Liigakarsinta 2013

  • 353 143
  • 1 054

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta

Ihan mielenkiintoisia visioita, ja jotain tällaista periaatteessa toivoisinkin, mutta miten homma onnistuisi käytännössä? Huonommin johdetut nykyiset liigaseurat saattaisivat vallan kuolla - moni voisi toki sanoa, että ansaitsevatkin tehdä konkurssin.

Paskassa jamassa ollaan, ja vaikea tästä on nousta. Jälkiviisaana on helppo todeta, että suljettu sarja oli paha virhe, vaikka Pelicansin ja KalPan se onkin "pelastanut". Olisipa silloin tehty päätös sulkemisen sijaan karsintasarjasta. Pelicansia ei välttämättä olisi, mutta eiköhän Lahden kiekkoilu sieltä olisi jossain ajassa taas takaisin tullut.

Jos nyt kuitenkin alettaisiin kokeilemaan jotain tuon suuntaista, mitä nimimerkki flaix esitti, tekisin siihen ainakin yhden muutoksen. Nimittäin kun SM-liigaa alettaittaisiin supistaa, otettaisiin karsintasarjaan mieluummin kaksi joukkuetta liigasta ja kaksi Mestiksestä - ja ainoastaan paras jatkakoon liigassa.

Edit:

Tämä malli vaikuttaa mielenkiintoiselta ainakin omasta mielestä, MUTTA en usko Suomessa riittävän pelaajia niin paljon, että saataisiin kasaan 22 lähes samantasoista joukkuetta, ilman että sm-liigan taso laskisi. Sm-liigan tason laskeminen taas olisi Suomalaiselle kiekolle erittäin huono juttu. Jos pelaajia riittäisi niin mikä jottei tällainen malli. Ja tietenkin taloudellisesti seurat olisivat melko keltaisessa nesteessä, jos vaikkapa satsaisi nousuun kolme kautta peräkkäin isolla rahalla, eikä sen jälkeen nousua kuulu eikä näy.

Jotain tällaista tuli minullakin mieleen. Calé osasi ilmaista asian selkeämmin.

Sanotaanpa jotain vielä itse aiheeseen. Melkein tässä jo alkaa toivoa Ilveksen putoamista. Ei siksi, että voisi olla vahingoniloinen tmv. - ja Tampereen ykkösseurahan Tappara tällä hetkellä kiistattomasti on, pelasi Ilves liigaa tai ei - mutta toivoisi vähän uutta väriä liigaan, tietysti sillä oletuksella, että nousevalla joukkueella olisi jotain tolkkua organisaatiossaan. Onko kenenkään etu, että sarjassa on yksi melko selvä heittopussi?

Samalla Ilves voisi aloittaa jälleenrakennuksensa puhtaalta pohjalta ja kenties palata entistä vahvempana liigaan. Jos tuo putoaminen aiheuttaisi jonkunlaisen herätyksen Ilves-organisaatiossa ja asioita alettaisiin tekemään ammattimaisemmin.

Ja ennen kuin kukaan vetää hernettä nenään, niin todetaan nyt, että kyllähän se herääminen voi tapahtua ilman tippumistakin - nyt joukkueessa vaikuttaisi olevan jo ainakin oikea valmentaja. Minä en ainakaan vielä Ilveksen noususta juuri tällä hetkellä ole vielä vakuuttunut, mutta asiantuntija en ole. Kunhan spekuloin.
 
Viimeksi muokattu:

Heko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Maple Leafs
Pakko ottaa osaa keskusteluun kun tähän ketjuun eksyin, vaikkei aihe omaa jengiä koskekaan. Sen verran mielenkiintoista (osin lennokastakin) keskustelua täällä käydään. Mielipiteet voivat tosin olla joko objektiivisuuden ansiosta realistisia tai asiaan perehtymätön farssi. Kokeillaan nyt kuitenkin ottaa kantaa liigaan hamuavien Mestis-joukkueiden liigakelpoisuuteen jättämällä pelillisen vertailun liigajoukkueen ja mestisjoukkueiden välillä vähemmälle, se kun realisoituu sitten itse karsinnoissa.

Suuresti arvostamani kiekkoleijona #79:n sanoin tässä tulee faktoja:

Ilves luokitellaan liigassa enemmän ja vähemmän kriisiorganisaatioksi, vaikka onkin mennyt Tuokkolan myötä pelillisesti eteenpäin. Kriisiorganisaation leimasta huolimatta Ilves on vetänyt kotiotteluihinsa keskimäärin 5020 katsojaa kaudella 12-13. Mestiksestä liiganousua tavoittelevista joukkueista Sport on vetänyt katsomoonsa keskimäärin 2310 silmäparia, KooKoo 2089, kiekkobuumia kokeva TuTo 2045 ja sarjaa dominoinut Jukurit vain 1230!

Ilveksen pelaajabudjetti on kaudella 12-13 1 550 000€ - SM-liigan toisiksi pienin. Mestisjoukkueiden pelaajabudjetit ovat KooKoo 400 000€, Sport ja Jukurit 350 000€ sekä TuTo:lla 310 000€.

Tampereella on reilu 217 000 asukasta, Turussa 180 000, Kouvolassa 87000 Vaasassa 61 000, ja Mikkelissä 49 000. Näistä toki Vaasan Sportin "talousalueeksi" voidaan luokitella kilpailun puuttuessa lähes koko Etelä- ja Keski-Pohjanmaa, minkä vuoksi Vaasan talousalue ei ole sinällään vertailukelpoinen johtopäätöksiini.

Näistä faktoista omia ajatuksiani ja johtopäätöksiäni:

Mahdollisen liiganousun myötä mestisjoukkueen pitäisi nostaa pelaajabudjettiaan noin 1,1 miljoonalla päästäkseen alakastin liigajoukkueiden tasolle. Tämä tarkoittaisi nykyisen budjetin nelin- tai viisinkertaistamista nykytilasta seurasta riippuen. Millä seuralla olisi tällaiseen pelaajabudjetin kasvattamiseen - ja pikemminkin sen ylläpitämiseen yhtä tai kahta kautta pidempään - realistiset mahdollisuudet?

Oma kantani on, että ainoastaan Sportilla ja KooKoo:lla. Pohjanmaan ylpeys vetää mestis-otteluihin kansaa lehtereille ja mahdollisen liiganousun myötä Pohjanmaalla saavutettaisiin luultavasti tasaisen varmasti suorituksista riippumatta ainakin sen noin 4000 katsojan keskiarvo, mikä liigajoukkueeen talouden ylläpitämiseksi riittää hyvin. KooKoo puolestaan jota kuinkin Porin kokoisessa kaupungissa Lahden ja Lappeenrannan välissä omaa myös positiivisen potentiaalin kasvattaa liiganousun myötä katsojakeskiarvoaan ainakin sinne 3500 silmäparin tietämille, mitä onkin sm-liigan yleisökeskiarvoja katsastamalla helppo pitää tietynlaisena raja-arvona toiminnan jatkuvuuden takeena. Näiden kahden joukkueen uskoisin siis vetävän yleisöä katsomoihin, vaikka pelit sm-liigassa eivät kulkisikaan fanfaarien säestyksellä voitosta voittoon mestiksessä totuttuun tapaan.

Miksi en usko TuTon ja Jukureiden tähän kykenevän? Jukurit ei vedä ihmisiä katsomoon edes täysin suvereenien otteidensa mukana. Tulisiko katsomoon keskimääräisesti kolminkertainen määrä ihmisiä, jos joukkue ei pärjääkään? Think not. Vahva kannatajapohja on perusedellytys taloudellisesti kannattavalle liiketoiminnalle - jota Jukurit ei ole - eikä kenenkään kukkaro riitä kattamaan nykymenojen nelinkertaistamista.

TuTo puolestaan voisi buumissaan kyetäkin kaksinkertaistamaan katsojakeskiarvoaan nykyisestään, mutta pitää kuitenkin huomioida muutama muuttuja: Turussa pelaa jo yksi perinteikäs liigajoukkue, jota pääosa turkulaisista kiekkoihmisistä kannattaa, liput kallistuisivat eikä joukkue olisikaan enää sarjan voittavia joukkueita. TPS on kamppaillut pitkään pyrkimyksissään pitää katsojat lehtereillä ja onkin onnistunut kasvattamaan viimevuoden 5200 katsojan keskiarvoaan 6200 katsojaan. Hyvä vertailukohta löytyykin juuri Tampereelta, jossa Ilves ja Tappara ovat yhteensä ylläpitäneet noin 10500 katsojan keskiarvoa 217 000 ihmisen kaupungissa, vaikka toinen joukkueista on rämpinyt sietämättömästi. Turun 180 000 ihmisestä ainoan liigajoukkueen lehtereille on löytänyt tiensä keskimääräisesti se 6000 katsojaa - välillä 5000 katsojaa. Jos väkiluvultaan suuremmalla Tampereella on vaikeuksia ylläpitää nykyliigassa kahta taloudellisesti menestyvää joukkuetta, miksi siihen kykenisi Turku, joka kamppailee jo ainoan ja ailahtelevasti menestyvän joukkueensa katsojakeskiarvojen kanssa? Puhutaan siis pidemmänaikaisesta liigassa pysymisestä, ei buumin tuottamassa nosteessa. Ja uskon monen TuTo-kannattajan käyvän myös TPs:n liigapelejä seuraamassa, jolloin puhutaan vielä päällekkäisistä kannattajakunnista, toisin kuin Tampereella.

Organisaatioiden elinvoimaisuutta kuvaa myös juniorituotanto, joka ei sekään tue millään muotoa Jukurien kykyä nousta liigaorganisaatioksi.

Oma mielipiteeni siis onkin, että ainoat organisaatiot, joilla on edellytykset toimia SM-liigassa pitkäjänteisesti ovat Sport sekä ainakin varauksin KooKoo, mikäli kouvolalainen kiekkoyleisö löytää hallille joukkueensa tueksi, eikä kannattajakunta mene liiaksi päällekkäin naapuriseurojen Pelicansin ja Saipan vastaavien kanssa, mitä en usko. Eivätköhän kouvolalaiset ole kuitenkin pohjimmiltaan KooKoo-kansaa :)

Mitä tulee niihin pelillisiin seikkohin tällä kaudella, niin TuTo on kaatumassa jo Heinolan Peliittoihin. Mitenkään Peliittojen suoritusta väheksymättä en näe pienintäkään mahdollisuutta minkäänlaisesta buumista riippumatta että Ilveksen tasoinen liigajoukkue ei kykenisi vähintään vastaavaan. Sport puolestaan tuskailee Jokipoikien kanssa, joten Vaasassakin on tällä kaudella tuskaisen paljon tehtävää, jotta Sport kykenisi toistuvasti voittamaan Ilveksen. Jukurit ja KooKoo ovat esiintyneet suvereenisti heikompia joukkueita vastaan, mikä ei sinällään vielä kerro joukkueiden kyvyistä haastaa materiaaliltaan vähintäänkin vastaavaa, mielestäni kuitenkin vahvempaa, joukkuetta pitkässä sarjassa. Paremmat lähtökohdathan se itseluottamuspuuskissaan tietenkin antaa välieriä ja miksei finaaliakin ajatellen.

Kommentoikaa vapaasti, keskustelua varten mielipiteeni tänne kirjoitin! :)
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Hekolta ihan hyvää tekstiä, tosin unohtaen TV sponsori rahat, sekä kokonaan Jokipojat, jotka pelaavat 115 000 asukkaan yliopistokaupungissa ja keräävät lähes 2000 henkeä peleihinsä. Minä ainakin uskon että Jokipojilla olisi hyvinkin mahdollista tulevaisuudessa (ei välttämättä vielä tällä kaudella), mahdollisesti päästyään liigaan pyörittää ihan toimivaa ja kannattavaa jääkiekkojoukkuetta.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Täällä puhutaan paljon että Mikkelissä ei ole kiekkokulttuuria.

Asuin Mikkelissä 2002-2006 ja kävin katsomassa useita pelejä. Hallissa oli lähes aina hyvin porukkaa ja hyvä meininki. Missä vaiheessa tämä on muuttunut? Kalpaa vastaan finaaleissa oli kyllä loistava meno verrattuna liigaankin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Hekolta ihan hyvää tekstiä, tosin unohtaen TV sponsori rahat, sekä kokonaan Jokipojat, jotka pelaavat 115 000 asukkaan yliopistokaupungissa ja keräävät lähes 2000 henkeä peleihinsä. Minä ainakin uskon että Jokipojilla olisi hyvinkin mahdollista tulevaisuudessa (ei välttämättä vielä tällä kaudella), mahdollisesti päästyään liigaan pyörittää ihan toimivaa ja kannattavaa jääkiekkojoukkuetta.
Sen verran korjausta että Wikipedian mukaan Joensuussa on vaan vajaa 75000 asukasta, eli lievää liiottelua sieltä suunnalta...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Asukaslukuun ei lasketa muualla kirjoilla olevia opiskelijoita. 115 000 on silti liioittelua, vaikka opiskelijat laskettaisiinkin mukaan.
No jos koko yliopistolla on 15000 opiskelijaa joista varmasti suurin osa Kuopiossa niin ei tuo nyt kovin suurta muutosta tee :)
 

flaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Saipa
Sen verran korjausta että Wikipedian mukaan Joensuussa on vaan vajaa 75000 asukasta, eli lievää liiottelua sieltä suunnalta...

Jep itsekin olin tästä mainitsemassa, eli jos tarkkoja ollaan, niin virallisesti kaupungissa on se vajaa 75 000 asukasta. Näistä ns. kantakaupungissa (ei liitetyissä maalaiskunnissa) asuu käytännössä 55 000. Tämä 115 000, josta BlackWolffi sitten puhuu, on Joensuun seutukunnan asukasluku, johon on laskettu kunnat ympäristöstä about 60km säteellä.

Ja tästä Joensuu pähkinänkuoressa faktatykityksestä aasinsillalla siihen, että mielestäni talousalue Joen kaupungissa olisi liigajoukkueelle riittävä. Mikäli nousu käsittämättömällä ihmeellä joskus saavutettaisiin, sanoisin yleisö ka:n asettuvan lopulta sinne 3500-4000 lukemiin. Yleensäkin tämän talousalueen ja yleisömäärien osalta Joensuuta lähinnä olisi Lappeenranta, jos haluaa vertailla.

Talousaluetta suurempi tekijä yleisön määrässä on kuitenkin ko. kaupungin kiekkoilukulttuuri, jota joko on tai ei ole. Otetaanpa vertailu: joku Rauma, jossa asukkaita on 40 000 (seutukunta 65 000), keräsi peleihin alkukaudesta keskimäärin 3850 katsojaa, hallin kapasiteetti 5400. HPK, Hämeenlinna, 67 000 asukasta (seutukunta 93 600) ja tällä kaudella kaikkien aikojen ennätys: keskimäärin 3900 katsojaa. Hallin kapasiteetti 5350. Eli ei se talousalue loppupeleissä niin merkitsevä ole.

Lopuksi, onko Joensuussa sitten kiekkoilukulttuuria? Joukkue on kaupungissa ollut 50-luvulta. Halli valmistui muistaakseni 1980, jolloin alkoi kova kiima liigaan. Peleissä kun käy, siellä on katsojaa vauvasta vaariin. Vaarit näitä samoja ketkä on käyneet ekat pelit kattoo ulkojäillä. Mestis-pelejä käy kattoo se vajaa 2000 ihmistä ja nyt viime puolivälierässä yli 3100.

Ok, kaupungissa ei ole päästy maistamaan liigaa kuin pari kertaa vaikka yritys on ollut kova. Itse asiassa vähän liiankin kova: on tehty karvaita konkursseja, pudottu alimpaan mutasarjaan, kynnetty todella syvällä. Mutta nimenomaan se, että kaiken tämän rämpimisen jälkeenkin 2-3000 ihmistä tulee seuraamaan Mestiksen puolivälieriä, kertoo sen että kyllä, Joensuussa todellakin on kiekkoilukulttuuria. Jos ei muuten usko, niin voi tulla myös tänä keväänä toteamaan paikan päälle Mehtimäelle! :)
 

Jansson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Täällä puhutaan paljon että Mikkelissä ei ole kiekkokulttuuria.

Asuin Mikkelissä 2002-2006 ja kävin katsomassa useita pelejä. Hallissa oli lähes aina hyvin porukkaa ja hyvä meininki. Missä vaiheessa tämä on muuttunut? Kalpaa vastaan finaaleissa oli kyllä loistava meno verrattuna liigaankin.

Ei se mihinkään ole muuttunut, kyllä kun riittävän kovia ja kiinnostavia vastustajia halliin tulee, niin ihmisetkin löytävät sinne.

Itsekkin olen Jukureita seurannut tuosta vuosituhannen vaihteesta ja voin kertoa, että ei nuo Lekit, Jyp-Akat yms. jaksa enää oikein innostaa.
Käyn kuitenkin edelleen katsomassa noin puolet kotipeleistä ihan paikanpäällä.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Hekolta ihan hyvää tekstiä, tosin unohtaen TV sponsori rahat, sekä kokonaan Jokipojat, jotka pelaavat 115 000 asukkaan yliopistokaupungissa ja keräävät lähes 2000 henkeä peleihinsä.

Joensuussa asukkaita 73 758. Toisaalta mitä väliä vaikka Joensuussa olisi 2 miljoonaa asukasta jos heistä ainoastaan 2000 käy Jokipoikien peleissä. Lisäksi mitä tekemistä Itä-Suomen Yliopistolla on Jokipoikien kanssa? Onko Yliopisto Jokipojille merkittäväkin tukija? En näe Jokipoikia potentiaalisena liigajoukkueena ihan lähivuosina, jo pelkästään Jokipoikien heikon taloudellisen tilanteen takia.
 
Jokipoikien taloustilanne taitaa olla tällä hetkellä niin tiukka, että noususta ei voida missään tapauksessa puhua.

Hyvä, että Ilves-fanit saavat jotain tyydytystä Mestiksen puolivälieristä, kun Sport tippui. Pakkohan iloa on hokikauteen jostain hakea! Hyvä vertauskuva tuolle olisi se, että kun itse kärsii helvetillisestä ripulista, niin onhan se kiva huomata, että naapurilla on sentään ummetusta.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt siis perävalotkin on kadonneet ja varjot muistona vain. Enää ei taida olla muuta jännitettävää kuin se saadaanko Tami esiintymään karsintoihin. Jotenkin jäi vaisuksi vaasalaisten kovista uhoista huolimatta ja täytyy olla itsekin pettynyt.
 

Oriolus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, Arrajärven Laaki
KooKoo lie nyt sitten ainoa "potentiaalinen" Ilveen haastaja (jos Jukureita ei lueta lukuun)?

Eli: Go KooKoo!
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Hyvä, että Ilves-fanit saavat jotain tyydytystä Mestiksen puolivälieristä, kun Sport tippui. Pakkohan iloa on hokikauteen jostain hakea!

Sitä niittää mitä kylvää. Lisäinfot Sportin toiminnanjohtajalta sekä nimimerkiltä Pat_LaFontaine.

Älä huoli, sunkin aikas koittaa vielä tänä keväänä. Deal with it.
 
Sitä niittää mitä kylvää. Lisäinfot Sportin toiminnanjohtajalta sekä nimimerkiltä Pat_LaFontaine.

Älä huoli, sunkin aikas koittaa vielä tänä keväänä. Deal with it.

Mikä aika? Sullahan tuntuu olevan noita suosikkijoukkueitakin niin paljon, että tuskin aika edes riittää?!

Toivotaan, että KooKoo pääsisi edes finaaleihin, sitten on kaikki auki. Vastaan saapuu siis välieriin joko Tamit tai Kauppalehden protestilista. Kymmenen vuotta on pitkäaika viimeisestä finaaliedustuksesta, joten jokohan nyt olisi sen aika. Utopistiselta tuntuu, kun niin paljon on saannut paskaa niellä tämän joukkueen kanssa.

Sport ja Vaasa ovat ehkä ulkona, mutta Kouvola ja KooKoo on vielä mukana. Vierasjoukkueet... tervetuloa helvettiin.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Älä huoli, sunkin aikas koittaa vielä tänä keväänä. Deal with it.

Ja ilmeisesti sinun aikasi on jo koittanut tällä kaudella ainakin jos katsoo mitä suosikkijoukkueita sinulla on. Tai enhän minä tiedä voithan tietysti saada siitäkin tyydytystä, että ainakin toinen suosikkijoukkueistasi onnistui säilyttämään tällä kaudella sarjapaikkansa.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Kova on ollut uho vaasalaisilla jo jonkin aikaa. Sanoisin, että kohtuu nolo loppu tuli sille nyt. Mutta vuosi menee nopeasti ja uutta matoa koukkuun vaan ja uho uudestaan päälle ennen ens joulua.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Vaasan Sport ei näissä karkeloissa esiinny.
Kaiken huutelun ja varjobudjettien jälkeen aika kova yllätys.

Ne lukuisat linja-autotkin saavat jäähä talleihinsa :).
Ilves-kannattajilla oli joku laulun jollotuskin viime keväältä, jota voinee jälleen soveltaa?
Mutta joo, hassuttelut sikseen. Jukurit ja KooKoo ovat enemmän levänneinä jengeinä etulyöntiasemassa Jokipoikiin ja TuToon nähden, kun arvioidaan Mestiksen välieriä. Mutta Ilveksen karsintavastustajaa ei uskalla vielä arvailla.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Kova on ollut uho vaasalaisilla jo jonkin aikaa. Sanoisin, että kohtuu nolo loppu tuli sille nyt. Mutta vuosi menee nopeasti ja uutta matoa koukkuun vaan ja uho uudestaan päälle ennen ens joulua.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kohtuu noloa Vaasalaisille. Koko vuoden hirveä huuto ja uho, että nyt tullaan saatana ja sitten ensimmäinen vastustaja vetää heidät aivan maanrakoon.

KooKoota tai TuToa toivotaan karsintaan.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Kyllähän tämä tulos väkisinkin tuppaa hymyilyttämään kun ottaa huomioon miten eräät Sport-veijarit ovat pitkin kautta olleet muna pystyssä valmiina tanssimaan Ilveksen haudalla. Bonuksena vielä tämänhetkisen kotikaupunkini jengi palautti Vaasan maanpinnalle, tosin liigaan tuskin rahkeet riittävät niin pelillisesti kuin taloudellisestikaan. KooKoon karsintapaikan puolesta liputan.
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Sympatiani ovat täysin vaasalaisten bussikuskien puolella. Tähän kauteen lähdettiin isoin panostuksin ja budjetti oli valmiina jo ensi vuodeksikin. Nyt alkaa todelliset karsinnat yt-neuvotteluiden osalta.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Sympatiani ovat täysin vaasalaisten bussikuskien puolella. Tähän kauteen lähdettiin isoin panostuksin ja budjetti oli valmiina jo ensi vuodeksikin. Nyt alkaa todelliset karsinnat yt-neuvotteluiden osalta.

Kyllä. Sympatiat tosiaan vaasalaisten bussikuskien puolella. Pohjanmaalainen linja-autoyritys Ab Oskar Haglund Oy ilmoittaa kuulemma huomenna alkavista yt-neuvotteluista, koska koko toiminta oli laskettu yhden kortin varaa satojen bussien osalta akselille Vaasa-Tampere ja nyt tuo jää toteutumatta, tosin Jukurit voisi jelpata bussikuskeja sen verran, että tilaisivat nuo bussit tänne Mikkeliin :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös