Vitutusketju

  • 10 554 244
  • 56 140
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Niin ja Peteä ei saa vituttaa, koska siitä olisi sinulle vaivaa?

Ihmetyttää, ettei ihmisillä ole kunnianhimoa vaan selitellään, kuten sinäkin. Kun jalan oven väliin, työpaikka on lähempänä kuin siellä kotisohvalla.

Saa vituttaa, mutta ei kannata ihmetellä. That's my point.

Mitä tulee kunnianhimoon, niin kun ollut kymmenisen vuotta kuppaisissa pätkätöissä, niin sille käsitteelle enää nauraa väsyneesti. Valtiolla ja kunnan puolella kuitenkin saa duunia ihan reiluin ehdoin silloin tällöin, mutta yritysmaailmaan ei kannata edes itsensä takia yrittää.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos haluat ihan vain käväistä ulkomailla, työttömällä työnhakijalla on oikeus tehdä satunnainen ja lyhyt ulkomaanmatka työttömyysturvaa menettämättä.

Esimerkkitapauksessa mainitulla Lapilla tarkoitetaan useimmiten Suomen Lappia. Voi tietty olla, että on mennyt Norjaan tai Ruotsiinkin, mutta välttämättä ja todennäköisesti tuo lainaamasi teksti ei sii kosketa tätä esimerkkitapausta.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Mikä divari kyseessä? Paljon on tullut alasarjoissa nähtyä, mutta ei onneksi tuollaista käytöstä sentään ole tullut ainakaan oman jengin peleissä Uudenmaan piirissä.

Onneksi kumpikaan herra ei pelaa meidän lohkossa. Nelosta pelataan, niin lauantain herra myös, mutta eri läänin puolella. Sunnuntain nyrkkisankari ilmeisesti tahkoaa jotain aluesarjaa Venäjällä.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Eikös työttömänä työnhakijana täytellä sellaisia työtön/työssä kaavakkeita, joiden mukaan maksetaan työttömyysturvaa tai ansiosidoinnaista työttömyystukea?

Työttömänäkin on siis mahdollisuus tehdä duunia mutta siltä ajalta ei luonnollisesti saa tukea.

Alkuperäiseen kysymykseen, lain mukaan työtön työnhakija saa lomailla kuusi arkipäivää vuodessa - eli olla poissa työmarkkinoilta. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että voit periaatteessa olla vaikka kuukauden lomalla, mutta jos sinulle tarjotaan duunia juuri silloin, kun olet tilaamassa viimeisiä ginandtonicceja Thaimaan pikkupojilta näyttäville tytöille rantalomakohteessa, katkaistaan ansio- tai peruspäiväraha ja karenssia puskee. Jotkut koittaa tuuriaan, ja ei välttämättä käy mitään, mutta joskus noitakin on tullut ilmi ja sitten voi vähän vituttaa hakijaa.

Duunia voi tehdä myös silloin kun hakee päivärahaa, mutta riippuen kuinka paljon tekee töitä, päivärahaa maksetaan soviteltuna ja jos tekee "liikaa" töitä, ei makseta päivärahaa lainkaan. Kieltämättä perseestähän tuokin on, koska jotkut tosissaan haluaisivat olla töissä, mutta siitä ei ole taloudellisesti välttämättä lainkaan hyötyä (ellei tee pimeästi töitä - jota en suosittele, sillä ilmi käydessään tulee aikamoinen tikki maksettavaksi).
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Matka voi kestää korkeintaan kuusi työttömyysturvan maksupäivää, joten matka voisi pisimmillään olla maanantaista seuraavan viikon maanantaihin kestävä.
Vanhaa tietoa. 1.7.2012 tuli lakimuutos ja nyt saa olla vapaammin ulkomailla.

Linkki ytk:n sivulle.

Ulkomaanmatka ei ole työmarkkinoilla olon este. Työnhakijan ei myöskään jatkossa tarvitse enää ilmoittaa ulkomaan matkasta työvoimaviranomaiselle. Työtön työnhakija voi siis tehdä ulkomaanmatkan menettämättä oikeuttaan työttömyysetuuteen. Edellytyksenä on kuitenkin edelleen muun muassa, että työtön hakee työtä ja on jatkuvasti valmis ottamaan vastaan työtä Suomesta. Tähän saakka on voinut tehdä viikon pituisen ulkomaan matkan vuoden aikana EU-alueelle menettämättä oikeuttaan työttömyysetuuteen.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Siis joku on vielä Peten selvennyksen jälkeen jaksanut mussuttaa. 20€/h siivoomisesta yksittäiselle työttömälle ja ei ole liikaa? Mikä vittu tätä maata vaivaa. Runkkaamisesta spermapankkiinkin pitäisi kohta ilmeisesti maksaa valtiomiestason tuloa? Ei mitään, sopii mulle. Voisi ainakin vaihtaa ammattia. Sentään mälli vielä lentää.

Mua ihan oikeasti vituttaa että joka saatanan työstä pitää tienata nykyään vähintään 4k/kuukausi ja jossei sitä ja joka vitun vuotista Pattayan matkaa koko perheen kanssa noilla tuloilla saa niin johan on valtio ja yhteiskunta perseestä ja porvarit kusirunkkuja. Kuvitellaan että joku saatanan kotiteatteri, muotivaatteet ja maksukanavat, kerran kuukaudessa parin huntin laatuillallinen Boulevard Socialissa ynnä kaikki saatanan kymmenen harrastusta itselle ja lapsille, vitun kiva auto tai kaksi on jotain vitun kansalaisoikeuksia ja ihmisarvoisen elämän mittareita. Vittu vuodetaan verta silmäkuopista, kun ei niitä sen överin asuntolainan lisäksi saakkaan.

On tää elämä aivan saatanan outoa. Onneksi on tää Vitutusketju.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Isle of Manilta kyllä täyden kympin avautuminen. Ihmisillä on todellisuus hämärtynyt aivan täysin ja kyllä, se vituttaa itseänikin. Saatanan urpot.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp

No olipahan taas kokoomuslainen kiukunpuuska. Ei ainakaan allekirjoittanut haaveile edes 2 tontun tuloista(panoreissuista Thaimaaseen puhumattakaan), vaan siitä, että ramppaaminen tukiluukkujen ja haista paska -pätkätöiden välillä loppuisi. En yhtään epäile sitä, etteikö todellisuudentajunsa menettäneitä bb-kansalaisia ole tuolla sankoin joukoin, mutta emme me kaikki huono-osaiset ole samaa kastia ainakaan älyn puolesta. Me kaikki emme vaan ole mitään "oman onnemme seppiä" joille kaikki on mahdollista, vaikka fantastiset vastuunkantajat ja kaiken karvaiset pekkahimaset näin koettavatkin vakuutella.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
en vittuile tästä
Siis joku nimeltämainitsematon kolli jaksoi mussuttaa että Pete on kapitilistirunkku joka ei viitti maksaa vaivaista paskakaksikymppistä tunnissa siivoamisesta.

Eli Peten siivooja halusi 60% palkankorotuksen. Tästä näppärimmät laskevat että entinen tuntipalkka oli siis vaivaiset 12,50€/tunti. Ja nyt siis puhutaan siivoamisesta ja työttömästä ihmisestä. Taskubiljardi on siis kiinnostavampaa kuin 12,50/tunti? Ei ole muuten tuolla siivojalla ihan paska tuntipalkka. Tsekkaas niiten TES huviksesi ja mee vaikka SOL:in palkkalistoille itsekin kokeilemaan.

Tota mun avautumista ei kutsuta kokoomuslaiseksi kiukunpuuskaksi. Sitä kutsutan vittu maalaisjärjeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Voi itku. En väitä 12,50 per tunti huonoksi palkaksi(Harvemmin itsekään olen tuon vertaa tienannut, paitsi toki lisien kanssa), jos vain tunteja on riittävästi. Jos taas tunteja on nihkeästi ja työmatkakin pitkä(?), niin eipä edelleenkään maksa vaivaa.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Työ maksaa aina vaivansa, työssäkäyvä on työkkärissä olevaa lähempänä vakituista kokopäivätyötä.

Kyllä. Jos ei siivous kelpaa 12,50e/h palkalla, niin turha mistään työpaikoista on haaveillakkaan. Voi sitten pyöräyttää 6 mukulaa ja istuu niiden kanssa kotona loppuelämä eläkeikään asti ja antaa äijän elättää.

Jos tienaisin siivoamisella tuon verran per tunti ja paikka olisi edes jotenkin vakituinen, niin voisin vaikka hetken luututa! Valintojen maailma tämäkin tietysti on ja joitain kiinnostaa elämässä saada työnpuolesta jotain aikaan ja joitain elää kumppanin siivellä tai sossunrahoilla. Jotka tietysti työssäkäyvät maksavat ja sitten niillä rahoilla vielä leijutaan.

Näkisin, että näiden ihmisten kohdalla ampumapaini tai pyörätuolisukellus olisi oikea urheilulaji ja luonnollinen katoaminen työmarkkinoilta on askeleen lähempänä. Ehkä joku joka oikeasti haluaa tehdä töitä hyötyisi tästä jotenkin.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jos hän ajattelee, että ottamalla siivousfirman siivoamaan joudut maksamaan ainakin sen 20€/h?

Mulla on firma, jonka toimialaan kuuluu mm. siivous eli etsin työntekijää sinne.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
On tää elämä aivan saatanan outoa. Onneksi on tää Vitutusketju.

Näin on - Suomi suureksi, viina vapaaksi!

Kas, kun ei kukaan ole vielä huomannut kertoa: "Ei se hullu ole, joka pyytää..."
No, ei vittu oo, mutta ei sekään, joka ei maksa tuommoisia pyyntöjä!!!
Ja sitten vielä palkkapyyntöä perustellaan "kateuspykälällä", jonka perusteella ei työnantajalla(kaan) saa mennä hyvin tai ainakin siitä kakusta pitää pulittaa sievoinen osa kaikille pyytäjille - tai ainaskin "mulle"...

...loppuu ne veronmaksajat vielä tästäkin maasta ja kuinkas sitten suu pannaan, kun ei yhteiskunta elätäkään eikä työ oikein vieläkään maistu?

Joo - en oo silti kokkari tai mikä pirun kikkare, oon vain omalta osaltani pönkittänyt tätä hyvinvointi(?)yhteiskuntaa lähes 40 vuotta, nykyisin yhä pahemmin hampaita kiristellen, veroja maksamalla - ja tarina jatkuu vielä pikkasen aikaa...

PS. Veroprosenttini nousi tälle vuotta yllättäen neljä (4) prosenttiyksikköä, kun on niiiiin paljon vähäosaisia ja turvattomia, joita nyt vain pitää auttaa.
Turvattomin olento (imho) täällä suloisessa Suomessamme on nykyisin veronmaksja, jonka oletetaan kustantavan kaikki ja kaikkille, jotka katsovat oikeudekseen olla ja/tai tulla nauttimaan siitä, mitä tämä poliittinen nykymeno heille keksii tarjota - ja sehän keksii...

Pitäkää, vittu, kiirettä, viimeinen jää aina ilman!!!
 
Viimeksi muokattu:

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jos scholl on suomalaisen.. korjaan kaksoismonarkian paluusta haaveilevan kusipääporvarin karikatyyri, niin PeteX taas katkeroituneen yrittäjän, tuon aikamme marttyyrin.

Katkera en ole. Jos tuohon hommaan ei ketään löydy, niin hoidan sen itse. Siitä ehkä olen katkera, että vuoden ainoa loma jää väliin. Luotan kuitenkin siihen, että hommaan joku löytyy. Toivottavasti sellainen, joka ei olisi ekan viikon jälkeen saikulla. Tästäkin on karvaita kokemuksia kahvilan pyörittämisen ajoilta.

Kapitalistiriistäjäksikään meikäläistä ei oikein saa väännettyä. Sen verran pienimuotoista liiketoimintani kuitenkin on. Tulot varmasti alle monen duunarin.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No olipahan taas kokoomuslainen kiukunpuuska. Ei ainakaan allekirjoittanut haaveile edes 2 tontun tuloista(panoreissuista Thaimaaseen puhumattakaan), vaan siitä, että ramppaaminen tukiluukkujen ja haista paska -pätkätöiden välillä loppuisi. En yhtään epäile sitä, etteikö todellisuudentajunsa menettäneitä bb-kansalaisia ole tuolla sankoin joukoin, mutta emme me kaikki huono-osaiset ole samaa kastia ainakaan älyn puolesta. Me kaikki emme vaan ole mitään "oman onnemme seppiä" joille kaikki on mahdollista, vaikka fantastiset vastuunkantajat ja kaiken karvaiset pekkahimaset näin koettavatkin vakuutella.

Mikä sinua estää olemasta oman onnesi seppä? Mikä sinua on estänyt lukemasta itseäsi himasmaisesti tohtoriksi parikymppisenä?
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Katkera en ole. Jos tuohon hommaan ei ketään löydy, niin hoidan sen itse. Siitä ehkä olen katkera, että vuoden ainoa loma jää väliin. Luotan kuitenkin siihen, että hommaan joku löytyy. Toivottavasti sellainen, joka ei olisi ekan viikon jälkeen saikulla. Tästäkin on karvaita kokemuksia kahvilan pyörittämisen ajoilta.

Kapitalistiriistäjäksikään meikäläistä ei oikein saa väännettyä. Sen verran pienimuotoista liiketoimintani kuitenkin on. Tulot varmasti alle monen duunarin.

Toivotaan, että saat lomat pidettyä ja joku hommaan löytyy.

Mikä sinua estää olemasta oman onnesi seppä? Mikä sinua on estänyt lukemasta itseäsi himasmaisesti tohtoriksi parikymppisenä?

"Jokainen on oman onnensa seppä" ym. pakkopositiivinen paskanjauhanta on niiden ihmisten käyttämä lause, joilla on muutenkin joko helppo elämä tai joiden on helppo olla onnellinen. Se on vaan tyly fakta, että osa ihmisistä on paljon taipuvaisimpia masennukseen ja ennen kaikkea realismiin, eli ei siinä kauheesti auta positiivinen ajattelu ynnä muu suggerointi.

Toisekseen ei mulla ole pätkääkään akateemista kunnianhimoa, koska en koe saavuttavani sitä kautta yhtään mitään. En mä näitä omia yliopistojuttujakaan sinänsä vaikeina ole koskaan kokenut, mutta ei riitä innostus tehdä mitään ylimääräistä. Himaskiipijäthän toki jaksaa muistuttaa koko ajan, että tavallisuus ei ole mitään ja koko ajan täytyy puskea sisäisen sankarin voimalla kohti uusia voittoja. Olet mitä suoritat. Mulle riittää pieni säännöllinen palkka, kitara ja nojatuoli. Olen ylpeä saadessani olla rikkana suoritusyhteiskunnan rattaissa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Himaskiipijäthän jaksaa muistuttaa koko ajan, että tavallisuus ei ole mitään ja koko ajan täytyy puskea sisäisen sankarin voimalla kohti uusia voittoja. Mulle riittää pieni säännöllinen palkka, kitara ja nojatuoli.

Hienosti sanottu ja boldasin vielä tuon viimeisen lauseen koska juuri tuollaisissa asioissa elävät ne onnen hippuset. Hieno avaus vapulle.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
..."Jokainen on oman onnensa seppä" ym. pakkopositiivinen paskanjauhanta on niiden ihmisten käyttämä lause, joilla on muutenkin joko helppo elämä tai joiden on helppo olla onnellinen...

Olen lukenut muutaman tutun kommunistin kritisoivan tuota fraasia, samalla periaatteella kuin sinä. Ilmeisesti kyse maailmankatsomuksesta, ajatus että yksilö ei saa olla vastuussa omasta hyvinvoinnistaan vaan yhteisön tulee huolehtia jokaisesta.

Oman onnen seppä voi siivooja, joka ottaa vastaan pätkätöitä ja saa ahkeruutensa seurauksena vakituisen työpaikan.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Olen lukenut muutaman tutun kommunistin kritisoivan tuota fraasia, samalla periaatteella kuin sinä. Ilmeisesti kyse maailmankatsomuksesta, ajatus että yksilö ei saa olla vastuussa omasta hyvinvoinnistaan vaan yhteisön tulee huolehtia jokaisesta.

Oman onnen seppä voi siivooja, joka ottaa vastaan pätkätöitä ja saa ahkeruutensa seurauksena vakituisen työpaikan.

Maailmankatsomukseeni kuuluu enemmänkin se, että yksilön ei tarvitsisi antautua kaikenkarvaisten pikkupomojen pätkätöihin (hyväksikäytettäväksi) pysyäkseen pinnalla. Pätkätyöthän on palkanmaksajille huikea riemuvoitto, kun voi tarvittaessa puhua paskaa lupaillen mah. pysyvästä työstä ja kuitenkin lopulta kenkiä vittuun ottaen uuden höynäytettävän tilalle. Mutta jos joku tuossa näkee yksilön uljaan vapauden ja vastuun toteutuvan, niin onneksi olkoon, utopianne on jo täällä tänään!

Ja ettei mene liikaa ohi aiheen, niin kylläpä alkoi taas vituttaa tämä suomalainen pätkätyökulttuuri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös