Pittsburgh Penguins 2012-2013

  • 845 181
  • 2 929

Pengu

Jäsen
Kennedy ja Bennett voivat kisata kolmosketjun paikasta tai sitten jostain roudataan joku uusi kaveri siihen ketjuun.

Minulle tähän selkeä mielipide, niin kauan kuin Beau-ner on ylhäällä niin hän pelaa pelaavassa kokoonpanossa eikä katsomossa, ei tietenkään yksi peli siellä haittaa mutta missään nimessä ei katsomoon joka toinen peli (tällä tarkoitan sitä kilpailua), farmiin sitten pelaamaan kunnon vastuulla ja kehittymään. TK voidaan treidata tai hankkia siihen uusi jannu joka olisi enemmän kolmosketjumainen kuin Kennedy, ei kuitenkaan niin välttämätöntä. Minusta TK pelaa nyt viimeistä kautta Penguins-paidassa eli ei jatkosopparia kesällä.

Oliko nyt niin että piti näistä toinen tehdä eli Bennett farmiin tai Bortuzzo waiversiin/treidataan? Bortuzzo on kyllä pelannut hyvin enkä haluaisi hänestä luopuvan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oliko nyt niin että piti näistä toinen tehdä eli Bennett farmiin tai Bortuzzo waiversiin/treidataan? Bortuzzo on kyllä pelannut hyvin enkä haluaisi hänestä luopuvan.

No jos joskus saadaan täysin terve kokoonpano jalkeille, niin Morrow'n hankinta tietää tosiaan sitä, että jonkun pitää sieltä poistua. Bennett ja Despres ovat ainoat jotka voidaan vapaasti lähettää farmiin, kun taas muiden pitäisi kulkea sinne waivereiden kautta. Bortuzzo ja Jeffrey lienevät sieltä ainoat, jotka voitaisiin laittaa waivereihin, mutta toivon että tällä tapaa ei kumpaakaan tulla menettämään. Molemmat ovat hyvän tason NHL-pelaajia, ja olisi huonoa 'asset managementia' menettää Straitin lisäksi joko Bortuzzo/Jeffrey saman kauden aikana ilmaiseksi. Käytännössä siis Bennett varmaan sieltä on todennäköisin farmiin lähtijä ilman kauppoja, mikä on harmi sillä Bennett on ansainnut vakiopaikan Penguinsin hyökkäyksen top-9:stä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Näin ulkopuolisin silmin ihan jees vaihtokauppa oli tämä Morrow-Morrow. Molemmat joukkueet saivat mitä halusivat. Hauska katsella tuota HFboardsin ranteiden aukomista, siellä porukka on ihan paskana tästä (juurikin Pittsburgh fanit). Prospekteja yliarvostetaan ihan helvetisti nykään ja aina kun on varattu ekalla kierroksella joku niin se on yhtä kuin joukkueen tulevaisuus. Ekalta kierrokselta on kuitenkin aika helvetinmoinen matka vielä NHL:n saati edes franchise player statukseen. On kuitenkin aika iso mahdollisuus, ettei ykköskierroksen miehestä tule NHL-pelaajaa ollenkaan. Joe Morrow on pelannut aika surkean ekan ammattilaiskautensa ja puolustuspäässä on ollut ihan huikeitakin ongelmia. Toki tuosta hän luultavammin parantaa, mutta kun takaa tulee jo muita prospecteja ohi, niin hänet sitten kaupattiin. Hyvä kauppa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Ihan hyvä kauppa. Morrow voi olla tärkeä palanen kevään cup jahdissa ja itseäni ei ainakaan haittaa Joe Morrowin menetys siinä mielessä, että pakkilupauksia löytyy paljon. Despres vasta kasvaa ja farmissa Dumoulin. Junnuissa Pouliot, Määttä ja Harrington, joten jälleen hienoa työtä Sherolta.

Muuten en sitten enään kauppoja tekisi. Pakka on hyvin kasassa ja mielestäni Morrow oli siihen aika viimeinen palanen. Toki harmittaa, että Bennett varmaan tippuu tuon takia farmiin loppukaudeksi jos ei kukaan loukkaannu. Kennedyn treidaamista voi toki harkita, mutta en oikeastaan sitäkään haluaisi. Luultavasti kyllä viimeistään kesällä lähtee.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ehkä Shero voisi hakea sitä kovuutta bottom-sixiin Kennedyn ja Jeffreyn kaltaisella paketilla? Tällöin ei tarvitsisi lähettää Bennettiä sen takia AHL:ään, koska ei haluta luopua Bortuzzosta ja Jeffreysta.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Kaksi kappaletta 2. kiekan varauksia olivat Murrayn hinta. Aika erikoinen hankinta, minneköhän tuo mahtuu pelaamaan? Vai onko tulossa korvaamaan jotain vakiopakkia, jos vireillä on isompaa treidiä (Iginla?).
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Murrayn hinnaksi muodostui kaksi kappaletta 2.kierroksen varausvuoroa, eli jälleen ei halvalla tullut.

En nyt äkkiseltään osaa sanoa mihin tarpeeseen tuo Murray oikein hommattiin ja vielä noin kovalla hintaa. NHL-tason puolustajia on jo 8 kappaletta riveissä ja peli kulkee erinomaisesti. Onko siellä muka enää Eatonin tulon jälkeen tarvetta Murrayn kaltaiselle puolustajalle? Kannattiko kaksi 2.kierroksen varausta antaa siitä hyvästä, että Engellandilla ja Eatonilla on enemmän kilpailua peliajasta, ja Despresia voidaan istuttaa katsomossa useammin? Lisäksi Bortuzzo menetettäneen lähes varmasti tämän treidin seurauksena.

Edit. Toinen 2.kierroksen vuoro on sentään ehdollinen ja riippuu siitä tekeekö Murray jatkoa Pittsburghin kanssa vai ei.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Orpik lähtökuopissa?

En oikein itse muuten näe järkeä Dougin hankinnalle, koska nykyinen kuusikko ja depth erittäin kunnossa ennen Dougin siirtoa.

Hinta oli kova, mutta eipä voi mitään. Toivottavasti on fanien mieleinen vittupää kaukalossa.
 

Pengu

Jäsen
Jaaha että ruotsalaista väriä meille, aika erikoinen hankinta eikä halvalla tullut. Tämähän melkein tarkoittaa sitä että tuolta Bortuzzo lähtee.

Katsotaan, ihan mielenkiintoinen treidi silti. Veikkaan että uutta treidiä on tulossa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Orpik lähtökuopissa?

En usko. Orpik on yksi joukkueen liidereistä ja pelaa erittäin hyvää kautta. Ei tuon kaltaisia pelaajia treidata ennen playoffeja, vaan päin vastoin, sellaisia hankitaan lisää. Se tässä Murrayn hankinnassakin varmasti oli ideana, eli tuoda lisää fyysisyyttä puolustukseen, jotta joukkue on entistä ikävämpi pelattava vastustajille. Murray ei muutoinkaan ole yhtä hyvä kuin Orpik, joten ei tee Orpikin kauppaamisesta yhtään todennäköisempää.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Puolustavaa puolustajaahan sieltä huhuiltiin, mutta että sitten näin. Täh! Oltaisiinko Despresiä siirtämässä farmiin, vaikka onkin pelannut hyvin? Toisaalta ei ole päässyt kokoajan pelaamaan. Siinä mielessä Bortuzzon ja Engellandin paikka on helpommin katsomossa. Nyt puolustus olisi muotoa: Letang-Murray , Orpik-Martin, Niskanen-Eaton (Bortuzzo, Engelland). Jos noita pareja katsoo, niin suunnitteleeko Shero Murrayn pitämistä pitempääkin? Niskanen toimii siltana seuraavalla puolustajien aallolle (Dumoulin, Harrington jne), jotka ovat ensi ja varsinkin sitä seuraavana vuonna nousemassa kokoonpanoon. Orpik tuskin pysyy kenenkään perässää hänen sopimuksensa päätyttyä ja Eatonin soppari loppuu jo tähän kauteen, mutta niin myös Bortuzzon. Pala peli on edelleen kesken.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Niin tuosta kokoonpanosta sen verran vielä, että trade deadlinen jälkeenhän ei ollut mitään maksimikokoja rosterille (ellei uusi CBA muuttanut tilannetta). Joten sinälläänhän Bennett ja Despres voitaisiin hyvin laittaa farmiin pariksi viikoksi ja tuoda trade deadlinen jälkeen taas ylös, eikä kenestäkään tarvisi silloin luopua. Ja näinkin tosiaan tarvitsee tehdä vasta kun Letang ja Malkin ovat palaamassa kehiin, mikä voi hyvin tapahtua vasta trade deadlinen jälkeenkin. Eihän siihen ole kun joku kymmenen päivää enää aikaa.
 

Pengu

Jäsen
Kyllä tässä viritellään varmaan vielä uutta treidiä, mitä seuraavaksi on tulossa?

Pittsburgh Penguins @penguins
Bylsma: Murray is physical, rugged, strong defensive guy. He's a defensive defenseman. Left-hand shot #Pens

Muita juttuja. Geno ja Tanger vieläkin day-to-day, mitäs Nealilla mahtaa olla kun lääkäri varattu?

Pittsburgh Penguins @penguins
Coach Bylsma: Letang and Malkin still day-to-day. Neal had doctors appointment this morning, so late to practice #Pens

Mutta mielenkiintoista aikaa eletään.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Brenden Morrowsta puhuttaessa kannattaa muistaa, että tässä on pelaaja, joka on lähes koko uransa mahtunut Kanadan (!!!) edustusjoukkueeseen World Cupeisa ja Olympialaisissa. Hän on myös pelaajatyypiltään sellainen pelaaja, jota tässäkin ketjussa on kaivattu jengiin: tekee likaista duunia.

Kannattaa myös muistaa, että nuo ajat ovat historiaa. Nykyään ei mitään asiaa maajoukkueeseen. Itse en tästä kaupasta tykkää, koska tämä tarkoittaa suurella todennäköisyydellä että Iginla ei ole tulossa. Joe Morrown menetys ei niin harmita, kun meillä noita lupaavia pakkeja on.

Murrayn hankinta tuli kyllä ihan puskista. Pakosti tulee vielä treidejä. Onko se sitten Murray vai ylipalkattu Martin ketä lähtee.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
En usko. Orpik on yksi joukkueen liidereistä ja pelaa erittäin hyvää kautta. Ei tuon kaltaisia pelaajia treidata ennen playoffeja, vaan päin vastoin, sellaisia hankitaan lisää.

Näinhän se on ja ollut ennenkin Penguinsissa. Kunhan nyt tuli ensimmäisenä mieleen, kun syytä Murraylle yritin löytää. Vittumaisuuttahan nimeomaan Penguinsin peleistä on puuttunut, eikä se tätä vanhaa Ulf Samuelsson-fani haittaa sitten yhtään, että sitä lisätään.

Tarkempaa kuvaa nykyisestä Murraysta voisi joku antaa. Hieno mieshän kyseessä kuitenkin on.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pakosti tulee vielä treidejä. Onko se sitten Murray vai ylipalkattu Martin ketä lähtee.

Meinaat että Murraysta maksettiin kova hinta ja sitten kaupataan eteenpäin?

Martin on ollut tällä kaudella joukkueen paras puolustaja, jopa parempi kuin Letang. Ei ole tämän kauden esityksillään yhtään ylipalkattu, ja pelit ovat sujuneet niin mallikkaasti, ettei ole mitään järkeä kaupata kaveria mihinkään.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Minusta hienoa, että Shero hakee rohkeasti kannua. Tämä ja ensi kausi ovat kuitenkin Pittsburghin todellista etsikkoaikaa, koska Letangilla, Malkinilla ja Sutterilla on vanhoja sopimuksia kesään 2014 jäljellä. Kesän 2014 jälkeen ainakin Letang ja Sutter saavat reilut palkankorotukset, mikä tekee Pensistä entistäkin kärkipainoitteisemman ja pakottaa rosterin jämäpaikkojen täyttämiseen halvoilla pelaajilla. Malkin jatkaa, jos ja kun haluaa jatkaa Pensissä, aika lailla identtisellä cap hitillä kuin nytkin, joten se ei liene ongelma.

Toki vasta-argumentti tätä Sheron menoa vastaan on, että Pensin rosterin kärjen viedessä leijonan osan capistä, olisi entistäkin tärkeämpää pitää farmi täynnä nuoria pelaajia, kun keskinkertaisuuksille ei ole varaa maksaa yhtään liikaa. Kekäläinenkin taisi joskus sanoa, että waiver-listaltakin löytää monesti ihan hyviä pelaajia, joten itse en lähtisi liioittelemaan Sheron tapaa treidata pois nuoruutta ja pickejä. Lisäksi Pens on tulevaisuudessakin liigan ykköskohde veteraaneille, jotka haluavat uralleen kruunun, ja saattavat tehdä alennuksellakin diilin Pensiin.
 

Pengu

Jäsen
Kannattaa myös muistaa, että nuo ajat ovat historiaa. Nykyään ei mitään asiaa maajoukkueeseen. Itse en tästä kaupasta tykkää, koska tämä tarkoittaa suurella todennäköisyydellä että Iginla ei ole tulossa. Joe Morrown menetys ei niin harmita, kun meillä noita lupaavia pakkeja on.

Murrayn hankinta tuli kyllä ihan puskista. Pakosti tulee vielä treidejä. Onko se sitten Murray vai ylipalkattu Martin ketä lähtee.

No Morrow todennäköisesti lähti halvemmalla kuin mitä Iginlasta tullaan maksamaan. Morrow ajaa samaa asiaa mitä Shero haki, johtajuutta ja kokemusta. Hyvä hankinta.

Sitten, "ylipalkattu Martin" SIIS MITÄ?! Jos olet katsonut tällä kaudella pelejä niin Martin on ollut joka millin arvoinen pelaaja, todella loistava ollut omassa päässä ja hyvin on pelannut hyökkäyksissäkin viivalla ja tukenut silloin tällöin hyökkäystä. Huikea tasonnosto viime kauteen. Martinia ei olla tietääkseni treidaamassa ja pakko toivoa että ei olla.

Tarkempaa kuvaa nykyisestä Murraysta voisi joku antaa. Hieno mieshän kyseessä kuitenkin on.

Ehdottomasti tuo apua meidän huonoon alivoimaan, ja kyllä tuonne pakistoon yksi kova puolustaja menee. Hidas on ainakin, sen tiedän.

Pakko sanoa että tykkän molemmista treidistä, tosin todella harmittavaa että ehkä joudutaan treidaamaan joku pois. Tuo Boscon idea oli kyllä hyvä, että väliaikaisesti Beau ja Simon farmiin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ehdottomasti tuo apua meidän huonoon alivoimaan, ja kyllä tuonne pakistoon yksi kova puolustaja menee. Hidas on ainakin, sen tiedän.

No kyllä minäkin nämä tiedän ihan tasantarkkaan. Lähinnä hain sitä, että joku Sharksin fani voisi tulla kertomaan tarkemmin miehen tämän kauden otteista.

Ps. Jopas toimii jatkoajan keskustelu nyt ihan saakutin tahmaisesti.
 
Mitenkään kantaa ottamatta maksettuun hintaan niin mielestäni hienoja hankintoja Sherolta. Tuovat juuri sitä fyysisyyttä ja vittumaisuutta Penssille mitä itse arvostan pelaajissa.
Voisiko joku väsäillä jonkin näköistä ketjulottoa alle näin treidien jälkeen että näkisi mihin tuo kokoonpano on muovautunut?

Tässähän voisi vielä mehustella mahdollisille Iginla/Clowe treidillä jolloin ainakin omat top3 huhuillut kaverit olisi siirtyneet samaan jengiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tanner Glass luovuttaa odotetusti pelinumeronsa Brenden Morrow'lle. Eli Morrow pelaa numerolla 10 myös Pittsburghissa.

Dustin Jeffrey puolestaan luovuttaa pelinumeronsa Glassille ja Glass on nyt #15. Jeffrey ottaa käyttöönsä #17.

Murrayn pelinumero on #3.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Kannattaa myös muistaa, että nuo ajat ovat historiaa. Nykyään ei mitään asiaa maajoukkueeseen.

No ihanko totta? Ei ollut myöskään Gary Robertsilla tai Bill Guerinilla enää asiaa maajoukkueisiin siinä kohtaa kun Penguinsseihin tulivat. Kokeneita, monet kisat, playoffit ja tärkeät matsit nähneitä kavereita, joilla ei puntti tutise, kun koodinimi Flyersin 20-vuotias räkänokka jauhaa paskaa kentällä. Ihan sama mahtuvatko nykyään enää maajoukkueeseen. Maajoukkuepelaajia löytyy kyllä joukkueesta aika hyvä nippu jo entuudestaan.

Iginlan saaminen ei missään kohtaa ollut varmaa. Siellä on pari muutakin jengiä kyseisen pelaajin perässä, kuten oli myös Morrown. Shero on ollut varmasti puhelimessa myös Calgaryn GM:n kanssa.
 

Pengu

Jäsen
Hauska katsella tuota HFboardsin ranteiden aukomista, siellä porukka on ihan paskana tästä (juurikin Pittsburgh fanit).

Itse tuolla HFBoardsin Penguinsin puolella kirjoittelenkin aktiivisesti ja mukana menossa niin sama asia tuli huomattua. Nyt kylläkin jo rauhoittunut porukka, kyllä siellä silti oli niitäkin ketkä olivat ehdottomasti kaupan puolella. Mutta se siitä.

Olisiko nyt aika hankkia se Walkinin kauan kaipaama Ott? Olisi vielä se puuttuva palanen tuonne bottom6:seen, kovia taklauksia, ärsyttää, menee vastustajan ihon alle, kyllä se maalinkin tekee kun paikka tulee. Millä mahtaisi irrota? Mutta saahan sitä vielä vähän fantasioidakin.

http://www.youtube.com/watch?v=e3bLieLA4cw

Siinä vähän esimakua Murraysta! Odotan jo Habs-peliä! Linkki youtubeen.

Kaiken kaikkiaan aika loistava päivä Pens-fanille!
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Jälkijunassa nyt kommentoin mutta hieno voitto Flyersista ja streak sen kuin jatkuu. Maaleja mennyt viimeotteluissa omiin todella vähän. Eli peli kulkee aikalailla joka alueella.

Mutta mutta johan on Shero alkanut innostua kauppoihin. Parit kaupat jo takana ja liekköhän vielä lisääkin tulossa? Morrown hankinta oli minusta ihan jees kun juuri tuo sellaista kokemusta ja rauhallisuutta eritoten kevään peleihin. Tuollaista kokenutta kaveria oltaisiin tarvittu viimekin keväänä siinä surullisen kuuluisassa Flyers-sarjassa. Sitten pitää hieman ihmetellä tätä Murrayn hankintaa kun pakkeja on kohta joka nurkka täynnä niin sitten tuodaan mukaan tälläinen kovia taklauksia tarjoileva hidas peruspakki jollaista edustaa esim. vasta joukkueeseen tuotu Eaton. En vaan käsitä. Vai olisiko tarkoitettu palaseksi johonkin tulevaan treidiin? pääasia kuitenkin että peli kulkee joukkueella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös