Miksi ja miten kannatat NHL-seuraasi?

  • 30 900
  • 147

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Kuten otsikossa lukee.

Uskoisin että monella syy on ihan siinä että on käynyt paikan päällä tai ehkä jopa asunut kaupungissa jonkin aikaa, ehkä joku sukulainen asuu siellä. Kaikilla näin ei kuitenkaan varmasti ole eikä mitään varsinaisia "kytköksiä" seuraan juuri löydy ja siksi loinkin tämän ketjun. Vaikka esimerkiksi oman SM-liigajengin kasvattien pelaaminen NHL-joukkueessa voi olla yksi iso syy, olisi silti mielenkiintoista kuulla miten itse kukin supisuomalainen kiekkofani on päätynyt kannattamaan juuri tiettyä NHL-seuraa (sillä monella täällä on nimenomaan yksi NHL-joukkue suosikkijoukkue-kohdassa). Mistä se lähti? Kuinka kiihkeää/"aktiivista" kannatuksesi on, koetko että kyseessä on faniutta vai enemmän sympatisointia? Kannatatko vierellä toistakin joukkuetta? Ostatko juuri suosikkiseurasi fanituotteita? Kuinka kauan olet kannattanut joukkuetta?

Mitään oikeaa vastausta kysymyksiin ei sitten ole ja "siistit pelipaidat" kelpaa vastaukseksi.

Mitä minuun tulee, lähinnä sympatioita lähtee Phillyn ja Edmontonin suuntaan mutta siinäpä se. Osittain ketju syntyikin siksi että monella tuntuu olevan todella vahva suhde joukkueeseen ja siitä olisi kiinnostavaa kuulla.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Itselläni ei pitkään ollut varsinaista suosikkiseuraa, vaan tuli fanitettua enemmänkin yksittäisiä pelaajia. Jossain vaiheessa Kari Lehtosen ja Ilya Kovalchukin myötä jonkin asteiseksi suosikiksi nousikin Atlanta Thrashers. Organisaation kuoppaamiseen asti sympatiat menivätkin sinne, joskin tuossa viitisen vuotta sitten alkoi Toronton tekemiset kiinnostamaan koko ajan enemmän. Kai se oli se jatkuva rämpiminen, joka herätti ensin tervettä säälintunnetta (välissä Jeff Finger aiheutti täydellistä kummastusta) ja nopeasti sitä huomasi oikeasti kannattavansa Maple Leafsia. Lisäksi Toronton seudulta löytyy runsaasti sukulaisia, joiden kautta toki aina ollut tavallaan side organisaatioon.

En varmaan ole fanina sieltä kiihkeimmästä päästä, mutta sen verran tunnetta on toiminnassa mukana, että tappio aiheuttaa aina sen vitutuksen. Normikaudella väijyn suorana sen 25-35 peliä, loput koosteista. Vielä en ole paikan päälle päässyt, vaikka siihenkin mahdollisuus sukulaisten kautta olisi olemassa. Varsinaista fanikamaa ei oikeastaan ole muuta, kuin Phaneufin pelipaita. Ei siis gameworn, vaan sellainen NHL:n virallinen replica-tuote.

Ja onhan ne paidat aika siistit... ;)
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Avataas omalla tarinalla.

Itsehän olen verrattain hyvin lyhyen ajan seurannut NHL-kiekkoa. Muistaakseni NHL08-pelin ostin kesällä 2008 ja sitten lähdin pelaamaan silloista Dynasty Modea. Joukkuetta valittaessa mielessä kävivät toki Anaheim ja Minnesota, mutta sitten valitsin Penguinsin, ihan vain pirun komean logon takia. Tästä käynnistyi minun ja Rautakaupungin Pingviinien rakkaustarina.

Pian löysin myös nettistreamien maailman ja NHL-kiekon aktiivinen seuraaminen alkoi. Syksystä -08 on tarkistettu joka ikinen aamu tulokset teksti-TV:ltä ja opiskelujen salliessa (eli pääosin viikonloppuisin ja lomilla) tottakai katselen pelejä. Stanley Cup kun sitten napsahti -09, oli meikäläinen lopullisesti myyty.

Tässä vaiheessa kun katsoo, niin Pens tuntuu jo niin omalta joukkueelta, ettei tästä enää paluuta ole. Minkäänlaisia siteitä ei ole esimerkiksi suomalaispelaajien kautta tullut. Jotenkin se vain kolahti.

Minkäänlaisia fanituotteita en toistaiseksi omista, mutta eiköhän ainakin pelipaita löydä tiensä kämpilleni, kunhan joskus rahatilanne antaa myöten. Kaukaisissa haaveissa olisi myös lähteä joskus Ison meren taakse katsomaan paikan päälle Penguins-Hockey'a.

Eikai tässä sen kummempia.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Marjosta ja Jakkarasta se kaikki aikanaan lähti ja vaikka seurantamahdollisuudet olivat 90-luvulla aika ohkaisissa kantimissa, jotenkin sitä kärryillä onnistui pysymään. Niin se vain Penguinsin "Waynen varjossa" pelaava supertähti vei mukanaan ja tähtisikermän otteet otti omakseen. Vaikka joukkueessa on suomalaisiakin silloin tällöin pelannut, niitä ei ole koskaan pitänyt sen tarkemmassa syynissä; kunhan ovat siellä seassa sätkineet.

90-luvun loppupuolella tuli seurailtua nettiradion kautta Mike Langen meuhkaamista ja 2000-luvulla kuvaan tulivat sitten jo ESPN360 sekä NHL GCL. Otteluita tulee katsottua suorana kauden mittaan arviolta puolet runkosarjasta sekä playoffsien aikaan luonnollisesti jokainen. Ison veden takana vierailut täytyy nykyisin yrittää mahdollisuuksien mukaan ajoittaa siten, että pääsee todistamaan Pensselisetiä livenä ja paikanpäällä nähtyjä otteluita heiltä on kasassa viisi, joista ensimmäinen oli Euroopan Premiere Tukholmassa Senatorsia vastaan ja kolme seuraavaa Iglun jäähyväiskaudella - Capitals punaisen meren keskellä Verizonilla sekä Battle of Pennsylvania ja sunnuntaimatinea Leafsia vastaan kotona. Viime keväänä Game 5 Flyersiä vastaan kotona osui sopivasti kalenteriin ja se on varmasti ikimuistoisin kiekkokokemukseni tähän mennessä.

Whiteout @ Consol Energy Center

Rekvisiittaa löytyy jokusen pelipaidan (gameworneihin en ole katsonut tarpeelliseksi investoida, vaikka olenkin salaa kateellinen Golden AWe:n Rangers-tyylin aikakauden Glen Murray gamewornista mutta ei kerrota hänelle) lisäksi parin kahvimukin verran. Kirjoja on siunaantunut Lemieux-aiheisten omaelämäkerta The Final Periodin ja Rob Molinarin historiikkikokoelman The Best There Ever Was lisäksi Rob Rossin toimittelema Breakout, joka kertaa Penguinsin historian Lemieux-drafteineen, konkursseineen, muuttouhkineen ja pelastusoperaatioineen kaikkineen. "Return of #66"-panoraama löytyy kehystettynä ja nyt pitäisi löytää sille sopiva paikka uuden kämpän seinältä.

EDIT: Mahtuuhan mukaan toki vielä pre-season -höntsy Jokereita vastaan. Ottelun kohokohta taisi olla se, että #87 joutui jäähylle ja kopissa istunut virkailija katseli pari sekuntia Maailman Parasta ujosti, kunnes sitten oitis ojensi hänelle nimikirjoitusvälineet, mikä tietysti Crosbyä jossakin määrin huvitti.
 
Viimeksi muokattu:

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tähän nyt tulee samat höpinät kuin tuonne Sympatiat/antipatiat ketjuun. Joskus 2000-luvun puolessa välissä oma suosikki oli aivan ehdottomasti Atlanta Thrashers. Tähän oikeastaan ei sen suurempaa syytä ole kuin Ilya Kovalchuk ja Kari Lehtonen. (Hauskaa muuten, että Noppa10 nimimerkki kirjoitti samat asiat.)

Eli itselläni ei nykyään ole sellaista supersuosikkia NHL-joukkueista, mutta parin joukkueen pelejä tulee seurattua suurella mielenkiinnolla. Suurin mielenkiinto kohdistuu Philadelphiaan ja Bostoniin. Philadelphiasta olen tykännyt aina ja kun joukkueessa pelaa vielä muuan Kimmo Timonen, niin eipä tässä voi oikein olla seuraamattakaan. Muutenkin Flyersin pelityyli on aina ollut erottuva ja itseäni miellyttävä. Lisäksi maalivahtitilanne on Ron Hextallin jälkeen ollut niin katkeransuloista seurattavaa, että sekin nostaa joka kausi tunteet pintaan. Bruinsiin pätee vähän samat sanat kuin Flyersiin. Aina olen tykännyt pelityylistä. Vaikka nykyään tuo kädettömyys vähän tympiikin, niin joukkue on täynnä aivan poikkeuksellisia yksilöitä. Näitä kahta tulee seurattua kaikkein eniten, joten kaipa niitä voi NHL:n puolelta suosikkeina pitää.

Kolmantena voisi nostaa Edmontonin, jonka bandwagoniin on nyt helppo hypätä ja gloryhuntata. Jokatapauksessa Edmonton jos joku tuon uuden nousun jo pikkuhiljaa ansaitsee. Ja sitten se Hartikaisen Teemu, jota seuraa näin KalPaa seuraavana vähän normaalia suuremmalla mielenkiinnolla.

Yhteenveto:
Miksi?
Kaipa tuollainen taidon ja fyysisyyden yhdistelmä jotenkin on lähellä omaa unelmapelityyliä. Sitä kun ei tuon Sm-liigaseuransa taholta pääse koskaan seuraamaan. Ja ne pelipaidat sitten myös kun ne kerran sai mainita. Lisäksi KalPan kasvattien uraa seuraa normaalia suuremmalla mielenkiinnolla

Miten?
Noiden joukkueiden pelejä tulee katsottua huomattavasti enemmän kuin muiden ja aamuiset tekstitv-scouttaukset alkavat siten, että väsyneet silmät etsivät noiden joukkueiden tulokset automaattisesti.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Itse tuli havahduttua kiekon maailmaan 90-luvun alussa (91-92, 92-93). Suomessa suosikiksi nousi lentoonlähtöään Selänteen voimalla tehnyt Jokerit ja NHL:n puolelta Red Wings. Syy molemmissa sama, nopeaa, taitavaa ja tarvittaessa pirullista peliä. Koska ollaan änäripuolella niin tässä muutama syy Red Wingsin kannatukseen:

Steve Yzerman
Sergei Fedorov
Nicklas Lidström
Vladimir Konstantinov
Vyacheslav Kozlov
Dino Ciccarelli
Ray Sheppard
Paul Coffey
Keith Primeau

Näistä ylivoimaisesti valovoimaisimpina pikkupojan mieleen highlight koosteista jäivät Fedorov ja Coffey. Niin ja eipä tuo Red Wings ysärillä yleensä nyrkkihipoissakaan huonoin ollut (Probert, McCrimmon, McCarty...)
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Hyvä ketju, eli kiitokset avaajalle.

Olen siis Blackhawks-fani henkeen ja vereen, eikä mikään vituta niin paljoa kuin Hawksien tappio, erityisesti Detroit Red Wingsille. Kannatukseni alkoi joskus vuonna 2006-07 kun pelasin Ilves Blackhawksissa. Teimme joukkueen kanssa sopimuksen, että jokainen ostaa Hawksien pipon ja pitää sitä yhteisissä tilaisuuksissa. Tällöin aloin myös seuraamaan tarkemmin NHL:ää, kun olin sen jo aikaisemmin lopettanut Pavel Buren lopettamispäätökseen. Silloin aloin myös tarkemmin seuraamaan Blackhawksien tekemisiä, vaikka joukkue ei vielä tuolloin juurikaan herättänyt suurempia tunteita.

Äkkiä kuitenkin aika kului ja huomasinkin seuraavani todella tiiviisti Hawksien esityksiä. Tappiot ottivat päähän, voitot piristivät päivää ja pelaajisto tuli paremmin tutuksi. Tällä hetkellä olenkin sitten jo vetänyt Hawksien seuraamisen yli. Tälläkin kaudella olen katsonut lähes jokaisen pelin (1 jäi väliin, koska digiboksi oli hajalla), ja jokaisen pelin katson Tuomo Ruudun fanipaita päällä, Hawks-pipo päässä kannustaen täydet 60 minuuttia. Tämän lisäksi seuraan Hawksien kotisivuja päivittäin, sekä seuraan satunnaisesti Hawksien Insider-twittereitä. Red Wings kuuluu edelleen inhokkeihini, enkä voi sietää koko porukkaa, joten siltäkin osalta olen seuralle uskollinen.

PS. Ja onhan Blackhawksilla selkeästi NHL:n hienoimmat paidat

EDIT: Lisätään vielä sellainen, että kertaakaan en ole Mad Houseen päässyt katsomaan pelejä, mutta Hartwall-areenalla tuli käytyä katsomassa Hawkseja pari vuotta sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Ala-asteella taisi tulla kannatettua aina sitä joukkuetta jonka maalivahdilla oli hienoin maski. Edmonton, Chicago ja Dallas tulee nyt ainakin mieleen. Myös Mighty Ducks taisi kiinnostaa silloin joskus. Mutta kun Ilves ja jalkapallo kiinnosti kuitenkin enemmän niin mitään omaa joukkuetta ei itselleni NHL:stä tarttunut. Kunnes sitten vuonna -98 tuli lähdettyä äitini serkun kyydillä Espanjassa käymään. Ja kun kulkuälineenä oli rekka ja sen yläpetiltä löytyi telkkari niin tietysti otin Pleikkarini mukaan. Reissulle tuli ostettua mukaan peli missä pelattiin 3 vs 3 jääkiekkoa NHL-joukkueilla. Reissun aikana Wildista muovautui joukkue jolla pärjäsin kaikista parhaiten. Ja oli paidallakin varmaan merkitystä, koska koko nuoruuteni lempivärini oli vihreä. Siitä alkoi joukkueen seuraaminen ja viimeistään kun markat piti viedä pankkiin niin kunnon fanius oli minuun iskenyt. Enää en luonnollisesti voisi kuvitellakaan kannattavani mitään muuta joukkuetta. Tällä kaudella on tullut katsottua kaikki ottelut.

Kaikenlaista Wildin kamaa löytyy. Paitoja, lippistä, pyyhettä, mukia, yms. Ja logokin on tullut jo tatuoitua. Vielä kun semmoisen vihreän Wildin löhötuolin kaadettavalla selkätuella saisi ostettua ja pääsisi Xcelissä käymään. Luottoa löytyy että molemmat toteutuu seuraavan kauden aikana, reissu ainakin. Täydellisin päiväni Wildin osalta oli tietysti vuonna 2010 kun Wild kohtasi Ilveksen. Sitä kylmien väreiden määrää aivan koko ottelun ajan, huh huh.
 

tirppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Ilves, HIFK
Lainaanpa itseäni tuolta Boston Bruins-ketjusta, jonne kirjoitin jääkiekkofanitustaustastani tuossa viime viikolla palstalle liityttyäni:

Jääkiekkoa on tullut seurattua ihan pikkutytöstä asti, kun veljen ulkopelejä piti aina lähteä minunkin seuraamaan kentän reunalle, kunnes sitten kerran sain kiekon otsaan ja sairaalareissu kutsui. Sen jälkeen en muistakaan käyneeni kuin jäähallissa seuraamassa lätkää kun veljenkin harrastus vaihtui salibandyyn. Ja vaikka kotiliigan suosikkijoukkuueni onkin viime vuosina rämpinyt, on kyllä jääkiekko pysynyt aina lähellä sydäntä, ja muutama vuosi sitten minäkin löysin NHL:n, jonka jälkeen ei olekaan tuohon kotoiseen liigaan tullut enää juuri keskityttyä. Tällä kaudella toki täytyi Ilveksen pelissä ihan vain Daniel Paillen takia käväistä.

Tosiaan, NHL:n seuraus ei kovin pitkään ole kuulunut elämääni, muutama vuosi on aktiivisemmin tullut seurailtua. Taisipa olla keväällä 2010 kun sekoitin Vancouverin olympialaisten seurauksena unirytmini lopullisesti ja loppukevät kuluikin sitten yöt änärin parissa valvoessa. Kiinnostus jatkui tuon ikävästi päättyneen kauden jälkeen sitten myös seuraavalla, ensimmäisellä kokonaan seuraamallani NHL-kaudella, joka ilokseni huipentuikin heti Stanley Cupiin. Viime kaudella New Yorkin reissulla pääsinkin jo ihan paikan päältä seuraamaan Boston Bruins - New York Rangers-matsia, joka on kyllä yksi huikeimpia kokemuksia ikinä. Tällä kaudella väliin on tainnut ulkomaan reissun takia jäädä ainoastaan yksi peli, omien kanssa on valvottu muuten jokaisen pelin parissa.

En oikeastaan tiedä miksi ikinä päädyin Boston Bruinsin kannattajaksi, koska alkujaan mikään joukkue ei herättänyt tunteita juuri suuntaan tai toiseen. Sittemmin toki muitakin joukkueita on tullut aika tasaisesti seurattua, ja suosikit ja inhokit ovat tässä parin vuoden aikana kyllä löytyneet. Taisin ehkä ex-Ilvesvahdin Tuukka Raskin takia kiinnostua joukkueesta ja ihastuin saman tien joukkueen pelityyliin; tiiviiseen viisikkopuolustamiseen ja fyysisyyteen. En missään lajissa ole ikinä oikein lämmennyt neppailijoille ja suosikkipelaajiani lajissa kuin lajissa ovat edelleenkin kaikki puolustajia, joten sikäli valinta oli helppo. Kyllä viime keväänä tuli päätä pudisteltua useaankin otteeseen Battle of Pennsylvanian parissa kun puolustuksesta ei ollut tietoakaan. Vaikka kyseinen ottelusarja olikin todella viihdyttävää katsottavaa, en jaksaisi sellaista kyllä omalta joukkueeltani pelistä toiseen, sillä kurinalaisuus ja uhrautuvuus omien puolesta on minulle niitä tärkeimpiä ominaisuuksia joukkueelle.

Boston-fanikamaa ei toistaiseksi vielä löydy, kun viime New Yorkin reissulla en ajatellut moista edes ajatella (hallilla myytiin luonnollisesti vain Rangers-sälää eikä tullut edes mieleenkään varsinaisen NHL-kaupan olemassaolo kuin vasta odotellessamme autokyytiä lentokentälle). Kuukauden päästä New York kutsuu tosin jälleen, ja silloin olisi tarkoitus jotain hankkia. Suunnitelmissa olisi ainakin joku kiva Bruins-retropipo ja ehkäpä joku jättikokoinen t-paita, jota voisin sitten tunikana käyttää legginssien kanssa ihan arkipäivänäkin.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Uskoisin että monella syy on ihan siinä että on käynyt paikan päällä tai ehkä jopa asunut kaupungissa jonkin aikaa, ehkä joku sukulainen asuu siellä.
Joo... juuri siksi diggaan Flyersista, ei kun en siksi.

<kullinvenyttely>Silloin joskus kun Winnipeg Jets oli vielä, no, Winnipeg Jets tuli paikalla oltua. Oli rähinää, oli mähinää, oli taitoa jäällä... hienoa kiekkoa... se paine, tunne ja kokonaisuus sai jotain aikaan. Riittänee paikallaolon osalta?</ verenpaine>

Lienen epäuskottava Flyersin kannattaja tuon edellisen jälkeen, sekä etenkin tämän jälkeen. Olen aina tykännyt jääkiekosta itsestään ja nollatoleranssin saavuttua NHL:n piiriin en voinut kuin rakastua jo pitkään kaapissa hiplailemaani: Flyers. Joukkue on täysin bipolaarinen johdosta lähtien ollut iän kaiken, mutta jäällä viihdyttävä (en sanonut vitun masentava, kun tätä kautta ei lasketa). Joukkue on aina pelannut sitä peliä, mitä diggaan, niillä pelaajilla mitä on ollut käytettävissä.

Legion of Doom on varmasti monille tuttu... sekä sen sentterin historia, sekä sitä myötä Flyersin kultakimpaleiden historia: joko kuolit tai sut treidattiin.

Flyers on totaalisen sekopäinen tai jopa sitäkin pahempi organisaatio kannattajiaan myöten, mutta siellä on silti se... Flyers. Kaikesta huolimatta tuo joukkue saa jollakin tavalla kairattua (esimerkiksi Clarken nimen unohtamisesta huolimatta) taitoa kivesten keskelle. Flyers löytää aina omansa, hyvässä ja pahassa.

Voiko tuota olla rakastamatta?

... ja miten? no vittu lue yltä.
 

Jubee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Anaheim Ducks, New Jersey
Detroittia tullut seurattua kohtalaisen tiiviisti 98-kaudesta lähtien. Russian Five ja myöhemmin Dominik Hasek + Yzerman ja kumppanit vei tämän pojan sydämmen. Vähän vanhempana alkanut arvostamaan koko organisaatiota miten loistavasti sitä on johdettu viimeiset pari kymmentä vuotta. Vakaasti uskon, että Red Wings nähdään tälläkin kaudella pleijareissa :)

Kakkosseurana vähän vuorotellut Devils ja Ducks. Anaheim koska Teemu ja Paul Kariya ( + Saku ), ja Devils koska Lou Lamoriello, Niedermayer, Stevens, Brodeur ja muut huikeat pelaajat vuosien varrella. Detroitin ohella ehkä parhaiten johdettuja organisaatioita, vuodesta toiseen contender treidien ja hyvän draftaamisen kautta.
 

Japu91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jääkiekon seuraaminen aikoinaan alkoi MM-kisoista ja Olympialaisista vähemmän yllättäen. Maajoukkue oli kova juttu ja varsinkin Teemu Selänne ja tämä sama mies pelaa vieläkin huipulla niinkuin tiedämme, hattu pois päästä. Jokaisessa mailapelissä oli se sitten pipolätkää, säbää, kaukalopalloa halusin aina olla "Selänne" #8 rightin puolisena kaverina. Onneksi muut pennut oli leftin äijiä ;) Muistan kun meillä oli ala-asteella ketju, jossa minä olin olevinaan "Teemu" ja sitten oli "Saku" ja "Jere". Tämä wannabe-Jere on muuten vieläkin Dallas-fani, oli jo silloin.

Se siitä, tuli vain hienoja muistoja lapsuusajoita mutta pohjustavatpa nämä tätä tarinaa. Kunpa olisi vielä lapsi. Mighty Ducks kamaa mulla oli pentuna paljonkin, Winnipeg aikoja en tosiaan muista, olin silloin liian pieni. Helpostihan tästä voisi päätellä, että minusta olisi tullut Ducks fani henkeen ja vereen. Sympatiat toki menee sinne aina varmasti ja tulee seurattua toiseksi tai kolmanneksi eniten joukkueista nykyään. Toki iso syy on kaksi suomikiekon legendaa...

Fanitukseni oli kuitenkin pelkästään silloin Finnish Flashiin kohdistuvaa ja muistan sen kun Teemu myytiin Sharksiin. En toivonut Ducksille pytyn voittoa silloin kun olivat finaaleissa ilman Teemua, ei kiinnostanut. Coloradoon siirtyessään meinasin innostua Coloradosta mutta ehkäpä Teemun heikko kausi vaivoineen laimensi innostusta. 2003-2004 kausi oli kuitenkin minulle se kohtalo vuosi. Veikkaanpa, että jos Colorado olisi odotuksien mukaan mennyt päätyyn asti tai jotain niin suosikkijuokkue kohdassa olisi jotain muuta.

Calgary Flamesin upea pudotuspelikevät vuonna 2004 synnytti minussa kevätromanssin, joka on sittemmin muuttunut rakkaudeksi. Se millä tavalla joukkue tiputti ennakkosuosikkeja tieltään mennessään finaaleihin oli jotain mihin tykästyin. Detroitin tiputtamisesta nautin suunnattomasti. Tappio Tampalle oli perseestä. Tämän kevään jälkeen ei ole kuitenkaan ollut kysymystä mitä seuraa fanittaisin. Miikka Kiprusoff on myös iso syy, pelasi huikean kevään nousten eliitti maalivahtien joukkoon. Kiprusoffin otteet 2004 WC:ssä myös vakuuttivat minut ja on ollut tuosta vuodesta lähtien suosikkimokkeni. Jarome Iginlasta tuli samana keväänä suosikkipelaajani kanssa.

Joku ihme tuossa joukkueessa iski silloin minuun sillä tavalla, että en voisi kuvitella kannattavani muuta joukkuetta NHL:ssä. Kanadalainen NHL-joukkue, paras suomalainen maalivahti, huikea kapteeni Iginla, komeat pelipaidat, entinen olympiakaupunki ja se että heti työsulun jälkeen pelattiin hyvä runkosarja ollen kolmansia. Toki silloin tuli kuin kohtalon iskusta vastaan Mighty Ducks, jolle Flames hävisi 7. pelissä. En kuitenkaan kääntänyt kelkkaani sinne vaan pysyin liekkipaitojen fanina. Toki Teemulle toivoin menestystä. Vuodet ovat olleet tuskaisia ensimmäisen kierroksen pettymyksiä ja viime vuosina pitkien kesälomien myötä. Flames se tulee kuitenkin olemaan minun suosikkini vaikka miten syvälle mentäisiin. Pelipaitaa ja muuta fanitavaraa minulta löytyy nykyisin. Hienoin fanitavarani ei kuitenkaan liity Flamesiin. Se paita on seinällä roikkumassa ja sehän on #13 Selanne Winnipeg Jets. Toki kun olen kiekkohistoriaa lukenut niin mitähän olisi tapahtunut ylipäätään tälle kaikelle jos Teemu olisikin aikoinaan päätynyt Calgaryyn Winnipegin sijasta...niin ei kuitenkaan ollut tarkoitus käydä.
 
Viimeksi muokattu:

Steus

Jäsen
Sympatiaa finskien kautta Duckseille ja Wildille, Wingelsin takia SJS:lle. Muutenkin lähinnä finskejä (kenttäpelaajat, ei molarit) tulee seurattua, ei siellä oikein muu erityisemmin kiinnosta, jotkut pelaajat jollain tasolla (Callahan, Datsjuk, Chara, tulokkaat). Jotenkin sitä silti kanavasurffaa yöstä toiseen katsellen jotain, olen kait enemmänkin lajikannattaja.
 

Eskelarit

Jäsen
Kaikkien silmissä olen se glory hunter Pens-fani, kun ikääkään ei ole kuin hieman yli täysi-ikäisyyden. Toisaalta, ymmärtäähän sen.

Kuitenkin, NHL-pelisarjaa on tullut pelattua kuitenkin ihan jostain 98 saakka, 00-versio lienee kuitenkin se ensimmäinen mistä on kunnon muistot. Vieläkin jos joskus aina jaksaa pelata GM-modea yms, on valinta aina Pens.

Muistoja löytyy myös Power Weekeistä, kun Kasparaitis jakaa persmiinoja.

-07 finaalisarja oli ensimmäinen kerta kun seurasin kunnolla yöllä lätkää. 13v pojalle meni ne pelit pirun myöhään, mutta useasti tuli seurattua. Ei sitä silloin tajunnut miten kova juttu Teukan SC-voitto oli.

Voi sitä iloa kun seuraavana vuonna oma suosikkijengi pelasi finaaleita.
Seuraavana vuonna tulikin saatua ensimmäinen fanituote, kaveri kävi Kanadassa, josta tuliaisena sain lippiksen päähän. Uskomaton fiilis, hyvä etten nukkunut ko. lippis päässä öitäni.

-09 pelasi myös Pens finaaleissa, sarja oli 2-2, kun joutui hylkäämään lätkän ja lähteä riparille, siihen aikaan ei omalla kännykällä mitään netissä oltu, joten tekstiviestein piti kysellä tuloksia. Hyvä etten mennyt katosta läpi kun olin saanut viestin, että Pens oli voittanut 7. ottelun. Oli vielä hirveä tärinä aamulla, kun kännykät oli kerätty yöksi pois.

2009-2010 vuodenvaihde tuli vietettyä Kanadassa, josta tuomisena oli pari lippistä, pipo ja -09 SC-mestaruus t-paita.


Eli tuossa lienee tarpeeksi, miksi kannatan.

Kuitenkin, miten kannatan. Tulee öitä valvottua ja seurattua pelejä, koulun tilanne on nyt mitä on. Onko se kannattamista, että tulee logoa kannettua aina ulkona liikkuessa? Talvella piposta löytyy Pingviini ja kesällä lippiksestä.

Tulipahan tarinaa näin yöllä, ihan pelikin jäi toisarvoiseksi. Osa hyvinkin liittyen aiheeseen, osa taas paljon vähemmän liittyen aiheeseen.. :D
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Johonkin samanlaiseen ketjuun on tullut tästä asiasta jo kirjoitettua, mutta laitetaan nyt vielä lyhykäisesti.

Miksi kannatan Anaheim Ducksia? No koska asun alueella, ja seurassa pelaa Teemu Selänne ja Saku Koivu, ja muutenkin Ankkojen fanit ovat sellaisia rauhallisia perheellisiä suurimmalta osin (varmasti poikkeuksiakin löytyy) verrattuna alueen toisen NHL-seuran faneihin (Kingsin rähjäävät jengikannattajat). Ja hallikin sijaitsee vielä mukavammalla alueella ja on muutenkin rauhallisempi ja mukavampi kuin Kingsien hullunmyllyn keskellä sijaitseva Staples Center.

Miten kannatan Anaheim Ducksia? No, käyn silloin tällöin matseissa paikan päällä, katselen TV:stä pelejä kun pystyn, ja kuuntelen usein pelejä radiosta. Ensimmäisen Ducks-pelini paikan päällä näin joskus vuoden 1998 paikkeilla, vaikken silloin täällä viellä asustellutkaan. Ja ostan jotain fanituotteita silloin tällöin. Sakun Ducksin pelipaitakin löytyy. Ja yritän kirjoitella Jatkoaikaan, vaikka täältä löytyykin paljon paremmin Ankkojen asioista perillä olevia ihmisiä kuin minä. Jotain paikallista perspektiiviä yritän kuitenkin laittaa kirjoituksiini, jos mahdollista. Täytyisköhän tähän laittaa myös, että käyn pukukopissa tsemppaamassa jätkiä?
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Se alkusyy on varmasti Gretzky, Kurri ja kevät 1993. Miksi olen sitten kannatusta sitkeästi jatkanut? Olen varmaan masokisti.

90-luvun loppu kun oli Kingsin ja Ässien kannattajalle yhtä herkkua.

Viime keväänä tulikin sitten palkinto.

Pelejä tulee katsottua sen verran kun pystyy. Tosin tuo länsirannikko ajallisesti hiukan haastavalla vyöhykkeellä.

Ja NHL:ää pelaan vain Kingsillä. Aina.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kirjoittelin reilu vuosi sitten oman vuodatukseni tänne NHL-puolen Suosikkijoukkueen taustat -ketjuun.

Näin tiivistäen 91-92 Penguins-finaaleista kannattaminen alkoi ja nyt myöhemmin on tullut katsottua jokainen Hawks-peli kaudesta 08-09 lähtien, kun se on ollut mahdollista myös jälkilähetyksinä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Blackhawks-kannattamiseni siemenet kylvettiin 90-luvulla, kun silloin ala-astetta käydessä oli mieletön jääkiekkokorttien keräilybuumi. Chicagossa pelasi tuolloin Roenickin, Belfourin, Chelioksen, Amonten ja Dazen kaltaisia persoonia, joiden kortteja tuli keräiltyä. Tuolloin seurasin änäriä enemmän yksilöiden kautta eikä ollut suosikki- tai inhokkijoukkueita.

2000-luvun alussa jostain syystä kelkka kääntyi ja Blackhawksista tuli yksittäisiä pelaajia tärkeämpi. Erityisesti tuo joukkueen synkkä aikakausi ennen tätä nykyjoukkueen muovautumista houkutteli seuran kannattamiseen. Nukkuvat jättiläiset ovat jostain syystä kiehtoneet ja Hawks oli tuohon aikaan suorastaan koomassa oleva jättiläinen. Myös pitkä historia herätti mielenkiintoa ja kiintymystä. Ja tottahan sillä pelipaidallakin oli merkitystä. Hienoin paita urheilussa piste.

Kaiken lisäksi minulla on jonkinlainen pakkomielle Chicagoon. NFL:n puolella kannatan Bearsia ja tykkään kaupungin historiasta sekä asemasta kolmantena suurena Losin ja Nykin välissä. Vielä en ole ehtinyt kaupungissa käydä, mutta heti lähden, kun elämäntilanne sen sallii.

Ja kyllähän minä pidän itseäni täysiverisenä fanina, jonka mielialat on riippuvaisia haukkojen menestyksestä. Voittopäivänä koko maailma hymyilee ja ruman tappion jälkeen sitten mökötetään antaumuksella. Tyttökaverin kanssa tästä on käyty lukuisia keskusteluja, että haukat menee liian usein parisuhteen edelle, kun pitää valvoa öitä ja silmät kiiluvat vain kun puhutaan kiekosta. Mutta minkäs teet, kun tämä touhu tuo eniten sisältöä elämään. Jonkun mielestä voi olla surullista tai säälittävää, mutta meikä ei siitä välitä. Koskaan ei ole tylsää, kun saa fanittaa maailman parasta lajia ja sen parasta joukkuetta.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
En tiedä onko tästä tullut jauhettua aiemmin, mutta jotenkin näin se meni.

Jääkiekkokortteja kerättiin jossain 1993 alkaen. Silloin jotenkin aloin keräämään pelkästään Leafsin kortteja (parin kokonaisen sarjan ohella). Kun Leafsissä pelasi Potvin maalilla ja Gilmour takoi pisteitä. Sitten tuli Sundin treidillä ja taas oli yksi supertähti remmissä. Luonnollisesti 235 ja NHL Power week oli mistä NHL:ää ja Leafsiä seurattiin Veikkaaja lehden ohella, sekä korteista edellisvuosien tilastoja ja joskus Pro Hockey lehdestä. 1998 tuli talouteen Canal+ ja samalla nousi seuranta uudelle tasolle kun näki matseja 2-4 kertaa viikossa ja Leafsin HNIC-ottelu tuli lähes joka la-su yö. Pat Quinn valmensi ja Leafs nousi heikkojen kausien jälkeen liigan kärkipäähän pelaamalla vauhdikasta kiekkoa. Kaikki hyökkäsi ja CuJo torjui loput. Rosterissa vilisti mm. Sundin, Thomas (ne kaikki ja-maalit!!), Domi, Tucker, Roberts, Corson... sittemmin Nieuwendyk, Mogilny. Konfrenssifinaalit Buffaloa vastaan oli täyttä kiimaa, vaikka pataan tuli. Myös aiempi viimeinen ottelu Maple Leaf Gardensissa ja avauspeli ACC:ssä oli kohokohtia.

Vuosituhannen vaihteessa pelattiin myös tietokoneella NHL99 ja NHL2000 aika ahkerasti, samalla oppi tuntemaan pelaajat ja joukkueet todella hyvin. Tietysti Canalilta seurattiin pelejä ja NHL2Night oli tiukkaa settiä. Mojo640 radioasemaa kuunneltiin netin kautta ja Leafs Lunch oli usein ohjelmana. Pari pelipaitaakin tuli hommattua, valkoinen (silloinen) kotipaita ja kolmospaita. Lisäksi oli julisteet Cujosta, Potvinista, Gilmourista ja Sundinista. Samoin joukkueen viiri. Sittemmin on vielä hankittu pipoa, lippistä, hupparia jne.

Lukioiässä tuli seurattua pleijarit livenä ja ne kaikki Ottawan kaadot jäi hienosti mieleen. 2002 sarja Islandersia vastaan oli tiukka ja tulinen. Eniten kirpaisi konfrenssifinaalitappio Carolinalle. Olikohan Wallin joka pisti viivavedon sisään jatkoajalla, lirui vielä maaliin. Sitä ennen pahasti loukkaantumisista kärsineen Leafsin otteet sykähdytti kun Roberts ja MacCauley survoivat Leafsin tasoihin kolmannen erän lopussa. Cujon loukkaantuminen on jäänyt mieleen ja sitten kun Corey Schwabb tuurasi.Tuo aika oli silti sitä parasta fanitusta tähän mennessä, pelejä näki sen ajan mittapuulla paljon ja nuorena jaksoi valvoa (mitä nyt vähän koeviikolla hapotti) ja muutenkin NHL oli ihan kaikki ja pelattiin paljon lätkää vapaa-ajalla. Lisäksi LeafsTV näkyi jonkin aikaa satelliitissa, olisiko ollut puolen kauden ajan.

Silloin kun Leafs oli harjoistusleirillä Suomessa ja Ruotsissa tuli käytyä pelejä katsomassa. Istuin Hartwallilla Leafsin vaihtopenkin takana ja oli aika maagista nähdä tähdet niin läheltä. Alkulämmittelyssä Nieuwendykin rannelaukaus näytti maailman parhaalta. Sai pleksi kyytiä silloin. Nuori Carlo Colaiacovo pyöri siinä pukukopin ja penkin välillä ja tukassa oli geeliä tarpeeksi. Nimmareita otin paitaan ja muutaman pelaajan kanssa pääsin juttelemaan. Ainakin Owen Nolan ja Travis Green siinä oli ja signasivat pelipaidan. Gary Robertsin kanssa yläfemmat ennen ottelua sanoilla "Let's go buddy!". Tapasin myös harkkapelejä selostamaan tulleen Leafs-äänen Joe Bowenin. Holy Mackinaw! Ihmetteli miten joku nuori poika voi hänet tunnistaa. LeafsTV oli muutenkin tullut paikan päälle. Tuntui hassulta silloin Hartwall Areenalla kun Leafsin mukana tulleita toimittajia, henkilöstöä jne. pyöri käytävillä ja kukaan muu ei heitä tunnistanut. Itse olin ihan liekeissä koko ajan, että tuossakin on tuo ja tuo.

Kohti lockouttia mentäessä joukkueeseen tuli rental-pelaajia ja ennusmerkit oli ilmassa. Sitten lockoutin jälkeen alkanut tuska painaa vielä. Sundinin lopettaminen, tai kuinka huonosti Leafs sen hoiti jäi kaivelemaan ja samalla nuori joukkue oli pitkään tuuliajolla, nyt vasta ehkä valoa näkyy tunnelissa. Seuraaminen livenä on jäänyt vähemmälle sen jälkeen kun Canal+ lopetti NHL:n seuraamisen. Nelonen Pro ja Viasat on näkynyt silloin tällöin ja välillä ulkomailla asuessa oltiin streamien varassa. Nyt tulee katseltua pelejä epäsäännöllisesti sitä mukaa kun on aikaa, koosteet sitten youtubesta ja mapleleafs.comista jos ei peliä näe.

Tulipa hienoja muistoja kun mietti noita vanhoja juttuja tätä kirjoittaessa.
 
Viimeksi muokattu:

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Olen muistaakseni kertonut jossain ketjussa joskus, että miten kaikki lähti. En sitä nyt tähän hätään kuitenkaan löytänyt, joten kerrottakoon tässä nyt sitten jonkin verran omaa taustaa.

Ensimmäinen kosketus Coyotesiin tuli siten, kuten monella muullakin tuntuu käyneen. NHL-pelisarjaa pelatessani huomasin Phoenix Coyotesin ja pelaajalistoilla oli silloin mm. Teppo Numminen, Ossi Väänänen, Shane Doan ja Brian Burke. Lisäksi joukkueen silloiset pelipaidat olivat pikkupojan mielestä hienot. Tässä vielä kuva paidasta. Tämä kosketus tuli joskus vuoden 2001 aikoihin. Kunnollinen NHL:n seuraaminen ja Coyotesin fanittaminen alkoi kaudella 2003-2004. Vaikka Coyotes ei tuolloin missään kovassa lennossa ollut, niin joukkue tuntui silti jotenkin "omalta" ja suorituksiin oli helppo saada kosketusta.

Miten kannatan? Noh, seurailen Coyotesin otteita suurilta osin internetin välityksellä. Tätä kautta, kun saa parhaimman informaation. Lisäksi löytyy erinäisiä streameja ja nettiradioita, joita tulee seurattua silloin, kun oma aikataulu käy yksiin. Suurin osa livenä seurattavista otteluista ajoittuu usein vuoden vaihteen jälkeiselle ajalle ja mitä pidemmällä kevättä ollaan, sitä tiiviimmin otteita tulee seurattua.

Kuten viestin alussa sanoin, niin jossain toisessa Jatkoajan ketjussa olen avannut asiaa paljon enemmän. Nykyään ei edes kunnolla muista tuota tapahtumaa, kun onhan tuosta jo yli kymmenen vuotta aikaa, kun NHL alkoi meikäläistä kunnolla kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kirjoittelin reilu vuosi sitten oman vuodatukseni tänne NHL-puolen Suosikkijoukkueen taustat -ketjuun.

Hauska ketju tuo vanhempi. Erityisesti siksi, että tuolla voi vielä yhden käden sormilla laskea Penguins-fanit, joita on nykyään kuin sieniä sateella.

Itse en ole koskaan ihastunut seuroihin suoraan, vaan nimenomaan pelaajien takia. Tosin nyt vähän vanhemmalla iällä (poikanenhan minä vieläkin olen) seuroista on tullut suurempia kuin pelaajista.

Patrick Roy'n ja Saku Koivun takia se aikoinaan alkoi. Olen ollut aina maalivahteihin kallellaan ja 1993 muistan ensimmäisenä keväänä, kun NHL:aa jollain tapaa seurasin ja Roy'n maaginen maalivahtipeli ihastutti tuolloin vielä fyysisesti ja henkisesti pientä poikaa. Muutama vuosi myöhemmin iski suuri suru, kun sain tietää, että Roy oli treidattu Denveriin. Tuon ikävän episdon takia Avalanchen seuraaminen lisääntyi voimakkaasti. Avs nousi toiseksi suosikiksi myös herrojen Joe Sakic ja Peter Forsberg takia ja ihastus seuraa kohtaan hiipui vasta, kun Foppa pakkasi laukkunsa. Nykyään Avalanche on edelleen lännestä se joukkue, mutta en koe sen täyttävän suosikkijoukkue-kriteeriä. Seuraan kyllä edelleen.

Canadiens siis jäi jollain tapaa kakkkoseksi, kun Roy myytiin pois, mutta onneksi Saku Koivu oli paikkaamassa tilannetta. Koivu nimittäin oli aikoinaan se seikka, joka teki minusta TPS:n kannattajan. En kuitenkaan seurannut Canadiensia vuosikausiin niin tarkasti kuin jälleen muutaman viime kauden aikana ja syy oli jälleen maalivahti, Carey Price. Odotin paljon, kun kaveri ensin voitti Calder Cupin ja sitten tuli vihdoin NHL:aan, toivotin miehelle jo kertaalleen hyvää tulevaisuutta jossain kaukana Montréalista, kunnes käänsin jälleen takkini ja totesin, että kaveri alkaa lunastaa häneen asetettuja lupauksia. Kaiken kaikkiaan Canadiensissa parasta on yllätyksellisyys, koskaan ei tiedä mitä saa. Viime kaudella ranteiden verisuonia etsittiin päivittäin, tällä kaudella meno on ollut lähes yhtä voitosta voittoon laskettelua.
 

drazzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Itsellä alkoi NHL:n seuraaminen n.12 vuotta sitten jollain tasolla, lähinnä teksti-tv:n avustuksella, tähän tuli melko radikaali muutos vuosi tämän jälkeen jolloin perheemme muutti Pittsburghiin asumaan.

Kaupungissa tuli asuttua vajaan 9 vuotta ja vaikea sitä paikallista oli olla kannattamatta etenkin kun yksi lempipelaajistani Mario joukkueessa oli. Tuli todistettua Fleuryn,Crosbyn,Staalin ja Malkinin saapumiset kaupunkiin ja seuran nousua finaaleihin 2008 ja 2009 jolloin pytty napsahti Steel Cityyn.

Olen aina pitänyt Penguinsin pelityylistä ja toki Crosbyn saapumisen jälkeen tämän välillä aika uskomattomia suorituksia.

Parhaita muistoja playoffien lisäksi ovat tietysti ottelut Flyersia vastaan niin vieraissa kuin kotona ja niiden nostattama kiima, toki Capitals Ovechkinin tultua mukaan sai välillä samankaltaisia tuntemuksia pintaan, etenkin 2009 playoff-sarja oli varsin raastavaa katsottavaa.
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Hieno ketju! Mahtava lukea muiden kirjoituksia, monilla ihan samoja kokemuksia kuin itsellä ja samoista jutuista lähtenyt liikkeelle.

Eli itsekin aloin seurata NHL:ää kunnolla 90-luvun alussa, Selänteen tulokaskauden myötä. Alkuun seurasin eniten yksilöitä, jostain syystä Pierre Turgeon oli oma ehdoton suosikki. Myös Mario Lemieux ja suomalaiset olivat tiukan seurannan alla.

Flyers tuli kuvaan Legion of Doomin kautta ja etenkin Oulun suuren pojan Janne Niinimaan tulokaskauden myötä joukkueesta tuli ehkä se seuratuin. Viimeinen naula arkkuun oli keväällä 2011 kun pääsin Wells Fargo Centeriin katsomaan peliä. Siltä reissulta tarttui mukaan myös Brieren paita ja tässä odotan malttamattomana milloin seuraavan kerran pääsisin ko. paita päällä paikan päälle aistimaan huikeaa tunnelmaa uudestaan.
 

M10

Jäsen
Kaikki lähti Jarkko Varviosta, kun hän siirtyi 1993 Dallasiin parin loistavan HPK:ssa vietetyn kauden jälkeen. Varvion läpimurto NHL:ään jäi tekemättä, mutta silti jämähdin seuraamaan Dallasia. Lehtisen, Modanon ja Zubovin myötä seuraaminen muuttui siinä vuosien 1995-1997 aikana fanitukseksi. Vuosituhannen vaihde oli Stars-fanin kulta-aikaa.

2000-luvulla on menty loivaa alamäkeä alaspäin ja tällä hetkellä Dallas Stars on menestymätön sillisalaatti, mutta ei tuota suosikkijoukkueta enää viidentoista fanitusvuoden jälkeen vaihdeta. Hienoja elämyksiä on saanut tällaisena etäfanina kokea myös 2000-luvulla, etenkin joukkueen (ja sen kapteenin) play-off run keväällä 2008.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hauska ketju tuo vanhempi. Erityisesti siksi, että tuolla voi vielä yhden käden sormilla laskea Penguins-fanit, joita on nykyään kuin sieniä sateella.

Hauskoja tosiaan nuo vanhat kirjoitukset. Vilpertti esimerkiksi on ollut jo 11 vuotta sitten asioista todella hyvin perillä:

Varmaan monella on jokin vaihe elämästä kun on hieman tyhmempi, jälkikäteen ajatellen. Silloin todennäköisesti kannatetaan TPS:aa ja Chicagoa.

Mutta omalla kohdalla voin kopioida tänne tuon 11 vuotta sitten kirjoitetun, eipä se ole siitä miksikään muuttunut.

Kaikki alkoi siitä kun Steve Yzerman kävi voittamassa Wienin MM-kisojen pistepörssin keväällä 1990. En oikein tiennyt miehestä silloin sen enempää ja aloin tutkia että mikäs hän oikein on miehiään. Tästä voi kaikki päätellä että Wings oli silloin vielä aika surkea joukkue, kun Stevieltä jäi pleijarit väliin. Silloin kiinnostuin hänestä ja Detroitista oikeestaan ensimmäistä kertaa.

Suomalaisten menestystä tietty toivon, mutta koskaan ei ole tullut mieleenkään kannattaa jotain joukkuetta sen takia että siellä olis 4-5 Suomipoikaa. Lähestulkoon kaikki kaverit kannattivat jo 80-luvulta lähtien Oilersia, itse en siihen ikinä tykästynyt, vaikka Gretzkyt & kumpp huikeasti pelasivatkin. Nyt jälkeenpäin kun on nähnyt niitä vanhoja pätkiä, niin ei voi kuin ihailla. Mutta pienempänä sitä on ihmeellinen ihmisen mieli.

Red Wingsissä miellytti nuo punavalkovärit(kuin myös suosikkini futiksessa..). Jotenkin olen siitä yhdistelmästä pitänyt aina (yhtään sinivalkoväriä väheksymättä) ja lopullisen totaalisen Red Wings -fanin minusta teki Russian five. Punakonetta pelkäsin ja kunnioitin pienenä poikana niin paljon, että Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tuon täydellisen jääkiekkosysteemin dominointi NHL:ssä vei jotenkin täysin mukaansa. Red Wingsin punainen asu sopi tietysti Russian fiven ukoille kuin nenä päähän ja jossain vaiheessahan puhuttiinkin NHL:n punakoneesta.

Detroit on Hockeytown, samaa mitä Tampere suomessa, totaalisten kiekkohullujen kaupunki. ;) Se oli yksi myös aikanaan faniprosessia vauhdittanut tekijä, vaikka se aika hassulta kuulostaakin. Myös Original Six:iin kuuluminen on ollut yksi merkittävä tekijä kiinnostuksessa ja lähinnä arvostuksessa Detroitia kohtaan. Logo on perinteikäs ja muuttumaton, kuten suomalaisella suosikkiseurallanikin. Ainut SM-liigalogo, jota ei ole koskaan muutettu. Wings on pitänyt tiukasti kiinni perinteistään ja se on loistava asia, mihinkään markkinointikikkoihin peliasuja uudistaakseen ei ole koskaan lähdetty.

Lopulta sitten tulee vielä se menesys. 90-luku on ollut kerrassaan uskomatonta aikaa. Vuodesta toiseen jyräämistä runkosarjassa, Sergein 5 maalia 5-4 jatkoaikavoitossa sun muut mukavat muistot. Stanley Cupin paluu Detroitiin 42 vuoden tauon jälkeen sitten Gordie Howen päivien. Scotty Bowman, tuo NHL:n Hannu Jortikka, ylivertaisesti eniten arvostamani valmentaja oli omassa porukassa. Kaikki legendat, Fetisov, Konstantinov, Larry Murphy etc. Uskomattomia pelimiehiä, kertakaikkiaan NHL:n paras joukkue.

Tuosta eteenpäin on joukkue vaihtunut täysin, ainoa nykypelaaja tuon kirjoitushetkellä oli tuloskauttaan pelaava Pavel Datsyuk.

Sinänsä Red Wingsin kannattaminen oli tuolloin lähinnä tilastojen seuraamista ja NHL-pelien pelaamista Detroitilla, matseja oli hyvin vaikea nähdä. Aivan käsittämätön ero nykypäivään, kun nyt tulee katsottua lähes kaikki ja jotain farmijoukkuettakin vielä päälle. Muistaakseni juuri kevääksi 2002 tuli hommattua Canal+, josta matseja alkoi nähdä sitten useammin. Muuten ne rajoittui hyvin harvalle. Öiset NHL.comin radioselostukset ovat toki mielessä, ne taisin aloittaa joskus Super-Marion paluun aikaan (1999?), kun se teki siinä ekassa pelissä 1+3. Taisi olla ainoa ei-Detroit peli jonka kuuntelin. Suurinpiirtein aina tuli nukahdettua sänkyyn kuulokkeet korvilla ja välillä heräsi Ken Danielsin huutoon, joka tuolloin vielä radiossa selosti.

Kuitenkin tuosta pelienseuraamis-fanittamisesta on nyt viime vuosina uppouduttu syvemmälle, kiinnostaa tuo organisaatiorakenteet ja miten oikeasti näitä contendereja rakennellaan. Draftit yms, missä Wings-junnut oikeen luuraa, tuo koko paketti, ei ainoastaan joukkue ylhäällä. En seurannut drafteja ja prospekteja juuri lainkaan ennen tuota aikaisempaa lock-outtia. Enkä osaa edes kuvitella miten sitoutunut sitä on tulevaisuuden Red Wings joukkueeseen, kun prospekteja on nyt muutaman vuoden seurannut jo tuolta alemmista sarjoista ja sitten, jos ja kun jonain päivänä nämä jantterit saavuttavat menestystä. Se tulee olemaan hieno hetki.

Joe Louis Arenalla tuli sitten käytyä helmikuussa 2009. Wings pelasi kotiputken Coloradoa, Nashvilleä ja Anaheimia vastaan ja nämä pelit tuli nähtyä paikan päältä. Colorado-matsi päättyi muistaakseni 4-5 rankkaritappioon 4-5, Nashville kaatui 5-3 ja Anaheim 5-2.

Otteluiden huippuhetki oli silti Nashville-matsissa pelattu 5-3 ylivoima, jolla reilun minuutin pyörityksen jälkeen joku täysin puhki oleva Nashville-pakki pääsi tekemään "varman" purun, vippasi kiekon korkealla keskialuetta kohti, Nicklas Lidström said no, pudotti kiekon olkapään korkeudelta ilmasta alas siniviivalle ja pyöritys jatkui. En muista tuliko siitä maali, mutta se oli koko reissun sykähdyttävin hetki, joka tuli palkittua omalla henkilökohtaisella standing ovationilla.

Myös Jutila ja Kurri tuli sattumoisin tavattua samalla reissulla, olivat eksyneet samaan katsomoon ja scouttamassa Ville Koistista, Leinoa ja Filppulaa Torinon kisoja varten. Sinänsä Juti oli tuttu näky jo Hakametsästä ja mieheen tuli tutustuttua eräällä Kirvesklubin fanimatkalla HIFK-matsiin, joskus aiemmin, joten samaisen oman Tappara-suosikki kohtaaminen Joe Louis Arenalalla, kun sinne ensimmäistä kertaa menee, oli melkoinen hämmentävä sattuma.

NHL-premiereen Tukholmaan mentiin sitten sykyllä 2009 pienellä faniporukalla. Se on ainoa kunnon "vierasfanimatka", jolla on ollut oikea fanimatkan fiilis. Hieno reissu, vaikka itse pelit olivatkin sitten pettymyksiä.

Mutta ne näistä muisteloista. Vaikka sitä tulikin ihastuttua lähinnä NHL:ää dominoivaan venäläiskiekkoon, niin täysin uuden sukupolven rakentaminen nollasta ja sen seuraaminen pala palalta tulee olemaan vielä jotain hienompaa. En tiedä, meneekö sitten näin, että sieltä "kentältä" siirrytään iän myötä "johtoportaaseen", tai ainakin ne kiinnostuksen kohteet muuttuvat. Mutta niin se on minulla mennyt ja tämä sama organisaatio se tulee pysymään kiinnostuksen kohde numero ykkösenä, ikuisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös