistumatta. Ja yllätys, yllätys suurin osa muiden seurojen johtajista on torpannut kaikki aikeet.

Tuo kansainvälistyminen olisi edellyttänyt jonkunasteista mielenkiintoa myös ulkomailta - ei tuosta muuten kansainvälistä olisi tullut. Ymmärtääkseni ruotsalaiset ovat diskuteeranneet asiasta ja kukaan muu ei ole ollut kiinnostunut. Ruotsissakin se on jäänyt diskuteeraamiseen. Eli on ollut kovasti yksin kansainvälistymässä.

Nyt Venäjän mestaruussarjasta löytyi vastakaikua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös