Romanit

  • 1 486 310
  • 3 748
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Romanien kansallispäivä pääsee kalentereihin vuodesta 2014 alkaen.
Kansallispäivää vietetään 8.4. Päivä ei ole liputuspäivä.
Tsihko diives, kaaleet! Mitenköhän valinta on osunut juuri tuolle päivämäärälle? Kalenterissa olisi ollut osuvampiakin ajankohtia, kuten esim. 26.3., joka on kotimaisessa allakassa mm. Mannen päivä. Toinen hyvä vaihtoehto olisi ollut tuo jo edellä mainittu Vappu, suomalaisen työn päivä.

Toisaalta 8.4. voitaisiin samalla nimetä kansalliseksi taksvärkkipäiväksi. Jokainen kynnelle kykenevä tekisi normaalien duunien päälle 2-3 tuntia esim. vapaaehtoistyötä tai mitä tahansa työtä oikein korostetun reippain ottein. Myös tummat ovat tervetulleita.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Eilen kansallispukuun pukeutunut nainen tuli aika hauskan näköisellä autolla vastaan. Kuskin puoleinen takasivuikkuna oli pahveilla ja tepeilä karsittu kasaan. kuskin puoleinen etusivuikkuna oli ihan rehellisesti rikki. Maalipinnasta päätellen autossa oli osia vähintään neljästä autosta. Kaiken kyllä kruunasi se jeesusteipin määrä mikä kai piti sitä koslaa kasassa.

Mutta Mäntsälässä ei ole niin nuukaa, kun partiot varmaan on suorittamassa tehtäviään Järvenpäässä.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voiko tämä perseennuolenta enää tämän pidemmälle mennä?

vlad.

Missä mielessä tämä on perseennuolentaa? Eikö maassamme 1600 -luvulta asti ollut etninen ryhmä mielestäsi ansaitse kansallispäivää?

Muistaakseni Lieksassa otti eräällä kylällä väki oikeuden omiin käsiinsä. Suurehko miesjoukko meni ilmoittamaan häirikköperheelle, että pirtti syttyy tunnin päästä tuleen, ei kannata olla silloin enää sisällä. Varsin vauhdilla pakkasivat heimovelvet irtaimistonsa hevosenkuljetusautoon ja liukenivat paikalta.

Tosta tuli dokkarikin. 50-luvulla taisi kyläläisillä palaa käpy kokonaan ja kylän isot pojat kävivät sanomassa, että sauna on lämmin kohta, että pistäkääpä vauhtia ja kyllä niin taisi käydäkkin.

Puhdistus taisi olla dokkarin nimi.

Puhdistus -dokumentti oli tullut Yle Teemalta heinäkuun alussa, huomasin tämän vasta elokuun alussa. Dokumentin esittely Yle Teeman sivuilla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Missä mielessä tämä on perseennuolentaa? Eikö maassamme 1600 -luvulta asti ollut etninen ryhmä mielestäsi ansaitse kansallispäivää?[/URL]

Ei mitään kansallispäivää tai merkkipäivää ansioiden perusteella tunnuta aina muutenkaan laittavan. Ei Suomessa ole miestenpäivääkään, vaikka naistenpäivä on. Suomessa on ollut juutalaisiakin pitkään 1700-luvun lopusta alkaen. Silti ei ole heillekään omaa juutalaispäivää.

Minun puolestani voisi vaikka ollakin, he ovat oman panoksensa antaneet niin sodassa kuin rauhassakin. Työteliäinä, koulutettuina ihmisinä he olisivat ns. ansainneet oman päivänsä enemmän kuin sellaiset ryhmät, joille työ ja koulutus ovat varsin toissijaisia arvoja.

Romanien kohdallahan aina puhutaan, että ns. kauhea rasismi on heidän heimojensa kehitystä jotenkin estänyt ja että heidän elämäntyylinsä ja sen lieveilmiöt olisivat jotenkin eri maiden valtaväestön vika, ja siitä pitäisi "maksaa velkaa" loputtomasti. Tämähän on melkoista liioittelua ja syy-yhteyksien vääristelyä. Toki romaneita on kaltoin kohdeltukin, mutta niin metsä on usein vastannut kuin sinne on huudettu, eli syy ei ole yksinomaan valtaväestössä, jos sopeutumista ei ole 500 vuodessakaan tapahtunut.

Tuskin on mitään väestönosaa niin paljon Euroopassakaan vuosisatojen aikana sorrettu kuin juutalaisia (kuusi miljoonaa murhattiin edellisessä maailmansodassakin), mutta silti heidän kulttuuriinsa on alistettunakin aina kuulunut ahkera kouluttautuminen, työteliäisyys ja lakien noudattaminen valtaväestön linjan mukaisesti.

Miksi siis juutalaisten kokema sorto ei ole tehnyt heistä pussihousuissa maleksivia nuoria eläkeläisiä ja heidän naisistaan varasteluhameisia, aggressiivisia mersukuskeja? Eiköhän suurin syy tähän ole valtaväestön sijasta vähemmistöryhmien kulttuureissa ja asenteissa, jotka ovat toisilla ryhmillä vastuuttomampia ja kelvottomampia kuin toisilla ryhmillä.

Sivumennen hyväksyisin Suomeen vaikka tataarienkin päivän. Tataari(muslimi)vähemmistö on täällä ollut 1800-luvulta asti ja elänyt täysin normien mukaisesti ilman jatkuvaa loukkaantumista milloin mistäkin, kuten Suomeen nykyisin tulevat muslimit tuntuvat välillä tekevän.

Itse asiassa pitäisi vaatia tänne tulevilta muslimeilta, että jos he eivät osaa elää kuten tataarit, niin sopii poistua vain. Jos kerran Allah ei tataareja estä elämästä kuten muutkin ilman kaapuja, partoja ja sharia-lain mukaisia perinteitä (tai naisten silvontaa), niin ei sen Allahin pitäisi estää muitakaan muslimeita. Jos estää, niin estäköön jossain muussa maassa tai mantereella.

Liputuspäivistä vielä sellainen loppukaneetti, että on täällä ollut venäläistaustaisiakin, ja heitä on välillä yrittänyt tulla rajan yli vähän isomminkin joukoin ja aseet kourassa. Aikoinaan ovat maan vallanneetkin ja sortokausia pitäneet. Eli eiköhän joku supersuvaitseva kohta jo ehdota venäläisyyden päivää.

Sehän sopisi ruotsalaisuuden päivän jatkoksi, silloinkin juhlitaan vieraan maan valloittajia ja heidän yhteiskunnallista, kielellistä ja sotilaallista sortoaan. Ei sillä, että lippu salkoon senkään kunniaksi nousisi sen enempää kuin ruotsalaisuuden päivän kunniaksi. Olisi nyt edes suomenruotsalaisuuden päivä, mutta ei, se on ruotsalaisuuden päivä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyse on siis kansainvälisestä romanipäivästä. Siinä mielessä ymmärrettävää, että romaniväestö on ihan oikeasti syrjitty monessa maassa. Suomen tilanne on tietysti nykyisin jo ihan toinen.

Niin, vaikka kyseessä on kansainvälinen romanipäivä niin ymmärtääkseni mikään sopimus ei velvoita Suomea viettämään edes mitättömässä määrin kyseistä päivää, ja jos tilanne on se, että Suomi on allekirjoittanut jonkin höperö-sopimuksen jonka perusteella päivää on viettävä niin en voi kuin ihmetellä sitä munattomuutta.

Tuskin niissä maissa joissa romaniväkeä kovinkin syrjitään kyseiselle päivälle laitetaan suuren suurta painoa, tokko edes muistavat mainita. Mutta se lienee 100% varma, että kyseisenä päivänä pääuutisissa romanien kansallispäivä tullaan nostamaan esille ja ruutuun läväytetään joku suorahousu ja kansallispukuinen emakko.

Missä mielessä tämä on perseennuolentaa? Eikö maassamme 1600 -luvulta asti ollut etninen ryhmä mielestäsi ansaitse kansallispäivää?

Onko tämä satoja vuosia "ristinämme" ollut kansanosa millään muotoa omalla toiminnallaan edesauttanut sitä, että heidän kunniaksi tulisi viettää "kansallispäivää"? Ei todellakaan, suurin osa - epäilemättä yli 90% - kyseisestä väestönosasta ansaisee elantonsa huijaamalla, varastamalla ja työtä vieroksumalla, sen oheen kansanosan meriitteihin kuuluu tappaminen, pahoinpiteleminen sun muu arvelluttava toiminta, vaikka heille annetaan valtiovallan taholta täysi mahdollisuus kouluttautua ja elää osana tätä yhteiskuntaa.

Ne perinteet... niihinhän aina vedotaan mutta tänä päivänä perinteet jotka edesauttavat rikollista toimintaa tulisi "kitkeä" pois.

Sanalla sanoen: He eivät ansaitse millinkään huomiota ennen kuin omalla toiminnallaan osoittavat sen, että kansallispäivä kuuluu myös heille!

vlad.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Kyse on siis kansainvälisestä romanipäivästä. Siinä mielessä ymmärrettävää, että romaniväestö on ihan oikeasti syrjitty monessa maassa. Suomen tilanne on tietysti nykyisin jo ihan toinen.

On ihan ymmärrettävää, että romaniväestö on ihan oikeasti syrjitty monessa maassa, bussipysäkeille jätteensä ja paskansa kippaavat saavat harvoilta sympatiaa.

Se, että Suomessa tämä jätesakki on saatu veronmaksajien rahoilla sisätiloihin ja maksetaan heidän muukin eläminen (+varastelut), ei tarkoita sitä että laitan kättä lippaan kun bimbot ehdottavat kansallispäivää tälle porukalle.

edit:liputus->kansallis, ei vaikutusta toimintaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikkia sitä kuuleekin että tuolle kansanosalle oma liputuspäivä.
No way Hose. Juttelin erään 20 vuotiaan "Valtemarin" kanssa kun hän vaahtosi
siitä ku ei otettu baariin sisälle. Kysyin että mitä oot tehny? Vastasi että
oli tönäissyt naista kun ei ollut myynyt hänelle viinaa velaksi.

Sitten se kirosi kun ei ole mitään tekemistä eikä ole rahaa.Kysyin että mites
nuo työhommat. Ei kuulemma pysty menemään töihin kun on mustalainen
ja perinteet velvoittavat olemaan tekemättä mitään. Näille sitten syydetään rahaa niitten ylläpitoon en voi käsittää tuommoista asennetta.

Isäkö niille sitten vihastuu vai sukuko jos menee töihin. Niille pitäs vaan raakasti perustaa samanlaisia reservaatteja joita on jenkeissä inkkareille.
Ainoa hyväksyttävä syy poistua alueelta on töihin meno.

Alkas varmaan tulla ryhtiä niittenkin touhuihin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kaikkia sitä kuuleekin että tuolle kansanosalle oma liputuspäivä.

Korjataan nyt kuitenkin tämä virheellinen luulo. Kyseessä on kansallispäivä, mikä ei kuitenkaan ole liputuspäivä - ainakaan vielä. Mutta kyllä siinä "kansallispäivässäkin" on riittämiin kestämistä, munatonta touhua etten sanoisi.

vlad.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Miksi suomalaisten tarvisi viettää jotain romanien kansallispäivää? Puhumattakaan mistään muista toisten heimojen tai kansallisuuksien kansallispäivistä. Me ollaan suomalaisia ja suomen kansa ja meillä on omat kansallisjuttumme. Toki suomalaiset romanit on suomen kansalaisia, mutta kyllä ne voi ihan mun puolestani juhlia sitä ihan itsekseensä, ei kai sitä tarvitse kalenteriin pistää että sitä voi juhlia. Enkä usko että romanit niin paljon hyötyisivät siitä, että kyseinen päivä olisi pyhäpäivä heille ja täten voisivat jäädä pois töistä. Tosin jos sopivasti arkeen osuu niin voisi työttömyystuesta ottaa tuon päivän korvaukset pois, vetoamalla pyhään heh.

Jo ruotsalaisuuden päiväkin on jotain käsittämätöntä. Joskus ammoin kansaamme sortaneita sveduja tarvisi juhlistaa oikein lipun kera. Suomessa moni asia on hyvin, mutta vituttaa tämä alemmuudentunne ja toisten perseiden nuolenta ja muille alistuminen. Tarvisiko uuden talvisodan jotta kansanmielisyys taas nousisi ja oltaisiin ylpeitä suomalaisuudesta. Jotain tälläistä tarvitaan ja onhan osaltaan PerSujen nousukin ilmiö tästä, että joillekin alkaa vain yksinkertaisesti olemaan liikaa tämä touhu. Täten tulen äänestämään itsekin PerSuja, vaikka heitäkin inhoan, mutta oman kansani olemassaolonsa anteeksipyytelyä ei jaksa enää katsella.
 

Veijari

Jäsen
Paikalliseen lihakauppaan olin menossa asioimaan, kaarsin autolla parkkipaikalle kun huomasin että kaksi kansallispukuun pukeutunutta eläkeikäistä (heh) rouvaa marssi samaisen lihakaupan heiluriovista sisään jossa minullakin oli aikomus vierailla. Olen varmaan kevyesti rasisti mutta heti juolahti mieleen että noinkohan osaavat nämäkään naiset asioida kaupassa ns. etiketin mukaisesti. No eipä!
Menin sisään ja totesin että kauppa täynnä asiakkaita kuten kovin usein perjantai iltapäivisin on tapana. Kaupassa on vuoronumerot mutta ei liene vaikea arvata käyttikö nämä musuämmät vuoronumeroita, eipä tietenkään. Marssivat suoraan tiskille kyselemään myyjiltä onkohan sitä ja tätä palvia varastossa yms ylimielistä käyttäytymistä.
Onneksi kaupan tädeillä oli pelisilmää, huomasivat ohitusyrityksen ja vain olkaa kohauttamalla ohittivat musujen kysymykset. Tuota näytelmää siinä tovin seurasin kunnes tuli minun vuoroni tehdä tilaus, maksaa ja poistua myymälästä autolle kun samaan aikaan musut siinä yrittivät edelleen tilaustaan tehdä.
Täydet pisteet Liedon lihakaupalle asiallisesta toiminnasta!
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Olen välillä pohtinut, että kokevatkohan he itsensä kunniakansalaisiksi, meitä muita paremmiksi?

Monessa tilanteessa röyhkeä käytös ja esim. lasten juokseminen ja sekoilu tapahtuu puhtaasti sen takia, että huomio kiinnittyy vain tiettyyn osaan porukasta. Samaan aikaan hyllyn toisella puolella kätketään laajakuvatelkkaria hameen alle huomaamattomasti.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuli tuosta kaupassakäynnistä mieleen eräs episodi. Romaninainen oli liikkeellä pienen poikansa kanssa. Maksettuaan ostokset nainen ei suinkaan mennyt pakkaamaan kassalla olleita ostoksia kassiin, vaan riensi lähellä oleville peliautomaateille pelaamaan potti-peliä vaikka jonoa oli... nuoren kassaneidin turhautunut ilme kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Pienen voiton saatuaan palasi sitten lopulta pakkaamaan ostoksensa ja meni voittorahoilla ostamaan pojalleen karamelliä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Jälleen nähdään kuinka rasistista kantaväestö täällä on. Nuori heimoveli ryhtyi työntekoon ja palkkioksi soitetaan poliisit.

Iltalehti
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomessa yritetään julkisessa sanassa pitää yllä sellaista mainetta, ettei vaan syyllistytä rasistiseen tai syrjivään uutisointiin. Uutisessa ei saa suoraan sanoa että manne, mustalainen tai romani on ollut jossain puukkohipassa pääosan esittäjänä tai ainakin aktiivisena osallistujana. Silti kuitenkin laitetaan uutiseen jollain tavalla se tieto, että tyhmempikin tajuaa Leifin tai Valden olleen asialla. Esimerkkinä nyt tämä viimeisin uutinen, jossa kerrotaan rikkoituneista hameista ja röijyistä. Näistä uutisista on aina hauska huomata toimittajien kekseliäisyys piilottaa "kiellettyjä" faktoja. Sama kun jääkiekko-ottelun jälkeisistä paineista ei enää julkisesti kerrottaisi minkä joukkueen faneista on kysymys, vaan se uutisoitaisiin jotenkin seuraavalla tavalla:

"Nyrkkitappelu jäähallin pihalla. Joukko nuoria miehiä pahoinpiteli kaksi vanhusta Synergia-Areenan pihalla. Poliisi sai epäillyt pahoinpitelijät kiinni ja otti heidät putkaan yöksi. Epäillyt pääsivät seuraavana aamuna kuulustelujen jälkeen lähtemään kotiinsa. Epäillyt eivät olleet paikkakuntalaisia, vaan he olivat tulleet Etelä-Suomesta seuraamaan Jyväkylässä järjestettyä urheilutapahtumaa linja-autolla."

Vieressä olisi sitten toinen uutisotsikko:
"JYP murskasi Bluesin kotonaan selvin numeroin 6-0"

Tyhmempikin tosin tajuaa että uutiset eivät liittyisi toisiinsa, koska espoolaisethan eivät tulisi Jyväskylään bussilla, koska se olisi rahvaanomaista. Hehän tulisivat paikan päälle jollain farmarivolvolla.

Sinällään nämä kyseiset henkilöt ovat omalla toiminnallaan aiheuttaneet maineensa ja asemansa yhteiskunnassa. Hehän ovat tavallaan näitä yhteiskunnan youngboysseja, jotka muiden mielestä aiheuttavat ongelmia ja heidän itsensä mielestä vika löytyy aina jostain muualta kuin itsestä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
"Nyrkkitappelu jäähallin pihalla. Joukko nuoria miehiä pahoinpiteli kaksi vanhusta Synergia-Areenan pihalla. Poliisi sai epäillyt pahoinpitelijät kiinni ja otti heidät putkaan yöksi. Epäillyt pääsivät seuraavana aamuna kuulustelujen jälkeen lähtemään kotiinsa. Epäillyt eivät olleet paikkakuntalaisia, vaan he olivat tulleet Etelä-Suomesta seuraamaan Jyväkylässä järjestettyä urheilutapahtumaa linja-autolla."

Vieressä olisi sitten toinen uutisotsikko:
"JYP murskasi Bluesin kotonaan selvin numeroin 6-0"

Tyhmempikin tosin tajuaa että uutiset eivät liittyisi toisiinsa, koska espoolaisethan eivät tulisi Jyväskylään bussilla, koska se olisi rahvaanomaista. Hehän tulisivat paikan päälle jollain farmarivolvolla.
Tarinaa voisi jatkaa myös eteenpäin, esim. "lisäksi Synergia-Areenan pihalla esiintyi pientä nujakointia kotijoukkueen kannattajien ja vieraiden kesken. Nämä mittelöt poliisi rauhoitti alkuunsa saattamalla vieraat busseihinsa ja kotijoukkueen kannattajat traktoreilleen".

Toimittajat ovat halutessaan taitavia muotoilemaan uutiset niin, että manne ymmärretään manneksi, ilman että etninen alkuperä mainitaan suorasti. Toisaalta, ei tuohon välttämättä mitään huipputaitoja tarvita. Usein riittää kun tsekkaa asianosaisten ammatit, ja laittaa uutiseen esim. "19-vuotias eläkeläinen, 25-vuotias entinen hevosmies, työtön muusikko tai ennustaja".

On tietysti sellaisiakin toimittajia, jotka kirkasotsaisesti koettavat häivyttää rikoksentekijän somaliuden tai manneuden mahdollisimman piiloon. Mieluummin vielä siten, että tekstin perusteella rikoksesta epäilty saattaisi vaikuttaa keski-ikäiseltä kalapuikkoviiksimieheltä, vaikka todellisuudessa olisi toisin.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
... Nämä mittelöt poliisi rauhoitti alkuunsa saattamalla vieraat busseihinsa ja kotijoukkueen kannattajat traktoreilleen".

Eihän siitä uutisesta nyt mitenkään voi ilmetä, että kyseessä on juuri jääkiekon kannattajia, jotka nujakoivat. Ja humoristisena huomautuksena todettakoon, että aika vähän, jos yhtään niitä traktoreita Jyväskylän keskustan alueella ja jäähallin ympäristössä pyörii. Sen sijaan olen kuullut V70-mallista Volvoa sanottavan Espoon kansallisautoksi. Sen mitä olen sukulaisten luona Espoossa käynyt ja autokantaa ihmetellyt, niin huomaan kyllä tällä kansallisauto-nimityksellä olevan hieman perää. Toisaalta Valtran traktori olisi kyllä ihan kelpo statussymboli sekin. Yhden sellaisen hinnalla saa jo pari Volvoa.

Toimittajat ovat halutessaan taitavia muotoilemaan uutiset niin, että manne ymmärretään manneksi, ilman että etninen alkuperä mainitaan suorasti. Toisaalta, ei tuohon välttämättä mitään huipputaitoja tarvita. Usein riittää kun tsekkaa asianosaisten ammatit, ja laittaa uutiseen esim. "19-vuotias eläkeläinen, 25-vuotias entinen hevosmies, työtön muusikko tai ennustaja".

On tietysti sellaisiakin toimittajia, jotka kirkasotsaisesti koettavat häivyttää rikoksentekijän somaliuden tai manneuden mahdollisimman piiloon. Mieluummin vielä siten, että tekstin perusteella rikoksesta epäilty saattaisi vaikuttaa keski-ikäiseltä kalapuikkoviiksimieheltä, vaikka todellisuudessa olisi toisin.


Mitä toimittajiin tulee, niin älyttömän tarkaa nykyään on suvaitsevaisuuden kanssa. Jos rikoksen, esimerkiksi kioskiryöstön, tekijänä on ihan syntyperäinen suomalainen, niin se kyllä katsotaan tarpeelliseksi kertoa. Mutta jos kioskin ryöstää somali, niin sanotaan vain, että kioskin ryösti noin 18-vuotias jyväskyläläismies. Ja tämän miehen todellista syntyperää ei vahingossakaan paljasteta. Joskus poliisi antaa tuntomerkkejä tekijästä vihjeiden toivossa ja mediassa niissä ei aina kuitenkaan kerrota tekijän olevan romani tms, vaan tekijästä kerrotaan vain hänen vaatetuksensa ja mahdollisesti hiusten väri. No kulmahousuista, lakerikengistä ja pulisongeista fiksuimmat meistä kyllä ymmärtävät kenestä on kyse.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eihän siitä uutisesta nyt mitenkään voi ilmetä, että kyseessä on juuri jääkiekon kannattajia, jotka nujakoivat. Ja humoristisena huomautuksena todettakoon, että aika vähän, jos yhtään niitä traktoreita Jyväskylän keskustan alueella ja jäähallin ympäristössä pyörii. Sen sijaan olen kuullut V70-mallista Volvoa sanottavan Espoon kansallisautoksi. Sen mitä olen sukulaisten luona Espoossa käynyt ja autokantaa ihmetellyt, niin huomaan kyllä tällä kansallisauto-nimityksellä olevan hieman perää. Toisaalta Valtran traktori olisi kyllä ihan kelpo statussymboli sekin. Yhden sellaisen hinnalla saa jo pari Volvoa.
Selittelyn makua. Kyllä Jyväskylän seudun kansalliskulkupelin täytyy olla traktori. Ja jos asia ei siltä näytä paikan päältä katsottuna, niin mielikuville ei kuitenkaan paljoa mahda. Apropos, Valtrat ja monet muut traktorit ovat Kääpiölle kyllä kohtuullisen tuttuja pelejä. Olen äestännä, kylvännä, kyntännä ja lantakärryä vetännä minäkin vasta- ynnä myötäpäiväänsä. Toivottavasti tienasin tällä puheenparrella itselleni vippilipun Jyväskylään.

Farkkumallinen Volvo on erinomaittain espoolainen auto. Tosin viime vuosina katukuvaa (Espoossa on tosin lähinnä teitä, ei niinkään katuja) vilkuilleena sanoisin että farkkuvolvot ovat huolestuttavasti määrin korvautuneet passateilla, octavioilla ja sen sellaisilla. Mitä lie tämä kertoo asioiden haaroista.

Pk-seudun mannet ja varmaan muutkin mannet arvostavat henkin farkkuvolvon korkealle, mikäli autolla on ikää yli 20 vuotta. Sama pätee Mersun E-sarjaan.

Mitä toimittajiin tulee, niin älyttömän tarkaa nykyään on suvaitsevaisuuden kanssa. Jos rikoksen, esimerkiksi kioskiryöstön, tekijänä on ihan syntyperäinen suomalainen, niin se kyllä katsotaan tarpeelliseksi kertoa. Mutta jos kioskin ryöstää somali, niin sanotaan vain, että kioskin ryösti noin 18-vuotias jyväskyläläismies. Ja tämän miehen todellista syntyperää ei vahingossakaan paljasteta. Joskus poliisi antaa tuntomerkkejä tekijästä vihjeiden toivossa ja mediassa niissä ei aina kuitenkaan kerrota tekijän olevan romani tms, vaan tekijästä kerrotaan vain hänen vaatetuksensa ja mahdollisesti hiusten väri. No kulmahousuista, lakerikengistä ja pulisongeista fiksuimmat meistä kyllä ymmärtävät kenestä on kyse.
Sompun kohdalla voi koettaa ilmaisuja "tekijä oli mahdollisesti palaamassa moskeijasta / Koraania lukemasta", "suomea amharalaisesti murtava mieshenkilö" tai "tekijällä oli hyvin lyhyet ja erittäin kiharat tummahkot hiukset".

Tummien kohdalla ilmaisukeinot ovat lähes rajattomat. Eräs suosikeistani on "kovaäänisesti asiaansa toimittanut kansallisasuinen mies-/naishenkilö". Kulmahousut, tumma neule ja mustat kiiltonahkakengät ovat pettämättömiä tunnusmerkkejä, ja hyvin toimii myös McLaren-Mercedes -logoilla varustettu ulkoilutakki.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Samaan aikaan toisaalla...

Tässä jutussa on sekä stereotypia että siitä eroava yksityiskohta.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tässä jutussa on sekä stereotypia että siitä eroava yksityiskohta.

Kiva tarina, joka haisee aika pahasti paskapuheelle. Lieneekö jostain elokuvasta lainattu skenaario? En ihan purematta niele tuollaista tarinaa, vaikka onkin ihan Amerikassa tapahtunut.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiva tarina, joka haisee aika pahasti paskapuheelle. Lieneekö jostain elokuvasta lainattu skenaario? En ihan purematta niele tuollaista tarinaa, vaikka onkin ihan Amerikassa tapahtunut.

Juu, jokin tuossa kertomuksessa ei täsmää. Miten se menikään..? Siis se nainen oli töissä ja sillä oli puukko... Juu kyllä tässä nyt jokin mättää. Tulisikohan Tukio selvittämään myös tämän asian.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös