HIFK:n harjoituspelit 2012

  • 144 481
  • 344
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ehkä oikeampi termi olisi ollut maalintekopotentiaali, koska mielestäni tässä on ratkaisuihin kykenevä ketju.

No nyt ollaan samalla sivulla asian kanssa, koska maalitekopotentiaalia tuosta löytyy, mutta mikään suoranainen maalintekoketju ei kuitenkaan ole kyseessä. Sen osaltaan vesittää jo se, ettei siinä ole sentteriä, joka osaisi jakaa kiekkoa, tämän takia maalit tehdään puurtamisen ja taistelun kautta.

Jeps, toivottavasti tänään peli-ilme säilyy yhtä raikkaana kuin eilen, ja HIFK klaaraa voiton. Itse en paikalle pääse, kun kaverin häihin tulee lähtö näillä näppäimillä. adios.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla on nyt Töykkälän, Repen ja Kuhdan jatkopahvin myötä ihan kivasti leveyttä joukkueessa joka osa-alueella. Repen tulosta en nyt niin ilahtunut kyllä ole, mutta katsellaan sitten, kun tosi pelit alkavat, onko kaverista iloa joukkueelle. Viime kausi oli huono, mutta niin oli aikalailla muiltakin.

Hyvinhän tuo European Trophyn ensimmäinen peli näytti sujuvan. Tosin vastustaja ei ollut kummoinen. Todellinen taso tullaan sitten mittaamaan kuitenkin liigassa. Kyllä kaiken kaikkiaan harjoitusottelut/European Trophy on sellaista pelaaja rotaatiota ja läpsyttelyä, että ei niistä kannatta vetää kummoisia johtopäätöksiä. Mielestäni European Trophy on muutenkin ihan vitsi. Turha puhua minään "Euroopan mestaruussarjana", kun pelit kuitenkin pelataan valtaosin harjoituskaudella ja puolivaloilla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensin kiitos Mannheim-matsin koosteen tekijälle. Respect.

Toiseksi aika hyvältä näyttää.

Eka harkkamatsi: kaksi ulosajoa ja hyviä taklauksia.

Toka harkkamatsi: natsit kumoon 4-0, Ortio vakuuttaa; Mag maalaa ja Ilari leipoo sikanatsin tikattavaksi.

Tämähän alkaa olla minun oma HIFKini, perkele. Nyt porukka ostamaan ne kausarit, jotka vielä empii.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisessa harkkamatsissa 3-5 dunkkuun Saksalaisilta.

HIFK - ERC Ingolstadt 3-5
0-1 Joe Motzko (Christoph Gawlik)
1-1 Iiro Pakarinen (Roope Talaja)
1-2 Björn Barta (Kris Sparre, Jean-François Boucher)
2-2 Toni Söderholm (Tyler Redenbach)
3-2 Markus Granlund (Ville Varakas YVM)
3-3 Alexander Oblinger (Thomas Greilinger, Michel Periard)
3-4 Christoph Gawlik (Patrick Hager)
3-5 Alexander Oblinger (John Laliberte, Jared Ross)

Pakariselle kaksi tähteä, muut Sakemanneille.

Harjoitusotteluiden pistepörssi:
Markus Granlund 2+1
Kyle Klubertanz 1+2
Ville Varakas 0+3
Toni Söderholm 2+0
Siim Liivik 1+1
Mikko Jokela 1+1
Iiro Pakarinen 1+1
Joakim Eriksson 0+2
Roope Talaja 0+2
Tyler Redenbach 0+2
Arttu Luttinen 1+0
Eero Somervuori 1+0
Joni Ortio 0+1
 
Viimeksi muokattu:

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Noniin. Ensimmäisen harkkamatsi omalta osaltani nähtynä. Ihmeellinen peli oli. Ekassa erässä mentiin eikä meinattu ja Ingolstad näytti olevan kova joukkue. Tokassa erässä IFK laittoi yhden vaihteen lisää sisään ja pyöritti aika pitkälti mielin määrin. Kolmanteen taas IFK unohti itsensä pukukoppiin ja pelaamaan alettiin siinä vaiheessa, kun peli oli jo 3-4.

-Pakarinen teki vaikutuksen, samoin Talaja.

-Klubertanzista tulee varmasti olemaan iloa.

-Norjalle meni kolmas ja neljäs hivenen helposti. Neljäs jäi vähän hämärän peittoon, kauhea rykelmä maalilla ja yhtäkkiä siellä on.

-Redenbach pelasi ihan ookoo pelin ja äijästä tulee varmasti olemaan iloa
vielä. Vähän kovuutta saisi olla.

Kokonaisuudessaan voi olla ihan tyytyväinen ajankohtaan nähden. Vituttaa toki tuo kolmannen erän alun nukahdus, joka maksoi pisteet.
Lopussa kuudella kolmea vastaan pelatessa pelattiin ihan turhaan pakeille vetoja. Kolme ukkoa enemmän hei, siinä voi jo käyttää aikaakin siihen, että pakit vedetään solmuun.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pieni virhe tuossa Devin pistepörssissä, eli Mannheimia vastaan Redenbach syötti Klubertanzin maalin. Joten Redellä on jo kasassa tehot 0+2.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Toisesta ET-pelistä kotiuduttu ja hieman kaksijakoiset fiilikset pinnassa. ERC oli mielestäni selkeästi parempi vastus kuin Adler eilen ja pyöritti ylivoimaakin pirteämmin.

IFK näytti jo pelin alussa väsyneeltä eilisen jäljiltä ja selkeiten tämä näkyi vielä selkeämmin kolmannessa erässä, jossa ei pientä rypistystä lukuunottamatta saatu kiriä käyntiin. Tästä syystä tänään ei oikein nähty samanlaista taklauspeliäkään kuin eilen.

Norjalla ei ollut ihan paras päivänsä tänään ja pomputteli muutamassa kohdassa pahasti. Tähän kun lisätään se, ettei puolustus saanut siivottua irtokiekkoja, oli härdelli valmis. Peltosella poltteli kiekko lavassa ja muutenkin joukkueessa näkyi vielä se, etteivät kaikki kuviot ole vielä ihan selvillä, koska syötöt eivät oikein menneet omilleen ja peli oli vähän sekavaa. Tämä on toki ymmärrettävää, koska kyseessä oli kauden kolmas peli.

Joka tapauksessa joukkueen pelissä on hyviä aihioita: peli on suoraviivaista ja kiekonriistoja haetaan aktiivisella karvauksella. Kun kiekko saadaan omille, se käännetään nopeasti hyökkäyssuuntaan. Ylivoimalla kiekkoa pyritään pelaamaan suoraviivaisesti maalille eikä niin paljoa hierota kuin viime kaudella. Alivoimalle on heittää kolme hyvää nelikkoa ja tämä osa-alue näyttää koko ajan paremmalta. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että on sitä saatu treenatakin.

Huonoa tällä hetkellä on puolustuspelaaminen kokonaisuudessaan. Omalla alueelle eivät askelmerkit oikein ole selvillä, eikä se miten maalinedustaa puolustetaan. Näihin odotan parannusta Sveitsin turneen aikana.

edit: Redenbachilta hyvä syöttö Söden maaliin, muuten ei oikein erottunut. Toivottavasti parantaa otteitaan jatkossa. Klubertanz jatkoi edelleen hyviä kiekollisia otteitaan. Hyvä hankinta.
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Matsista kotiuduttu. Täytyy myöntää ,että todella pirteätä peliä etenkin Pakarisen otteet yllätti todella positiivisesti. Pelin ollessa 3-2 pakka sekosi aikalailla ja Norjalta muutama hörppy. No eiköhän voida nyt sanoa ,että se 1 veskarin paikka kyllä kallistuu Ortion suuntaan. Ikävä kyllä fanien taiston taisi viedä pieni ja piskuinen ERC aivan mennen tullen.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilinen näkyi tänään jaloissa tokan erän aikana. HIFK lähti hyvällä karvauspelillä mutta sitä tiputettiin snadisti about 10min jälkeen kun nähtiin ettei ERC ole aivan yhtä hidas kuin Mannheim eilen.

Vastustajalta jäi mieleen pari helvetin nopeaa laituria. Tollaset 'löydöt' kotiliigaan olisi joskus kovaa kamaa. Uusia lascheja.

Norja hörppäsi pari mutta otti sitten toisaalta pahoja kiinni. Mutta kyllä sen nyt pitäisi olla kaikille selvä että Ortio on ykkönen ja Norja kirittää. Tällä hetkellä siis.

Puolustus oli tänään tasoa vaisu/heikohko. Liikaa henk.koht. virheitä. Mm. Kurvinen mokasi tänään pari maalia todella alokasmaisesti(ERC:n kaksi ekaa). Pelaamattomuutta kai. Tuohilampi näyttää tällä hetkellä paljon paremmalta kiekon kanssa mutta häviää sitten voimassa. Varakas teki tänään niitä blegi-ajan hazardeja. Yleisesti pakisto...miksi ihmeessä sitä laukausta pitää odottaa tuomiopäivään asti? Suoraviivaisuutta.

Mä en tänään digannut Redenbachista koska vastustajan ollessa kovempi Tyllerö tipahti astetta pehme(ämmäksi). Henk.koht. en diggaa siitä että HIFK:ssa pelaa tuollainen pelaaja joka ei siis ole tarpeeksi taitava perustellakseen sillä pehmeytensä. Mutta toisaalta, Tyllykkä otti hyviä aloitusvoittoja ja tuntui löytävän ainakin Villen kanssa pari kertaa yhteissävelen.

Pakarinen oli päivän ilonaihe. Meitsin adoptiolapsi senkun jatkaa tykitystä. Kolme tolppaa/rimaa tänään, sillä on aika vihainen ranne. Pakarinen-Liivik-Talaja oli muuten parempi kuin eilinen Trio Liha missä oli Luttinen.

Hyvä tästä tulee. Ihanaa kovuutta oli tänäänkin näkyvissä koko ajan. Yleisilme on ainakin kunnossa ensikaudeksi.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Itselleni kesän ensimmäinen matsi. sinäänsä sääli, koska joukkue näytti olevan aika hapoilla viikon edellisten pelien jälkeen.

Ei näitä höntsiä muutenkaan kannata sen syvällisemmin koittaa analysoida, mutta muutamia pointteja.

- Talaja ja Pakarinen. Ai että mä tykkään näistä kahdesta. Kentän parhaimmistoa ja molemmat tuntuvat olevan erittäin hyvässä kondiksessa. Talaja ei ole rymistelevästä pelityylistään huolimatta mikään pää alhaalla koohottava puukäsi, vaan näkee kentän ja ketjukaverit hyvin, minkä ansiosta hän löytää vapaat maalipaikat ja pystyy itsekin antamaan syöttöjä lapaan hyökkäysalueella. Ylempiin kenttiin on siis todellakin asiaa, enkä ihmettele kaverin viime kauden maalimäärää yhtään.

Pakarisella puolestaan on erittäin hyvä rannelaukaus ja mikä parasta, hän pyrkii ahneesti käyttämään sitä vaihdosta toiseen. Luistinkin liikkuu sulavasti.

- Partanen pelasi tänään ensimmäisen pelin miehissä. Siihen nähden kypsä esitys ja voi hyvinkin ansaita itselleen paikan liigamiehistössä. Näen tässä kaverissa paljon samaa kuin nuoressa Lennussa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No semmoista tänään, vois muutamalla ranskalaisella viivalla laittaa omia mietteitä päivän pelistä:

- Pakarinen hyvä, laukoo hanakasti ja pelaa fyysisesti
- Klubertanz on todella hyvä! Söden kanssa liikuttavat kiekkoa hyvin ja hoitaa myös oman pään hyvin
- Partanen taklaa kyllä aina kun on paikka, muuten oli kyllä hieman hukassa
- Nyholm hyvä
- Makke maalista huolimatta täysin hukassa
- Norja todella epävarma
- Nelosketju sai ihmeen vähän vastuuta
- HIFK:lla oli suuria vaikeuksia päästä omista
- Jalat täysin telineissä eilisestä

Ei yhdestä pelistä kannata päätä pensaaseen työntää, vaikka hieman ärsyttää, että sen kerran kun pääsee peliin niin näkee tämmöistä peliä. Ja sanotaan muuten, että en nähnyt pelin alkua, mutta HIFK:n ekan maalin näin.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
- Norja on paska.
- yyveen pyörittäjä puuttuu.
- omista ei päästä ylös.
- Saksalainen kannattakulttuuri tänne, kiitos! Ensimmäisen kerran näin ja kuulin, kun viholliset pesi IFK:n kannattajat mennen tullen kaikilla osa-alueilla. Rummut oli varmaan kopioitu jynpiltä, mutta asenne ja laulu...
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
- Saksalainen kannattakulttuuri tänne, kiitos! Ensimmäisen kerran näin ja kuulin, kun viholliset pesi IFK:n kannattajat mennen tullen kaikilla osa-alueilla. Rummut oli varmaan kopioitu jynpiltä, mutta asenne ja laulu...

Eteläpääty on pessyt jo useita vuosia putkeen.
 

Toke65

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK ja muita ei oo...
En ollut matsissa....mutta en myöskään halua kuulla yhtään rummutusta yhdessäkään matsissa.
Jos ei äänijäntein kannatusta löydy...niin ei sitten!
Eli rummut pannaan....ja vakseille valtuutus ottaa kapulat pois!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Perus harkkapelimeininkiä eilen. Klubertanz, Pakarinen ja MaG oli ihan ok, muuten aika tasapaksua ja homma näytti just siltä, että edellis-iltana oli peli ja treenikausi vielä menossa.

Norja oli kyllä huono. Torjuntoja ehkä max 20, ja 5 sisään. Ja näytti tosi kankealta. Onkohan sillä kaikki ok nyt... Toivottavasti tämä kävi herätyksestä, eikä vastaavia sukelluksia häneltä enää nähdä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ollut matsissa....mutta en myöskään halua kuulla yhtään rummutusta yhdessäkään matsissa.
Jos ei äänijäntein kannatusta löydy...niin ei sitten!
Eli rummut pannaan....ja vakseille valtuutus ottaa kapulat pois!

Olisi ehkä kuitenkin kannattanut olla paikalla ennen kuin kommentoit rumpujen osuutta kannatuksessa. Itsehän en rummuista pidä, mutta eilinen rummuttelu sopi minusta erittäin hyvin kannustamiseen, koska ne vain ikäänkuin tukivat huutoja. JYP-tyylinen pelkkä sambarummutus on kornia, mutta silloin, kun ääntä tulee niin paljon, että rummut jäävät selkeästi taustalle, homma toimii. Ja loistavasti toimi eilen. Kyllä meillä ollaan ihan joka katsomossa huikeasti jäljessä Keski-Eurooppalaisia, mutta entäs sitten.

Itse peli oli IFK:lta heikko esitys. Asennevammaisia pelaajia oli kokeneiden pelaajien osastolla muutamia, mikä valitettavasti heijastui koko viisikon pelaamiseen. Joakim Eriksson oli aivan sysipaska verrattuna perjantaihin ja Ingolstadtin ensimmäinen maali menee puhtaasti Erikssonille. Myöskään Kurvinen ei pystynyt pelaamaan omalla tasollaan, mutta asenne oli taas kunnossa, kuten aina. Senttereistä Redenbach ja Liivik olivat hyvin pelissä mukana, Eriksson ja Töykkälä jossain ihan muualla kuin missä olisi pitänyt. Töykkälälle kuitenkin plussaa siitä, että hoiti av:lla tonttinsa mallikkaasti. Tasaviisikoin Eriksson ja Töykkälä olivat kuitenkin omien ketjujensa heikoimmat lenkit. IFK:lla ei ole kyllä varaa siihen, että sentterit ovat ketjujensa huonoimmat, sillä koko ketjun paketti hajoaa, jos ja kun laiturit eivät voi eivätkä pysty paikkaamaan senojen mokia. Muuten en kyllä hirveästi tykkää siitä, että Somervuori ja Redenbach ovat samassa kentässä. Kun Kuhta palaa askiin, toivoisin, että purkka-Eero heitettäisiin muutamaksi peliksi katsomoon hakemaan asennetta. Kun IFK-paita puetaan päälle, pelataan aina täysillä. Jos ei nappaa, voi mennä katsomoon miettimään, miksi kyseisessä seurassa pelaa.

Parempaan pitää ehdottomasti jengin pystyä. Mistään ylivertaisesta vastustajasta ei todellakaan ollut kysymys, vaan mun mielestäni ns. keskitason jengistä. Taktisesti Ingolstadt pelasi todella hyvän matsin ja IFK hävisi monen osa-alueen pettämiseen samalla kertaa. Ihmettelin myös, miksi Soppa heitti veskarin poisottamisen jälkeen kentälle pahimmat surfaajat Somervuoren ja Erikssonin, kun vaihtopenkillä istui pelaajia, jotka antoivat kaikkensa alusta loppuun. Jos kysymys oli siitä, että paperilla parhaiden pelaajien pitää ratkaista ottelu, ok. Olen kuitenkin sitä mieltä, että otteet kentällä ratkaisevat, ketkä ratkaisuhetkillä pelaavat, ei nimet selässä.

Ehkä kuitenkin ihan hyvä, että tuolla pelillä ei voittoa tullut. Ei varmaankaan tule harhaluuloa eräille pelaajille, että puolivaloilla pelaaminen riittää.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viikonlopun taistot on tauonneet ja mitä jäi käteen?

- Ilman Ortiota syyskaudesta on tulossa tällä menolla todella vaikea.
- IFK tulee voittamaan tämän kauden jäähypörssin.
- Puolustus on aivan pihalla, eikä hyökkäämisenkään suhteen tunnu löytyvän muita ideoita kun kiekko laidasta sisään ja toimitetaan se maalille. Toisaalta sekin tuntuu toimivan.
- Vauhtia riittää, mutta miten pitkälle kun liigapelit ja otteluruuhkat alkavat? Sopan on pakko löytää jokin muukin systeemi heikompien jaksojen ajalle.

Summattuna, rosteri huutaa vielä yhtä sentteriä, onko se sitten Perrault kuntouduttuaan vai jokin muu hankinta mahd. NHL-työsulun raunioista? Myöskään yksi rauhallinen jämpti puolustaja mallia Järventie ei olisi pahitteeksi.

Mutta eiköhän näillä mennä nyt ja tässä on kuukausi aikaa jätkillä laittaa pakka kondikseen. Terävimpään kärkeen ei taida olla asiaa, mutta ilkeän ikävän haastajan rooli sopii ainakin minulle. Kunhan sattuu ja tapahtuu sekä matseissa viihtyy, siitä tuskin tulee olemaan pelkoa.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Eteläpääty on pessyt jo useita vuosia putkeen.

Mä en pidä niitä soihtua heiluttavia ja kolikoita heitteleviä Hesalaisia minään.
Ja vaikka eilisessä pelissä vihollisen kannattajilla olikin ne rummut, niin ne sopi ihan helvetin hyvin laulun kanssa yhteen, kuten bollikin asiasta sanoikin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä en pidä niitä soihtua heiluttavia ja kolikoita heitteleviä Hesalaisia minään.
Ja vaikka eilisessä pelissä vihollisen kannattajilla olikin ne rummut, niin ne sopi ihan helvetin hyvin laulun kanssa yhteen, kuten bollikin asiasta sanoikin.

Niin, Eteläpäätyyn on myyty jo 1000 kausikorttia tulevaksi kaudeksi ja jos laajennukset onnistuvat, niin sen koko tulee siitä vielä kasvamaan. On tosin mahdollista, että tuo laajennus onnistuu vasta kaudelle 2013-14, mutta sitä yritetään saada jo tulevaksi kaudeksi. Suomen mittakaavassa näin isoa fanikatsomoa ei ole ollut vielä missään, joten on naurettavaa, jos sitä ei pysty yhtään kunnioittamaan.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi pitäisi? Enhän kunnioita kyseistä jengiäkään pätkän vertaa.

Sinulla on kyllä todella surullinen maailmankuva, jos et oikeasti kunnioita Jokereita yhtään. En minäkään pidä HIFK:sta, mutta kyllä minä silti kunnioitan tiettyjä asioita siinä. Molemmat helsingin joukkueista ovat tehneet omalla tavallaan paljon suomalaisen jääkiekon eteen, ja se on minusta äärimmäisen kunnioitettavaa.
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinulla on kyllä todella surullinen maailmankuva, jos et oikeasti kunnioita Jokereita yhtään. En minäkään pidä HIFK:sta, mutta kyllä minä silti kunnioitan tiettyjä asioita siinä. Molemmat helsingin joukkueista ovat tehneet omalla tavallaan paljon suomalaisen jääkiekon eteen, ja se on minusta äärimmäisen kunnioitettavaa.

No mielipiteitä on monia. Ainoa ketä kunnioitan on Selänne ja sekin on ikävä kyllä lähtöisin sieltä väärästä hallista ,mutta eihän se ole Temen vika vaan matikaisen.
 

meiji

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Syitä miksi IFK:n kannattajatoiminta laahaa perässä saa tuolta "Ei lajil välii"-keskustelusta. Ei se todellakaan ole mikään salaisuus että IFK:n kannatustoiminta alkaa olemaan jopa SM-liigassa keskinkertaista, mutta moni vanhempi IFK-kannattaja tuntuu olevan siihen kuitenkin ihan tyytyväinen. Muutosta tuskin on luvassa moneen vuoteen, vaikka Stadin Kingien foorumilla jotkut käyvätkin Kingejä vinkumassa jääkiekon puolelle. Tässä tämän päiväinen vastaus Rbbn nimimerkiltä:

Koskaan ei voi miellyttää. Jos ei oo paikalla, vittuillaan. Sitte ku tulee paikalle, ni käsketään mennä katsomaan sitä lentopalloa ja pysymään poissa Nordikselta.

Itse harjoituspeleistä sen verran, että en lähtisi vetämään liian suuria johtopäätöksiä näistä ensimmäisistä otteluista. Siellä on ollut ihan hyviäkin elementtejä kasassa, ja jopa omiin odotuksiini nähden ovat pelanneet yläkanttiin. Toivon kuitenkin että Sveitsin-reissu yhdistää joukkuetta ja tuliaisena on pari voittoa ja sarjaan valmis joukkue.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös