MM-kisat 2013: Suomen maalivahdit

  • 91 156
  • 369
Tila
Viestiketju on suljettu.

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Kaksi maalia meni längistä sisään, mutta ne laukaukset olivat käytännössä parhailta maalintekopaikoilta. Ei noitten päästäminen maalivahdista huonoa tee, mutta nuo ovat niitä paikkoja mistä otetaan ne ns. gamesaverit.

Ei kai se, että längistä menee tarkoita, että kyseessä oli maalivahdin maali?

Itse olin tuota mieltä vielä ala-asteella, mutta en sen jälkeen enää.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Täytyy ihmetellä Suomen kannattajia. Ensin Raanta on niin rakas - nyt kokematon ja mitä lie. Päättäkää. Tosiasia on, että Suomella on kokematon joukkue kaikessa suhteessa, jos vertaa esimerkiksi Venäjään tai Kanadaan.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nii-i. Raanta pelannut nyt Slovakiaa ja Jenkkejä vastaan uran ensimmäiset maaottelut, niissä on mennyt kolme maalia. Ei huono, tosin suomalaisille se ei riitä koska hävittiin USAlle.

Niin kauan kuin joukkue tekee vain yhden maalin, on otteluiden voittaminen todella vaikeaa vaikka molari seisoisi päällään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Luonnollisesti Raannalta ei paras mahdollinen ottelu, se pitää rehellisesti näin Raanta/Ässä-faninakin myöntää. Olisiko ollut peräti yksi heikoimmista tänä vuonna?

Anyways, Raantaan homma ei sanan varsinaisessa mielessä kaatunut, omat paikat olisi pitänyt hyödyntää.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan, alkaako nyt alusta veskariruletti Ortio-Raanta.. toivottavasti ei.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Menee kuten arvelinkin, että kumpikin maalivahti saa sen ainakin yhden ison ottelun pelattavakseen ja nyt on Ortiolla tod.näk. mahdollisuutensa Venäjää vastaan ottaa ykkösen paikka itselleen. Jos sattuisi pieleen menemään, niin Raannalla mentäneen eteenpäin.

Kyllähän nyt jokainen hurskastelijakin voi sanoa, ettei Raanta eilen parasta peliään pelannut. Ortio olisi vastaavilla otteilla ristiinnaulittu, kuten tehtiinkin ensimmäisen ottelun jälkeen. En silti näe maalivahtipeliä Suomelle ongelmaksi jatkossakaan. Ei suoritus Raannaltakaan mikään katastrofi ollut, USA:n Gibson pystyi ottamaan ne pelastukset mitä Raanta ei. Näin käy joskus.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllähän nyt jokainen hurskastelijakin voi sanoa, ettei Raanta eilen parasta peliään pelannut...

Tämä on selvää, selvästi yksi heikoimmista peleistä Antille pitkiin aikoihin. Ei silti mikään superhuono matsi, mutta miehen omalle tasolle vaatimaton, kun ne gamesaverit jäivät ottamatta.

Tärkeä asia on muistaa, että edellisen heikomman matsin jälkeen (KalPa-sarjan neljäs ottelu) Raanta pelasi ihan huikean matsin, otti nollapelin ja lähetti KalPan kesälomille.

Todella mielenkiintoinen tämä mv-valinta huomiselle (ja oikeastaan myös Itävalta- ja Latvia-otteluihin).

Itse vetäisin Raannalla puolivälierässä, mutta varmasti on paljon erilaisia mielipiteitä asiasta.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tämä on ollut viime vuosina jotenkin niin tyypillistä, kun joku suomalaispelaaja on nousemassa parrasvaloihin. Ensin hirvittävä hehkutus voimakkaita ylisanoja käyttäen, sankarin viitta harteille jne. Sitten kun tulee ensimmäinen kunnon kansainvälisen tason testi niin poika sulaa.

Eihän USA-tappio nyt yksin Raannan niskaan kaadu, mutta jokohan se olisi aika oppia olemaan liikoja hypettämästä. Pikkasen kyllä myötähävettää, että koko Suomi leipoo Raannasta koko Euroopan ykkösveskaria ja sitten kovassa paikassa realismi iskee. Eikä se nyt ihmekään jos alkaa Raannallakin vähän paineita kasaantua, kun lähinnä messiaana pidetään.

Gibson vei eileen Raantaa 6-0, mutta tuskin Gibson vielä hetkeen mihinkään kulttimaineeseen nousee.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Iltalehti uutisoi Raannan aloittavan Venäjää vastaan. Nyt onkin hyvä paikka sitten nollata nuo venäläiset Suomen pakkien ihmetellessä mistä niitä venakkoja oikein tulee.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pikkasen kyllä myötähävettää, että koko Suomi leipoo Raannasta koko Euroopan ykkösveskaria ja sitten kovassa paikassa realismi iskee. Eikä se nyt ihmekään jos alkaa Raannallakin vähän paineita kasaantua, kun lähinnä messiaana pidetään.

Jääkiekon MM-kisojahan seuraavat paljon ne, jotka eivät urheilua ylipäänsä katso juuri ollenkaan ja sitten tietävät taas jääkiekosta kaiken toukokuussa. Kansan "syvät rivit" osaavat tuon sankarin viitan jaon lisäksi etsiä myös sen syntipukin heti ensimmäisestä pelistä lähtien, jota sitten muistetaan mollata totuuden torven kautta läpi kisojen.

Suomen maalivahti"ongelmahan" tuntuu joka kisoissa olevan vain se, että kumpi pelaa. Eikä ole varaa päästää sitä yhtäkään otettavissa olevaa (vaikka voitettaisiin) ilman, että ykkösmaalivahdin paikka kyseenalaistettaisiin. Vaikka odotin Ortiota maaliin huomiseksi, niin nostan valmennukselle hattua tuosta ratkaisusta. Itse uskon, että pelaajasta paras saadaan irti luottoa antamalla, eikä viemällä sitä heti pois ensimmäisen hieman vaatimattomamman tuloksen takia.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Hyvä juttu, että Raanta pelaa Venäjää vastaan. On hemmetin kiva nähdä, miten jannu pärjää Kovaltšukia ja kummpaneita vastaan. Vaikka Raanta ei yksin pysty Venäjää kaatamaan, on hänen näyttöjään huomattavasti mielenkiintoisempaa seurata kuin Ortion.

En väheksy yhtään Moisasen asemaa Leijonissa, mutta eiköhän EHT-Jalonen olisi laittanut Ortion maalin, mikäli Venäjä olisi ollut Suomen ensimmäinen kova vastustaja. Raannan näytöt MM-kisoissa ovat myös Moisasen näyttöjä, mitä soisi Westerlundinkin arvostavan.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Oli oikea päätös laittaa Raanta myös Venäjää vastaan. Raanta on parempi kuin Ortio. Kyllähän se nähtiin pitkässä liigan runkosarjassa. Ortio tuskin olisi edes mukana ellei IFK olisi pudonnut pleijareista aikaisin.

Kumpikaan ei ole mikään D. Hasek, mutta Raannasta sellainen voi joskus tulla.

Ihan liikaa täällä uhotaan maalivahdeista. Kumpikin maalivahti on ollut joukkueen parhaimmistoa. Todelliset ongelmat ovat ihan muualla eikä niitä enää voi isolti korjata.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Suomen maalivahti"ongelmahan" tuntuu joka kisoissa olevan vain se, että kumpi pelaa. Eikä ole varaa päästää sitä yhtäkään otettavissa olevaa (vaikka voitettaisiin) ilman, että ykkösmaalivahdin paikka kyseenalaistettaisiin.
Niin, tämä maalivahtien syyllistäminen milloin mistäkin pelistä on kyllä naurettavuuden huippu vuodesta toiseen, johon tuulipukumertaranta vielä heittää lisää bensaa.

Koska Suomella on viimeksi oikeasti ollut maalivahtiongelma, Noronen 2004?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tämä on ollut viime vuosina jotenkin niin tyypillistä, kun joku suomalaispelaaja on nousemassa parrasvaloihin. Ensin hirvittävä hehkutus voimakkaita ylisanoja käyttäen, sankarin viitta harteille jne. Sitten kun tulee ensimmäinen kunnon kansainvälisen tason testi niin poika sulaa.

Ensimmäisessä kansainvälisen tason testissä Raanta piti nollat viime vuoden MM-finalistia vastaan. Mielenkiintoiset näkemykset sulamisesta. Tietysti ensimmäistä maajoukkuetestiä ei tehty kovamaineisella Euro Hockey Tourilla, jonka tuoma hermopaine on valtava ja äärimmäinen huipputaso yleensä mitataan juuri näissä taistoissa.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
En ole yllattynyt. Jalonen antaa Raannalle uuden nayttopaikan, vaikka eilinen tappio ei mitenkaan hanen piikkinsa menekaan. Nyt sitten putket vaan kiinni, paitsi etta Kovaltsuk yleensa ampuu ylapesaan. Viela USA:ta kovempi vastus edessa. Hyvin kiinnostavaa nahda, miten Lukkokasvatti selviaa. Minulta taysi tuki talle valinnalle.

Linkki Ana haastatteluun Ilta-Sanomissa aamujaan jalkeen.

Antti Raanta Leijonien aamujkiekon MM-kisat 2013 - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Let's face it. Kaksi jenkkien maaleista Raanta olisi hyvänä päivänään saattanut eilen ottaa. Pää tuskin kuitenkaan hajoaa yhteen vähän heikompaan peliin, joten onneksi saa uuden mahdollisuuden huomenna. Jonkun Kilpeläisen paletti varmasti hajoaisikin.

Suotavaa olisi myös, että siellä toisessa päässä kenttää ei jatkuisi yhtä kädetön meininki kuin eilen. Mutta minkäs sille mahtaa, kun me ei tuoteta maalintekijöitä.

No, tuo ei ole tämän ketjun juttuja varsinaisesti.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllä täytyy tuota Antin kommentointia läpi kevään kehua. Hän ei kuitenkaan ole yhtään lehtijuttua ja palstakehua itsestään kirjoittanut. Ja varsinkin eilisestä peliä koskevat kommentit kertoivat sen, että veri ei ole päässä vaihtunut kuseen. Ei alkanut itkemään Carterin ajelua, vaan sanoi, että sen siitä saa kun lähtee NHL-miehiä vastaan kikkailemaan maalin taakse.

Nyt on sitten kyllä hyytävän kova peli edessä pojalla. Vintti kylmänä vaan ja toivotaan, että pakit pystyisivät auttamaan parhaimpansa mukaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Menee kuten arvelinkin, että kumpikin maalivahti saa sen ainakin yhden ison ottelun pelattavakseen ja nyt on Ortiolla tod.näk. mahdollisuutensa Venäjää vastaan ottaa ykkösen paikka itselleen. Jos sattuisi pieleen menemään, niin Raannalla mentäneen eteenpäin.

Itse asiassa ei mene ollenkaan niin kuin arvelit, vaan tämä menee juuri niin kuin minä arvelin jo kisojen alussa. Lainaan itseäni MM-Suomi -ketjun sivulta 69:

Melkoisen varmasti Ortio pelaa Ranskaa vastaan maanantaina, sen jälkeen Raanta Yhdysvaltoja vastaan keskiviikkona ja luultavasti Venäjää vastaan perjantaina. Sitten onkin seuraavana päivänä heti matsi köykäisempää Itävaltaa vastaan, jolloin maalissa on luultavasti Ortio ja Raanta saa levätä. Sen jälkeen Raanta taas maaliin alkusarjan viimeiseen matsiin Latviaa vastaan ja siitä eteenpäin. Jos kuolemanottelu selvitetään, niin sen jälkeen Raanta pelannee loput kaksi matsia. Jos ei selvitetä, niin sitten asialla ei olekaan mitään väliä.

Näin oletan Jukka Jalosen toimivan, ja uskoakseni en kauhean väärässä tässä oletuksessa ole. On aivan järjetöntä peluuttaa yhtä ja samaa maalivahtia joka alkusarjan pelissä, varsinkin peräkkäisinä päivinä.

Peluutuksen järjestyshän alkusarjan peleihin on ollut suht päivänselvä heti siitä asti kun Ortio pelasi Saksa-pelin ja Raanta Slovakia-pelin. Ainoastaan totaalinen epäonnistuminen/loukkaantuminen olisi mielestäni voinut tätä järjestystä muuttaa. On huvittavaa, kuinka niin monet alkoivat vinkumaan "maalivahtiruletista" heti toisen ja kolmannen alkusarjapelin jälkeen.

Ei näitä peluutuksia hatusta vedetä varttia ennen matsia. Raanta pelaa kaikki matsit isoja kiekkomaita vastaan, ja Raanta on ns. ykkösvahti. Vain todella huono valmentaja ottaisi Raannan sivuun Venäjä-matsista sen takia, että Suomi hävisi yhden tasaisen alkusarjamatsin maalintekovaikeuksiensa takia. Raanta on siis alusta asti ollut ns. ykkösvahti, mutta koska alkusarja on pitkä ja raskas, niin kakkosvahti eli Ortio pelaa matsit heikompia vastaan (Saksa, Ranska, oletettavasti Itävalta). Raanta pelannee alkusarjan viimeisen matsin siitä huolimatta, että se on heikompaa vastustajaa vastaan, koska peli toimii ns. kenraaliharjoituksena puolivälierää ajatellen.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on sitten kyllä hyytävän kova peli edessä pojalla. Vintti kylmänä vaan ja toivotaan, että pakit pystyisivät auttamaan parhaimpansa mukaan.

Mielestäni Raanta ja Suomi voi lähteä paineitta pelaamaan tätä ottelua. Lehdet luultavasti painavat ja ihmiset ajattelevat jo hyvissä ajoin, että hävittiin kenelle pitikin. Tällainen asetelma on Suomelle sopinut yleensä hyvin, koska täydet mahdollisuudethan Suomella on voittoon kuten aina tietenkin. Se vaatii tietysti Raannalta ja puolustukselta huippupeliä. Jos Venäjältä voi löytyä joku heikkous, niin se on mahdollisesti maalivahtipeli.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihmeellistä, miten jotku kirjoittajat julistavat matsin vanjaa vastaan ennalta hävityksi.

Suomi on aina kyennyt haastamaan venäläiset, riittää kunhan puolustuspeli toimii ja maalivahti pelaa varmasti.

Ranskakin jo voitti heikon venäläisnipun.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ranskakin jo voitti heikon venäläisnipun.

Yksittäisessä ottelussa on kaikki mahdollista. Kuten kirjoitinkin, se vaatii Suomelta hyvän puolustus- ja maalivahtipelin, johon Ranska nyt pystyi. Ei pelaajat ole mitään koneita, joista toiset ovat parempia kuin toiset ja aina samanlaisia - onneksi.

Onhan se selvää, että Venäjä on tappiosta huolimatta huomennakin ennakkosuosikki, mutta itseäni sapetti jo USA-pelin aikana Mertarannan asennoituminen siihen, että Venäjä voittaa lohkon ja neljänneksi ei saa jäädä, vaikka eilenkin oli asetelma Suomelle se, että voittamalla loput pelit olemme lohkoykkösiä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä täytyy tuota Antin kommentointia läpi kevään kehua. Hän ei kuitenkaan ole yhtään lehtijuttua ja palstakehua itsestään kirjoittanut. Ja varsinkin eilisestä peliä koskevat kommentit kertoivat sen, että veri ei ole päässä vaihtunut kuseen. Ei alkanut itkemään Carterin ajelua, vaan sanoi, että sen siitä saa kun lähtee NHL-miehiä vastaan kikkailemaan maalin taakse.

Nyt on sitten kyllä hyytävän kova peli edessä pojalla. Vintti kylmänä vaan ja toivotaan, että pakit pystyisivät auttamaan parhaimpansa mukaan.

Jep, totta turiset. Aika tervehenkinen kaveri vaikuttaa olevan kyseessä.

Kova paikka tosiaan, olihan edellinen peli tilastollisesti ja muutenkin sellaine maalivahdin peruspeli. Jos menee kolme omiin, niin ei voi sanoa että veskaan hävittiin. Noista toki pari olisi ollut otettavissa ja käsittääkseni melkein aina viimeaikoina Raanta vastaavat poimiikin.

Nyt sitä tasoa tosissaan punnitaan, siis koko kisojen matkalta. Nähdään se, että mikä on Raannan taso suhteessa kv-pelien kovaan hyökkäyspelaamiseen. Ja kyllä se niin on jos ajatellaan sitä NHL:n tulevaisuutta, että näissä paikoissa onnistuminen on todella kova näyttö ja varmasti ajaa sen ohi mitä SM-Liigassa on jo saavuttanut. Toki NHL:n scouttien mielestä SM-kulta vaikka minkälaisilla esityksillä on todennäköisesti aika pienessä arvossa.

Ja se ykkösmaalivahtikysymys ratkennee loppukisojen osalta huomenna. Uskoisin kuitenkin, että Raanta pelaa sen verran hyvin että ykkösveskan paikka pysyy. Nyt on sinänsä kaikkien aikojen tasaisimmat lähtökohdat koko veskarikolmikolla, kaikki ovat pelanneet keskinkertaisessa jengissä koko kauden ja pelanneet hyvin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Uskon, että Raannalle sopii paremmin tilanne missä vetoja tulee suhteellisen tasaisesti läpi ottelun. Sen kannalta jos alku sujuu hyvin on mahdollisuudet ihan ottelun "ryöstöön" asti. Toisaalta jos alussa pomppii pari helpohkoa on mahdollisuudet siihen, että Kovalchuk, Radulov etc ampuu Raannan reikiä täyteen. Selvästi joukkueessa luotetaan enemmän siihen, että Venäjä voitetaan kuin mediassa tai fanien keskuudessa kun Raanta aloittaa. Itse olisin laittanut Ortion keräämään kiekkoja selkänsä takaa ja säilyttää Raannan itseluottamuksen tulevia pelejä varten, mutta näillä mennään. Onhan se toisaalta itseluottamuksen osoitus sekin, että saa aloittaa kovan ottelun.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Toki NHL:n scouttien mielestä SM-kulta vaikka minkälaisilla esityksillä on todennäköisesti aika pienessä arvossa...

Tässä olet hakoteillä.

Toki mestaruuden voittaminen sinällään on skouteille sivuseikka, mutta juttelin kahteen otteeseen pohj.amerikkalaisten skouttien kanssa samaisesta asiasta (ensimmäinen kerta Ässät-Tappara-finaalin aikana, toinen kerta Suomi-USA- ottelun ensimmäisellä erätauolla) ja heidän mielestään poffien mukanaan tuoma paine on paljon suurempaa, kuin mm-kisojen alkusarjan höntsä.

Ylipäänsä suomalaiset (perisuomalaiseen tyyliin) aliarvostavat rankasti omaa sarjaansa ja kunnostautuvat surkuhupaisasti itse sen haukkumisessa.

Todettakoon sivumainintana, että liigafinaalit saivat kavereilta kehuja hyvin monesta eri asiasta, pelitavalliset asiat, tunne, tunnelma jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös