YLE olympialaisissa

  • 92 796
  • 381

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onpa Yleltä ihan käsittämätöntä paskaa, että kun purjehduksen lähtö viivästyi ja meni uusiksi, ei voitu käyttää ykköslähetyskanavaa sen suoran lähetyksen näyttämiseen, vaan piti väkisin ajaa "iltapäivätee" ja Talermon haastattelu, jonka olisi voinut näyttää ihan hyvin narulta myöhemmin. Sen sijaan jätettiin näyttämättä Suomen yhden suurimmista mitalikandeista lähtö.

Ja vielä hienommin hoidettiin tämä päivän toinen lähtö. Toiselta kanavalta tulee nauhalta koripalloa ja toiselta jokin ratsastuksen joukkuekisa! No, kai Suomella on niin paljon mitalikandidaatteja, että turhaan niitä kaikkia suorana näyttämään.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Miten se Hannulan Valerie Adams-läppä meni päivän karsinnassa? Soitti Iskelmäradioon ja toivo kuulaa...Tai jotain sinnepäin..:)...?

Meni vähän ohi, mutta Mikko Poika ilmiliekeissä kyllä...:) Muutenkin tuo YU-trio on täyttä timangia mielestäni. Hannula seepeilee minkä ehtii, Juusela vetelee facepalmeja ja Lehtimäen tietotaito hakee vertaistaan.

Hannula jos tätä tahtia jatkaa, niin saattaa joskus päästä vielä samalle sivulle legendaarisen Mauri Myllymäen kanssa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja vielä hienommin hoidettiin tämä päivän toinen lähtö. Toiselta kanavalta tulee nauhalta koripalloa ja toiselta jokin ratsastuksen joukkuekisa! No, kai Suomella on niin paljon mitalikandidaatteja, että turhaan niitä kaikkia suorana näyttämään.

Näin, kaiken kruununa txt-tv:n otsikkosivulla lukee edelleenkin:

LEHTINEN JA BASK EPÄONNISTUIVAT. Kukahan tässä on epäonnistunut?
 

Fordél

Jäsen
Okei, no nyt oli ihan hyvä heitto Hannulalta toi "Katsotaan miten kongi kumahtaa"...Aiheuttaa ilmeisesti pientä repeilyä selostustriossa...
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Selostamos repeillään huolella. Mikit kiinni välillä. Gongi kumahtaa ja Redhed-jutut. Antaisisivat nyt tulla röhönaurut kaikelle kansalle:)
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Onhan nää meiän Mikkolat ja Juuselat melkosia "helium" hihittäjiä. Hyvä ohjeistus ohjaamosta jos tirskutellaan niin mikki mutelle. Yliväsyneitä vaiko lapsettaa? Kevennysheitot ovat tervetulleita, mutta jos selostaminen kaatuu kun pokka ei pidä on noloa. Hyvä, että Mika balansoi poikasia ettei paletti karkaa täysin käsistä.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lehtimäki on kyllä, niinkuin täällä on jo useampaan otteeseen todettu, aivan jäätävä tilastonikkari. Tuntuu tietävän kaiken mahdollisin, kaikesta. Juusela & Hannula on hoitanut mielestäni erittäin hyvin tuon YU:n selostamisen, mutta Lehtimäki on se kuningas näistä kolmesta veijarista.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Hannula jos tätä tahtia jatkaa, niin saattaa joskus päästä vielä samalle sivulle legendaarisen Mauri Myllymäen kanssa.

Ei ikinä. Ei todellakaan. Tarkista huumorintajusi.

Toivottavasti Hannula tulee jonain päivänä uskoon tai siirtyy vaikka Nelosen sääpojaksi. Jonnekin ihan muualle kuin YLEn Olympialähetyksiin.
 

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
Yleisurheilun selostuskolmikko on kyllä toiminut hyvin, vaikka hihittelyksi välillä menee. Myöskin tulosmonitori on ollut aika usein lounastauolla tai päiväunilla (=ei toiminut tai ollut hidas). Omaan korvaan Nicky kuulostaa mukavimmalta, mutta Lehtimäen uskomatonta muistia tilastojen osalta ei voi unohtaa.
Kun naisselostajista on täällä on ollut puhetta, niin ratsastuksessa on ollut ainakin Kati Hurme-(?), joka on hoitanut työnsä moitteetta.
Petra on myös paras haastattelija, jota on televisiossa nähty. Studiokin ok. Eli pääosin yleltä jäänyt positiivinen kuva. En usko, että milloinkaan Suomessa mikään muu (Nelonen, Mtv3) pystyisi samaan, tai kuvitelkaapa vaikka Saukkonen selostamoon ja Kortelainen studioon..
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Riihilahti kertoi juuri, että Silja ja Lauri Lehtinen ovat siskoksia ja katsoi hiukan liian pitkään kameraan sellainen semi tonnin seteli-ilme kasvoillaan. Kiitos tästä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Selostaako sama jannu futista kakkosella ja rantalentistä femmalla?

Taas vähän tuhlausta näyttää tätä naisten matsia näin jälkikäteen. Olisivat iskeneet heti vain liveen mukaan koska oli vielä käynnissä ja sitten mielenkiintoiseen korismatsiin. Nyt sitten jahkaillaan tätä jälkilähetystä.

Ja koris pitää tietysti aloittaa alusta...toivottavasti nyt sitten ottavat nopeasti kiinni, jotta pääsevät liveen mukaan. Ylen ei tarvitsisi aina olla näin dinosaurus joka asiassa.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Kuten täällä on mainittu niin telkkarin lisäksi myös radion puolella on hyvä kolmikko yleisurheilussa. Heillä on selkeästi oma meininkinsä ja omat jutut, mutta toimii hiton hyvin. Jotenkin pikkasen semmosta vanhan koulukunnan meininkiä, mutta hyvässä mielessä.
Tapola ja Lehtinen on tosiaan ns. vanhan liiton radioselostajia. Tuolla ovat radion puolella selostaneet yhdessä urheilun arvokisoja varmaan parisenkymmentä vuotta ellei enemmänkin. Molemmilla mielestäni hyvä radioääni, laaja urheilutuntemus ja leppoisa asenne. Eli homma ei mene hihittelyksi mutta osaavat laittaa välillä sopivassa määrin huumoria peliin. Parasta Lehtisen ja Tapolan selostuksissa mielestäni on se, että selostaminen ei mene koskaan suorittamiseksi vaan lähetykset kuulostavat enemmän siltä että kaverukset ovat vain katsomassa kisoja ja juttelevat lämpimikseen kisatapahtumista, ja kuitenkin kaikki oleellinen saadaan radioaalloille.
 

Morgoth

Jäsen
Ja koris pitää tietysti aloittaa alusta...toivottavasti nyt sitten ottavat nopeasti kiinni, jotta pääsevät liveen mukaan.

Tosi tyylikkäästi ottivatkin kiinni. Jättivät näyttämättä juuri ne minuutit jossa peli ratkesi. Koripallo on pilattu myös selostajilla, Kari Hiltunen ja Inka Helenius, nämä todellako on ne vaihtoehdot?
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä USA-Argentiina ja siihen liittyvä kivikautinen ajattelu jälkilähetyksineen oli sitten oikein kunnon tuulahdus sitä vanhaa kunnon yleisradiota. Pitänee kumartaa syvään, että tajusivat hypätä kolmannen lopulla mukaan, kun ratkaisut olivat juuri tapahtuneet.

Mutta onneksi R.Riihilahti leikkii Benny Hilliä, niin saadaan vähän tuoreempi imago.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
"Ei ole koettu tarpeelliseksi" - just joo. SVT lähettää kisoista neljältä kanavalta tavaraa pitkin päivää ja vaikka kanavilla kyllä näytetään picture-in-picturea aina kun muilla kanavilla tapahtuu jotakin kiinnostavaa muissa lajeissa (tai että jotakin muuta alkaa ylipäätään tapahtua jossakin muualla) niin kyllä tämän liven indikointi on SVT:lläkin loistanut poissaolollaan. Harmillista, kun siihen vuosikausien mittaan Eurosportilla ehti tottua. Sorry off-topic, mutta YLE ei tunnu olevan tässä asiassa yksin. Eihän tuo iso asia olisi toteuttaa ja siksi sen poissaolo ihmetyttää enemmänkin.

SVT:n asiantuntijakaarti on kyllä vertaansa vailla, kun stadionilta asiantuntemustaan valaisee Kajsa Bergqvist ja studiossakin on nyt ainakin kahtena päivänä ollut Susanna Kallur. "Jostakin syystä" ei ollut aamupäivän naisten pika-aitojen karsintojen aikaan paikalla, mutta antoi iltasella kyllä sitten lausuntoja päivän kulusta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ensiksi kiitos että Inka ei selostanut enää korista. Nyt oli rauhallinen toteajaääni "vauhdissa", mutta parempi sekin.

Sitten iso keskisormi, että sitä v-dun ääntä ei saa synkkaan kuvan kanssa, vaan se tuli noin sekunnin edellä, joten rauhallinen toteajaäänikin muuttui ennustajaksi. Huomasi hyvin summereista, jotka tulivat selostusmikin kautta hallista ennemmin kuin lähetyksen omista äänistä.

Myöskin uskomattoman maukkaasti leikelty lähetys on jo täällä mainittu.

Kyllä myös toi vituttaa, ettei sitä hemmetin LIVE-tekstiä voi ottaa mukaan, joten nyt ei tiedä mitä helvettiä ne YLE:n ukot näyttävät nauhalta ja mitä ei.
 

Fordél

Jäsen
Omaan korvaan Nicky kuulostaa mukavimmalta, mutta Lehtimäen uskomatonta muistia tilastojen osalta ei voi unohtaa.

Lehtimäki varmasti muistaa hyvin tilastoja, mutta eiköhän sillä ole apuna tietokone ja muut tietolähteet, joista niitä poimii. Hienoa kuitenkin, että jaksaa nähdä tämän vaivan eikä asiantuntijana vain lässyttele lämpimikseen itsestäänselvyyksiä.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvä kolmikko tuosta on muodostunut. Mitä repeämisiin tulee, niin en usko että omakaan pokka pitäisi jos Hannula olisi päivän samassa kopissa. Jotain huvittavaa siinä kaverissa on enkä nyt tarkoita mitään vitsejä. Muuten nuo repeilyt piristävät lähetystä eikä siinä nyt mielestäni ainakaan mitään noloa ole.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ihan ok menoa on vieläkin, nyt kisarupeama on jo ns. kääntynyt takakaarteesta loppusuoralle.

YLEN painotuksissa ei ole mitään uutta, yleisurheilu ja uinti kantavat päävastuun. Yleisurheilussakin juoksujen painotus on tuttua jo vuosien takaa. Se on sääli, koska pidän seiväshypystä ja korkeushypystä. Heittolajeista keihäs saa näkyvyyttä .... ainakin oletetun kärjen + suomalaisten osalta. Eipä siellä tarvitse ihan kaikkien heittoa ihailla. Näihin on kuitenkin jo tottunut, ja yksi elämä on liian lyhyt pisimmilläänkin, jotta YLE muuttuisi. Ennen Iran muuttuu länsimaaksi.

Suurin ja ärsyttävin juttu on ollut tämä jälkilähetys-episodi. Ymmärrän sen, että pallopelit ovat liian pitkiä kokonaan suoriksi lähetyksiksi kovin usein muutaman viikon aikana. On se silti katsojan aliarvioimista tehdä se jälkilähetys YLEN tyyliin. Rehdisti vaan ilmoitusta peliin siitä, milloin on nauhalta ja milloin suorana.

Heti perään on annettava positiivinen palaute siitä, että ensimmäinen välierä jalkapallosta ilmeisesti on tänään suora. Tosin siinä ei ole yhtään pelivaraa pelin venymiselle, koska yleisurheiluun siirrytään klo 20.55 joka tapauksessa.

Käsipallo ja koripallo sentään ovat saaneet peliaikaa, lentopallo on saattanut jäädä statistiksi. Samoin tennis jäi sivuosaan, mutta siinä ainakin naisten peleissä yhden ylivoima oli kuolettavan tylsää.
 

-RVL-

Jäsen
Hyvä kolmikko tuosta on muodostunut. Mitä repeämisiin tulee, niin en usko että omakaan pokka pitäisi jos Hannula olisi päivän samassa kopissa. Jotain huvittavaa siinä kaverissa on enkä nyt tarkoita mitään vitsejä. Muuten nuo repeilyt piristävät lähetystä eikä siinä nyt mielestäni ainakaan mitään noloa ole.

Olisi Lehtimäellä ja Juuselalla varmasti hauskaa myös Suomisen kanssa ja on ollutkin, mutta varmaan tuo Hannula tuo oman tunnelmansa sinne penkkiriville, josta nämä kaverukset selostavat.

Aika vastaavia purskahduksia on kuulunut juurikin Lehtimäen, Mertarannan ja Suomisen ollessa äänessä ja joku kävely tai maraton taisi joskus ollakkin aika hihittelyä.

Eipä tuo mitään haittaa. Jaana Punapään ja Gongin tai Congin kumahtamisen jälkeen alkoi minuakin koko ajan naurattamaan, kun kuulin Hannulan äänessa. Samalla tiedostaen sen, että siellä Lontoon päässäkin saattaa kuka tahansa räjähtää nauramaan hetkellä millä hyvänsä. Kansaltahan tulee tietenkin kritiikkiä, jos tuo meno pahenee tai jatkuu toistuvasti, mutta eipä tuolta mitään hirvittävän oleellista jäänyt välistä.

Hannula on mielestäni erittäin hyvä selostaja ja on jo kisojen aikana parantanut paljon yleisurheilunkin parissa ja tietoakin tuntuu ihan riittävästi löytyvän ja tunteepa hän sentään valtiotkin. En tiedä Hannulan muodista näissä kisoissa, mutta kaverihan on suorastaan nuorentunut viimeisen kymmenen vuoden aikana ja voi olla huvittava ilmestys lippis takaperin ja pieni valkoinen parran täplä huulen alla selostaessaan.
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Kolmikko Hannula-Juusela-Lehtimäki on selvinnyt tähänastisesta kisaurakastaan mielestäni ihan hyvin. Saumattomalta kuulostavaa yhteistoimintaa helpottaa varmasti sekin, että Mikko ja Mika ovat kavereita ihan siviilissäkin; kemia toimii - ja sen kuulee. Vitsien kertojina herrat eivät kuitenkaan kaksisia ole: ei tämän lajin - siis vitsien kerronnan - mestaruuskisoissakaan kunniaa jaeta niille, jotka nauravat omille jutuilleen...
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Samoin tennis jäi sivuosaan, mutta siinä ainakin naisten peleissä yhden ylivoima oli kuolettavan tylsää.

No Ylehän näytti vielä hyvin tennistä verrattuna Eurosportiin joka sentään on profiloitunut hyväksi tennis kanavaksi kun sieltä tulee kaikki grand slam turnaukset Wimbledonia lukuunottamatta ja paljon muitakin pienenmpia turnauksia. Itseasiassa tuossa kirjoittaessa tuli mieleen että olisiko mahdollisesti juuri tuolla Wimbledonin näkymättömyydellä vaikutusta siihen ettei olympiatennistäkään samoista ympyröistä oikeastaan saatu ruutuun ollenkaan - toinen tietenkin on tenniksen pelien aikataulun ainainen venyminen, kun päivän 1.peli on oikeastaan ainoa jonka alkamisajan tietää, muut menee valistuneeksi arvaukseksi. Naisissa tosiaan Serenan ylivoima oli tylsää, varsinkin jos inhoaa kyseistä pelaajaa siskonsa ohella suunnattomasti.
 
SVT:n asiantuntijakaarti on kyllä vertaansa vailla, kun stadionilta asiantuntemustaan valaisee Kajsa Bergqvist ja studiossakin on nyt ainakin kahtena päivänä ollut Susanna Kallur. "Jostakin syystä" ei ollut aamupäivän naisten pika-aitojen karsintojen aikaan paikalla, mutta antoi iltasella kyllä sitten lausuntoja päivän kulusta.

Lätkäkisoissa oltiin kaivettu vanha kanadalainen päävalmentajakin jo kommentoimaan PA-maiden otteita ja asiantuntijaa oli tyyliä jään alla höpisemässä, mutta spedeilyksi tuo Suomessa tuomittiin.

Mulle riittää yhtä hyvin Lehtimäki, joka varmaan tietää enemmän korkeushypystäkin kuin koko kansan Kajsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös