MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 235 391
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Näin tapahtui, mutta kuitenkin kyseessä oli enemmän vahinko kuin tahallinen vahingoittamisyritys. Tuosta Salmelan tempusta olisi pahimmillaan voinut seurata halvaantuminen ja Salmela teki sen tahallaan. En näe mitään syytä miksi Salmelan olisi pitänyt päästä vähemmällä kuin Kalininin.

Osumapaikka oli vahinko, poikittainen sen sijaan ei. Eli Kalinin tapauksessa teko oli tahallinen, siinä vain ei ollut säkää samalla tavalla kuin Salmelan tapauksessa. Näillä spekseillä Salmelan tuomio on kova, se kattaa myös kaksi pudotuspeliä siinä missä Kalinin istui sivussa alkusarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Osumapaikka oli vahinko, poikittainen sen sijaan ei.
Kalinin toimi tilanteessa kuten puolustajan pitää tuossa tilanteessa toimia eli työntää vastustajan hyökkääjä pois omalta maalilta. Se että maila osui Franzenia naamaan oli vahinko.

Mielestäni Kalinin sai tuosta liian kovan tuomion. Jemelinin yhden ottelun pelikielto olisi ansaittu, mutta Kalininin ei.

Salmelan tapauksessa oikeudenmukaisinta olisi ollut pelin tai kahden huili, mutta Kalininin ennakkotapaus "pakotti" IIHF:n jatkamaan pelikieltoa kolmeen otteluun.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tuosta Salmelan tempusta olisi pahimmillaan voinut seurata halvaantuminen ja Salmela teki sen tahallaan. En näe mitään syytä miksi Salmelan olisi pitänyt päästä vähemmällä kuin Kalininin.
Kalininin tempusta olisi pahimmillaan voinut seurata kuolema ja toivon mukaan Kalinin olisi tehnyt sen vahingossa.
 

Sic

Jäsen
IS tietää jo ilmoittaa suomen hyökkäyskentälliset Kazakstan-matsiin:

1. ketju
Filppula-Koivu-Jokinen

2. ketju
Pesonen-Immonen-Granlund

3. ketju
Komarov-Kapanen-Kiiskinen

4. ketju
Pihlström-Kontiola-Tuppurainen
IS aamutreeneiss - muutoksia Leijonien ketjuihin - Ilta-Sanomat


Eli ei mitään jäätäviä muutoksia loppujen lopuksi... tätähän tässä tuli pelättyäkin. Eiköhän PIG-kenttä saa läpsyteltyä pari pistettä kazakkeja vastaan ja pilvilinna näyttää taas hyvältä.. Hohhoijaa.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Kalinin toimi tilanteessa kuten puolustajan pitää tuossa tilanteessa toimia eli työntää vastustajan hyökkääjä pois omalta maalilta. Se että maila osui Franzenia naamaan oli vahinko.

Jos satut muistamaan, poikittaisella mailalla tuuppaaminen on jääkiekon säännöissä kielletty.
Tiedän, että sitä puolustajien lähes oletetaankin käyttävän maalinedustan siivoamiseen, ja useimmiten siitä ei rangaista.

Mutta yhtä kaikki Kalinin teki tahallaan sääntörikkeen, seurauksena Franzenin nenän murtuminen. Ei siis millään muotoa vahinko, vaikkei Kalinin tietenkään tuota seurausta hakenutkaan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jos satut muistamaan, poikittaisella mailalla tuuppaaminen on jääkiekon säännöissä kielletty.
Tiedän, että sitä puolustajien lähes oletetaankin käyttävän maalinedustan siivoamiseen, ja useimmiten siitä ei rangaista.

Mutta yhtä kaikki Kalinin teki tahallaan sääntörikkeen, seurauksena Franzenin nenän murtuminen. Ei siis millään muotoa vahinko, vaikkei Kalinin tietenkään tuota seurausta hakenutkaan.
Olet oikeassa kaikessa tässä, mutta oliko tuo sinusta kolmen pelin arvoinen sääntörike? Minusta ei ollut edes yhden.

Salmelan teko oli tekona törkeämpi, joten Salmelan mahdollisesti lievempi rangaistus ei olisi ollut loogisesti perusteltavissa.
 

PJx

Jäsen
Vahingossako se Kalininin poikittainen iskeytyi Franzenin kupoliin murtaen nenän? Pelaaja on vastuussa omasta mailastaan eikä kyseessä edes ollut mikään vahinko-osuma.
Valitettavasti poikittaisen mailan käyttäminen maalineduskarkeloissa katsotaan nykyään "peliin kuuluvaksi", joskin sääntöjen vastaiseksi toiminnaksi. Yleensä niistä ei tule kuitenkaan mitään sanktioita. Siinä ei ole mitään järkeä, kun vastaavasti kiekottoman "puhtaasta" kolaamisesta tulee penaltia. Pitäisi mennä juuri päinvastoin.

Hinta maalin eteen menemisestä pitäisi maksaa muulla, kuin puutavaran (=nykyään kuitukepin) vastaanottamisena. Eipä siihen tarvittaisi juuri muuta kuin tulkita maalin edessä oleva kaveri jossain määrin kiekolliseksi (=kunnon pystypaine mahdolliseksi). Tasapainottavana tekijänä olisi, että puolustaja maksaisi "estämistä" menettämällä mahdollisuuden pelata kiekkoa "nopeasti".

Tuollaisia Salmelan temppuja on vaikea katsoa peliin kuuluvaksi edes huonosti. Tyhmyydestä pitääkin maksaa hintaa...

Edit: Ehkä asia hoituisi sittenkin paremmin, jos (ainakin) puolustaja "omistaisi" jäätä maalinedustalla vähän ympäriltäänkin, jolloin kiekollisuutta ei edes "kysyttäisi", mikäli puolustaja tulisi tilanteeseen säädyllisellä vauhdilla.

Niin ja mainitsematta jäi, että jos rikot sääntöjä, vahingotkin hinnoitetaan eri kaavoilla kuin "lailliset" vahingot... Näin sen pitääkin mennä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Salmelan teko oli tekona törkeämpi, joten Salmelan mahdollisesti lievempi rangaistus ei olisi ollut loogisesti perusteltavissa.

Nyt on syystä ja seurauksesta jaettu samanlaiset tuomiot, joten asia on pihvi. Joten eiköhän tämän turhan väittelyn voisi jättää jo taka-alalle. Salmela on poissa puolustuksesta ja hyvä niin, yksi tunari vähemmän. Vielä kun Suomella olisi pelaajia, joita vaihtaa tilalle tuonne puolustukseen, niin tilanne olisi aina vaan parempi.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä ihmettä Jukka Jalonen näkee koomapari Mäenpää - Hietasessa? Miehet ovat liian heikkoja kiekolllisesti että kestäisivät kovaa karvausta ja fyysisesti nuo kaksi on vielä enemmän lapasia jos joutuvat tippaakaan puolustamaan. Eli meillä on tässä pakkipari joka ei osaa tukea hyökkäyksiä eikä myöskään puolustaa. Tuon pakkiparin viivavedotkaan ei osu koskaan edes maalia kohti. On ne hyviä, on on usko jo. Se itsesuggestio on Jukka Jalosella vahva.

Minä hajoittaisin jo tämän illan peliin tämän parin. Pistäisin vaikka Väänäsen ja Niskalan pariksi ja sitten Järvisen ja Mäenpään/Hietasen pariksi. Toinen sitten saisi purra tuppia penkillä (Mäenpää/Hietanen). Näin sitten toinen puolustaisi ja toinen tukisi hyökkäyksiä näissä pareissa.
 
Hienosti saatiin tässäkin ketjussa osoitettua, että Venäjää kohdellaan kurinpidossa kaltoin. Tulee ihan mieleen elokuva Tup-akka-lakko: "Ja sitten tulee tämä mies ja iskee leuallaan teidän nyrkkiinne."
Tämän hengen mukaisesti Franzenin tuossa olisi pitänyt saada lopputurnauksen penaltti, koska yritti nenällään rikkoa Kalininin mailan.

Tup-akka-lakko-pykälää ei sitten pidä soveltaa muihin joukkueisiin kuin Venäjään.


Otsikkoa käsittelevän joukkueen tämän iltaisesta kokoonpanosta en ole juuri huolissani. Olennaisempaa on se, millaisella kokoonpanolla lähdetään jenkkejä vastaan torstaina. Siihen nähden tämän iltainen ottelu olisi ollut hyvä kenraaliharjoitus hakea ketjumuutoksia.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
No onneksi Vehanen tekee USA:ta vastaan 6+1 tehot ja sen lisäksi torjuu Mäenpään ja Hietasen koomailut vaikka jenkkiä olisi vapaana maalinedustalla kuten oli Lehtosella.

En usko että Vehanen tekee torstaina yhtään maalia. Mutta päästää korkeintaa kaksi, ihan sama miten puolustus toimii. Hän on supersankari, ihmemies joka torjuu kaikki kiekot. Oikea Kal-El.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Tässä vaiheessa voi sitten kysellä, että miksi meillä ei ole Kukkosen tai Jaakolan sijaan joukkueessa esim. yleiskäyttöistä ja luotettavaa Puistolan Pasia, jolla on K&J:tä paremmat taidot myös puolustussuuntaan, mutta ennen kaikkea hyökkäyssuuntaan.

Miten olisi 3 pakkiparia? Jaakola penkille, Kukkonen 3.-pariin.

No Mäenpää ja Niskala saa nyt luvan alkaa mättään maaleja kaksin käsin.

Ehkä Jalonen ei jaa mielipidettäsi vertailussa Puistola vs Kukkonen&Jaakola?
Miksi hän muuten olisi valinnut niinkuin on tehnyt*?

Kanada-pelissä Kukkonen&Jaakola olivat heikkoja, mutta Usa pelissä oli jo ihan toinen ääni kellossa. Jos ottaa näkemänsä tueksi vaikkapa peliaika ja +/- luvut Usa matsista, niin on ehkä helpompi ymmärtää Jalosen kanta.


Mäenpää 15:45 -2
Hietanen 14:28 -2

Väänänen 19:07 -1
Järvinen 18:12 0

Niskala 12:04 0
Salmela 9:40 -1

Kukkonen 16:09 -1
Jaakola 15:02 0

Eli ilman takaiskua (tasakentällisin) selvisivät Järvinen, Niskala ja Jaakola. Sinä haluaisit katsomoon yhden näistä, mutta -2 ja -1 pelanneet saisivat jatkaa?

Mielenkiintoista nähdä mihin vaihtoehtoon Jalonen pakkien osalta päätyy.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Joensuun viltitys oli odotettavissa. Peli Komarovin kanssa on ollut ihan hyvää, mutta hyökkäyspään jäähyjä ei Suomen joukkue kestä, kun muutenkin mennään äärirajoilla. Puolivälierään päästäisin kyllä Joensuun uudelleen irti, vaikka paikkaaja tod.näk. tekee aika nasulit tehot tänä iltana.

Tai no, saa tästä pelin aikaiseksi, jos Suomi asennoituu väärin. Ranssia ei kaipaa kukaan, voi paketoida ja postittaa kotiin.
 

Fordél

Jäsen
Väittäisin, että Joensuu ja Pyörälä isoina miehinä huilaavat, jotta olisivat tuoreita torstaina.

En usko tähän. Eiköhän Joensuu ole penkitetty ihan vain sen takia, että Jalonen ei ollut tyytyväinen hänen pelaamiseensa. Ihan oikein, että nyt annetaan muiden näyttää osaamisensa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jalonen, tässä sulle resepti, jos et itse mitään keksi:
Joensuu ei kuulu penkille, vaan Pesosen tilalle kakkoseen. Komarov Jokisen tilalle ykköseen, siinä olisi meille kaksi ketjua valmiina, joissa molemmissa olisi yksi kaveri tekemässä tilaa taklauksillaan kahdelle taikurille.
Pihlström, Kapanen ja Jokinen samaan läjään kolmoseen ja neloseen loput aamutreenien vauhdin mukaan.
Pakeista kristallipalloni ei löydä oikeaa koostumusta.
Radikaaleja muutoksia pelitapaan, sillä omista on lähdettävä nopeasti pois, jos karvaus on eilisen kaltaista, jos ei muu auta niin puretaan ainakin se kiekko h.lvettiin omista, ennenkuin annetaan se ilmaiseksi vastustajalle.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Granlundilla hajosi kasetti siihen nuorten mm kisoissa epäonnistuneeseen rankkariin, kun yritti liian hienoa ja kiekko karkasi. Ei ole ollut minkään tekijäksi koko keväänä, tapiksi päälle peluutettiin ifk:ssa puhki.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Granlundilla hajosi kasetti siihen nuorten mm kisoissa epäonnistuneeseen rankkariin, kun yritti liian hienoa ja kiekko karkasi. Ei ole ollut minkään tekijäksi koko keväänä, tapiksi päälle peluutettiin ifk:ssa puhki.
Kyllä miehen itseluottamus on täysin nolla. Näkee helposti monessa tilanteessa. Tilanne voisi olla eri jos olisi tehnyt läpiajosta maalin (oliko se Ranskaa vastaan). Siinäkin päätti vetää plekseihin joka ei ole luontainen Granlundin ratkaisu.

Katsotaan pääseekö vielä omalle tasolleen turnauksessa, mutta pahaa pelkään.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Peluutuksesta täällä on aika vähän puhuttu. Faktahan on, että noilla 2 mainoskatkolla tuolla pelaisi ihan hyvin kolmella kentällä. Ite lähtisin peluuttamaan neljällä, mutta jossain välissä tokaa erää tiputtaisin sen kentän filaan jolla ei kulje. Lisäksi nyt kun meidän ykkösen pitäisi tehdä pisteitä, niin en peluuttaisi Filppula - Koivu paria av:lla kuin ainoastaan silloin kun puolustetaan johtoa ottelun lopussa. Tuon kentän kaikki energia pitäisi fokusoida maalintekoon, koska muut kolme kenttää eivät näytä niitä tekevän. Täten Koivun kenttää ei tulisi myös peluuttaa vastustajan ykkösta vastaan.

Toinen ongelma on, että nuo meidän 3 ja 4 kentät eivät ole puhtaasti puolustavia kenttiä. Tästä aiheutuu, että ei saada mitään aikaan kummassakaan päässä. Mielestäni toisen noista pitäisi olla ihan täysi telaketjuosasto ja toisen tyyliin Tuppurainen - Kapanen - Pihlström, joka saattaisi aiheuttaa vastustajalle pari jäähyökin jalkanopeudellaan. Tosin turha tätä on enää murehtia kun jätkät on valittu jo.

Puolustuksesta sen verran, että hassunkurisesti on välillä tuntunut, että Väänänen - Järvinen parilla on myös pelin avaaminen onnistunut parhaiten. Noilla muilla jätkilla tulee ihan ihme koomailuja joka peliin. Tosin en tiedä, että johtuuko tää siitä, että muut parit painvat ekan minuutin omissa ja sen jälkeen ollaan niin puhki, että ees ajattelu ei onnistu. On toi surullista katsottavaa kun esim Hietanen - Mäenpää pyörii omissa, niin eilenkin saatiin kiekko monesti vasta kun Koivu tuli ja tööttäs miehen pois kiekosta.

Huolestuttavaa on myös se, että pelitapaa ei osata yhtään soveltaa. Jos vastustaja laittaa miehen siihen linjalle mistä on totuttu syöttämään, niin meillä on konsepti sekaisin, vaikka vieressä olisikin vapaa mies. Ja ihan käsittämättömiä nuo syötöt kun heitellään sokkona siihen keskelle omalle sentterille, joka on usein vastustajan kärkikarvaajan lavassa. Kyllä jokaisen pitäis tietää, että jos sua paineistetaan, niin vika asia on laittaa sokko oman maalin eteen. Mielummin vaikka ruuhka tai laseja pitki keskialueelle.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Jalonen, tässä sulle resepti, jos et itse mitään keksi:
... .

Myös itse kannatan isompia muutoksia jotta esim tulosyksiköissä olisi selkeämmin vääntöä haalarimiehen muodossa.

Pelkkä 3- ja 4-kenttien hienosäätö ei poista sitä tosiasiaa että etenkin PIG on ollut purjeessa kahdessa edellisessä pelissä. Eikä ykkösenkään peli ole oikein vakuuttanut viimeiseen viiteen erään.

Kokonaan toinen asia on, onko joukkueen johdolla pokkaa katsoa peiliin ja ns koskea koskemattomiin.

Myös pakkipareille täytyy tehdä jotain, nyt siellä on about yksi pari jota uskaltaa katsoa ilman että rytmihäiriöt uhkaa. No nyt tähän on Salmelan ansiosta pakko tehdä jotain.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kokeillaan Jesse Joensuuta puolustajana, niin saadaan Jalosen yksi fetissi, 4 pakkiparia kasaan. Muistakaa, että Jarkko Ruutu pelasi v. 2007 MM-finaalissa puolustajana Kanadaa vastaa ja ei ollenkaan hassummin mennyt Jarkon pelaaminen silloin. Joensuu toisi ainakin kokoa puolustukseen.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Peluutuksesta täällä on aika vähän puhuttu. Faktahan on, että noilla 2 mainoskatkolla tuolla pelaisi ihan hyvin kolmella kentällä. Ite lähtisin peluuttamaan neljällä, mutta jossain välissä tokaa erää tiputtaisin sen kentän filaan jolla ei kulje. Lisäksi nyt kun meidän ykkösen pitäisi tehdä pisteitä, niin en peluuttaisi Filppula - Koivu paria av:lla kuin ainoastaan silloin kun puolustetaan johtoa ottelun lopussa. Tuon kentän kaikki energia pitäisi fokusoida maalintekoon, koska muut kolme kenttää eivät näytä niitä tekevän. Täten Koivun kenttää ei tulisi myös peluuttaa vastustajan ykkösta vastaan.

Huolestuttavaa on myös se, että pelitapaa ei osata yhtään soveltaa. Jos vastustaja laittaa miehen siihen linjalle mistä on totuttu syöttämään, niin meillä on konsepti sekaisin, vaikka vieressä olisikin vapaa mies. Ja ihan käsittämättömiä nuo syötöt kun heitellään sokkona siihen keskelle omalle sentterille, joka on usein vastustajan kärkikarvaajan lavassa. Kyllä jokaisen pitäis tietää, että jos sua paineistetaan, niin vika asia on laittaa sokko oman maalin eteen. Mielummin vaikka ruuhka tai laseja pitki keskialueelle.

Kanada-pelissä aluksi Getzlafin kenttää vastaan pelasi useimmin ykkösketju, ja tulos oli kohtuullista. Pelin edetessä tilanne muuttui, Getzlafin ketju annettiin kakkosketjun vastuulle ja sekin tuotti tulosta, tosin väärään päähän. Onko Suomen valmennuksessa edes mietitty peluutusta, vai mennäänkö orjallisesti ketju kerrallaan? Lisäksi on näköjään uusi, moderni pelitapa Suomessa peluuttaa ykkösmiehiä niin alivoimalla, ylivoimalla kuin eniten tasaviisikoin. Miksi?

Pakkeja voi syyttää monesta, mutta vähän on kysyttävä, että missä ovat ne hyökkääjät, jotka tekevät itsensä pelattaviksi. Auttajia on ollut suht. vähän näkyvissä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Pakkeja voi syyttää monesta, mutta vähän on kysyttävä, että missä ovat ne hyökkääjät, jotka tekevät itsensä pelattaviksi. Auttajia on ollut suht. vähän näkyvissä.

Hyökkääjillä menee energiaa ja aikaa siihen kun joutuvat auttamaan jatkuvasti kaksinkamppailuja häviäviä puolustajiamme. Kaikki se aika ja energia on hyökkäyspelin rakentelulta pois.

Hyvin kamppailussa pärjäävä peruspuolustaja tukisi siinä mielessä hyökkäyspeliäkin, että vaikkei omaisi hirväesti kiekollista taitoa, niin fyysinen peruspuolustaja selviää nopeammin tai useammin omassa päässä kiekon kanssa voittajana ja sen jälkeen antaa helpon syötön hyökkääjille vapauttaen heidät tekemään omaa hommaansa.

Samoin NHL-tyylinen aluepuolustaminen, mitä Jukka Jalonen jostain syystä ei harrasta, nopeuttaisi hyökkääjien tukea puolustustehtävissä. Nyt pelataan mies miestä vastaan puolustusalueella ja silloin yksikin kamppailuhäviö aiheuttaa suuremman aukon riveihin, kun paikkaajia ei lähellä ole. Siksi Suomen puolustuspeli näyttää liian usein päättömän kanalauman säntäilyltä.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikä kausikortti Pesosella ja Granlundilla oikein on tonne Jalosen kokoonpanoon, kun he näyttäisivät siellä tänäänkin olevan.

Nyt olisi tarvittu vähän isompia muutoksia tonne hyökkäykseen kuin joku Joensuun penkittäminen, joka on vieä pelannut ihan hyvin.

Myöskin Mäenpää-Hietanen pari tulee rikkoa ja pelata seuraavat pelit kuudella pakilla, eli Niskala Hietasen pariksi ja Mäenpää vilttiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös