Mestiksen arvostus

  • 172 340
  • 802

PuckFace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Texas Rangers
Kaksi mallia:

1) Liigaseurat pitävät Mestistä farmina Pohjois-Amerikan malliin. Tällöin syntyy riittävän tasoista pelaamista talenttien kehittämiseen, joka esim. toimii baseballissa ja lätkässä tunnetulla tavalla. Ongelmia on monta: resurssit ovat liigaseuroilla tiukassa ja jos liiga ei ole riittävän kannatava, niin montako liigaseuraa pystyy tähän? Toinen ongelma on paikallisuuden menettämisen vaara, joka voidaan korvata sillä että lahjakkuudet joita peluutetaan ovat kiinnostavia katsella, mutta se ei välttämättä riitä. Kolmas ongelma on juuri mainittu liigaseurojen sanelu, joka lähtee pelaajien kehittämisen tarpeesta - USA:n baseballissa AAA/AA/A monireissa esim. syöttäjät joita kehitetään syöttävät jokus annetun syöttövalikoiman mukaa, eikä siitä saa poiketa, niin että ottelun lopputulos on jopa vähempimerkityksinen - tällä on oma vaikutuksensa yleisöön. Halutaanko pyörittää scouttien sarjaa? Toisaalta rahallekin on saatava vastinetta. Kyse on lopulta siiä, maksaako sen yleisö vai tuleeko raha jostain muualta.

2) Avataan liiga aidosti. Syntyy intressi kehittää joitakin Mestis-joukkueita aidosti kohti liigaa. Nykyinen puolivälimalli, jossa liiga on teoriassa auki on vaikea, ja kehitystä ei ehkä synny.

Kaikki kulminoituu siihen, kuinka syvä jääkiekkomarkkina Suomessa on. Tavallaan meillä on nyt liiga joka on NHL:n ja KHL:n farmi. Asia pitäisi jotenkin rakenteellisesti ratkaista, koska liiton varoilla nuoria pelaajia kehitetään, mutta ketä varten ja minkä markkinan tarpeisiin? Sitten on tietysti se, että nykymallissa pelaajat itse/ vanhemmat maksavat tavalla tai toisella kehitystyön vielä suuremmassa määrin joko suoraan maksuina tai menetettyinä tuloina tai opiskeluajan pidentymisen kautta jne.

Mestistä näkisin rakennettavan kuitenkin kaikin tavoin ajatuksella, ja olen täysin samaa mieltä, että se on liian vähällä huomiolla. Aito kilpailu, yksilöiden ja joukkueiden kesken vie toimintaa kaiketi kuitenkin aidosti eteenpäin.
 

Rocco

Jäsen
Janis Sprukts on pelannut myös Vaasassa Mestistä, mutta sitähän ei lasketa. Eihän?
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suomalaiset kiekkopäättäjät eivät ole vielä kesäkuussa keksineet mitään iloisia ja jännittäviä uudistuksia, mutta nyt vihdoin tuli veret seisauttava kuningasidea. Olkaa hyvät: Etelä-Korea mukaan Mestikseen? (YLE.fi)

Varmasti kovatasoisia vääntöjä luvassa, kun ketterät Korealaiset valmistautuvat kotimaassaan pelattaviin Olympialaisiin. Viimeeksihän isäntamaa voitti kultaa, juhliiko isäntämaa myös 2018?

Entä milloin saamme Virolaisjoukkueen mukaan? Kenen farmijoukkueeksi Vaasan Sport pääsee? Mihin jäähalliin Etelä-Korean fanit järjestävät ensimmäisen megamatkansa? Muuttuuko Mestiksen logo jo ensi kaudella Kotipizzan pitsalaatikoksi? Kiekkofaneilla on edessään mielenkiintoiset ajat kun rakas sarjamme on suurien mullistuksien äärellä ja SM-liigan portit entistä lähempänä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Luulin, että on aprillipäivä, mutta ei....Etelä-Korean parhaista pelaajista koottu joukkue alkaa pelata Mestistä kaudesta 2013-2014 alkaen. Ensi syksynä käynnistyvälle kaudelle järjestelyjä ei saatu vielä kuntoon, mutta Mestikseen nousseen HCK:n ja Jokerien kanssa yhteistyötä tekevän Kiekko-Vantaan joukkueissa tulee pelaamaan tulevalla kaudella jo viisi korealaispelaajaa kummassakin.

Lisää YLE:n uutisessa: Mestikseen kansainvälisen luokan mullistus | Yle Urheilu | yle.fi
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Kausi aikaa poistua tästä sarjasta. Mitähän sieniä nuo päättäjät ovat tällä kertaa vetäneet?

Lähetään jo vittuun tästä sarjasta. Oikeasti, mitä vittua nyt taas...
 
Kyllähän ehdottomasti Etelä-Koren derbyjoukkueen kotipelit on pelattava Seoulissa! Saatana sinnehän mennään Ruotsin laivalla vieraspeliin.

Ei tässä nyt oikein osaa sanoa, että mitä tämä merkkaa, mutta katsotaan taas missä vaiheessa tämänkin homma peruuntuu. Kiva, että kuitenkin sauna-illassa on ollut tarpeeksi brenkkua.
 

Oadie

Jäsen
Itse en nyt ainakaan heti tyrmää tätä ajatusta Etelä-Korealaisesta joukkueesta. Varsinkaan jos sen tieltä saataisiin joku farmiporukka pois sarjasta. Ainakin henkilökohtaisesti mielummin katson joukkuetta, joka ei toimi emoseuran talutusnuorassa orjana vaan tavoittelee mestaruutta omilla pelaajillaan. Taustajoukot ainakin kertoivat tavoittelevansa mestaruutta parin vuoden sisään. Tutkitaan nyt ainakin ennen kuin hutkitaan.
 

Tanhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Ilves
Eihän kukaan Mestistä seuraava osaa pitää korealaista joukkuetta oikeana vastustajana saati että peleissä olisi samanlaista latausta kuin suomalaisten Mestis-joukkueiden kesken. Ja tämä ei riipu siitä, minkätasoinen kyseinen joukkue sattuisi olemaan. Ei tuollaiseen asetelmaan osaa kukaan luontevasti asennoitua.

Veikkaus yleisömäärästä LeKi - Korea matsiin on 28. Jumankekka ihan oikeasti nyt!
 
Siis mitä helvettiä? Ensi kaudella HCK:ssa ja K-Vantaassa pelaa molemmissa viisi korealaispelaajaa ja kaudella 2013-2014 tulee Etelä-Koreasta kokonainen joukkue. Ymmärsinkö oikein?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Siis mitä helvettiä? Ensi kaudella HCK:ssa ja K-Vantaassa pelaa molemmissa viisi korealaispelaajaa ja kaudella 2013-2014 tulee Etelä-Koreasta kokonainen joukkue. Ymmärsinkö oikein?

Niinhän tuo näyttäis olevan jos uutisessa on lopullinen totuus aiheesta.

Joukkueen asioissa päätäntävalta on luonnollisesti kyseisillä seuroilla.

Uskoo ken tahtoo, tuskin niitä Suomeen asti kuskataan mehupojiks kuitenkaan...
 
Naurettaa pelleilyä. Ketkä saatanan idiootit tätä oikein haluavat? Sirviö ja Toivakka. Siinä on parivaljakko, joka taitaa tehdä Mestiksestä täyden vitsin.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Oikeasti, mitä vittua nyt taas...

Niinpä, WTF potensiin 3. Itse kun tuon uutisen luin, niin iski päälle melko lailla surrealistinen fiilis. Mielessä oli vahvana ajatus, että tämähän on aprillipila mitä puhtaimmillaan, mutta kalenterista tarkistamalla näki juhannuksen olevan juuri ovella.

Mitä vittua tosiaan? Kaikkensa nuo päättävät puupäät sen edestä tekevät, että Mestiksen arvostus vaan entisestään laskisi. Nauraahan tällekin jutulle taas ne naurismaan aidatkin.

Edelleen takaravaivossa jyskyttää, että tämä on vain väärään aikaan julkaistu aprillipila.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Sirviö ja Toivakka. Siinä on parivaljakko, joka taitaa tehdä Mestiksestä täyden vitsin.

Sulla lienee noista tämän asian päättäjistä/päätöksestä parempaa, sisäpiirin tietoa? Kerro toki tarkemmin muillekin.
 
Nythän tulee väriä Mestikseenkin ihan tosissaan! Mutta miksi Kim ja kumppanit pelaavat ensi kaudella vain HCK:ssa ja Lohissa? Kaikille pitäisi saada 5 ukkoa niin olis kuluja olisi paljon vähemmän...
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
Voihan sopupeli. Eikö mitään ole opittu? Herättäkää mut.

Veikkauksen kannattaa suosiolla poistaa kyseiset mestis-pelit listoilta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Teksti-TV auki ja piti vähän aikaa hieroa silmiä!

Fyffeä lienee aika paljon tulossa, ei kyllä voi muuta todeta.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin liigafanin näkökulmasta tämä korottaa Mestiksen kiinnostavuuden viidenteen potenssiin. Pirun siisti juttu, kunhan eivät vaan heittopussiksi osoittautuisi.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Taustajoukot ainakin kertoivat tavoittelevansa mestaruutta parin vuoden sisään.

Jaha joo, vai että mestaruutta. Kas kun ei nousua Liigaan ja Suomen mestaruutta.

Onhan tämä nyt jumalauta vitsi. Mieluummin vaikka Ruotsista nelostason jengi, Norjasta kolmostason, tai mitä vaan. Vaikka joku Virosta, aivan sama. Mutta ei vittu Etelä-Koreasta.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikähän paikkakunta saa tämän joukkueen omakseen?

Mielenkiinnolla seurataan miten homma etenee ja mikähän maa seuraavana on vuorossa? ;)
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Ei jumalauta... Jo pelkkä farmisekoilu syletti, niin tämä nyt sitten... Mitäs jos nyt vielä pariin jengiin kentälliset pohjoiskorealaisia pelaajia, niin saadaan vähän paikallismatsitunnelmaa?

Entäs yleisö? Eli KiValla kentällinen korealaisia ja kentällinen jokerijämiä. HCK:lla korealaisia ja HIFKin jämiä. Ketä ihan oikeasti kiinnostaa seurata ko jengien pelejä?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sulla lienee noista tämän asian päättäjistä/päätöksestä parempaa, sisäpiirin tietoa? Kerro toki tarkemmin muillekin.

Tuskinpa tuossa hirveästi sisäpiirin tietoa tarvitaan, jos veikkaa hallituksen puheenjohtajan ja kehitysjohtajan olleen jollain tavalla tässä päätöksessä mukana, vähintään siunaamalla sen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Rahaa sieltä on varmasti tulossa ihan jonkuu verran, ainakin noiden kotitiimien (joita siis E-Koreassa peräti 2) budjetit wikipediasta luntattuna 3 miljaardia. Tosin paikallista rahaa, mutta euroissakin yli 2 miljoonaa. Ettei tarviis Kale-setä rahasäiliöön laajennusta tämän seurauksena.

IIHF rankingissa sijalla 28 esim. Japanin ollessa tällä hetkellä sijalla 22. Keskinäisissä otteluissa japanilaiset voittaneet 15 ottelua yhden päätyttyä tasan. Toki Japanilla on hieman enemmän kokemusta lajista, mutta voi tää aika hirveää katsottavaa olla. Mestis all-stars kuitenkin vei esim. Ranskaa aika heittämällä aikoinaan kun niitä tasomatseja käytiin.

edit. Lisää turhaa tilastoseurantaa, ovat näköjään pelannu myös Viroa vastaan 2 ottelua kv-tasolla, maaliero 0-21. Viro rankingissa sijalla 26...
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuskinpa tuossa hirveästi sisäpiirin tietoa tarvitaan, jos veikkaa hallituksen puheenjohtajan ja kehitysjohtajan olleen jollain tavalla tässä päätöksessä mukana, vähintään siunaamalla sen.

Ei kaksi miestä tälläistä päätä, sen verran tajuaa kai jokainen. Pakkohan seurojen enemmistön on oltava tälläisen takana, että tämä on mahdollista. Jotain kun Mestiksessä tapahtuu, se on aina näköjään Toivakan ja Sirviön vika erään kannattajakunnan mielestä. Toivakka ja Sirviö määräsi korealaiset Vantaalle ja HCK:hon?
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mun mielestä on hyvä juttu, että tuleva olympiaisäntä hakee oppia korkean luokan jääkiekko-osaamismaasta. Kuitenkin, ei sitä ehkä tarvitsisi tehdä Mestiksen kustannuksella, sillä eihän tuo julkisuuteen annettu kuvio kovin hyvää kuvaa taas anna jos ajatellaan kilpailullisesti. Eikö näitä korealaisia voisi tuoda aluksi vaikka Suomi-Sarjaan tai jopa divareihin, ja muutenkin tuntuu kummalliselta hätäilyltä tämä ilman kunnollista suunnitelmaa.

Vaikea uskoa, että K-Vantaa ja kumppanit tästä mitään hyötyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös