Ma 22.4.2013 Tappara-Ässät (5.finaali)

  • 72 281
  • 328

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaahas, taas pitäisi sitten mennä.

Tärkeä peli tänään, ei siitä mihinkään pääse. Mikäli Ässät tänään voittaa, niin menee väkisinkin Tapparan kannalta tiukalle. Tosin mitään ei ole siinäkään tilanteessa vielä ratkaistu, koska kyllä se katkaisupeli on aina katkaisupeli.

Mikäli Tappara kaivaa tänään voiton on hyvin lähellä Game Seven. Tapparan pitäisi pyrkiä välttämään niitä turhia jäähyjä, koska 5 vs 5 pelissä ollaan oltu ihan hienosti mukana ja se sopii hyvin Tapparan "junnaamiselle".

Erittäin vaikea sanoa mitä tänään tuleman pitää. Edelleen toivon ja vaadin Koskirannalta tason nostoa.

Jännittää...
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Game day!

Tästä tulee pitkä työpäivä odottaa, että kiekko putoaa jäähän ja sarjan toistaiseksi tärkein ottelu pärähtää käyntiin! Toivottavati kolleegat ymmärtää mua...

Toistaiseksi pelit ovat tarjonneet ainakin allekirjoittaneelle kaikki kunnon draaman ainekset. Pohjalta huipulle ja takaisin, jotta vain kiivetään taas ylös.

Illan ottelusta mulla on hyvin ympäripyöreät fiilikset. Ässät on taistellut kaksi kertaa Hakametsässä tiukan ottelun, mutta Tappara on ne molemmat kääntänyt voitoksi. Porin kotipeleillä ei ole nyt merkitystä: voitot on 2 - 2, ottelu alkaa 0 - 0 -tilanteesta ja Ässien on vähintään yksi vierasvoitto tässä sarjassa otettava.

Liaanikiekko, väkivaltakiekko, sikailun ja filmaamisen ME, tuomarityöskentelyn surkeus, maalivahtipelin sulaminen/ei-sulaminen... Kaikesta tästä pöhinästä huolimatta tai sen ansiosta finaalit on olleet tähän asti lätkäviihdettä parhaimmillaan. Kumpikin joukkue pelaa aika ronskia peliä ja vain toisen leimaaminen kahvaajaksi tai kiekottoman estäjäksi osoittaa vahvaa värilasien käyttöä. Tuomarit eivät ole mielestäni flopanneet, vaikkakin joka ottelusta voi nostaa esille tilanteita joita olisi voinut viheltää toisin päin tai olla viheltämättä.

Tappara pelaa ajoittain nautittavaa viisikkopeliä. Ässät pelaa suoraviivaisemmin maalille pyrkien aikaansaamaan trafiikkia ja vaarallisia tilanteita Metsolan eteen. Kummankin viisikkopuolustus on enimmäkseen rautaa ja sitä vastaan on v-mäistä hyökätä. Kummallakin pelityylillä on raavittu sarjassa so far kaksi voittoa, enkä uskalla enää ennustaa mitään.

Tämän ottelun voittaja saa Porin peliin ns ottelupallon, mutta sekään ei takaa vielä mitään: haviäjä lähtee keskiviikon peliin kaikki-tai-ei-mitään -asenteella kun taas tämän illan pelin voittajalla on käsiteltävänään ns. ottelupallon tuomat lisähaasteet - henkimaailman juttuja =)

Ässäfanina toivon tänään omien voittoa ja sarjan katkaisua keskiviikkona Porissa, mutta tässä voi ihan hyvin käydä myös toisin päin. Vierasotteluiden voittamisen sietämätön vaikeus... leposyke alkaa olla n. 120.

Edit: tombraiderin kanssa hyvin pitkälle samaa mieltä.
 
Tänään on Tapparan tärkein ottelu kymmeneen vuoteen. Siihen kulminoituu oikeastaan kaikki viime mestaruuden jälkeen tapahtuneet asiat. Rautakorpi on tuskin päitä silitellyt lauantain jälkeen, ja jos joillakin pelaajilla oli tyytyväisyyttä, ei varmasti ole enää.

Media ei anna Tapparalle oikeastaan enää mitään mahdollisuuksia, ja sama tunne on varmasti monella tapparalaisella lauantain jälkeen, mutta edelleen Tapparalla on kotietu ja homma on tasan. Ässät ei ole ollut Tampereella lähellä voittoa, jatkoaika on toki häämöttänyt molemmilla kerroilla.

Unelma-alku Tapparalle olisi painaa pari häkkiä ekan kympin aikana, ja mielellään esim. Koskirannan, Niemisen tai Zlatanin toimesta. Näiden kavereiden pitää pystyä nostamaan tasoaan hurjasti ja eritoten Koskirannan pitää päästä tehoille. Jäähyiltä pois ja kuumotus tiettyihin Ässä-pelaajiin ja voitto on mahdollinen.

Lähes kaikki tämän kauden Tapparan kotipelit nähneenä vierasfaneista ehdottomasti eniten ääntä on pitänyt Raumam Boja, eritoten nyt pleijareissa.
 
Viimeksi muokattu:

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Game 5 you live or you die tonight... Eli toiselle elämän ja toiselle kuoleman peli, peli joka kummankin on "pakko" voittaa. Tappara tarvitsee sitä voittoa paljon enemmän koska tappiolla tänään sarja menee poikki saletisti Porissa keskiviikkon helvetissä. Kotona Tappara on ehkä tuurillakin saanut viime hetken maalit ja voittanut, mutta vieraissa on ollut tuskaa. Enkä jaksa uskoa, että keskiviikko toisi siihen muutosta.
Ässät tulee saletisti päälle hulluna ja heti alusta asti. Siinä on oltava hereillä ja kunnolla. Turhat jäähyt on ehdottomasti kitkettävä pois, tässä sarjassa on annettu ihan liikaa yv:tä Ässille ja se on tullut osoitettua, että he pystyvät hyödyntämään sen. Eli ei enään kiekkoja katsomoon etc. Pää on muutenkin pidettävä kylmänä, sillä se on aivan saletti, että tänään "rähistään" vihellysten jälkeen. Sieltä on helppo saada itsensä penkille. Etenkin kun Porin kaupunginteatteri ja paikallinen balettiseura on kai käynyt antamassa vähän vinkkiä, miten on helppo kaatua =). ( Joo oli pieni provo tjsp ).

Huikea kiekkoilta on kyllä tulossa, parempi voittakoon ja jos Ässät kampeaa tänään sen tarvittavan voiton vieraista niin suotakoon sen mestaruus sitten Heille. 35 vuotta odotusta on pitkä aika !. Käsi vaan ylös arvon kolleegat, kuinka moni on edes vanhempi kuin tuo odotusaika ? Itse en ole. En vielä muutamaan vuoteen....
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jaahas lippupalvelusta löytyi vihdoin ja viimein paikka pyhättöön ja kolmelta töistä kotiin ja nokka kohti Tamperetta.


Mikä vittu siinä on, että kädet tärrää niin järjettömästi? Ei vaan tuu nyt mistään mitään.
 

Kapu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä vittu siinä on, että kädet tärrää niin järjettömästi? Ei vaan tuu nyt mistään mitään.

Sama vika. Onneks nää loppuu pian. Jännittää ihan liikaa ja pelkään että pumppu pettää. Siitä se lähtee kun Nieminen ja Savinainen kyyristyy punaviivalle....
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Media ei anna Tapparalle oikeastaan enää mitään mahdollisuuksia, ja sama tunne on varmasti monella tapparalaisella lauantain jälkeen, mutta edelleen Tapparalla on kotietu ja homma on tasan. Ässät eivät ole olleet Tampereella lähellä voittoa, jatkoaika on toki häämöttänyt molemmilla kerroilla...

Media nyt höpisee kaikennäköistä, ei siihen kannata kiinnittää huomiota. Sarja on ollut erittäin tasainen ja ihan sama jatkuu tänään, Tapparalla on pieni edge kotiedun takia.

Ässien suurin kynnys tässä vaiheessa saattaa olla voittamisen pelko. Mielestäni tombraider on jäljillä puhuessaan flow:n muuttumisesta betoniksi, tuo voi olla mahdollista.

Ässät on voittanut mestaruuden viimeksi 35 vuotta sitten ja nyt ollaan käsittämättömän lähellä. Vaikka kevät on mennyt hienosti, kukaan joukkueesta tuskin tosissaan uskoi tällaiseen tulokseen. Nyt kun ollaan niin lähellä jotain tosi suurta, kokemattomia pelaajia voi alkaa jännitämään. Ja mikäli Ässät pelkää pelaamista, Tapparan jauhava pelityyli on myrkkyä.

Pelirohkeutta tarvitaan.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät on voittanut mestaruuden viimeksi 35 vuotta sitten ja nyt ollaan käsittämättömän lähellä.
Tämä täytyy unohtaa. Yritetään ensin voittaa edes peli Tampereella. Lähellä se on tässä sarjassa ollut, mutta se ei riitä. Pakko myöntää, että tänään on etulyöntiasema Tapparalla ja toivotaan, ettei edellisten pelien lopun sulamiset ole tehneet voittamisesta psykologisesti vaikeaa. Kokoonpano ei kaipaa muutoksia ja täytyy toivoa, että Ryan on mukana.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Niin joo, jos ihan pelistäkin nyt vielä jotain koittaisi löytää.

- Päivän kunto

Tämähän jo surullisen helppo klisee mutta siihen tämä matsi kuitenkin ratkeaa. Kuka onnistuu lähimmäksi omaa tasoaan, kuka tekee ratkaisevat virheet, kenen pyllystä kiekko pomppii maaliin.

- Kulmapeli

Kulmista nouseminen maalille. Tapparalla on tuhannen taalan paikka, jos Honkanen pelaa, nyt on Rautakorven taiottava kunnon match-up siihen. Honkasen fysiikka on kiekkoilijalle vanhanaikainen ja se tekee sen, että hän jäykistyy nopeasti happojen iskiessä isoihin lihaksiin. Pieniä tirriäisiä vain vastaan.

- Ässien pelinkääntäminen

Ässät kääntää nopeasti rintamasuunnan riiston jälkeen. Tapparan on oltava huolellinen kiekon kanssa ja pelattava syvään mahdollisimman paljon. Lisäksi hieman kyseenalaistan niitä maalin takaa heiteltyjä alibipasseja siihen maalinedustalle.

- Maalivahdit

Metsola imuroi kohtalokkaasti Ryanin kudin viimeksi, Raanta taas pitää oikeasti pelata ulos, mikä kyllä näköjään onnistuu ainakin Luceniukselta. Nyt täytyisi molempien seistä päällään.

- Onni

Nyt aletaan olla niin pienissä marginaaleissa ja vähissä otteluissa, että onnen merkitys kasvaa. Mestari on aina tietyllä tavalla myös onnekkain joukkue. Joku jossittelumaali tänäänkin tulee.

- Hermokontrolli

Huolimatta edellisen ottelun tapahtumista, en usko, että tulee kovinkaan kuuma peli, ottelun merkitys on liian iso. Tapparan on yksinkertaisesti lopetettava turhien jäähyjen hankkiminen. Ässien antama paine on huono selitys virheisiin, ei se voi vaikuttaa enää tässä vaiheessa, siitä pitää päinvastoin nauttia.

Tämä se lienee tämän vuoden finaalisarjan kulminaatiopiste. Ässät on jälleen pedattu ennakkosuosikiksi edellisen matsin perusteella, vieläkö Tappara hiljentää asiantuntijat?

Ihan kutkuttava tilanne, nyt pelataan vain vaihto kerrallaan. Parivaljakkohan on hauskasti kääntynyt päälaelleen sillä tavalla, että Ässät on selvästi määrätietoisempi ja tietoisempi omasta tilanteestaan, kun taas Tappara on nyt se riehuva rakkikoiralauma joka käyttää kaikki muut keinot pelien voittamiseen.

Ässien pelitapa toimii kokonaisuudessaan paremmin ja Karri Kivi lienee kuitenkin ihan tyytyväinen isossa kuvassa joukkueen tekemiseen. Rautakorven pelikirja ei toimi halutulla tavalla, koska näistä pelaajista ei kaikista ole sitä toteuttamaan tarvittavalla tasolla. Siksi siitä on hieman pitänyt livetä, tai muuttaa sitä hivenen. Kenties enemmän tilanvoittopeliä tänään?

Yleensä sanotaan, että ottelun toinen erä kertoo sen kumman pelikirja toimii paremmin ja ainoastaan avausottelussa Tappara oli parempi sen suhteen.

Game 5 työnimeksi voisikin leikkisästi laittaa "Big steal molemmille".
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viikonloppuna pystyi vielä käsittelemään jännityksen, kun pääsi paikan päälle kumpaankin matsiin ja pystyi ottamaan vähän troppia jännitykseen. Nyt kun pitäisi katsoa peli televisiosta, niin harkitsen vakavasti pitkää lenkkiä katsomisen sijaan. Nyt ei tunnu enää pääkoppa kestävän tätä touhua. Aivan eläimellinen jännitys, jonka johdosta töitä ei pysty tekemään ja paikoillaan on mahdotonta olla yli 5 minuuttia kerrallaan.

Pelistä en kirjoita muuta kuin sen, että tämä homma ratkeaa pääosin enää pelaajien mentaalipuolen kestämiseen. Kovasti pari Tapparan pelaajaa huuteli takaisin, että maanantaina katotaan, kun pelin jälkeen lauantaina ystävällisesti mainitsin ettei teillä ole pojat tässä hommassa enää mitään jakoa.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Kauan puntaroin enne tämän viestin kirjoittamista. Töissä on onneksi rauhallinen päivä, koska ei tästä mitään tule. Emännällekkin sanoin, että tänään on sitten rakkalla avomiehellä (=minulla) vuoden tärkein päivä tähän asti, että minä en koiraa ulos illalla vie ja töllö on varattu.

Itse pelistä sitten. Tänään on paine Ässillä valtaisa ottaa se ryöstö, koska tänään häviämällä ja kotona teorialla, että voittavat, game 7 tulee olemaan vielä raskaampi. Mikäli nyt nuo erien lopun nukahdukset nollataan ja pelataan ne sekunnit pois, niin voitto ei ole mahdottomuus. Tampereellakin Ässät on muuten pysynyt pelissä sisällä, mutta Tapparaa tosiaan helpottaa isompi kenttä, koska paineistus ei vain karvauksessa ole mahdollista samalla intensiteetillä isommassa kaukalossa. Ohjauspelillä ja karvauksen onnistumisella Ässät saa tilanteensa / ylivoimansa joilla tämän pelin voi ratkaista. Se jää sitten nähtäväksi miten tämä onnistuu....

Ei varmasti ole ikinä meikäläistä lätkäpeli jo näin paljon ennen pelin alkua jännittänyt. Tätä täytyy silti vaalia, koska harvoin näin paljon on tunteita mukana tässä hommassa. Tampereelle faneille myös tsemppiä ja "onnea" peliin. Nyt jos nähtäis Tampereella se kauden peli!
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pelistä ei uskalla veikata ihmeemmin mitään. Katsotaan meneekö Ässät samalla kokoonpanolla kuin viimeksi. Tappara varmaan pistää ketjuloton pyörimään?

Toivon mukaan peli ratkeaa ennen kuin on 10 sekuntia peliaikaa jäljellä!
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
No niin, nyt on saatu potkittua vieraat ulos talosta, niin on aikaa taas kirjoittaa jatkoaikaan. Lauantaina täällä oli ihan mahtava kisastudio. Koolla oli Ässien ja Tapparan miähiä ja naisia, nelosen stream toimi täydellisesti, olutta ja purtavaa vaikka muille jakaa(olutta kyllä jouduttiin hakemaan pelin jälkeen lisää heh). Kaiken kaikkiaan täydellinen ilta. Illan kruunasi Ässien voitto.

No se siitä, tänään mennään taas. Elämää suurempi ottelu luvassa taas. Nyt pitää Ässien se ryöstö saada. Kaksi kertaa se on ollut jo niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Mulla sellanen fiilis, että kyllä se sieltä tulee. Jos ei tänään, niin sitten torstaina.
On kyllä ollut huikea finaalisarja. En koskaan unohda näitä pelejä. Uskallan väittää, että tällaisia finaaleja saadaan tän kauden jälkeen odotella pitkään. Ottakaa siis hyvät Ässien ja Tapparan fanit (tottakai kaikki muutkin, jotka seuraa näitä pelejä) kaikki irti tästä. Eikä kannata ottaa niin vakavasti kaikkea mitä tältä palstalta lukee. Tunteet on taatusti pinnassa molemmissa leireissä, sen ymmärtää kyllä. 7 tuntia vielä...
 

Setämies

Jäsen
Alkais jo saatana! Ei jaksa oottaa. Helvetinmoinen rähinä päälle heti 1. erässä ja voitto kotiin! Eiköhän tänään taas mene joltakin kasetti, mutta keneltä?

Tappara on yleensä pelannut aina hyvän matsin hävityn pelin jälkeen. Toivottavasti trendi jatkuu.

Ps. Tappara on muuten hävinnyt kotonaan viimeksi 2 kuukautta ja 6 päivää sitten.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Vielä joutuu muutaman tunnin odottamaan ennenkuin näkee tämän hegemoniaottelun paikanpäällä. Harmi ettei ääntä lähde kurkusta yhtään, täytyy tyytyä taputtamaan muiden joukossa.

Tämänkin päivän ottelu näkyy eurolla Ruutu.fi:ssä Tekninen testi: Tappara - Ässät | Ruutu
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Ei täs jännittämse määräs ole mitää järkeä... jumalaut ku ruoka ei maistu, töistä ei meinaa tulla mitään ja kokoajan levoton olo. Vaimo tuumailikin, että otan "hieman" liian vakavasti tämän :D

Nyt Ässät se ryöstö vieraista!! Keskiviikon kotipeliin sain liput joten silloin jos mestaruus tulisi Ässille, niin olisi kyllä yksi unelmien täyttymys...
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ees jännitä. Sanon vaan että, Ässät voittaa tänään.

Kokoonpanoja odotellessa...
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Finaalisarjan viimeisten pelin kunniaksi päätin palata naftaliinista jälleen palstalle.

Tänään on se hetki, jolloin mitataan Ässien todellinen kantti. Kaksi uskomatonta tappiota viime sekunneilla ei voi olla vaikuttamatta illan peliin. Ainakin se vaikuttaa kotikatsomoon, joka on alkanut hermoilla jo lauantain pelin päätyttyä. Lapsille vain riittävästi puuhaa, syömistä yms. pelin ajaksi.

Ässien ei tarvitse kuin pelata omaa peliään, koko vähintään 60 minuuttia. Tuolla pelillä Tappara voitetaan. Vaikeamman kautta mennään, jos tänään hävitään, sillä Tappara ei Porista voittoa saa.

Toivotaan hyvää peliä ja etenkin oivaa tuomaritoimintaa.
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Ässillä sama kokoonpano.

Tappara:

Homonen-Homoranta-Homojuntti
Homonen-Homonen-Homola
Homonius-Homola-Homocevic
Homonen-Homonen-Homolainen

Homola-Homo
Homonperä-Homoke
Homovo-Homo

Homola
Homonen
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ylä-asteella kannattaa kuunnella opettajaa.

Ässä-fanit ovat ylpeitä susta
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikö Tapparan maalissa ole "Seula" eikä mikään Homola?

Honkanen pitämässä kuria. Lauantaina pari kertaa oli perässä jalalla mutta laitan pelaamattomuuden piikkiin ja yksi sellainen tuuripomppu ettei edes Tapsa olisi pysynyt perässä.

Kahvakorpi sekoittaa kokoonpanoja Tapparalla, hyvä merkki!
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli Tappara:

44 Jan-Mikael Järvinen - 40 Jarno Koskiranta - 74 Antti Erkinjuntti
17 Ville Nieminen - 28 Jarkko Malinen - 34 Olli Palola
53 Niclas Lucenius - 81 Jukka Peltola - 84 Dragan Umicevic
27 Elmeri Kaksonen - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen

18 Tuukka Mäntylä - 83 Teemu Aalto
12 Markus Kankaanperä - 56 Dale Clarke
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu

77 Juha Metsola
(35 Mika Noronen)

JMJ tullut ykköseen leikkimään Connollya. Ihan hyvä ratkaisu. Nieminen takaisin omaan kenttään. Kolmonen palautettu ennalleen ja nelosessa nyt tutut kaverit runkosarjan puolelta.
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä sama kokoonpano.

Tappara:

Homonen-Homoranta-Homojuntti
Homonen-Homonen-Homola
Homonius-Homola-Homocevic
Homonen-Homonen-Homolainen

Homola-Homo
Homonperä-Homoke
Homovo-Homo

Homola
Homonen

Nauroin ääneen. Älkää nyt helvetti ottako niin vakavasti tätäkin arvon Tapparafanaatikot.

Metsola siis maalissa, tietenkin. Toivotaan, että tänään menee samanlaisia kuin lauantaina.
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Ylä-asteella kannattaa kuunnella opettajaa.

Ässä-fanit ovat ylpeitä susta

Äläs ny. Ihan varmaa naurahdit vähän tai ainakin hymyilit sekunnin sadasosan. Kunnon provosota on nyt virallisesti käynnistetty.

Bytheway. Länsinaapurissa Skellefteå voitti mestaruuden 35 vuoden jälkeen. Kuinkas ollankaan, niin täällä olis saumat samaan. Kaikki enteet on nyt kohdallaan:

- 2006 juuri tässä pelissä tuli se big steal
- 78 Juhlivat Skellefteå ja Ässät viimeksi yhdessä. Hurrit hoitivat jo omansa. Ässät kohta?
- Tapparan kellosta on sekunnit loppu. Voiko sadasosilla enää hoitaa hommaa?

Ja itse pelistä. Jos Metsola päästää yhdenkin lerpun alkuun, niin pelaajat sulaa samantien epävarmuuteen. Toisaalta jos Raannalle tulee se eka hapuilu, niin sitten edge siirtyy taas. Kyllä Padalla on edge aina siihen asti, että tulee se maali. Joko siirtyy tais sitten vahvemmin vaan.

Hitto mutta jännittää. Loppuis jo nää matsit, vaikka siistiä onkin. Ei meinaa pysyä ajatukset muissa asioissa. Hienoa aikaa silti.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Muuta en pelistä sano kuin sen, että se joka osaa olla ajattelematta todennäköisyyksiä, kaverin sulamisia ja naapurimaan mestareita, vaan lähtee voittamaan joka kiekkoa, voittaa pelin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös