MM-kisat 2012: Suomi

  • 1 236 266
  • 3 739
Tila
Viestiketju on suljettu.

Pioneer

Jäsen
Mielenkiinnolla tulin katsomaan mitä Juicesta tällä kertaa irtoaa kun mies pelasi ensimmäisen aivan kelvollisen pelinsä tässä turnauksessa. No samaa hiuksista vittuun-settiähän sieltä tulee, uusi kukkonen on siis tässä.

Jokinenhan pelasi ihan hyvää peliä alusta loppuun. Syötöt pääosin omille, muutama hyvä ohjuri ja tietysti yksi epäonnistuminen maalipaikassakin, mutta ihan niin kun sitä ei sattuisi kaikille tuossa joukkueessa. Se Filppulan maalin pohjustushan oli aivan huikea, ottaa omasta ohjurista riparin lapaan ja paikassa, jossa 90% suomalaisista olisi yrittänyt laittaa kiekkoa patjan läpi sisään, spottaa Filppulan avopaikasta takakulmalta, kiekko lapaan ja Vallella helppo työ siirtää kiekko maaliin.

No juurikin näin. Ykkösketjussa Filppula ja Koivu pitävät kiekkoa ja ovat siten luonnollisesti Jokista enemmän näkyvissä. Jokinen sijoittui tänään hyvin, oli usein oikeaan aikaan maalin edessä ja oli hyödyllinen palanen tuossa vitjassa. Paremmalla viimeistelyllä (suuremmalla voimalla) ja Koivun paremmalla pelisilmällä (Jokinen oli kahdesti syöttöä vaille avopaikassa, mutta Koivulta jäi paikat käyttämättä) Jokinen olisi illan kolmas juhlittu sankari.

Ok, ykkösketjun miehiltä odotetaan maaleja ja Jokiselta erityisesti, koska viimeistelijän rooli tulee väkisin noiden ketjukavereiden kanssa. Siitä huolimatta en osaa olla tuollaisen pelin jälkeen huolissani, kun ketju rakensi vähemmän maalipaikkoja kuin aiemmissa matseissa mutta teki enemmän maaleja. Tehokkuuden suhteen suunta on oikea. CAN- ja USA-matsit näyttävät paljon, vaikka Sveitsi ihan oikeasti hyvä olikin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Suomi hoiti homman kotiin, vaikka se oli täysin hätää kärsimässä. Ykkösnyrkki Filppulan johdolla naulasi kannen kiinni ja Immosen ketju piti Suomea pelissä mukana. Lehtonen otti hyviä torjuntoja, mutta toinen maali oli helppo. Kolmos- ja nelosketju teki taas hyvää duunia ja Leksa näytti mallia maalille menemisestä.

Huolestuttavaa on, että Väänänen-Järvinen on meidän paras pakkipari, jota tosin osasi jo hiukan odottaa. Jaakola ja Kukkonenkin pelaavat hyvin, mutta nämä kääpiöparit olivat kyllä välillä hätää kärsimässä.

Onneksi täällä jaksetaan huudella siitä, että Filppula sai parhaan pelaajan palkinnon ja harmitella sitä, että Immonen ei sitä saanut. Voi kyynel. Ihan vitun sama kelle nää menee.

Viikonloppu näyttää (pe & su) näyttää tän jengin tason.

EDIT: Naurettavaa tämä keskustelu maalivahdeista. Osa Jokerifaneista huutelee että Lehtosella on suurempi ja vastaavasti Lukkofanit huutavat että Vehasella on suurempi. Ihan helvetin sama kumpi näistä pelaa, siihen ei kaaduta. Toivottavasti "kuumempi" pelaa ja toivottavasti valmennusjohto sen aistii, kumpi se on.

Sama se torjuuko Vehanen tai Lehtonen mestaruuden, ei lisää minun virtuaalipeniksen mittaa jos se on Lehtonen tai jos se on Vehanen.

Kolme voittoa, helppo olla.
 
Viimeksi muokattu:

Ihmiskuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sitten niihin onnistujiin. Mikko Koivu ja Mikael Granlund olivat hyökkääjistä parhaimmat

Maalivahtipelistä puolestaan ei tarvitse mitään erityistä sanoa. Lehtonen on edelleen ykkönen (ja todennäköisesti on sitä kisojen loppuun saakka).

Siis olinko MG:n kanssa ainoa joka huomasi sen järkyttävän läpiajoon johtaneen kiekonmenetyksen+ muutamia onnettomia ratkaisuja hyökkäyspäässä.

Ei Lehtosta nyt tämän pelin perusteella voi nostaa ehdottomaksi (tai sä olit jo nostanut..) ykköseksi. Läppäri puikoista sisään, ripari puikoista siään...
Kokonaisuutena hyvä peli Kärpältä muttei me nyt mitään jumalaista nähty?

Pari prinsiippiä, ihan tälleenn creme de la creme.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kentän ylivoimaisesti upein suoritus oli Romyn syöttö sisäsyrjällä, se jää varmasti mieleen pidemmäksikin aikaa..

Hienosti on kolme matsia takana ja yhdeksän pistettä.

Toki pientä huolta ilmassa, sen verran pahasti Suomi oli aika ajoin sillassa.
Vaikuttaisi siltä, että kaikki - ainakin tähän mennessä kohdatut - vastustajat ovat skoutanneet "meidän peliä" varsin hyvin, eipä tuossa matsissa montaa tasapainoista rintamahyökkäystä ollut. Sekavaa roiskimista varsin paljon, valitettavasti.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Sveitsi-ottelun lopputulos mairittelee kovasti Suomen esitystä. Mutta hyvä joskus näinkin päin. Sveitsiltä puuttui hyökkäysten viimeistelykyky. Paikkoja oli.

Hyvää oli ykkösen pääsy mukaan peliin 3. erässä. Odotan kuitenkin vieläkin parempaa. Filppula oli flegu kaksi erää ja Jokisella oli huono karma. Ehkä nyt lähtee.

Kakkonen pelaa hyvin, mutta joskus liiankin hyökkäävästi. Tuli hasardeja.

Muut ketjut ovat kyllä kovin taka-alalla joitakin yksilöitä, kuten Komarov, lukuun ottamatta. Kyllä Tuppurainen ja Kiiskinenkin näihin ketjuihin hyvin mahtuisivat. Pihlströmin askelmerkit ovat ihan sekaisin. Ei tällainen ole sitä roolipelaamisa, mitä häneltä haetaan.

Puolustajat ovat selvinneet yllättävän hyvin, vaikka joskus kiirettä pitääkin. Mitään viivapeloitteita eivät ole. Järvisestä on tulossa pelimies.

Maalivahtipeli on hyvää.

Kuitenkin pysyn kannassani, että tällä jengillä tässä turnauksessa ollaan rankingissä sijoilla 4-7. Turnaus on tasokkaampi kuin viime vuonna eikä leijonajoukkue ei ole ihan yhtä hyvässä vireessä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
eikä leijonajoukkue ei ole ihan yhtä hyvässä vireessä.

Yhtä hyvässä vireessä? Viime kisoissa Suomella oli tässä vaiheessa selvä 5-1 voitto Tanskasta, mutta Latvia kaatui vasta rankkareilla ja Tshekeille hävittiin. Seuraava peli voitettiin aika munkilla Saksaa vastaan myös rankkareilla. Jos tarkoitit välierän ja finaalin kaltaisessa vireessä, niin on aika outoa odottaa tässä vaiheessa turnausta, että pelattaisiin jo samalla vireellä, kuin viime vuoden ratkaisuotteluissa,
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siis olinko MG:n kanssa ainoa joka huomasi sen järkyttävän läpiajoon johtaneen kiekonmenetyksen+ muutamia onnettomia ratkaisuja hyökkäyspäässä.

Et ollut. Hieman huolestuttaa nuo "no look"- syötöt, mitkä tälläkin kertaa johtivat vaarallisiin vastahyökkäyksiin... no, välillä onnistuu ja ihan hyvä, että yrittää. En kuitenkaan jaksaisi tämän pelin perusteella Mikkeä ylistämällä ylistää, hieman on siinä mopo karannut jo kaikilta käsistä (yllättäen).

Ja joo, toivotaan, että Jokinen piristyisi. Kolmannessa erässä jo vähän merkkejä, muuten surffaili ja hävisi kaksinkamppailuja. Jos ei piristy, minulle on aika sama, ketä tilalla kokeillaan, kunhan kokeillaan.
 

Vercetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mustalta Nuolelta tuolla ylempänä erittäin asiallista tekstiä, ja sama korpeaa usein minuakin näitä juttuja täällä lukiessani. Olikohan se muuten viime kisoissa noin kahden matsin jälkeen, kun Jarkko Immonenkin oli "täysin paska eikä saanut mistään sisään". No, toisin kävi.

Tällä hetkellä fiilis on ainakin täällä suhteellisen hyvässä nosteessa, ja uskoa menestymiseen on. Viime vuoden kisojen tapaan alku on ollut nihkeähkö, mutta luotan siihen, että joukkue saavuttaa taas kisojen edetessä sen hurmiotilan ja uskon tekemiseensä, että oikeat pelit pystytään voittamaan.

Maalivahdeista otaksun Vehasen hoitavan Ranska-pelin, jonka jälkeen Lehtonen palaa taas maalinsuulle kohtaamaan Kanadan.
 

emz1

Jäsen
Siis olinko MG:n kanssa ainoa joka huomasi sen järkyttävän läpiajoon johtaneen kiekonmenetyksen+ muutamia onnettomia ratkaisuja hyökkäyspäässä.
Itse kummastelin tätä myöskin. Mertaranta huomioi useamman Jussi Jokisen huonon suorituksen pelin aikana ja kun MG menetti kiekon hyökkäysalueelle aiheuttaen vastustajalle läpiajon, niin tästä ei mainittu sanallakaan. Tilanne, joka olisi voinut kääntää ottelun täysin päälaelleen.

Tiedän, että Jussi Jokinen on pelannut suurilta osin päin helvettiä ja MG on antanut pari loistavaa syöttöä turnauksen aikana ja pelannut kokonaisvaltaisesti hyvin, mutta näin sokea ei silti saisi olla. Räikeistä virheistä pitää pystyä antamaan selostajan kritiikkiä, luki paidassa sitten Koivu, Granlund tai Järvinen. Myöhemmin KJalonen/Aravirta huomioi tämän asian studiossa ja Mikkekin mainitsi tästä mokasta ohimennen omassa haastattelussaan.

Kaikki kunnia tilanteesta kuitenkin Lehtoselle tilanteen upeasta torjunnasta.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Yhtä hyvässä vireessä? Viime kisoissa Suomella oli tässä vaiheessa selvä 5-1 voitto Tanskasta, mutta Latvia kaatui vasta rankkareilla ja Tshekeille hävittiin. Seuraava peli voitettiin aika munkilla Saksaa vastaan myös rankkareilla. Jos tarkoitit välierän ja finaalin kaltaisessa vireessä, niin on aika outoa odottaa tässä vaiheessa turnausta, että pelattaisiin jo samalla vireellä, kuin viime vuoden ratkaisuotteluissa,

Muistan viime kisoissa tuskailleeni alussa etta vitun Immonen ei saa MISTAAN sisaan ja muutenkin koko jengi on suhteellisen pihalla. Nyt ne on taas joka pelissa nayttaneet silta etta kaikki on koko ajan kontrollissa ja kertaakaan ei ole tullut edes mieleen etta havittaisiin. Sveitsin pyorityskin oli ihan komeaa valilla mutta ei mitaan hataa.

Suomi on paljon valmiimpi tassa vaiheessa turnausta kuin viime vuoden vastaavassa vaiheessa. Toivottavasti kehitysta tapahtuu loppupeleihin kuten viimeksikin. Viimeksi vaan se harppaus oli suuri, nyt ei tarvita kuin hienosaatoa.

Kova jengi.
 
Se Filppulan maalin pohjustushan oli aivan huikea, ottaa omasta ohjurista riparin lapaan ja paikassa, jossa 90% suomalaisista olisi yrittänyt laittaa kiekkoa patjan läpi sisään

20 prosenttia taitaa olla lähempänä totuutta. Ei tuota nyt minään maagisena syöttönä todellakaan voi pitää, kun kaveri on suoraan naaman edessä ja syöttölinja vapaana.

Jokista en suinkaan halua mollata. Olen nähnyt pelejä yhteensä noin pari erää, joten hirveästi en pysty kenenkään esitystä arvioimaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olen näköjään vähemmistössä, kun minusta Sveitsi ei oikein ollut kauhean lähellä voittaa tuota peliä. Vauhti oli hurjaa, karvaus toimi hyvin maalin takana keskenään syötteleviin meidän pelin harrastajiin, mikä johti välillä melkoiseen pörräykseen pääosin maalintekosektorin ulkopuolella, mutta ei tullut juuri edes ajatelleeksi, että Suomi tuota häviäisi. Sveitsin näyttävyys ei ollut suhteessa sen reaaliseen vaarallisuuteen. Tässä suhteessa tietysti aika olennaisena tekijänä oli se, että meitillä oli loistava maalivahti ja heitillä ei.

Anyway, erinomaisesti on turnaus alkanut, kiinnostavaa kyllä nähdä, miten tuo rauhallisuus omassa päässä toimii Kanadaa vastaan, edellyttäen tietysti että kanadalaiset ovat olleet jotakuinkin selvin päin Helsingin villissä yössä. Ajattelen vaan että ovat nopeita ja aggressiivisia ja saattavat ottaa Meidän Pelaajilta kiekon pois, jos sitä kauhean paljon jäädään leipomaan omaan päätyyn...
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tuleekohan Timonen kisoihin kun Flyers putoaa? Olis kyllä kova vahvistus pakistoon..

Jos tästä ilmeestä voi jotain päätellä, tuskin.

Twitter

Lukuunottamatta työsulkuvuotta 2005, ei ole pelannut mm-kisoissa sitten kotikisojen 2003. Olishan tuo laadukas yleispuolustaja ja huippulaadukas viivapakki, sopimusta vuosi jäljellä, mutta ei kai sentään...?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mv-peli on osa peliä ja huippumaalivahti, kuten Kari Lehtonen näytti taas toteen nykylätkän yhden lainalaisuuden. Kun teet itse 3 maalia tai enemmän, niin huippumaalivahtisi hoitaa lähes aina loput siitä mitä tarvitaan, että voitetaan peli. Voitettiin mv-peli ja yv-peli 2-1, joten kaikilla erikoisosaamisen osa-alueilla lyötiin Sveitsi. Kun sen lisäksi lopulta voitettiin myös 5-5 peli 3-1, niin jossiteltavaa ei jäänyt. Kal€n kisoissa erotuomaritoimintakin on Suomelle suosiollista, mutta en siitä valita, koska asiat ovat niin usein olleet toisinpäin vihellyksissä, menneinä vuosina.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Naurettavaa tämä keskustelu maalivahdeista. Osa Jokerifaneista huutelee että Lehtosella on suurempi ja vastaavasti Lukkofanit huutavat että Vehasella on suurempi. Ihan helvetin sama kumpi näistä pelaa, siihen ei kaaduta. Toivottavasti "kuumempi" pelaa ja toivottavasti valmennusjohto sen aistii, kumpi se on.

Sama se torjuuko Vehanen tai Lehtonen mestaruuden, ei lisää minun virtuaalipeniksen mittaa jos se on Lehtonen tai jos se on Vehanen.

Aamen! Tähän on helppo yhtyä. Olkoot sitten vaikka Rämö, ketä siellä maalilla seisoo, kunhan suomi voittaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kal€n kisoissa erotuomaritoimintakin on Suomelle suosiollista, mutta en siitä valita, koska asiat ovat niin usein olleet toisinpäin vihellyksissä, menneinä vuosina.

Eiköhän tähänkin saada muutosta, kun Suomi alkaa pelata oikeita jääkiekkomaita vastaan. Esimakua saadaan varmaankin viikonlopun peleissä Kanadaa ja Jenkkejä vastaan. Mutta se on totta, en muista milloin viimeksi Suomi olisi hyötynyt tuomarilinjasta näin paljon, eilen se konkretisoitui johtomaalilla.
 
Jokinenhan pelasi ihan hyvää peliä alusta loppuun. Syötöt pääosin omille, muutama hyvä ohjuri ja tietysti yksi epäonnistuminen maalipaikassakin, mutta ihan niin kun sitä ei sattuisi kaikille tuossa joukkueessa. Se Filppulan maalin pohjustushan oli aivan huikea, ottaa omasta ohjurista riparin lapaan ja paikassa, jossa 90% suomalaisista olisi yrittänyt laittaa kiekkoa patjan läpi sisään, spottaa Filppulan avopaikasta takakulmalta, kiekko lapaan ja Vallella helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Edelleen sieltä löytyy ne kaksi kehnompaa (nekin suuresti liioiteltuja) peliä, eli ei Jokisen paikka ykkösketjussa mitenkään sinetöity ole. Mutta annetaan nyt hyvänen aika tunnustusta silloin kun sen paikka on, ei Jokinen ollut lainkaan paskempi tänään.
Juurikin näin, mutta Jokinen nyt on joidenkin sylkykuppi, koska on jollakin on Tuppurainen/Kiiskinen/Komarov-fetissi. Hyviä pelaajia nämäkin ovat. Lisäksi meillä on joukkueessa pelaajia, joita ei saa kritisoida, Ville Peltonen olisi ollut yksi näitä lisää, joten nostan hattua Jaloselle että oli munaa jättää Ville pois.

Peli kehittyy kuitenkin koko ajan, nyt taisi olla kolmas peli jossa ykkösketju pelaa yhdessä, joten suunta on oikea. Nää jatkoajan pihapelivalmentajat eivät vain näe metsää puilta. Onneksi on pitkä alkusarja, jossa on aikaa saada peli oikeaan uomaan. Omasta mielestäni on ihan sama ketkä tulevat jatkossa vastaan, jos halutaan voittaa, jos tavoite on jokin muu, niin sitten on merkitystä ketkä tulevat vastaan. Perinteisesti hankalimmat vastustajat ovat nyt kuitenkin omassa alkulohkossa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Fordél

Jäsen
Mv-peli on osa peliä ja huippumaalivahti, kuten Kari Lehtonen näytti taas toteen nykylätkän yhden lainalaisuuden. Kun teet itse 3 maalia tai enemmän, niin huippumaalivahtisi hoitaa lähes aina loput siitä mitä tarvitaan, että voitetaan peli.

Lehtonen on eittämättä huippuveska ja luotan Kärppään täysin, mutta Lehtonen ei ollut eilen parhaimmillaan. Okei, muutama tärkeä koppi tarttui, mutta toisaalta molemmat maalit oli otettavissa ja niiden lisäksi Lehtonen pomputteli liikaa kiekkoja. Sveitsiä vastaan Suomi pystyy vielä tekemään enemmän kuin kaksi maalia, mutta huippumaita vastaan maalit ovat tiukassa. Silloin täytyy myös veskapelin olla paremmassa kuosissa kuin eilen. Nyt on siis Vehasella hyvä paikka iskeä ja näen veskapelin olevan edelleen täysin auki. Kumpi vaan voi olla Suomen ykkösveska.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nyt on siis Vehasella hyvä paikka iskeä ja näen veskapelin olevan edelleen täysin auki. Kumpi vaan voi olla Suomen ykkösveska.

Vehanen pääsee iskemään Ranska-ottelussa? Kanada ja USA ottelut tulevat ratkaisemaan kisojen ykköskassarin. Ne antavat parhaiten osviittaa pelaajien kunnosta ja myös koko joukkueen iskukyvystä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Vehanen pääsee iskemään Ranska-ottelussa? Kanada ja USA ottelut tulevat ratkaisemaan kisojen ykköskassarin. Ne antavat parhaiten osviittaa pelaajien kunnosta ja myös koko joukkueen iskukyvystä.

Noin se varmaan menee. Kyllä alkusarja kannattaa vuorotella, sillä molemmilla on kuitenkin pelituntuma yllä, molemmat pystyvät voittamaan pelejä, ottamaan niitä tärkeitä torjuntoja tiukoissa tilanteissa. Se etu kannattaa hyödyntää, jos pystyy tuoreemmilla maalivahdeilla matkaamaan kohti tärkeitä pelejä.

Esim. Kanada ei taida laskea mitään Dubnykin varaan, ja USA:n maalivahtipeli ei ole vakuuttanut ollenkaan, ja siellä ei taida olla edes teoreettista vaihtoehtoa. Meillä voi kuitenkin hädän hetkelläkin pakkotilanteessa huoletta heittää kakkosveskarin kehään.

Toki loppua kohti mentäessä on valittava toinen ja mentävä sillä sitten, mutta ammattilaisina ovat tottuneet siihen, että pelata voi yksi kerrallaan. Luukulla ei ole mukava istua, mutta se on valintakysymys. Kuka pakotti maalivahdin hommiin? Siinä on tietyt tekijät olemassa samalla tavalla kuin kenttäpelaajien kohdalla, ne ovat vain hieman erilaiset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös