U20 MM-Kisat Venäjällä 2012-13 - Pikku Jellonat

  • 153 629
  • 414

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Ruotsi voittaa Latvian varsinaisella peliajalla, niin Suomen täytyy joka tapauksessa ottaa kolmen pisteen voitot sekä Sveitsistä että Ruotsista ollakseen Ruotsin edellä. Eli mahdollisuudet toiseenkaan sijaan eivät parantuneet.

Lohkovoitto olisi siis ollut omissa käsissä, jos Ruotsi olisi saanut tänään kolme pistettä. Olisi toki vaatinut Suomelta kuusi pistettä ja kolmen maalin voiton Ruotsista.
Nyt kun lohkosta on yksi ottelu pelaamatta, ihmetyttää edelleen nämä vanhat ja tuoreemmat spekulaatiot lohkon tilanteesta. Tilanne on yksinkertaisuudessaan kaikista vääristä spekulaatioista huolimatta edelleen se, että lohkovoitto on Suomen omissa käsissä. Se tosin vaatii vähintään kolmen maalin voiton Ruotsista, mikä olikin ainoa oikea kohta lainaamssani viestissä.

Kahden maalin voitolla Suomi on lohkokakkonen ja yhden maalin voitolla (varsinaisella peliajalla) myös kakkonen, mikäli Suomi tekee vähintään 3 maalia. Tappio varsinaisella peliajalla tietää karsintasarjaa.
 

Fordél

Jäsen
Granlund haluttiin Tsekki-matsin jälkeen sivuun kärkikentistä. Esitettiin jopa vilttiin laittamista. Sitten avaus- ja tasoitusmaali sekä ratkaiseva rankkarimaali Sveitsi-ottelussa ja yllättäen taas Granlund kelpaa kaikille ykkösen keskelle.

Ei voi muuta todeta kuin onneksi valmennusjohdossamme ei sokaistuta yhden pelin perusteella vaan tiedetään keiltä voidaan odottaa ratkaisuja. Toki viilauksia voi tehdä kentällisiin, mutta tiedämme tasan tarkkaan keiltä voi tästä jengistä odottaa ratkaisuja illasta toiseen. Heidän kanssa joko nousemme tai kaadumme.
 

M10

Jäsen
On kyllä äärimmäisen tärkeää saada Määttä takaisin rosteriin ja Auvinen pois pakin tontilta. Hyökkääjänä hänen kiekollinen epävarmuus ei korostu niin radikaalisti, mitä pakkina.

Tykkään tuosta kolmosketjusta. Siinä on potentiaalia Ruotsi-ottelun yllätysratkaisijaksi. Lehkonen saisikin astua esiin tänään oikein kunnolla.

Teräväinen, joka on omasta mielestä ollut Suomen paras pelaaja näissä kisoissa, ei saa tänään missään tapauksessa valahtaa Armian tai Barkovin tapaan alisuorituksen puolelle.

Kiekko liikkeelle nopeasti ja paljon helppoja syöttöjä ilman riplailuja niin hyvä siitä tulee.
 

Zaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kasperi Kunnas ‏@_kausto:

#U20-karsintasarjasta ei lähetetä kv. kuvaa, joten ihan senkin puolesta Suomi voisi napsia (ainakin) pisteen tänään.

Eli jos Suomi joutuu karsintasarjaan, niin loppuja pelejä emme sitten näe.
 

Zaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No onko tällä nyt sitten niinkään merkitystä, koska se olisi todella ala-arvoinen suoritus tältä joukkueelta. Katsoisitko nämä ottelut?

Maksavia asiakkaita voi hyvinkin kiinnostaa. Ala-arvoistahan se olisi, mutta jos jostain on maksanut, niin kyllä minä tajuan että sen myöskin haluaa sitten nähdä.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Nyt on tähän mennessä tiukin paikka, eikä vähiten henkisesti. Rindellissä on vikansa, mutta tässä jos missä voisi ottaa käyttöön ne hänen rauhallisemman johtamisensa hyvät puolet, ettei homma karkaa ylikierrosten takia hermoiluun, virheisiin, koohottamiseen ja yleiseen teinihysteriaan heti kättelyssä:).

Toisaalta Ruotsi tulee päälle kuin yleinen syyttäjä; sinne ei liioin auta jäädä ihmettelemään ja hidastelemaan kananmunat kainalossa, tai käy varmasti kylmät. Yksi lysti millä paineen alta tullaan pois (kylmästi laitakiekoilla, nopeammilla syötöillä, hitaasti kiihdyttämällä, jalalla nostamalla tai vaikka käsillä kävellen:), mutta tultava on. Eka kymppi on monessa mielessä ratkaiseva.
Ja yleiseksi painimatsiksi ei peliä kannata päästää, koska ne Suomi tuolla(kin) porukalla häviää - mutta ihan takuulla alusta asti tuleviin taklauksiin, tiettyihin koiruuksiin ja yleiseen korostettuun fyysisyyteen on pakko kyetä vastaamaan. Jo pelirohkeuden säilyttämisen takia.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Taitaa Suomen toivo levätä siinä, että nyt pelataan kisojen paras peli. On varmaan aavistuksen helpompaa pelata, kun vastustajakin pelannee hieman avoimemmin eikä kyttää pelkkiä vastaiskuja. No mene ja tiedä.

On kyllä tiukka paikka.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itselläni löytyy edelleen uskoa pikkuleijoniin, vaikka tilanne on kyllä kieltämättä aika hankala. En sitten tiedä, että olenko yltiöpositiivinen, mutta semmoinen fiilis itselläni on, että Ruotisilta tuo yksi piste ainakin tänään otetaan.

Toki, Suomi on pelannut hiekosti tähän mennessä, mutta potentiaali ei ole joukkueesta hävinnyt minnekkään. Ruotsi ei ainakaan itseäni vakuuttanut tuossa Sveitsi pelissä, mutta toki osin tähän vaikutti Sveitsin joukkueen hyvä peli. Kuitenkin näkisin, että Ruotsi on täysin kaadettavissa tänään.

Ja vaikka itse olen ehdottomasti kiekonhallintaan ja viivelähtöihin perustuvan pelin kannalla, niin tänään toivoisin silti, että näistä asioista joustettaisiin vähän ja sitä kautta saataisiin vauhtia ja tunnetta Suomen peliin. Ruotsi jo tosin varmasti pelkkänä vastustajan sytyttää paljon, mutta silti tänään voitaisiin hakea tuota kautta lisää tunnetta. Toki silti pidettäisiin kiekollinenpeli taustalle, eikä lähdettäisi roiskimaan kiekkoa.

Itse odotan erityisesti Barkovin ja Lehkosen parantavan tänään peliään. Molemmista on puhuttu ensi vauraustilaisuuden ykköskierroksen varauksina, mutta toistaiseksi kumpikaan ei ole vielä ihmeitä esittänyt. Mutta joka tapaksessa luottoa löytyy ainakin itseltäni vielä Suomea kohtaan.
 

Rough Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Julkukat
Juvonen tänään luukulla, Laurikainen vatsataudissa. Eilen Määttä oli vatsataudissa. Toivottavasti nyt ei lähtisi kiertämään tauti...

Edit: Leino kesken pelin vatsataudin takia sivuun.
 
Viimeksi muokattu:

Janippa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
En ymmärrä tuota Barkovin peluuttamista alivoimalla. Mutta vielä vähemmän ymmärrän sitä, miksi alivoimille ei saada samalla pelikirjan sivulla olevia pelaajia puolustamaan. Järkyttävän passiivista, silloin kun toinen antaa painetta ja sulkee hyvin syöttölinjoja, niin toiset vaan jatkaa seisomista eikä hae niitä vapaita miehiä sieltä pois kulkemasta.

Ihan oikeasti, seuraavaan turnaukseen, on se sitten a tai b- sarjaa, niin sinne joku oikeasti hyvä valmentaja valmentamaan. Tai sitten sellainen valmentaja, millä on sellainen pelitapa, mikä ei vaadi mitään älytöntä opiskelua ja opettelua lyhyttä turnausta varten. Tykkään itse tästä ns. Meidän pelistä, mutta se yhdistettynä lyhyeen turnaukseen ja ilmeisesti valmentajan osaamattomuuteen tällä rosterilla, niin ei hyvä heilu.

Toinen asia mikä tässä pelissä mättää, on kurittomuus. Tomekin habitus ja teot taitavat olla aika hemmetinmoisessa ristiriidassa. Ainakin miulle hänestä tulee sellainen kuva, että saa joukkueen kuriin ja nuhteeseen, mutta asia ei todellakaan ole näin.

Ei näin pojat ei näin.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Kyllä hälytyksen merkit olivat jo ilmassa, kun Juuso Ikonen pudotettiin joukkueesta. Jotain omituista jengissä ja valmentajissa, jos noin taitava pelaaja ei mahdu mukaan.

Suomen materiaali on todellakin parempi kuin moneen vuoteen. Pelisuoritukset sen sijaan ovat olleet järjestään huonon ja järkyttävän välimaastossa. Ei voi kuin syyttää valmennusta.

Jos Suomi tästä 1-3 tilanteesta vielä nousee, niin se on historian kovimpia lätkätekoja suomalaiselta jengiltä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suomen materiaali on todellakin parempi kuin moneen vuoteen. Pelisuoritukset sen sijaan ovat olleet järjestään huonon ja järkyttävän välimaastossa. Ei voi kuin syyttää valmennusta.
Tämä jengi olisi Marjamäki-Kivi -kaksikon kanssa jo kevyesti puolivälierissä.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Seuraavissa kisoissa mitään Raipea tarvita. Vaadin, että Kiva-Harri saa uuden mahdollisuuden seuraavissa karkeloissa Soppa-Sormusella vahvistettuna.

Vittu joo. Karsintasarjassakin voi käydä vielä kylmät näillä esityksillä...

Hyvä Kal€!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tosiaan, joukkueessa oli taitoa, kokoa ja peliälyä enemmän kuin suurimmassa osassa U20:siä, mutta se oli myös kuriton, itsekäs ja heikosti puolustava joukkue. Uskoa oli omaan tekemiseen, mutta tämä tekeminen jäi sitten pahasti vajavaiseksi. Suomi sai täyden pistepotin ainoastaan Latvialta, mikä on kyllä anteeksiantamattoman huonosti tuollaisella nipulla.

No, iso osa pelaajia jatkaa vielä ensivuonna näissä karkeloissa, toivottavasti jotain otettiin opiksikin. Armiakin heitti viimeiseen tosipeliin pelivaihteen päälle ja sillä tavoin pelasti kasvonsa tässä turnauksessa. Ei vain riittänyt voittoon.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Ei kyllä Korpisalokaan lopulta vakuuttanut, aika helppoja meni, tai puuttui semmoiset maagiset otteet, mutta jos ei ole Tuukka Rask tai Kari Lehtonen niin sitten et ole. Toki ei Korpisalokaan huono ollut, mutta se viimeinen voittavan vahdin elementti mielestäni puuttui. Toki myös puolustus ei toiminut missään vaiheessa ja hyökkäykseen olisi Juuso Ikonen mennyt heittämällä vaikkapa Nykoppin tilalle.

Ensi vuonna sitten oikea valmentaja kehiin, ei Raipea tai muitakaan saunakavereita enää, kiitos.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Vai mestaruus tavoitteena;) Kolme peliä nähneenä sanoisin, ettei tuo tavoite, tai edes mitali, ollut alun alkaenkaan kovin realistinen. Siellä oli kuitenkin vain muutama ikäluokan huippukaveri, joka pystyi vastuuta vielä kisoissakin kantamaan. Barkov ja Lehkonen esimerkiksi olivat vielä ihan oppipoikia. Eikä sinänsä valittamista heistä, hype Suomessa oli vaan noiden kaverien osalta yliampuvaa. Granlund ja Armia ainoat, joilla ei puntti tutissut tiukassakaan paikassa. Salomäen kädet on tukevasta puusta ja Teräväinenkin tohelsi usein ihan ylimielisyyttään helpoissa tilanteissa. Jokaiseen suoritukseen pitää keskittyä täysillä, saatana.

Valmennus on sitten ihan oma lukunsa. Harri on sentään valmentaja, ja voi sopia nuorisojoukkueisiin hyvinkin. Olenko ymmärtänyt oikein, että spede-Raipe(valmentajana) palaa pikkujunnujen peräsimeen? Jos näin, niin kiitos taas, Kale.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Ensimmäinen asia, mielellään vieläpä näin ensireaktioiden eli vihan ja pettymyksen ollessa vallalla, olisi etsiä syylliset ja järjestää heille yksipuolinen oikeudenkäynti! Juryna toimii tietenkin jatkoajan keskustelupalstalaiset ja maksimituomio on hirttäminen, minimi häpeäpaalu Kauppatorilla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hyökkääjistä voi antaa ainoastaan Teräväiselle ja varauksin Granlundille puhtaat paperit, jos siis koko turnauksen mittapuullla tätä touhua katsotaan. Noita päättömiä koohottajia, joille se rooli oli lyöty, en mene nyt arvioimaan, kun kiikareilla vetivät. Pakeista Ristolainen ja Pokka olivat ainoat sellaiset, mitä otteiden pitikin olla. Muille isoa tai pientä lampaanpersettä pelaajasta riippuen.

E: Ei tuo Sabatonin listakaan kaukana ole omia mielipiteitä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
En nähnyt kaikkia pelejä, mutta näkemäni perusteella seuraava listaus on aika lähellä totuutta:

Onnistujat:

Ristolainen
Teräväinen
(Aaltonen)

Tasollaan:

Leino
Granlund
Järveläinen
Korpisalo
Lindbohm
Hännikäinen
Lamberg
Salminen

Pettymykset:

Armia
Barkov
Määttä
Pokka
Lehkonen
Nykopp
Salomäki
Vainio
Riikola
Auvinen
Valmennus
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Ennen kuin pettyneiden palstalaisten palaute iskeytyy tuulettimiin, niin tästä kaikkien aikojen junnukisojen flopista ei löydy mitään yhtä yksittäistä suurta syypäätä.

Pelikuriton pelaajisto, melko kyseenalaisia pelaajien tiputtamisia (Ikonen, Haapala), valmennuksen kyvyttömyys saada avauspeliä ja viisikkopuolustamista kuntoon, surkeista valmistautumisista johtuvat karmeat pelien alut, jäähyily hyökkäyspäässä, johtavien pelaajien nukkuminen ns. helppoja maita vastaan...

Voi hyvä Luoja sentään, miten karmeasti tämä turnaus sujui... Oikeastaan vain Teräväinen, Korpisalo ja varauksin Granlund suorittivat omalla tasollaan jokaisessa pelissä läpi koko turnauksen. Muut eivät antaneet tasaisilla suorituksilla taustalta tukea, ja tässä tulos.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ehkä myös aliarvioitiin pahemman kerran Suomen vastustajat. Suomenhan piti lyödä kaikki alkulohkon maat helposti paitsi Ruotsin kanssa pitäisi olla tiukkaa. Sen jälkeen sitten marssia maailmanmestaruuteen. Nyt kuitenkin varmaan ollaan huomattu ettei nämä sm-liigan nuoret "supertähtilupaukset" ole sen parempia kuin muiden maiden junnut. Nimetön Sveitsikin pisti nämä Suomen hehkutetut pelaajat tiukoille ja Tsekeillä tuskin ollut yhtään ammattipelaajaa mukana. Ensi vuonna sitten uusi yritys.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tämä jengi olisi Marjamäki-Kivi -kaksikon kanssa jo kevyesti puolivälierissä.

Tämä on fakta. Kun kuunteli Marjamäen analyysia erätauolla, sai selvän käsityksen siitä, että valmennus on hutiloinut pahasti pelitavan ja ennen kaikkea pelaamisen valmistelussa.

Itse tiivistän tämän kauden seuraavasti. Syksyllä näytti siltä, että joukkue kaatuu jo maalivahtiin. Korpisalo kuitenkin oli monesti se syy, miksi joukkue ylipäätään saattoi pelata jatkopaikasta. Eli periaatteessa materiaaliin liittyvää menestyksen estettä ei sitten kuitenkaan ollut, vaikka ei Korpisalo vielä mikään maailmanhuippu ole.

Toinen menestyksen este oli vielä pahempi. Valmennus. Fatman oli jostakin syystä saanut päähänsä, että junnuille riittää kun valmentaja vaan tsemppaa kovasti ja on ikäänkuin turvallinen isähahmo (huoh): Eihän ne junnut nyt pelitavan hienouksista mitään ymmärrä. Ja siksi uskoni menestykseen oli jo tämän vuoksi aika pieni.

Fatman on nyt pilannut jo kahdet potentiaaliset mitalikisat Suomelta. Eikä varmaan vieläkään siihen paksuun kalloon mene se ajatus, että menestykseen myös junnuissa vaaditaan huippuammattilaisten täyttämä organisaatio. Jokainen menestystekijä täytyy analysoida ja jokainen kivi kääntää menestyksen eteen. Nyt ei näin tehty, koska Rindellin lahjat eivät siihen riittäneet kuten eivät Helmisenkään. En syytä Rindelliä tappiosta, varmaan sai hyvän liksan tästäkin limboilusta. Suosittelen kylläkin kaverille Irlannin kehittyvän kiekkomaajoukkueen valmennusta seuraavaksi. 10 vuoden pesti.

Katkeralta tämä tuntuu, koska itselleni U20 MM-kisat on se kaikkein mielenkiintoisin lätkäturnaus. Ensi sen yritti pilata MTV3, mutta netti pelasti. Ja nyt sen on pilannut tämä Fatman, johon kukaan elävä sielu ei voi takoa järkeä päähän.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Voi hyvä Luoja sentään, miten karmeasti tämä turnaus sujui... Oikeastaan vain Teräväinen, Korpisalo ja varauksin Granlund suorittivat omalla tasollaan jokaisessa pelissä läpi koko turnauksen.

Siinäpä se suurin syy. Kun Korpisalo suorittaa omalla tasollaan, ollaan aika helvetin kusessa. Valitettavasti Suomella ei ollut tähän turnaukseen ykkös- eikä oikein kakkoskorinkaan maalivahtia. Laurikaista emme valitettavasti päässeet näkemään. Enkä syytä Korpisaloa, hän pelasi omalla tasollaan, torjuntaprosentti 80 jotain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös