Spekulaatio Jokerien ja Hartwall Areenan myynnistä – tiedotustilaisuus 28.6.2013

  • 367 311
  • 1 655

Stadin kundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Syvä Kumarrasu Hjallikselle ja Jokereille!

Loistava uutinen. Viime kauden jälkeen kiinnostus romahti täysin SM-liigaan joten hienoon aikaan tämä tapahtuu. Pelatkoon muut "mikki hiiri-liigaa", mä katson paljon mielummin oikeata lätkää jossa saa ja annetaan kentällä tapahtua. Kiitos Hjallis ja Jokerit!
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Itse ainakin olen innoissani tästä. On mulla kuitenkin pari asiaa, jotka mietityttää.

1. Jos noilla moguleilla on optio ostaa Jokerit, niin todennäköisesti he ostavat Jokerit jossain vaiheessa, mikä tarkoittaa varmaan sitä, että nimi ja logo muuttuu. Tämä ärsyttäisi ainakin itseäni.

2. Miten Jokerien juniorituotannon käy? KHL-Jokereihin tulee olemaan vaikeampi murtautua pelaamaan kokoonpanoon (ennen kaikkea kahteen ensimmäiseen kenttään.) Eiköhän Blues ja Hifk korjaa jatkossa luupaavat junnut. Seuraavaa Teuvo Teräväistä saa odottaa aika kauan.

1. Miksi he vaihtaisivat nimen ja logon?

2. Skenaariossasi Teuvo Teräväinen pelaisi HIFK:n tai Bluesin organisaatiossa. Mitä väliä sillä on?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin en minä riemuissani ole ja ei KHL-sarjana mikään ihmeellinen ole ja samat sanat sanoisin edelleen. Hankala tilanne kaiken kaikkiaan. Tällä hetkellä kuitenkin tuntemukset ovat plussan puolella ja se johtuu ainoastaan SM-liigan surkeasta johdosta.

Huvitti vain, kun jutuistasi sai kuvan, että Jokerit lähtee nyt puuhastelusarjasta suuren ja mahtavaan ammattilaisliigaan. Todellisuudessa KHL-ottelut ovat ihan samanlaista, ellei pahempaa, hidasvauhtista höntsää kuin liigan marraskuiset tiistaiväännöt. Rahaa siellä on, mutta seuroja johtaa jääkiekon ammattijohtajien sijaan paikalliset korruptoituneet kuvernöörit tai öljy-/metallipohatat. Tuomarityöskentely tuskin eroaa liigasta, kun Jyri Rönn kelpasi KHL:ään kovapalkkaiseksi ammattituomariksi.

Mihinkään NHL:ään Jokerit ei ole siirtymässä. Tammikuisen arki-illan Jokerit-Vladivostok -matsi Areenalla tuskin tulee tarjoamaan mitään ihmeellistä kiekkoviihdettä suhteessa puuhastelusarja SM-liigan matseihin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos joku ryssiin piti mennä niin hyvä että Jokerit. Huonosti tossa tulee käymään, mutta joskus 5 vuoden kuluttua sitten takas SM-liigaan Suomisarjan kautta. Olen seuranut kiekkoa 30 vuotta ja KHL ei kiinnosta pätkääkään. Mieluummin seuraan vaikka DEL-liigaakin. KHL on Kuminen ja täysin epämääräinen sarja missä raha ratkaisee ja suhteet.
Hesassa onneks pääsee edelleen seuraamaan IFK - Ässät vääntöjä. Jokerit pelit olikin jo vähän tylsiä kun Ässät aina kyykytti tätä "isoa" seuraa...
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Kehittyminen kiellettyä? Pelataan vaan joka vuosi samat matsit samoja jengejä vastaan samasaa paikassa, eikä edes yritetä tehdä mitään sille faktalle, että maailma ympärillä muuttuu, huipputaso on karannut kauas pois ja rahahanatkin koko ajan pienenevät. Kohta samassa tilanteessa kuin suomifudis, jossa 17v maajoukkupelaaja ei näe mielekkääksi lopettaa opiskeluitaan 1000€ kausirahan takia, kun se järjetön treenaaminenkaan ei kuitenkaan vielä takaisi kun ehkä paikan liigaan, jossa voit parin vuoden päästä tienata saman verran kun keskiverto siivooja.

Lätkässä Suomi on vielä kova luu, mutta siinäkin pitää pysyäkseen olla kehityksessä mukana ja tarjota urheilijoille sitä unelmaa jota ovat tavoittelemassa


Nyt en ymmärtänyt. Sm-liiga jengien budjetit on jatkuvasti nousussa sekä seurat pystyvät maksamaan koko ajan enemmän ja enemmän pelaajille. aika hataralla pohjalla toi sun "teoria".
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Sehän on selvää, että joku omistaja seuralle löytyy jatkossakin, kun Hjallis joutuu konkurssin uhatessa seuran myymään. Olisi vaan fiksua tehdä joku back up-plan siltä varalta, että uusi omistus haluaa muuttaa nimen venäläisemmäksi. Kannattaisi varmaan koittaa varmistaa jotenkin, että jatkossa edes junnut voivat pelailla Jokerit nimellä.

Todella mielenkiintoista seurata miten Harkimo kerää rahaa. Jos seura on rahaton ja siten vuodesta toiseen liigan vihon viimeinen, niin aika vaikea voi olla. Seuran myymisen ainoa vaihtoehto lienee mafia/rahanpesurahan vastaanottaminen, mikä ei ole kokonaan riskitöntä sekään.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Huonosti tossa tulee käymään, mutta joskus 5 vuoden kuluttua sitten takas SM-liigaan Suomisarjan kautta.

Täällä on jo moni tyypillinen suomalainen käynyt ennustamassa Jokereille heikkoja aikoja, olisi ihan kiva saada jotain perusteluja myös näille väitteille. Itse olen ainakin mielissäni siitä, että lempijoukkuettani johtaa kunnianhimoinen liikemies, jolla on tavoitteita ja joka ei jää makaamaan laakereilleen tyytyväisyydestä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kehittyminen kiellettyä? Pelataan vaan joka vuosi samat matsit samoja jengejä vastaan samasaa paikassa, eikä edes yritetä tehdä mitään sille faktalle, että maailma ympärillä muuttuu, huipputaso on karannut kauas pois ja rahahanatkin koko ajan pienenevät.

Ei ole kehittyminen kiellettyä mutta haluatko tämän kehityksen johtavan siihen ettei meillä ole enää kansallista huippuliigaa lätkän osalta? Tämä kun on seuratuinta urheilua vieläkin meillä. Maailma muuttuu ympärillä...so what? Antaa muuttua ja me pelataan kotoista liigaa. Näin tehdään muissakin kiekkomaissa ja homma pelittää.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Oma pessimistinen ennustus on että 5v päästä homma laukeaa käsiin kun omistajien intressit rahan kaatamiseen loppuvat.
Pitää muistaa, että todella huomattava osa Venäjän taloudellisesta ja poliittisesta eliitistä on tavalla tai toisella sitoutunut tähän KHL-projektiin, jossa tavoitteena on siis luoda eurooppalainen haastaja NHL:lle. Kyllä nämä rahamiehet ovat tässä ihan tosissaan mukana enkä usko, että tässä ihan heti luovutetaan. Toimivaa bisnestä tuo ei ole, mutta harvoin se on urheilussa muutenkaan - puhumattakaan tällaisen suuren projektin alkuvaiheista hurjine alkuinvestointeineen.

Ajan myötä venäläisten ymmärrys seurojen/halliyhtiöiden pyörittämisestä kasvaa, KHL:n ja Gagarin Cupin perinteet ja brändiarvo vahvistuvat, Venäjä vaurastuu ja venäläinen keskiluokka kasvaa (öljy, öljy, öljy...) ja KHL:stä alkaa tulla uskottavampi myös taloudellisessa mielessä.

Ennemmin tai myöhemmin uskon, että pienempiä venäläisiä seuroja aletaan pudottaa KHL:stä pois ja tilalle haalitaan Jokereiden kaltaisia eurooppalaisia suurseuroja. Tulevaisuudessa KHL:n läntinen konferenssi saattaisi muodostua kokonaan ei-venäläisistä seuroista ja itäinen venäläisistä.

Varmasti KHL:n raakaan bisnesideaan ja valloitushaluun on kuulunut myös pyrkimys tuhota muiden eurooppalaisten sarjojen urheilullinen taso ja mielenkiinto. Näin on kovaa vauhtia käymässä. SM-liigasta on tullut pikkupoikien sarja, KHL:n (ja huomattavasti pienemmässä mittakaavassa NHL:n) farmi. Jokerit kyllästyi ensimmäisenä SM-liigaläpsyttelyyn ja ennemmin tai myöhemmin myös muut kotimaiset seurat alkavat harkita farmiliigan jättämistä.

Kaikki tämä on vasta alkutekijöissään. Gagarin Cup on vielä pelkkä vitsi Stanley Cupiin tai jopa Kanada-maljaan verrattuna. Mahdollisuudet ovat kuitenkin hurjat. Kärsivällisyys on tietenkin kaikki kaikessa. Osaaminen, uskottavuus ja perinteet rakentuvat vasta ajan kanssa. En tiedä, onko kärsivällisyys näiden oligarkkien suurimpia vahvuuksia mutta tosissaan he ovat mukana ja tämä KHL on huippumielenkiintoinen projekti. Arvostan suuresti Jokereita ja Harkimoa rohkeudesta lähteä mukaan tähän ainutlaatuiseen projektiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Urheilullisesti SM-liigassa olisi ollut Jokereille aivan tarpeeksi haastetta.

Se että SM-liiga ei ole vuosiin kiinnostanut eikä montaa muutakaan tuntemaani pitkän linjan Jokerifania ei tietenkään tarkoita etteikö SM-liigassa olisi ollut Jokereille urheilullisesti haastetta. Kysymys on aivan muusta. SM-liigassa pelaa lähtöään odottavat junnut ja tänne ajautuneet uraansa lopettelevat ikämiehet. Loput pelaa Euroopassa, KHL:ssä tai Pohjois-Amerikassa. Ja näitä pelaajia ei tänne saada - ei edes rahalla.

Ollaan jo tilanteessa että en taida osata nimetä yhtään pelaajaa edes ensi kauden HIFK:sta. Summanen siellä valmentaa, mutta en suoraan sanoen tiedä ketä siellä pelaa.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Olipahan uutinen, Hjallis toki pystyy haistamaan markkinaraot ja muut tuskin tuollaista muuvia olisi pystyneet tekemään.

Onnea jokereille isojen poikien peleihin, vielä yksi kausi jaffahallin kirousta ja sitten se on tuska ohi :)

Pystyn kuvittelemaan muutaman jokerikannattajan nautiskelevan kalu kovana sohvalla ajatuksesta: "Aah, kohta puoli maailmaa vihaa meitä".
 
K

kiwipilot

Ei vittu soikoon. Tämä ketju nillityksineen on surullisen todellinen läpileikkaus suomalaisesta kateuden, kyräilyn ja nurkkakuntaisuuden läpeensä kyllästämästä yhteiskunnasta. Happamia, sano.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Nyt en ymmärtänyt. Sm-liiga jengien budjetit on jatkuvasti nousussa sekä seurat pystyvät maksamaan koko ajan enemmän ja enemmän pelaajille. aika hataralla pohjalla toi sun "teoria".

Suhteessa muihin sarjoihin? Maailmanmatkailuko se syy sitten on, että kaikki vähänkin pätevämmät pelaajat lähtevät NHL, KHL, Sveitsi, Ruotsi akselille pelailemaan mielummin kuin jäisivät kotinurkilleen..
 

badgeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Detroit Red Wings
Jokerit on ollut aina itselleni se sm-liigan inhotuin joukkue, mutta tämä KHL-uutinen kaiken muuttaa voi. Kerta heitolla KHL:stä tulee ainakin itselleni paljon mielenkiintoisempi sarja kun suomalaisjoukkue sinne siirtyy. Itse ainakin suomalaisena olen noissa otteluissa myös suomalaisen seuran puolella. Tämä on hieno, rohkea ja merkittävä askel suomalaisessa jääkiekkoilussa!
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hjallis näytti taas miten asiat laitetaan onnistumaan! Jokerit tekee mitä haluaa ja seuraavaksi vallataan Venäjä ja Eurooppa. Se että moni itkee, on ihan ymmärrettävää. Teistä itkijöistäkin moni kääntää tulevina kuukausina takkinsa ja toteaa että tää onkin ihan hyvä juttu. Näin se menee. Se että joku jamppa landelta ei ymmärrä koko asiaa on myös ihan normaalia. Käykää tsekkaamassa siinä kyläkaupalla mikä on meininki niin huomaatte että aika kaukana olette mistään sivistyksestä, saatikka tulevaisuuden näkymistä.

Jokereita ei myyty kuten eilen jo tiesin. Suomalaisin voimin laitetaan Eurooppa sekaisin!
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Suhteessa muihin sarjoihin? Maailmanmatkailuko se syy sitten on, että kaikki vähänkin pätevämmät pelaajat lähtevät NHL, KHL, Sveitsi, Ruotsi akselille pelailemaan mielummin kuin jäisivät kotinurkilleen..

Montako pelaajaa on viimeisenä parina vuotena siirtynyt Sm-liigasta Ruotsiin rahan perässä? Sama oikeastaan Sveitsin kanssa, aikasemmin tuota tapahtui mutta nyt KHL "ryöstää" näistä kaikista liigoista pelaajia.

tarkoitin lähinnä Noita sun suomifutis & siivoojien palkkoihin vertaamisia.
 

blaze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä uutinen on hyvä lähinnä Helsingin venäläisten keskuudessa kun pääsevät katsomaan omia Igoreita vierasjoukkueiden kokoonpanoissa.

Suomalaisia ja jokerit kannattajia taas Venäjän liiga ei tule kiinnostamaan pätkääkään. ex Hjallis-halli tulee olemaan entistä tyhjempi parin kauden kuluttuakin.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ei ole kehittyminen kiellettyä mutta haluatko tämän kehityksen johtavan siihen ettei meillä ole enää kansallista huippuliigaa lätkän osalta? Tämä kun on seuratuinta urheilua vieläkin meillä. Maailma muuttuu ympärillä...so what? Antaa muuttua ja me pelataan kotoista liigaa. Näin tehdään muissakin kiekkomaissa ja homma pelittää.

Onhan se liiga siellä vieläkin. Nyt on vaan rinnalla myös kotimainen KHL vaihtoehto sen Kazanin tai Prahan lisäksi niille kaikkein parhaimmille.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyvä Hjallis, juuri näin! Tuli vähän säpinää Kultapossu-kerhon kesä meetingillä :):) Kuinkas nyt tehdään? jne...Liiga kiinni taas?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Jokereilla on kaksi haastetta, jotka selättämällä se voi menestyä.

Haaste 1. Seura yrittää menestyä. Se joutuu rakentamaan budjetin, johon sillä ei ole varaa. Uhkana konkurssi ja todennäköisenä seurauksena seuran myynti ulkomaille.

Haaste 2. Seura pyrkii menestymään resurssiensa rajoissa. Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että ei menestytä. Kun muutamaan vuoteen ei päästä play-offeihin niin kannattajat ja sponsorit katoavat. Uhkaana konkurssi.

Helppoa ei ole, mutta jos Jokerit välttää venäläisomistuksen, niin nostan hattua. Jos Jokerit voittaa suomalaisomistuksessa KHLn mestaruuden ja pysyy sen jälkeen vielä kaksi kautta pystyssä, niin lupaan ottaa narri-tatuoinnin.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Tuleeko nyt sitten muuten hallikuulutukset suomen lisäksi venäjän kielellä?

Ei tule.

Edit: Ja huomautuksena: suurin osa Jokereiden vastustajista tulee olemaan ei-venäläisiä seuroja.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Tämä uutinen on hyvä lähinnä Helsingin venäläisten keskuudessa kun pääsevät katsomaan omia Igoreita vierasjoukkueiden kokoonpanoissa.

Suomalaisia ja jokerit kannattajia taas Venäjän liiga ei tule kiinnostamaan pätkääkään. ex Hjallis-halli tulee olemaan entistä tyhjempi parin kauden kuluttuakin.

Joo on se hauskaa, kun Suomen rybyt valtaa ryby hallin ja alkuperäisiä narri faneja on kourallnen. Kaiken lisäksi nämä venäläiset todennäköisesti kannustaa vastustajaa, kuten esim HJK-Besiktas pelissä puolet katsojista oli suomen turkkilaisia, jotka tosiaankaan ei kannustanut klubia. Ou daam!
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Kiitos Hjalmari!

41,3 vuotta ryssän perseeseen yhdessä tiedotustilaisuudessa... Nyt on paha olla, mutta vitut siitä!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sinä, te, Venäjä!

Pk-seudun venäläisten uusi suosikkiseura on erikoinen identiteetti Töölön Vesan perilliselle, mutta maailma muuttuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös