HIFK:n playoffit, kevät 2013

  • 192 892
  • 648

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Saumat lepäävät:
- Fyysinen peli, jolla voidaan ehkä pieni etu saada.

Mä ikävä kyllä lasken Tapparan tässä edelle. HIFK:n jalka ei varmastikaan tule riittämään kovin moneen "ajetaan kaikkea mikä liikkuu" -peliin. Veikkaan, että Rami lähtee härskin rasittavalla prosenttikiekolla väsyttämään Tapparaa ja tekee Barkovin & Niemisen olosta tukalaa. HIFK tökki ja kuumensi Gilliatiakin koko ajan.

edit: Niin, jos se Kurvinen ei ollut filassa kun ei pelannut, niin missä se sitten olisi voinut olla? Ostoksilla? Matkoilla? Paavin valintaa seuraamassa? Oli miten oli, nyt Kurvi oli mukavan ilkeässä iskussa, vai mitä olette mieltä? Pelkäsin, että hän ajaa itsensä ulos pelistä pommiensa yhteydessä, mutta mitä vielä! Tämä on Kurvisellekin varmasti viimeinen kausi, joten pikkuhiljaa saisi sen maalin rykäistä :D

edit2: Varmaan jokainen tietää lähipiiristään juuri nyt monia kammottavassa räkätaudissa olevia ihmisparkoja. Itse olen ekaa päivää viikkoon jotenkuten terve. Olisiko viimekeväisestä flunssa-aallosta HIFK:n sisällä otettu jotain oppia? Ei ole meinaan monta jätkää petissä, kuten viime keväänä pahimmillaan. Knock on wood. Pidetään tää näin.

edit3: Kuten veli Johannes totesi, pelkästään se, että HIFK on voittanut playoffsarjan, on niin harvinaista herkkua (poislukien v.-11), että njut on vaan aika hyvä fiilis. Odottelen jo keskiviikkoa, menee sarja miten menee. Alkais jo!
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jostain syystä tappara ei pelota yhtään. Tiukkoja 3-2 häviöitä, jotka oltaisiin voitu voittaa koska hallittiin jopa osaa pelejä. Ja 5-1 voitto. Tuntuisi huomattavasti helpommalta kuin Jokerit, jolle ollaan (kuulemma) hävitty viimeisistä 11 pelistä 10 tai jotain.

Kaikki paineet on Papparalla, Tapparan fanisivustolla luotetaan Tapparan jatkoonmenoon 4-1. HIFK on hidas ja säälipleijarijengeistä kuulemma huonoin. Osa porukkaa tosin pelkää Summasen magiikkaa, mutta aika harva.

Todella paineeton olo, Tappara on megasuosikki mutta itse näen että täysin lyötävissä. Rautakorpi uskoo puolustukseen ja tehokkaaseen kaksikkoon Barkov-Nieminen, ei muuta kuin ukot kiinni ja laattaa pesään.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Niin, jos se Kurvinen ei ollut filassa kun ei pelannut, niin missä se sitten olisi voinut olla? Ostoksilla? Matkoilla? Paavin valintaa seuraamassa?

Älä viitsi nolata itseäsi. Kurvi ei ole ollut fyysisesti kondiksessa, that's it.

Kukaan jääkiekosta mitään ymmärtävä ei voi Kurvin osalta edes epäillä, että mies olisi ollut filassa helmikuun lopulta saakka siksi, että motivaatio ja / tai taidot eivät olisi riittäneet.
 

MasaV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiaa Kiekko-Vantaa.
Komppaan nimimerkkiä timotl, Tappara ei pelota. Tappara ei vienyt IFK:ta yhdessäkään keskinäisessä kohtaamisessa! Tiukat pelit sössittiin maalin tappioiksi, paitsi Summasen avauspelissä, missä katastrofialun jälkeen saatiin hyvä kiri ja noustiin maalin päähän. Ja olihan siellä se yksi IFK:n selvä voittokin...
Jokerit olisi kovempi vastus, ei mahda mitään... Tapparan pelinopeus ei ole niin kova kuten ei luisteluvoimakaan.

Ja oikeasti: jos mahdollisuudet on nyt vaikkapa 30/70, niin onhan se 30% oikeastaan helv...n hyvä mahdollisuus. Ei edes varsinainen yllätys. Ihan eri juttu jos olis vaikka 3% mahdollisuudet.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Kiitos tiedosta. Selkävaivaako?

Ei ole kyse selästä, kuten ei itseasiassa kertaakaan tällä kaudella. Tarkkaa syytä en tänne kirjoita, koska se on minulle luottamuksella kerrottu, mutta kyseessä ei myöskään ole minkään tämän kauden aiemman vamman uusiminen.

Ei ole ollut Kurvin kausi tämä, terveyden puolesta. Kun toipui ensimmäisestä vammasta, tuli toinen joka hieman myöhemmin uusi, ja nyt sitten vielä tämä :(
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Hyvä peli oli tänään ja lukuunottamatta sitä toisen erän pikkupätkää koko ajan kova luottamus siihen, että hoidetaan. Jännitti ihan perhanasti katsomossa tietysti, kuten asiaan kuuluu, mutta IFK:n kokonaisuus vaikutti hallitulta. Jostain syystä nuo toiset erät vaan ovat olleet läpi kauden hankalia.

Nyt siis Tappara vastassa, ihan mielenkiintoista vaihtelua naapuriin, joka kuitenkin olisi ollut ehkä herkemmin horjutettavissa. Tulevat sitten välierissä vastaan, mikäli Lukosta selviävät. Itse näen IFK:n mahdollisuudet Tapparaa vastaan seuraavissa tekijöissä:

- Ortio pesee Metsolan
- puolustuspaketti on tiivis ja ilkeä
- ylivoimapeli toimii

Eli mitään varsinaisia ylläreitä ei ole. Kiekollisessa pelissä on Tapparaa turha haastaa, ovat harjoitelleet koko kauden kutakuinkin samalla laadukkaalla porukalla ja hioneet omaa juttuaan. IFK:n ja Summasen on turhautettava tamperelaisten hyökkäys ja sulatettava Metsolan luottamus. Samalla voisi vähän hiillostaa Kankaanperää, kyllä se sieltä lämpenee.

Luotto on kova omiin, toivottavasti saatasiin hyväkuntoinen Hannula ja Luttinen kehiin, Perrault hiuksista *ittuun. Peltonen taitaa edelleen olla rasituskiellossa, joten tuskin on toivoa saada Kapteenia kehiin. Häntä kyllä tarvittaisiin kovasti.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Ei ole kyse selästä, kuten ei itseasiassa kertaakaan tällä kaudella. Tarkkaa syytä en tänne kirjoita, koska se on minulle luottamuksella kerrottu, mutta kyseessä ei myöskään ole minkään tämän kauden aiemman vamman uusiminen.

Veikkaan hankausvammaa munissa. Enkä jerkuttamisen vuoksi, vaan siksi että sen verran isot ballsit oli Kurvilla tänäänkin kentällä, että takuulla on ollut liian pienet munasyndit.

Voi että meikäläinen tykkää, kun HIFK:ssa joku taklaa niin kuin ennenvanhaan. Knock out näytti, että täällä ei varjot voimistele. Hyvä Kurvi!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Syvällisempiä anal yyseja joskus ensi viikolla, mutta päällimmäiset fiilikset on, että kiva saada Tappara vastaan. Ei tässä olisi jaksanut taas jotain paikallissarjaa, vaikka siinä IFK:lla olisi ehkä ollut vähän suurempi yllätysmahdollisuus. Rautakorven jengit ovat aina olleet fyysisesti vahvoja ja siellä ainakin on selvät sävelet sen suhteen, miten pitää pelata. Kun pelataan neljästä voitosta, en jaksa uskoa, että IFK:n kuntopohja riittää, mutta nyt nähdään, miten se Ramin maajoukkuetauolla vetämä kovin-ikinä-milloinkaan-missään luistelutreeni näkyy vai näkyykö missään. Jääkö meidän papat taas vastustajan jalkoihin vai jaksavatko roikkua perässä? Kiben hieno kevätvire ja Pakarisen maalit enteilee hyvää, mutta riittääkö se. Täydessä iskussa olevaa Kipparia tarvittaisiin kipeästi, mutta eipä taida Ville ehtiä enää tänä keväänä askiin.

Alkais jo!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei ole kyse selästä, kuten ei itseasiassa kertaakaan tällä kaudella. Tarkkaa syytä en tänne kirjoita, koska se on minulle luottamuksella kerrottu, mutta kyseessä ei myöskään ole minkään tämän kauden aiemman vamman uusiminen.

My bad, honestly, en tiennyt tällaisesta mitään. Vittumainen tilanne. Kurvihan olisi vähintään EHT-tasoinen peruspakki, jos ei olisi ollut loukkaantumisten ja vaivojen kierteessä. Tämä ei ole vitsi, Suomessa ei ole liikaa fyysisiä stay-at-home -pakkeja. Oon valittanut turhaan hänen huonosta kaudestaan, which is not nice, koska olen aina tykännyt Kurvista. Siksi avasin hänelle maalinodotteluketjunkin ja pidin allekirjoituksessa, kunnes Raato tuli kehiin. Tässä Anjalankosken vakaassa työmiehessä on jotain hiljaista suuruutta. Vähän samanlainen hahmo kuin samasta suunnasta tullut Jarno Kultanen. Arvostustani vain lisää se, että ehkä tämän päivän pommitkin tuli vedettyä itse kipua tuntien? Eniveis, vitun hienoa että HIFK:n ja Kurvin pelit jatkuvat edelleen!

edit: Sinner - täällä ei varjot voimistele? Hianosti sanottu :)
 
Viimeksi muokattu:

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Viimeinen peli meni vähän, kuten uumoilinkin. SaiPalle oli liikaa kolme ottelua neljään päivään ja jalat eivät riittäneet. Jälkikäteen katsottuna IFK säästeli itseään mestarillisesti ensimmäisessä ja toisessa pelissä, vain dominoidakseen täydellisesti kolmatta ja ratkaisevaa kamppailua. Eihän meillä oikeasti ollut mitään hätää tänään, vaikka SaiPa tasoihin tulikin.

Nyt on enää voitettavaa. Epäilemättä Tapparaa vastaan tullaan pelaamaan erittäin vähämaalinen sarja, jotka ratkeaa maalin erolla suuntaan tahi toiseen. Ortioon on kova luotto ja puolustuspeliä kun vielä vähän tarkennetaan, niin kaikki mahdollisuudet on. Vielä, jos sattumalta Peltonen tekisi yllätyspaluun ja Hannula toipuisi täyteen kondikseen, niin maalintekovoimaakin löytyy joka ketjusta. Äärimmäisen tärkeää olisi myös, että Tom of Nybondas -syövän lähettämä metastaasi Perrault saataisiin karsittua pois kokoonpanosta. SaiPaa vastaan pystyttiin vielä antamaan tasoitusta, mutta Käkkyrää vastaan ei.

Ensimmäinen ottelu jos onnistuttaisiin klaaraamaan vieraissa, niin sarja saisi kyllä todella mielenkiintoisia vivahteita. Torstaina Nordis tulee olemaan täynnä tyylikkäitä IFK-faneja, jotka voiton ollessa alla pystyvät olemaan se kuudes kenttäpelaaja. Toisaalta, jos keskiviikkona otetaan kunnolla pataan ja torstaina pelataan päin helvettiä, niin tukea lienee turha odottaa. Oli miten oli, lauantain peliä IFK tuskin tulee voittamaan. JOS IFK sattuisi kuitenkin lauantaina voittamaan, niin silloin oltaisiin välierissä, riippumatta keskiviikon ja torstain tuloksista. Tämä on tieto.

Kangen hiillostaminen tulee olemaan avainasemassa. Kyllähän me tiedämme, että Markus virvelöi, oli kyseessä sitten runkosarja tai playoffit. Tästä johdannaisena myös erikoistilannepelaamisen pitää olla kunnossa. Granlundin paluu ylivoimaan on suuri helpotus. Nyt siellä on sentään joku, joka voi tehdä yllättäviä ja maagisia ratkaisuja, joita puolustus ja maalivahti ei osaa odottaa.

Normaalisti olisin huolissani siitä, että riittääkö joukkueen kunto hyppäämistä sääleistä suoraan pleijareihin levännyttä joukkuetta vastaan. Tämän kauden IFK on kuitenkin siitä hauska, että vaikka siellä vetelisi joka jätkä viimeisiään, niin pelinopeudessa ei olisi merkittävää muutosta normaaliin. Esimerkiksi Perrault ei voi fysiikan lakien mukaan edes liikkua hitaammin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
IFK on kuitenkin siitä hauska, että vaikka siellä vetelisi joka jätkä viimeisiään, niin pelinopeudessa ei olisi merkittävää muutosta normaaliin. Esimerkiksi Perrault ei voi fysiikan lakien mukaan edes liikkua hitaammin.

Erittäin hyvä huomio ja "kahvit näppikselle". Tosiaan, HIFK ei voi pelata ainakaan (paljoa paskemmin) varsinkaan hitaammin vaikka tosin jos joku siihen pystyy, niin se on HIFK.

Olin katsomassa Tappara-HIFK matsin Tampereella ja silloin HIFK oli ihan uskomattoman hidas (Jukka-Pekka Seppo kääntyisi haudassaan jos olisi kuollut, tosin kääntymiseen menisi se 1000-vuotta), kuten koko kauden, mutta ei Tapparakaan mikään nopeuden huipentuma ollut. Rautiksen koukkuroikkumisella Tapparalla on jäätävä pelisysteemi loistavien pelaajien sekä viisikko-/hyökkäysepelin puolesta ja kun dumarit ei poista koukkuja ja roikkumista, niin se on todella iso etulyönti Tapparalle.

Mutta siis vaikka siinä joku äijä roikkuukin, niin onko se HIFKin peli hitaampaa, todennäköisesti se ei ole mahdollista, mikä sinänsä on HIFKin etu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
HIFK:n hitauden eräänlainen positiivinen huipentuma oli Söden maali. Makke Granlund kaartelee ensin kiekon kanssa sellaiset 3 minuuttia. Tämän ajan se nimittäin kestää, kun Söde "syöksyy" maalille siniviivalta. Sitten kiekko lapaan ja maali! Saipa taisi tehdä muutaman lentävän vaihdon sinä aikana, mutta ei saanut kiekkoa pois.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä ikävä kyllä lasken Tapparan tässä edelle. HIFK:n jalka ei varmastikaan tule riittämään kovin moneen "ajetaan kaikkea mikä liikkuu" -peliin. Veikkaan, että Rami lähtee härskin rasittavalla prosenttikiekolla väsyttämään Tapparaa ja tekee Barkovin & Niemisen olosta tukalaa. HIFK tökki ja kuumensi Gilliatiakin koko ajan.

Sen verran vielä selvennän omaa kantaani, että HIFK:lla on (Jypin ohella) - kaikesta nähdystä huolimatta - liigan paras pelaajamateriaali fyysiseen peliin. Toki on selvää, että se vaatii iholle pääsemisen, johon ei valitettavan moni hiihtelijä oikein ehdi. Mutta jos mahdollisia vahvuuksia Tapparaan vastaan haetaan, tässä saattaa olla sauma saada ainakin se pieni edge.

Toinen juttu (itse lasken sen myös fyysiseen peliin) on tuo vastustajan hiillostaminen, jota itsekin korostit ja joka Summasen pelikirjassa on aina ollut ensimmäisellä sivulla. Tapparassa ei ikävä kyllä kovin hyviä kohteita ole, mutta odotan jatkuvan paineen joka tasolla kohdistuvan Kankeen, Niemiseen ja Makkoseen.

Itse jättäisin Barkovin rauhaan, koska arvostan häntä pelaajana älyttömän korkealla. Summanen tuskin ajattelee näin, koska voitto on Ramille se kaiken ylittävä juttu.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tapparahan on selvä ennakkosuosikki ja IFKn kaikki mahdollisuudet lepäävät puolustuspelissä. Pelihän voi näyttää kauhealta, kunhan oman maalin edessä ei kukaan oranssishortsi kukkoile. Sen lisäksi Saipalle annettuja 2-1 tilanteita ei saa nähdä puolivälierissä.

Siihen kun lisätään tämän hetken kuumin veskari Raannan ja Metsolan ohella, niin kaikki on mahdollista.

Siihen spekulaatioon asti nautitaan tästä pelistä.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kurinalainen, jauhava ja yksi huippukuntoisimmista joukkeista tulee vastaan.
Toivottavasti Summanen lähtee pelaamaan prosenttikiekkoa ilman mitään ylimääräistä energian tuhlausta.

Väkisinkin tulee mieleen kevät 2010 kun HIFK pelasi puolivälierissä Rautakorven HPK:ta vastaan.
Rautakorpi toisti jokaisessa haastattelussa että pudotuspeleissä pelin pitää olla "jatkuvasti jauhavaa" ja niin siinä kävi että sarjan ja otteluiden loput vei HPK.

Silloin HIFK:lla oli Jalosen koutsaama ja kasaama hyvässä kunnossa oleva joukkue joka sai lähteä kotiedulla sarjaan.

Nyt HIFK:n lähtökohdat ovat valmentaja sekoiluijen, Nybarin surkeiden hankintojen ja Tapparan kotiedun takia paljon huonommat.

Vaikea uskoa että HIFK tästä sarjasta yhtä kotivoittoa enempää kaivaa.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Vaikea uskoa että HIFK tästä sarjasta yhtä kotivoittoa enempää kaivaa.
Tässä on kyllä asia mitä minun on todella vaikea ymmärtää. Jos on tällä asenteella liikkeellä niin mitä järkeä enää seurata koko hommaa? Kaipa tämä on sitä suomalaista pessimistisyyttä jolla monet ovat liikkeellä jokaisella elämän osa-alueella. Oma mielipiteeni on että jokainen pelaaja ja fani joka ajattelee näin voi pysyä kaukana tästä seurasta. Vaikea uskoa että elät enää montaa vuotta.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on kyllä asia mitä minun on todella vaikea ymmärtää. Jos on tällä asenteella liikkeellä niin mitä järkeä enää seurata koko hommaa? Kaipa tämä on sitä suomalaista pessimistisyyttä jolla monet ovat liikkeellä jokaisella elämän osa-alueella. Oma mielipiteeni on että jokainen pelaaja ja fani joka ajattelee näin voi pysyä kaukana tästä seurasta. Vaikea uskoa että elät enää montaa vuotta.
Se että tiedostan asiat jotka omasta mielestäni ovat realiteetteja tuskin tekee minusta paskaa fania? Tottakai haluaisin että HIFK laittaisi Rautakorven (mielestäni yksi ärsyttävämpiä persoonia kiekossa) lauluun, mutta en vain näe sitä kovin todennäköisenä.
Rehellisyyden nimissä on tietysti todettava että en ole aikaerosta johtuen nähnyt tällä kaudella kuin muutaman HIFK:n pelin koko kaudella eli olen puhtaasti koosteiden, tilastojen ja raporttien varassa. Eli vetoja ei kannata näiden ennustusten pohjalta lyödä.

Aloit sitten tuon viestini perusteella arvostella vielä asennettani elämään? :)
Yleisesti elämässä uskon positiiviseen asenteeseen, kovaan työntekoon ja siihen että jokainen este ja ongelma on ratkottavissa. Enemmän minua suomalaisessa asenteessa ärsyttää se ajatus että kaikki on olosuhteista, lahjoista ja yhteiskunnasta kiinni ja sitten odotellaan lottovoittoa tai kiekon pomppimista. Ilmaisia lounaita ei kuitenkaan ole eikä varsinkaan jääkiekossa.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Näkisin, että palaset Tapparan kaatamiseen ovat olemassa, kunhan onnistumisia tulee tasaisesti läpi sarjan. Joukkeessa on kuitenkin paljon voittajia. Saipaa vastaan nähty asenne kulmapelissä sekä maalien jälkeiset tuuletukset ala Kuhta & Söde lupailevat vähintään saappaat jalassa kaatumista, joka sekin olisi jotain syksyn aneemisten esitysten rinnalla. Pessimisti ei tosiaan pety, mutta tämän kauden osalta ei jaksa enää negailla :) Mielestäni on kutkuttavaa lähteä näin selkeänä haastajana sarjaan!
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Saipaa vastaan nähty asenne kulmapelissä

Tämä on mielenkiintoinen juttu, miksi aina nostetaan esille tämä hyvä kulmissa ähiseminen? Kaiken järjen mukaan, siellä ei pitäisi kauheasti edes viettää aikaa. Se todellinen asenne kyllä punnitaan maalien edustoilla, kulmapelaaminen sucks, paitsi ei SM-liigassa. Tosin, HIFK pelaa tällä hetkellä ainoastaan dump and chase-kiekkoa, joten tuo kulmapelaaminen nousee suurempaan arvoon kuin maalineduspelaaminen.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Tämä on mielenkiintoinen juttu, miksi aina nostetaan esille tämä hyvä kulmissa ähiseminen? Kaiken järjen mukaan, siellä ei pitäisi kauheasti edes viettää aikaa. Se todellinen asenne kyllä punnitaan maalien edustoilla, kulmapelaaminen sucks, paitsi ei SM-liigassa. Tosin, HIFK pelaa tällä hetkellä ainoastaan dump and chase-kiekkoa, joten tuo kulmapelaaminen nousee suurempaan arvoon kuin maalineduspelaaminen.

Jos miettii, missä kiekko on useammin, maalin edessä vai kulmassa, saattaa löytää vastauksen kysymykseesi. Ja sehän ei ole siitä kiinni, pelaako IFK, Jokerit vai Kyröskosken Pärske.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mitään Ortiolta pois ottamatta...

Itse jättäisin Barkovin rauhaan, koska arvostan häntä pelaajana älyttömän korkealla. Summanen tuskin ajattelee näin, koska voitto on Ramille se kaiken ylittävä juttu.

Ymmärrän pointtisi fyysisen pelin suhteen. HIFK:lla on vähän samanlainen ongelma kuin maalla, jonka armeijalla on jyhkeä kalusto. Mutta se on voimastaan huolimatta hieman vanhentunut ja hidasliikkeinen moderniin sodankäyntiin. Ja Rami, jolle kaikki on alisteista voittamiselle, tosiaankin paskat nakkaa Barkovista ihmisenä ja kiekkoilijana. Hän näkee vain vaaratekijän, joka pitää eliminoida. Mä pidän tästä piirteestä Ramissa ja Saipa-sarjassa Rami osoitti nimenomaan sen, että vain (sarjan) voittaminen merkitsee hänelle jotain. Niinpä HIFK voi hävitä jonkun otteluista ruminkin lukemin, jos peli näyttää selvältä jo 2. erässä. Kyllä tää kaikki haisee prosenttikiekolle.

Koska HIFK:lla on -tän uskallan sanoa- oletusarvoltaan parempi maalivahti, Rami peluuttaa niin, että Ortion osuus nousee. Pointtaisin Saipa-sarjasta sen, että Ortion huikeus oli tekijä, jota Rami käytti hyväkseen. Ei passiivisesti niin, että "jätkät, meillä on hyvä veskari, muistakaa se", vaan niin että Ortiolle annettiin mahdollisimman paljon työrauhaa: omasta maalinedustasta pidettiin huolta (tosin sen täytyy parantua vieläkin), omat pelaajat eivät lähteneet hysteerisinä leikkimään varamaalivahtia ja blokkailleet outoja kimmokkeita omaan maaliin (HIFK ei tehnyt yhtään omaa maalia, Saipa teki) ja nyt pakit pelaavat kuten Suomen maajoukkue world cupissa: pakit ottavat kiekottomat miehet, Ortiolle jää kiekollinen - eli itse torjunta. Veli Johannes ainakin Ramin kirjan Meidän peli lukeneena, muistaa kuinka Rami korostaa miten luoton omaan maalivahtiin tulee näkyä kentällä.

Olen siis hieman kerettilläinen, enkä laske Ortion hyvyyttä yksin hänelle. Se on liian yksinkertainen tapa ajatella. HIFK:n maalivahtivalmentaja Lunkka tekee ensinnäkin jotain aivan helvetin oikein. Tämä kausi on tosi kova työnäyte Lunkalta myöskin. Kai me jotain lasketaan mv-valmentajallekin siitä, että maalivahti on tasaisen hyvä vai uskotaanko siihen, että Ortio on vain hyvä Stiga-ukko, joka on nostettu maaliin? Mitä hemmettiä maalivahtivalmentajalla sitten ylipätään tehdään, jos se on näin? Lunkan osuus oli siinä. Ramin osuuteen lasketaan se, että huippumaalivahdille annetaan kentällä juuri oikeaoppinen tuki. Se antaa maalivahdille rauhan keskittyä olennaiseen eli rauhalliseen torjuntatyöhön. Ei sekään riitä voittoon F1:ssä, että auto on nopea ja kuski on nopea. Myös kisataktiikan pitää osua pilkulleen. Nämä pointit siis mitään Ortiolta sinänsä pois ottamatta. Mutta on mielestäni aivan liian karu yksinkertaistus todeta, että Ortio yksin se pelaa aina vaan HIFK:ta pidemmälle ja on ihan sama vaikka valmentajana olisi Sopan mummo. Tämä on valmentajien duunin nonsaleeraamista. Sekä mv-valmentajan että päävalmentajan. Eihän me tehtäisi kummallakaan kaverilla mitään, jos se riittää yksinään, että veskari on torjuntatekniikaltaan hyvä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on mielenkiintoinen juttu, miksi aina nostetaan esille tämä hyvä kulmissa ähiseminen? Kaiken järjen mukaan, siellä ei pitäisi kauheasti edes viettää aikaa. Se todellinen asenne kyllä punnitaan maalien edustoilla, kulmapelaaminen sucks, paitsi ei SM-liigassa. Tosin, HIFK pelaa tällä hetkellä ainoastaan dump and chase-kiekkoa, joten tuo kulmapelaaminen nousee suurempaan arvoon kuin maalineduspelaaminen.

HIFK tarvitsee kulmia tällä kaudella koska meillä ei ole kovinkaan toimivaa pelikirjaa eikä rosteri juurikaan tue muunlaista peluutusta. Lisäksi pleijareissa peli suoraviivaistuu. Tosta maalinedustasta samaa mieltä, tosin HIFK on kyllä SaiPa-sarjan aikana hyvin alkanut suojelemaan omaa maaliaan. Siinä mielessä hätää ei ole mutta nyt seuraavaksi pitäisi mennä Tapparan edustalle. Siinä onkin tekemistä.

ps. Tulee muuten Ahtola olemaan todella vittumainen HIFK:n pakeille jos on pelikunnossa(ei mitäänhajua).

Se että tiedostan asiat jotka omasta mielestäni ovat realiteetteja tuskin tekee minusta paskaa fania? Tottakai haluaisin että HIFK laittaisi Rautakorven (mielestäni yksi ärsyttävämpiä persoonia kiekossa) lauluun, mutta en vain näe sitä kovin todennäköisenä.

Lainasin tämän kohdan vaikka koko viesti oli täynnä rautaista asiaa. HIFK:n JA-osio on koko foorumin paras koska täällä on a) parhaat persoonat b) parhaat asiantuntijat c) paras videoklippikerho d) tantin 'buttocks'- tyyliset heitot e) väliaikainen p-korea 'tila' kun tulee erimielisyyksiä.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
ps. Tulee muuten Ahtola olemaan todella vittumainen HIFK:n pakeille jos on pelikunnossa(ei mitäänhajua).

Ahtola pelailee kyllä Jaffalla narreja vastaan ja toivon mukaan tekee tuhoja siellä. IFK:n ei siis tarvitse keskittyä tähän.

Uskon, että IFK:lla on mahdollisuudet jos puolustuspään ovet saadaan pistettyä visusti kiinni. Se miten saadaan hyökkäyspeli pelaamaan paremmin onkin ihan toinen juttu.

E: Hidassssssssss
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös