TPS 2012-2013 Runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa

  • 117 643
  • 452

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, 5 peliä pelattu, 3 voiton ero kärkeen, tämä kausi on taputeltu. Mestaruuskautta lukuunottamatta TPS:n alkukausi on aina ollut tuskaa. Ja sitä yhtä kautta lukuunottamatta TPS on aina selviytynyt play-offeihin. Mitä jos tapahtuu jotain niin kummallista, että TPS nappaa ensi viikolla 6 pistettä? Vielä kun on syyskuu en ole huolissani ollenkaan.

Toivottavasti pelajaat eivät ajatttele näin. Kuten moneen otteeseen sanottu, nämä pisteet ovat yhtä tärkeitä kuin pisteet jotka haetaan helmi-maaliskuussa. Voi olla että juuri tämän konttaamisen takia keväällä ollaan sijoilla 10-11 ja purraan kynsiä miettien mitäs vittua nyt.

Kyllä itse ainakin olen hyvin huolissani tästä. Jos peliesitys olisi hyvää, toisi se hieman turvaa, mutta kun peliesitykset etenkin puolustuksen osalta on aivan paskaa, ei se hirveästi lohduta.

Virralla ja Vuorella oli koko helvetin kesä aikaa etsiä tuonne puolustajia. Nyt sitten Virta itkee ja parkuu että apuja tarvitaan pakistoon..kauden alussa Virta antoi haastattelun jossa sanoi että on tyytyväinen joukkueeseen ja on itse saanut valita kaikki pelaajat. Jo tuolloin suurin osa jatkoajan TPS kirjoittajista tokaisi että tuolla pakkikalustolla ollaan kusessa mutta jostain syystä TPS ei tätä huomannut. Noh, nyt on pelattu jokunen peli, joista ei yhtään voittoa (poislukien yksi leikkilaukauskilpailu) ja periaatteessa joissa jokaisesta ollaan menetetty pisteet puolustuksen sekoilun takia (ok maalinteko tökkii myös joka aiheuttaa osan ongelmasta).

Kyllä kyrsii tuo esitys ja show jota tarjoaa tuote nimeltä HC TPS. Enkä varmasti ole ainoa..
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, 5 peliä pelattu, 3 voiton ero kärkeen, tämä kausi on taputeltu. Mestaruuskautta lukuunottamatta TPS:n alkukausi on aina ollut tuskaa. Ja sitä yhtä kautta lukuunottamatta TPS on aina selviytynyt play-offeihin.

Ja vastaavasti kauden lopputulos on "aina" ollut pettymys Suikkasen kahta kevättä lukuun ottamatta. Tai ainakaan itse en ole hihkunut riemusta niinä vuosina kun kausi on päättynyt säälipleijareissa suoraan kahdessa ottelussa ja lopullinen sijoitus ollut yhdeksäs tai kymmenes. Jos tämä taso jollekin TPS-kannattajalle riittää, niin sitten voi toki luottavaisesti myhäillä että kyllä tämä tästä, alkukausi nyt on aina mennyt huonosti.

Ei tämä kausi taputeltu ole, mutta jäätävän paskasti se on taas kerran aloitettu. Minun tietääkseni ei ole olemassa mitään tapaoikeudellista sääntöä, jonka mukaan TPS:n pitäisi aina pelata alkukausi päin persettä, vaikka näin on suunnilleen syksystä 2005 asti lähes poikkeuksetta tapahtunutkin. En myöskään suostu uskomaan, että viime vuosina yleistyneen huono alkusyksy ja säälipudotuspeleihin päättyvä kevät -tason ylittäminen olisi mahdotonta ilman messiastason valmentajan ihmetekoja. Hantta Virralla ehkä oli ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan (jolloin alkukausi ei ollut huono) oikeasti vaatimaton pelaajamateriaali, mutta nyt käytettävissä olevalla pakalla pitäisi ilman ylimääräisiä NHL-apujakin pystyä ottamaan enemmän kuin yksi voitto viidestä pelistä.

Paniikkinappulaa en ole vielä painamassa, vaikka huolissani olenkin. Tosissani toivon, että ensi viikolla otetaan kuusi pistettä, vaikka kolmekin olisi jo parannus kahden ensimmäisen viikon tahtiin verrattuna. Selvää on kuitenkin se, että näin tämä ei kauaa voi jatkua, tai jos jatkuu, niin sitten menee vaihtoon muitakin vastuuhenkilöitä kuin toimitusjohtaja. Jos alkukauden huonot esitykset ovat muodostuneet jokavuotiseksi perinteeksi, niin vastaavasti voi todeta, että viime vuosina TPS on antanut päävalmentajalleen kenkää keskimäärin joka toinen vuosi. Saapa nähdä, onko Peksistä tämän kierteen katkaisijaksi.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Artturi Lehkonen on huikeassa vedossa Kalpassa. Tekikö ufot kokeiluja kesällä vai tukkiko paskapekka Artturin pelin ihan totaalisesti?
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Artturi Lehkonen on huikeassa vedossa Kalpassa. Tekikö ufot kokeiluja kesällä vai tukkiko paskapekka Artturin pelin ihan totaalisesti?

Mitä tämä viesti tarkoittaa, voiko joku avata?

Smirnoffin kohdalla miettisin kyllä melko pitkään ennen kuin kirjoitan mitään minnekään jos ulosanti poikkeuksetta on noin huikeaa.

On muuten Palloseuran pelissä huomionarvoista, että vasta kun omissa on käynyt 10 hasardia samassa ottelussa niin palataan siihen jo Amur-matsissa nähtyyn safety-roikottamiseen krskialueelle jos tilaa ei ole. Miksei aikaisemmin?
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On muuten Palloseuran pelissä huomionarvoista, että vasta kun omissa on käynyt 10 hasardia samassa ottelussa niin palataan siihen jo Amur-matsissa nähtyyn safety-roikottamiseen krskialueelle jos tilaa ei ole. Miksei aikaisemmin?

Koska tämä ei kuulu Pekka Virran kiekonhallintapeliin. Siksi.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Koska tämä ei kuulu Pekka Virran kiekonhallintapeliin. Siksi.

Virtahan oli antanut silloin ohjeistusta pelata yksinkertaista, jos selkään tulee kovalla tohinalla kahta tai kolmea vastustajaa. Siis etenkin tuossa Amur-ottelussa ja muutenkin treenikaudella näytti vahvasti sille. Kuitenkin kun alettiin pelaamaan tosipelejä niin siellä taas kiekolliset ratkaisut ovat olleet yhtä pahoja kuin viime kaudella, ellei pahempia. Hemmetin kummallista on myös se, että noilla muilla pakeilla ei ole läheskään niin suuria vaikeuksia kuin Seppäsellä. Seppänen oli ajoittain viime kaudella, etenkin joulu-helmikuussa meidän kiekkovarmin kaveri. Pirun ailahtelevaa touhua kaikenkaikkiaan.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Jep jep,

tänään onkin sitten melko tärkeä peli jatkon kannalta, on tuo sarjasijoitus turhan tutun oloinen viime vuosilta. Ja voipi olla, että valmentajan työrauhankin kannalta. Vuosi 2012 on ollut todella synkkä. Jotenkin se "SaiPamainen" itsensä ylittäminen pitäisi tuohon maalintekoon saada. Olisikohan tänään kauden kolmannen maalin aika tasakentällisin? Ylipäätän saldo 2,0,4(3),1,1 on aika karu tehdyissä maaleissa aiemmissa otteluissa.

Vastus täysin kaadettavissa, ei mitenkään erikoisesti ole maaleja sylkenyt HPK:kaan, maksimi ollut tähän mennessä 3 per peli.

Vähintään piste pitäisi mukaan saada.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ei paljon kiinnosta NHL-avut ym. hömpötys jos niitä voittoja ei (jumalauta) ala tulla! Tänään on mielestäni 95%:sti pakko voittaa, ei voi olla niin että HPK:lta otetaan turpaan heti kauden alkuun, ja kaksi kertaa lähes peräjälkeen.

Tosin pelin on oikeasti parannuttava oleellisesti HPK-, Ässät- ja Jokeripelistä. JYPiä ja SaiPaa vastaan on nähty OK-tasoinen ja paikoin jopa hyvä Tepsi.

Kolme pistettä tältä illalta tai muuten en seuraa kolmea, ei vaan kahta seuraavaa TPS-peliä ollenkaan. Niin kerta.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäköhän TPS on tehnyt tämän vajaan viikon tauon aikana. Peli on vielä pahemmin sekaisin mitä se oli aiemmin. Tänään tulee seuraava tappio ja valitettavasti TPS:llä ei ole mitään jakoa.

Puolustus on AIVAN, korostan AIVAN sekaisin jatkuvasti. Käytännössä jokainen vastustajan hyökkäys aiheuttaa todella vaarallisen tilanteen. Veskarit napsii minkä ehtii mutta kertoo paljon että esim. tänään peliä oli pelattu n. 10min ja Engrenillä oli jo 10 torjuntaa ja 1 päästetty maali.

Ei tosta Virran touhusta tuu hevon helvettiä, jotenkin vaikuttaa että joukkuekkin on sen huomannut ja osoittaa sen pelaamisellaan.

Virran potkuja odottaen. Ihan sama kuka tulee tilalle, ei se huonommin voi mennä. Leimeen alkuun tässä on se ero että peli on vielä sekaisempaa, ja ollaan saatu vahingossa räävittyä 3 pistettä (Leime sai 1).
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt sille Virralle monoa pikkuhiljaa. Toi joukkue ei voi oikeasti olla noin saatanan huono. Puolustuspelaaminen kusee totaalisesti, eikä muussakaan pelaamisessa ole kehumista. Synkältä näyttää.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Joko saa sanoa ääneen? Pekka Virta ja Mika Strömberg pihalle ja kamat perään! Mahdollisimman nopeasti myös, kiitos!

Ei tästä tule yhtään mitään. Pelikirjaa on jo yksi kausi treenattu ja toisella yrittämällä menee vieläkin huonommin.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Virran potkuja odottaen. Ihan sama kuka tulee tilalle, ei se huonommin voi mennä.

Erästä kuuluisaa herraa lainaten; Mä häpeän. Palloseuran peli on aivan järkyttävää paskaa. Leimeelle annettiin aikanaan liian kauan aikaa näyttää ja kääntää suunta. Tänä vuonna sitä virhettä ei enää saada toistaa. Eiköhän P.V ole näyttönsä antanut. Hyi vittu mitä kiekkoa palloseura pelaa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
En lähde provoamaan, mutta mulla on vahva tunne, että Virran aika alkaa olemaan kohta loppu Tepsissä. Valitettavasti näin alkaa siltä näyttämään. Pelissä ei kertakaikkiaan ole mitään ideaa ja omassa päässä ollaan todella pahasti purjeessa, ottelusta toiseen. Lisäksi ihan faktana totean, ettei pelitavallisesti olla otettu yhtäkään pistettä. Henkilökohtaiset suoritukset ja yksilötaito ovat tuoneet nuo pisteet. Vrt. vaikka TPS-JYP rankkarikisa, Pikkaraisen tasoitusmaali ja maalivahtien huippupelastukset.
Hietarinnan nopeat potkut vielä kielivät siitä, että kärsivällisyys on vähissä, sekä ratkaisuja voi tulla hyvinkin nopeasti.

Eniten mua henk.koht. vituttaa nämä loistavat hankinnat kerrankin, jotka menevät täysin hukkaan tässä täysin sekaisin olevassa pelissä!
 
Viimeksi muokattu:

akke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leeds United, TPS
Virta suoraviivaisti pelitapaa viime kauden jälkeen, mutta ei jääkiekkojoukkue voi olla enempää sekaisin kun TPS tällä hetkellä on. Joku tämän päivän maalit nähnyt voisi hieman valaista tuliko maalit esim. omista virheistä. Puolustus nyt on yleisesti sekaisin mutta miten helvetissä HPK tekee 4 maalia yhden erän aikana? Kohta menee hermot ja eilen tuli vielä ostettua liput lauantain IFK peliin, en juuri nyt tiedä uskallanko mennä paikalle.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jännityksellä odotan tämän päivän Virtageneraattori (tm):n selityksiä ja vastuunsiirtoa. Ts. oliko vika tänään a) pelaajissa, b) laiskoissa pelaajissa, c) pelaajissa jotka eivät olleet valmistautuneet, d) nukkuvista pelaajista, e) sukkasillaan hiippailevista pelaajista, f) liian varovaisesti pelaavista pelaajista vai g) kalliista pelaajista jotka eivät pelaa palkkapussinsa eteen.

Valmentajallahjan ei ole vastuuta mistään. Oma vastaukseni on h: liian kallis valmentaja joka ei hoida tonttiaan palkkansa arvoisesti. Tätä toki ei Virta myönnä.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
2 erän jälkeen kerhon veskalla 7 torjuntaa, jumalauta, 7 torjuntaa. Mutta ovat varmaan olleet niin vaarallisia paikkoja jotta pitäs meiän johtaa 7-4, eiku...

Luulis äkkinäinen peli-idean kulkevan eteenpäin kehityskäyrällä, mutta njeu. Siellä helvetti edes ole enää mitään peli-ideaa.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
MIten tämä seura voi olla kaikilla sektoreilla näin sekaisin. Tässä ei ole päätä ei häntää. En tule katsomaan. Fitti.
 

akke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leeds United, TPS
Kaveri tekee alivoimamaalin, kun jäähyä kulunut 15 sekuntia....

Mahdollista vain tämän päivän palloseurassa.

Ei kestä katsoa tällaista entisen huippuseuran vajoamista, pitänee siirtyä loppukauden ajaksi futiksen pariin.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itsekin olen Virran tukijoihin aiemmin kuulunut, mutta nyt saa riittää. Ei tästä tuu yhtään mitään ja jos Virtaa ei nyt potkita pihalle, niin taas saadaan koko vitun talvi kuunnella selityksiä siitä, kun ketään ei saa kiekkoa mistään sisään kun "alkukausi meni niin huonosti". Kyllähän siellä nytkin jo aika karmeita alisuorittajia hyökkäyksessä on, esim. Anttilan 0+0 on aivan luokaton suoritus, kuten myös Koskirannan 0+1.

Jaksaa kyllä ihmetyttää myös se, että Strömberginhan vastaa pakkien peluutuksesta ja puolustus menee aina vaan entistä sekaisemmaksi. Välillä ei meinaa edes muistaa, että Strömbergikin on valmennustiimissä mukana, kun antanut TPS-uransa aikana todella harvoin minkäänlaista kommenttiakaan mistään.

Mielestäni se uusi valmentaja tarvitaan jo lauantain matsin, sillä tällaisella esityksellä siinä tulee aivan järkyttävästi turpaan.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisipa se niin helppoa, että pelkällä valmentajan vaihdolla noustaisiin liigan kärkikastiin ja kaikki alkaisi toimia. Kyseenalaistan, että valmentajan vaihto herättäisi herrat nimeltä Anttila, Seppänen, Koskiranta...

Jos TPS:n johto on valmentajan vaihtoa suunnittelemassa, kannattaisi nyt edes tämä viikonloppu loppuun odottaa. Kaksi peliä edessä ja jos Virta saisi nyt potkut uusi valmentaja olisi pahassa pulassa viikonloppuna, ellei mainitsemani Anttila ja kumppanit piristyisi toden teolla.

Virran pelitavassa voi olla jotain pielessä, mutta esim. 15 sekuntia ylivoimaa pelattu ja kiekko omiin, ei tuosta voi valmentajaa syyttää. Tai 9 sekuntia kavennusmaalista ja kiekko Engrenin selän takana. Pelaajilla on kovia ongelmia saada omaa peliään kuntoon, eikä niitä "herättäviä" valmentajia ole kuin hyvin harvassa. Suikkanen on loistava esimerkki, mutta millä todennäköisyydellä TPS saisi jonkun Suikkasen kaltaisen valmentajan penkin taa lyhyellä varoitusajalla? Pelkään pahoin, että liian hätäinen valmentajan vaihto vaan sekottaisi pakkaa entisestään ja peli vain huonontuisi.
 

akke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leeds United, TPS
Virran pelitavassa voi olla jotain pielessä, mutta esim. 15 sekuntia ylivoimaa pelattu ja kiekko omiin, ei tuosta voi valmentajaa syyttää.

Aikaisemmassa viestissäni ei ollut tarkoitus syyttää valmentajaa tästä, vaan lähinnä oli tarkoitus korostaa miten huonossa jamassa meidän pelaaminen on tällä hetkellä ja pelaajiakaan ei kiinnosta yhtään (pl. Willsie).
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jeps, 6 matsia takana 3 pistettä. Ei naurata yhtään.

Tuntuu jo että joukkue ei ole enää Peksin eikä koko valmennustroikan puolella, niin moni asia on sekaisin tällä hetkellä. Engrenin itseluottamus vedettiin vessasta alas tuossa matsissa ja taas lahjoitellaan vastustajalle väkisin maalit, kuten Lehtosen tapauksessa. Kaksinkamppailuja hävitään ja mennään kaukalossa kuin täytetyt lokit. Ei tuollaisella pelillä kuulukkaan olla tuon enempää pisteitä. Huolestuttavaa on, että pelaajien pelihuumori vähenee matsi matsilta jos tämä tällaisena jatkuu.

Plussaa saa jälleen kerran Willsie, joka jaksaa yrittää pelistä toiseen ja tekee sen pakollisen häkin sekä Birner, joka pääsi heti pisteiden makuun.

Se siitä, tämä pitää unohtaa nopeasti ja jotain on keksittävä. Näillä otteilla HIFK:lta tulee kunnolla turpaan oikein koko rahan edestä.
 

Alec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisipa se niin helppoa, että pelkällä valmentajan vaihdolla noustaisiin liigan kärkikastiin ja kaikki alkaisi toimia. Kyseenalaistan, että valmentajan vaihto herättäisi herrat nimeltä Anttila, Seppänen, Koskiranta...

Jos TPS:n johto on valmentajan vaihtoa suunnittelemassa, kannattaisi nyt edes tämä viikonloppu loppuun odottaa.

Veikkaisin että et nähnyt matsia?

Eihän ne Tepsin pelaajat nyt oikeasti noin huonoja ole kuin tuossa Hpk-pelin ekassa erässä. Siellä pelattiin valmentajaa ulos ihan täysillä. En tiedä mitä seuran sisällä tapahtuu, mutta ilmeisesti pelaajat ovat kyllästyneitä Virtaan.
Tuollaista määrää harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä ei tapahdu ilman pelaajien avustusta ja nyt se tapahtui vähän liiankin räikeästi. Pikkarainen ainakin pari kertaa hyvinkin selvästi lopetti pelaamisen omalla alueella ja oikein odotti että Hpk:n pelaaja tulee ottamaan kiekon.
Seppäsestä en ole ihan varma, se taitaa vaan oikeesti olla noin huono.
Sitten kun viesti oli ekan erän jälkeen mennyt perille, niin sitten vaan läpsytellään peli loppuun.

Lisäksi Engrenin ilme oli aika priceless parin ekan maalin jälkeen. Pikkasen näköjään kyrpi olla maalissa.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Pikkarainen ainakin pari kertaa hyvinkin selvästi lopetti pelaamisen omalla alueella ja oikein odotti että Hpk:n pelaaja tulee ottamaan kiekon.
Seppäsestä en ole ihan varma, se taitaa vaan oikeesti olla noin huono.

Kiitos tästä! Sait minut nauramaan melkein ääneen! :)
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Lisäksi Engrenin ilme oli aika priceless parin ekan maalin jälkeen. Pikkasen näköjään kyrpi olla maalissa.

Atten Twitter @Atte35 klo 21.55: "hävettää"

Sietäisi hävettää muitakin. Onhan taas kauden alku. Joukkue ja organisaatio ihan kuutamolla. Ei edes jaksa spekuloida syitä ja seurauksia. Väsyttää ja kyllästyttää katsoa kolmatta kautta putkeen tällaista, ihan niinku syksy ei ketuttais muutenkin tarpeeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös