Pelaajien turvallisuus kaukalossa

  • 62 147
  • 236

SjV

Jäsen
Eikös JYP omista puolet tuosta halliyhtiöstä? Haluaako Tyni silti maksattaa kaukalon veronmaksajilla vai eikö kaupunki halua maksaa omaa puolikastaan? Vai omistaako JYP penkit ja kaupunki kaukalon?
Hallin omistavan Jyväskylä Jäähalli Oy:n omistussuhjeet menevät seuraavasti JKL Kaupunki 44,5% (jääalueet, katsomot ja pesu/pukuhuonetilat) Jykes kiinteistöt 33,3% (liike-, toimisto- ja ravintolatilat), JYP 22,2% (aitiot, paitsi kaupunginaitio). Näin ollen kaukalon "korjaaminen" kuuluu kaupungille. Silloin kun toisenkin päädyn seisomakatsomoja muutettiin istumapaikoille, jakkaroiden asentaminen vaati kaupungin päätöksen vaikka JYP oli päämaksaja tuossa projektissa.
Tosin se ongelma Jyväskylässä on, että kaukalo on alempana kuin katsomo-osa. Eli osa kaukalon laidoista taitaa olla kiinni betonisessa korotuksessa. Siis jos seisoo pleksin vieressä siniviivan kohdalla, pystyy helposti koskettamaan pleksin yläreunaa. Jos uudet laidat tarvitsevat enemmän tilaa, niin ilman kaukalon pienentämistä taitaisi mennä louhintahommiksi...
Ainakaan pitkillä sivuilla ei piikkaushommia tarvita, koska alkuperäinen kaukalo oli nykyistä leveämpi ja lattiabetonin ja laidan välissä on se puulevy.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mun on pakko nostaa esille sitä mitä joku tuolla otteluketju foorumissakin kyseli, eli miten on mahdollista että ei tälläsiä tilanteita tullut tähän malliin esim. 5 vuotta sitten, vaikka oli samaiset betonilasit. Onko oikeesti niin että nykykypärät ei suojaa pelaajia, pehmusteet uupuu, on enemmän reikää kuin kypärää jne.

Pallo Jofat takas! Sillon tuli kyllä aivotärähdyksiä, mutta ne tuli vastapalloon ajeluista. Ei laidan vierestä!
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Mun on pakko nostaa esille sitä mitä joku tuolla otteluketju foorumissakin kyseli, eli miten on mahdollista että ei tälläsiä tilanteita tullut tähän malliin esim. 5 vuotta sitten, vaikka oli samaiset betonilasit.

Yksi suurimmista syistä tai jopa suurin on se, että luistelunopeus on nyt aivan eri tasolla, kuin vuosia sitten. Jopa viimeiset viisi vuotta on lisännyt pelaajien luisteluvoimaa huomattavasti puhumattakaan ajasta 1990-luvun loppuvuosina.

Vertauksena aiemmista ajoista voisi mainita, että Esa Keskiset, Mika Niemiset ja kumppanit eivät saisi oikeastaan mitään aikaiseksi, mikäli pelaisivat nyt silloisella pelivauhdillaan.
 

Theone

Jäsen
Hallin omistavan Jyväskylä Jäähalli Oy:n omistussuhjeet menevät seuraavasti JKL Kaupunki 44,5% (jääalueet, katsomot ja pesu/pukuhuonetilat) Jykes kiinteistöt 33,3% (liike-, toimisto- ja ravintolatilat), JYP 22,2% (aitiot, paitsi kaupunginaitio). Näin ollen kaukalon "korjaaminen" kuuluu kaupungille. Silloin kun toisenkin päädyn seisomakatsomoja muutettiin istumapaikoille, jakkaroiden asentaminen vaati kaupungin päätöksen vaikka JYP oli päämaksaja tuossa projektissa.

Ok kiitos selvennyksestä. Itse toivon, että kaupunki ei tuohon osallistu eurollakaan vaan JYP hoitaisi tuon itse. Jokaisen liigaseuran pitäisi nuo kustantaa itse ja mahdollisimman nopeasti. Jos tuo hinta on tosiaan n. 100k€, niin ei tuo tunnu yhdenkään seuran taloudessa ja tappelu maksajasta on lähinnä naurettavaa viivyttelyä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuka vetäisi rajan siihen, että ketkä pitäisi poistaa? Voiko vaikka Otakar Janeckyn kaltaista supertähteä poistaa mätämunana vai olisiko poikkeuksetta kyse nelosketjun miehistä?

Lähinnä mieleen tulee Pikkarainen ja Keränen viime viikoilta. Toki Peltonenkin, mutta sitä saattoi sentään väittää tahattomaksi törmäykseksi. Pointti on kuitenkin, että tuollaiset taklaukset tulee estää jollain muulla kuin pelikielloilla. Jos noita kuitenkin sattuu, pelikieltojen pitää olla saatanallisia.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Lähinnä mieleen tulee Pikkarainen ja Keränen viime viikoilta. Toki Peltonenkin, mutta sitä saattoi sentään väittää tahattomaksi törmäykseksi. Pointti on kuitenkin, että tuollaiset taklaukset tulee estää jollain muulla kuin pelikielloilla. Jos noita kuitenkin sattuu, pelikieltojen pitää olla saatanallisia.

Jotenkin on vain vaikea nähdä tekoa näin törkeänä, kuin annat viesteilläsi ymmärtää. SM-liigassa näkee lähes joka viikko vaarallisempia taklauksia (mikä tietenkään ei ole ollenkaan hyvä asia) kuin Keräsen niitti Laaksoon. Taklataan numeroihin, laitaa vasten, päähän, kädet ylhäällä, tehostetaan hypyllä jne. Tässä ei ollut muuta kuin kova vauhti, mutta Keränen liukui hyvän matkaa ennen taklausta.

Ihan oikeasti, jos tällaisista taklauksista annetaan "saatanallinen pelikielto", niin ei kukaan uskalla enää taklata! Silloin SM-liiga antaa linjauksen, että puolustajien ei tarvitse enää varoa tulevansa taklatuksi, vaan he saavat rauhassa tuijotella minne sattuvatkaan.

Jos alkaisin listaamaan Kärppien peleissä näkemiäni tapauksia alkukaudella, niin niistä tulisi jo melkoinen livaska. Törkeysjärjestykseen laittaisin tapaukset näin:

1. Peltosen törmäys Plihaliin. Täysin aivoton teko, jossa vastustajan terveys vaarannettiin toden teolla. Yritti vain rottamaisesti blokata pelaajan, jotta HIFK saisi paremman hyökkäyksen, mutta kun Plihal ei voinut aavistaa tilannetta, Ville ajeli Plihalia suoraan päähän. Ei rangaistusta, 4 peliä kieltoa.

2. Spangin taklaus Normaniin. Donskoi antoi huonon syötön Normanille, mutta Spang tuli kovalla vauhdilla täysin kuolleesta kulmasta ja osumakohta oli ainoastaan päähän. Yritti hakea kovaa pommia, mutta tuloksena oli paha aivotärähdys. Tapahtui 6.10. eikä paluusta ole tietoa. Kuten ylempänä, vastustajan kunnioittamista ei ollut tippaakaan. 2+10 päähän kohdistuneesta taklauksesta, 3 peliä kieltoa.

3. Giliatin taklaus Niemelään. Giliati halusi ilmeisesti osoittaa fyysisyyttään ensimmäisessä pelissä uudelle seuralleen, mutta tuloksena oli ruma taklaus suoraan numeroihin. Niemelä oli taklauksen seurauksena muutaman viikon poissa. 5+20 laitataklauksesta, ei pelikieltoa.

4. Humlin tuuppaus Tukioon. Huml turhautui mailahäirintään ja paitsiotilanteessa paiskasi ensimmäisen vastaantulijan kumoon taklaten rintaan. Onneksi ei taklannut päähän, joten tilanteessa ei tullut loukkaantumista. Oikea tuomio olisi ollut väkivaltaisuus. 5+20 ryntäyksestä, 3 peliä kieltoa.

Vasta näiden jälkeen voisi ajatella noita Keräsen ja Pikkaraisen tilanteita. Mitä tällä haen, niin olisiko noista ylemmistä pitänyt antaa 20 pelin kieltoja, vai peräti poistaa kaikki kyseiset mätämunat kaukalosta, kuten ajattelit?

Näiden lisäksi tapahtui ainakin seuraavat:

- Dixonin taklaus Emingeriin. Eminger käänsi selän, mutta Dixon päätti ajaa loppuun. 5+20 selästä taklaamisesta, ei pelikieltoa. Turhautuneen miehen teko, mutta tässäkin tapauksessa oli osavastuu puolustajalla.
- Camilo Miettisen taklaus Junttilaan. Miettinen sai 5+20 selästä taklaamisesta ja visiirin reuna taisi aukaista Junttilan naaman. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan peliä. Jälkeenpäin Miettiselle tuomittiin yhden pelin kielto. Ainoa peli, jota en katsonut, joten en kommentoi sen enempää.
- Ohtamaan taklaus Kantolaan. Mielestäni puhdas avojään lonkkataklaus, jossa Kantolalla kävi huono tuuri. Osumakohta taklauksessa kuitenkin tuli suhteellisen ylös, mutta loukkaantumisen myötä tuomittiin 5+20 leikkaamisesta. Ei pelikieltoa.
 

Masentaja

Jäsen
Tässä on nyt parissa vieraspelissä tullut valiteltua sitä, että areenalla se taklaus kuulostaa taklaukselta kun laidat ryskyy jne. Mutta muualla lähinnä kolahtaa vaan... Jos on pelaajien turvallisuus pääasia, niin kyllä se fiilistäkin tuo. Ja hyviä tilanteita, taannoin areenalla valokuvaaja sai vähän nenään kipeää kun oli objektiivi kiinni zamboniaukon kohdalla pleksissä ja sillon pamahti taklaus kohdalle :D Ne joustaa oikeasti todella paljon. Alkuun areenallakin huomasi, kun pelaajia taklattiin, ne hyytyi välittömästi että "nyt oli pakko sattua" mutta kun ei sattunutkaan, niin peli jatkuu.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jotenkin on vain vaikea nähdä tekoa näin törkeänä, kuin annat viesteilläsi ymmärtää.
Ansiokas selostus. Varmaankin juuri näin, kaikkia tapauksia en ole nähnyt, ja Lukon peleissä näitä on jostain syystä ollut tosi vähän.
Pointti oli kuitenkin edelleen se, että pelikiellot ei ole oikea tapa kitkeä näitä, vaan se lähtee jokaisesta pelaajasta - ihmisestä - itsestään. Nykyisille mätämunille tuskin kaikille mitään voi, ja tarkoitinkin että tulevaisuudessa, kun sm-liigaa pelaa se vastuunsa tunteva pelaajasukupolvi, sieltä mätämunat pitää sitten kitkeä saatanallisilla pelikielloilla.
Keräsellekin pitää toki antaa sellainen pelikielto ja ansionmenetys, joka saa hänet tuollaiset taklaukset lopettamaan. Itse taklaus ei tosiaan ole edes sääntöjen puitteissa kamalan törkeä, mutta nimenomaan se vastuu vastapelaajasta on totaalisen hukassa. Keränen tietää aivan satavarmasti, että vastustajalla ei ole mitään mahdollisuutta ottaa taklausta vastaan. Silloin ei vaan saa taklata ainakaan nykylaitojen lähellä, vaikka kuinka säännöt sen sallisi. Toki vauhtiakin oli liikaa. Tavallaan ymmärrän jopa paremmin Humlin tekojen kaltaiset turhautumiset, vaikken niitäkään tietenkään hyväksy.

Edelleen, omalta osaltani keskustelu lähti niistä turvakaukaloista, ja se taitaa paremmin olla tämän ketjun aihekin. Toivoisin, että pelaajayhdistys nostaisi asian tosissaan esille, ja laittaisi painetta seurojen ja kuntien päätöksentekoon. Taloudellisesti kun kyseessä on seuroille - varmaan yhteiskunnallekin - aivan no-brainer kannattava sijoitus, ei kustannus.

edit: Toki on tunnustettava, että mitään näistä kaukaloista en ymmärrä. Taklannut olen varmaan viimeksi Panelian Aseman / Haavon koulun kaukalossa, ja sitä ei varmaan kymmeneen vuoteen ole edes ollut. Eli olen täysin aiheesta syötetyn propagandan varassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Boldaus oma.

Jos mainitsen kaksi kuluvan kauden ruminta tekoa, niin silloin kyse ei ole mistään ennakosta tai luuloista, vaan tapahtuneista teoista. Molempia tekoja yhdistää totaalinen piitamattomuus vastustajan terveydestä.

Olen ollut johdonmukaisesti sitä mieltä, että tahallisista vahingoittamisyrityksistä pitäisi rankoa selvästi aiempaa kovemmin.

No varmaan sitten uskallat ihan ääneenkin sanoa mikä tekee juuri näistä kahdesta teosta niin mielenkiintoisia? Onko tapanasi joka marraskuu poimia mielestäsi kaksi liigankauden törkeintä tekoa ja todeta että "mielenkiintoista, että juuri mäntylä* ja "aarnio* (*nimet muutettu) ovat näiden tekojen takana"?

Kerropa nyt sitten koko yhteisölle miksi pidät juuri tätä yhdistelmää niin mielenkiintoisena? Kummatkin pelaajat ovat ruskeasilmäisiä? Kumpikin pelaa joukkueessa jonka nimi alkaa J:llä? Kumpikin sitoo aina ensin vasemman ja sitten vasta oikean luistimensa nauhat?
Vaiko se, ettei noilla kahdella jääkiekkoilijalla ole oikeastaan mitään yhteistä nimittäjää, paitsi että pelaavat samaa liigaa...
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos alkaisin listaamaan Kärppien peleissä näkemiäni tapauksia alkukaudella, niin niistä tulisi jo melkoinen livaska. Törkeysjärjestykseen laittaisin tapaukset näin:...

Hieno kirjoitus! Siinäpä tuli kyllä hienosti selostettuna, mitä alkukaudella on Oulun pojille tapahtunut. 9 tapausta 23:een peliin on aivan järkyttävä määrä. Se tarkoittaa että useammin kuin kerran kolmessa pelissä tapahtuu jokin vaarallinen tilanne. Eli keskimäärin jokaikinen viikko. Ja tuossa oli lueteltuna ainoastaan Kärppien pelit. Jotakin olisi tapahduttava ja pian tämän asian suhteen, sillä ei tässä hyvät ennusmerkit loppukautta kohden ole.

Montakohan aivovammaa tälle kaudelle vielä saadaankaan? Luulenpa että aika monta. Valitettavasti. Kyllä tästä kaudesta uhkaa tulla todella surullinen näiden tapahtumien osalta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siis toisinsanottuna Kärpät on ollut sikailuissa tekijänä jo kolme kertaa tällä kauhdella (Huml, Keränen ja Ohtamaa) eli tulevat tällä tahdilla päätymään 8-9 kertaan runkosarjassa. Milkään muulta joukkueelta ei tuossa listassa ollut useampia tapauksia. Helppo on myös nähdä ettei muissa peleissä ole tapauksia ole yhtä paljon ollut, joten vian paikallistaminen näyttäisi suoraviivaiselta. Ei tämä uhrin osan esittäminen nyt oikein onnistunut.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Siis toisinsanottuna Kärpät on ollut sikailuissa tekijänä jo kolme kertaa tällä kauhdella (Huml, Keränen ja Ohtamaa) eli tulevat tällä tahdilla päätymään 8-9 kertaan runkosarjassa. Milkään muulta joukkueelta ei tuossa listassa ollut useampia tapauksia. Helppo on myös nähdä ettei muissa peleissä ole tapauksia ole yhtä paljon ollut, joten vian paikallistaminen näyttäisi suoraviivaiselta. Ei tämä uhrin osan esittäminen nyt oikein onnistunut.

Hienot päätelmät :) Unohtui vain mainita että ottavana osapuolena on oltu 6 kertaa mutta se taitaakin olla sivuseikka. No mutta ei se onneksi tuohon sarjatilanteeseen vaikuta :)
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Siis toisinsanottuna Kärpät on ollut sikailuissa tekijänä jo kolme kertaa tällä kauhdella (Huml, Keränen ja Ohtamaa) eli tulevat tällä tahdilla päätymään 8-9 kertaan runkosarjassa. Milkään muulta joukkueelta ei tuossa listassa ollut useampia tapauksia. Helppo on myös nähdä ettei muissa peleissä ole tapauksia ole yhtä paljon ollut, joten vian paikallistaminen näyttäisi suoraviivaiselta. Ei tämä uhrin osan esittäminen nyt oikein onnistunut.

Pääset kyllä provoillasi ihoni alle, onnea, mutta mikä vitun uhrin esittäminen? Missä vaiheessa uhria on esitetty ja kenen toimesta? Olen pyrkinyt analysoimaan tilanteet mahdollisimman tarkasti, voit vaikka katsoa viestihistoriani, ja pyrkinyt tuomitsemaan ne välittämättä tunteista. Väitätkö taas Kärppien organisaation pitäneen itseään uhrina? No alahan antaa jotain siihen viittaavia lausuntoja vaikka Aravirralta, jos näyttöjä löytyy.

Noista taklauksista nyt voi vähentää sen Ohtamaan taklauksen pois, koska se oli puhdas. Sen jälkeen lieneekin jo muutama muukin joukkue, jolla on kaksi tai useampia pelikieltoja alla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hienot päätelmät :) Unohtui vain mainita että ottavana osapuolena on oltu 6 kertaa mutta se taitaakin olla sivuseikka.
Kieltämättä mietin tätä itsekin. Koska kaikki kuusi tapausta ovat, kuten todettua eri joukkueiden pelaajien tekemiä, niin loogisesti ajateltuna asiaan on kaksi mahdollista selitystä (mikäli siis halutaan jotain selittäviä tekijöitä taustalta löytää). Joko muilla joukkueilla on salaliitto, jonka perusteella Kärppiä telotaan tai sitten Kärpät on joko pelityylistä tai pelaajamateriaalista johtuen altiimpia tämäntyyppisillä loukkaantumisille. Itse en tuollaisiin salaliittoihin usko.

En tosin myöskään tuohon jälkimmäiseen selitykseen usko, vaan minun mielestäni kyse on vain sattumasta ja tällä perusteella listojen tekemistä pidänkin marttyyrimäisenä.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
En tosin myöskään tuohon jälkimmäiseen selitykseen usko, vaan minun mielestäni kyse on vain sattumasta ja tällä perusteella listojen tekemistä pidänkin marttyyrimäisenä.

Sinulta meni siis koko viestini pointtini ohi. No nyt ymmärrän, miksi luulit minun pitävän Kärppiä uhrina! Listaukseni syy tuli esille kyllä viestissä. Tarkoitukseni oli ainoastaan verrata tilanteita muihin taklauksiin, kun jotkut pitivät tätä jonain saatanan törkeänä tappotaklauksena.

Vasta näiden jälkeen voisi ajatella noita Keräsen ja Pikkaraisen tilanteita. Mitä tällä haen, niin olisiko noista ylemmistä pitänyt antaa 20 pelin kieltoja, vai peräti poistaa kaikki kyseiset mätämunat kaukalosta, kuten ajattelit?

Tuosta sattumasta olemme kyllä samaa mieltä. Ollaan pelattu vasta reilu kolmasosa kaudesta, joten eivätköhän tilastot tasoitu.

Syyn, miksi otin Kärppien pelien tapaukset esiin, näet suosikkijoukkueestani. Luonnollisesti olen katsonut lähes pelkästään Kärppien otteluita ja tilanteita, joten en voi kommentoida kovin hyvin muiden otteluiden tapahtumia.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotkut väittävät, että vain Liigaseurat hyötyvät turvakaukalosta. Eihän se näin ole. Kyllä muissakin sarjoissa taklataan tai muuten vaan törmätään laitoihin. Turvakaukalon hankinnalla kaupunki ei tue pelkästään liigaseuraa vaan parantaa kaikkien harrastajien turvallisuutta. Tällaiset kaukalot tulisi saada mahdollisimman moneen harjoitushalliinkin, mieluiten tietysti jokaiseen.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edelleen, omalta osaltani keskustelu lähti niistä turvakaukaloista, ja se taitaa paremmin olla tämän ketjun aihekin. Toivoisin, että pelaajayhdistys nostaisi asian tosissaan esille, ja laittaisi painetta seurojen ja kuntien päätöksentekoon. Taloudellisesti kun kyseessä on seuroille - varmaan yhteiskunnallekin - aivan no-brainer kannattava sijoitus, ei kustannus.

Täysin samaa mieltä, että turvakaukalo on seuroille tärkeä sijoitus tulevaisuuteen. Viime aikoina on nimittäin ollut niin paljon näistä betoniseinistä johtuvia loukkaantumisia, että turvakaukaloista tulee seuroille merkittävä kilpailuvaltti pelaajamarkkinoille. Varmaan jokainen pelaaja haluaisi pelata kotiottelunsa turvakaukalossa, ja miettii myös sitä asiaa kun päättää mihin seuraan tekee sopimuksen.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
4. Humlin tuuppaus Tukioon. Huml turhautui mailahäirintään ja paitsiotilanteessa paiskasi ensimmäisen vastaantulijan kumoon taklaten rintaan. Onneksi ei taklannut päähän, joten tilanteessa ei tullut loukkaantumista.

Minun videoissani tuo osuu kyllä ihan suoraan päähän. Samoin myös kurinpitopäätöksen perusteluissa.

"Taklauksessa Humlin olkapää osuu Tukiota päähän."

"Humlin taklaus kohdistuu Tukion päähän. Katson, että kyseessä on päähän kohdistettu taklaus, josta tulee määrätä säännön 540 A mukaan rangaistus."
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Onko tulossa muutoksia etuajassa, turvakaukaloista puhuminen nostanut päätään myös SM-liigan ja pelaajayhdistyksen johdossa: Turvakaukalot saapumassa SM-liigaan etuajassa? - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - SM-liiga.

Pientä tilastointia aivotärähdyksistä maikkarin sivuilta: SM-liigassa keskimäärin yksi aivotärähdys per sarjakierros - "Valitettavasti totta"
Eilen oli YLE Puheen kiekkokierroksella keskustelua esim. näistä turvakaukaloista, en ehtinyt kuulla, keitä siellä oli juttelemassa, mutta melko suoraan siellä haukuttiin laidat jonkun toimesta. Ei taida areenasta löytyä noita edellisiä lätkäkierroksia?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kal€ auttaa? Kevään kisoista tahkotaan sen verran voittoa, että saadaan kaikille turvakaukalot. Nyt kun junnuvalmennus on saatu kuntoon. Köh.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tarttisko seuraavaksi alkaa miettimään kiekon vaihtamista pehmeämpään malliin. Jo kolme Ässähyökkääjää on sairaslomalla laukauksen osuttua käteen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kal€ auttaa? Kevään kisoista tahkotaan sen verran voittoa, että saadaan kaikille turvakaukalot. Nyt kun junnuvalmennus on saatu kuntoon. Köh.

Kalehan päätti rakentaa viime kisojen tuotoilla saunan. Eiköhän tämän ensi vuoden kisojen tuotot mene sitten saunan uudistettuun kalustoon?

Pelaajien turvallisuus on tällä hetkellä heikointa mitä se on koskaan ollut. Ja syyllinen tähän on SM-liigan langettama tappelukielto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös